|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Hello!
Nocka u nas średnia, dzidziuś nie dał pospać. Pobudka o 2:00 i 5:30 [najdłuższa], i teraz przed 8:00. ![]() W związku z tym kawunia i Wizaż na obudzenie, a Hanex na macie edu ![]() Wielkie całusy miesięcznicowe i dwumiesięcznicowe dla Waszych Maluchów! Moria, Igusia urocza! Na takie filmiki można patrzeć bez końca! Też mam nagraną Hankę jak pieje do zabawek. Cudna pamiątka Kruczaa, to szczepionka przeciwko gruźlicy, już kiedyś o niej pisałyśmy. Nie masz się co martwić, to normalne, akurat ta szczepionka długo i kiepsko się goi I oczywiście niczym się tego nie smaruje, ani nie psika ![]() Aniutko, z tego co wiem, świadomy uśmiech po 6 tyg, ale wcześniej też się pewnie zdarzają. W każdym razie gratulacje pierwszego uśmiechu! Co do nerwów, to powiem Wam, że też czasami załapię jakąś wściekliznę tyłka, mówię marudzącej Hance, że wystawię Ją na allegro, albo na balkon i zasłonię rolety. Ale szybko przechodzi, szczególnie, jak się uśmiechnie, albo jak pomyślę, że przecież Ona nie ma mi jak zakomunikować, że coś nie halo ![]() W każdym razie...[i mówię to jako ta, co nie planowała, nie wiedziała, odkładała na inne czasy, nie była pewna, ciągle szukała wymówek] macierzyństwo, to najcudowniejsza sprawa, jaka może przytrafić się kobiecie! |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się babrać |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- dziewczyny, mam pytanie: od którego tygodnia życia kładliście dzieci na matach edukacyjnych?
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po pobraniu krwi ola nie plakala w ogole troche marudzila, bardziej stekala ale najpierw wklula sie w raczke, nie chcialo leciec, to z paluszka ![]() IgE calkowite beda dzisiaj a IgE na bialko mleka krowiego mialo niby byc na poczatku lipca, ale nagle udalo sie pogadac z szefowa i beda dzisiaj oba wyniki po 14 nie wiem czy wole by miala ta skaze czy to lojottokowe zapalenie skory
|
|
|
|
|
#3395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem moga osiemnastke razem zrobic ![]() brawo ![]() ![]() Cytat:
mam wrazenie ze robi sie coraz bardziej do Ciebie podobna tzn Twojego tz nie znam ale oczka ma Twoje![]() Cytat:
![]() daisy karpatki nie zrobiłam bo czasu nie było ale stoi i czeka moze dzis to bedzie jej dzien... a jeszcze pytałas kiedys o spanie z dzieckiem w łózku. mianowicie u nas mało kiedy tz spi z nami, ale jak spi to bardzo czujnie i daje mi i małemu buziaki przez sen potem tego nie pamieta![]() ja spie codziennie i uwazam ze chyba bym sie musiała nacpac zeby mu cos zrobic / takze sie nie obawiaj![]() anula siuper ze tyle spacerujecie ja zanim sie wygrzebie z domu to nieraz 14 jest zapraszam na karpatke hihiu nas noc super jak na sebe ![]() obudził się o 2 20 ( ![]() nawet bym sie wyspała gdyby mały tak nie jeczał przez sen
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!
Wojtek już 3 noc z rzędu spał nieprzerwanie 6 godz.! Dziś np.od 22 do 4, potem cyce i sen od 5 do 6.30, teraz śpi od 8. Na macie pierwszy raz leżał 2 dni temu- zachwycony! Moria-współczuję nocki.. Aguś-dzielna Oleńka!
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie nocka też nieciekawa pobudki co godzinę, dwie i długie usypianie Moria, córcia na macie super! Przypomnij mi co to za mata, bo nie zapisałam sobie ![]() Kurczę, mój Tymek upodobał sobie tylko prawą stronę do spania i leżenia. Czasami odwraca się główką na lewą ale rzadko, a jak ja go odwracam to się wkurza. Jak to wyrównać? Poradźcie, bo to chyba szkodliwe aby tak cały czas miał główkę skierowaną na prawo
|
#3398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też woli prawą strone, jak leży na pleckach zawsze odwraca główkę na prawą stronę, ale jak go położe na lewym boku to już raczej się nie odrwaca. Staraj się go odrwacać, nie pozwalaj mu leżyć tylko na jedej stronie. Może podkładaj coś, np. poduszkę, żeby nie mógł odwrócić głowy. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dziekuje za szybką odpowiedz, czyli mam sie nie martwić To dobrze
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
witam
moje malenstwo poszło spac o 21 a wstało na cyca o 3 ,az wstawałam i sparawdzałam czy oddycha....rano wstał o 6 najadł sie i poszedł lulu o 7.30 i wstał teraz zjadł 90ml moojego wydojonego i lezy w nosidle bujam go nogama jakas nizidentyfikowana wysypke na buzi ,nie mam pojecia od czego wyglada to jak pryszcze ropne ![]() obiad juz ugotowany ,synek spał a mama sie nie leniła
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas noc ok
, mała spała od 22:30 do 5, potem od 6 do 10 spałysmy razem w łóżku - oczywiscie ze stękaniem . Chyba gazy wrócily, mała steka i się napina, potem pryka, kupki tez rzadziej niż kiedyś ![]() Jak dzisiaj nie bedzie spala w dzień to oszaleje, jutro wyjazd a nic nie przyszykowane
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???u mnie maz wpadl na extra pomysl, zeby jutro jechac do sopotu na dlugi weekend z olenka 400 km... chyba jednak poczekamy do tego sierpnia ![]() zwlaszcza, ze ta wysypka
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() u nas nocka średnia, dziecię spało do 3 a potem dało mamie popalić.
|
#3403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzikowi poszło dużo lepiej... moria Iga słodka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, Edzik całkiem dał pospać. Pobudki o 1:40, 4:40 i 7:40 Co prawda dwie pierwsze z płaczem i najpierw Virbucolem, potem Paracetamolem, ale jednak ![]() Poza gorączką brak negatywnych skutków szczepienia.
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam ze spacerku z Zosią
głód już się obudził ![]() obiad od wczoraj ![]() u nas UPAŁ !!!!! |
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie zapeszać, to nie napiszę, że Edzik śpi w swoim łóżeczku i chyba nie zamierza szybko się budzić
![]() Muszę mu jakieś zdjęcia porobić, bo nie ma żadnych nowych...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-22 o 11:42 |
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
Czytam Was kochane, ale jakoś na pisanie weny brak... U mnie... To skandal ![]() Się odważyłam i przeczytałam wczoraj do końca poczekalnię... I wyłam oczywiscie jak bóbr, tyle wspomnień, tyle czasu... Tam już nie ma co, więc napiszę tutaj: DZIĘKUJĘ WAM PIĘKNIE ZA "POCZEKALNIĘ" |
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) na dlugi weekend - 300km - mała zawsze ładnie śpi w foteliku, więc mam nadzieję, ze tym razem nie pokaże na co ją stac
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tez w samochodzie ladnie spi zwlaszcza jak tata przyspiesza ![]() Olenka od razu spi
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, Edzik poznaje świat i widzę, że z każdym dniem lepiej. Jesteś wspaniała, że tak sobie radzisz, jesteś dzielna i konsekwentna. Dobrze, że udało Ci się zdiagnozować Edzika, jako Wrażliwca. Szacun, Kobieto!
![]() Dziewczonko, fajnie z wyjazdem! Życzę spokojnej drogi, oby Alunia dobrze zniosła A do jakiego miasta jedziecie? Wrzucam fotki Hanutki, na fejsie więcej, ale tutaj też wrzucę dla Cioteczek, które nie mają fejsa, albo mnie w znajomych
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
andziot; i co, nie bedziecie kłasc Zosi w dzien?
a nie jest wowczas marudna, ze nie polula sobie chwilke w ciagu dnia? moria - za 2 msc ![]() ![]() ![]() filmik genialny kazde dziecko powinno miec taka mate ![]() wspolczuje nocki, moze w dzien odespisz??? Najlepszego dla Naszych wizazowych Jubilatek !! ale ten czas leci ![]() pamiętam, że nie nadążałam z rozsyłaniem sesków i powiadamianiem na forum wiec nie taki diabel straszny jak go maluja? ![]() brawo !!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
ojej.......... nie sadziłam, ze ktokolwiek mnie jeszcze pamieta dasz linka ? ![]() dziekuje za cynk Kochana ![]() Agnieszka.M; swietna ta mata no ja własnie mam dylemat, czy brać ta co Ty czy Fisher Price bo moje dziecko ma karuzelkę FP i dumam ciągle czy lepiej aby miało z tej samej kolekcji matę czy coś innego aby sie jej nie nudziło Moooooocno trzymam kciuki za kardiologa !! ![]() Cytat:
tak jak ja byłam tu nieszczęśliwa, wściekła - że jestem w ciąży to chyba nikt nie był. Wiem, ze miałyscie ochote mnie zabic (i bardzo dobrze) Nawet nie powiem co sobie myslalam lecąc do tej Tajlandii... Było mineło, teraz dałabym sie pociąć za Gabcię monika21121984; a moze to potowki? Dziewczyny jak skaza białkowa sie objawia? Bo cos widze, ze Gabikowi delikatnie (baaardzo delikatnie) łuszczy sie skórka na czółku, między brwiami Czy to moze byc skaza ??? chyba bym sie pocieła
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Womar Zaffiro Banana
bardzo fajne, do 13 kg nawet
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
My tez jedziemy!!!!
do rodzicow moich okrooooooooooopnie sie ciesze maz mi nie pozwoli jechac samej wiec nas dzis zawiezie i rano jutro wyjedzie bo w Boże Ciało i w piatek idzie do pracki
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, lekarzem nie jestem, poza tym nie wiem, jak wygląda to łuszczenie, ale stawiam na zwykłe schodzenie skóry po dłuuuugim moczeniu w brzuszku
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to sa plamy czerwone prawie na calym cieleluszczace sie nawet w uszach do tego ulewaneie smierdzace pierdki niespokojna corcia jest mowie ci masakra to nie skaza nawilz dobrze ale nie oliwka moj dermatolog sie dziwil, ze ktos jeszcze dzieci oliwka smaruje... nie poleca bo tylko szkod moga narobic super ![]() zastanawiam sie nad chusta to co ma matall nosidlem marsupi albo tym wlasnie cos chce ale nie wiem co
|
|
|
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my ostatnio jak byliśmy u teściów to parę dni mi zajęło żeby wszystko wróciło do normy ... teraz się jakoś boję ![]() Cytat:
![]() czasem przy 70, wolniej nie można było ![]() Cytat:
i ona powiedziała że już by nie kładła jak tak to wygląda, poza tym podobno inne dziewuszki z naszej "ekipy okołoblokowej" też już nie śpią,chyba zrezygnujemy, chyba że zobaczymy że strasznie marudna jest po południu, na razie jakoś wytrzymuje ja bym chyba inną matę już kupiła jak masz taką karuzelę, bo tam takie same zabawki wiszą a może Gabulkowi się ciemieniucha zaczyna ??? męzul pojechał z Zosią na zakupy, Gabrysia usnęła na brzuszku, ja chyba lecę odpoczywać ... kurcze nie mamy żadnego planu na ten długi weekend ... jakoś boję się jechać do dziadków, żeby znowu Gabi nie spędziła tego czasu na cycku jak ostatnio... wcale wtedy nie odpoczęłam ... choć Zosia się wybawiła
|
|||
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obyś miała racje Kochana bo ja bez nabiału zyc nie moge ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- agus a czy stosowałaś już kurację oilatum? Dało jakis efekt? Choć wiem, że pewnie jeszcze za mało czasu mineło? Trzymam kciuki za rychła porpawę Oleńki ![]() Oliwki nie stosuje choc nie ukrywam - mam andziotku, no jak nie marudzi Zosia to też bym spróbowała ją cały dzionek przetrzymac. Sama najlepiej jako mami będziesz intuicyjnie wiedziała co dla Twojego dzieciątka najlepsze jest. O rozregulowaniu to nawet nie myslalam.. no zobaczymy ![]() Ale chyba bardziej się boję, że tam kotek i piesek ale skoro nie będzie ich Gabik dotykał to chyba nic się nie stanie A czy andziotku ciemieniucha może być tak na czole pomiędzy brwiami ? Bo ja myślałam, że to bliżej linii włosków? Jak ktoś nie ma pomysłu na obiad to ten przepis wydaje mi się fajny i co najwazniejsze prosty (pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami) Dziś robię http://aleksandraw.blogspot.com/2009...suszonych.html
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-22 o 13:00 |
|
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
andziot- Kasia też miala taki etap po 2 urodzinkach, spała 1-2 razy w tygodniu,ale po pewnym czasie znowu zaczęła spać w dzień,dziś np usnęla o 11.55. We wrześniu idzie do przedszkola i też tam jest leżakowanie.
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki
U nas nocka w miarę. Nawet pospaliśmy z Pepe, ale ciągle kopał nogami i puszczał bąki ( trochę skopał mój biedny pocięty brzuch ).Wczoraj wieczorem byłam u endo, hormony w normie Dzisiaj o 15.50 mamy usg bioderek. TŻ ciągle chory, cały czas gorączka i straszny kaszel. Nie wiem, kiedy wróci do nas ( a na sobotę mieliśmy takie fajne plany - kolacyjka urodzinowa gdzieś w knajpie, a tu chyba będzie |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po długiej nieobecności
...Mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta![]() Oczywiście nie mam szans na nadrobienie wątku . Malutka moja kochaniutka chce mieć mamę tylko dla siebie . Ugrzęzłam gdzieś w okolicy 2000 postuAle jakoś sobie żyjemy, mało spokojnie - bo Izka w dalszym ciągu nie śpi w dzień (powiedzmy potrafi zasnąć na 30 minut raz na dzień; teraz akurat drzemie sobie, choć niewiadomo czy za chwilę nie wstanie), najchętniej przesiedziała by cały dzień na rękach (przez co niestety mój kręgosłup siada ). No i tak przyzywczaiła się do smoka, że co kilka sekund do kilku minut muszę jej go podawać (bo często gubi). Noce są w miarę ok., tylko jak wstanie nad ranem (4-5) to już o spaniu raczej nie mam mowy .Z kolkami na szczęście większego problemu nie mamy. Za to ulewanie znowu wróciło . Może zbyt łapczywie pije mleczko![]() Kupy regularne i ładne ![]() Raz trafiło nam się uczulenie. Zabrakło mleka, akurat w zielone świątki, czynne tylko małe sklepiki i niestety nie było naszego mleka (od 2 tyg. nie karmię piersią) i kupiłam tej samej firmy ale bezglutenowe no i bach - wysypka . Ale szybciutko poradziliśmy sobie z problememW miejscu podania szczepionki Izka miała ropnia - zdziwiłam się, że pojawił się po niecałych 6 tyg! Kilka dni stosowania octeniseptu, ropień się otworzył i w tym momencie jest na etapie zasuszania. W piątek mamy usg bioderek. W przyszły czwartek szczepienie - jeszcze sama nie wiem który pakiet wybrać. Nasza pediatra odradza szczepienie p-rota. Mówi, że wiele dzieci mimo szczepienia i tak ciężko przechodzi rota, a koszt szczepionki konkretny . Sama nie wiem![]() Wklejam Małą Izkę. A w albumie Mama i Tata z Córunią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

I oczywiście niczym się tego nie smaruje, ani nie psika 

Iga spała między 2:30 a 6:30 caaaałą godzinę 

. Chyba gazy wrócily, mała steka i się napina, potem pryka, kupki tez rzadziej niż kiedyś
Czekamy na Ciebie fasolko