Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 06:06   #2191
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
oglądam na tvp1 "U Pana Boga" za piecem, w ogródku, za miedzą- nie wiem który tytuł prawidłowy.
Jaja jak berety:ha haha:
oj mam wszystkie części. i jak zatęsknię za rodzinnymi stronami to sobie włączam.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
SAB SIMPLEX poprosiłam męża o kupno tego preparatu,
ile go trzeba mieć? 1 op wystarczy ?!
ja mam dwa. w razie czego odstąpię koleżance. nie zmarnuje się. choc mam nadzieję, że nie będę ich potrzebowac

dziewczyny, ratunku!!!!!!
boli mnie odbyt i z tego co wyczytałam to mogą to byc hemoroidy. .nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem co z tym robic.Zniknie to samo za jakiś czas? są jakieś sposoby domowe ? zaczeło się dopiero wczoraj. boli i lekko piecze, ale nic nie krwawi. może jesst jakaś szansa zahamowania?ma któraś tak?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:33   #2192
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

dzień dobry

BRAK WIEŚCI OD SHIRY??

Mam nadzieję,że już ma ktoś smsa tylko jeszcze śpi...

Oh Shirka co z Tobą...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:38   #2193
meszsares
Zadomowienie

iustynka - jak minela noc, podzialo sie cos??? to wszystko pewnie przez przeprowadzke i przemeczenie, za duzo z siebie dalas
ja tez sie balam, ze przez ta przeprowadzke skroci mi sie szyjka, ale bylam w srode u gina i na szczescie sie trzyma ufff no ale ja to mam jeszcze 2 miesiace....
a Shira to tak nas musi trzymac w niepewnosci?? Przeciez juz na 100% cos wiadomo buuuuu Shira dawaj znac!!!
agni - ja mam hemoroidy, ale zawsze tylko w ciazy, potem przechodza. Przyjemne to to nie jest - uwaga bede wstretna - na kazdym wiekszym posiedzeniu krew doslownie kapie jak z kranu, bo mendy pekaja. Ale to jeszcze zalezy czy ma sie wewnetrzne czy zewnetrzne. Ja to tego nawet nie lecze ani nie badam, bo wiem, ze przejdzie po porodzie. Jakby Cie jednak baardzo bolalo to nie ma rady - trzeba isc do gina lub proktologa (bleee wyobrazasz sobie byc takim specjalista??)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:46   #2194
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Dziewczyny ja jestem.
Ale nie mam co pisać puki co nie rodzę w pon mam wizytę to się dowiem ile mały waży i może gin zmieni termin porodu.

Gratuluję Kojoool

dziewczyny a co z Shirą może urodziła ale jest zbyt zmęczona aby do kogoś napisąć.

na hemoroidy się robi nasiadówki tylko nie pamiętam z jakiego ziela i jest też maść ale nie wiem czy w ciąży można używać.Lepiej iść do apteki lub lekarza.Możesz po porodzie dostać i to o wiele większe.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-06-24 o 07:50
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:56   #2195
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam jakoś cicho z rana wiadomości od Shirki brak
Dziś prawie całąnoc nie spałam Krystianek tak kopał po żebrach że jęczałam z bólu i Tż myślał że rodze do tego duszno w sypialni a jak na chwile zasnęłam to mi sie śniło że byłam w ciąży z pięcioraczkami
JustPi z terminami też lecimy równo
Brumek Crazy ja biore tardyferon i na mnie działa
Aania Brunetka za winiki i wszystkie wizyty
Ja też poprosze o kciuki bo za 2godziny dzwonie do przychodni jak tam mój wymaz na paciorka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 07:57   #2196
Bartessa
BAN stały

No wlasnie, co z Shirka??

Zanka jak tam wywolywanie malej??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:04   #2197
meszsares
Zadomowienie

agni - jeszcze mi sie przypomnialo, ze powinno sie dbac o "luzne stolce", w zadnym razie nie doprowadzac do zaparc, bo "twardziochy" (sorry hi hi ale jak to nazwac) podrazniaja odbyt. Czyli - duuuzo pijemy, wciagamy kefirki, jablka, wszelkie pokarmy poprawiajace perystaltyke jelit (jak najwiecej blonnika!) unikamy smazonego miesa itp.
I fakt, ja tez slyszalam, ze niektorym kobitkom po porodzie te hemoroidy zostaly, ale moj lekarz mowil, ze najczesciej sa jednak dolegliwoscia ciazowa i znikaja. Tego nie przewidzisz...
Nasiadowek chyba nie mozna stosowac w ciazy - trzeba sie dopytac gina jakby co.

o, zguba sie znalazla Bolndynkapoznan znaczy sie...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 08:07   #2198
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry też wchodzę na wątek w środku nocy, żeby zobaczyć, czy są wieści od shiry a tu kurcze, no już chyba musi być po!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, i zapomniałam napisać, że byliśmy dziś na "Kac Vegas II" i mi sie niezbyt podobało. Jedynką byłam zachwycona, brzuch mnie bolał ze śmiechu. A dziś brzuch bolał tylko od tego że Tymek kopał w pęcherze
Film może nie był bardzo zły, ale nie śmieszył jakoś wyjątkowo.
Mi też "dwójka" w ogóle się nie podobała. Nie zaśmiałam się na tej części ani razu nawet pomyślałam sobie, że mi się poczucie humoru w ciąży wypaczyło, ale widzę, że nie jestem sama. A na "jedynce" śmiałam się do rozpuku...

iustyna - jak tam Twoje sygnały porodowe? Ustały?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:07   #2199
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
O, miło wiedzieć
I kciuki za wymazik

Blondynko - c oto za tajemnicze zniknięcia? Wytłumacz się tu zaraz!

Też umieram z ciekawości co z Shirą...
I Justynką też, bo w nocy miała przeczucia że urodzi...
Stary 2011-06-24, 08:11   #2200
JustPi
Rozeznanie

dzieńdoberek
Maja od rana się pyta kiedy znowu pójdziemy do zoo zobaczyc rekina
Vaniliova11 niezły sen z tymi pięcioraczkami, można się przestraszyć Hania ostatnio najbardziej aktywna jest jak próbuję zasnąć, zbiera jej się wtedy na gimnastykę, ehhhh

a mój Tż dziś w nocy, po tym jak zobaczył, że wstaję, pyta się co się dzieje (z lekkim strachem w głosie), a ja to co zwykle czyt. do łazienki na siusiu. Biedny chyba zaczyna łapać fazę oczekiwania na pierwsze oznaki porodu.

też się martwię co z Shirą ale może jak jej rozwarcie nie szło to skończyło się cc i pewnie teraz musi leżeć. Co nie zmienia faktu, że jakieś wieści by się przydały. żeby wszystko dobrze było

Vaniliova11 za wyniki
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:14   #2201
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
agni - jeszcze mi sie przypomnialo, ze powinno sie dbac o "luzne stolce", w zadnym razie nie doprowadzac do zaparc, bo "twardziochy" (sorry hi hi ale jak to nazwac) podrazniaja odbyt. Czyli - duuuzo pijemy, wciagamy kefirki, jablka, wszelkie pokarmy poprawiajace perystaltyke jelit (jak najwiecej blonnika!) unikamy smazonego miesa itp.
I fakt, ja tez slyszalam, ze niektorym kobitkom po porodzie te hemoroidy zostaly, ale moj lekarz mowil, ze najczesciej sa jednak dolegliwoscia ciazowa i znikaja. Tego nie przewidzisz...
Nasiadowek chyba nie mozna stosowac w ciazy - trzeba sie dopytac gina jakby co.

o, zguba sie znalazla Bolndynkapoznan znaczy sie...
dziekuję serdecznie
Cytat:
Dziś prawie całąnoc nie spałam Krystianek tak kopał po żebrach że jęczałam z bólu i Tż myślał że rodze do tego duszno w sypialni a jak na chwile zasnęłam to mi sie śniło że byłam w ciąży z pięcioraczkami
JustPi z terminami też lecimy równo
Aania Brunetka za winiki i wszystkie wizyty
Ja też poprosze o kciuki bo za 2godziny dzwonie do przychodni jak tam mój wymaz na paciorka
kciuki za dobry wynik

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem.
Ale nie mam co pisać puki co nie rodzę w pon mam wizytę to się dowiem ile mały waży i może gin zmieni termin porodu.

Gratuluję Kojoool

dziewczyny a co z Shirą może urodziła ale jest zbyt zmęczona aby do kogoś napisąć.

na hemoroidy się robi nasiadówki tylko nie pamiętam z jakiego ziela i jest też maść ale nie wiem czy w ciąży można używać.Lepiej iść do apteki lub lekarza.Możesz po porodzie dostać i to o wiele większe.
dziekuję, ale lepiej żeby nie zostało.
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
iustynka - jak minela noc, podzialo sie cos??? to wszystko pewnie przez przeprowadzke i przemeczenie, za duzo z siebie dalas
ja tez sie balam, ze przez ta przeprowadzke skroci mi sie szyjka, ale bylam w srode u gina i na szczescie sie trzyma ufff no ale ja to mam jeszcze 2 miesiace....
a Shira to tak nas musi trzymac w niepewnosci?? Przeciez juz na 100% cos wiadomo buuuuu Shira dawaj znac!!!
agni - ja mam hemoroidy, ale zawsze tylko w ciazy, potem przechodza. Przyjemne to to nie jest - uwaga bede wstretna - na kazdym wiekszym posiedzeniu krew doslownie kapie jak z kranu, bo mendy pekaja. Ale to jeszcze zalezy czy ma sie wewnetrzne czy zewnetrzne. Ja to tego nawet nie lecze ani nie badam, bo wiem, ze przejdzie po porodzie. Jakby Cie jednak baardzo bolalo to nie ma rady - trzeba isc do gina lub proktologa (bleee wyobrazasz sobie byc takim specjalista??)
na razie nic nie krwawi, wyczułam bąbelka na zewnątrz, idę po jakąs maśc. humor od samego rana zwalony przez takie coś.
a bycie proktologiem, albo jakimkolweik lekarzem nie leży w mojej gestii. padłabym chyba.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 08:17   #2202
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam z rana.
Wchodzę, miałam nadzieję na jakieś smsy na czerwono na forum, a tu nic. Może któraś z was ma nr to Shiry i wyśle do niej zapytanie co u niej?

U mnie ciężka noc była. Obudził mnie okropny grzmot, okno mieliśmy otwarte, to było mocniej słychać i później już nie mogłam dobrze zasnąć. Nie mogłam oddychać na lewym boku, a na prawym nie prześpię przecież całej nocy. Jakiś skurczy dostałam, a rano długo brzuch mnie bolał okresowo. No, ale teraz jakby przeszło, czasem, jeszcze coś.... Wiecie, że ja ogólnie to chciałabym jak najszybciej, ale akurat nie dziś - dziś nam meble do sypialni mają przywieźć.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:37   #2203
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, i zapomniałam się pochwalić Spędziłam dziś dwie godz. w szpitalu swoim, na izbie przyjęć...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Zrobiłam dramatyczne wrażenie? Bo o to mi chodziło
Tak naprawdę to wiedziałam że moja lekarka ma tam dziś dyżur i pojechałąm po receptę na żelazo, bo mi sie jutro kończy I kurcze na tę 1 receptę 2 godz. czekałam Bo akurat 3 rodzące przyjmowała
Pierwsze co sobie pomyślałam, "nie no ją nawet szpital nie rusza"

Editka

SHIRKA ODEZWIJ SIĘ BO SIĘ MARTWIMYYYYY:prosi :

Ja o 11 mam dzwonić do laboratorium o wynik na paciorkowca, mam nadzieję że obejdzie się bez tego paskudztwa

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Blondynkapoznan co to za znikanie odezwij się czasem, bo też się martwimy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:48   #2204
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziś prawie całąnoc nie spałam Krystianek tak kopał po żebrach że jęczałam z bólu i Tż myślał że rodze do tego duszno w sypialni
oj też liczyłam z niecierpliwością że Shira dała znać że już urodziła...

i widze że miałyśmy zbiorowo ciężką noc bo ja tez nie mogłam spać - brzuch mnie pobolewał, napinał się co chwilę, gniotło mnie wszystko, potem zaczęło padać i się duszno zrobiło.. otworzyłam okno na oścież bo nie wiało, do łazienki ze 3 razy wstawałam i dopiero o 8,30 się podnieśliśmy z tz-tem bo ma 2-gą zmianę dzis.

a do tego rano mój brzuch miał taki kosmiczny kształt ze zaczełam się zastanawiać czy Julka się nie przekręciła przez noc w poprzek bo normalnie własnego brzucha nie poznałam, ale teraz już się rozchodziłam i leży tak jak zawsze

żeby paciorka nie było

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:49   #2205
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Szukam info do Shirki a tu nic. Mam nadzieję, że tylko nie ma siły nic napisac i jest już szczęściwą mamą.
Mnie boli gardło, na zewnątrz pada deszcz i ogólnie nie mam humoru, chociaż udało mi się kupić dla mężulka bilety na Rammstein
Miłego dnia!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-06-24 o 08:52
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:50   #2206
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumek, a z ciekawości to jakie żelazo łykasz? Pytam, bo ja próbowałam i Tartyferon (czy coś takiego), i Feroplex i nic mi nie pomogły, coraz gorzej było i głupi oraz tani Ascofer bez recepty na mnie zadziałał.... uśmiałam się, bo szczególnie tego Feroplexu to się opiłam, za niezłą sumkę...
Mnie lekarz od razu kazał Ascofer kupić i łykać bo w sumie anemie miałam malutką - hemo spadła mi na 11 ale kazał zazywac - bo to żelazo ponoć najlepiej działa i najtansze jest i najskuteczniejsze.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
trzeba będzie Filipa eksmitować do jego pokoju
i co będziemy robić? wstępną akcję wywoływania małej
mąż jeszcze o tym nie wie, ale ja postanowiłam
i jak tam po szaleńczej nocce? ruszyło Cię coś?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:51   #2207
dziubek79
Zakorzenienie

hej brzuchatki, pisałam niedawno do Shirki ale nie odpisuje... więc nie wiem co się dzieje
ja dalej walczę z dołkiem ... Zmalowana , Zanka mam nadzieję że chociaż u Was się coś rusza !!!!
ale trzymam kciuki za wszystkie wyniki, badania, wizyty, powroty mężów itp
buziaki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:55   #2208
nerola
BAN stały

Krzyś Shirki jest na świecie!!!
Ale miała CC ,inaczej nie dało rady

Takze juz spokojnie dziewczynki
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:57   #2209
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

no nareszcie coś wiemy!!!
Grstulacje kochana
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:59   #2210
wodaqua
Zadomowienie

Uff!
Gratulacje Shirko!
Napięcie odchodzi
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:00   #2211
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Uff, warto było czekać na wiadomości. Gratulacje dla nich!
Stary 2011-06-24, 09:00   #2212
nerola
BAN stały

Biedna Shirka się wymęczyła tyle godzin i dopiero CC.

Ale ważne,że już po.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:00   #2213
zanka205
Zakorzenienie

Shira gratuluję! najważniejsze, że masz to za sobą

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:01   #2214
justa878
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję!!!

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:04   #2215
youyou
Zakorzenienie

Shira to gratulacje!!! nareszc ie!

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku ale parte to chyba góra pół godziny.
Zresztą mnie o wiele bardziej polały te dające rozwarcie niż samo parcie.
Moje parte z Filipem trwały 2h 40min..... (tak mam w karcie wpisane), także można duuużo dłużej

iustyna i jak????

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
boli mnie odbyt i z tego co wyczytałam to mogą to byc hemoroidy. .nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem co z tym robic.Zniknie to samo za jakiś czas? są jakieś sposoby domowe ? zaczeło się dopiero wczoraj. boli i lekko piecze, ale nic nie krwawi. może jesst jakaś szansa zahamowania?ma któraś tak?
mi się pojawiły hemoroidy po porodzie, potem zniknęły, więc to taka przypadłość ciążowa

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-24 o 09:14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:06   #2216
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Biedna Shirka się wymęczyła tyle godzin i dopiero CC.

Ale ważne,że już po.
Znasz jakieś szczegóły, o której się mały urodził?
Stary 2011-06-24, 09:12   #2217
JustPi
Rozeznanie

Shira gratulacje to teraz odpoczywaj i jak najszybciej do nas wracaj

ja parte też miałam ok 2h, choć na szkole rodzenia mówiła położna, że max 30 min. Już się położne w szpitalu zaczęły denerwować bo na drugą fazę jest zdajsie właśnie 2h a u mnie było dłużej i zaczęły mnie straszyć vacum, to się spięłam i urodziłam bo jakoś vacum mnie przeraziło
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:14   #2218
agadus
Wtajemniczenie

iustyna rodzi??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:15   #2219
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE SHIRKO!!! SZKODA, ŻE CC ALE NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JUZ PO WSZYSTKIM
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:16   #2220
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczynki dziekuje za kciuki strasznie boje sie tego paskudztwa
Natka czyli o 11 obydwie dzwonimy oczywiscie trzymam kciuki żeby Tobie też nic nie wyszło
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości