Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 14:51   #1891
201803120844
Konto usunięte

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Pisałam długiego posta, ale niestety lapek wyłączył się z przegrzania, więc odpowiem krótko i zbiorczo do wielu ostatnich postów.
U mnie sosy knorra są w pełnym wyborze. Sprawdziłam w ciągu 2 dni w dwóch biedronkach. Nie wiem czy nikt się nimi nie interesuje, czy sumiennie są dokładane, ale są
Serki india też są, ale już po 2,49, a podobno są jeszcze miejsca w Polsce, gdzie da się je kupić po 1,99.

Kupiłam też 2 kawałki sera dojrzewającego. Spróbowałam już tego 3 miesięcznego. Jest pyszny, taki jak lubię słono-ostry, wyrazisty w smaku Na degustację czeka 4 miesięczny.
Udało mi się też kupić suszone pomidory w oleju. Teraz czekają aż będę miała wenę i składniki na sałatkę z nimi

Cieszy mnie to, że w dyskontach coraz częściej są produkty, których nie powstydziłyby się dobre delikatesy
Ten ser 4 miesięczny jest o wiele twardszy. Brzegi idealnie nadają się do starcia np. do makaronu. Ja też jestem pod wrażeniem wielu wysokiej jakości produktów w Biedronce. Szkoda tylko, że jednak aż tak wielkim powodzeniem cieszą się wysoko przetworzone gotowce. Co z tego, że mamy do dyspozycji fajną ofertę z kuchni śródziemnomorskiej skoro wolimy styl amerykański żywienia i jesteśmy uzależnieni od poprawiaczy smaku. Suszone pomidory połóż na półkę, niech poczekają do jesieni Teraz jest pora na świeże. Owszem dodanie do nich ogórka zabiera im trochę wit. C, ale biorąc pod uwagę powszechne dodawanie chemicznych sosów do sałatek w proszku to pikuś. Na pewno zdrowsze będzie wymieszanie pomidora z ogórkiem, polanie go oliwą niż podanie warzyw solo, ale polanie mieszanką z torebki.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 14:56   #1892
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ten ser 4 miesięczny jest o wiele twardszy. Brzegi idealnie nadają się do starcia np. do makaronu. Ja też jestem pod wrażeniem wielu wysokiej jakości produktów w Biedronce. Szkoda tylko, że jednak aż tak wielkim powodzeniem cieszą się wysoko przetworzone gotowce. Co z tego, że mamy do dyspozycji fajną ofertę z kuchni śródziemnomorskiej skoro wolimy styl amerykański żywienia i jesteśmy uzależnieni od poprawiaczy smaku. Suszone pomidory połóż na półkę, niech poczekają do jesieni Teraz jest pora na świeże. Owszem dodanie do nich ogórka zabiera im trochę wit. C, ale biorąc pod uwagę powszechne dodawanie chemicznych sosów do sałatek w proszku to pikuś. Na pewno zdrowsze będzie wymieszanie pomidora z ogórkiem, polanie go oliwą niż podanie warzyw solo, ale polanie mieszanką z torebki.
Skąd to przekonanie Nie generalizuj proszę.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 15:47   #1893
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
No co Wy mówicie Ale numer, nie wiedziałam
Czyli jak dobrze rozumiem, tylko witaminy C z pomidora się przez to nie przyswaja? Może jakoś to przeżyję Bo też uwielbiam to połączenie.
Oj przestańcie się nakręcać, nie jecie takiej sałatki tonami, a witamina C jest w wielu innych produktach
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:00   #1894
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Oj przestańcie się nakręcać, nie jecie takiej sałatki tonami, a witamina C jest w wielu innych produktach
Toteż załączyłam przymrużenie oka do swojej wypowiedzi
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:10   #1895
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Skąd to przekonanie Nie generalizuj proszę.

Przekonanie na podstawie keczupu stojącego w każdej pizzerii w Polsce. Furorę robią też sosy czosnkowe do pizzy. Przekonanie na podstawie tego, że rzadko komu wystarcza olej do sałaty. Musi mieć sos z torebki ze wzmacniaczem. Przekonanie na podstawie tego, że ziemniaki są bee w powszechnej opinii, bo przeciętny Polak lubi je pod postacią frytek, ziemniaków obsmażanych. W tym wątku milczeniem pomija się najbardziej wartościowe produkty, szaleństwo jest na Knoory w promocji. Jeszcze kilka lat i będzie katastrofa jeśli chodzi o zdrowie ludzi w wieku produkcyjnym. Rozważamy i przestrzegamy przed niełączeniem pomidorów z ogórkiem, ale zajadamy się Knoorem ze słoika
Stary 2011-06-23, 16:12   #1896
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
A czy suszone pomidory są mniej zdrowe niż świeże? Mają specyficzny smak, do niektórych dań lepsze będą świeże, do innych bardziej będą pasowały suszone. Tak zimą jak i latem
Co do amerykańskiego stylu żywienia i wysoko przetworzonej żywności: myślę, że na tym wątku nie jest z tym aż tak źle Wiadomo, że raz czasem ktoś skusi się na sos ze słoika, bo w różnych znajdujemy się sytuacjach, czasem zdarzy się nawał pracy czy nauki (sesja) i nie mamy czasu na spędzanie godzin w kuchni. Wtedy zjedzenie sosu ze słoika będzie podejrzewam korzystniejsze niż zamówienie pizzy, jeśli np. dodamy do niego drobiowe mięso i np. kaszę lub pełnoziarnisty makaron. Raczej nie sądzę, żeby ktoś żywił się takimi potrawami na co dzień.
Czasem pewne ustępstwa są wymuszone też nie tylko brakiem czasu ale i zdolności kulinarnych :P Coż poradzę, że nie potrafię przygotować dobrego sosu vinegrette (może jakiś przepis?) i czasem się skuszę na taki z papierka.. Już się nauczyłam robić domowy sos czosnkowy, ale sosów na bazie oliwy dalej niet Więc co do tego stwierdzenia: "Na pewno zdrowsze będzie wymieszanie pomidora z ogórkiem, polanie go oliwą niż podanie warzyw solo, ale polanie mieszanką z torebki", pozwolę dodać, że chyba jednak lepiej zjeść sałatę z sosem z torebki niż np zjeść hamburgera, czyż nie?

Edytowane przez mroowa_
Czas edycji: 2011-06-23 o 16:15
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 16:20   #1897
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Przekonanie na podstawie keczupu stojącego w każdej pizzerii w Polsce. Furorę robią też sosy czosnkowe do pizzy. Przekonanie na podstawie tego, że rzadko komu wystarcza olej do sałaty. Musi mieć sos z torebki ze wzmacniaczem. Przekonanie na podstawie tego, że ziemniaki są bee w powszechnej opinii, bo przeciętny Polak lubi je pod postacią frytek, ziemniaków obsmażanych. W tym wątku milczeniem pomija się najbardziej wartościowe produkty, szaleństwo jest na Knoory w promocji. Jeszcze kilka lat i będzie katastrofa jeśli chodzi o zdrowie ludzi w wieku produkcyjnym. Rozważamy i przestrzegamy przed niełączeniem pomidorów z ogórkiem, ale zajadamy się Knoorem ze słoika
Nie wiem, co lubi przeciętny Polak, zaobserwowałam jednak, że bardzo zmienił się stosunek do zdrowego odżywiania w ostatnich latach i z pewnością Polak nie musi mieć do sałaty sosu z torebki ze wzmacniaczem smaku. Wśród mojej rodziny i znajomych nikt ich nie używa, a jeśli chodzi o ten wątek, to gdybyś czytała go systematycznie to zobaczyłabyś jak często czepiamy się składu produktów, analizujemy etykiety A knor ze słoika jest od środy nowością więc niektóre dziewczyny nim się ekscytują. Ale są też takie, które obok knora przechodzą obojętnie dlatego poprosiłam abyś nie generalizowała. W sprawie ziemniaków, że jedynie frytki czy smażone też całkowicie się nie zgodzę. A przykład ketchupu jest już całkiem nietrafiony gdyż właśnie przetworzone pomidory są korzystniejsze niż świeże ponieważ zawierają bardzo wartościowy, lepiej przyswajalny przez człowieka przeciwrakowy likopen. Można spaprać oczywiście skład dodatkami jakichś śmieci ale biedronkowy akurat ma przyzwoity skład.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-06-23 o 16:38
Stary 2011-06-23, 16:56   #1898
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, co lubi przeciętny Polak, zaobserwowałam jednak, że bardzo zmienił się stosunek do zdrowego odżywiania w ostatnich latach i z pewnością Polak nie musi mieć do sałaty sosu z torebki ze wzmacniaczem smaku. Wśród mojej rodziny i znajomych nikt ich nie używa, a jeśli chodzi o ten wątek, to gdybyś czytała go systematycznie to zobaczyłabyś jak często czepiamy się składu produktów, analizujemy etykiety A knor ze słoika jest od środy nowością więc niektóre dziewczyny nim się ekscytują. Ale są też takie, które obok knora przechodzą obojętnie dlatego poprosiłam abyś nie generalizowała. W sprawie ziemniaków, że jedynie frytki czy smażone też całkowicie się nie zgodzę. A przykład ketchupu jest już całkiem nietrafiony gdyż właśnie przetworzone pomidory są korzystniejsze niż świeże ponieważ zawierają bardzo wartościowy, lepiej przyswajalny przez człowieka przeciwrakowy likopen. Można spaprać oczywiście skład dodatkami jakichś śmieci ale biedronkowy akurat ma przyzwoity skład.
Nie przeceniajmy keczupu z bezoensanem sodu Likopenu wystarczy jeśli zrobimy sos z pomidorów z puszki czy kartonu. Produkt przetworzony, ale jakby mniej jednak. Może faktycznie czytam wątek za rzadko, ale kiedy nie zajrzę to zachwyt właśnie tymi wysoko przetworzonymi produktami.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
pozwolę dodać, że chyba jednak lepiej zjeść sałatę z sosem z torebki niż np zjeść hamburgera, czyż nie?
Hamburger w sensie gotowca? To na pewno nie zdrowszy, ale kawałki wołowiny choćby gulaszowe o niebo lepsze , pożywniejsze i zdrowsze od sałaty z sosem z torebki.
Jeśli alternatywą jest gotowiec w domu albo fast food na mieście różnica jest tylko w cenie i nie ma się co oszukiwać.
Stary 2011-06-23, 17:10   #1899
TheDocha
Dossisława I

Jeśli chodzi o nie łączenie pomidorów z ogórkami( tylko świezymi) to powiem jeszcze, ze nie powinno się też łączyć sera białego z pomidorami, bo powoduje to ból stawów, herbata z cytryną- chorobę Alzhaimera.

Ogórki nie zabijają wit. C tylko z pomidora, ale też z papryki, pietruszki itd.

Ziemniaki bez omasty mają mało kalorii, ale już z omastą są bombą kaloryczną.

Nie popadajcie w skrajność z tym nie łaczeniem, bo przecież kiełbaski z grila czy inne smażone rzeczy są też nie zdrowe.
Jeśli chodzi o kiełbaski z grila to tłuszcz który spływa na węgielki te coś niezdrowego wytwarza( nie pamiętam co).

więcej przykładów? Proszę bardzo!
Niektóre niekorzystne połączenia to: ogórek i pomidor - a dokładnie ogórek i bogate w witaminę C pokarmy. Ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C. Jadany osobno jest doskonałym niskokalorycznym pokarmem zawierającym witaminy i sole mineralne. Łącząc pomidor i biały ser narażasz się na bolesną chorobę stawów. Pojedyncze spożycie takiego zestawu nie spowoduje schorzenia, ale stosowanie takiej diety przez kilka tygodni juz jest zagrożeniem. Pipijanie mocną herbatą ciasta drożdżowego może zwiększyć utratę witaminy B1. Ryby morskie smażone na oleju słonecznikowym lub kukurydzianym moga przyspieszać starzenie, a czerwone mięso popijane winem może prowadzić do anemii. Ziemniaki polane masełkiem - pycha ale niestety tuczy. Unikaj także połączeń kiwi z żelatyną, czosnku i drożdży, a nawet naparu bardzo mocnej herbaty z dużą ilością cytryny. Popijając zaś niektóre grzyby alkoholem możesz doprowadzić do niestrawności lub nawet ciężkiego zatrucia.

Edytowane przez TheDocha
Czas edycji: 2011-06-23 o 17:23
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 17:19   #1900
malagaw
Zakorzenienie

Co jak co, ale zaglądanie innym do talerzy i pełne wyższości ubolewanie nad ich zawartością/stanem zdrowia konsumentów w przyszłości jest śmieszne
Mnie ekscytacja gotowcami nie rusza, choć szału na te ostatnio omawiane sosy w słoikach nie podzielam (i nie dlatego, że są "niezdrowe", bo to akurat mam gdzieś - po prostu mi nie smakują, tyle).
Niech każdy jada tak, jak mu pasuje, co innym do tego? Nie zauważyłam, by dziewczyny udzielające się w tym wątku kogokolwiek nakłaniały do zmiany nawyków żywieniowych, pochłaniania "śmieciowego" jedzenia itd... więc po co ta krucjata? Nie mówiąc już o tym, że nadmierne dbanie o "jakość" jedzenia też jest zaburzeniem.
Zdrowe, zdrowe, bla, bla... sorry, ale w jedzeniu chodzi nie tylko o to, by było zdrowe, ale też i smaczne. Komuś smakuje danie ze słoika czy sos z torebki? I świetnie, niech spożywa na zdrowie
Stary 2011-06-23, 18:03   #1901
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Co jak co, ale zaglądanie innym do talerzy i pełne wyższości ubolewanie nad ich zawartością/stanem zdrowia konsumentów w przyszłości jest śmieszne
Mnie ekscytacja gotowcami nie rusza, choć szału na te ostatnio omawiane sosy w słoikach nie podzielam (i nie dlatego, że są "niezdrowe", bo to akurat mam gdzieś - po prostu mi nie smakują, tyle).
Niech każdy jada tak, jak mu pasuje, co innym do tego? Nie zauważyłam, by dziewczyny udzielające się w tym wątku kogokolwiek nakłaniały do zmiany nawyków żywieniowych, pochłaniania "śmieciowego" jedzenia itd... więc po co ta krucjata? Nie mówiąc już o tym, że nadmierne dbanie o "jakość" jedzenia też jest zaburzeniem.
Zdrowe, zdrowe, bla, bla... sorry, ale w jedzeniu chodzi nie tylko o to, by było zdrowe, ale też i smaczne. Komuś smakuje danie ze słoika czy sos z torebki? I świetnie, niech spożywa na zdrowie
Ubolewam i to bardzo nad odżywianiem młodego pokolenia, bo zdaje sobie sprawę,że to przekłada się na ich życie i na moją emeryturę

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Niech każdy jada tak, jak mu pasuje, co innym do tego?
Powiedz to też J. Oliverowi. On tez walczy z wiatrakami
Zwracanie uwagi na niełączenie ogórka z pomidorem to nie jest zaglądanie do talerza i jest ok? Zwrócenie uwagi na fascynację zbyt przetworzonymi produktami jest niestosowne i nie jest ok?

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2011-06-23 o 18:13
Stary 2011-06-23, 18:13   #1902
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Toteż załączyłam przymrużenie oka do swojej wypowiedzi
Wiem wiem, padłaś jako ofiara cytowania, ale wypowiedź była ogólnie do dyskusji
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 18:54   #1903
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przeceniajmy keczupu z bezoensanem sodu Likopenu wystarczy jeśli zrobimy sos z pomidorów z puszki czy kartonu. Produkt przetworzony, ale jakby mniej jednak. Może faktycznie czytam wątek za rzadko, ale kiedy nie zajrzę to zachwyt właśnie tymi wysoko przetworzonymi produktami.[COLOR="Silver"]
Moje ketchupy (też kupione w biedronie) nie mają śladu benzoesanu sodu Dla upewnienia się zajrzałam do lodówki, w której jeszcze stoi hellmans mexico. Ten typowo biedronkowy też ma dobry skład, nie wiem skąd wytrzasnęłaś ten benzoesan bo coraz więcej firm jednak dba o dobry skład i parę z nas tutaj też ma mały odchył na punkcie składu. I dlatego też nie kupi żadnego gotowca w sensie dania. Choć zgadzam się z malagaw, że to też może być posunięte do granicy zaburzenia więc nie ma co rozpaczać nad gotowcem zjedzonym raz na miesiąc

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-06-23 o 18:56
Stary 2011-06-23, 19:02   #1904
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Moje ketchupy (też kupione w biedronie) nie mają śladu benzoesanu sodu Dla upewnienia się zajrzałam do lodówki, w której jeszcze stoi hellmans mexico. Ten typowo biedronkowy też ma dobry skład, nie wiem skąd wytrzasnęłaś ten benzoesan bo coraz więcej firm jednak dba o dobry skład i parę z nas tutaj też ma mały odchył na punkcie składu. I dlatego też nie kupi żadnego gotowca w sensie dania. Choć zgadzam się z malagaw, że to też może być posunięte do granicy zaburzenia więc nie ma co rozpaczać nad gotowcem zjedzonym raz na miesiąc
Ciekawe, że wspomniałyście o zaburzeniach kiedy wrzuciłam kij w mrowisko Bardzo zastanawiające. Jakoś tak mocnych słów nie było kiedy ktoś wspomniał o takim drobiazgu jak łączenie pomidorów z ogórkami. Albo eliminowaniu ziemniaków z pożywienia. To nie jest zaburzenie?
Stary 2011-06-23, 19:54   #1905
nieznajoma19
Zakorzenienie

Skoro wywiązała sie tu taka dyskusja to i ja się wypowiem. Nie wierzę w mega zdrową żywność itp. Jem pizze, sosy z torebek, gotowe dania typu konorr też. Smakują mi i tyle, nie zawsze jest czas żeby coś samemu zrobić. Zdrowe odżywianie nie gwarantuje nad zdrowia, więc nie widzę sensu w pouczaniu innych jak powinni się odżywiać.

Poza tym kupiłam serek Indie i smakuje mi bardzo
Jutro mam zamiar kupić jeszcze ten mix sałatek w promocji, kurczaka i ser feta. Będzie pyszne danie
- Zoeva Bamboo

wymianka
nieznajoma19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 19:59   #1906
actriz
Zadomowienie

dziewczyny nie zapominajcie o czym jest ten wątek. jak chcecie poruszać kwestie zdrowego i niezdrowego odżywiania to załóżcie nowy wątek lub przenieście się na inny.

widział ktoś serek Toscania w łódzkich Biedronkach? szukam i wszędzie jest już podobno wyprzedany promocja od 22 a oni wcześniej wystawiają bez sensu

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust

Edytowane przez actriz
Czas edycji: 2011-06-23 o 20:08
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:03   #1907
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o nie łączenie pomidorów z ogórkami( tylko świezymi) to powiem jeszcze, ze nie powinno się też łączyć sera białego z pomidorami, bo powoduje to ból stawów, herbata z cytryną- chorobę Alzhaimera.

Ogórki nie zabijają wit. C tylko z pomidora, ale też z papryki, pietruszki itd.

Ziemniaki bez omasty mają mało kalorii, ale już z omastą są bombą kaloryczną.

Nie popadajcie w skrajność z tym nie łaczeniem, bo przecież kiełbaski z grila czy inne smażone rzeczy są też nie zdrowe.
Jeśli chodzi o kiełbaski z grila to tłuszcz który spływa na węgielki te coś niezdrowego wytwarza( nie pamiętam co).

więcej przykładów? Proszę bardzo!
Niektóre niekorzystne połączenia to: ogórek i pomidor - a dokładnie ogórek i bogate w witaminę C pokarmy. Ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C. Jadany osobno jest doskonałym niskokalorycznym pokarmem zawierającym witaminy i sole mineralne. Łącząc pomidor i biały ser narażasz się na bolesną chorobę stawów. Pojedyncze spożycie takiego zestawu nie spowoduje schorzenia, ale stosowanie takiej diety przez kilka tygodni juz jest zagrożeniem. Pipijanie mocną herbatą ciasta drożdżowego może zwiększyć utratę witaminy B1. Ryby morskie smażone na oleju słonecznikowym lub kukurydzianym moga przyspieszać starzenie, a czerwone mięso popijane winem może prowadzić do anemii. Ziemniaki polane masełkiem - pycha ale niestety tuczy. Unikaj także połączeń kiwi z żelatyną, czosnku i drożdży, a nawet naparu bardzo mocnej herbaty z dużą ilością cytryny. Popijając zaś niektóre grzyby alkoholem możesz doprowadzić do niestrawności lub nawet ciężkiego zatrucia.
Ciekawe

http://magicsport.pl/news/zdrowie/ni...rmow,N103.html - to też ciekawe.

Cytat:
Z tego co wiem to kotlin ma bezno cos tam... ale cóż, jak dla mnie jeden z najsmaczniejszych ketchupów. Jadłam całe dzieciństwo i jakoś nic mi nie było teraz też często jem,chociaz aktualnie jem inny z zagranicy - nawet składu nie znam, żeby tylko mnie nie zabił jedynie trądzik się po nim wzmacnia, jak po każdym ostrym jedzeniu-w moim przypadku
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 20:05   #1908
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nieznajoma19 Pokaż wiadomość
więc nie widzę sensu w pouczaniu innych jak powinni się odżywiać.
Nikt nikogo nie poucza. To chyba forum dyskusyjne. To nie ja pisałam o niełączeniu ogórka z pomidorami, co urosło do rangi mega niezdrowego jedzenia, a biorąc pod uwagę fascynację Knoorami itp modlić się trzeba (przenośnia, by młode pokolenie jadło te pomidory z ogórkami.
Stary 2011-06-23, 20:14   #1909
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

czy ktoś z was kupił tą lampkę na komary? Chciałam ją używać po prostu jako zwykłą lampkę, aby podświetlała mój ciemny przedpokój. Z komarami nie mam problemu. Myślicie, ze się sprawdzi?
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:05   #1910
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
dziewczyny nie zapominajcie o czym jest ten wątek. jak chcecie poruszać kwestie zdrowego i niezdrowego odżywiania to załóżcie nowy wątek lub przenieście się na inny.
otóż to

czy mogłabym prosić o zdjęcie tego serka Indie? bo szukałam u mnie, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. ;<

co do Arietty truskawkowej to wg mnie jest średnia, sama truskawka dobra, ale czekolada za słodka może dlatego, że ogólnie nie lubię białej czekolady i chętnie zamieniłabym ją na deserową.
Stary 2011-06-23, 22:01   #1911
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, że wspomniałyście o zaburzeniach kiedy wrzuciłam kij w mrowisko Bardzo zastanawiające. Jakoś tak mocnych słów nie było kiedy ktoś wspomniał o takim drobiazgu jak łączenie pomidorów z ogórkami. Albo eliminowaniu ziemniaków z pożywienia. To nie jest zaburzenie?
Nie padły żadne mocne słowa. Co do zaburzeń to nie odpowiem Ci

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
Ja trochę broniłam biedronkowych produktów więc mam nadzieję, że nie odbiegłam tematycznie aż tak bardzo
A dzisiaj z biedronkowych produktów zrobiłam coś pysznego i mam nadzieję w miarę zdrowego i bardzo szybkiego: ciasto francuskie, na nim plasterki cukinii, łosoś, koperek i na to jajko pomieszane z tolą i przyprawami. W piekarniku 15 min. Znakomite wyszło

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
otóż to

czy mogłabym prosić o zdjęcie tego serka Indie? bo szukałam u mnie, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. ;<

co do Arietty truskawkowej to wg mnie jest średnia, sama truskawka dobra, ale czekolada za słodka może dlatego, że ogólnie nie lubię białej czekolady i chętnie zamieniłabym ją na deserową.
Zamieściłam już to zdjęcie indii jakiś czas temu, nie pamiętam na której stronie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-06-23 o 21:59
Stary 2011-06-23, 22:17   #1912
karookarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
czy ktoś z was kupił tą lampkę na komary? Chciałam ją używać po prostu jako zwykłą lampkę, aby podświetlała mój ciemny przedpokój. Z komarami nie mam problemu. Myślicie, ze się sprawdzi?
Ja zakupiłam, ale tą z mniejszym polem świetlnym, bo potrzebowałam narzędzia na komary

Jeśli chodzi o moją lampkę to sprawuje się ok, nie widać jak świeci bo jest za łóżkiem
Myśle,że ta co ma wieksze pole świecenia byłaby w porządku, zależy też, na jakiej wysokości masz gniazdko i czy nic by nie zasłaniało jej. Jest tylko jeden problem, lamka nie ma wyłącznika. Ma czujnik, więc jak jest jasno to się nie świeci, wieczorem świeci się ciągle.
Jeśli chodzi o działanie przeciw komarom, to póki co nic mi nie wpadło do mieszkania, a lampka jest załączona tylko jak jest otwarte okno. Za to nie wiem czy to za sprawą lampki, czy czegos innego mucha wleciala do pokoju i szybko sie z niego wymknęła
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:17   #1913
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Jak robicie ten zestaw salat z biedronki? co dodajcie jakie warzywa i co do rozrobienia (majonez , olej z ziolami)?
Ja robię tak:

do mixu sałat dodaję czerwoną cebulę (KONIECZNIE czerwoną), rzodkiewki pokrojone w plasterki, pomidora oraz ser feta (dla TŻ-ta bez sera, bo nie znosi tego smaku ). Wszystko to mieszam z sosem greckim z Knorra (z paczuszki wymieszany z wodą i olejem), pychota Czasami robię też wersję bez rzodkiewek, jak akurat nie mam...
Stary 2011-06-23, 22:17   #1914
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
Zamieściłam już to zdjęcie indii jakiś czas temu, nie pamiętam na której stronie
kurczę, przeszukałam z grubsza chyba 15 ostatnich stron i nie znalazłam :c no nic, poszukam jeszcze później.

co do kaszek Delicata to u mnie dostępne są też z sosem jabłkowo-cynamonowym i truskawkowym. jadłam ten drugi, nawet dobry, chociaż kaszka sama w sobie jest najlepsza
Stary 2011-06-23, 22:21   #1915
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, przeszukałam z grubsza chyba 15 ostatnich stron i nie znalazłam :c no nic, poszukam jeszcze później.

co do kaszek Delicata to u mnie dostępne są też z sosem jabłkowo-cynamonowym i truskawkowym. jadłam ten drugi, nawet dobry, chociaż kaszka sama w sobie jest najlepsza
Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg serki delikate01.jpg (19,1 KB, 117 załadowań)
Stary 2011-06-23, 22:25   #1916
actriz
Zadomowienie

Cytat:
te serki często są pomieszane w pudełku z normalnymi Delicate do smarowania (przynajmniej u mnie )

Cytat:
Ja trochę broniłam biedronkowych produktów więc mam nadzieję, że nie odbiegłam tematycznie aż tak bardzo
spoko bardziej chodziło mi o to, że tak jak przy dwóch ostatnich dyskusjach (o tym czy produkty z B. są dobre czy nie i o tym czy piwo ma specjalną linię produkcyjną) tak i przy tej piszecie długie posty (które nie każdemu chce się czytać ) i wtedy bardzo łatwo zgubić lub przeoczyć jakiś post, który będzie na temat

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:48   #1917
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość

uwalniają się silne substancje rakotwórcze

Cytat:
Nie przeceniajmy keczupu z bezoensanem sodu Likopenu wystarczy jeśli zrobimy sos z pomidorów z puszki czy kartonu. Produkt przetworzony, ale jakby mniej jednak. Może faktycznie czytam wątek za rzadko, ale kiedy nie zajrzę to zachwyt właśnie tymi wysoko przetworzonymi produktami.

akurat benzoean w ketchupach zauważyłam tylko w Kotlinie i Hellmans

Cytat:

ja jadłam tego loda tylko z Lidla i mi nie smakował. Czy też z Biedry jest taki sam?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 23:38   #1918
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

akurat benzoean w ketchupach zauważyłam tylko w Kotlinie i Hellmans

ja jadłam tego loda tylko z Lidla i mi nie smakował. Czy też z Biedry jest taki sam?
Mam hellmansa akurat w lodówce i nie ma benzoesanu.

A co do lodów to dziewczyny mówią, że podobne do lidlowskich. Mnie akurat smakują te z lidla a trójpaków ariett ciągle nie ma więc nie mam porównania

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
To było kilkadziesiąt stron temu gdy te "światowe" serki wchodziły po raz pierwszy, kilka miesięcy temu ale widzę, że już Twoja prośba została spełniona Może u siebie też jutro dorwę je po przerwie i oby już nie znikały ale pewnie będą tylko w ramach tej gazetki śródziemnomorskiej
Stary 2011-06-24, 07:16   #1919
ca7hu
Raczkowanie

GG do ca7hu

u mnie serki india, kalabria, toscania położone były blisko jogurtów na najniższej półce podczas gdy zwyczajne są położone na najwyższej, więc szukajcie dosłownie WSZĘDZIE ;]
ca7hu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:57   #1920
ta_iwona
Rozeznanie

Ja do tej sałaty biedronkowej dodaję pomidory, paprykę, ser feta, oliwki, cebulę, kukurydzę... ogólnie to, co akurat mam w lodówce a sosy sałatkowe dobre są te biedronkowe w 3-paku
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości