|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: GDAŃSK - spełniam marzenie i za 3 dni tam będę :-)
Byłam dziś na plaży.
Kocham morze. Kropka
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Gdybyś mieszkała tu na stałe, to by ci spowszedniało;].
Zawsze, kiedy ktoś do mnie przyjeżdża z "daleka" i mówi, że chce zobaczyć morze, to mówię, że to tylko trochę większe jezioro;]. Ale sama źle się czuję, jeśli raz na jakiś czas się nie przejdę na plażę, a pochwalę się, że z domu dzieli mnie od niej tylko półgodzinny spacer .
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
a ja plażę widzę z okna i prawdę powiedziawszy baaaaardzo rzadko bywam, zdarza się, że nawet w lato nie mam okazji
chyba, że na rolki czy piwo
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
I jak tam w Bałtyckiej? Ostatnio widziałam, że w Inglocie wisiało jakieś ogłoszenia - tam mają duży sklep, nie stoisko jak w Madisonie. I powiedz jeszcze jak włoski? Pięknie wyszły?
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
to musisz mieszkać mniej więcej tam, gdzie ja
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Od Inglota lepiej się trzymać z daleka. Pracowałam tam trzy lata, aż do przyjścia nowej kierowniczki regionalnej, na którą w innych regionach mówi się "Hitler z Pomorza". Generalnie np. "umowę dostaniesz jak przyjdzie pora" i "co to znaczy wolny weekend". Nie mówiąc już o podkładaniu śmieci, że by udowodnić, że nie sprzątacie;].
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam na temat Inglota bardzo dużo różnych opinii, wprawdzie były to opinie z całej Polski. Nie udało mi się jeszcze poczytać opinii od nikogo z pomorskiego...wiem, że dziewczyny bardzo często się w bałtyckiej zmieniają, cały czas kogoś potrzebują. Byłam tam wczoraj Asiu, żeby pogadać z pracowniczkami. Stały na baczność wszystkie, jedna miała wystraszoną minę, ale podejrzewam że była nowa. Ogólnie to wyjścia nie mam. Składam tam CV dzisiaj (wyślę e-mailem) a jak mi się nie będzie podobać to po prostu wyjdę ze sklepu. Prosta sprawa. Planuję też wysłać np. do Natury czy gdzieś w takie miejsca. Co o tym sądzicie? Chodzi mi o to, że pracowałam w handlu 4 lata + mam skończoną szkołę wizażu a teraz jeszcze trzaskam 3 kursy z tym tematem związane. Mam największe szanse po prostu w takim miejscu no i nie ukrywam, że chyba najlepiej bym się w takim miejscu czuła...
Jak włosy? Machnęłam sobie najtańszą Delią, szamponetką od 4-8 myć. Wyszły boskie! żałuję znowu, że to szamponetka. Teraz się boję wyjść z domu jak jest zachmurzone niebo. Co do morza. Byłam w Brzeźnie. Weszłam na plażę, zdjęłam sandałki, byłam dość późno wieczorem i akurat była piękna pogoda, cieplutko, mnóstwo ludzi. Zaczęłam się bawić piaskiem, muszeleczką. Aż się popłakałam. Było tak pięknie ![]() Nawet nie wiedziałam, że wczoraj był pierwszy dzień lata. Dowiedziałam się od pana z radia które akurat słuchałam ze słuchaweczek. Tak za✂✂✂iście w tym roku przywitałam lato ![]() Następnym razem jadę tam na rowerze. Podobno od 28 czerwca ma być gooorąąącoooo. Tegoż dnia udam się na plażę
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
koło galerii przymorze ;>
słyszałam o pracy w naturze, że nieźle traktują pracowników w przeciwieństwie do rossmana. jak interesujesz się w miarę sportem to zawsze można spróbować w jakimś decathlonie, go sport czy czymś w tym stylu, tam prawie zawsze szukają
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
CV gotowe. List motywacyjny zaraz napiszę. Nie wiem czy dziś wysyłać czy w Boże Ciało nie wypada...? hmm
![]() byłam dziś znowu na plaży. Normalnie kupię namiot i tam zamieszkam
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
I jak idą poszukiwania pracy
?
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
mushroomko średnio
wysłałam dużo CV dzięki podpowiedzi o stronie trojmiasto.plciężko mi będzie znaleźć pracę ze względu na rozpoczęte 4 kursy. Jeden jest w ciągu jednego całego tygodnia, inny w weekendy, kolejny jeszcze inaczej... ![]() No spoczko, coś znajdę choć na chwilkę, żeby kilka złotówek wpadło. Pójdę na jakąś inwentaryzacje czy coś podobnego ![]() pogoda nam się klaruje, mam nadzieję, że jutro będzie pięknie. dziś jeździłam na rowerku 40 km prawie zrobiłam. Jutro to bym chciała rowerkiem na plażę się wybrać, albo najlepiej do Sopotu na słynne molo. Jak ktoś chętny to zapraszam
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
byłam dziś w Sopocie.
Kocham Sopot
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
O, jaki fajny watek
![]() Tez mieszkam w Gdansku, choc obecnie wyjechalam na wakacje do domu rodzinnego. Wieczorem przeczytam cala Twoja historie, ale juz widze, ze musze pogratulowac Ci odwagi
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
hehe dziękuje, szkoda że wyjechałaś
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
hej, szukam chętnej dziewczyny na darmowe przedłużanie rzęs. Pisałam już na https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a%F1ska+okolic
ale się z dziewczyną nie złapiemy w czasie niestety Mi pasuje tylko wtorek właśnie. Rzęsy jedwabne, dobre a ja potrzebuję ćwiczyć! ![]() Proszę o wiadomość na priv w razie czego, pozdrawiam
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu przeczytalam caly watek i naprawde moge jedynie pogratulowac
![]() Rozumiem, ze zamierzasz zostac tu tylko do wrzesnia, a potem wracasz do Krakowa? Niely podroznik z Ciebie ![]() I jak sie czujesz w trojmiescie? Nadal pierwsze "wow" czy przyszedl czas na kolejna faze?
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() przepraszam, że się wtrącę w wątek, ale widzę, że tu dużo dziewczyn z Gdańska jest. Za kilka dni właśnie jadę tam z koleżanką i chcemy poznać trochę życie nocne Trójmiasta. Czy możecie polecić jakieś kluby warte odwiedzenia? jakieś w miare normalne, bez lansu itd, z muzyką do potańczenia i fajnymi ludźmi, starszymi niż 19-20 lat. Z góry dziękuję |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że ja mam specyficzny gust i nie robi mi w klubie muzyka "z radia" albo dubstep ;]. Nikogo nie urażając ;]. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wiekszosci klubow na starowce leci tak, jak mushroomhunter napisala: albo muzyka z radia, albo muzyka klubowa. Ja uwielbiam klub Yesterday (muzyka lat 70., 80., 90, choc czasem zdarzaja sie tez nowsze kawalki), a takze Rock Cafe (muzyka rockowa). W obu miejscach przewazaja osoby starsze (mam na mysli starsze niz 20 lat, czyli ok 25-30, choc ostatnio w Yesterdayu tanczylam kolo pani grubo po 40 )Lubie tez Intro, ale to bardziej za kameralna, domowkowa wrecz atmosfere. Jesli znacie choc troszke Gdansk, warto wybrac sie do Wrzeszcza - tam jest kilka godnych polecenia klubow studenckich (moj ulubiony to Autsajder, chociaz nie wiem jak z ich dostepnoscia w okresie wakacyjnym). Na pewno nie polecam Dobrego Dzwieku, Parlamentu, Kwadratowej i oczywiscie wiekszosci imprez w Sopocie (lans az kipi). |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow jest jak jest ładna pogoda to wtedy jeżdżę nad morze, opalam się i jeżdżę na rowerku. I jest ŁAŁ ![]() ale pogoda coś do dupy w całej Polsce i zimno jest, więc nawet nie ma co robić. We wrześniu chcę wrócić do Krakowa, Już sobie zaprzątam głowę gdzie za rok się wyprowadzę...może Sardynia
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2011-07-04 o 10:29 |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sopot - Dream Club i Ego - oba znajdują się w Krzywym domku na Monte Cassino
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chcialabym go miec w Gdansku. Uwielbiam na nim jezdzic, ale teraz faktycznie pogoda przeszkadza![]() Pochwal sie, gdzie mieszkalas dotychczas
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie sixty9 club ale tutaj skupiają się głównie osoby o innej orientacji |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, ja tu rower przytargałam z Krakowa
teraz jak się zrobi pogoda to planuję pyknąć trasę z Gdańska przez Sopot i Gdynia. No i z powrotem chociaż nie wiem czy dam radę hehe właśnie jak wygląda sprawa z przewożeniem roweru kolejką? Płacę coś extra?
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, szkoda że nie masz rowerka...nie moge nikogo namówić na wspólne przejazdzki...i jedzdze sobie w towarzystwie mp3
![]() ale wyciągnę na pewno kogoś na spacerek, mam ochote spedzic jeden dzien i po prostu porobić zdjecia. w przyszłym tygodniu ma byc słonce wiec nie daruję
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio strasznie zaczęły mi wypadać włosy i rzęsy. Na powiekach to miałam w niektórych miejscach "dziury" wysepki bezrzęsowe, bałam sie już nawet demakijaż robić bo wiedziałam że z każdego oka ze 4-5 rzęs na bank wyleci. Włosy to mi tak lecą, że po każdym myciu głowy czyszczę odpływ bo się zatyka
Nasiliło się to tak szybko, że kurcze blaszka nie wiedziałam co robić. Kupiłam tysiąc odżywek do włosów, zmieniłam szampon kierując się KWC, maski pierdoły. O rzęsy też się martwiłam. Ale postanowiłam kupić olejek rycynowy bo babcia mi poleciła smarowanie. Oczywiście przewertowałam internet i się naczytałam na ten temat. Więc od 10 dni dokładnie smaruję rzęsy olejkiem. Każdej nocy przed snem smaruję rzęsy i brwi. Dzisiaj zmyłam mleczkiem oczy i nie wyszła ani jedna rzęsa
"...powiedziałabym raczej, umiarkowany optymizm" Edytowane przez Jesse Czas edycji: 2011-07-04 o 21:54 |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
z wypadajacymi włosami to męczyłam się całe zeszłe lato i prawdę powiedziawszy żadne skrzypy, płukaknki, naturalne maski itp nie przyniosły żadnych skutków.
dopiero jak zaczęłam używać dermenę <szampon> to po miesiącu zobaczyłam skutki, włosy prawie całkiem przestały wypadać a na całej głowie miałam taki puch nowych. Do dziś raz na jakiś czas użyję i jako że akurat jestem w trakcie regenracji po powrocie do naturalnego koloru, to dla mnie błogosławieństwo. więc warto było czekać, śmierdzi to trochę, z wydajnością też szału nie ma, jakieś 20parę złotych kosztuje, ale naprawdę działa. żałuję aż że wcześniej nie wiedziałam o dermenie to nie wydałabym kupy kasy na inne specyfiki. ależ się rozpisałam |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi Ty przetransportowalas rower pociagiem? Ile to Cie wynioslo? Na spacer jestem oczywiscie chetna
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Dermena. Pierwsze słyszę...poczytam ofkors. Toż nic nie stoi na przeszkodzie stosować olejek rycynowy, pić paskudztwo, płukać tym włosy i myć w dermenie
Nie wiem czy nie za dużo tego wszystkiego, ale jestem w desperacji. Ja mam włosy ładne i nie narzekałam na ich kondycję nigdy. Tylko, że jak tyle mi wypada każdego dnia, to boję się, że do Krakowa wrócę łysa Co do rowerka...sytuacja w naszym kraju z transportem tego urządzenia to jakaś porażka. Ja ze sobą do PKSu zabrałam ogromny bagaż i torbę podróżną a rower to inna bajka później pomyślałam o kurierze. Niestety panowie przez telefon mówili o totalnym możliwym spłaszczeniu roweru. Tzn. odkręcasz pedały, zdejmujesz przednie koło, skręcasz max kierownicę, pakujesz to w folię z bombelkami, owijasz taśmą, ładujesz w karton i mogą się wtedy zgodzić na taką przesyłkę ale płacisz suto/ Ponad stówę. Następna opcja na której pomysł wpadłam to przesyłka poprzez kierowcę PKSu następnej relacji. Zatem tydzień później mój chłopak grzecznie spakował resztę ciuchów (bo przecież pół szafy muszę tu mieć ) i z rowerem pojechał na dworzec. Poprosił kierowcę, zeby znalazł miejsce na pudło z ciuchami i na ROWER pan się oczywiście nie zgodził (bo nie musiał) ale 6 dych rozmyło jego wątpliwości. Odebrałam wszystko taxą w Gdańsku na dworcu ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- nafiyqa do kiedy zostajesz w Gda?? ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- kurcze ale dermena ma dobre opinie...jakim cudem ja to przeoczyłam? Dobranoooc jakim czasie przestały Ci wypadać? jutro kupię. KIedys zacheona opiniami poleciałam kupić Radical. Kupiłam całą serię. wraz z serum, odżywką, seprejem, ampułkami...Wszystko!! i to była najwieksza porażka. Nawet nie zużyłam połowy. Włosy miałam po tym takie sianowate, druty. Nic nie mogłam z nimi zrobić, łamały sie. No kompletna porażka. zapytałam panią w aptece dlaczego tak się dzieje? Wszystkie zachwycone a mnie głowa po tym swędzi i ewidentnie pogorszył się stan włosów. Odpowiedziała, że bardzo możliuwe że mam po prostu alergię na któryś ze składników :/
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

to musisz mieszkać mniej więcej tam, gdzie ja 

chociaż nie wiem czy dam radę hehe właśnie jak wygląda sprawa z przewożeniem roweru kolejką? Płacę coś extra?