|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Eh idę spać bo umrę zaraz...
Dobranoc
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
właśnie dostałam sms od Tż że chce jak najszybciej zamieszkać ze mną w naszym mieszkaniu, i że już nie chce spędzać wieczorów i nocy osobno
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: Cytat:
Powinno byś jakieś okienko związane z rachunkowością podatkową (przynajmniej w naszym us jest) i tam Ci wyliczają odsetki karne i dopiero wtedy po zsumowaniu obu kwot (odsetek i podatku) wypisujesz druczek Przynajmniej u nas tak robili ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Biorąc pod uwagę, że mieszkamy ze sobą z TŻem od stycznia, to ja się Twojemu ani trochę nie dziwię, że nie może się doczekać
|
||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam ![]() A w ogóle to zrywałam dzisiaj porzeczki u dziadka, niby słońca nie było, a plecy sobie tak zjarałam, że ledwo siedzę Miałam na sobie koszulkę bokserkę, więc można się domyślić, jak wyglądają moje plecy
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-06-21 o 22:21 |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#398 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas większa miejscowość i zawsze czytają, nigdy nie wywieszali... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie układam, teściowa to za mnie robi
mamy wyścigi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nic, bo teraz się mijamy, jutro już jedzie Cytat:
|
||||
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
W końcu znalazłam chwilę wolnego czasu, aby napisać relację z najpiękniejszego dnia, jaki mogliśmy sobie wyobrazić… Ostatni tydzień przeleciał tak szybko, że nie mogłam uwierzyć jak na kalendarzu pojawił się 18 czerwca 2011 Przygotowania…. Codzienne wstawanie wcześnie rano (nawet o 4:00) po kwiaty… troszkę nerwówki i stresu…. W dzień ślubu obudziłam się o 5:00, ale doleżałam do 6:40. Mama przypinała goździki do wcześniej przygotowanych kokard, które około 8:30 zaniosłyśmy do kościoła, aby siostra przywiązała je do ławek… Goździki to cudne kwiaty Na 10:00 byłam umówiona u fryzjerki i czesanie zeszło do 12:00 – cały czas towarzyszył mi kamerzysta (był pod fryzjerem wcześniej ode mnie ), a fotograf dojechała na samą końcówkę i zrobili kilka ujęć jak wychodzę… Kiedy dojechałam już do domu, czekała tam na mnie moja świadkowa i była w trakcie malowania przez Jovankę Jovanka zrobiła mi cudny makijaż!!! Czułam się kobieco, cudnie…. No mistrzostwo! Potem ubieranie i chwila dla kamerzysty i fotografa… wygłupiałam się, kręciłam w kółko, zakładałam biżuterię, strzelałam z podwiązki prosto w kamerę , itp…. W tych oczekiwaniach złapał mnie mały stresie, którego postanowiłam się pozbyć, więc zamknęłam się w pokoju i bardzo głośno włączyłam http://tonic69.wrzuta.pl/audio/4CvoR..._roisin_murphy i zaczęłam w tej sukni tańczyć – bardzo relaksujące Potem wszystko działo się bardzo szybko! Przyjechali chrzestni, babcia, a ja jeszcze wyciągnęłam kamerzystę i fotografa na klatkę, gdzie prosto w nich z piętra wyżej rzucałam płatki róż na schody (chłopaki pełni poświęcenia kładli się na schodach, żeby zrobić jak najlepsze ujęcia) Nie mogę się doczekać tych zdjęć i filmu No i w końcu dostałam info, że Łukasz już jest i jego rodzice też, tylko musi przejść przez bramę Jak wszedł do pokoju serce mi zamarło! Wyglądał zjawiskowo!!!!! Mój przystojniak Wręczył mi kwiaty, ja jemu przypięłam butonierkę i rozpoczęło się Błogosławieństwo… Zaczęła moja mama, która przy pierwszym (z dwóch zdań) zaczęła płakać, ale na całe szczęście przemówienie było tak krótkie, że nie zdążyła rozczulić się na dobre… mama Łukasza też miała załzawione oczy i co mnie bardzo rozczuliło, mój ojciec chrzestny też był wzruszony… Ale my się nie popłakaliśmy Pojechaliśmy do kościoła podpisać dokumenty, wzięliśmy kilka głebokich oddechów i ruszyliśmy do wejścia kościoła... Łukasz czekała na kilka kroków przed ołtarzem, a ja zaraz za świadkami wkroczyłam z tatą pod rękę w stronę ukochanego Wyszła komiczna sytuacja, bo świadek zapomniał zostawić obrączki w Zakrystii i siostra (jak już byliśmy gotowi do wejścia, a najpierw wchodził świadek ze świadkowi, potem dopiero ja z tatą) przyszła do nas, żeby dać obrączki na tacę… a tu już organista zaczął grać a świadek nie mógł wyciągnąć pudełka z kieszeni jak mu się to w końcu udało to siostra zamiast od razu wziąć i ich puścić, zaczęła jeszcze mówić „oooo jakie śliczne pudełko” komiczna sytuacja, ale w końcu weszliśmy i powiem Wam, że to uczucie jakie się pojawia w czasie drogi do ołtarza jest nie do opisania! Nic z tego momentu nie pamiętam…. Nie wiem kto był, nie wiem kto robił zdjęcia, nie wiem kto się do mnie uśmiechał…. Widziałam tylko ukochanego czekającego na mnie, moment przekazania mnie przez tatę i podejście do klęcznika…. Kazanie było piękne!! Ksiądz fantastycznie do nas mówił o prezencie jaki daje nam Bóg, o miłości i o szczęściu… siostra Łukasza czytała hymn do miłości, a chór śpiewał cudnie!!!!! Na Ave Maria stanęły mi łzy w oczach i gdy Łukasz to zobaczył, to powiedział szeptem „zacznij myśleć o kurczakach” Przysięga to moment, którego nigdy nie zapomnę…. Mówiliśmy ją z pamięci, patrząc sobie prosto w oczy, a wszystko płynęło prosto z serca z uśmiechem na twarzy Przy zakładaniu obrączki ukochany nie chwycił mojej ręki i nie wiedziałam za bardzo co z nią zrobić… i tak ją przybliżałam i cofałam… przybliżałam i cofałam widziałam to na filmiku i śmiałam się w niebogłosy… Na koniec marsz Mendelsohna i wyjście… Nagle wybuchło konfetti, posypały się cukierki (ciężkie jak nie wiem co ) i grosiki…. Dzieciaczki pomagały nam zbierać i przeszliśmy do życzeń Dostaliśmy mnóstwo wina!!!! Ponad 40 butelek i tylko 5 bukietów kwiatów… z czego na drugi dzień 3 były już uschnięte i połamane W większości otrzymaliśmy pieniądze, ale i kilka prezentów super uczucie tak oglądać, co się dostało i np. dziś wykorzystaliśmy komplet talerzy i filiżanek do obiadu z rodzicami i dziadkami mojego męża Pogoda była świetna! Lekko wiało, ale dzięki temu nikt nie narzekał…. A jak się skończyły życzenia i ruszyliśmy w stronę hotelu, zaczęło lekko padać…. Więc pogoda pięknie wytrzymała do ostatniej minuty
Edytowane przez frezyjka85 Czas edycji: 2011-06-21 o 23:24 |
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
dobrej nocy Kochane
o nie nie zasnę bez relacji ![]() frezyjka wspaniała relacja Edytowane przez lipus89 Czas edycji: 2011-06-21 o 23:07 |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy zajechaliśmy pod hotel, wszyscy już na nas czekali…. I nadleciał samolot (tata Łukasza z krótkofalówką w ręce instruował pilota co i jak) i przeleciał (3 razy) jakieś 20 metrów nad nami i zrzucił nam bukiecik róż co prawda nie wpadły prosto w ręce Pana Młodego, ale zaraz obok i podszedł po nie, a następnie mi je wręczył… goście byli zachwyceni tą atrakcją i ja sama też
Następnie powitanie chlebem i solą – tu mamusie też się prawie popłakały wejście gości na salę… no i na końcu nasze wejście mąż wniósł mnie na rękach, rozbiły się kieliszki i zasiedliśmy do obiadu….. Wiele nie zjedliśmy, bo trzymał nas stres przed pierwszym tańcem, który wyszedł cudownie były maleńkie błędy, ale nikt nic nie zauważył i wszyscy mówili, że ślicznie nam to wyszło Przed wejściem na salę była zrobiona przez PMa tablica gości, a na stołach leżały ramki z naszym zdjęciem jak „malujemy” numery stołów na murze (oczywiście fotomontaż) co spotkało się z ogromnym zachwytem i część gości pozabierała te ramki na pamiątkę Po pierwszym tańcu zrobiło się tak lekko na sercu, że w końcu mogę powiedzieć zaczęła się dla nas zabawa….. i racją jest, że własne wesele to najlepsza impreza na jakiej można być Wybawiłam się fantastycznie, potańczyła z wujkami, dziadkiem, kuzynami, kuzynkami i byłam przeszczęśliwa!!! Zespół ADeHaDe to najlepszy zespół jaki mogliśmy sobie wymarzyć! Tak samo jak Hotel Novum w Niepołomicach! Orkiestra grała cały czas na żywo i dali czadu!!!!!! Około 22:00 przyszedł czas na niespodziankę dla Pana Młodego…. Nic o tym wcześniej nie pisała, bo od początku do końca była to wielka konspira, żeby nikt z gości, a przede wszystkim Łukasz się nie dowiedział… jedynymi osobami, które cokolwiek wiedziały to byłam ja, moja świadkowa (która pomogła mi przy organizacji i napisaniu scenariusza) i moja mama…. Zabawa ta/przedstawienie polegała na tym, że rozpoczęło się od tych dźwięków http://barteq26.wrzuta.pl/audio/4BEtcrGhdQp/naloty na których dźwięk wpadło trzech chłopaków (mój najmłodszy wujek i dwóch chłopaków kuzynek) w maskach gazowych z wielkim hukiem i krzykiem, żeby porwać Panią Młodą chłopaki tak świetnie zagrali, że jak widziałam ich lecących miedzy stołami to sama się przestraszyłam i miałam wrażenie jakbym oglądała całkiem niezły film akcji jeden złapał PMa za ręce, żeby go ubezwłasnowolnić, a pozostali dwaj zaczęli mnie porywać – darłam się ile sił w płucach „Łukasz!!!!!!!!!! Łukasz!!!!!!!!!!!!” i wylecieli ze mną na korytarz I tak zaczęły się konkursy dla Pana Młodego…. Dostał czapkę pilota, wąsy i świadkowa rozpoczęła narrację… mój pseudonim był „Kobieta moich snów i obiekt mego pożądania” – bo tak mnie Łukasz w pierwszym etapie związku nazywał w smsach i na ten sygnał weszłam w obstawie tych trzech porywaczy, w kajdankach z czerwonym futerkiem (z którymi potem moja 4 letnia kuzynka latała po sali ) i zasiadłam na miejscu….. Kapitan został poinformowany jaka zaszła sytuacja i że wraz załogą muszą wykonać kilka zadań…. Dostał kartki do przemówienia, które czytał i nagle na salę weszło 3 naszych kolegów ze studiów w niebieskich furażerkach na głowach, niebieskich apaszkach na szyi i z walizkami na kółkach w ręce (w których były: kamizelka, maseczka, pasek) ich zadaniem było wykonywać to, co przeczyta narrator – a była to instrukcja jak się zachowywać w samolocie – zasady bezpieczeństwa. To co chłopaki wymyślali, to było mistrzostwo – kupa śmiechu i humoru!!!! Ja się prawie popłakałam ze śmiechu Treść instrukcji: Na pokładzie naszego samolotu znajdują się 4 wyjścia awaryjne: jedno z przodu samolotu, 2 po środku samolotu – po jego prawej i lewej stronie, oraz 1 na końcu samolotu. W razie awarii należy udać się do najbliższego wyjścia awaryjnego, do którego poprowadzi Państwa podświetlana ścieżka na podłodze samolotu. Jeżeli ciśnienie w kabinie gwałtownie spadnie, maski tlenowe wypadną samoistnie. W takiej sytuacji należy sięgnąć po najbliższą maskę, pociągnąć ją mocno do siebie i zakryć nią usta i nos, a elastyczną taśmę założyć za głowę i oddychać normalnie. Kamizelka ratunkowa znajduje się pod fotelem. Jeżeli konieczne jest jej użycie, należy założyć ją przez głową, zapiąć klamrę. Kamizelka napełni się powietrzem poprzez silne szarpnięcie za czerwone uchwyty. Jeżeli kamizelka nie napełni się prawidłowo, należy napełnić ją samemu przez zawory Teraz pokażemy Państwu jak dokładnie zapiąć i odpiąć pasy bezpieczeństwa. Pasy składają się z czarnego paska i klamry. Aby je zapiąć, należy włożyć pasek do klamry i zacisnąć go na jedną z możliwych dziurek. Aby odpiąć pasy bezpieczeństwa, należy mocno odgiąć pasek oraz wysunąć go z klamry. Zadaniami pilota było odpowiedzieć na 3 pytania z naszego związku (datę rozpoczęcia związku, pierwszy film w kinie i pierwszy prezent ode mnie) oraz test na wzrok. Wydrukowałam listę, taką jak mają w gabinetach okulistycznych (od największych do najmniejszych liter) na której było: - ZAWSZE BĘDĘ KOCHAŁ ŻONĘ - BĘDĘ KUPOWAŁ ŻONIE KWIATY - BĘDĘ PAMIĘTAŁ O WSZYSTKICH ROCZNICACH - CHĘTNIE BĘDĘ NOSIŁ SWOJĄ ŻONĘ NA RĘKACH - Z PRZYJEMNOŚCIĄ BĘDĘ PRZYNISOŁ ŻONIE ŚNIADANIE DO ŁÓŻKA - Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ OBIECUJĘ W DALSZYM CIĄGU NIE WCHODZIĆ W KONFLIKTY Z TEŚCIOWĄ I wszyscy się śmiali jak Łukasz to czytał, zwłaszcza, że na niektórych zdaniach udawał, że nie dowidzi Na końcu 15 gości dostało białe kartki, z których mieli zrobić samoloty i Łukasz miał co najmniej 4 trafić do koszyka postawionego przed nim Trafił dwoma, a w międzyczasie półtora roczny synek mojej kuzynki wszedł na parkiet i zaczął te wszystkie samoloty, którymi PM nie trafił zbierać i wrzucać do koszyka i tak zaliczyliśmy pilotowi zadanie, dostał odznakę i kluczyki do kajdanek i mógł mnie uratować …. Włączona została piosenka http://sewarkrk.wrzuta.pl/audio/4ZC0...my_breath_away i zaczęliśmy tańczyć Około 23:00 usłyszałam jak w mój mąż woła „żono” i składa mi życzenia imieninowe wyciągnął bukiet 15 wielkich róż i na koniec życzeń powiedział do mikrofonu „Kocham Cię” Jezuuuuuuuuuu, byłam wniebowzięta…. Potem inni goście składali mi życzenia, a od teściów dostałam wiśnie w czekoladzie i Euro na drobne wydatki na Krecie Życzenia dla rodziców wyszły pięknie…. Lekko mi się głos łamał, ale wytrzymałam wręczyliśmy im kosze (potem też podziękowaliśmy świadkom) i zaczęliśmy tańczyć do mixu piosenek a ja wolę moją mamę i co powie tata….. fajnie to wyszło Tort był piękny i pyszny, a oczepiny przy rytmach chłopaki nie płaczą i flintonów Około 2:00 Łukasz puścił pokaz zdjęć, na którym wiele osób się popłakało…. Koleżanki ze studiów wybiegały zapłakane z sali – naprawdę przygotował to cudownie! No i tak szybko leciał czas, że nagle zrobiła się 5:00 i orkiestra zagrała „ale to już było” , którą to piosenkę zatańczyłam z moim mężem…. W pokoju dostałam od męża prezent imieninowy – piękne perły w których wystąpiłam na drugi dzień…. A noc poślubna po 9 tygodniach oczekiwania na bliskość była cudowna Tak minął nasz piękny ślub i wesele…. Było pięknie i nigdy tego dnia nie zapomnimy!!! A na zdjęcia nie możemy się już doczekać |
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frezyjko - relacja REWELACYJNA uwielbiam takie szczegółowe dzieki temu moge na chwile sie przenieść w inny świat i poczuć jakbym tam prawie byla. gratulacje - super ze wszytsko sie udało i że jesteście zadowoleni ! Wyglądałas zjawiskowo
|
|
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
frezyjka85 pięknie wyglądałaś! fajnie, że się udało wszystko
ja też chce już swój ślub
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z jednej strony chce zeby to było już a z drugiej boje sie ze za szybko zleci... a teraz jest jeszcze ta faza przygotowań cos sie dzieje i cały czas mam jakaś wizje tego dnia, a potem będą na pewno piekne wspomnienia ale pewnie tez żal ze juz po wszytskim - ale to juz bylo i nie wróci więcej..
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chce już
szczególnie tą chwile w kościele a później będzie wspaniałe życie u boku męża
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżycie nieziemskie
|
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
FrezyjkaCudownie wyglądałaś, piękna relacja! Oby takie szczęśliwe chwile zawsze Wam towarzyszyły!
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() przepraszam za brak interpunkcji miejscami, ale kopiowałam relację z zazdrośnic i wykasowało minki ![]() mam nadzieję, że jest to w miarę do czytania ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Frezyjka super relacja i bardzo ładnie wyglądałaś!! ![]() Ja z drogi pod ołtarz też niewiele pamiętam
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Frezja super relacja
tak oryginalnie z tym porwaniem, życzeniami dla Ciebie, ekstra!! i wyglądałaś ślicznie |
|
|
|
#414 | |
|
Lena
|
Cytat:
siostra robi takie spotkanko dla przyjaciół i rodziny... parenaście osób.. jakaś wyzerka, muzyka z wieży.. tańce, hulance i swawole... musze sie załapać.. dzieci oddam teściowej a ja w bale i tany... słiti.. to taki skrót myślowy.. tosia i fifi mają opiekunkę na parę godzin dziennie, a Majka do ogniska zerówkowego.. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Frezyjka śliczna relacja...
|
|
|
#415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pojechała i słuch po niej zaginął :P zazdroszcze Madery..Cytat:
![]() Cytat:
![]() no własnie poka poka :P |
||||
|
|
|
#417 |
|
Lena
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, po prostu
Rzadko się zjawiasz to napisz co tam u Was
|
|
|
|
#419 |
|
Lena
|
bo jak mam czas.. to siedzę i pisze.. czasem tylko podczytuję.... nie wtrącam sie w rozmowę... czasami ciężko wbić sie w wrozmowę!
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

O czym gadacie Świniaczek, Africa? 
klask i:
wolałabym siary sobie zrobić tylko przed kasą... 
Przynajmniej u nas tak robili

a później będzie wspaniałe życie u boku męża