|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Ale szczęściara z Ciebie... Ja niestety nie spotkałam się nigdy z tak niską ceną ampułek.
|
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
niezła cena
![]() przygotowałam sobie wcierkę : woda pokrzywowa + olejek rozmarynowy . Jakie polecacie jeszcze dodać ? ma : eukaliptusowy, cedrowy, grejpfrutowy, lawendowy, tymiankowy i z drzewa herbacianego..
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Lawenda, tymianek lub herbaciany. Cedrowy też może być.
|
#4534 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Włosy mi nie wypadają jakoś kosmicznie szybko, ale rok czy dwa lata temu - dosłownie kłaki zdejmowałam ze szczotki. Obecnie szczotki nie posiadam i nie żegnam się z całymi kłakami. ![]() Cytat:
![]() Ja bym dała tymiankowy i z drzewa herbacianego. Eukaliptusowego i cedrowego jeszcze nie miałam, ale też pewnie są całkiem przyjemne w zapachu. O ile znowu pamięć mnie nie zawodzi to tymiankowy, lawendowy i grejpfrutowy stymulują porost. O właśnie ston3d, a propos olejków - jak Twoja praca idzie? Jak masz jakiejś konkretniejsze informacje zebrane, to możesz zawsze skrobnąć parę słów tutaj...
|
||
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
właśnie dopiero co je dostałam , i będę używać po raz pierwszy , dla tego pytam o zdanie
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wczoraj po raz pierwszy nałozyłam na skórę głowy wodę brzozową+olejek herbaciany+lawendowy+rozm arynowy. W pierwszym momencie nie było zadnych objawów, ale po chwili skóra zaczęła lekko mrowić. Trwało to kilka chwil. Mój mąż w pewnym momencie pyta co tak ładnie pachnie. Okazało się, że to moje lawendowe włosy
|
#4538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2766282 1]O ile znowu pamięć mnie nie zawodzi to tymiankowy, lawendowy i grejpfrutowy stymulują porost.[/QUOTE]
olejek grejfrutowy jest na cellulit |
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
to ja też zapuszczam włosy
jak narazie czekam na przypływ gotówki:/ ale próbuje tanimi sposobami jakoś ruszyć wzrost moich włosów ![]() 1.pije pokrzywe 2x dziennie, planuje gotować jeszcze skrzyp do picia 2.robie wcierki sama z skrzypu, pokrzywy, trochę oleju rycynowego, żelu aloesowego jako odrobina konserwatu i troszke spirytusu który ma w sobi coś z bursztynem ponieważ był zalany bursztynem ....jak nie dałam spiryturu to się wcierka szybko psuła 3. robie płukanki z pokrzywy skrzypu i rumianku( rumianek po to by tak bardzo nie przyciemniła mi pokrzywa i skrzyp moje blond włosy )4. wcieram sam olejek rycynowy w skórę głowy...ale nie systematycznie 5. przed myciem robię 2x w tyg maskę z żółtka, rycyny, cytryny, oliwy z oliwek, szczypty cynamonu (podobno pobudza cebuliki) 6.biorę suplement duety biogarden z witaminami i ekstraktem ze skrzypu i pokrzywy staram się pielęgnować włosy jak najlepiej... o pielęgnację moich kręconych włosów zatroszczył się inny wątek z wizażu ![]() a więc myję odżywką albo dziecinnym szamponem stosuje odżywki d/s albo maski pod czepek używam odżywek b/s olejuje włosy oliwką dla dzieci z Hippa albo oliwą z oliwek raz w tygodniu mam zamiar w tym tygodniu kupić jakąś apteczną wcierkę i mam pytanie czy jantar komuś widocznie pomógł z przyspieszeniem wzrostu włosów? (jest bez alkoholu a to moim suchym z natury kręconym włosom by się spodobało, bo wiadomo że nawet jeśli wcierać to będę tylko w skalp to i tak troszkęna włosy spłynie )i czy jakiś szampon polecacie na przyspieszenie porostu? tylko żęby nie wysuszał... czytałam tu o alpecinie c 1 ale różnie tu było mówione raz że wysusza a raz nie ![]() o porost włosów zaczełam walczyć od tygodnia i zauważyłam już pare babyhair chcę też powiedzieć że właśnie jestem po lekturze tego całego wątku i mam mętlik w głowie ![]() dziękuję za pomoc z góry
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-22 o 12:19 |
|
|
|
#4541 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawia, że masz lepszy pożytek z ziół. Wcierki na samej wodzie działają na podobnej zasadzie co płukanki (po prostu takie lanie na głowę połączone z masażem), za to alkohol sprawia, że zioła mogą więcej spenetrować. ![]() Wizażanki rzuciły kiedyś jakiś mądry termin. Promotor przejścia czy coś takiego. Cytat:
Cytat:
) chwaliły bardziej tonik kofeinowy z Alpecinu niż szampon.
|
|||
|
|
|
#4542 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2767493 8]
Niektóre wizażanki (te które dorwały raczej ) chwaliły bardziej tonik kofeinowy z Alpecinu niż szampon.[/QUOTE]Dziękuj,ę za odpowiedz a czy ten tonik ma alkohol? ![]() i czy alkohol w wcierce i dolany do tego olej rycynowy mogą do siebie w jakiś sposób nie pasować? czy używałyście odżywkę do włosów Jantar jako wcierki? jaki dawała efekt?
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam jantaru , ale w sumie nie mierzyłam włosów, zanim zapragnełam przyspieszyć ich porost ...wydaje mi się, że rosną ciut szybciej, ale dopiero 2lub 3 butle wykończyłam ... pojawiło się za to sporo nowych włosków
|
|
|
#4544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile jej już stosujesz jeśli chodzi o upływ czasu? ile np miesięcy?
|
|
|
#4545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z Twoich okolic też Wrocław ![]() Szukałam ostatnio jantaru w aptekach, mgiełki nawilżająco-ochronnej i nie mogłam znaleźć i nie wiem tak wogóle co robić, bo włosy mi zwolniły w tym miesiącu, sama fryzjerka to przyznała na dodatek ponoć mam przesuszone włosy, a od stycznia używam olei i mam kilka masekDobrze, że już wakacje!
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jantara stosuję tak z 4 miesiące chyba ...ale z przerwami w dostawie Cytat:
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Któraś z Wizażanek używała szamponu Revitax, on też jest z kofeiną, efekty miała powalające ![]() Cytat:
Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Może za dużo wszystkiego naraz używasz i przynosi to zupełnie inny efekt od oczekiwanego
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych pigułek, to przez lata całe już biorę środki hormonalne (różne pigułki , plastry) i nigdy nie zaobserwowałam wypadania włosów z tym związanego. Różnie to bywa, ale moze niepotrzebne zmartwienie.
Cytat:
To po takiej przedłużonej przerwie nie zapomnij sie dodatkowo zabezpieczać.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-06-23 o 12:10 |
|
|
|
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
Snilo mi sie ze scielam wlosy na prostego boba i.... wygladalam slicznie. Wogole to denerwuje mnie to ze musze czekac kolejny rok by pozbyc sie koncow by miec rowna dlugosc wlosa. Grrrrrr... Wlosy zapuszczam juz 3 rok i chyba mam watpliwosci....help!
|
#4550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż tak się na tym nie znam ale może to zależy od pigułek. W każdym razie myślicie, że jak zrobię olej z mieszanką ziół takich jak: pokrzywa(zapobiega łupieżowi, działa tonizująco oraz wzmacniająco), nagietek, mięta( poprawia ukrwienie skóry głowy – co wspomaga porost włosów), pietruszka(wzmacnia kolor włosów i nadaje im połysk) i jak dołapie to skrzyp to może to coś dać na porost? Takie mam w domu- skrzyp mam zamiar znaleźć gdzieś przy jakimś lesie. Co bym mogła jeszcze do tej mieszanki dodać? Wiem że to mi może przyciemnić włosy ale to nic
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie tu dluugo nie bylo :P jakos czasu ni mam... i szczerze to o wlosy tez przestalam dbac :/ jedyne co to wcieralam ponad miesiac wode brzozowa, teraz zrobilam przerwe
a no i bralam cynk w tabletkach... o ile jakiegos super wplywy na wlosy nie zauwazylam, to na cere byl po prostu super! juz po tygodniu nie mialam zadnych wypryskow... no i zastanawiam sie czy sciac wlosy, czy nie... bo mi sie troche koncowki krusza, podcinalam ale nic nie pomaga, pomimo ze rycyne wcieram... i ogolnie chcialabym miec wszystkie wlosy na tym samym poziomie, czyli musialabym ciachnac je o jakies 7 cm :/ hmm.. sama nie wiem |
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chyba ze cytowałaś w momencie jak ja edytowałam .Głupotę napisałam w przypływie pomroczności jasnej ![]() Pigułkę berze się załóżmy ostatnią w niedzielę, a pierwszą z następnego listka w nastepny poniedziałek tak jak mówisz/piszesz. Ja teraz biorę plastry i się zakręciłam, bo plaster odkleja się w np niedziele i przykleja w niedzielę czyli siódmego dnia.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-06-23 o 12:58 |
|
|
|
|
#4553 |
|
Przyczajenie
|
A ja się podzielę składnikiem cudownym
avokado . Obiera się jedno avokado ( bardzo łatwo, miękka skórka) , przecina, wyciąga pestkę i miksuje. Dodajemy ze 2-3 łyżki śmietany i mieszamy. Tą zieloną papkę przypominającą wasabi wcieramy na umyte włosy i jak przy większości takich masek zawijamy je w rozgrzany ręcznik ( bądź podgrzewamy co jakiś czas suszarką, żeby było cieplutko naszym włosom ) i trzymamy tak z godzinkę. Potem spłukujemy i jeszcze raz myjemy szamponem . Po tym włosy są jeeeju, mięciutkie i takie miłe w dotyku, że ciągle chce się je macać + nic nie leci mi po plecach, ma dość łagodny zapach ( a nie jak w przypadku jaja, oliwy i olejku rycynowego : O ) łatwo się spłukuje , no i nic się nie klei. Cudo . Za chwilę właśnie idę to zrobić, + zaopatrzyłam się w serum z L'biotica . ++ na szybki porost włosów myć je w zimnej i płukać w lodowatej, wykonywać masaż, czesać przed kąpielą i rano, zdrowo się odżywiać, nie tarmosić ręcznikiem i nosić luźno. A i oczywiście stosować maski i odżywki- najlepiej te naturalne . 44 cm , cel--> 70 cm
|
|
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam o scieciu ale to jeszcze nie ten czas
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, stosuje Seboradin z olejkiem eter. rozmarynowym i lawendowym jako wcierke.
Wlosy normalnie rosną mi 1 cm a przez pielegnacje ktora stosuje (wcierki i olejowanie i tabletki) urosly 0,5 cm. Bede cierpliwa, moze to tylko 1-wszy mc taki.. ![]() Czy moge stosowac np pon - wcierka seboradin wt - wcierka brzozowa sr - seboradin cz - brzozowa tak na zmiane? moze to pomoze? w niedz nic. i tak 3 tygodnie. potem tydzien przerwy. Beyourheart dzieki za podzielenie sie przygotowaniem maski, sprobuje
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-24 o 11:13 |
|
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
ja chcę już długie włosyyyy
idę sobie zmierzyć kłaka a później może fotki jakieś porobię w końcu.. i też sobie wpis w blogu zrobię <foch>
|
|
|
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
ja też ! wcierki, oleje , skrzypokrzywa , naturalne szampony itd i zero efektów , marny cm rosną
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
Za tydz 1go mierze wlosy
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Więc kupiłam dwa opakowania 

) Przypadkiem natrafiłam na ten watek, więc postanowiłam się wypowiedzieć.

)

i nie wiem tak wogóle co robić, bo włosy mi zwolniły w tym miesiącu, sama fryzjerka to przyznała
na dodatek ponoć mam przesuszone włosy, a od stycznia używam olei i mam kilka masek
15.04.2013