|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
tylko się nie przestrasz
![]() tak to wyglądało na początku i późnie z tego suche placki się robiły tak jak przy brwiach na tym zdjęciu jednym już widac) no i za uszami zrobiła mu się taka sucha. A odkąd ma ten nutramigen to twarz jak "pupcia niemowlaczka" ![]() na żywo wyglądało dużo gorzej - jakby miał trądzik mega i łupież w jednym
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-22 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale sie wkurzyłam
poszliśmy na rota, pediatra PRZERZUCIŁA małego na brzuszek aż się wystraszył, był w tej pozycji dosłownie 4 sekundy i ona do mnie DO NEUROLOGA PROSZĘ BO ON SIĘ KIWA a ja ,że jak to kiwa? ![]() a ona,że BO ON TAKI JEST jaki? ![]() ma obniżone napięcie no spoko, dała już diagnoze, pójde do neurologa ale szybko dała 'werdykt' ;/ nawet go nie złapała za łapki czy podnosi główkę, nie spojrzała na niego , ja go obserwuje więc wiem ,że się nie kiwa aha i powiedziała,że każde wakacje z dzieckiem do 2 r życia to po prostu wygoda rodziców, a nie frajda dla dziecka więc nie jeździć! super ![]()
#3933 |
Zakorzenienie
|
a co mu się niby ma kiwac? główka?
może tej babie się coś w głowie kiwa.... ![]()
#3934 |
Wtajemniczenie
|
Mirabilka kurcze sama nie wiem czy ten mój Bąbel ma podobne krostki czy nie
![]() ![]() ![]() słabo widać na tych zdjęciach ... Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-22 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
ona stwierdziła,że główka mu się kiwa, a leżał na brzuszku 4-5 sekund
nawet rączek nie zdążył sobie poprawić bo ona chciała mu chyba tylko kręgosłup zobaczyć jakby zauważyła,że coś jest nie tak, to powinna chociaż 3 minuty mu poświęcić a ona sypnęła mi skierowaniem jak receptą na witaminy mówię jej ,że obserwuje go i nie zauważyłam żadnego kiwania to mi powiedziała na odchodne '' no może się pani przejść do neurologa ale też nie musi ,pani decyzja '' no elegancko ![]()
#3936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3937 | |
Zakorzenienie
|
Kasiuni - podobne do mojego - ale chyba nie robią mu się z tego suche placki bo to taka sucha jak papier ścierny skóra się zrobi i za uszami i np w zgięciu kolan, ramion. Oby nie skaza. Nie wiem jak to z dietą przy karmieniu naturalnym bo mój odrazu na mm był.
Montii - pewnie i tak się przejdziesz dla świętego spokoju - ale taki lekarz to masakra - dlatego ja mam jednego swojego mimo, że muszę jechac z 15 km do niego. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tymi wakacjami to też dowaliła. najlepiej to zakopać sie w pieluchy i nie wychylac nosa z domu ![]() bardzo jestem ciekawa co ten neurolog powie, wybierzesz się? a potem idz do niej i kiwnij jej tym papierkiem przed nosem ![]() naprawde zalosna kobieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jaka szybka diagnoza, taką lekarkę to tylko ![]() a co do wakacji to chyba większa wygoda dla rodziców by była jakby dziecko zostawili z dziadkami, a sami sobie pojechali ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-22 o 14:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |||||||
Zakorzenienie
|
mieliśmy dziś rota drugą dawkę i pneumokoki
![]() ![]() ![]() ![]() waży 6100 ![]() w ogóle się zdziwiłam lekarka do mnie mówi : no, może być, ładnie przybrał. ja się pytam a nie przybierał do tej pory ładnie? a ta: nie, ostatnio trochę za malo ![]() ![]() przyszedł do nas panel ten stojak muzyczno gimnastyczny ale się cieszył ![]() w ogóle zrobił dziś postęp powiesiłam mu truskawę nad nim i zaczął trącać ją rączką ![]() ![]() ![]() hehe a ona widać taka szcześliwa była że to JUŻ że nie miałam serca współczuć ![]() ja pamietam też oczekiwałam na poród jak na zbawienie zresztą chyba jak wszystkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a swoje mleko ściągam i mieszam z tamtym. ja czaję się na kolor antracyt albo ten oliwka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Montii jak to się kiwa? co ona głupia? po 4sekundach to stwierdziła? i to stwierdzenie że do 2 roku życia się na wakacje nie jeździ... nie...najlepiej w ogóle w piwnicy dziecko trzymać do tego czasu
![]() |
#3941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kazde dziecko ma obnizone napiecie albo zawyzone i musi isc na rehabilitacje... dziwne... Tak siedzmy w domu, a ja myslalam ze jak mama szczesliwa to dziecko szczesliwe, ale nie, lepiej kismy sie wkurzone w domu... Jestes MATKA NIE MUSISZ WYPOCZYWAC!! :P CHCIALAS DZIECKO MASZ HEHEEH siedz w domu ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3942 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() traicionera świetne fotki Cytat:
![]() kasiunia i bądź tu człowieku mądry jak paru lekarzy nie wie co jest twojemu dziecku ![]() ![]() iweczka ja nie kupowałam gryzaczków bo dostaliśmy tego pełno ale na razie młoda woli rączki wkładać do buzi, zabawkami najczęściej trafia w oko ![]() czarna ty już lepiej zacznij szukać te sukienki ![]() aja gratulacje dla KAsi ![]() mirabilka moja miała identyczne a nawet chyba przez pewien czas gorsze i samo zeszło a teraz ją od czasu do czasu wysypuje i zaraz po krochmalu znika montii widzę że znowu trafiłaś na za..stego pediatrę, skąd oni się biorą ![]()
![]() |
#3943 |
Zadomowienie
|
eirene1987 no i super maly zniosl szczepionke.....
wierze ze sie wzruszylas,bo jak moja oliwka uderzyla raczka w misia(chyba swiadomie) to ja mialam z tego wieksza radoche nic ona ![]()
#3944 |
Zadomowienie
|
ale u mnie sie dzieje, nie to co jak jestem u siebie.
odwiedzila mnie kolezanka, pozniej kolejna ma byc, niestety okazalo sie ze z moim bratem nieciekawie i musi jechac na przetaczanie krwi bo ma bardzo niska hemoglobine ![]() ![]() ![]() ![]() u nas nocka troszke gorzej bo podloga trzeszczy i maly sie wybudza. przerrwy nocne ok 7 godzinne wiec niezle, jadl wczoraj ostatni posilek o 18.30, potem o 1.30, potem o 7 i o 12 , a teraz spi , pewnie zaraz sie wybudzi na zarelko, na szczescie tż dzis do nas juz przyjedzie. aja1 a masz moze gazetke z tesco co jest? bo szukam i tam dla dzieci nic mi sie nie pokazuje. a zaciekawila mnie mata lamaze, bo ta co mam jest nędzna.
#3945 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy
![]() Montii nie będę komentować, bo moja siostra miała ten sam problem, lekarka "bo do neurologa" i później bujała się parę razy do neurologa przed każdą szczepionką, i za każdym razem neurolog pisała, że wszystko ok, a ta przed szczepieniem znów swoje ![]() http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf 18-19 strona |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
czarna jak chcesz powiedz Twojemu TZtowi zeby obejrzal sukienki dla Mai w Tkmaxx ja ogladalam sukienki dla Leny na nasz slub(ktory pewnie kiedys sie odbedzie;p) i po 13 funtow sa cudowne sukienki. niestety na stronie tkmaxx nie wda sie znalezc
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-22 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
montii lekarka bez komentarza
![]() ![]()
#3948 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio stwierdziłam, że niektórzy pediatrzy to na pewno nie są z powołania, buce i tyle a z wakacjami to też dowaliła , przecież szczęsliwa mama= szcześliwe dziecko!!!! Cytat:
![]() co do ulewania, pytałam 2 pediatrów o to mleko i nie kazali mi dawać, tylko że musimy przeczekać, ok. 6 miesiąca problem powinien zniknąć a z ulewaniem borykamy sie od samego początku i czasami to jest aż chlustanie... ![]() Cytat:
fakt, z pracą jest lipa...... ja tez bede chciała zmieniac, ale nie wiem jak mi pójdzie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
Olusia, najważniejsze że trzyma się swojego centyla. Najczęściej dziecko przez pierwsze 3 miesiące przybiera koło kilograma/miesiąc ale norma zaczyna się jakoś od 0,5kg. Potem stopniowo coraz wolniej, po roku powinno potroić wagę urodzeniową.
Agus, dzielna malutka ![]() Ewelqa, ![]() Traicionera, boskie ![]() Wanilia, przez ostatnie dni kładę ją na brzuszek po parę razy ale ona albo chwilę dźwignie główkę i zaraz opuszcza albo od razu kładzie na boku i tyle aktywności ![]() ![]() ![]() Kasiunia, o matko, co jedna to inna diagnoza...Super, chociaż fakt że u takich maluszków chyba nietrudno o pomyłkę. A przy okazji, z której części Kielc jesteś? Ja z Ksm, a niedługo przeprowadzamy się na Ślichowice ![]() Aja, ![]() ![]() Castia, cieszę się że już ciut lepiej ![]() Monti, debilka ![]() Diatoma, niedobrze ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2011-06-22 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z nich parka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jednak jest w Tesco u mnie ta promocja na te opaski Lamaze... ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-06-22 o 16:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||||||
Zakorzenienie
|
haha, ja tez je uwielbiam
![]() ![]() Cytat:
![]() na tym etapie rozwoju to normalne, ze się dzieci ślinią i pakują wszystko do buzi, to nie musi oznaczać ząbkowania. Pociesz się, ze w Hiszpanii będzie słonecznie Cytat:
![]() i gratulacje dla zdolnej córeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() dziękuję za komplement ![]() wróciłam z Tesco, oczywiście panie z działu dla niemowlaków twierdziły, ze jeszcze nie ma tych opasek, ale ja je znalazłam ![]() w ogóle już dziesiąty dzień ma te zasr.... krwawienie po cerazette, nienawidzę tych tabsow ![]() patrycja- taki koci narzeczony na razie ![]()
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
Ledwo zostalam przyjeta do waszego grona a musialam przystopowac z forum z powodu przeprowadzki do polski, na moje szczescie juz po, rozpakowani i jest ok. Swoja droga chyba nigdy nie mialam takiego stresa jak podczas lotu samolotem z malym ;/ a wybierania sie hohoho Do tego te niekonczace sie problemy z laktacja ;/ Nadrobilam juz ostatnie 10 stron i chyba na tym koniec, bo inaczej musialabym sprzeddac malego na tydzien zeby miec na to czas ![]() Teraz postaram sie byc na biezaco. Przy okazji mam pytanie do mam karmiacych piersia, moze troche glupie, ale...jak wyglada u was akt karmienia?tzn chodzi mi o to jak dlugo i jak zazwyczaj zachowuja sie wasze maluszki, pytam bo ja musze karmic z obu piersi na karmienie i Mieszko czasem bardzo krzyczy jak skonczy druga piers i niewiem o co mu chodzi czasami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
Basia je ok 8-10 min z jednego, czasami nawet nie do końca, co 2 h
może mały się nie najada?? ale siostra miała fart kupiła w Tesco dvd za 30 zł ![]() No i jest wyprzedaz ciuchów do -70% jeszcze raz dzięki za Kasię ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-06-22 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
Montii ładnie ma zjechane z drogi... i jak,pójdziesz?
iweczka no właśnie nie mam,haha ![]() Eirene dzielny chłopak! ![]() tajka ja tam wolę sama ją kupic... w tej kwestii nie mam do niego zaufania ![]()
![]() |
#3955 | ||
Zakorzenienie
|
Montii twoja lekarka by mnie zlinczowała
![]() ![]() ![]() tż bardzo chce a moi rodzice jadą do rodziny to z nimi pojedziemy na jakieś 4-5dni ![]() ![]() pytanie do dziewczyn które też wybierają się nad morze - co potrzeba zakupić dla takiego maluszka nad morze? no pół namiot to na bank mamy a co jeszcze? oli będzie miał 3,5miesiąca no ale się zdziwiłam z tym właśnie że może być ta waga. a myślałam że dobry Cytat:
![]() no na razie odpukać śpi od 15.30 ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
ja na chybko
nie ma skazy wyszla alergia na pleśń ale i tak mi pediatra przepisala bebilon pepti max na oczka bo na powiekach wysypka tez jest POD ZADNYM POZOREM NIE SMAROWAC ZADNYMI NAWILZACZAMI, BO ZAPYCHA, smarowac elocomem NIE WOLNO DAWAC HERBATKI BO ONA TEZ MOZE UCZULAC, NIE KAPAC W KROCHMALU mam syropek by jej nie swdzialo mleko poki co pije chetnie ![]() tak czy inaczej mala alergiczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulka, kto by pomyślał, ze to akurat na to alergia ![]() Dolałam malej kilka łyżeczek soczku jabłkowego do wody i posmakowało, może to ja trochę ruszy w kwestiach kupki, bo ostatnio coś twarde ciastolinki sadzi, chociaż dużo pije.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj mówiłam mojej pediatrze, że jedziemy nad morze i tż pyta co dla małej zabrać to powiedziała że lacidobaby kupić i podawać, bo bedzie zmiana diety u mamy to żeby mała brzuszek nie bolał a poza tym odpoczywać i się niczym nie przejmować
![]() Kupiłam jej jeszcze taki spray na komary meszki i kleszcze Orinoko junior od pierwszego miesiąca życia. Na plaże zabieram ten spód kolorowy od maty i mała sobie leży i sie bawi rączkami albo zabawką. Namiotu jej nie kupiłam bo to takie wielgachne, wezmę parasol. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Dzieciaki się ślinią bo kubki smakowe zaczynają sie rozwijać. Moja zaczyna sie ślinić jak poczuje zapach jakiegoś jedzenia, zawsze daje jej coś polizać. ![]()
#3959 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze, że nie tylko ja jak coś kupuję to mysle co tż powie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też bym nie powierzyła tż zakupu sukienki, nawet nie chce sobie wyobrazić co by było haha Cytat:
faktycznie, drogie to mleko |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odp, ogólnie to się musiałam wyżyć bo byłam wściekła po tej wizycie
![]() do neurologa się przejdę, bo może i ma osłabione napięcie, a może nie, lepiej sprawdzić, jednak wkurzyło mnie takie olewawcze podejście pisałam Wam ,że nie podnosi główki jak podciągne go za rączki, ostatnio zaczął, na 10 prób z 3-4 podniesie, więc może powoli zaczyna, troszkę później ale ma swój rytm i się rozwija. No zobaczymy, może pokaże mi jakieś fajne ćwiczenia ![]() zrobiłam mu sesję brzuszkową,ciągle się śmiał w ogóle nie kiwał heh co za baba a na wakacje planujemy jechać pod koniec września,początek października gdzieś za granicę , będzie miał 6.5-7 miesięcy zobaczymy, jak nie wyjdzie to trudno, dlatego się nie nastawiam, ogólnie kiepsko u mojego tż z urlopem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.