|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
czyli miesiac a pozniej zawsze zapominalam kupic wiec kapalam w plynie do kapieli hipp'a no i teraz od wczoraj znow oilatum ale wieczorem krochmal chyba pojdzie w gre ciekawa jestem jak wyniki za 30 minut jedziemy tu masz żonki 2009 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=534743&page=54 Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-06-22 o 13:28 |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie wkurzyłam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! WŁASNIE TZ DO MNIE DZWONIL Z INFO ze jego siostrzeniec 13 LAT przyjedzie do nas NA KILKA DNI !!!!!!!!! chyba wyjde z siebie!!! ma tz 4 dni wolnego mamy wreszcie czas dla siebie (od porodu 2 weekend) i nam sie gówniarz na łeb zwali!!!!!!! sszlak mnie trafi
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
No i deszcz wygonił nas ze spaceru, leje masakrycznie, a Hania wciąż śpi w wózku, ciekawe czy zauważyła, że jej się otoczenie zmieniło
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja z wątkiem jestem tak daleko jak za Murzynami I już chyba nie uda mi sie nadrobić. Oliwka skończyła wczoraj 2 miesiace Mój klocuszek waży 5250g i ma 56 cm Dobrze mamusia karmi..... Od ponad 2 tygodni jestem na diecie bezmlecznej, Olisia już praktycznie nie ma pryszczy, buzia zrobiła sie znowu gładka i milusia W dzień śpi praktycznie tylko na spacerach. A w domu, to tak kilka razy po 30-40 min. Za to w nocy jest coraz lepiej. Usypia około 20 i śpi przeważnie do 1-2, a później nastepna podudka o 4-5. Dzisiaj musiałam ją obudzic o 1.30, bo tak mi U bolała, ze myślałam, ze nie wytrzymam aż jakis guzek mi się zrobił....My na weekend siedzimy w domku, bo w piatek mój maż pracuje... Aha i wklejam zdjecie mojej Oliwki. Pierwsze sprzed tygodnia, a drugie wczoraj ![]() Jak mi sie uda, to moze w końcu zrobię album z chrzcin, ale to póxniej, bo na razie ide po Emilkę do przedszkola... |
|
|
|
#3425 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lece do albumu ![]() Cytat:
bo już po tygodniowej wizycie teściowej u nas nie mogłam poznac mojego dziecka chociaz Aluska ostatnio sama sie rozregulowała ![]() Cytat:
Sliczna Izunia ![]() Cytat:
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że brzuch go boli w 80% czasu ![]() andziot My jeździmy gdzieś co chwila (do koleżanki, na działkę, do dziadków) i nic się nie rozregulowało ![]() My przymusowo byliśmy z Edzikiem w sklepie (znaczy ja i mały). Grzeczny był bardzo W ogóle nie płakał. Ale ja się namęczyłam, mnie męczy CH, podziwiam Edzika, że jego nie ![]() Z pewnością szybko tego nie powtórzę. Szkoda, że tż nie mógł zrobić tych zakupów... (siedzi w pracy do nocy, a jutro święto)
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga portfele, uwaga portmonetki, sakiewki, piterki, kieszenie, skarpety
![]() W Mothercare przeceny in progresssssss! Bodziaki 7 sztuk przecenione z 79 na 59 (dlugi rekaw) i 55 - krotki. Pajace 3 sztuki z 95 na 65. Czekam na baty jak mnie opieprzacie za kuszenie i probuje marude odlozyc do lozeczka, bo musze sie spakowac na weekend. |
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, Marsupi nie chciałam, chustę do wiązania mam od znajomej, ale użyliśmy raz, bo za gorąco i za dużo tego plątania. Bananek aktualnie na tapecie i świetnie się sprawdza
kciuki za wyniki!Daisy, Hanutce czoło też się łuszczyło Listopadowa, no zgadnij, kto o Tobie pamiętał i zastanawiał się gdzie jesteś Iza super! A zdjęcia w albumie rozczuliły mnie Grazin, współczucia... jakoś nie wyobrażam sobie teraz gości na dłużej. A tym bardziej nastolatka Bassienko, Oliwka słodka Dziewczonko, myślałam, że gdzieś tu bliżej mnie Dzięki za przemiłe komentarze Matall, no to może mieszany jest, jak Hanka Tjaaa... wyprawy do CH, to zło, też szybko z dzieckiem tam nie zawitam ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Mimbs, zapomniałam odpisać na mmsa, bo miałam Akcję KUPA Na całe szczęście Hanex jeszcze włazi w niektóre 56 [?!], niektóre 62, a cała reszta 62 i 68 grzecznie czeka. Niczego nam nie trzeba... niczego nam nie trzeba... niczego nam nie trz...
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() jezuuuuu...zabijcie mnie ![]() jakiego ja dzisiaj miałąm nerwa w nocy... kapanie po 19...spanko o 20 do 22.45... potem karmienie i co? nie spanko do 2 pierwszy raz poczułam irytacje podnosząc małego po raz setny z łóżeczka.... zasnął i obudził się ok 5 tz wstał do pracy a ja małego sru do łózka i dopiero zasnęłam porządnie...tak, że zapomniałam go przewinąć i się obsrał po sama szyję dałam dzisiaj matczyny popis po całości... i czywiście mały wstał ok 10...i ani myslec mu było spanie....do teraz.... zupe dopiero teraz wstawiłam... a jeszcze mam nerwa bo tz ma po południu jazdy, a wieczorem idzie na imprezę a ja sama ze wszystkim i nawet nie mam z kim pogadać ![]() to się wyżaliłam a teraz idę was nadrobić
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
listopadowa80 i bassienka słodkie dzieciaczki
w klubie zamieściłam opis porodu i tak się na nim skupiłam, że znowu przypaliłam garnek Młody nie dość, że w nocy pokazywał różki to całkiem niedawno też i dzisiaj czuję się tragicznie powinnam chodzić w ciemnych okularach bo wyglądam jak po 3-dniowej libacji
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka kciuki za bioderka
![]() listopadowa fajnie że zajrzałaś na stare śmiecie ![]() Izunia piękna co do rota - ja mogę powiedzieć, że szczepiłam Zosię i o wiele lżej przeszła zakażenie niż rówieśnicy ze żłobka ![]() nie śpi Ci wcale w dzień ? współczuję, ale marudzi czy potrafi sobie grzecznie posiedzieć na rączkach ?? bujaczek nie zdaje egzaminu ?? Grazin sam się wprosił ??? a co Wy za atrakcje macie że taki 4 latek chce do Was przyjechać ???bassienka za dwa miesiące, szybko to leci, moja Gabrysia waży podobnie a młodsza i też na UU pobudki mamy o podobnej godzinieśliczna ![]() matall ja nie mówię o jeżdżeniu na chwilkę, ale na parę dni, gdzie trzeba spać gdzie indziej, widoki inne, ludzie inni ciągle, łóżeczko nie jej, poprzednio trochę szoku zaznała i ciągle potrzebowała bliskości UU ![]() mimbi skutecznie kusisz, skutecznie kurcze ale chyba będzie jeszcze taniej, nie ??? a oprócz bielizny też coś przecenili ??bo bym chciała jakieś legginsy kupić antropia nie przejmuj się kochana, ja też czasem nerwa dostaje
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Ale ja też o takich wyjazdach mówię
![]() U koleżanki spaliśmy, u dziadków, a dziś jedziemy drugi raz na działkę też z noclegiem
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
andziot a nie 13 latek ? 4 dni to TŻ Grazin wolnego ma
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam i ja matka cudownego dziecka ![]() Najpierw mnie rozczulila z rana glosnym smiechem jak sie bawilysmy i w ogole strzela dzis usmiechy na prawo i lewo ![]() spala na spacerku, kupa byla iw ogole teraz spi...w lozeczku juz od godziny!!! co prawda juz cos tam steka ale mimo wszystko zlote dziecko ![]() zapeszylam, marudzi, ale godzina byla ![]() spi dalej, chyba bylo male kupkowe stekanko po prostu ![]() Cytat:
a wygrzebac jak musze sie na 10-ta czy 9 rano bo mam jakas wizyte u lekarza albo w ambasadzie albo co, to sie wygrzebie jak mus to mus, powiem ci ze jeszcze sie nigdzie nie spoznilysmy z Zosia do tej pory Mama jest jak w zegarku![]() a co do Twojego TZta i tego malego co ma byc u was w weekend to no comments..rozumiem cie doskonale ![]() Basienko witaj!! Oliwka cudniasta ![]() Mary nie narzekaj, u nas takie nocki to norma i mnie sie wydawalo, ze to akurat ok, ze mala spi od 22-giej do 2, potem 5:30 i 8ma.......... a co do nerwow to jak placze tak ze wiem ze ja cos boli albo rozdzierajaco to sie nie denerwuje, ale jak ma czasami takiego marudera mega to ja musze odlozyc na chwile, policzyc do 10 i dopiero do niej wracam z nowym zapasem silMoria filmik naprawde genialny, ogladam po raz kolejny! Dziewczonka u nas gaz to norma, herbatka koperkowa Hippa nie pomaga bo mala jej zwyczajnie ewidentnie nei lubi, pluje ja na odleglosc ![]() a teraz chyba glodna bo paluchy zasysa jak wariatka ![]() lece do niej , kurczaczek w piekarniku pachnie bosko, czekam na TZ, ma wrocic juz nowym autkiem i jedziemy na wyprzedaz do babyshopu )buzki mamuski! ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- aa i zapomnialam powiedziec ze wyjatkowo malo Zosia przytyla w tym tyg bo tylko 220 gram.... wazy dopiero 4265..... kruszyna a buzie ma taka pulchniutka hihi |
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to tym bardziej, co 13 latek będzie robił u Grazin ??????? Cytat:
więc i tak ponad normę ![]() moja też ostatnio przez parę dni przybrała 200gram musiałam się wykąpać, bo taka duchota dzisiaj że szok !!!! no i od 20min chodzę bez stanika (w bluzce żeby nie było )a już dawno nie pozwoliłam sobie na taki luksus
|
||
|
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Dziewczynki mam dobre nowinki: Dzisiaj Princi z Flaviem wychodza ze szpitala wczoraj w koncu poszlam do fryzjera zobic odrost taka juz zaczochrana bylam no i fryzjerka pocieszyla mniedzisiaj u mnie upaly 33stopnie w cieniu nie idzie oddychac
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Gramów!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
andziot luksus powiadasz?
Ja dzisiaj od rana bez stanika chodze, trzeba korzystac z wolnosci dopuki mleczarnia nieczynna![]() Dobrze, ze Princi z malym juz wychodza do domku. |
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Basienka Listopadowaco za cudenka z tych Waszych dzieciaczkow
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale Bartuś zadziorny
![]() Będziesz miała wesoło jak będą starsi ![]() Cudni są ![]() Śliczna Izunia Cytat:
Cytat:
Super wieści Ja się melduję, w dwupaku oczywiście ![]() Tż w pracy, ja ogarnęłam mieszkanie i nuuudzi mi się. Ale korzystam. Za jakis czas zapewne zapomnę jak to jest się nudzić ![]() Pozdrawiam |
||
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
gusia u ciebie nadal cisza? Jak tak dalej pojdzie, to bede musiala ci sie wepchnac w kolejke
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śmiało, wciskaj się w kolejkę ![]() Prędzej czy później i tak urodzę Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-06-22 o 16:34 |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() jeszcze patrzę na Twój avatar i w ogóle mi wstyd ![]() Cytat:
strasznie się cieszę, bo oboje się pewnie strasznie wycierpieli ![]() kolki do 15mż ?????? ![]() też muszę do fryzjera
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
No ja we wtorek juz powinnam tulic maluszka (mam nadzieje, ze to wywolywanie nie bedzie wieki trwalo).
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po bioderkach.
Wszystko ok ![]() Jestem zdegustowana, bo wiem, co tutaj pisałyście i nawet artykuł ( nie pamiętam, kto go wstawił ) czytałam.Jeśli będę zakładała tetrę, to tylko na noc. Przy takiej pogodzie jak dzisiaj, to byłoby istne szaleństwo, dawać na pampersa tetrę - odparzenie gotowe Za 8 tygodni mamy przyjść na kontrolę. |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
a nam pan doktor nie zlecił żadnej kontroli,
powiedział tylko że gdzieś koło 18mż wizyta u ortopedy i tyle ....
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja zauwazylam, ze kilku lekarzy moze miec calkiem inne podejscie do tej samej sprawy. I w sumie czesto sie to zdarza. Jak jest wszystko OK to moze kontrola kolo 18 mz wystarczy. A jak sie martwisz, to moze dla swojego wewnetrznego spokoju skonsultuj taka dluga przerwe z innym lekarzem?
|
|
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
matal, dzieki za odp, my tez bedziemy brac 6w1, i te inne.Pytalam sie o cene bo pani napisala mi ze ta 6w1 64zl i jakos malo mi sie wydawalo.
A ja mam takie pytanko, jak to jest z naszym mlekiem? Jesli zaczne odciagac i karmic z butli, a malego tylko co jakis czas dostawiac do cyca to mi pokarm zaniknie
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im częściej butla, a rzadziej dzidzia, tym mniej mleka
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może być go mniej, bo jednak dziecko bardziej efektywnie pobudza laktację niż laktator |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

I już chyba nie uda mi sie nadrobić.
aż jakis guzek mi się zrobił....

). No i tak przyzywczaiła się do smoka, że co kilka sekund do kilku minut muszę jej go podawać
Czekamy na Ciebie fasolko

Dzięki za przemiłe komentarze