|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, ratunku!!!!!! boli mnie odbyt i z tego co wyczytałam to mogą to byc hemoroidy. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dzień dobry
BRAK WIEŚCI OD SHIRY?? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że już ma ktoś smsa tylko jeszcze śpi... Oh Shirka co z Tobą... |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
iustynka - jak minela noc, podzialo sie cos??? to wszystko pewnie przez przeprowadzke i przemeczenie, za duzo z siebie dalas
![]() ja tez sie balam, ze przez ta przeprowadzke skroci mi sie szyjka, ale bylam w srode u gina i na szczescie sie trzyma ufff no ale ja to mam jeszcze 2 miesiace.... ![]() a Shira to tak nas musi trzymac w niepewnosci?? ![]() ![]() agni - ja mam hemoroidy, ale zawsze tylko w ciazy, potem przechodza. Przyjemne to to nie jest - uwaga bede wstretna - na kazdym wiekszym posiedzeniu krew doslownie kapie jak z kranu, bo mendy pekaja. Ale to jeszcze zalezy czy ma sie wewnetrzne czy zewnetrzne. Ja to tego nawet nie lecze ani nie badam, bo wiem, ze przejdzie po porodzie. Jakby Cie jednak baardzo bolalo to nie ma rady - trzeba isc do gina lub proktologa (bleee wyobrazasz sobie byc takim specjalista??) |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem.
Ale nie mam co pisać puki co nie rodzę ![]() ![]() Gratuluję Kojoool ![]() ![]() dziewczyny a co z Shirą ![]() na hemoroidy się robi nasiadówki tylko nie pamiętam z jakiego ziela i jest też maść ale nie wiem czy w ciąży można używać.Lepiej iść do apteki lub lekarza.Możesz po porodzie dostać i to o wiele większe. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-24 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Dziś prawie całąnoc nie spałam Krystianek tak kopał po żebrach że jęczałam z bólu i Tż myślał że rodze ![]() ![]() ![]() JustPi z terminami też lecimy równo ![]() Brumek Crazy ja biore tardyferon i na mnie działa ![]() Aania Brunetka za winiki i wszystkie wizyty ![]() Ja też poprosze o kciuki bo za 2godziny dzwonie do przychodni jak tam mój wymaz na paciorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
BAN stały
|
No wlasnie, co z Shirka??
![]() Zanka jak tam wywolywanie malej?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
agni - jeszcze mi sie przypomnialo, ze powinno sie dbac o "luzne stolce", w zadnym razie nie doprowadzac do zaparc, bo "twardziochy" (sorry hi hi ale jak to nazwac
![]() I fakt, ja tez slyszalam, ze niektorym kobitkom po porodzie te hemoroidy zostaly, ale moj lekarz mowil, ze najczesciej sa jednak dolegliwoscia ciazowa i znikaja. Tego nie przewidzisz... Nasiadowek chyba nie mozna stosowac w ciazy - trzeba sie dopytac gina jakby co. o, zguba sie znalazla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() iustyna - jak tam Twoje sygnały porodowe? Ustały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
O, miło wiedzieć
![]() I kciuki za wymazik ![]() Blondynko - c oto za tajemnicze zniknięcia? ![]() ![]() Też umieram z ciekawości co z Shirą... I Justynką też, bo w nocy miała przeczucia że urodzi...
#2200 |
Rozeznanie
|
dzieńdoberek
![]() Maja od rana się pyta kiedy znowu pójdziemy do zoo zobaczyc rekina ![]() Vaniliova11 niezły sen z tymi pięcioraczkami, można się przestraszyć ![]() a mój Tż dziś w nocy, po tym jak zobaczył, że wstaję, pyta się co się dzieje (z lekkim strachem w głosie), a ja to co zwykle czyt. do łazienki na siusiu. Biedny chyba zaczyna łapać fazę oczekiwania na pierwsze oznaki porodu. też się martwię co z Shirą ale może jak jej rozwarcie nie szło to skończyło się cc i pewnie teraz musi leżeć. Co nie zmienia faktu, że jakieś wieści by się przydały. ![]() Vaniliova11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a bycie proktologiem, albo jakimkolweik lekarzem nie leży w mojej gestii. padłabym chyba. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Wchodzę, miałam nadzieję na jakieś smsy na czerwono na forum, a tu nic. Może któraś z was ma nr to Shiry i wyśle do niej zapytanie co u niej? U mnie ciężka noc była. Obudził mnie okropny grzmot, okno mieliśmy otwarte, to było mocniej słychać i później już nie mogłam dobrze zasnąć. Nie mogłam oddychać na lewym boku, a na prawym nie prześpię przecież całej nocy. Jakiś skurczy dostałam, a rano długo brzuch mnie bolał okresowo. No, ale teraz jakby przeszło, czasem, jeszcze coś.... Wiecie, że ja ogólnie to chciałabym jak najszybciej, ale akurat nie dziś - dziś nam meble do sypialni mają przywieźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Editka ![]() SHIRKA ODEZWIJ SIĘ BO SIĘ MARTWIMYYYYY ![]() ![]() Ja o 11 mam dzwonić do laboratorium o wynik na paciorkowca, mam nadzieję że obejdzie się bez tego paskudztwa ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Blondynkapoznan co to za znikanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widze że miałyśmy zbiorowo ciężką noc bo ja tez nie mogłam spać - brzuch mnie pobolewał, napinał się co chwilę, gniotło mnie wszystko, potem zaczęło padać i się duszno zrobiło.. otworzyłam okno na oścież bo nie wiało, do łazienki ze 3 razy wstawałam i dopiero o 8,30 się podnieśliśmy z tz-tem bo ma 2-gą zmianę dzis. a do tego rano mój brzuch miał taki kosmiczny kształt ze zaczełam się zastanawiać czy Julka się nie przekręciła przez noc w poprzek bo normalnie własnego brzucha nie poznałam, ale teraz już się rozchodziłam i leży tak jak zawsze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Szukam info do Shirki a tu nic. Mam nadzieję, że tylko nie ma siły nic napisac i jest już szczęściwą mamą. Mnie boli gardło, na zewnątrz pada deszcz i ogólnie nie mam humoru, chociaż udało mi się kupić dla mężulka bilety na Rammstein ![]() Miłego dnia! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-06-24 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- i jak tam po szaleńczej nocce? ruszyło Cię coś?
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki, pisałam niedawno do Shirki ale nie odpisuje... więc nie wiem co się dzieje
![]() ja dalej walczę z dołkiem ... Zmalowana , Zanka mam nadzieję że chociaż u Was się coś rusza !!!! ale trzymam kciuki za wszystkie wyniki, badania, wizyty, powroty mężów itp buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
BAN stały
|
Krzyś Shirki jest na świecie!!!
Ale miała CC ,inaczej nie dało rady ![]() Takze juz spokojnie dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
Uff!
Gratulacje Shirko! Napięcie odchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
BAN stały
|
Biedna Shirka się wymęczyła tyle godzin i dopiero CC.
Ale ważne,że już po. |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Shira gratuluję! najważniejsze, że masz to za sobą
![]()
#2214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Shira to gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() iustyna i jak???? Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-24 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
Shira gratulacje
![]() ![]() ja parte też miałam ok 2h, choć na szkole rodzenia mówiła położna, że max 30 min. Już się położne w szpitalu zaczęły denerwować bo na drugą fazę jest zdajsie właśnie 2h a u mnie było dłużej i zaczęły mnie straszyć vacum, to się spięłam i urodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Wtajemniczenie
|
iustyna rodzi??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziekuje za kciuki strasznie boje sie tego paskudztwa
![]() Natka czyli o 11 obydwie dzwonimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.