|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
pewnie tak...
ale to dziwne, bo zamawiałam tego samego dnia co wszyscy. No nic, ja pechowa jestem, już się przyzwyczaiłam
|
#3182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana i tak bym Cię nie znielubiła Chyba, że.. Może damy sobie pozwolenie na malutki zakupowy grzeszek, tak z okazji pierwszego dnia lata Co Ty na to Wspólniczko? ![]() Cytat:
Musze się chyba wybrać do okulisty Zdam relacje na pewno Ale nie wytrzymałam i spróbowałam balsamu Pierwsze skojarzenie zapachu- looody Ale na skórze po krótkiej chwili intensywność zapachu znika i pachnie tak, dziwnie ale ciekawie, nie totalnie słodko, nie świeżo.. ale balsamu dałam malutką ilość więc może dlatego nie pachnie tak mocno jak mówiły Dziewczyny I wchłania się momentalnie, nie zostawia żadnej tłustej warstwy
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-06-21 o 23:12 |
||
|
|
|
#3183 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje dziewczyny próbek to teraz czujcie na sobie presję otoczenia związaną z musową relacją zdaną po użyciu kosmetyków
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, już trzeci raz zżarło mi moja odpowiedź!!! Odpowiadałam na 4 Wasze posty, ale nadal tej odpowiedzi nie ma!
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Kotwilka, doszłas juz co Ci wtedy zaszkodziło na buźce? Bo wiesz, ja mam od niedawna pewne podejrzenia i dlatego ciekawa jestem jak to u Ciebie było.... Skład wrzuce wieczorkiem albo jutro, w zalezności od tego, czy dzisiaj w domu jeszcze światło dzienne zastane ok? Skład taki troche długi, a ja leniwa.... to zdjęcie pyknę ale wczoraj wieczorem juz nie wychodziło niestety..Żel aleterry postaram sie dorwać i dam znać. Caameroon, ciesze się, że doceniasz moję dbałość o zachowanie pozycji w klubie Tak, hydolat oczarowy to własnie to samo. Hamamelisowy tez jakby co. A Wasz portfele będa mi wdzięczne - bo będa szczupłe, a teraz smukła sylwetka w modzie ![]() Jp91 ja tez jestem w gronie pechowców - dostałam takie same 4 próbki co Ty , ale ja na szczęście kupiłam sobie wszystkie, które mnie interesowały wczesniej, bo ja taka mało cierpliwa raczej i nie mogłam sie doczekać. No i dobrze jak widac, bo bym się wkurzyła, że tyle czekania na darmo...Wczoraj wieczorem uzyłam korund - nie miałam z czym go pomieszać to wymieszałam z maseczką AMB pomasowałam ryjka, pomasowałam,bałam sie o oczy ale nic sie nie stało. Buzia wygładzona, myslę, że bedzie całkiem fajny. Zobaczymy jak sie spisze wymieszany z żelem do mycia twarzy.No i dzisiaj rano umyłam włosieta zestawem yes to tomato - jestem bardzo zadowolona!!! Włosy mam puszyste (ale nie napuszone ), błyszczące, delikatne. Podobają mi się. Zobaczymy jak będą wyglądać jutro. Jeśłi beda jutro świeże, to chyba sie skusze na ten zestaw....
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj użyłam z JMO szamponu regeneracyjnego z miodem i hibiskusem chyba, później odżywkę Shine On i jest całkiem całkiem : D
Fakt, pieni się dobrze tylko na początku mycia, ale wystarczająco. A włoski później są miłe, puszyste, lekkie i coraz bardziej błyszczące. Od tygodnia gdzieś dopiero jestem na ekologicznych szamponach, ale mam wyraźnie ładniejsze włosy, a używałam Yes to carrots i JMO. JMO jest dobre, ale nie wiem jeszcze, czy warte swojej ceny. Jak zużyję cały szampon, zdam relację : ) |
|
|
|
#3187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty uzywasz dłużej, prawda? Który masz zestaw i jakie włosy? Nie sa obciążone? Zarzucam pytaniami, bo powaznie rozważam zakup, ale na all jest tylko szampon pomidorowy więc musiałabym nabyc zestaw z marchewka jeszcze a nie wiem jak by sprawdziły na moich cienkich i przetłuszczających sie wlosach.
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Trudno mi na razie powiedzieć, Yesa użyłam chyba dopiero ze 3 razy, JMO tak samo. Wydaje mi się, że JMO ciut lepszy, ale ta opinia może jeszcze ulec zmianie ^^
|
|
|
|
#3191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak sie rozpisałam o szamponach że nie napisałam jakie mam włosy. Długie, zniszczone farbowaniem, suche i wypadające. Najlepiej im jak na razie służy mycie marchewką i olejek monoi (pod warunkiem że nie nachlapie go zbyt dużo) Edytowane przez 2016100512001 Czas edycji: 2011-06-22 o 14:31 |
|
|
|
|
#3192 |
|
Konto usunięte
|
Sekretny Wachlarz ja jestem spod Szczecina. Widziałam właśnie Dr Schellera w promocji i miałam się obkupić, ale zrezygnowałam ...bo .... też jestem minimalistką i moj minimalizm mnie powstrzymał
![]() Anula_gaTak, chodzi o krem orzeźwiający Sanoflore przeciw niedoskonałościom. Jak Twoje wrażenia?
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kremik świetny,wchłania się momentalnie.Nie zostawia żadnego poślizgu,w ogóle nie czuć,że się go ma na twarzy.Czy matuje to nie wiem,bo mi się gęba nie świeci.Zapaszek ma fajny,delikatny.Komfort używania oceniam na 6-najbardziej właśnie lubię mieć sanoflore na twarzy
|
|
#3195 |
|
Konto usunięte
|
Anula_ga i anakazar dziękuję bardzo
|
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula mnie chyba podrażniło zbyt częste nakładanie glinki zielonej (co drugi dzień, o ja gupia
) pewnie w połączeniu w sumie drażniącymi retinoidami Bo teraz przystopowałam, wieczorem jadę na olejach i z olejami jest ok ![]() Muszę po prostu rzadziej robić sobie glinkę i retinoidy co 3 dzień. A Tobie co zaszkodziło? Dostałam dziś próbki JMO - żel oczyszczający jojoba i żeńszeń, blasam pomarańcza i walinia, szampon pierwionek i lawendowa odżywka. Chyba te same, co wszyscy Zamiast tych do ciała i twarzy wolałabym po dwa szampony i odżywki Ale darowanemu koniu... ![]() I dostałam próbki od kochanej Caameroon, wieczorem wrzucę fotki
|
#3197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() używała może któraś z dziewczyn tych kostek do włosów z lawendowej farmy? chciałabym zamówić twardy balsam i wzięłabym przy okazji kostkę do włosów,ale nie wiem czy warto
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz... zdjęcia składu balsamu mi nie chcą wyjść, z ręki przepisywałam juz 2 razy, ale dzisiaj mi posty wcina (ciekawe czy ten przejdzie...) i po prostu juz mi sie płakac chce, bo ten skład strasznie dlugi.... juz nie mam siły trzeci raz go przepisywać
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
przy okazji chciałabym się przywitać w wątku
i wkleić kilka zdjęć swoich kosmetyków naturalnych1.olej śliwkowy 2.ekologiczny hydrolat z lipy- uwielbiam ![]() 3.żel HA 4.ekolog. hydrolat z róży damasceńskiej 5.ekolog. olek kokosowy ze świeżych orzechów- zapach obłędny 6.glinka ekolog. ghassoul 7.masło cupuacu nierafinowane 8.masło karite 9.karite nilotica -( etykieta juz mocno podniszczona )10.yyes rocher -bio culture-krem na dobranoc 11.alterra dezodorant 12. mała woda avene 13.olej rycynowy 14. olejek myjący 15.alterra szampon z papają i bambusem 16.krem waniliowy logona 17.krem do cery normalnej Aubrey Organics z zieloną herbatą i miłorzębem 18. olej jojoba 19.hydrolat lawendowy
|
#3201 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Helloł
Tak Was czytam i nie mogę zrozumieć,czemu mi te kremy bio nie wchodzą zupełnie;mam sanoflore - średni jest,miałam AnnMarie Borlicośtam z polecanej serii Regeneration LL cały zesawik próbek na wyjeżdzie i porażka ![]() Może do takiej pielęgnacji skóra musi się przyzwyczaić tak samo jak włosy???
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez hey Czas edycji: 2011-06-22 o 19:10 |
||
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny wkupny zbiorek ![]() Jak sie u Ciebie spisuje szampon alterry? Ja też go mam. I glinki ghassoul jestem ciekawa - jak uzywasz, do czego i jak oceniasz. Cytat:
Włosy natomiast 2-3 tygodnie ze mna walczyły
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja na dzien stosuje (na diabła mi matowa gęba w nocy?).
|
|
#3206 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Wolałabym jeden kremik na lato;pozostaje mi chyba tylko eeee.... Nuxe
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy wczesniej mi nie zżerało postów, więc nawet sie nad tym nie zastanawiałam. Jeśli jeszcze sie zmusze do ponownego przepisania składu
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi raz zastosowałam olej wspaniały i cuchnie jak niemyty pies,ale po maśle shea i dermogal już wszystko przeżyje (tż nawet nie śmiał skomentować)Jednak jest to najbardziej komfortowy olej z jakim miałam do czynienia.Fajnie i lekko leży na buzi,nie czuć go jak np.demogal i w ogóle tak się luksusowo w nim czuję
|
|
#3209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Jak mi grozic i zastraszać za kuszenie, obwiniac za wydawanie kasy to jedna przez drugą lecą!!! A jak zadowolone z zakupu to jakoś się nie pamieta dzięki komu to luksusowe poczucie i piekne ryłka.... ![]()
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szamponu dopiero uzyłam 2 razy,to mój pierwszy szampon z bezpieczniejszym składem, po pierwszym umyciu wlosy miałam bardzo puszyste, nawet powiedziałabym napuszone, ale swieże, natomiast po 2 umyciu mam wrażenie obciążonych,oklapniętych i nieświeżych włosów,mimo,że myłam 2 krotnie i długo spłukiwałam szampon, będę musiała jeszcze popracować nad techniką mycia chyba ![]() glinki początkowo używałam do mycia twarzy tak 2-3 razy w tyg.fajnie się pieni i zostawia uczucie dobrze oczyszczonej,napiętej i odżywionej skóry , teraz natomiast stosuję ją jako maseczkę, nie wysusza tak jak zielona, a daje podobny efekt czystej i jasnej skóry
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

ale to dziwne, bo zamawiałam tego samego dnia co wszyscy. No nic, ja pechowa jestem, już się przyzwyczaiłam

Jesteś moim zakupowym demotywatorem
Musze się chyba wybrać do okulisty
ale wczoraj wieczorem juz nie wychodziło niestety..

Ale darowanemu koniu...
Wolałabym jeden kremik na lato;pozostaje mi chyba tylko eeee.... Nuxe