Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-21, 22:08   #4561
lanvin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 345
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

ja te¿ pijê nutridrinki
mi smakuj± waniliowe, czekoladowe, malinowe, owoce le¶ne i waniliowo-cytrynowe.
(zamawiam przez internet, bo wychodzi tanije ni¿ w normalnej aptece, a ja pijê je codziennie)
lanvin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:23   #4562
mickey_mouse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Nutridrinki smakuj± szpitalem psychiatrycznym, uhh.. nie lepiej zast±piæ je normalnym jedzeniem?
mickey_mouse jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:26   #4563
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Poka¿ wiadomo¶æ
Nutridrinki smakuj± szpitalem psychiatrycznym, uhh.. nie lepiej zast±piæ je normalnym jedzeniem?
je¶li komu¶ ³atwiej piæ nutridrinki to niech pije na zdrowie ! nikt nie ma nie wiadomo ile miejsca w ¿o³±dku itp.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:28   #4564
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- owsianka - 4 owsianych, szklanka mleka + 2 ³y¿ki sojowego waniliowego w proszku. dwie kromki z mas³em orzechowym.
2¶n - miseczka twarogu z jogurtem i mro¿onymi malina/jagodami/truskawkami.
obiad - kubek roso³u i duuuu¿o takich ma³ych piero¿ków do niego z indykiem, dwa kawa³ki grillowanego kurczaka.
podwieczorek - twaróg ze spor± ilo¶ci± mas³a orzechowego.
kolacja - kawa³ wêdzonej ryby.

Santos, - dziêki za troskê. pisz na pw, je¶li chcesz siê uzewnêtrzniæ, poniewa¿ odnoszê wra¿enie, ¿e nie masz w³asnego ¿ycia.
Albo naucz siê czytaæ ze zrozumieniem lub/ i korzystaæ z g³owy.
I spadam na ok. 2 tygodnie na rowery w góry wiêc... trzymajcie siê ciep³o!

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-21 o 22:30
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:30   #4565
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Poka¿ wiadomo¶æ
w ogole to zaraz sie okaze ze nutridrinki sa tylko dla osob z ed. :|

'helo³ !!!' () ludzie z nowotworami nie le¿± na oddziale psychiatrycznym!
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:31   #4566
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499
GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
to mo¿e tak:

u/p

1.dwa pe³noziarniste podwójne tosty z mas³em i ¿ó³tym serem + pomidor, kawa z mlekiem

2.truskawki z orzechowym jogurtem ¶mietankowym

3.penne razowe zasma¿one ze s³onin± z sosem groszkowo marchewkowym zaci±gniêtym mlekiem i m±k± ziemniaczan±, kawa z mlekiem

4. cappuchino + koktajl brzoskwiniowo truskawkowy usztywniony ¿elatyn±

5.miska bobu z mase³kiem

6. sa³atka z bobu i fety (sa³ata, bób, feta, korniszony, majo, czosnek, sok z cytryny), koper w³oski

7. fistachy

a jutro na ¶niadanie sobie wymy¶li³am wie¶niaka z miodem, bobem i orzechami laskowymi
pochwalê Ciê jak bêdziesz tak je¶æ d³u¿ej i w koñcu zobaczê utrzymanie
airwaves jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 23:01   #4567
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

dzisiejsze U, któro w praktyce jest lekkim P.

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku sojowym z otrêbami, bananem, mas³em orzechowym i domow± granol±.
kawa z mlekiem, nektarynka
II. Porcja risotto z cukini±, bobem i pieczarkami; surówka wiosenna.
III. 150g serka wiejskiego z mieszank± studenck±, gar¶æ truskawek
IV. Bu³ka z ziarnami na pó³: z mas³em, szynk±, pomidorem i sa³at±/z majo, jajkiem i sa³at±; marchewka
po wpad³a zbo¿ówka z mlekiem i 2 plasterki arbuza.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-21, 23:46   #4568
mickey_mouse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Cytat:

nie twierdzê, ¿e s± tylko dla osób z ed, dziewczyny pisa³y o swoich ulubionych smakach, wiêc wyrazi³am w³asne odczucia, niestety moje do¶wiadczenia zwi±zane z nutridrinkami sprawi³y, ¿e mam odno¶nie nich takie a nie inne skojarzenia
mickey_mouse jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 00:31   #4569
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:

nutridrinki pi³ mój wujek który mia³ tam jaki¶ zabieg w szpitalu wróci³ do domu i kazali mu pci bo by³ wyja³owiony tak samo ciotka po operacji

takze jest dla róznych ludzi po róznych przejsciach tak jak piszesz

sama chcialam je pic ale nie mam tyle kasy :P
Stary 2011-06-22, 00:48   #4570
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ

Santos, - dziêki za troskê. pisz na pw, je¶li chcesz siê uzewnêtrzniæ, poniewa¿ odnoszê wra¿enie, ¿e nie masz w³asnego ¿ycia.
Albo naucz siê czytaæ ze zrozumieniem lub/ i korzystaæ z g³owy.
:
prosta matematyka jest taka, ze jesli ci wychodzi, ze nie mam zycia, o pisze na ncj, to ty go tak samo nie masz, bo masz czas mi odpowiadac. Nie, nie bede pisala ci pw, bo oceniam twoje jadlospisy, a od tego jest watek. Jesli uwazasz, ze nie masz problemu, to na bol glowy jedz aspityne , a nie ciastka.
Za reszte wypowiedzi powinnas dostac punkt za ignorowanie polecen moderatora.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 00:51   #4571
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

DZIEWCZYNY!!!!!! Santos i pozytywna...
ej, ile Wy macie lat? mo¿e siê ignorujcie po prostu...?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 00:52   #4572
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
prosta matematyka jest taka, ze jesli ci wychodzi, ze nie mam zycia, o pisze na ncj, to ty go tak samo nie masz, bo masz czas mi odpowiadac. Nie, nie bede pisala ci pw, bo oceniam twoje jadlospisy, a od tego jest watek. Jesli uwazasz, ze nie masz problemu, to na bol glowy jedz aspityne , a nie ciastka.
Za reszte wypowiedzi powinnas dostac punkt za ignorowanie polecen moderatora.
A nie, nie masz nie dlatego, ¿e tu siedzisz, tylko dlatego, ¿e wyj±tkowo bardzo interesujesz siê moim. A i nie oceni³a¶ jad³ospisu, tylko MNIE. To jest zasadnicza ró¿nica, chocia¿ dla Ciebie... pewnie nie. Jad³ospis=cz³owiek. Wiem, santos.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 01:11   #4573
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
nutridrinki pi³ mój wujek który mia³ tam jaki¶ zabieg w szpitalu wróci³ do domu i kazali mu pci bo by³ wyja³owiony tak samo ciotka po operacji

takze jest dla róznych ludzi po róznych przejsciach tak jak piszesz

sama chcialam je pic ale nie mam tyle kasy :P
A nie mozesz pic gainerow po prostu? Ty chcesz tyc, ale nie z niedowagi tak?

Iza, moja poprzednia wypowiedz byla zupelnie normalna. Fajnie by bylo, gdyby ktos kiedykolwiek reagowal na pseudo U, na ktotym dziewczyny chudna. Nie pierwszy to i nie ostatni przypadek, ze ktos usilnie podpisuje redukcyjny jadlospis U. Ale pewnie ok, bo nie ma <1000kcal

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez satyavati Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, jestem tu po raz pierwszy, ale od dawna czytam Wasze forum. Jestem w trakcie wychodzenia z ED, uda³o mi siê z pomoc± psychodietetyka odzyskaæ swoj± naturaln± wagê (mia³am 40 kg, teraz jestem w normie) Jest tylko taki problem, ¿e mam takie odchy³y ortorektyczne i ciê¿ko jest mi przekonaæ siê do rzeczy, które nie s± otagowane jako zdrowe. Sama z siebie przekaona³am siê do kilku produktów, ale i tak mój jad³ospis opiera siê na bardzo okre¶lonych rzeczach. I nie dlatego, ¿e nie lubiê tych "niezdrowych"- uwielbiam! - panicznie siê ich jednak bojê. Ca³y mój proces tycia opiera³ siê na czym¶ w okolicach 2000 kCal, teraz jem ok. 1800 i nie chudnê. I pewnie st±d przekonanie w mojej g³owie, ¿e jak zjem wiêcej, to natychmiast siê roztyjê (mimo ¿e psychodietetyczka przekonuje mnie, ¿e mam tak prawid³owe nawyki, ¿e bêdê ju¿ trzymaæ wagê, nawet jak zjem wiêcej).
Ogólnie jem masê warzyw, czêsto ich nawet nie rejestrujê, du¿o ¶wie¿ych owoców, ciemne pieczywo, p³atki, kasze, itp. Jestem uzale¿niona od marchewki i pienionego mleka do kawy.
Chcia³am, ¿eby¶cie oceni³y to co jem i mo¿e jako¶ zmotywowa³y mnie, ¿e jedzenie dro¿d¿ówek, pizzy czy batoników co jaki¶ czas nie oznacza dramatu, klêski i popadania w oty³o¶æ, tylko jest czym¶ zupe³nie normalnym.

No to moje przyk³adowe ("bezpieczne") U:
¦niadanie:
2 kromki chleba pe³noziarnistego: 1 z awokado, twarogiem chudym, pomidorem, szczypiorkiem, sa³at±, 2 z margaryn±, serkiem homo, ok. 30 g kie³basy krakowskiej suchej, korniszon, pietruszka
1/2 szklanki ma¶lanki, 1/2 czerwonego grapefruita
herbata zielona malinowa
(tu ok. 1,2-2h szybkiego marszu z psem na spacer)

II ¦niadanie:
kasza jaglana (ok. 50 g suchej)na wodzie+1/2 szklanki mleka 0,5%, figa, morela, 1/2 startego jab³ka, kilka nerkowców, cynamon, imbir i 1/2 serka wiejskiego
du¿a kawa z mlekiem spienionym 0,5%
ok. 20 min æwiczeñ rozci±gaj±cych
gdzie¶ po drodze jakie¶ truskawki i marchewka
rowerem do pracy i z powrotem

Obiad:
barszcz ukraiñski Hortex (ca³e opakowanie) + 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, 1 jajo na twardo, koperek

Znów do pracy i z powrotem

Podwieczorek:
jogurt naturalny z otrêbami i nerkowcami, kilka truskawek, plaster ananasa, du¿a kawa z mlekiem spienionym i marchewka

Kolacja:
Kromka pe³noziarnistego z awokado, twarogiem, 4 plasterkami kie³basy krakowskiej (do wykoñczenia), 1/2 grahamki z margaryn±, ogórkiem, sa³at±, musztard± i plastrem gotowanego kurczaka
sa³atka z lodowej, kukurydzy i papryki z jogurtem
1/2 szklanki ma¶lanki
1/2 grapefruita czerwonego
herbata waniliowa
no i pewnie jeszcze bêdzie kakao (bez cukru)

Poza tym w ci±gu dnia bardzo du¿o wody i innych tam p³ynów herbatopodobnych. Ta kie³basa to jest jeden wielki wyj±tek, przewa¿nie jest jaka¶ drobiowa wêdlina. Warzyw by³o niechybnie wiêcej, ale nie rejestrujê ich tylko zjadam.
Szczerze mowiac ciezko mi cos poradzic. Jedno, co mi sie rzuca w oczy to ogromna ilosc skladnikow w kazdym posilku. Troche to sprawia wrazenie jakbys chciala zjesc te kanapke, na tym poprzestac, ale ze dalej jestes glodna, to dopychasz 'zdrowymi' produktami. Ale moze sie myle, ja tez jadam udziwnione posilki.
Co do slodkiego to hmmm.... Myslalas moze o rozbudzeniu w sobie zamilowania do wypiekow? Moglabys zaczac robic pyszne domowe desery, zacznij od takich, ktore maja wiecej owocow, np trifle, a potem powolutku do np sernika itd. Robione w domu sa zdrowe, wiesz co jesz, a pomoze ci sie bycmoze przelamac do slodkiego.
Poza tym zacznij myslec, ze przytycie 2kg to nie tragedia i zawsze mozesz zmienic nawyki jesli sie okaze, ze tyjesz. Nie musizsz przeciez czekac, az ci przybedzie 25kg, jak przybedzie 5 to mozesz zmienic menu. Nie wiem jednak, na ile to jest dobra rada, bo jesli mialas ED, to wazenie sie ciagle nei jest najlepszym pomyslem. Ja bym obstawala przy tym z domowymi wypiekami.

Popatrz tez na jaslospisy innych dziewczyna na u. Jedza slodkie i zyja, nie tyje, dobrze sie maja.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-22, 05:39   #4574
santos
Zakorzenienie

GG do santos

U

1h fitnessu

Przedsniadanie ;-)

atole de chocolate - kubek
yakult

Sniadanie

Placek owsiany duzy:
2 jaja, 3 lyzki owsianych, 1 slonecznika i troche chia; na oleju

Salatka:
3 male mango (wielkosci malej brzoskwini/ duzej sliwki - taki gatunek)
1/2 mamey
120 g wiesniaka 4%

kawa czarna

Przekaska 1
6 ciastek kukurydzianych "koscielnych" *

Przekaska 2

50 g mixu solonych orzechow migdaly/nerkowce/ziemne/laskowe

Obiad
1/3 fritatty z ricotty (cala fritatta=4 jaja, pudelko ricotty, szpinak, pomidory)
troche gotowanej fasolki szparagowej
3 srednie tortille kukurydziane

Kolacja:
nieduzo kurczaka z rozna
duza lampka wina czerwonego

* ciastak koscielne: przed kosciolami starsze babunie na blasze (bez oleju) smaza (?) tu takie ciastka z maki kukurydzianej typu maizena,cukru, wanilii, cynamonu i (chyba?) masla. Zawsze sie pytam, czy nie daja troche maki pszennej i zawsze daja. I wreszcie HALLELUJA! po raz 1 dopadlam takie bez. Zezarlam swiezutkie cieplutkie:lo ve: Moglyby byc mniej slodkie, aleeee cieple ciastka, waniliowe, cynamonowe, pachnace, zrobione 4 min wczesniej nie do pogardzenia
Aha, ciastka o srednicy mniej wiecej 4 cm, cienkie ;-)

Ktos oceni?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-22, 10:25   #4575
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

moje lu¼ne RRRRRR

¶: 2 kromki chleba z mas³em, serem i pomidorem, 2 berlinki na ciep³o, keczup
o: to co wczoraj czyli pier¶ w kosteczke na kapce oleju z ca³± paczk± warzyw na patelnie
p: kromka chleba z mas³em, szyneczk±, jajo na twardo, rzodkiewy, szczypiorek
k: wie¶niaj lekki ze szczypiorem, rzodkiewkami i ogórem

ma to rêce i nogi ?
Stary 2011-06-22, 10:30   #4576
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
U/P:

I. 4 ³y¿ki muesli na szklance mleka 3,2%, kromka orkiszowca z mas³em, trójk±tem serka topionego hochland, sa³at± i ogórkiem
kawa
II. dro¿d¿ówka, jogurt pitny 375g

III. 3 chochleki flaków na rosole, kromka chleba z mas³em

IV. kromka orkiszowca z mas³em, ¿ó³tym serem i pomidorem, plaster twarogu ze ¶mietan±, koperkiem i bazyli±, jajko na miêkko

V. fili¿anka klusek lanych na mleku produkcji brata (³y¿eczka sta³a) z cukrem, 2 markizy

szklanka soku multiwitaminowego

mo¿e byæ?
up
Stary 2011-06-22, 12:39   #4577
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze U, któro w praktyce jest lekkim P.

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku sojowym z otrêbami, bananem, mas³em orzechowym i domow± granol±. bardzo smacznie i zdrowo
kawa z mlekiem, nektarynka
II. Porcja risotto z cukini±, bobem i pieczarkami; surówka wiosenna. znowu smacznie i zdrowo
III. 150g serka wiejskiego z mieszank± studenck±, gar¶æ truskawek genialnie
IV. Bu³ka z ziarnami na pó³: z mas³em, szynk±, pomidorem i sa³at±/z majo, jajkiem i sa³at±; marchewka oki doki
po wpad³a zbo¿ówka z mlekiem i 2 plasterki arbuza.
jadlospis genialny,smaczny i w ogole super,ale dla mnie to jest mocne U,w zadnym razie nie P

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

dzisiejszke karolnkowe i luzne R

Sniadanie:
"Zdrowy blonnik"(platki, ktorych link wczesniej wklejalam-zapewniam samo zdrowie!),mini garsc bran flakes,slonecznik - garsc,nerkowce-garsc,mala garsc zurawiny suszonej,lyzka otrebow pszennych i lyzka otrebow pozeczkowych,100g jogurtu naturalnego

ostatnio mam ochote na "orzechowe sniadania"

II Sniadanie:
salatka warzywna :1/2 czerwonej papryki,zielony ogorek,marchewka,pomidor, salata,polane lyzka jogo naturalnego,banan, pieczywo wieloziarniste z twarozkiem i lyzeczka dzemu truskawkowego

Obiad:
Piersc z kurczaka duszona z cukinia i pieczarkami

Podwieczorek:

twarozek naturalny z truskawkami

Kolacja:
filet z mintaja, cieciorka, marchewka surowa

w ciagu dnia: minium 2 litry wody,kawa czarna,kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym,herbatki:zielona, czerwona,koperkowa
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:44   #4578
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejszke karolnkowe i luzne R

Sniadanie:
"Zdrowy blonnik"(platki, ktorych link wczesniej wklejalam-zapewniam samo zdrowie!),mini garsc bran flakes,slonecznik - garsc,nerkowce-garsc,mala garsc zurawiny suszonej,lyzka otrebow pszennych i lyzka otrebow pozeczkowych,100g jogurtu naturalnego nie ma bia³ka. jogurt naturalny to prawie same wêgle

ostatnio mam ochote na "orzechowe sniadania"

II Sniadanie:
salatka warzywna :1/2 czerwonej papryki,zielony ogorek,marchewka,pomidor, salata,polane lyzka jogo naturalnego,banan, pieczywo wieloziarniste z twarozkiem i lyzeczka dzemu truskawkowego ok, skoro banan i d¿em truskawkowy nie przeszkadzaj± Ci w chudniêciu

Obiad:
Piersc z kurczaka duszona z cukinia i pieczarkami wêgle?

Podwieczorek:

twarozek naturalny z truskawkami wêgle o tej porze nie przeszkadzaj± Ci w chudniêciu? je¿eli nie, to mo¿e byæ

Kolacja:
filet z mintaja, cieciorka, marchewka surowa ok

w ciagu dnia: minium 2 litry wody,kawa czarna,kawa rozpuszczalna z mlekiem sojowym,herbatki:zielona, czerwona,koperkowa koperkowa herbata? ciekawe
jw.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:51   #4579
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

Czy to siê nadaje na U? Co prawda wczoraj nie by³o ciep³ego obiadu, ale my¶lê, ¿e pod wzglêdem kaloryczno¶ci wysz³o w miarê.

p³atki owsiane + otrêby, z gruszk±, kiwi, serkiem wiejskim, miodem, s³onecznikiem i wiórkami kokosowymi;
kawa z mlekiem;

wmuszona grzanka (podsuniêta mi pod nos)- opieczona kromka chleba jasnego z mas³em i konfitur± z czarnej porzeczki;

bu³a ziarnista, ka¿da po³ówka z serkiem naturalnym, sa³at±, ³ososiem wêdzonym, 2 pomidorki, oliwki, ¶wie¿a bazylia;

spora porcja sa³atki greckiej;

3 placki otrêbowe z serkiem wiejskim i suszonymi pomidorami.

a wieczorem kilka piw i cydry. (koniec sesji
)

Cytat:
Nie wiem,bo ne jem pieczywa w ogole. Natomiast drozdze sa ok, ale nie po treningu. No bulka to nie jest najlepsze zrodlo wegli prostych po treningu. Tak czy siak nie wiem, jak robisz rzezbe bez masy i bez redukcji, masz duza mase mesniowa?
A mi siê wydaje, ¿e w którym¶ z Twoich ostatnich jad³ospis widnia³ jaki¶ ciemny chlebek ;>

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-06-22 o 12:53
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:11   #4580
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. kanapka orkisza z mas³em, szynka parmeñsk±, pomidorem, cebul±, 2x capuccino
  2. jasna bu³ka z pasztetem, pomidorem, jab³ko
  3. jajko nadziewane czosnkiem i pieczarkami, sa³ata, plaster sera ¿ó³tego z keczupem
  4. 4 ma³e fileciki meksykañskie- niestety, z paczki...kilka m³odych ziemniaczków i surówka z pekinki

ocenicie to?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:14   #4581
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
A mi siê wydaje, ¿e w którym¶ z Twoich ostatnich jad³ospis widnia³ jaki¶ ciemny chlebek ;>
Bo santos je chleb, tylko ten ciemny ciê¿ki, pakowany w folii . On jest chyba w 100% z m±ki ¿ytniej.
Pewnie pisz±c pieczywo ma na my¶li popularne mieszane, razowe, pszenne, graham itp. chleby i bu³ki. Aczkolwiek ten ciê¿ki w folii te¿ chyba jest pieczywem?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:56   #4582
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

Cytat:
Idz, przebiegnij 10 km jak cie glod nie dopadnie po, to wroc po porade. ;-)

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

O jaaaaa kaszaaaaa. Oddam dwa kilo tortilli kukurydzianych za jeden woreczek kaszy..
Masz w jadlo bardzo duzo nabialu. Nie czujesz sie zle po takiej ilosci?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Swietny jadlospis. Mniam mniam, chetnie bym sama taki zjadla. Obiad wypasiony ;-)
zastanawiam siê, czy to stwierdzenie nie poprowadzi osób takich jak skomplikowana do refleksji, ¿e je¶li siê nie przebiegnie 10km, to niejedzenie jest ca³kiem normalne i ok.

a co do mnie, to uwierz mi, gdyby mój brak apetytu wynika³ z braku aktywno¶ci, to nie zawraca³abym wam g³ów.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:31   #4583
hauuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 683

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  3. jajko nadziewane czosnkiem i pieczarkami, sa³ata, plaster sera ¿ó³tego z keczupem
  4. 4 ma³e fileciki meksykañskie- niestety, z paczki...kilka m³odych ziemniaczków i surówka z pekinki

ocenicie to?
Tak, oceniam:

Mo¿e w koñcu siê ustosunkujesz do ocen i w koñcu co¶ zmienisz? Bo póki co to jak grochem o ¶cianê. Dziewczyny Ci pisz±, ¿e twoje jad³ospisy sa koszmarne a ty dalej wklejasz te g³odowe posi³ki twierdz±c, ¿e to U.

Nie rozumiem co niektóre dziewczyny tu robi±. Je¿eli kto¶ wkleja takie jad³ospisy z etykiet± U to powinien siê przenie¶æ na KZ - tam jest na to miejsce.
hauuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:59   #4584
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

My¶lê, ¿e trzeba Irish konkretnie powiedzieæ ,co ma zmieniæ, bo sama pisa³a, ¿e nie bardzo siê w tym wszystkim orientuje.
proponujê, ¿eby¶ jad³a 5 posi³ków, ¶niadanie do 2 godzin po przebudzeniu (to, które dzisiaj jad³a¶ mo¿e byæ), drugie w zasadzie te¿, chocia¿ ja zamieni³abym 1 z drugim i jasn± bu³kê zamieni³a na grahamkê, chocia¿ czasem lepsza jasna bu³ka, przynajmniej wiadomo, ¿e nie dodano do niej karmelu. Fajnie, ¿e do drugiego ¶niadania doda³a¶ owoc. My¶lê,¿e u Ciebie problemem jest zbyt du¿a ilo¶æ przetworzonej ¿ywno¶ci (pasztety,majonezy,keczup y itd.), Twój 3 posi³ek w zasadzie nei wiem co to jest, mog³aby byæ kolacj± ( mo¿e zamiast sera ¿ó³tego-wiejski albo twaróg?), ostati posi³ek, to pewnie co¶ a'la obiad, domy¶lam siê, ¿e po powrocie z pracy?Mniejsza o to. Jako obiad mogloby byæ, gdyby nie przetworzone kotleciki zamiast normalnych, nie wiem te¿ , o jakiej porze to jad³a¶?
Hmm...my¶lê, ¿e jakby¶ napisa³a nam co lubisz, jaki masz harmonogram dnia mniej wiêcej, mog³ybysmy Ci pomóc co¶ skomponowaæ, bo widaæ, ¿e siê starasz, ale mizernie to wychodzi Czas o siebie zawalczyæ!
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:02   #4585
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
u

ocenicie to?
Ja podejdê do twojego jad³ospisu w ten sposób 1 i 2 ³adnie 3. takie podgryzanie nic konkretnego ale jest jajco w 4. s± ziemniaczki i surówka wiêc okej

Nie od razu Rzym zbudowano mam nadzieje ,¿e powoli powoli zaczniesz faktycznie co¶ robisz a nie wszystko zbagatelizujesz i bêdzie to samo. Zwiêkszaj i ruszaj siê zadbaj by ka¿dy posi³ek by³ taki ³adny jak 1 i 2

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-06-22 o 16:19
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:18   #4586
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

oj dziewczyny, ja wiem ¿e jest duszno i piæ siê chce, ale agresja na dietetyce nie jest mile widziana, i ci±gle siê przeganianie i t³umaczenie to przesada. Bo ile mo¿na?

Macie tak± opcjê u siebie, ¿e blokujecie wybrane osoby i nie musicie czytaæ jak kto¶ g³upio gada, albo g³upio je, albo g³upio robi. Zróbcie to dla siebie i dla Izy W^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:43   #4587
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ

hahah, dobre spostrzezenie, fakt, zupelnie zapomnialam. Jest to jedyny chleb jaki w ogole moge jesc ;-)
Cytat:
Napisane przez hauuu Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, oceniam:

Mo¿e w koñcu siê ustosunkujesz do ocen i w koñcu co¶ zmienisz? Bo póki co to jak grochem o ¶cianê. Dziewczyny Ci pisz±, ¿e twoje jad³ospisy sa koszmarne a ty dalej wklejasz te g³odowe posi³ki twierdz±c, ¿e to U.
Ale zrozum, ze dla niej to JEST U, bo na tym nie chudnie, wiec sie nie czepiaj. Caly problem Irish polega na czyms zupelnie inny.
Cytat:
u

ocenicie to?
Ale po co? Powiedz mi po co: chcesz wiedzec, czy to zdrowy jadlospis i czy nadaje ise na U? Czegochcesz sie dowiedziec z oceny, pytam powaznie ? Bo jesli chcesz wiedziec, czy to faktycznie u, to wiesz sama: nie chudniesz, nie tyjesz, znaczy u. Czy chcesz wiedziec, czy to odzwierciedla normalny metabolizm? Tu odpowiedz jest prosta: twoj metabolizm jest TRA GI CZNY. Nie zmienisz go jedzeniem tylko. Puki nie uprawiasz sportu, z punktu widzenia metabolizmu odpowiedz na pyrtanie, czy ten jadlo jest ok zawsze bedzie NIE>

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez hauuu Poka¿ wiadomo¶æ

Nie rozumiem co niektóre dziewczyny tu robi±. Je¿eli kto¶ wkleja takie jad³ospisy z etykiet± U to powinien siê przenie¶æ na KZ - tam jest na to miejsce.
Nie, bo po 1 nie ma ponizej 1000 kcal (debilna zasada przenoszenia jadlospisow) a po drugie Irish na tym NIE chudnie, jak twierdzi, niedowagi nie ma. Bardziej na KZ to sie nadaja wpisy niby-zdrowe U na ktorych dziewczyny chudna.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-22, 17:01   #4588
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Santos...

Ty tak na powa¿nie??
powa¿nie wierzysz, ¿e kto¶ mo¿e NIE CHUDN¡C na takim jedzeniu??
albo jest trollem albo cyborgiem, albo nas ¶ciemnia i podjada w nocy..

cudów nie ma, jak dla mnie porcje g³odowe, zreszt± kilka dziewczyn wkleja podobny shit..
co tu siê dzieje......
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:15   #4589
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Zgadzam siê z santos. Dla dziewczyn, które jedz± w miarê noramlnie, to dziwne, ¿e dziewczyna na tym nie chudnie. Ale je¿eli kto¶ przez pó³ ¿ycia je tak ma³o , normalna ilo¶æ ¿arcia mo¿e j± doprowadziæ do nadwagi- póki nie zmusi metabolizmu do pracy. Tak samo osoby, które s± d³u¿szy czas na diecie poni¿ej 1000kcal, s± w stanie przytyæ, jedz±c trochê wiêcej. Poza tym, je¶li chodzi o Irish, co prawda je bardzo ma³o, ale czêsto ¶mieciowo (pizza, czy inne fast foody, majonezy itd. ) dlatego kaloryczno¶æ jej posi³ków na pewno przekracza tysi±c, jestem te¿ w stanie uwierzyæ, ¿e na tym nie chudnie ( rano skrajnie ma³e ilo¶ci, jakby chcia³a zaczaæ dzieñ zdrowo, ale z kolejnymi godzinami jest gorzej, warto zauwa¿yæ, ¿e jej ostatni posi³ek jest zawsze najbardziej kaloryczny). Mo¿e po prostu wizyta u dietetyka bêdzie dla niej ratunkeim?
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:16   #4590
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Santos...

Ty tak na powa¿nie??
powa¿nie wierzysz, ¿e kto¶ mo¿e NIE CHUDN¡C na takim jedzeniu??
albo jest trollem albo cyborgiem, albo nas ¶ciemnia i podjada w nocy..

cudów nie ma, jak dla mnie porcje g³odowe, zreszt± kilka dziewczyn wkleja podobny shit..
co tu siê dzieje......
No to chyba malo widzialas, bo ja np po chorobie miewalam taki metabolizm. OCZYWISCIE ze mozna nie chudnac na takim jadlospisie.

Santosowa rzezba ;-)

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.