Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 21:39   #4231
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość

A np ja mam pełny etat który wynosi 5 godzin dziennie ponieważ pracuje jako technik elektroradiolog w promieniach
ale zazwyczaj ludzie maja etaty po 8 godzin
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:42   #4232
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]zapomniałam napisać, że IDALIA KOŃCZY DZISIAJ 3 MIESIĄCE
gratuluje

czy twoja mala dalej ma te bole brzuszka??
Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
Dorzucam kilka obiecanych fotek Wiktorka

1. jak mial jakies 2 tyg. - nie wiem czemu ale dziwnie reaguje na konika morskiego - jak go widzi to zawsze chce mu ssać nosi jak go dorwie to to robi, konik ma juz cały nos posklejany

a reszta zdjęc z przed ok. 2 tyg, bo najswiezsze nie zrzucone jeszcze na kompa
Slodki maly moaj tez ma tego niebieskiego konika i na poczatku tez jadla jego nosek;p teraz juz nie jest zainteresowana

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hihihi

krusiak nie zakładam butków
Bardzo to dziwne... moze ma jakies problemy skorne hmm nie wiem

Bylismy dzis w ''Nandos'' na kurczaczku i mala byla grzeczna, smiala sie i nagle zaczela krzyczec i plakac, ale nie prezyla sie tak jak na kolki. Nie umialam jej uspokoic, wlosylam do fotelika pobujalam ze smokiem i przysnela... w domu usypialam ja zjadla torche ale nieduzo bo znowu nie chce jesc i znowu w ryk jakby brzuszek bolal, az sie poplakalam:/ Dzis 2 razy dalam jej odrobine herbatki rumiankowej z hippa pierwszy raz . Moze to byc po tym?? juz jej nie podam tego swinstwa:/

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:43   #4233
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ale zazwyczaj ludzie maja etaty po 8 godzin
Wiem o tym ja też chodze czasem i na 12 godizn jezeli mam dyzur i niestety pracuje tez na nocna zmiane

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 21:55   #4234
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
gratuluje

/

dzisiaj miała od rana, a popołudniu był spokój,
sama już nie wiem co to jest

ciekawe co będzie jutro

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Uciekam spać
Stary 2011-06-23, 22:05   #4235
Krusiak
BAN stały

Cytat:
hihihi

my z mężem też i nie wiemy czy to coś nie teges z jej skórą jest że takie odciski jej się robią , poszłybyście z czymś takim do lekarza bo nie wiem czy kretynki z siebie nie zrobię

krusiak nie zakładam butków

nie chce cie martwic ale to chyba nie odciski a uczulenie-mialam kolezanke ktora byla dorosla i miala identyczne lapki mykaj jutro do lekarza
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:08   #4236
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
gratuluje

Slodki maly moaj tez ma tego niebieskiego konika i na poczatku tez jadla jego nosek;p teraz juz nie jest zainteresowana

Bardzo to dziwne... moze ma jakies problemy skorne hmm nie wiem

Bylismy dzis w ''Nandos'' na kurczaczku i mala byla grzeczna, smiala sie i nagle zaczela krzyczec i plakac, ale nie prezyla sie tak jak na kolki. Nie umialam jej uspokoic, wlosylam do fotelika pobujalam ze smokiem i przysnela... w domu usypialam ja zjadla torche ale nieduzo bo znowu nie chce jesc i znowu w ryk jakby brzuszek bolal, az sie poplakalam:/ Dzis 2 razy dalam jej odrobine herbatki rumiankowej z hippa pierwszy raz . Moze to byc po tym?? juz jej nie podam tego swinstwa:/
Któraś z dziewczyn pisała, ze jej dziecko bolał brzuch po rumianku.
Chociaż ten płacz mógł być tez z nadmiaru wrażeń.

Wreszcie znalazłam nianie elektroniczna, rychło wczas
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-23, 22:21   #4237
Castia
Wtajemniczenie

[QUOTE=patrycja_22;2769866 1]
Uwaga, uwaga mój Alanek kończy dzisiaj 4 miesiące
QUOTE]

rośnie mężczyzna moim zdaniem wygrałaś ty

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kupiłam butelkę NUK z końcówką jak smoczek, bo skoro smoka ciągnie to myslałam, że i butle pociagnie a tu d.... :/

Castia, jak u Ciebie?? udało sie Malwince napić z butli???
u nas problemem jest sam silikon, ona nie chce nawet spróbować co w tej butelce jest, ja jej muszę naciskać żeby coś z niej poleciało i spróbowała ale ona wcale nie chce ciągnąć.
wypróbuje jeszcze jakiś soczek, podam jej marchewkowy albo jabłkowy może jej posmakuje i pociągnie bo już brak mi pomysłow
a ty próbowałaś może jakiś soczek podać?

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam zdjęcia Jasia-elegancika i z po południowych zabaw w wózku.
wow jaki elegancik super chłopczyk!!!

Cytat:
a poropo rolet, to kiedyś moja siostrzenica spała u mojem mamy,
no i o godzinie 6 była wsypana i gotowa do zabawy, przyszła do babci i ja budzi, a moja mama do niej "Zuziu jeszcze jest noc śpimy" a ona podeszła do okna i ledwo dosięgając podniosła odrobinę roletę i mówi "Babciu już jest dzień, ale tobie się pomyliło bo masz to coś na oknie" p

zapomniałam napisać, że IDALIA KOŃCZY DZISIAJ 3 MIESIĄCE
gratki a Zuzia niezła też mam siostrzenicę Zuzię - artystka z niej niezła, a jaka łobuziara to szok, pobiła raz w szkole 3 chłopców,masakra haha, rodzice musieli iść do szkoły

wanilka też myslę że najlepszym wyjsciem jest wizyta u lekarza! z takimi maluszkami nigdy nic nie wiadomo a lekarz na pewno tego nie zlekceważy - przynajmniej nie powinien a ty bedziesz wiedziała o co chodzi ale wydaje mi się że to jednak uczulenie na cos

aaa dziewczyny tak mówicie o wakacjach a widziałam że w Lidlu bodajże od 30 czerwca mają być różne akcesoria w sam raz na wakacje -maty plażowe, te namioty samorozkładające się, leżaki może coś znajdziecie co wam się przyda.

umykam spać.kolorowych

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-23 o 22:31
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 22:42   #4238
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Monti, do neurologa zawsze warto iść, on raczej nie powinien niepotrzebnie kierować na rehabilitację. Ja trafiłam najpierw do rehabilitanta a dopiero później do neurologa, który stwierdził że ćwiczenia sa małemu niepotrzebne i bardziej mogę mu zaszkodzić nieprawidłowym wykonywaniem

Tra, ale agentka

Castia,

Izabela, może to faktycznie wina smoczka, spróbuj wrócić do poprzedniego. W sumie nie dziwię się Twojej mamie że po odchowaniu 4 dzieci nie ma ochoty na zajmowanie się wnuczką ale dla mnie żłobek to jednak ostateczność. Moja mama od razu zaprotestowała kiedy tylko wspomniałam o żłobku, do tej pory siedziała z Aleksem a od jesieni dojdzie jej jeszcze Anika. Jestem jedynaczką więc gromadki dzieci nie odchowała ale znając ją to również wtedy nie miałaby wątpliwości. Ale wiadomo że babcia nie ma żadnego obowiązku i trzeba to uszanować.

Prunelle,

Maggol, witaj ładny synio

Agus, super że jest lepiej

Wanilia, idź idź do lekarza, to faktycznie dziwne

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:54   #4239
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Monti, do neurologa zawsze warto iść, on raczej nie powinien niepotrzebnie kierować na rehabilitację. Ja trafiłam najpierw do rehabilitanta a dopiero później do neurologa, który stwierdził że ćwiczenia sa małemu niepotrzebne i bardziej mogę mu zaszkodzić nieprawidłowym wykonywaniem

Tra, ale agentka

Castia,

Izabela, może to faktycznie wina smoczka, spróbuj wrócić do poprzedniego. W sumie nie dziwię się Twojej mamie że po odchowaniu 4 dzieci nie ma ochoty na zajmowanie się wnuczką ale dla mnie żłobek to jednak ostateczność. Moja mama od razu zaprotestowała kiedy tylko wspomniałam o żłobku, do tej pory siedziała z Aleksem a od jesieni dojdzie jej jeszcze Anika. Jestem jedynaczką więc gromadki dzieci nie odchowała ale znając ją to również wtedy nie miałaby wątpliwości. Ale wiadomo że babcia nie ma żadnego obowiązku i trzeba to uszanować.

Prunelle,

Maggol, witaj ładny synio

Agus, super że jest lepiej

Wanilia, idź idź do lekarza, to faktycznie dziwne
No dobra jest, dziś dałam jej powąchać banana, to zaczęła go lizać z wielkim zapałem
Moja mama ma podobne nastawienie do twojej, odchowała 3 dzieci plus nie zliczę iloma się opiekowała jako niania i bardzo ją boli, ze nie może się własną wnuczka zajmować, ale niestety, odległość za duża. Fajnie, ze masz mamę na miejscu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-24, 00:32   #4240
niutka1
Wtajemniczenie

tak jak pisałam w klubie....

po pierwsze- smakowanie stópek
po drugie- rosnie nam pożeracz książek- bardzo ją zainteresowała książka tatusia
po trzecie- jeżdżę już w spacerówce ( z początku czerwca)
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:26
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 01:08   #4241
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83
maggol moja córa też nigdy przy zabawkach nie umie usnąć, jak widzę że pociera oczka to wszystkie zabieram i parę min później dziecię śpi, biedny Wiktorek z tym złamaniem obojczyka, jak ja rodziłam to też była dziewczyna której synkowi przy porodzie złamali obojczyk i na dodatek zorientowali się dopiero po dwóch dniach w szpitalu chyba 3 tyg musiała zostać
Cytat:
u mnie na szczęscie od razu przy porodzie zorientowali się ze cos jest nie tak z rączką wiec od razu wpakowali go w kaftan i tydzien wystarczył. łoo matko ale 3 tygodnie to nie dałabym rady w szpitalu, byłam tydzien i juz miałam depresje bo dziewczyny przychodziły, wychodziły a ja ciągle lezałam i dostawałam w glowe.jak uslyszałam ze mogę wyjść do domu, ze wszytko ok to mysałałam, że sie ze szczęscia popłaczę, w życiu tak nie teskniłam za domem.

złamany obojczyk sie dość często zdarza, zwłaszcza jak dziecko jest duże w klacie, nie jest to nic strasznego, tylko tak brzmi
obojczyk potrafi sam sie złamac, by duże dziecko mogło przejśc przez kanał rodny, natura to tak mądrze wymysliła, podobnie jak np. kości czaszki nachodza na siebie podczas przechodzenia główki
u mojej malutkiej tez sie zastanawiała pediatra, czy nie ma złamanego, ( bo mała wazyła 4350 i w dodatku miała szeroką klatę) ale nie potwierdziła na 100 % żadnym dodatkowym badaniem, bo nie ma takiej potrzeby
kości noworodka sa elastyczne, to nie jest to samo co złamanie u np. juz kilkumiesięcznego malucha
Generalnie nic się z tym nie robi, obojczyk zrasta się sam, zaleca sie, by nie kłaśc dziecka za często na tym boku przez pierwsze dwa tygodnie i uważać przy przebieraniu ( pakowanie w kaftan itd to jakieś drastyczne przypadki, normalnie nie ma takiej potzreby)

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-06-24 o 01:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 05:15   #4242
87czarna
Zakorzenienie

niutka bystra dziewczynka! widzę,że nie tylko moja przesiadła się już do spacerówki

izabela gratulacje 3 miesiączków

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 06:42   #4243
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki superowy chlopczyk

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oooo szukamy działeczki super no i znaleźliście chociaż?

no ja też staram się zachowywać jak w dzien nie zaciemniam pokoju nie gaszę tv drzemka to drzemka niech wie że jest dzień
tylko roletę chcemy kupić ciemną aby rano dłużej pospał a nie do 5-6... tak do 9 mógłby do 10 marzenie ale jakby było ciemno to może
no szukamy cały czas i tak naprawde nie możemy sie zdecydować, w ktorej okolicy i wypadałoby się juz zainteresować kredytem,
niby znaleźliśmy tą drogę po wielkich trudach, bo oczywiście gps wywiózł nas w pole ale nie wiemy która to dokładnie dzialka, bo to z agencji nieruchomości ogł i tak dobrze, że facet podal nazwe ulicy, bo w innych to nic nie mówią dopóki umowy się nie podpisze, okolica fajna, spokojna bo to wioska z jednym sklepem spożywczym, ale wlaśnie czegoś takiego szukamy

my mamy rolety te najgrubsze w sypialni i czasami śpimy do 10 tylko, że ok 8 biorę Olka do siebie do łóżka

Cytat:

zapomniałam napisać, że IDALIA KOŃCZY DZISIAJ 3 MIESIĄCE
gratulacje!!!!!

a siostrzenica super, lubię takie dzieci

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wpadłam jeszcze na chwilę bo jutro zapomnę fajna dziś akcję miałam chciałam ululać małego o 10 na drzemkę i zasnęłam i spaliśmy razem do...14 ale się wyspałam
o łal, ale fajnie, moj w dzien tyle nie prześpi, może dlatego, że rano długo śpimy

Cytat:

A np ja mam pełny etat który wynosi 5 godzin dziennie ponieważ pracuje jako technik elektroradiolog w promieniach
o kurczę, dziwnie to brzmi, że dziewczyna i taki zawód

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u nas problemem jest sam silikon, ona nie chce nawet spróbować co w tej butelce jest, ja jej muszę naciskać żeby coś z niej poleciało i spróbowała ale ona wcale nie chce ciągnąć.
castia a probowałaś lateksowych smoczków, my mamy takie z nuka bo takie dawali w szpitalu, ale na początku z tego jadł a później na zmianę mu dawałam z tt silikonowymi i teraz je tylko z tt

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

po drugie- rosnie nam pożeracz książek- bardzo ją zainteresowała książka tatusia
z telefonu wiec kiepska jakość- wybaczcie
jaka słodziutka, a te nóżki w buzi - ukochana

DZIEŃ DOBRY!
moje dziecię dzisiaj sie obudziło o 2:30, ale nie płakal tylko sobie machał nóżkami i rączkami, więc po 15 minutach zaczęłam o usypiac smokiem, bez dawania cyca i tak ok 3:15 zasnął i spal do 6:35 czyli to nasz REKORD ŻYCIOWY bo 9H!!!!!!!!!! hurrraaaaa , oczywiście nie liczyłam tej delikatnej pobudki

teraz sobie tak tylko drzemie, bo co chwilę chodze, żeby mu smoka dać albo tetrusia

dzisiaj znowu mam dzień poza domem, bo mój tż ma dziś wolne, więc jedziemy najpierw na zakupy, bo muszę porobić sałatki na imieniny mamy, a potem jedziemy na wieś do znajomych, mały pooddycha świeżym powietrzem, a my odpoczniemy, bo dzieciaki uwielbiają jeździć z wózkiem a i ta moja koleżanka, to by go zacałowała więc pewnie wrócimy wieczorkiem

milego dnia!!!
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 06:55   #4244
Eirene1987
Zakorzenienie

Hej Hej Witam wyspana jak zwykle 2 pobudki ale jakoś nawet mi się spać nie chciało teraz już od 7 wyspana jestem
Młody kupala juz wyprodukował więc zaczynamy nowy dzień!

Cytat:
próbuj, i napisz koniecznie jak już będziesz mieć ta roletę czy podziałało

ciekawe czy zima i jesienią jak juz będzie się szybko ciemno robić, no i długo będzie rano ciemno to nasze dzieciaczki będą więcej spać
no napiszę jak w końcu kupimy bo się zbieramy i zbieramy

a widzisz nie zastanawiałam się czy jak bedzie jesień to będą lepiej spać może a może nie bo już będą starsze

Cytat:
o wow jak to brzmi

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny tak mówicie o wakacjach a widziałam że w Lidlu bodajże od 30 czerwca mają być różne akcesoria w sam raz na wakacje -maty plażowe, te namioty samorozkładające się, leżaki może coś znajdziecie co wam się przyda.
o jaaa dobrze wiedzieć szkoda że do lidla mam daleko ale może wyciągnę tżta

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

z telefonu wiec kiepska jakość- wybaczcie
śliczna jest to ostatnie zdjęcie boskie

[QUOTE=ego_ego;27709126
no szukamy cały czas i tak naprawde nie możemy sie zdecydować, w ktorej okolicy i wypadałoby się juz zainteresować kredytem,
niby znaleźliśmy tą drogę po wielkich trudach, bo oczywiście gps wywiózł nas w pole ale nie wiemy która to dokładnie dzialka, bo to z agencji nieruchomości ogł i tak dobrze, że facet podal nazwe ulicy, bo w innych to nic nie mówią dopóki umowy się nie podpisze, okolica fajna, spokojna bo to wioska z jednym sklepem spożywczym, ale wlaśnie czegoś takiego szukamy

DZIEŃ DOBRY!
moje dziecię dzisiaj sie obudziło o 2:30, ale nie płakal tylko sobie machał nóżkami i rączkami, więc po 15 minutach zaczęłam o usypiac smokiem, bez dawania cyca i tak ok 3:15 zasnął i spal do 6:35 czyli to nasz REKORD ŻYCIOWY bo 9H!!!!!!!!!! hurrraaaaa , oczywiście nie liczyłam tej delikatnej pobudki [/QUOTE]

to udanych poszukiwań

ale się wyspałaś zazdroszczę u nas rekord życiowy to było prawie 8godzin

kurde podłożyłam małemu pieluchę tetrową bo pupe wietrzy a ten tak tym siurakiem pokierował że wszystko poszło na łóżko i koc

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-24 o 07:00
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 06:58   #4245
87czarna
Zakorzenienie

Eirene haha,mały łobuziak

Ja już nawet nie piszę,ile spałyśmy..ile było karmien w ciągu nocy,bo Maja każdego dnia budzi się o 05.oo lub 06.00 rano

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 07:11   #4246
87czarna
Zakorzenienie

Ech,a my dalej walczymy z łzawiącym i ropiejącym oczkiem... myślałam,że samo minie,jak ostatnio,ale widzę,że chyba jednak nie...

Zobaczcie,jakie ma małe to prawe oczko...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1506123.jpg (98,2 KB, 54 załadowań)

Stary 2011-06-24, 07:13   #4247
wanilia83
Zadomowienie

dzięki dziewczyny zadzwoniłam już do przychodni i pójdę z małą w poniedziałek bo dziś jest ta extra pediatra co mnie ostatnio przyjmowała więc sobie podaruje bo znowu coś dziwnego wymyśli

Iza szczepienie mamy dopiero po 19 lipca

obejrzałam dokładnie odciski i one powstają w miejscach w których jak mała ściśnie dłoń naciska czubkami palców a że ma wiecznie mokre albo spocone to może przez to też delikatniejsze aha i one jej w ogóle nie bolą bo jak wczoraj jeden pękł to nawet nie jęknęła jak jej to później wodą przegotowaną obmywałam a wiadomo że jak taki odcisk np z buta pęknie to potem bardzo szczypie

margol
słodki synek

Cytat:

a poropo rolet, to kiedyś moja siostrzenica spała u mojem mamy,
no i o godzinie 6 była wsypana i gotowa do zabawy, przyszła do babci i ja budzi, a moja mama do niej "Zuziu jeszcze jest noc śpimy" a ona podeszła do okna i ledwo dosięgając podniosła odrobinę roletę i mówi "Babciu już jest dzień, ale tobie się pomyliło bo masz to coś na oknie"

gratulujemy skończonego 3 miesiąca

niutka
ale maż bystrą córę tylko pogratulować

czarna biedna Majka a długo już jej to oczko ropieje ??

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:14   #4248
Eirene1987
Zakorzenienie

czarna no troszeczkę... ale i tak jest śliczna

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-25 o 07:53
Stary 2011-06-24, 07:26   #4249
87czarna
Zakorzenienie

wanilka no teraz już jakos tydzień to trwa... wcześniej tez miała przez kilka dni,ale samo ustało...

:/

Eirene rzeczywiście fajne ujęcie...jaki zapatrzony...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 07:31   #4250
wanilia83
Zadomowienie

eirene super zdjęcie

czarna
a masujesz i zakrapiasz solą fizjologiczną ?? oby szybko przeszło

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:33   #4251
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene rzeczywiście fajne ujęcie...jaki zapatrzony...

Cytat:
eirene super zdjęcie

Stary 2011-06-24, 07:34   #4252
87czarna
Zakorzenienie

Przyznam się szczerze,że boje jej się zakraplac sola fizjologiczną,bo kiedy jak jej dawałam do nosa,to tak wrzeszczała,że nie umiałam jej uspokoic...

Przemywam z wierzchu solą fizjologiczną,a na noc rumiankiem...

pamiętam,że iweczka wspominała o tym,że rumianek podrażnia...

Wanilka,a jak robic ten masaż?

Stary 2011-06-24, 07:35   #4253
iweczka
Zakorzenienie

hej.
u nas dzis 2 pobudki, a teraz mała juz sie kreci wiec zaraz pewnie wstanie.

castia, nie próbowałam dawać soczku, myslisz, że to zadziała???? boje sie, że to za wczesnie na soczek.
Smoka ciagnie jak szalona, a jak wkładam Jej butle, to jest istny armagedon. będe próbować dalej.....
ale powoli zaczynam sie denerwować!

wanilka, kurcze aż sama ciekawa jestem skąd u Nadusi takie odciski. idź do lekarza, zapytaj

iza, Gratulacje dla Idalki, skończenia 3 m-cy
a siostrzenica to mała cwaniara!

niutka, słodka córcia!!!

Cytat:

1. jak mial jakies 2 tyg. - nie wiem czemu ale dziwnie reaguje na konika morskiego - jak go widzi to zawsze chce mu ssać nosi jak go dorwie to to robi, konik ma juz cały nos posklejany

a reszta zdjęc z przed ok. 2 tyg, bo najswiezsze nie zrzucone jeszcze na kompa
maggol, słodki maluch!!!

kurcze podoba mi sie ten konik morski, ma Go jeszcze któras???
on wydaje jakies odgłosy, bo chyba świeci???

eirene, słodki Oli

czarna, my jutro idziemy znowu do okulisty z oczkami Lenki.
juz mielismy 4 dni spokoju, ale zauważyłam, że znowu ropieją.
Może wybierz sie do okulisty, może ma niedrożne kanaliki, lub jakś infekcje-moja chrześnica ostatnio własnie miała infekcje oka i zbierała Jej sie ropa.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:38   #4254
87czarna
Zakorzenienie

iweczka no czuję,że nie ominie mnie ta wizyta... :/

Chciałam Wam jeszcze powiedziec,że już w przyszły czwartek przylatuje Tż Będziemy razem aż do 25 lipca,pozniej 2 tygodnie przerwy,no i 13 sierpnia przyleci znowu na dwa tygodnie i pozniej juz wracamy razem do Anglii

Ale to minęło... teraz tak patrzę na kalendarz i już za 15 dni nasze weselicho

Stary 2011-06-24, 07:38   #4255
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam się szczerze,że boje jej się zakraplac sola fizjologiczną,bo kiedy jak jej dawałam do nosa,to tak wrzeszczała,że nie umiałam jej uspokoic...

my też masujemy
w kąciku oka (przy nosku) powinnaś wyczuć takie zgrubienie i to rozmasowywać kierując sie w dół, wtedy u Lenki leci ropa jak szalona :/
potem przemywam solą fizj. i jałowym gazikiem. a na koniec krople z antybiotykiem
Lenka też tego nie lubi, ale czasami rano nie mogła oka otworzyc tyle miała ropy na rzęsach:/

czarna, a stresujesz sie ??????
ja pamietam przed swoim ślubem bylismy tak zaganiani, bo oczywiscie mądry tż nie chciał nikogo pomocy :/
i wszystko załatwialismy sami, to w piatek przygotowywalismy winietki, a w sobote, 2 h przed ślubem listy gości na taką tablice, kto gdzie siedzi......... bo zapomnielismy o tym !! heh masakra :/
ślub zaplanowany 1,5 roku wczesniej, a wraz cos zostalo na ost.chwile
teraz to sie z tego smieje, ale wtedy maiałam juz dosc

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-24 o 07:48
Stary 2011-06-24, 07:47   #4256
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
my też masujemy
w kąciku oka (przy nosku) powinnaś wyczuć takie zgrubienie i to rozmasowywać kierując sie w dół, wtedy u Lenki leci ropa jak szalona :/
potem przemywam solą fizj. i jałowym gazikiem. a na koniec krople z antybiotykiem
Lenka też tego nie lubi, ale czasami rano nie mogła oka otworzyc tyle miała ropy na rzęsach:/

czarna, a stresujesz sie ??????
ja pamietam przed swoim ślubem bylismy tak zaganiani, bo oczywiscie mądry tż nie chciał nikogo pomocy :/
i wszystko załatwialismy sami, to w piatek przygotowywalismy winietki, a w sobote, 2 h przed ślubem listy gości na taką tablice, kto gdzie siedzi......... bo zapomnielismy o tym !! heh masakra :/

ale sola przemywasz tylko z wierzchu?;>

jak dotykam jej kącika oka,to nie wyczuwam zadnego zgrubienia

Wiesz,teraz jeszcze biore to na spokojnie,ale pewnie na kilka dni przed bedzie targało mi żołądkiem spraw było mnóstwo do załatwiania...jeszce kilka dni temu zamawiałam balony

W ogóle... musze zaopatrzyc sie w tabletki ziołowe,haha

Stary 2011-06-24, 07:54   #4257
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ale sola przemywasz tylko z wierzchu?;>

jak dotykam jej kącika oka,to nie wyczuwam zadnego zgrubienia

Wiesz,teraz jeszcze biore to na spokojnie,ale pewnie na kilka dni przed bedzie targało mi żołądkiem spraw było mnóstwo do załatwiania...jeszce kilka dni temu zamawiałam balony

W ogóle... musze zaopatrzyc sie w tabletki ziołowe,haha
mi okulista mówił, żeby wpuścic 1 kropelkę do oka i zebrac gazikiem, lub nasączyc gazik i przemyc od zewnątrz do wewnątrz.

hehe tabletki ziołowe
my mielismy 1 taki duży balon a w nim malutkie baloniki-i podczas 1 tańca balon pękał(był tam taki mechanizm) i te baloniki wylatywały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 07:59   #4258
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
mi okulista mówił, żeby wpuścic 1 kropelkę do oka i zebrac gazikiem, lub nasączyc gazik i przemyc od zewnątrz do wewnątrz.

hehe tabletki ziołowe
my mielismy 1 taki duży balon a w nim malutkie baloniki-i podczas 1 tańca balon pękał(był tam taki mechanizm) i te baloniki wylatywały
Taaa,widziałam to cudo na allegro

a jesli chodzi o winietki..takie cos zamowilismy http://allegro.pl/winietki-podziekow...668653818.html

Stary 2011-06-24, 08:06   #4259
maggol111
Raczkowanie

Eirene1987, 87czarna, traicionera, tajka88,gosikk,ego ego,iweczka,

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
maggol, słodki maluch!!!

kurcze podoba mi sie ten konik morski, ma Go jeszcze któras???
on wydaje jakies odgłosy, bo chyba świeci???
konik świeci i posiada kilka kołysanek, chyba po 5 min.dzwięk i swiatło wycisza sie

tajka moj maly caly czas lubi nos konika, nic sie nie zmieniło, jak tylko go widzi to sie do niego przesuwa aż go dopadnie:brzyda l:
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:11   #4260
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

lepiej nie przemywaj rumiankiem, tylko zakraplaj solą fizjo, przemywaj zwykłą herbatą, rumianek czesto wywołuje uczulenie, moja mama mi przemywała latami rumiankiem, zanim sie zorientowała, że to przez niego mi się pogarszała alergia w oczkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości