Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 20:38   #4351
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

mi się zawsze wydawało że zrywa się z szypułką..
i jak np zerwałam i to są moje truskawki i ja przy nich sobie siedzę na bazarku żeby sprzedać to w między czasie obrywam te szypułki ..
tzn tak widziałam ludzi na bazarku jak obrywali..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:43   #4352
souvenir
Zadomowienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
jest ktoś tu jasnowidzem i wie jaka będzie pogoda pod koniec lipca? ;D;D
niech ktoś powie, że upał
podobno lipiec ciepły ale deszczowy, ale niezbyt wierze w długoterminowe prognozy

Cytat:
Napisane przez tasik92 Pokaż wiadomość
Chcę dorobić zbierając truskawki. Czy jeśli stawka dotyczy tych bez szypułek to odrywa się je od razu czy później nożem :P ?
nożem? heh, rozbawiłaś mnie. Nożem to lepiej nie próbuj, wystarczy palcami Ale czy od razu czy później np po myciu, to nie wiem, bo skoro bez szypułek to chyba na przetwory nie sprzedaż
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:48   #4353
pukpuk
Raczkowanie

GG do pukpuk

Oczywiście jak robię coś głupiego na drodze, to muszą za mną jechać mundurowi
Dzisiaj to była straż miejska, nie dostałam żadnego mandatu do ręki, ale coś tam sobie pisali w jakichś papierach, mogą mi teraz coś wysłać do domu, czy niepotrzebnie się nakręcam?
pukpuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:51   #4354
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pukpuk Pokaż wiadomość
Oczywiście jak robię coś głupiego na drodze, to muszą za mną jechać mundurowi
Dzisiaj to była straż miejska, nie dostałam żadnego mandatu do ręki, ale coś tam sobie pisali w jakichś papierach, mogą mi teraz coś wysłać do domu, czy niepotrzebnie się nakręcam?
po prostu zapisali sobie ciebie następnym razem już nie będzie kolorowo.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:04   #4355
201604200942
Konto usunięte

Ja się tak zastanawiam, bo wczoraj przy płaceniu w sklepie karta, sprzedawczyni poprosiła mnie o dowód osobisty. Czyli jakby np. mój narzeczony powiedział mi "masz tu moją kartę zrób sobie zakupy" to nie uznaliby mi jej czy co?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:09   #4356
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
podobno lipiec ciepły ale deszczowy, ale niezbyt wierze w długoterminowe prognozy

nożem? heh, rozbawiłaś mnie. Nożem to lepiej nie próbuj, wystarczy palcami Ale czy od razu czy później np po myciu, to nie wiem, bo skoro bez szypułek to chyba na przetwory nie sprzedaż
pomysł na nóż stąd, że ostatnio moja mama robiła kompot z truskawek i jak się oderwie szypułkę to czasami zostaje takie białe twarde coś w środku jeszcze, więc tej sytuacji pomoc noża była niezbędna nie no skoro tak mówisz to może taka nadgorliwość nie jest wymagana
tasik92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:22   #4357
pukpuk
Raczkowanie

GG do pukpuk

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
po prostu zapisali sobie ciebie następnym razem już nie będzie kolorowo.
Dziękuję sensualangel

Ekhm, za trzecim razem na pewno nie będzie kolorowo
pukpuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 21:35   #4358
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
ok to daj znać na priv najlepiej, bo tutaj odpowiedź może się zgubić
to za jakiś miesiąc dopiero niestety

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Dzięki! Nadają się dla faceta czy takie raczej w kwiatuszki i pierduszki?
nada się Ta przy której sprawdzałam cenę była czarna z małymi ciemno szarymi wstawkami.

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
czemu na wizażu nie lata mi z boku to menu i nie mam w rozwinięciu 'forum' sybskrybowanych wątków ?

nieaktualne
mnie tez to subskrybowanie dzisiaj zaskoczyło, dowiedziałaś się czemu nie ma już tego?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:43   #4359
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja się tak zastanawiam, bo wczoraj przy płaceniu w sklepie karta, sprzedawczyni poprosiła mnie o dowód osobisty. Czyli jakby np. mój narzeczony powiedział mi "masz tu moją kartę zrób sobie zakupy" to nie uznaliby mi jej czy co?
Dokładnie tak. Nie można płacić kartą inną niż swoja własna.
Mnie też ostatnio pani poprosiła o dowód, a płaciłam kartą mamy i niestety mi jej nie przyjęła. Przepisy to przepisy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:50   #4360
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Nie można płacić kartą inną niż swoja własna.
Mnie też ostatnio pani poprosiła o dowód, a płaciłam kartą mamy i niestety mi jej nie przyjęła. Przepisy to przepisy.
No to skoro nie można to dlaczego nie wszyscy proszą o dowód?
Stary 2011-06-21, 22:00   #4361
Dotka90
Zakorzenienie

A czy wszyscy proszą o dowód jak sprzedają papierosy/alkohol? Nie.
I tu jest dokładnie tak samo.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-21, 22:02   #4362
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
c
czy obowiązkiem jest otwieranie mieszkania facetom z gazowni, do sprawdzenia liczników? bo szczerze mówiąc z mężem nie wpuszczamy nikogo i prawie nie otwieramy nikomu oprócz rodziny (po ich wcześniejszym zapowiedzeniu się)
Licznik gazowy nie jest twoją własnością, tylko gazowni - dlatego maja prawo wlecieć na kontrole kiedy chcą. Jeśli będziesz robiła problemy, w końcu odetną ci gaz i zmusza do przerobienia instalacji tak, by licznik był na zewnątrz.
Mój TŻ pracował jako inkasent gazowy i nie miał zbyt dobrego mniemania o ludziach utrudniających mu pracę.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:03   #4363
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
No to skoro nie można to dlaczego nie wszyscy proszą o dowód?
Bo im się nie chce.
Ale jak poproszą to pokazać trzeba.

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:29   #4364
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Licznik gazowy nie jest twoją własnością, tylko gazowni - dlatego maja prawo wlecieć na kontrole kiedy chcą. Jeśli będziesz robiła problemy, w końcu odetną ci gaz i zmusza do przerobienia instalacji tak, by licznik był na zewnątrz.
Mój TŻ pracował jako inkasent gazowy i nie miał zbyt dobrego mniemania o ludziach utrudniających mu pracę.

ale ja nie robię problemów inkasentom, popołudniu chodzili drugi raz i mąż się spytał czy mu podać czy chce wejść, odpowiedział że nie chce wchodzić, że wystarczy podać.
chodzili rano, ale do popoludnia jestem sama w domu, więc nie bardzo otwieram drzwi nikomu.
Elfir do tak drastycznych środków jak zmuszanie mnie do zmienienia instalacji nie dojdzie my nie jesteśmy tacy groźni nie lubimy obcych i tyle. ale dziękuję za info wrazie czego będę pamiętać na przyszłość
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 23:00   #4365
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość

mnie tez to subskrybowanie dzisiaj zaskoczyło, dowiedziałaś się czemu nie ma już tego?
nie dowiedziałam, bo tego nadal nie mam. Ale menu mi z boku lata, więc już w sumie nie potrzebuję subskrybcji wchodzę w poszczególne działy.

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 23:11   #4366
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
No ale co za bzdura. Tak, licznik jest gazowni. Tak, mają prawo go sprawdzać kiedy chcą ale! wtedy kiedy i Tobie to pasuje. Nie ma tak, że MUSISZ wpuścić ich do domu. Nawet policjanta nie musisz
Liczniki można odczytać samemu i podać gazowni stan przez telefon, sms, mail... różnie.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 23:53   #4367
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Domowego też nie odbieramy Wszyscy mają komórki i tak można się z nami skontaktować. Jeśli ktoś nie ma naszych numerów to znaczy, że nie zasłużył
My mamy numer domowy bo dzięki temu mamy tańszy internet ale nie mamy aparatu Więc już nawet nic mi nie dzwoni, nie denerwuje.
W ogóle mam tak samo, też nie odbieram, bo z reguły rozmawiam z obcymi osobami albo z dalszą rodziną, z którą nie mam o czym rozmawiać i kończy się na pouczeniach, żebym się tyle nie uczyła, żebym balowała itp. No i żebym koniecznie przytyła i się opaliła... Denerwuje mnie to, więc nie odbieram... A na komórce chociaż widzę, kto dzwoni i mogę wybrać, czy chcę rozmawiać

Również nikomu bez zapowiedzi nie otwieram drzwi, chyba że sąsiadka z dołu albo dozorczyni, to zdarza mi się otworzyć. Ale jak nie znam, to po głowie nie chcę oberwać. Ostatnio powiedziałam mamie, ze jak nie wróci do domu na czas badania szczelności instalacji gazowych, to ja nie otworzę, bo nie wiem komu otwieram.

Co do diety wegetariańskiej, to ja takową stosuję od wielu wielu lat, żyję i mam się świetnie Jem płatki z pełnego ziarna z mlekiem 0,5% tłuszczu(moja wątroba z kolei nie lubi tłuszczów i się buntuje okropnym bólem). Gotuję sobie zupę z 3 jajek, tzn. gotuję bulion warzywny, następnie gdy bulion wrze, wlewam do niego, mieszając, 3 rozbełtane uprzednio jajka i dodaję papryczkę chilli dla smaku. Jem jajka na miękko, ale niesolone, nie znoszę soli. Pomidory, sałatę, fasolę z bułką tartą z mąki pełnoziarnistej ale nie podsmażaną, dużo ogórków, jogurtów, kefirów, owoców, kaszki dla dzieci z mlekiem, ryżu pełnoziarnistego, kotlety sojowe, pasztety sojowe, sery z przerostem i porostem pleśniowym, mozzarellę, serki wiejskie, do tego zupy warzywne, różne sałatki, warzywa gotowane na parze, owoce, groch, kukurydzę.

Ja również nie jadam ryb. Nie jem, gdyż po pierwsze, mam takie a nie inne poglądy ideologiczne, a po drugie, mięso nigdy mi nie smakowało i wpływało negatywnie na mój organizm.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 00:20   #4368
201604190949
Konto usunięte

Ja dziś odkryłam coś ciekawego Fasola zawsze była dla mnie mącznym gie i jadłam ją jak za karę. Dziś rzuciłam się na puszkę białej fasoli w sosie pomidorowym i wylizałam ją do czysta. Z tego powodu jutro spróbuję z jogurtami a potem może odważę się skubnąć białego sera. Jak widać zmienia mi się mocno, to kto wie
Chyba zaczynam dorastać

Ja na domowym miałam identyfikację numeru ale za to nie było opcji wyciszenia dzwonka w trakcie jego dzwonienia. I to było zueee...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 00:43   #4369
Sondrina
BAN stały

Spróbuj z jogurtami, smaki się zmieniają z wiekiem. Kiedyś nie tknęłabym pierogów, a teraz czasem zdarza mi się zjeść Nie lubiłam też miękkich warzyw typu pomidor i twardych owoców typu jabłko.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 07:41   #4370
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Musze dzisiaj koniecznie wyjsc w spodnicy
wiec musze szybko ogolic nogi, i to maszynka bo depilator nie zdarzy mi sie naladowac
myslicie ze okropnymi kropeczkami na lydkach bardzo zgorsze ludzi na ulicy, czy jednak to jest cos normalnego?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 07:59   #4371
201605041146
Konto usunięte

Szpiegu a zdążysz nabalsamować nogi żeby załagodzić podrażnienie może ubierz jakieś cieniutkie pończochy 8 den.?

Sondrina no właśnie, nie wiadomo kto może byc po drugiej stronie drzwi, mogą się bezkarnie podszyć i bach ! leżysz na ziemi...
dlatego jak nie muszę to nie otwieram takim ludziom od gazu czy wody. a rodzina musi się zapowiedzieć telefonicznie albo dać znać wczesniej, że wpadną
Ja sama byłam przez 8 miesięcy wegetarianką( mieszkałam z koleżanką wegetarianką) i baaardzo miło wspominam ten czas tak dobrze się czułam fizycznie i psychicznie. A etraz już widzę minę teściów i innych z rodziny gdybym chciała powrócić bo mąż nie miałby nic przeciwko pewnie. Wegetarianizm to coś fanatastycznego naprawdę

1000days tobie mięso zaczęło śmierdzieć z dnia na dzień? czy to była świadoma decyzja ,, nie jem mięsa i tyle ,,
Stary 2011-06-22, 08:02   #4372
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Musze dzisiaj koniecznie wyjsc w spodnicy
wiec musze szybko ogolic nogi, i to maszynka bo depilator nie zdarzy mi sie naladowac
myslicie ze okropnymi kropeczkami na lydkach bardzo zgorsze ludzi na ulicy, czy jednak to jest cos normalnego?
To ja gorszę ludzi dość często przez te moje kropeczki
Stary 2011-06-22, 08:09   #4373
Asienka187
Zakorzenienie

W jaki sposób waga łazienkowa może mierzyć zawartość tłuszczu, wody?
Stary 2011-06-22, 08:15   #4374
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Szpiegu a zdążysz nabalsamować nogi żeby załagodzić podrażnienie może ubierz jakieś cieniutkie pończochy 8 den.?
Balsamy mi nie pomagaja na podraznienia i ponczochy do sandalek? A nie zaloze do niej pantofli, bo wtedy musialabym brac torebke, a naprawde nie zmiesci mi sie do niej piciu ;P I nie mam drobnych zeby kupic politrowa butelke - musze wziac plecak, zeby wsadzic picie jakie mam w domu, a nie zniose podrozy przez cala dzielnice bez picia, i kilku godzin w poczekalni u lekarza.
Jestem ponoc skomplikowana Ale argumenty mam niezle
Cytat:
To ja gorszę ludzi dość często przez te moje kropeczki
Wszyscy gorsza innych, gorsze wiec i ja!
Ide odklaczyc spodnice i pod prysznic

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2011-06-22, 08:20   #4375
Asienka187
Zakorzenienie

Szpiegu co się przejmujesz. Rozejrzyj się po ulicach i zobacz jakie ludzie mają niezadbane stopy. Będziesz wtedy z dumą pokazywać swoje krostki

Ja mam przebarwienia a i tak się nie przejmuję. Nie będę się gotować i uważać zeby czasem kogoś nie zgorszyć
Stary 2011-06-22, 08:28   #4376
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Balsamy mi nie pomagaja na podraznienia i ponczochy do sandalek? A nie zaloze do niej pantofli, bo wtedy musialabym brac torebke, a naprawde nie zmiesci mi sie do niej piciu ;P I nie mam drobnych zeby kupic politrowa butelke - musze wziac plecak, zeby wsadzic picie jakie mam w domu, a nie zniose podrozy przez cala dzielnice bez picia, i kilku godzin w poczekalni u lekarza.
Jestem ponoc skomplikowana Ale argumenty mam niezle
Wszyscy gorsza innych, gorsze wiec i ja!
Ide odklaczyc spodnice i pod prysznic
kobiety
Stary 2011-06-22, 08:47   #4377
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
kobiety
Oj taaam, a no i musze wziac plecak bo musze gdzies schowac pierdyliard kartek zeby sobie w poczekalni zrobic pare zadan z logiki XD
Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Szpiegu co się przejmujesz. Rozejrzyj się po ulicach i zobacz jakie ludzie mają niezadbane stopy. Będziesz wtedy z dumą pokazywać swoje krostki

Ja mam przebarwienia a i tak się nie przejmuję. Nie będę się gotować i uważać zeby czasem kogoś nie zgorszyć
Gotowac jak gotowac, ja musze byc quick access.
A stopki wypellingowane, wykremowane, tylko dezodorant mi sie skonczyl

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-06-22 o 08:48
Stary 2011-06-22, 08:53   #4378
201605041146
Konto usunięte

Szpiegu rozumiem że egzamin masz, tak więc powodzenia
Stary 2011-06-22, 09:05   #4379
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Nie egzamin, szybka, nagla, wrecz niespodziewana wizyte u lekarza
wlasnie chyba przez egzaminy, bo powszechnie wiadomo ze stres obniza odpornosc...
w poczekalni bede uczyla sie do egzaminu (29 mam egzamin, z ulubionego przedmiotu)

A powodzenia mozesz zyczyc, zebym za dlugo nie siedziala, zebym dostala odpowiednie prochy i zeby szybko pomogly...
Jak chcesz mozesz mi tez zyczyc powodzenia zeby mi wiedza szybko wchodzila do glowy, zeby w sobote udalo nam sie zmienic umowe z operatorem ... do wyboru do koloru

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-06-22 o 09:08
Stary 2011-06-22, 10:03   #4380
201605041146
Konto usunięte

powodzenia kobieto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości