![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Bo my chomicze Mamy o swoje Szkrabki dbamy!- Mój chomiczek - cz. 8 :D8 część czas zacząć! Część 1: Mój chomiczek Część 2: Mój chomiczek cz. 2 Część 3: Mój chomiczek cz. 3 Część 4: Mój chomiczek cz. 4 Część 5: Mój chomiczek cz. 5 Część 6: Mój chomiczek cz. 6 Część 7: Mój chomiczek cz. 7 22 sierpnia- Dzień Chomikomaniaczki ![]() Ósmą część dziś zaczynamy przestać nawijać nie zamierzamy! Chomiczki nasze nadal kochamy, karmimy, miziamy i o nie dbamy. Filmiki i fotki ciągle oglądamy, bo chomiczego pyszczka jeszcze dosyć nie mamy! Rano się witamy, wieczorem żegnamy, a w ciagu dnia o wszystkim gadamy. Gdy smutna któraś chomicza mama zaraz robimy na jej buzi banana. Na wątku mamy nawet maluchy takie słodziaszne niczym racuchy Nie przedłużając tej rymowanki niech już nowy wątek zaczynają chomikomanki ![]() *** Chomiczy jadłospis ![]() Tego NIE można dawać chomiczkom: - ananas - brzoskwinie - buk - cebula - chipsy - ciastka z cukrem dla gryzoni - cytryna - czekolada - czereśnie - czosnek - dropsy - fasola - kalafior - kalarepa - kapusta - koper - mak - mandarynki - mięso wieprzowe - mięso surowe z kurczaka i wieprzowe - migdały - mniszek lekarski - morela - nektarynki - owoce pestkowe - owoce egzotyczne - owoce zamrożone - pepperoni - pestki owoców - pomarańcze - pomidory zielone - porzeczki - por - pokarm dla kotów z tauryną - przyprawy - potrawy z solą - rabarbar - rośliny pokojowe - rzodkiewka - sałata - serki owocowe - skrzyp polny - słodycze - szczypiorek - szpinak - śliwki - świerk - tulipany - warzywa konserwowe - warzywa zamrożone - zielona fasolka - ziemniaki surowe -żelki - żołędzie - żywica A to MOŻNA dawać chomiczkom: - arbuz - awokado bez skóry i pestek - banany suszone - brokuł - buraki czerwone (rzadko) - twardy chleb - cukinia (rzadko) - dynia, pestki - gałązki drzew owocowych - gruszka (rzadko) - gryka (nasiona) - jabłko (raz na dwa dni) - jajko (gotowane, bez soli, niewiele) - jęczmień - jogurt naturalny - kasza gryczana surowa lub gotowana - kokos - koniczyna - krewetki - kukurydza (świeża, mrożona, suszona) - len - makaron (gotowany, bez soli) - maliny (rzadko) - mango - marchewka- korzeń, natka - melon (rzadko) - melisa suszona - mlecz (liście) - ogórki świeże - orzechy (laskowe, włoskie, ziemne) - owies - owoce (oprócz cytrusów i pestkowych) - papryka - pieczywo chrupkie - pietruszka- korzeń, nać (suszona, świeża) - pistacje (niesolone) - pokarm dla psów z puszki (bez cukru) - pokarm dla rybek akwariowych w płatkach - pokarm dla żółwi - pomidory (bez nasion i skórki) - preparaty witaminowe - proso - rodzynki - ryby świeże - ryż preparowany lub gotowany - rzeżucha - seler - ser (mało) - siano - słonecznik - soja - śmietana - twaróg - winogrona (bez skóry i pestek, rzadko) - wiśnia (bez pestek)- co do tego mam wątpliwości, bo przecież to owoc pestkowy = zakazany - zboża - ziemianiaki (gotowane, bez soli) *** Urodziny chomikomaniaczek : 17 stycznia - Lilka (_Nikki_) 24 stycznia - Iza (Alleyezonme) 4 lutego - Asia (Klepsydra) 12 lutego - Madzia (Maudy) 24 lutego - Andrea (Anlejka) 26 lutego - Madzia (Madziarka) 6 marca - Agatka (Agatek) 21 marca - Monia (MdM) 26 marca - Julka (zumodefruta) 27 marca - Ania (Aja) 5 czerwca - Marta (Hooliganka) 20 lipca - Gosia (Poprostu) 31 lipca - Gosia (Tikki) 2 sierpnia - Emilka (Revontulet) 11 sierpnia - Asia (Asiaa90) 5 listopada - Madzia (Madziuś) 5 grudnia - Asia (Asissu) *** Zapraszam do wspólnego ![]() ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-07-25 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my chomicze Mamy o swoje Szkrabki dbamy!- Mój chomiczek - cz. 8 :D
Witaam
![]() ![]() ![]() _Nikki_ 751 alleyezonme 683 Klepsydra88 614 MdM 597 *Agatek* 485 anlejka 380 madzius90 374 Madziarka.n 314 tikki85 307 poprostu 183 ChocoWhite 173 maudy 125 Asiaa90 17 kaarooo 9 bezaczek7 6 Arletka91 5 hooliganka184 2 dutch 1 Żeśmy zaszalały ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
W zastępstwie za Gosiunię wklejam spis chomiczków i chomikomaniaczek ![]() spis chomikomaniaczek. Chomik Chomikomaniaczka Nick Nicky (♀) Magda [maudy] Bixi (♀) Monika [ MdM ] Gumiś (♂) Madzia [madzius90] ![]() Seba (♂) Madzia [Madziarka.n ] ![]() Sonia (♀) [miamore999 ] Wojtek (♂) Joasia [ Klepsydra88 ] Kredka (♀) Joasia [ uUuAsissuUu ] Heniek (♂) i Mamba (♀) Ramona [ramoncia217] Chomiśka (♀) [tigresska] Dynduś (♂) Justyna [Niebieska Poziomka] Chomisiowa (♀) Kamila [pixxa] Pixel (♂) Małgosia [poprostu] Misia (♀), Lusia (♀), Tosia (♀) i Zuzia (♀) Marta [hooliganka184] Pimpuś (♂), Tosia (♀) i Zuma (♀) Julia [zumodefruta] Mysia (♀) Joasia [Asiaa90] Tuptuś (♂) Anna [_Nikki_] ![]() Gwiazdka (♀) Dorota [Dorand] ` Chomiczki po przyjściu do nieba odzyskują dawną energię i siłę, kręcą się w niebiańskim kołowrotku i siedzą w białym domku chrupiąc jedzonko.My zawsze pamiętamy nasze kochane chomiczki, one pozostają w naszych sercach. Jednak jest taki dzień gdzie znowu weźmiemy chomiczki na ręce i pobawimy się z nimi beztrosko, to dzień kiedy właściciel i chomiczek spotkają się w niebie. ` źródło Oto one : Chomiki .... i ... ich ....... właściciele Kubuś[*] (+10.04.2010) madzius90 przeżył z Madzią 7 miesięcy ![]() Aparatka[*] Madziarka.n Gucio[*] the kamm, przeżył z Kamilką zaledwie tydzień ![]() Kajtek[*] the kamm, przeżył z Kamilką 1 miesiąc i 1 tydzień ![]() Amy[*] (+19.04.2011) Kamila [the kamm] ![]() Dixi i 2 śp chomiczki[*], MdM które odeszły w listopadzie i grudniu 2009 Placek, Niusia i Niuniuś [*] - [ramoncia217] Miśka[*] [revontulet_] Tymoteusz[*] [miamore999 ] Toffik [*] (+zima 2007) Maja [*] (+19.11.2010) [*Agatek*] Tusia i Orzeszek[*][hooliganka184] Joey [*] (+31.01.2011) Łucja [lucaa_rules] Guguś, Gugusia, Dzikus i Tosio[*] [zumodefruta] Rysiek [*] (+11.02.2011) [anlejka] przeżył z Andreą 2,5 roku Frania [*] [ChocoWhite] 4-letni chomiczek Staś [*] (+4.05.2011) [tikki85] przeżył 1 rok i 1 dzień Chrupek [*] (+02.07.2011) [aja1] przeżył 1 rok Pikuś [*] (+ 23.07.2011) [_Nikki_] ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Oj opuściłam się w spamowaniu ![]() Lilka ładny wynik ![]() ![]() Wyrastasz na moją następczynię ![]() ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-07-25 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nu, troszke... ale nadrobisz mam nadzieje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
witam w nowym watku
![]() dopiero wstalam bo jakos z niewyjsanionych przyczyn poszlam spac o 4 rano ![]() dopiero teraz zauwazylam ze watek nazwe zmienil ![]() Edytowane przez maudy Czas edycji: 2011-06-24 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Lilka wątpię, że nadrobię. Bo teraz będę miała urlop, więc przy kompie nie będę raczej siedziała
![]() Być może z Ł. gdzieś sobie pojedziemy odpocząć od tego wszystkiego ![]() Madzia dawno Cię nie było ![]() Już jedna część miała taką nazwę ![]() ![]() Mówiłam, żeby wcześniej zastanowić się nad nowym tytułem ![]() ![]() A tak mamy stary tytuł ![]() Lilka ja tylko zrobiłam kopiuj wklej i tyle. Nic nie musiałam rozkodowywać ![]() Cos mi niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Aaa i napisałam już o zamknięcie poprzedniej części. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hmm, no ja nie miałam skąd skopiować
![]() ![]() zmykam, papa ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() powariowały! ![]() Madzia ja też się źle czułam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-06-24 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wiem widziałam
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
rozmawialysmy o Holandii , sztucznych piersiach, pracy i facetach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Agatka
![]() A mi nie wiem dlaczego jest niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
może wypij sobie herbatę miętową, co?
![]() Dobra jadę z teściową opłacić komora, bo mi narzeka, że mam się streszczać ![]()
#15 | |
Zakorzenienie
|
A właśnie Agatka kiedyś czytałam, że na poranne mdłości dobrze jest, jak się przed wstaniem z łóżka zje jakiegoś biszkopcika czy coś
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Poza tym powinnam o 12 wyjść z pracy, zobaczymy ![]() Wątpię w to ![]() ![]() Jedź ostrożnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
ja mam na 16 do pracy a tak strasznie mi sie nie chce
![]() po za tym szukam czegos na wakacje juz i ciezko znalesc dobra i tania oferte, a na last minute czekac te za bardzo nie chcemy z kolezanka z ktora mamy jechac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- takie małe streszczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
powiem Wam ze sie nie wyspalam, kompletnie nie wiem czemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie i zaspałam do Zary
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja podcięłam troche włosków na kuperku i ją wykąpałam ^^
Boże, jak pociesznie ona wygląda ![]()
#22 | |||
in love with life
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Crazy girls ![]() Prawda? Niesamowita ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
in love with life
|
Torebkę
![]() ![]()
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja sie wkurzylam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
in love with life
|
Cytat:
Ja w H&M nigdy nic nie przymierzam. Zawsze kupuje wszystko co mi sie podoba, przymierzam w domu i potem oddaje to, czego nie chce ![]() Kupilam dzis w H&M pizamke za 30zl: spodenki i top na lato oraz koszulke ![]() Cytat:
![]() Ja tak mialam w zeszlym roku z monitorem. Nagle przestal dzialac, a ja potrzebowalam kompa na juz, wiec pojechalam do media marktu i kupilam nowy, calkiem wypasny, no bo jakze bym mogla inaczej. Wrocilam do domu, stary nadal nie dzialal, wiec podlaczylam nowy. Kilka dni pozniej chcac potwierdzic, ze stary jest na 100% zepsuty podlaczylam go do kompa i dzialał! Myslalam, ze oszaleje ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
to jest poprostu zlosliwosc rzeczy martwych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
in love with life
|
A w ogole...
W Zarze w kasie stała przede mną nastolatka, ktora za ciuchy zaplacila 1600zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.