|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Tak to pamiętam mam nadzieję, że nic nie pokręciłamCytat:
|
||
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Widzę że kolorki na tapecie jeśli idzie o kolor wózka ja mam bordo z kremowymi wstawkami. A ciuszki dla maluszka... ja wiem że ma być córcia a i tak jak kupuję to różne kolory, różu mam nie wiele, za to właśnie niebieskiego sporo, jakieś jasne kremowe, żółte, pomarańcze itp. Dla mnie mało istotny jest kolor, ważne że ciuszek mi się podoba. Jak już kiedyś pisałam grunt to nie ubierać chłopca w sukienki ![]() Laktator to ciężki wybór a już nie daj Bóg żeby mnie ktoś z tym zobaczył z domowników Sonia004 witaj mam nadzieję że teraz już tylko lepiej będzie
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
no to dziewczyny wyjasniły co i jak z tymi kolorami - dzięki
bo ja, jak to mówi mój tata "wiem ze dzwonia ale w którym kościele to juz nie" Dzięki za doszkolenie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
a tak z innej beczki zapytam
![]() jakie kosmetyki potrzebne sa dla noworodka tyle tego jest i zastanawiam sie czy aby napewno wszystkie sa potrzebne ![]() no i z jakiej firmy macie zamiar kupic??
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam ten problem, jakie mydło dobre - czy może być biały jeleń?? ![]() Podobno oliwka już jest bee, a co z zasypką? ![]() Generalnie ja planuję na początek kupić minimum totalne (jakieś mydło, kremik do pupy, może coś do kąpania no chyba że mydło wystarczy) a resztę dokupić PO w razie potrzeby ale czy to tak sie da?
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja myślałam o kupnie takiego płynu do kąpieli 2 w 1 może z Nivea (ktoś pisał że J&J nie jest dobra), zasypkę, kremik a co z tym pępkiem? mówią że nie trzeba go niczym smarować itd a na wątku mamuś czytałam że dziewczyny i tak kupują spirytus
|
|
|
|
|
#367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Co do laktatorów, to słyszałam, że często są już potrzebne w szpitalu, ja planowałam zrobić tak: dokładnie zorientować się jaki, gdzie i za ile i w razie czego posłać np mamę żeby mi kupiła. Widziałam już taki pasujący do butelek z AVENTU i chyba bym się na niego zdecydowała Cytat:
SONIA004 Cytat:
Ja planuję kupić na początek samo mydło dla dzieci do kąpania, i sudocremCytat:
Może położne w szpitalu doradzą co kupić, a dać się da, napiszesz tż karteczkę i poślesz do apteki albo supermarketu
|
|||
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka ja sie tam zdaje na Ciebie-masz mame pielegniarke to bedzie wiedziala co najlepsze dla maluszka-w razie w pisz co Ci kupuje
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
popieram.
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() widzę, że temat zakupów kosmetycznych trawa w najlepsze
|
|
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli tylko jakiś krem do pupy? Właśnie tak myślę że będę mojego kochanego ganiać po sklepach w razie czego, dość rozsądny jest, często mamy podobne zdanie myślę że sobie poradzi
|
|
#372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję 27 tygodnia![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, wczoraj się nie pożegnałam ale wieczory spędzam z mężem i zaglądam tylko zobaczyć co ciekawego na forum. Co do kosmetyków to zamierzam chyba kupić jakiś płyn do kąpieli, sudocrem obowiązkowo, jakiś krem do buzi i w sumie nie wiem czy coś jeszcze
coś do pępka na pewno ale nie wiem co ponoć w szpitalu każą oscentiseptem smarować (jeżeli tak to się nazywa )
|
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
ja się nadal zastanawiam nad laktatorem... po pierwsze, podobnie jak cotka boję się tego ustrojstwa po drugie nadal nie wiem, który miałabym kupić więc póki co będę czekać aż najdzie mnie wena to zdecyduję się czy kupić czy nie... może w sumie tak jak natka poczekać na rozwój wydarzeń i jakby była taka potrzeba kupić po porodzie? ... hm.. sama nie wiem ![]() co do kosmetyków... wszyscy słyszeli <ja też>, że j&j uczula, a spotkał się z tym ktoś osobiście? bo ja nie bardzo. a plotka krąży i krąży hehe ja osobiście kupuję wszystkie kosmetyki hippowe, bo o nich się najwięcej naczytałam, ze nie zawierają żadnej agresywnej chemii i są dobre dla dzieciaszków ![]() z pępkiem też w sumie nie wiem co poradzić. sama nie jestem w temacie, bo nigdy nie miałam z tym do czynienia. podpytam mamę i koleżanki i wtedy zadecyduję co zrobić
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wiesz, moja mama ostatnie dziecko miała 20 lat temu![]() Cytat:
Ale wiadomo, wszystko wyjdzie "w praniu" i możliwe, że będę zmuszona kupić elektryczny.No bo po co zasypka skoro będzie krem do pupy A połączenie krem+zasypka+ zawartość pampersa mogłoby nie być ciekawe![]() Mój biedny tż niestety w tych sprawach to ciemna masa Będę musiała na mamę się zdać.Cytat:
Taki do psikania znam, ponoć bardzo fajnie się po nim goi wszystko - i przede wszystkim nie szczypie. Gdzieś czytałam, że polecają go też właśnie po porodzie do stosowania "tam" |
|||
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() no nie, z tako warrior jest wózek czerwono-czarny, gdzie czarnego jest niewiele ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam w nich wierzę, że z kupką sobie poradzą![]() Odnośnie kosmetyków jeszcze, poszukałam w KWC i o dziwo najbardziej polecanym do mycia jest żel-szampon z Rossmana KLIK Tylko tu się dziewczyny wypowiadają po użyciu go na sobie a nie na dziecku
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, wróciłam z wizyty i jestem zła jak ... no zła
![]() Dziecię moje waży już 1384g czyli już kawał chłopa. Wychodzi mi z usg że to 29 tydzień, czyli tak jakbym wchodziła w 30 Termin porodu przesunął się niby na 3.09, no zobaczymy ![]() Oczywiście wód płodowych za mało, mimo, że piję i piję. Nie dało się nagrać filmiku, nawet zdjęcia nie mam I oczywiście waga mnie zdołowała. Babka przy tż powiedziała, że słodkiego nie powinnam bo za dużo przytyłam, że to już 10kg , że owoców też w większości lepiej nie tylko warzywka. Tż podsłyszał i oczywiście musiałam strajk przy warzywniaku zrobić żeby mi truskawki i czereśnie kupił. tragedia
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wodami nieciekawie, ale jak nigdzie nie uciekają to picie dużej ilości napoi pomagaA 10kg jak na ten tydzień ciąży to wcale nie tak strasznie dużo i niech się nie czepiają mój gin znowu marudzi, że za mało tyję i bądź tu kobieto mądra
|
|
|
|
|
#383 | |||
|
Zadomowienie
|
Gerda-gratuluje 30 tygodnia
![]() Cytat:
Anuska-ciuszki śliczne Cytat:
raczej tak, pamiętam jaki miałam nawał pokarmu 3-4 dniu po porodzie, pozyczałam laktator, cycory miałam twadre jak głaz, co mogło doprowadzić do zapalenia piersi, wiec :klepanie, masowanie, przykładanie kapusty i laktator był niezastępiony Cotka-synuś Ci łaaadnie rośnie , jak na wage Twojego maleństwa dużo nie przytyłaś..Natka- ..i z kupkami będą musieli się przemóc ![]() Cytat:
Prawdopodobnie zakupie z Nivea Baby, a co do J&J to sie do końca nie zgodze-moja córa dostała (jak miała 2 miesiące) żel i balsam J&J (taki fioletowy-lawendowy) i nie miała na niego wogóle uczulenia. Każde maleństwo jest inne, jednego będzie uczulać J&J innego Nivea czy Bambiono-trzeba poprostu wypróbować i czekać na reakcje ![]() Co do pepka: spirytus lub taki płyn fioletowo farbujący(yyy..nazwa mi uciekła!) i wietrzenia pępuszka+ dobrze oblane pepkowe przez tatusia ( tu żartuje )Dzisiaj zrobiłam sobie wolne od pracy..zatoki dalej mnie trzymają nie chcą za bardzo schodzić z wózkami mam podobnie, tak jak pisałam wcześniej zmieniłam tako warrior na tańszy odpowiednik bebe mx, tylko musze wybrac dzisiaj kolor i zadzwonić do babki by mi zarezerwowała wózek na piątek- a jestem w czarnej kropce z kolorkiem
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-22 o 11:25 |
|||
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki
Ja własnie wrócilołam z zakończeniia roku w mojej zerówce...słodkie te moje dzieciaczki, aż żal sie z nimi rozstawać o one takie smutne jakieś były przytachałam do domu cały pęk kwiatów, czekoladki na które już mi ślinka czeka i dostałam piekny komplet biżuterii szok![]() Teraz chwilka odpoczynku i biore się za prasowanie ![]() Cotka ślicznie Filipek rośnie ![]() Aj i słuchajcie wybraliśmy wkońcu z TŻ imię dla naszego małego co do czego to wyszło całkiem inne, ale obydwoje sie w nim zakochaliśmy..i uwaga uwaga będzie Fabian odrazu zrobił porównanie do jakiegoś piłkareza i taj już zostało
|
#385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jest super Oczywiście muszę go umyć, przede wszystkim podnóżek i ramę, bo reszta wygląda jak nowa. Zero zabarwień, dziur, jedynie skorupa nosidełka jest odrapana ale to normalne przy użytkowaniu ![]() Cytat:
Cotka nie denerwuj się, ważne że z Filipkiem wszystko w porządku Ja dzisiaj też idę na wizytę...a raczej na kontrolę łożyska Zobaczymy czy się podniosło...no i oczywiście idę i przedłużenie zwolnienia
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-22 o 11:44 |
||
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
ale naskrobałyście, wczoraj wróciłam padnięta, pochodziliśmy sporo,mama mnie trochę przegoniła i schodziłam z 30 piętra wieży bazyliki piechotą dziś mnie łydki strasznie bolą, ale jakoś daję radę to idę Was nadrabiać
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Sonia - dobrze, że już jesteś w domku Cytat:
mi się wydaje, że te moje słodkości przed badaniem miały jakiś wpływ mimo wszytkoCytat:
cotynato brawo dla synusia, że zdrowo rośnie wagą się wcale nie przejmuj 10kg na tym etapie to przecież wcale nie dużo - naprawdę! Z tymi wodami ciężka sprawa - ja np. mało pije a wód mam duużo, nie wiem od czego i jak ma się do tego picie u mnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kilogramami sie nie przejmuj 10kg to mało ja juz przytyłam 10 a u mnie dopiero 25 tydzien sie jutro zacznie ![]() Cytat:
znam jednego Fabiana
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

mam nadzieję, że nic nie pokręciłam

a już nie daj Bóg żeby mnie ktoś z tym zobaczył z domowników 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

Tż załatwia i jakoś mu to kiepsko idzie... podobno na dnicha także poświęcę Wam maksimum czasu