|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
czarna a chcesz Majkę wystroić jak księżniczkę czy raczej normalnie ??
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jejjjjjjj jeszcze troche i musze sie zacząć rozglądać za opiekunką |
||
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krochmal jest na tyle dobry, że to co już wysypało to ładnie się goi i nie swędzi tak bo emolieny to nawilżają ale nie łagodzą tak ładnie. Ja na początku robiłam krochmal i wacikiem przemywałam mu buźkę i szyję bo tam miała największy wysyp. A teraz wysyp jest malutki i to od czasu do czasu np jak się trochę przegrzeje to już się placki łuszczące robią. Po nutramigen też ulewał na początku bo jest bardzo rzadkie i dawki są większe mleka - ale na początki zagęszczałam przez 3 dni nutritionem co któryś posiłek i teraz jest spokój. Chyba zrobię te badania - muszę moją lekarkę podpytac
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-22 o 11:05 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeaza mnie to
|
|
#3906 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wyglądam dobrze w takim kroju a brzuszka to tam w ogóle nie widać![]() super pomysł i podziwiam, że sama zrobiłaś mam nadzieję Cytat:
a sukienkę miałam bardziej odkrytą, bo bez ramiączek; okryłam się welonem i już nawet mi do głowy nie przyszło że ktoś by mnie mógł o to obgadać ![]() dzięki Cytat:
chociaż wiem, że u nas nie ma tego i nie mam wyrzutów, że mi się do tesco nie chce jechać ![]() Cytat:
współczuję Wam bardzo, że mała się tak męczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucek to moja super niania ![]() może zacznę wynajmować go na godziny ![]() wklejam jeszcze Nadie z Berkiem i cichociemna Zuzia, której jak zawsze prawie nie widać
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-23 o 23:58 |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na wakacje jedziemy w połowie lipca nad morze, chciałam teraz ale nie dało rady..... http://bebzol.com/pl/Calkiem-ciekawy-przepis.7126.html hehehe Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-22 o 11:13 |
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aja1, Castia, Tajka śliczne macie dziewczyny
![]() Krusiak Twój Mały też super, urodził się z taką wagą jak mój a już go o ponad kilogram wyprzedził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-22 o 11:43 |
||
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co tam wyjdzie w tych wynikach ![]() Cytat:
niespokojna jest glowka tez jej sie luszczy
|
||
|
|
|
#3912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja chyba też ostatnio mi teściowa powiedziała że się umówi z moją mamą i będę przyjeżdzać na zmianę na cały tydzień ale wtedy to ja bym się musiała wyprowadzić
|
||
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepis dobry, choć mój mąż teraz sprawniejszy w kuchni ode mnie ![]() Cytat:
Taki przytulony dziec to super sprawa, poza tym u mnie to nawet ortopeda zalecił, żeby często małą nosić ze względu na bioderka.
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
u nas główka się też mega łuszczyła do tego mega ciemieniucha - teraz po tym ani śladu ale smaruje mu głowę też emolium tym balsamem i odstawiłam wszyskie oliwki zapychacze. Za uszami też miał takie suche plamy.
Krochmal - tak na oko na szklankę wody zagotowac jedna płaską łyzka stołowa mąki ziemniaczannej do tego jak zabulgocze to wyłączam (tak jak kisiel) a jak wyjdzie za gęsty to dolewam wody. Jak będziesz miała wyniki to pewnie też maśc jakąs dostaniecie jak wyniki pozytywne ( oby nie) ja polecam ten cutivate po 2 dnich różnica ale stosowac mozna tylo na noc a w dzien filtr 50 a jak zeszły plamy to nie stosuje nic bo po co tyle chemii.
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowke tez jej smaruje emolium, cale cialo tym smaruje ja mam elocom - ale to jest silny steryd i tylko delikatniuchno tym po kapieli smaruje buzke schodzi dzisiaj jest lepiej ale plamy sa sama jestem strasznie ciekawa co to za dziadostwo jest ![]() a dermatolog radzil, by wprowadzac kleiki, papki i inne takie jak najszybciej sie da wiec musze poradniki rozne poczytac moja mama nam dawala soczek z jabluszka i marchewki po 1 miesiacu juz po lyzeczce i co zyje
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś - ja daje ten filtr przy stosowaniu cutivate - jak nie smaruje przez jakiś czas tym cutivate to nie daje filtra. No własnie ja nie wiem jak to z rozszerzeniem diety będzie - u nas w rodzinie oprócz skazy jeszcze ma pokolenie dzieci uczulenie na gluten i inne świństwa - ale chyba ok 5 miesiaca wybiore się do alergologa / chyba tak się pisze/' i zobaczę co ten powie. Soczki warzywka pewnie będzie mógł i oby mógl jesc kukurydzianne rzeczy bo kleiki wtedy załatwią sprawę a gotowac i tak wszystko trzeba będzie na nutamigen - no ale liczę na to, że wyrośnie z tego. a co do soku z marchewki to słyszałam, że dużo osób podaje dzieciom uczulonym bardzo szybko
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-22 o 12:19 |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja młoda ogólnie ma spoko cerę, ale po 50tkach robią się jej takie szorstkie policzki, dlatego używam 30tki.
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny kupowałyscie gryzaczki dla maluchów??? bo tak sie zastanawiam:mała nie wyciaga rak z buzi, non stop tam sobie grzebie co ma pod ręką to do buzi, moze Jej ząbki już będą szły????wiem, że to taki etap, że wszystko do buzi, ale żeby aż tak?? sama już nie wiem....... ![]() dobra lecimy chyba na spacer....
|
||
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi koleżanka przyniosła gryzaczek i na razie mała niezainteresowana, woli ślinić wszystko inne, czyli- pieluchę, kocyk, nosidełko, mamę, tatę, zabawki, raczki, sukienkę, jeśli akurat jej założę. To jest etap przegębnego poznawania świata i zadne ząbki jak na razie nie ida (choc zdarzaja sie takie przypadki w tym wieku, ale to zazwyczaj po dziąsłach tez widać).
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia no właśnie nie lubię tych PRZESADZONYCH SUKIENEK,wolałabym coś bardziej stonowanego,ale wiesz... rzucającego się w oczy
traicionera małe śliczności ![]() kasiunia szczerze? mam to gdzieś! niech gadają! Ewelqa dobre,hahaha
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, jakie wymagania ![]() dziekuje spadam do Tesco, bo mi wszystkie opaski wykupią-zawsze jak mam wyjść z wózkiem to się wybieram jak sojka za morze
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
czy w zaproszeniach slubnych powinnam napisac sobie jedno czy dwa nazwiska? (jestesmy po cywilnym) |
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tra śliczne zdjęcia A my już mamy wakacje ![]() Baśka zrobiła w szkole furore ![]() Kachna 3 razy wychodziła po dyplomy od dyrekcji, mina "wychowawczyni" i rodziców bezcenna |
||
|
|
|
#3924 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mirabilka wstaw proszę jeszcze raz te zdjęcia jeśli możesz. Cytat:
no i prawidłowo ![]() Cytat:
a co z tą wychowawczynią nie tak, bo ja nie w temacie
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-22 o 13:52 |
||||
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3926 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hellołłł
Cytat:
widziałam zdjątka zapomniałam napisać jaką tym mas dziewczyno figure ![]() wyglądałaś rewelacyjnie!!!! a Alanek jest taki sniady czy tak na zdjęciach wyszedł??? jest przesuper Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio pije z Herbapolu, albo z Rossmanna. ale po tej z Hippa to czuje jak mi sie piersi napełniają po innych już takiego efektu nie zauwazyłam ![]() co jak co najlepsze jest karmi cyce po nim jak donnice![]() ![]() ![]() Cytat:
tylko najlepsze są kółeczka takie do rączki żeby były wygodne, bo jeden wziełam z disneya jakiegos kubusia i nie umie malwinka jeszcze za bardzo go trzymac, jest nieporęczny. ale kółeczko już sie w raczkach kręci![]() aleee i tak raczki sa najsmaczniejsze. nic z nimi nie wygrywa ![]() Cytat:
![]() Olusiaa suknia super. ja bym widziała do niej inne bolerko no ale jak tylko do koscioła to będzie ale suknia naprawde fajna iza podziękowania robią wrażenie super ten tekst no i pomysł!moje plecy dzis troche lepiej, ale troszke wlasnie wyczysciłam wózek bo byl juz dosc przykurzony. mała spi ja pije kawke.nocka fajna. ogólnie spoko. ogarnełam z siostra dom bo jutro swieto. a teraz czeka na mnie sterta prasowania ![]() nie widziałyście może gdzieś na wyprzedażach pajacyków fajnych?? tylko nie H&M bo go nie mam u siebie Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-22 o 13:57 |
|||||
|
|
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
traicionerazdjecia cudne, te koty sa jakies milsze niz sobie wyobrazalam hehe Lucek sie zakochal ![]() Znowu pada juz mnie to zaczyna wkurzac.... Mala spala ok ale zupelnie inaczej niz zazwyczaj;p od 20.45 do 2 i od 2 do 8;p ale o 6 ja wzielam do siebie bo zaplakala;p(chyba przez sen;P) noge wlozyla pomiedzy szczebelki;p o 22.30 poszlismy spac patrzymy a mala nogi na ukos i na kocyku, z tylkiem do gory bo zrobila taka gorke z kocyka. Zabralismy kocyk i po sprawie;p. Co do gryzaczkow ja mam jeden jakiegos kubusia dostalam od mamy i taki http://www.tommeetippee.co.uk/produc...each_teether1/ ale jeszcze nie rozpakowalam;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-22 o 13:57 |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Kasiuni_a moja Kachna poszła rok wcześniej do szkoły (jest z 2 lutego) bo niewielka różnica czasu od rocznikowych siedmiolatków. Trafiła niestety na wredną panią z wieloletnim doświadczeniem i stłamsiła mi dziecko psychicznie. Tylko ja jestem z tych co są pyskaci i zaczęłam wojnę, która prowadziła nas przez psychologów, psychiatrów i innych wariatów. Kaśka miała nauczanie indywidualne przez II semestr. Teraz p. Dyrektor powiedziała, że pójdzie do innej klasy. Poza tym pani uczy swoje wnuki w klasie, czyli nikt nie może być lepszy. Teraz widzę ma nową "ofiarę", chłopca. No to tak w skrócie. |
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oto Polska wlasnie biedna Kasia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

przeaza mnie to

a sukienkę miałam bardziej odkrytą, bo bez ramiączek; okryłam się welonem i już 

ostatnio mi teściowa powiedziała że się umówi z moją mamą i będę przyjeżdzać na zmianę na cały tydzień