|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;27689165]hey, o to znaczy?[/QUOTE]
To wosk, tylko ciekły w temp. pokojowej
#3242 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczekaj aż od Kotwilki mi próbki dojdą i wtedy zdecyduję jaką firmę mam wybrać ![]()
![]() |
#3243 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Do tej pory podczytuję Was nieśmiało, ale myślę że powinnam dołączyć ![]() ![]() Na razie dysponuję: - olejem kokosowym i masłem Shea (BU) - hydrolatem różanym i oczarowym (BU) - tonikiem mleczno-różanym (BU) - pudrem jedwabnym (BU) - żelem do mycia twarzy Babydream (Rossman) - kilkoma olejami (dyniowy, oliwa z oliwek, sezamowy, ze sklepów ze zdrową żywnością) - kilkoma mydełkami z lawendowej farmy (m.in. migdałowe, cynamonowe, cytusowe, z makiem, rumiankowy bobas) - balsamem grejfrutowym w kostce również stamtąd - mydłem savon noir (chyba Mydlarnia u Franciszka aczkolwiek pewna nie jestem bo to prezent od męża) - dezodorantem Altera z szałwią (Rossman) - kremem do rąk z masłem shea z L'occitane - bananową odżywka TBS Niedługo planuję większe zakupy na biochemii urody, np kiedyś miałam ich olejek myjący który absolutnie pokochałam ![]() Mam 26 lat, cerę raczej nieproblematyczną, w stronę przesuszającej się na policzkach, delikatnie błyszczy się na czole pod koniec dnia. Nie mam kłopotów z niedoskonałościami cery, rzadko pojawiają się "niespodzianki", na całym ciele skóra jest baardzo sucha, z czym rade dają sobie tylko oleje. Włosy do niedawna bardzo zniszczone i wiele lat farbowane obcięłam z długości do pasa do ramion, mają już prawie swój naturalny kolor i nie mogę się napatrzeć jakie są miękkie i błyszczące ![]() Ale kosmetyki do włosów będę kompletować w późniejszym terminie. Uff. To napisałam troszkę o sobie i moim zbiorku, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie ![]() ![]()
#3244 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładną kolekcję już uzbierałaś ![]()
![]() |
#3245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się czaję na pewno na odżywkę regenerującą pat&rub,ale nie wiem czy już nie polecieć po całości i nie zamówić całego zestawu? http://www.patandrub.pl/pl/sklep/reg...5.produkt.html Tak się zastanawiam co kupić,bo wczoraj użyłam swojego szamponu i odżywki JMO i dzisiaj włosy świeżutkie i ładne,inne w dotyku niż po innych odżywkach i tak mi chodzi po głowie też odżywka JMO.Znowu dziewczyny kuszą YES i nie wiem co robić ![]() ![]()
![]() |
#3246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ten zestaw P&R wcale nie wychodzi chyba tak drogo, bo są dość duże pojemności, hm.. No tak Dziewczyny jak zawsze kuszą czymś nowym ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na próbaski i wtedy zobaczę jakie wrażenie zrobią na mnie(tyle tylko,że dostanę nie tą serię,którą chcę kupić)i jak będzie pozytywnie to zamówię cały zestaw,a jak nie to się skuszę tylko na odżywkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie.... Musze znalezc krem który nawilży moją trądzikową i przesuszoną skórę. Teraz mam problem bo od pewnego czasu używam podkładu mineralnego a same wiecie jak to wygląga gdy skóra jest przesuszona. Pisze na tym wątku gdyż chce zeby byl to krem nawilżający naturalny. Szukam próbuje testuje i nic, albo jest lakki i nadaje sie pod minerały ale przesusza albo tłusty i podkład sie nie trzyma. Już mi ręce opadają a nie chce sie zniechęcic do mineralnego makijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-06-23 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zadomowienie
|
na drugim wątku przeczytałam o kremie nawilżającym African Earth. Może ten był by odpowiedni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() używasz czegoś na naczynka?ja od niedawna stosuję tonik z kw. laktobionowym wg przepisu z ZSK http://www.zrobsobiekrem.pl/?tonik-z...ktobionowym,90 zimą przez kilka tygodni stosowałam go na okolice nosa i zlikwidował mi czerwoną plamę-pamiątkę po atredermie, ale później zabrakło mi systematyczności, teraz zamierzam używać go przez kilka miesięcy regularnie, zobaczymy czy obkurczy mi trochę naczynka ![]() kaileight witaj ![]() jesteśmy w podobnym wieku ![]() jak sprawują się mydełka i balsam z lawendowej farmy?bo chciałabym w najblizszym czasie złożyć tam zamówienie,ale czekam ,aż będzie dostępny szampon w kostce też lubię olejek myjący z BU,zwłaszcza do demakijażu oczu, bo nie lubię bawić się z tymi wacikami, czekać ,aż rozpuści się makijaż.. ![]() ![]()
Edytowane przez alunialunia Czas edycji: 2011-06-23 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | ||||
Wtajemniczenie
|
ajjj Ty! To leć! Szybko!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A przy okazji powiem Wam, że moja Mama, naczynkowiec straszny używa już od prawie dwóch miesięcy kremów z Natuderm Botanics (seria z rokitnikiem) i cera jest jasna, wszystkie naczynka pochowały się, zostało kilka tych największych, które i tak się zmniejszyły. Zmiana jest ogromna. Dobrze, że kupiłam jej zapas ![]() Użyłam dziś po raz drugi tej odżywki z lawendą i awokado z JMO i już wiem czym mi to śmierdzi! Takim starym facetem wyperfumowanym Bondem! a fuj!
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
lipss a moze ten http://www.matique.pl/pl/venus-krem-...-noni_569.html ? dziewczyny g polecaja
![]() alunialunia - nie uzywam raczej niczego na naczynka.. najpierw musze doprowadzic moja buzie do ladnego stanu - znalezc cos co mnie nawilzy, odswiezy, a jednoczesnie nie bedzie zapychac ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- jp91 - powiesz cos wiecej o moczniku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje próbki - przeszłaś na następny poziom ![]() Cytat:
Co do serii pomidorowej - dzisiaj mam włoski naprawdę fajne ![]() Nie wiem, czy te mini zestawy pomidorowe jeszcze są. Musiałabys podzwonić do sephorach, tak jak to robiłam. Jak w jednej znalazłam to poprosiłam o odłożenie i wysłałam po nie TŻ ![]()
![]() |
#3257 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, hydrolaty np. z ZSK i z BU czymś się różnią? Bo nie wiem, gdzie zamawiać.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo masz tych szamponów^^ Będę miała co wypróbowywać. Zamawiasz z wielu sklepów, czy część można kupić w aptece? Masz Yesa marchewkowego czy pomidorowego? Bo już się zaczynam gubić : D Może moje też zaczną tak rosnąć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmetyki, szampony tez, zamawiam w bardzo wielu sklepach (biolander, ekodrogeria, matique, helfy, biomania i parę innych) Niektóre szampony mozna dorwać w organic-farma zdrowia (born to bio, lavera, essential care, urtekram - urtekram ma bardzo fajny szampon z glinką rhassoul!!! Całkiem o nim zapomniałam ![]() Ja szamponow mam więcej, te wymienione to takie, które polubiłam. Ja w aptece nie widziałam żadnych naturalnych, ale może tylko u mnie ich nie ma. Mam yes pomidorowy - kupiłam zestaw próbek w sephorze. Użyłam go dopiero raz, więc może za wczesnie na ostateczną ocene, ale chyba jeszcze żaden zestaw nie zrobił na mnie takiego dobrego wrazenia ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Akaidoku a jakie masz włosy? ja mam raczej cienkie, średnio gęste i szybko mi sie przetłuszczają (myję przewaznie co 2 dni, chociaz po niektórych szamponach niestety 2 dni nie wytrzymują)
![]() |
#3259 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, zdaję relację z maski do włosów z masłem shea Mypa (z Drogerii Natura), o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...pair-mask.html BEZNADZIEJA. ![]() Wiem, Wasze portfele są mi wdzięczne ![]()
![]() |
#3260 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Btw ja Pat&Rub do włosów polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłabyś robić za przewodnika po sklepach internetowych ![]() Ja mam teraz dziwne włosy : O Nadal są bardzo gęste, suche (kiedyś miałam kręcone, są z natury suche -.-), zniszczone trochę prostowaniem, średnio grube, ale matowe i sianowate. Przetłuszczają się szybciej, kiedy prostuję, bez prostowania są w porządku przez 2 dni, ale i tak myję codziennie ![]() Teraz jest już trochę lepiej : D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Szampony wiodą prym na wątku
![]() A ja szukam mydła do buzi,najlepiej z Aleppo (rano oczyszczam skórę glinką na mokro a wieczorem po micelu jeszcze myję się wodą,to bym chciała takie mydełko,żeby było a) do całego ciała i twarzy b) dla skóry dojrzałej ![]() Btw czy któraś z Was jest może w okolicach 40stki ??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;27693686]A czym się różni wosk otrzymywany z nasion od oleju otrzymywanego z nasion?[/QUOTE]
Chemią, rzecz jasna - poszukaj sobie składu a zobaczysz ze jak bardzo sie różni normalnych olejów.
#3264 |
Raczkowanie
|
ciekawy artykuł znalazłam o tym jak kupowac kosmetyki naturalne... Co myslicie?
http://www.jakkupowac.pl/artykul/318/ja … trona3#3-6 sama sie dopiero probuje odnalezc w tym swiecie ![]() Edytowane przez betty8080 Czas edycji: 2011-06-25 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3266 |
Raczkowanie
|
ciekawy artykuł znalazłam o tym jak kupowac kosmetyki naturalne... Co myslicie?
http://www.jakkupowac.pl/artykul/318/ja … trona3#3-6 sama sie dopiero probuje odnalezc w tym swiecie ![]() Edytowane przez betty8080 Czas edycji: 2011-06-25 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może Alepia Premium np z olejkiem arganowym? Nie miałam, ale ten olejek jest chyba bardzo wartościowy
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
Jechałam wczoraj z koleżanką do biblioteki, która jest dosłownie na zadupiu, a tam o dziwo Rossmann postawili. Najlepszy Rossmann jaki widziałam, wszystko ładnie poukładane, do tego spore pustki, no bo nie ukrywajmy nikt tam specjalnie nie jeździ, więc przyjemnie się tam chodzi, a do tego masa kosmetyków, których nie ma w innych Rossmannach.
Ja z tego wszystkiego kupiłam to, bo nigdzie tego nie widziałam jeszcze. ![]() ![]() A tak w ogóle Dziewczyny znikam teraz na jakiś czas, wrócę za kilka(naście) dni. Trzymajcie się cieplutko.
![]() |
#3269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do maski to patrzyłam na nią wcześniej i czułam, że to nic ciekawego... Dobrze, że przetestowałaś ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3270 |
Konto usunięte
|
Chciałam kupić dzisiaj jakiś krem do twarzy, bo prawie skończył się mój Enzymion z Lusha. Celowałam w Weledę - różany krem na dzień, ale już na miejscu skusiłam się na Hauschkę, z tej radości chyba, że w ogóle jest dostępny u mnie w aptece.
Miała któraś z was ten krem? Powinnam się czegoś bać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.