|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Wreszcie doczytała
![]() ![]() trzyrazyi dodawałam już zdjęcie w Marsupi tak jak tra pisała ![]() iza ale fajna pszczółka z Idalki ![]() eirene torcik boski aż bym zjadła ![]() aguś współczuję króliczka ![]() czarna wyglądasz pięknie. Nic dodać nic ująć ![]() laseczka Kacperek faktycznie ma piękne usteczka ![]() ego zdjęcie z Gabrysią bombowe ![]() Mirabilka brawo dla Karolka, że tak wcześnie główkę trzyma ![]() kasiapruszków super wiadomość ![]() Bardzo dzielna z Ciebie kobietka no i wytrwała ![]() wanilia gratulacje dla Nadusi trzymania główki w pionie ![]() Castia współczuję bólu ![]() ![]() ![]() iweczka u nas Emanuel króluje więc mam nadzięję, że i u Was się sprawdzi ![]() Mordka wow ale super włosy prunele u nas też był dzisiaj dzień śpiocha. Mam nadzieję, że nasze maluchy mimo tego będą ładnie spać w nocy ![]() aja ale ta Twoja Kaśka to zdolniacha ![]() Krusiak ale z Janka tygrysiątko ![]() tajka hehe fajna poza Lenki ![]() Monti co za chusta pochwal się ![]() To się napisałam za cały dzień ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-21 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja chcę ślub jeszcze raz, buuu ![]() swoją sukienkę właśnie wystawiłam na portalu we-dwoje, ech ciężko było się na to zdecydować, ale po co ma wisieć... Cytat:
jaką jaką?? girasola?? ![]() ![]() Cytat:
![]() jaki fajny pomysł, na pewno bym się wzruszyła na miejscu siostry ![]() Cytat:
![]() a jak moja mama się dowiedziała, że zamiast kwiatów będzie welon, ha, wiecie co mi powiedziała? że welon to symbol niewinności w końcu jest i nie powinnam go zakładać bo mieszkałam z TŻem przed ślubem! ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mirabilka, jak ślicznie trzyma główkę ![]() Kasiapruszkow, gratuluję ![]() ![]() ![]() Castia, oby ciocia pomogła ![]() ![]() Wanilia, dobrze że ból trochę zelżał, na pewno będzie coraz lepiej ![]() ![]() Kasiunia, mam nadzieję że to przejściowy zastój ![]() Mordka, ale ma czuprynę ![]() Aja, śliczne te Twoje gwiazdy ![]() Tajka, z tymi włoskami wygląda na znacznie starszą, moja to taki łysawy i pyzaty dzidziol ![]() Olusia, bardzo ładna sukienka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3845 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Rozeznanie
|
tra a jest jakaś gazetka tesco gdzie jest to pokazane? A to jest tylko w tym dużym tesco czy w tych mniejszych też ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego jest jeszcze mata lamaze za 119, łóżeczko podróżne za 229, wózek spacerowy za 175 i różne kocyki i prześcieradła dziecięce.
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Olusiaa Majule będzie pilnowac sąsiadka mojego Tż. To już było wcześniej uzgodnione...
![]() traicionera no własnie..ile idzie dziewic do ołtarza? chyba na palcach jednej ręki nie policzę :P ja ze względu na to,że już mamy cywilny,też nie miałam miec welonu,tylko woalkę,ale stwierdziłam,że w zasadzie to juz niewazne...i tak każdy robi co chce ![]() ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ---------- A co do bolerka... i tak pewnie będę nieziemsko obgadana! ;]
![]() |
#3849 |
Wtajemniczenie
|
![]() dzień dobry my dzisiaj jedziemy sobie do znajomej, chcialam iść do fryzjera ale moja fryzjerka nie ma miejsc, ale może pójdę gdzie indziej, bo juz nie mogę na siebie patrzeć i nie robię sobie zdjęć z Olkiem, żeby nie widział jaka matka była brzydka ![]() więc proszę za dużo mi tu nie pisać, bo nie nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
witam sie
postaram sie was troche nadrobic bo mialam przymusowy pobyt 2-dniowy u tesciowej ze wzgledu na awarie samochodu ![]() ale wrocilysmy z Emilka wczoraj do domu ![]() aja ![]() ![]() ego zdjecie Olusia z gabrysia slodkie ona ma na sobie ciuszkiz H&M ![]() czarna ![]() ![]() kasiapruszkow ![]() ![]() ![]() ![]() patrycja pieknie wygladalas i jaka Ty szczuplutka jestes ![]() ![]()
#3851 |
Rozeznanie
|
witam. ale naskrobalyscie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
A co ksiądz się zgorszy
![]() Dzięki za komplementa moich dziewczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja tylko na chwile u malej mamy albo skaze bialkowa, albo lojotokowe zapalenie skorki jedziemy zaraz na pobor krwi zeby stwierdzic czy ma uczulenie na bialko mleka krowiego jesli tak zmieniamy mleko ![]() poki co mala ma cal cialko w plamach, luszczacych sie, swedzacych plamach ![]() biedactwo |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
witam kobietki
![]() olusia sukienka bardzo ładna czarna śliczna opaska, a jak stroisz swoją królewnę ?? ja też byłam bez bolerka w kościele i też rodzina męża dziwnie na mnie patrzyła iza ślicznie ![]() gosik Anika jest miesiąc młodsza od Nadii więc jeszcze macie czas, cycuś przestał boleć ![]() agus współczuje ![]()
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne to jest...chyba zrobie takie cos ( wczas ![]() i prunelle - taka! http://pl.lennylamb.com/products/sho...wa---rozmiar-m ![]() my dzisiaj na rota, a plecy dalej bolą moze zaczepie o lekarza dla mnie.. a chlopcy jeszcze spia wiec delektuje sie kawą ![]()
![]() |
#3856 | ||||||
Zakorzenienie
|
Matko, moje dziecko wczoraj w ogóle nie chciało zasnąć, odstawiała takie akrobacje w łóżeczku, że cyrkowiec by sie nie powstydził
![]() no i musiałam Ją ponosic, żeby usnęła chyba z 5 min :/ bo przecież u tż nie zaśnie...... nocka ciut lepsza, ale do ideału daleko...... ![]() do tego tak na wieczór ulała 2 razy, że aż podłodze sie oberwało no i mnie oczywiście ![]() Cytat:
![]() ja juz dawno na all z ciuchów nic nie kupowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a te opaski są boskie......kusisz mnie bosheeee ja zbankrutuje ![]() izabela, powiem Ci szczerze, że super to wymyśliłas!!! ![]() Jestem pod wrażeniem ![]() Cytat:
niestety, ale u Nas bez nakrycia pleców ksiądz do koscioła nie wpuści Cytat:
![]() wanilia, super, że już Ci przechodzi ![]() Cytat:
![]() ale znając mnie zamotałabym sie z wiązaniem Jej ![]() ciągle mysle o marsupi........ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Zadomowienie
|
kasiapruszków prosze o informacje co robiłaś aby utrzymać laktację !!! nie udzielałam się jakiś czas na forum i nie jestem w tym temacie na bieżąco. napisz proszę, bo zauważyłam u siebie jakby spadek laktacji. nie piję żadnych herbatek - a może powinnam????
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- ładna dziś pogoda więc korzystam i za niedługo wybieram się na spacerek. mam nadzieję że pogoda utrzyma się przez cały dzień, bo po południu chcę jechać do mamy i mąż m,a zostać z małym. najlepiej jakby wyszli na spacer, bo mateuszek wtedy śpi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Monti chusta super czarna mała będzie wyglądać prześlicznie w tej opasce Iza śliczne te podziękowania ![]() Kasia pruszków pytałaś chyba o dzień ojca - ja zamówiłam kubek magiczny ze zdjęciem, na zdjęciu jest mateuszek w bodach z napisem "mój tata to mistrz świata ![]() ![]() Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-06-22 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gosiawolna, super że z bioderkami ok ![]() Agus, biedulka ![]() Wanilia, super że już dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
o jezu, patrzę na te kluby malucha, 15 zł/ h w kato,
to jakbym go dała na 5 godzin jak jadę na uczelnie to mam 75 zł na dzien no chyba mnie nie stać na takie coś ;ooo
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 5 dni w tygodniu, od 10 do 16 no i obiadek i deserek w tym szwagierka bedzie oddawac od wrzesnia ale maly ma 2 latka juz ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- my po pobraniu krewki malutka w ogole nie plakala marudzila - stekala, jeczala i bila tz po buzi druga raczka hehe:P pobierali jej z paluszka bo z raczki nie chcialo leciec ![]() po 14 wyniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
wanilka no własnie nie wiem jak,hahahaha
![]() ![]() iweczka cudne,nie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Montii noo,drogi szpas;/
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala wczoraj wazyla 4700g, czyli w ciagu 2 tygodni tylko 200 gr przybrala ![]() ale lekarka na razie nie kazala sie martwic ani dokarmiac poki co, co zrobic zeby dziecko wiecej przybralo? czesciej przystawiac? ona malo je, jak sciagam mleko to max 100 ml wypije od urodzenia jest na 25 centylu. czarna trenu nie bedzie ![]() Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-06-22 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
agus87 ojej...współczuje
![]() ![]()
![]() |
#3864 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kościołach europejskich to norma, ze trzeba mieć okryte ramiona i kolana, aby wejść, u nas jeszcze się tak tego nie pilnuje, ale akurat ja te zasadę rozumiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szaleje na all, bo jakoś mi nie po drodze na wyprzedaże, mam juz tyle pudel z ciuszkami na zapas, ze mi się nie mieszczą ![]() Tez jakos nie ufam sobie w kwestii zawiązywania chusty ![]() Cytat:
![]() Niedługo wybieram się do Tesco, mam nadzieje, ze tak od razu nie wyłapali tych opasek. a ile powinny przybierać dzieci w tym wieku, bo moja w 4 tygodnie przybrała z 400, niby trzyma się na 75 centylu, ale wczesniej to 1 kg jej przybywało w takim czasie.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-22 o 08:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Zakorzenienie
|
wanilko
![]() Cytat:
![]() ja tez mam andzieje, ze bedzie dobrze, musi byc! nawet nie macie pojecia jak mi jej szkoda, to choler.stwo ja swedzi i biedulka nie spi w dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulka, szczególnie, ze takie małe dzieciątko nie rozumie, dlaczego je swędzi ![]()
![]() |
#3867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie nie wiem, moze teraz troche wolniej przybieraja? moja tez, od 3 do 7 tyg, czyli w 4 tyg przybrała ponad 1 kg a teraz w 2 tyg 200 gram niby trzyma sie na 25 centylu.... pewnie bedzie drobna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a luszczy jej sie buzka i okolice oczu tez i sie wscieka eh niech to zdiagnozuja i po sprawie poki co mam kapac w oilatum i mocno natluszczac po kapieli i deliktatnie na to elocomem a kupilam do natluszczania emolium wiec jest chyba dobre ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- kwietniowe mamusie jedziecie na wakacje z maluszkami ?? gdzie i kiedy ?? bo my chcemy jechac nad morze w sierpniu Olenka bedzie miala 4 miesiace mam nadzieje, ze nie za malutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wpisowe 400 zł haha tra- mam nadzieje,ze to nie slomiany zapał i naucze się motać noszenie jest wspaniale i coraz mniej wózka uzywamy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.