|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Cz: XI
bunny zdjecie w lokach wymiata
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny jeszcze jedno pytanie - na ile przemalaksować? 10 minut ?
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
hello blondaski!
bo zle mi odrost bralo na tle skandynawskiego co nie znaczy ze jakbym teraz zrobila nie bylo by ok ![]() wtedy wiadomo roznica bardzo wychodzila ale na c12 tez byla ![]() mam porownanie fotek ![]() c12 i popielaty 219. i mysle ze roznica niewielka ![]() c12 Załącznik 4044829Załącznik 4044830 219 Załącznik 4044831Załącznik 4044832Załącznik 4044833[/QUOTE] no faktycznie mała różnica jedynie efekt po 219 bardziej popielaty a po c12 wydaje sie taki srebrzysto-złoty jak odcień białego złota. w sumie jakby efekt na odroście był zadowalający to może bym sie skusiła czeko działaj jak najszybciej bo nie mogę się doczekać efektu ![]()
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sie kurcze doczekać nie moge [/QUOTE]ja tez sie doczekac nie moge ![]() a mnie tak kusi ze bym juz za tydzien farbowala ale nic widac nie bedzie... jak ja 2 tyg wytrzymam ![]() ja bym nie olejowala generalnie- jesli klientka przychodzi do salonu i ma na wlosach jakies stylingujace badziewia- lakier, zel, pianka itp. to nalezy jej przed farba umyc wlosy- delikatnie i nie masowac skory glowy. poniewaz kolor moze wyjsc w łaty, z rozna intensywnoscia albo szybko sie zmyc. dopuszcza sie jedynie naturalnie tluste wloski- bo farby maja wlasciwosci myjace i tluszcz naturalny to dla nich nie przeszkoda a chroni skore ale nie wiem jakby to bylo w wypadku tluszczy innego pochodzenia, no i wiadomo ze to widac jak przyjdzie z przetluszczonymi wloskami a jak z glowa nie myta od tygodni wtedy glowe myje sie i tak- bo fryzjer nie musi pracowac na brudnych wlosach!ja bym nie kombinowala zeby sobie nie narobic... chociaz z wlasnego doswiadczenia wam powiem, ze ja wole sobie np. farbowac wloski myte dzien wczesniej- gora dwa, bo po 3 dniach swedzi mnie skora i zawsze gdzies sie podrapie podswiadomie a potem za✂✂✂iscie pali farba w tym miejscu ![]() to juz wole klasc na swiezo myte- popiecze i przejdzie, chociaz mnie ostatnio coraz mniej pieka te farby- a jesli juz to przykladam wiatrak i po kilku sekundach przechodzi jak macie wentylator to polecam!
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie efekt po 219 bardziej popielaty a po c12 wydaje sie taki srebrzysto-złoty jak odcień białego złota. w sumie jakby efekt na odroście był zadowalający to może bym sie skusiła czeko działaj jak najszybciej bo nie mogę się doczekać efektu ![]() [/QUOTE]Spoko bede sie duzo po głowie dzisiaj macać zeby były tłustsze |
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
w ulotce podane- trzymac na odroscie 30-40 minut! a potem rozczesac na 5 minut to mozna dac malaks na 10 min to gora! a kolejne razy jakby co malaks na 3-5 minut- to woda 12%! Cytat:
jedynie efekt po 219 bardziej popielaty a po c12 wydaje sie taki srebrzysto-złoty jak odcień białego złota. w sumie jakby efekt na odroście był zadowalający to może bym sie skusiła czeko działaj jak najszybciej bo nie mogę się doczekać efektu ![]() [/QUOTE]mysle ze roznica jest tak niewielka a odcienie oba zimne ze mozesz smialo sprobowac. jak ci sie nie spodoba to za 3-4 tyg zafarbujesz c12 i tyle ![]() ja wlasnie mam tak ze c12 podoba mi sie tuz po farbowaniu jak ma ten stalowo-niebieski polysk a pozniej juz jak jest zolto-kremowa to mi sie nie podoba i dlatego farbuje co 2-3 tyg jak glupia ![]() i tak mysle ze 219 lepsze dla mnie bo dluzej jest zimne. tylko czy odrost mi podola ![]() wam na pewno bo ona jest max do ciemnego blondu a ja najwyzej znow bede miala cieply rudawy odrost ktory bedzie sie wyrownywal ale jak bede farbowac co 3 tyg to przezyje ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
to popros jeszcze tego z kim wychodzisz i rodzine zeby tez pomagali macac
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle że z checia pomaca mnie po włosach |
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ona jest do ciemnego blondu a moje to już pod jasny brązik podchodzą i właśnie boje się że wyjdzie rudo też mam tak jak Ty odnośnie efektu po c12 : efekt zaraz po cudowny a po tygodniu u mnie już jest ciepławo ale nie jest aż tak najgorzej
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ona jest do ciemnego blondu a moje to już pod jasny brązik podchodzą i właśnie boje się że wyjdzie rudo też mam tak jak Ty odnośnie efektu po c12 : efekt zaraz po cudowny a po tygodniu u mnie już jest ciepławo ale nie jest aż tak najgorzej [/QUOTE]Ja po c10 mam tak że mam na poczatku stalowo, a potem sie robi ciut cieplejszy ale co 2 mycie Joanka fioletowa i jest dobrze Ale odpada przez odrost.
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odpada przez odrost.[/QUOTE]coz... czasem tak jest ze woda 12% albo trzeba zrezygnowac z bardzo jasnego blondu i zejsc z poziomu... u mnie jakbym miala dawac wode 9% to musialabym miec poziom 7-8 to takie optimum a dla mnie takie ble ![]() to jedziem 12%
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jakbym miala dawac wode 9% to musialabym miec poziom 7-8 to takie optimum a dla mnie takie ble ![]() to jedziem 12% [/QUOTE]No ja na pewno sprobuje jeszcze z 9 % chociaz na pasemku później, albo z 10,5. Ale zobaczymy. Przyciemniać nie chce bo wiekszy cyrk z tym niż z odrostem na wodzie 12 %
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
Caskada - a wiesz, że ciepła woda była najtrudniej był pierwszy krok i się zanurzyć, czaiłam się chyba z 10 minut, ale później koledzy tak mnie ochlapali, że się zanurzyłam, bo już mi było wszystko jedno
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale mnie dziś brat uszczęśliwił, przywiózł mi do opieki córeczkę do jutra, muszę bawić się z nią w pieski, kotki itd tak się wyszalałam z nią a brzdąc nie chce usnąć ja padam a ona ciągle "Ciocia ganiaj mnie!!"Jakoś muszę przeżyć z tym małym terrorystą ![]() Jak b ęde miała czas to wybiorę jakieś zdjęcia i wstawie dla porównia ![]() Buśki |
|
|
|
#2775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Moje włoski bardzo dziękują Jest mlecznie jak to świetnie ujęła Caskada baaardzo mi się podoba ale kurczę tak myślę co to będzie za załóżmy 2-3 kolejne farbowania jak będzie jeszcze bielej ![]() Cytat:
faktycznie przydałoby się dopisać w pierwszym poście mini "regulamin" żeby nowy osoby wiedziały o co chodzi bo z tego co widzę to nie ma nic tam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a odrost tylko ciut się odcina, a jeszcze się dopłucze to już w ogóle będzie pięknie! ![]() Cytat:
![]() ja czytałam, że nie powinno się
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
heja i ja jestem znow jezdzilam po tort i wstawiam wam zeby zrobic smaka
jeszcze tylko musze ozdobic swieczkami tort jak widac taki zeby byl zjadliwy dla wszystkich w srodku oczywiscie masa z owocami ale tego juz nie moglam narazie pokazac wam no i pomalu szykuje bo wieczorkiem male swieto mamy
|
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
w końcu
![]() Cytat:
![]() ja się nie mogę doczekać aż mój brat z żoną zmajstrują takiego terrorystę wczoraj bawiłam się z dzieciem 7-miesięcznym mojej koleżanki nosiłam młodego po lesie ![]() Cytat:
![]() aaa mi rodzice zrobili taaaaką niespodziankę napiszę w klubie
|
||
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
już patrzyłam i zapomniałam napisać
![]() wyłamię się boo mi się bardziej w blond podobasz jakoś tak smutno w tym ciemnoblondo-brązie a rzęsy masz superowe
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Efcia - w blondzie wyglądasz ładnie, tak świeżo i dziewczęco, ale jednak jestem za brązem
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie rozumiem po co malować przedłużone rzęsy tuszem
wystarczy wybrać takie czarne żeby już był efekt pomalowanych i elegancko ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() a ja myślę nad zmianą ale to po 10 lipca jest okazja bo będę przedłużać więc można by było całkiem kolor zmienić ![]()
|
|
|
|
|
#2783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też właśnie czułam się bardziej świeżo w blondzie, ale w brązie czuję się bardziej wyrazista ..wysłałam zaproszenie ![]() Cytat:
![]() EDIT: co do rzęs ja robiłam je ponad tydzień temu, zapłaciłam 150zł (była jakaś wiosenna promocja) i jest super naprawdę nie trzeba ich malować, bo są długie, czarne i grube więc jakby były pomalowane. Wstawiam zdjęcie z bliska przed i po jakby kogoś interesowało
Bo tak. Edytowane przez efcia90 Czas edycji: 2011-06-24 o 17:10 |
||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() myślisz o rudzielcu ? Cytat:
a rzęsiska wymiatają naprawdę
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Już was nadrabiam tylko zdam wam relację
![]() Przypomnę, że smarowałam tylko nogi.. Efekt jest super gdyby nie to, że w miejscu kostek i miejscu między palcami i kostkami są zacieki które wyglądają na pomarańczowe ale najlepsze jest to, że jakimś cudem upaprłam sobie nadgarstki - wiecie jak to wygląda ? kolor na nogach wygląda fajnie, nie jest pomarańczowo - nie wiem czemu przy kostkach taki odcień się zrobił i tylko tam mam zacieki a raczej plamy (nadgarstków nie liczę bo jakieś ofiary muszą być )Tylko miałam, wrażenie, że przez cały dzień czułam ten zapach
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
no to moja opina
![]() w brazie jestes wyrazista to prawda a w blondzie bardzo delikatnie wygladasz bez pazura mi sie wydaje ze najlepiej jak sa kontrasty w urodzie czyli niebieskie oczka plus ciemne wlosy i na odwrot ciemne oczy jasne wlosy ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już pisałam kiedyś wtedy nie ma tam zacieków ![]() Idę robić obiad
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Lady i Inatuated - Wy używałyście tych chusteczek samoopalających DAXa
moja mama chce się nimi wysmarować, bo jest bledzioszek, w związku z czym mam pytanie o następującej treści ![]() czy ten samoopalacz z chusteczki schodzi już po pierwszym umyciu twarzy/nóg czy trzyma się normalnie jak zwykły samoopalacz? |
|
|
|
#2790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie
Jeśli będzie to poproszę kogoś by mi przywiózł bo jest w UK a ma przybyć z wizytą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale teraz już będę mądrzejsza ![]() Cytat:
![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

i właśnie boje się że wyjdzie rudo

napiszę w klubie
?