|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Kiedyś Carlo Rossi mi smakowało, a ostatnio kupiliśmy i nie dość, że miało zakrętkę zamiast korka, to jeszcze było kwaśne i pół butelki wylaliśmy. Lepiej kupić jedną na spróbowanie, żeby nie było tak paskudne.
Z różowych dobre są Zinfandele, można coś w rozsądnej cenie wybrać. My kupujemy w restauracji, mają wybór win chilijskich, degustacja wciąż przed nami
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Caly czas spisuje Wasze propozycje co do win
dzieki! TZ w przyszla sobote leci do Polski na kawalerski wiec bedzie mial zadanie poprobowac pare win Jak macie jeszcze jakies propozycje to piszcie!
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czerwonej nigdy nie piłam cena też jest przystępna 12-15 zł
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wolimy by zostało niż by zabrakło. Poza tym u nas najblizszej rodzinie po weselu daje się butelkę wódki.My kupimy właśnie jakieś wina z Chile są dobre smakowo i ceny też się da wyszukać do 13zł za butelkę.
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na 50 os planujemy 70 butelek wódki (w tym będzie na konkursy albo bramy), a na odchodne nie daje się u nas ani wódki ani ciasta
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
to wino tez musze sprobowac
czuje ze to bedzie dlugi weekend a ile dziewczyny kupujecie butelek wina?
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas zaproszonych będzie w sumie 155 osób... i nie mam pojęcia ile tego winka wziąć...
|
|
|
|
|
#1030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na weselu tez planuje tylko winko, wiec musi byc dobre![]() Cytat:
Ciekawe co na to goscie???A wierszyk rewelacja. Cytat:
A jaka cena Carlo Rosii w PL??? Cytat:
Cytat:
Tz leci do PL na kawalerski??? Puszczasz go bez obaw???
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy ile będzie gości, ale liczymy, że na 50-60 osób kupimy 20-30 butelek wina (10/15 białego i 10/15 czerwonego). Dokładnie napiszę Wam gdzieś za miesiąc, jak już się goście określą
![]() u nas będzie wódka, piwo i wino
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-06-23 o 12:39 |
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myslalam, zeby tak ze 2 butelki na 10 osob.
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tradycyjnie juz pochwal się, co macie załatwione, jaka suknia itd. ![]() My mamy winko Imiglykos. Białe i czerwone - jedna butelka na dwie osoby. |
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Witamy
![]() Właśnie ja też podglądam Wasze opinie o winach i sama się zastanawiam, jakie i ile , tak jak u jusztyski będzie ok 150 osób, a planujemy mieć wódkę zwykła, jakąś smakową (najprawdopodobniej cytrynówkę) i właśnie wino.
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-obrączki, -suknia ( zamówiona-będzie 'się szyła' w lipcu), -mam już kupioną biżuterię, welon, buty, podwiązkę ( itd.), -fryzjer, -kosmetyczka ( makijaż + pazurki), -garnitur, koszula, krawat, buty, spinki, -ksiądz ( jutro idziemy dać na zapowiedzi), -sala ( zamówiona oczywiście), -fotograf, kamerzysta, -zespół, -zaproszenia-rozdane, -autobus dla gości, -alkohol ( póki co sama wódka), naklejki na wódkę -dekoracja auta, -dekoracja sali jest gotowa, musieliśmy kupić tylko balony, -kotyliony dla gości, osobne dla świadków, druhen, starostów i rodziców, -księga gości, zdjęcie sukni dołączam w załączniku- moja będzie w kolorze białym
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2011-06-23 o 13:47 |
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Suknia świetna, już nie moge się doczekać zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Wesele mamy na 80 osób a wódki liczymy litra na głowę, czyli 160 butelek,ale z bramami to weżniemy tak ze 200 butelek ![]() 100 butelek krupniku już jest...a drugie 100 to teściówka Bollsa chce wziąść... nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby mieszać... 13 szampanów mamy....no i winka chyba jak na razie z 10 butelek... Do tego piwko, ale to na drugi dzień...i takie babski likierki kokosowy, toffi i tiramisu chcę kupić
|
||
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() to bardzo duzo macie zalatwione a sukienka ladniutka ja juz sama nie wiem ile kupic wodki i wina, dodam ze duzo osob bedzie w gole nie pijacych a na slubie bedzie okolo 110osob (zobaczymy ile odmowi) tylko ze jesli kupimy za duzo i zostanie to ciocia mojego K. ma sklep wiec alkohol sie nie zmarnuje i kaska sie wroci
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że podoba Ci się suknia ![]() Co do wódki, to my na 70-80 osób zamówiliśmy 105 butelek ![]() A wina, to planujemy kupić 5-7 butelek, do tego szampan i może będziemy mieć bimber na wiejskim stole
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wódki bierzemy więcej, bo wiadomo, że zostać to zostanie, ale to nie zginie i się wykorzysta Część rozdamy gościom po weselu plus ciasto![]() A część na bramy i delegacje z pracy i pójdzie ![]() Jejku jak ja bym już chciała ![]() ale zleci nam, teraz dopiero się zaczyna gorrrrrący okres przygotowań Kochane uciekam będę wieczorkiem Ani_qa pisz jak wrócę to odpiszę
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo muszę się zbierać, jedziemy zapraszać dalej
Chyba do wieczora nam zejdzie. My też myślimy o jakimś winie, na pewno skorzystam z Waszych propozycji Tak się zastanawiałam, w jaki sposób pochwalimy się zdjęciami z naszych ślubów ? Nie wiem, czy każda z nas będzie miała ochotę publikować zdjęcia na publicznym forum, więc może założymy sobie za jakiś czas pocztę, na którą będziemy wysyłać nasze fotki? Stworzymy sobie taką galerię, do której będą miały dostęp sierpniówki Chyba że już coś wcześniej wymyśliłyście, a ja przegapiłam ??Cytat:
Bardzo fajna sukienka, na Tobie na pewno jeszcze lepiej wygląda
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-23 o 14:04 |
|
|
|
|
#1043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, już bardzo mało nam zostało rzeczy do załatwienia ![]() Jeśli masz możliwość zwrócenia alkoholu to lepiej wziąć więcej ![]() Cytat:
Ech ja też już się tak nie mogę doczekać ![]() Cytat:
Zawsze lepiej tam wysłać zdjęcia niż na publicznym forum Cieszę się, że podoba Ci się moja suknia
|
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 180 butelek 0,5l Stock (u nas nie ma tradycji dawania flaszki na odchodne) - 200 butelek 0,5l Carlsberg (na wesele 100 i na poprawiny 100) - w najbliższym czasie zamówię 5x0,5l gruszkówki i 5x0,5l śliwowicy Łąckiej na wiejski stół - gdzieś koło lipca kupimy szampana (w cateringu pani kazała liczyć butelkę 0,75/10 osób, co daje 14 butelek Michela + 2 butelki Piccolo )- no i wino na obiad chcieliśmy 2 butelki na każdy stół (białe + czerwone) i oprócz tego jakiś mały zapas w razie W. Plus jak braknie, uruchomimy winka, które nam sprezentują goście ewentualnie. Tylko ile tego wina kupić... ![]() prawie zapomniałam o tym jakże istotnym elemencie wy-stroju ![]() Dopóki wszyscy goście piją mieszaną wódkę, to jest ok, ale jak się okaże, że przy jednym stole cały czas Bols, przy innym Soplica (czy jakoś inaczej) to się mogą zacząć buntować, że niby lepsi i gorsi goście... Słyszałam o takich akcjach, więc u nas nie będzie żadnego mieszania. Cytat:
|
||
|
|
|
#1045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj, u nas tez
![]() Cytat:
![]() Suknia bardzo ladna, prosta i elegancka. Jaka bizuteria do tego, jakie buty, jakie kwiaty??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak, sporo, chcieliśmy wcześniej się za to zabrać, żeby przed samym weselem mieć więcej luzu ![]() Podwiązka koniecznie ![]() A z tą wódką to się z Tobą zgadzam, są różni ludzie i mogą faktycznie tak to odebrać jeśli u jednych będzie taka wódka a u drugich taka ![]() Cytat:
Dziękuję myślę, że będzie ładnie
|
|
#1047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Trochę nie pisałam,ale dzielnie Was czytałam ![]() W zeszły weekend ukończyliśmy weekendwe nauki. Mam pytanie- na ile wcześniej przed ślubem spisywałyście protokół?Bo ja w Kościele Katolickim już w marcu, ale w Ewangelickim (tam gdzie mamy ślub) jeszcze nic i nie wiem,czy nie jesteśmy opóźnieni.No i zapowiedzi na miesiąc wcześniej wystarczą? My jesteśmy dalej w wirze rozwożenia zaproszeń. Jakoś mi tak głupio jak ludzie wyciągają te bileciki z wierszykiem o książki zamiast kwiatów i o "koperty". Wiem,że wielu osobm się to podoba i wszyscy (TŻ, Mamy,Ojcowie) uparli się,że te wierszyki są fajne,ale mimo wszystko mi głupio ![]() A powiedzcie jeszcze-kogo chciałybyście widzieć na panieńskich?Tylko te osoby co na weselach? Ja się zastanawiam,bo mój TŻ na pewno chciałby zaprosić swojego szwagra. I ja czuję,że w tym przypadku powinnam zaprosić jego siostrę ( a raczej moja świakdowa zaprasza, a ja daję listę-wiadomo). Tylko,że ja nie mam jakiegoś super kontaktu z jego siostrą i ogólnie chciałam być tylko z kilkoma dziewczynami-najlepszymi koleżankami. Czuję jednak,że w takiej sytuacji byłoby to faux pas
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na PW prześlemy sobie dane poczty i już Myślę, że założę na początku sierpnia, bo teraz to chyba nie ma co, żebyśmy nie zapomniały hasła itd Myślę, że tak będzie lepiej, bo nie każdy chce, żeby każdy miał dostęp do jego zdjęć a nie daj Boże żeby krążyły one gdzieś później po internecie Cytat:
Ale myślę, że poczta będzie ok ![]() Ufff... uporaliśmy się z zaproszeniami na dziś- rozdaliśmy 10 sztuk Czy u Was w rodzinie też jest zwyczaj dawania młodym pieniążków przy zapraszaniu ?? U nas tak jest i powiem Wam, że aż mi głupio, bo rozdaliśmy niewiele zaproszeń a zebraliśmy już 1000 zł. Głupio mi, bo nie dość, że na ślub dadzą nam ludzie pewno pieniądze, to jeszcze teraz robią sobie koszty... Narzeczony powiedział, że te pieniążki będą na wózek i fotelik samochodowy ![]() butterfly, u nas w rodzinie ludzie nie otwierają przy nas zaproszeń, więc nie miałabyś takiego problemu Ale tak sobie myślę, że nie ma się co przejmować- tak zdecydowaliście i już tak pozostanie, myślę, że nikt nie powinien się obrazić ![]() Ja w ogóle nie mam ochoty na panieński, nie wiem, czy będę miała, jedynie jak koleżanki będą nalegały czy coś. Ale gdybym robiła to chyba zaprosiłabym tylko te osoby, co będą na weselu, tak myślę. A co do tej siostry to nie potrafię doradzić, ale sądzę, że jeśli nie macie dobrego kontaktu to nawet jeśli przyjdzie to pewno szybko się zmyje, bo nie będzie się czuła komfortowo... A z drugiej strony może to być okazja do tego, abyście się lepiej poznały Może pogadaj z TŻ, co on myśli na ten temat ?
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-06-23 o 21:42 |
||
|
|
|
#1050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy swój temat na wizażuCytat:
Ja na swoim panieńskim widzę tylko najbliższe koleżanki, siostrę (świadkową). Łoś na pewno zaprosi swoich kolegów z którymi się kumpluje od podstawówki, ale ja nie będę prosić ich dziewczyn, chociaż też już się znamy dość długo. Po 1 bo już 2 wesela w ekipie były i na żadnym wieczorze nie byłam, po 2 - mój panieński w Krakowie raczej, to ciężko by mi było z noclegami dla nich, po 3 wreszcie - chcę się bawić tylko w gronie tych kilku najbliższych mi dziewczyn ![]() Cytat:
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-06-23 o 21:41 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

cena też jest przystępna 12-15 zł

czuje ze to bedzie dlugi weekend
u nas zaproszonych będzie w sumie 155 osób... i nie mam pojęcia ile tego winka wziąć...
wódki mieć nie będziemy. Nienawidzimy wódki... nawet samej idei picia wódki i dla zasady nie będzie... tym bardziej, że wesela nie będzie tylko obiad dla samej rodziny... nawet wymyśliłam wierszyk na "zawieszkę" :P