|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
gratuluje
czy twoja mala dalej ma te bole brzuszka?? Cytat:
![]() ![]() Bardzo to dziwne... moze ma jakies problemy skorne hmm nie wiem Bylismy dzis w ''Nandos'' na kurczaczku i mala byla grzeczna, smiala sie i nagle zaczela krzyczec i plakac, ale nie prezyla sie tak jak na kolki. Nie umialam jej uspokoic, wlosylam do fotelika pobujalam ze smokiem i przysnela... w domu usypialam ja zjadla torche ale nieduzo bo znowu nie chce jesc i znowu w ryk jakby brzuszek bolal, az sie poplakalam:/ Dzis 2 razy dalam jej odrobine herbatki rumiankowej z hippa pierwszy raz . Moze to byc po tym?? juz jej nie podam tego swinstwa:/
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
Wiem o tym ja też chodze czasem i na 12 godizn jezeli mam dyzur i niestety pracuje tez na nocna zmiane
#4234 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj miała od rana, a popołudniu był spokój, sama już nie wiem co to jest ciekawe co będzie jutro ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Uciekam spać ![]()
#4235 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie chce cie martwic ale to chyba nie odciski a uczulenie-mialam kolezanke ktora byla dorosla i miala identyczne lapki mykaj jutro do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ten płacz mógł być tez z nadmiaru wrażeń. Wreszcie znalazłam nianie elektroniczna, rychło wczas ![]()
![]() |
#4237 | |||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=patrycja_22;2769866 1]
Uwaga, uwaga mój Alanek kończy dzisiaj 4 miesiące ![]() ![]() QUOTE] rośnie mężczyzna ![]() ![]() Cytat:
![]() wypróbuje jeszcze jakiś soczek, podam jej marchewkowy albo jabłkowy może jej posmakuje i pociągnie bo już brak mi pomysłow ![]() a ty próbowałaś może jakiś soczek podać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wanilka też myslę że najlepszym wyjsciem jest wizyta u lekarza! z takimi maluszkami nigdy nic nie wiadomo a lekarz na pewno tego nie zlekceważy - przynajmniej nie powinien a ty bedziesz wiedziała o co chodzi ale wydaje mi się że to jednak uczulenie na cos aaa dziewczyny tak mówicie o wakacjach a widziałam że w Lidlu bodajże od 30 czerwca mają być różne akcesoria w sam raz na wakacje -maty plażowe, te namioty samorozkładające się, leżaki może coś znajdziecie co wam się przyda ![]() umykam spać.kolorowych ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-23 o 22:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Monti, do neurologa zawsze warto iść, on raczej nie powinien niepotrzebnie kierować na rehabilitację. Ja trafiłam najpierw do rehabilitanta a dopiero później do neurologa, który stwierdził że ćwiczenia sa małemu niepotrzebne i bardziej mogę mu zaszkodzić nieprawidłowym wykonywaniem ![]() Tra, ale agentka ![]() Castia, ![]() Izabela, może to faktycznie wina smoczka, spróbuj wrócić do poprzedniego. W sumie nie dziwię się Twojej mamie że po odchowaniu 4 dzieci nie ma ochoty na zajmowanie się wnuczką ale dla mnie żłobek to jednak ostateczność. Moja mama od razu zaprotestowała kiedy tylko wspomniałam o żłobku, do tej pory siedziała z Aleksem a od jesieni dojdzie jej jeszcze Anika. Jestem jedynaczką więc gromadki dzieci nie odchowała ale znając ją to również wtedy nie miałaby wątpliwości. Ale wiadomo że babcia nie ma żadnego obowiązku i trzeba to uszanować. Prunelle, ![]() Maggol, witaj ![]() ![]() Agus, super że jest lepiej ![]() Wanilia, idź idź do lekarza, to faktycznie dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama ma podobne nastawienie do twojej, odchowała 3 dzieci plus nie zliczę iloma się opiekowała jako niania i bardzo ją boli, ze nie może się własną wnuczka zajmować, ale niestety, odległość za duża. Fajnie, ze masz mamę na miejscu ![]()
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
tak jak pisałam w klubie....
po pierwsze- smakowanie stópek po drugie- rosnie nam pożeracz książek- bardzo ją zainteresowała książka tatusia po trzecie- jeżdżę już w spacerówce ( z początku czerwca)
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-06-26 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
złamany obojczyk sie dość często zdarza, zwłaszcza jak dziecko jest duże w klacie, nie jest to nic strasznego, tylko tak brzmi obojczyk potrafi sam sie złamac, by duże dziecko mogło przejśc przez kanał rodny, natura to tak mądrze wymysliła, podobnie jak np. kości czaszki nachodza na siebie podczas przechodzenia główki u mojej malutkiej tez sie zastanawiała pediatra, czy nie ma złamanego, ( bo mała wazyła 4350 i w dodatku miała szeroką klatę) ale nie potwierdziła na 100 % żadnym dodatkowym badaniem, bo nie ma takiej potrzeby kości noworodka sa elastyczne, to nie jest to samo co złamanie u np. juz kilkumiesięcznego malucha Generalnie nic się z tym nie robi, obojczyk zrasta się sam, zaleca sie, by nie kłaśc dziecka za często na tym boku przez pierwsze dwa tygodnie i uważać przy przebieraniu ( pakowanie w kaftan itd to jakieś drastyczne przypadki, normalnie nie ma takiej potzreby)
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-06-24 o 01:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
niutka bystra dziewczynka! widzę,że nie tylko moja przesiadła się już do spacerówki
![]() izabela gratulacje 3 miesiączków ![]() ![]()
![]() |
#4243 | |||||
Wtajemniczenie
|
jaki superowy chlopczyk
![]() Cytat:
niby znaleźliśmy tą drogę po wielkich trudach, bo oczywiście gps wywiózł nas w pole ![]() ![]() my mamy rolety te najgrubsze w sypialni i czasami śpimy do 10 tylko, że ok 8 biorę Olka do siebie do łóżka ![]() gratulacje!!!!! ![]() a siostrzenica super, lubię takie dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY! moje dziecię dzisiaj sie obudziło o 2:30, ale nie płakal tylko sobie machał nóżkami i rączkami, więc po 15 minutach zaczęłam o usypiac smokiem, bez dawania cyca i tak ok 3:15 zasnął i spal do 6:35 czyli to nasz REKORD ŻYCIOWY bo 9H!!!!!!!!!! hurrraaaaa , oczywiście nie liczyłam tej delikatnej ![]() teraz sobie tak tylko drzemie, bo co chwilę chodze, żeby mu smoka dać albo tetrusia ![]() dzisiaj znowu mam dzień poza domem, bo mój tż ma dziś wolne, więc jedziemy najpierw na zakupy, bo muszę porobić sałatki na imieniny mamy, a potem jedziemy na wieś do znajomych, mały pooddycha świeżym powietrzem, a my odpoczniemy, bo dzieciaki uwielbiają jeździć z wózkiem ![]() ![]() ![]() milego dnia!!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej Hej
![]() ![]() ![]() Młody kupala juz wyprodukował więc zaczynamy nowy dzień! ![]() Cytat:
![]() ![]() a widzisz nie zastanawiałam się czy jak bedzie jesień to będą lepiej spać może a może nie bo już będą starsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=ego_ego;27709126 no szukamy cały czas i tak naprawde nie możemy sie zdecydować, w ktorej okolicy i wypadałoby się juz zainteresować kredytem, niby znaleźliśmy tą drogę po wielkich trudach, bo oczywiście gps wywiózł nas w pole ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY! moje dziecię dzisiaj sie obudziło o 2:30, ale nie płakal tylko sobie machał nóżkami i rączkami, więc po 15 minutach zaczęłam o usypiac smokiem, bez dawania cyca i tak ok 3:15 zasnął i spal do 6:35 czyli to nasz REKORD ŻYCIOWY bo 9H!!!!!!!!!! hurrraaaaa , oczywiście nie liczyłam tej delikatnej ![]() to udanych poszukiwań ![]() ale się wyspałaś zazdroszczę u nas rekord życiowy to było prawie 8godzin ![]() kurde podłożyłam małemu pieluchę tetrową bo pupe wietrzy a ten tak tym siurakiem pokierował że wszystko poszło na łóżko i koc ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-24 o 07:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Eirene haha,mały łobuziak
![]() Ja już nawet nie piszę,ile spałyśmy..ile było karmien w ciągu nocy,bo Maja każdego dnia budzi się o 05.oo lub 06.00 rano ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Ech,a my dalej walczymy z łzawiącym i ropiejącym oczkiem... myślałam,że samo minie,jak ostatnio,ale widzę,że chyba jednak nie...
Zobaczcie,jakie ma małe to prawe oczko...
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Iza szczepienie mamy dopiero po 19 lipca obejrzałam dokładnie odciski i one powstają w miejscach w których jak mała ściśnie dłoń naciska czubkami palców a że ma wiecznie mokre albo spocone to może przez to też delikatniejsze ![]() margol słodki synek Cytat:
![]() gratulujemy skończonego 3 miesiąca ![]() niutka ale maż bystrą córę ![]() ![]() czarna biedna Majka ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
czarna no troszeczkę... ale i tak jest śliczna
![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-25 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
wanilka no teraz już jakos tydzień to trwa... wcześniej tez miała przez kilka dni,ale samo ustało...
:/ Eirene rzeczywiście fajne ujęcie...jaki zapatrzony... ![]()
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
eirene super zdjęcie
![]() czarna a masujesz i zakrapiasz solą fizjologiczną ?? oby szybko przeszło ![]()
#4251 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#4252 |
Zakorzenienie
|
Przyznam się szczerze,że boje jej się zakraplac sola fizjologiczną,bo kiedy jak jej dawałam do nosa,to tak wrzeszczała,że nie umiałam jej uspokoic...
Przemywam z wierzchu solą fizjologiczną,a na noc rumiankiem... pamiętam,że iweczka wspominała o tym,że rumianek podrażnia... Wanilka,a jak robic ten masaż?
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
hej.
u nas dzis 2 pobudki, a teraz mała juz sie kreci wiec zaraz pewnie wstanie. castia, nie próbowałam dawać soczku, myslisz, że to zadziała???? boje sie, że to za wczesnie na soczek. Smoka ciagnie jak szalona, a jak wkładam Jej butle, to jest istny armagedon. będe próbować dalej..... ![]() ale powoli zaczynam sie denerwować! wanilka, kurcze aż sama ciekawa jestem skąd u Nadusi takie odciski. idź do lekarza, zapytaj ![]() iza, Gratulacje dla Idalki, skończenia 3 m-cy ![]() a siostrzenica to mała cwaniara! ![]() niutka, słodka córcia!!! Cytat:
kurcze podoba mi sie ten konik morski, ma Go jeszcze któras??? on wydaje jakies odgłosy, bo chyba świeci??? eirene, słodki Oli ![]() czarna, my jutro idziemy znowu do okulisty z oczkami Lenki. juz mielismy 4 dni spokoju, ale zauważyłam, że znowu ropieją. Może wybierz sie do okulisty, może ma niedrożne kanaliki, lub jakś infekcje-moja chrześnica ostatnio własnie miała infekcje oka i zbierała Jej sie ropa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
iweczka no czuję,że nie ominie mnie ta wizyta... :/
Chciałam Wam jeszcze powiedziec,że już w przyszły czwartek przylatuje Tż ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to minęło... teraz tak patrzę na kalendarz i już za 15 dni nasze weselicho ![]()
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kąciku oka (przy nosku) powinnaś wyczuć takie zgrubienie i to rozmasowywać kierując sie w dół, wtedy u Lenki leci ropa jak szalona :/ potem przemywam solą fizj. i jałowym gazikiem. a na koniec krople z antybiotykiem Lenka też tego nie lubi, ale czasami rano nie mogła oka otworzyc tyle miała ropy na rzęsach:/ czarna, a stresujesz sie ?????? ja pamietam przed swoim ślubem bylismy tak zaganiani, bo oczywiscie mądry tż nie chciał nikogo pomocy :/ i wszystko załatwialismy sami, to w piatek przygotowywalismy winietki, a w sobote, 2 h przed ślubem listy gości na taką tablice, kto gdzie siedzi......... bo zapomnielismy o tym !! heh masakra :/ ślub zaplanowany 1,5 roku wczesniej, a wraz cos zostalo na ost.chwile teraz to sie z tego smieje, ale wtedy maiałam juz dosc Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-24 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sola przemywasz tylko z wierzchu?;> jak dotykam jej kącika oka,to nie wyczuwam zadnego zgrubienia ![]() Wiesz,teraz jeszcze biore to na spokojnie,ale pewnie na kilka dni przed bedzie targało mi żołądkiem ![]() ![]() W ogóle... musze zaopatrzyc sie w tabletki ziołowe,haha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe tabletki ziołowe ![]() my mielismy 1 taki duży balon a w nim malutkie baloniki-i podczas 1 tańca balon pękał(był tam taki mechanizm) i te baloniki wylatywały ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o winietki..takie cos zamowilismy http://allegro.pl/winietki-podziekow...668653818.html
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Raczkowanie
|
Eirene1987, 87czarna, traicionera, tajka88,gosikk,ego ego,iweczka,
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
tajka moj maly caly czas lubi nos konika, nic sie nie zmieniło, jak tylko go widzi to sie do niego przesuwa aż go dopadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.