Krakowianki - część XI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 14:02   #4921
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Krakowianki - część XI

Ineso - wyprostujemy, wygładzimy i będzie dobrze
Stary 2011-06-24, 14:05   #4922
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Dlatego nie chodzę do fryzjera

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:20   #4923
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ineso - wyprostujemy, wygładzimy i będzie dobrze
Właśnie tego się boję - w obecnej sytuacji będę musiała kupić w końcu prostownicę i jechać nią co drugi dzień, co w połączeniu z chemią jaką będę musiała nakładać zajedzie mi włosy

I jeszcze specjalnie umówiłam się na dzień przed weselem, żeby mieć odtrzyżone i wyprostowane to bym miała z głowy jutrzejszą fryzurę, to się okazało, że na kupon obowiązuje ,,modelowanie" a nie ,,prostowanie". Więc mnie czeka jutro mordęga z wypożyczoną prostownicą.

Czy widziałyście, żeby fryzjer zaczesywał włosy do góry i tak oceniał długość i ciął?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:22   #4924
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Tak Ineso, wielokrotnie się z tym spotkałam... Ja mam za to krzywo podcięte włosy, z prawej mam krótsze, z lewej dłuższe

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-06-24, 14:23   #4925
kasiencja
Pani Buka

Ineso - nie wiem czy o to chodzi, ale moja fryzjerka często bierze kosmyk na grzebień, unosi do góry i ścina... taka technika, no ale mnie nie skrzywdziła tym nigdy
biedna... może jakoś ogarniesz je i za kilka tygodni będą wyglądać ok

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:24   #4926
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Niestety, większość książek które znam jest taka, że często trzeba przepis zrobić i zmodyfikować 2-3 razy żeby wyszło...ja mam "Kuchnię Polską" i tam są fajne, tradycyjne przepisy, ale często napisane w taki sposób, no..."mięso mielone udusić z przyprawami, dodać cebulę, faszerować ciasto zrobione z podstawowego przepisu"
Właśnie takiej nie chcę
A może znasz jakiegoś bloga z takimi standardowymi przepisami ?

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Też bym taką chciała, przeglądałam nawet w Empiku, ale opisy wyglądają tak:
- udusić mięso z warzywami, przyprawić do smaku

A Empiku są same szpanerskie Gotuj z Nigellą, Oliwierem, Gesslerową, Wachowicz, czy inne gwiazdy gotują, takich nie chcę

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Od lat nie ryczałam po fryzjerze, ale dziś jest masakra Kretynka, która miała nie scinać z długości wcale tylko podcieniować uj....mi górną warstwę do połowy! zrobiło mi się pierze i wszystko stoi w każdą stronę, wyglądam jak niechluj i tak będę wyglądć przez najbliższe pół roku ja p....
Na pewno nie jest tak strasznie, trzeba wykombinować jakiś sposób ich układania i na pewno nie będzie tak źle! Po za tym ładnemu we wszystkim ładnie, a włosy odrosną
Stary 2011-06-24, 14:25   #4927
Lenkapuma
Zakorzenienie

Nie wiem, czy w obliczu tego, co napisałam kilka postów wcześniej, moja propozycja Cię urządza , ale zostały mi jeszcze produkty do prostowania keratynowego na jeden zabieg. Mogłybyśmy się jakoś dogadać Nie ma gwarancji, jaki efekt osiągniesz, ale jest to alternatywa dla codziennego prostowania - zdrowsza alternatywa.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:26   #4928
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
hm, chyba jest, ja już miałam nie chodzić, ale skoro nie byłam tydzień temu, to powinnam mieć jeszcze wejście na to i na TB

wlaśnie! chyba nie mówiłyśmy Cholerce, że jest w środę
No chyba jej nie mówiłyśmy. To może jej zrobimy psikusa i nie powiemy?

Cytat:
tylko nie puszczaj

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
cytuję! chociaż znając życie to zrobisz party akurat w tym tygodniu kiedy ja pojadę do domu
I wtedy, kiedy ja będę jeszcze mieć sesję

Cytat:
Od lat nie ryczałam po fryzjerze, ale dziś jest masakra Kretynka, która miała nie scinać z długości wcale tylko podcieniować uj....mi górną warstwę do połowy! zrobiło mi się pierze i wszystko stoi w każdą stronę, wyglądam jak niechluj i tak będę wyglądć przez najbliższe pół roku ja p....
a gdzie byłaś? Może tylko teraz jest tak tragicznie, a na co dzień się da ładnie ułożyć

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:26   #4929
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tego się boję - w obecnej sytuacji będę musiała kupić w końcu prostownicę i jechać nią co drugi dzień, co w połączeniu z chemią jaką będę musiała nakładać zajedzie mi włosy
Oj tam, ja prostuję prawie dzień w dzień od jakiś 8 lat i jakoś nie czuje żebym miała zajechane włosy
Stary 2011-06-24, 14:29   #4930
2016070953
Konto usunięte

rany jak ja nienawidzę chodzić o urzedach w długie weekendy, zostlai na dyzurach sami niemili pracownicy
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:33   #4931

ecrulo - mnie chyba podobnie zepsuła włosy fryzjerka; zamiast wycieniować, zrobiła taki schodek w połowie włosów i miałam dwie rozróżniające się warstwy. Wyglądałam jak ten kot
Na szczęście ścięłam przy tej krótszej warstwie. Chyba każdy musi przejść przez zepsute cięcie przez fryzjerkę.

Cholera, ja muszę spróbować tego keratynowego prostowania, bo nie chce mi się za każdym razem prostować tych włosów, ale muszę jeszcze poczytać o tym sposobie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4068_kot-w-helmie.jpg (34,2 KB, 1 załadowań)
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:38   #4932
Ineso
Matka Smoka

Naprawdę jest źle, bardzo źle - bywałam średnio zadowolona z fryzjera i nie panikowałam ąz tak. Chodzi o to, że ja kiedyś miałam takie kaskadowe włosy i trzeba było je układać a i tak się wywijały. Teraz preferują naturalny styl i nie robię z włosami nic. Strasznie długo trwało zanim zrównałam te włosy wtedy i daltego mnie to przeraża. Ja mam teraz 15cm różnicy między spodem a górą. A nie mam co równać, bo poprzednim razem ścięłam je już mocno i sięgają mi ledwie łopatek

kasiencja - ona mi te włosy tak podczesywała jakby mi chciała palmę zrobić na czubku głowy - nie wiem jak inaczej to opisać.

Lenka - dzięki za propozycję ale teraz chyba nie jestemw stanie myśleć logicznie. Boję się kolejnych eksperymentów, tym bardziej, że nie u wszystkich ta keratyna się sprawdza.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

ola - w salonie Nefretete na ul. Nad Sudołem - wiesniacki salon i panienka - nawet mi kawy nie zaproponowała, a siedziałam pół godziny z ampułką na włosach a ona piła kawkę.
To był kupon z okazika - na dwa strzyżenia. Zaraz napiszę w klubie czy któraś nie chce drugiego

ville - tak, jak pisałam - niedawno już mocno skróciłam włosy i gdybym je wyrównała to byłaby krótka fryzura w której nie wyglądam korzystnie
Stary 2011-06-24, 14:38   #4933
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ineso, bierz witaminki i może włosy nabiorą speedu

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-06-24, 14:39   #4934
cholernarejestracja
Copyraptor

Lalaith, ja zazwyczaj wpisuje cos w google, czytam kilka przepisow, i wybieram ten, ktory mi sie wydaje najsensowniejszy...przejr ze dzis moje ulubione blogi i dam znac, czy gdzies jest jakis spelniajacy Twoje wymagania

Ineso
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:55   #4935
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Czy widziałyście, żeby fryzjer zaczesywał włosy do góry i tak oceniał długość i ciął?
Tak-raz...przez tydzien nie moglam przezyc tamtej strasznej wizyty Na dodatek panienka byla troche niska a moje wlosy-no coz, dlugie...miala sciac troszke a sciela duzo-chyba wyzej po prostu reka nie siegala...
Najpierw codziennie prostowalam wlosy a pozniej jak kosmyki wokol twarzy troche odrosly-zwiazywalam w kitke...

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:59   #4936
Ineso
Matka Smoka

Cholerko-Tobie kiedyś to samo zrobili prawda?

emilko - może to ta sama pani?

Po dłuższym przyglądnięciu się widzę, że nie mam schodów tylko jeden schodek. Jak zbiorę tę warstwę i zepnę to wyglądam jakbym miała resztę jednej długości. Już widzę siebie po papilotach - góra baran, spód prosty....
Stary 2011-06-24, 15:01   #4937
kamakrk
Zadomowienie

Wszystko spoko tylko nie po to chodzi się do fryzjera żeby po nim poprawiać albo wiązać włosy w kitkę... Też bym się wkurzyła na miejscu Ineso.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:09   #4938
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Trzeba było mówić, to bym Ci odebrała. Chociaż w sumie i tak się nie widziałyśmy We wtorek jest fitness w ogóle?

Noo :/

Pisałam dziś poprawkę z fizyki. Trzymajcie kciuki, bo wydaje mi się, że jest szansa. Ale nie chcę zapeszać
Ja też, Jezu jaka panika... miałam poprawic z 1,5 na 2 pkt (na 5 mozliwych) kartkowke, zeby miec zaliczenie. Dowalila takie zadanie ze nie mialam nawet pojecia czy rozumiem tresc (a mialo byc tak banalnie), w koncu sie spytalam czy jest szansa, z eobnizy prog, bo wtedy jej tej kartkowki nie oddam, ona a ile musze napisac, ja ze 2, wizela mi ja, przejrzala powiedziala ze moze i na 2,5 mam Choc ja serio nic nie napialam, ale wpadlam w najwieksza panike w moim zyciu Mam nadzieje ze da mi te 2 punkty chocby z żalu nad moją osobą, żebym miala swiety spokoj
W kazdym razie ja juz mam dosc tego semestru, a teraz zaczyna się sesja. Z jednej strony nareszcie mialam przedmioty, których zastosowanie widzę w życiu codziennym, ale z drugiej tak masakrycznie stresujące i cieżkie, że mam ochotę zaszyć się na tydzien pod kołdra i odespać czerwiec

Ineso
Wiele razy to przerabiałam, niektóre moje fryzury to był jeden wielki, ogromny żal i nie wiem jak przeżyłam bez torby na głowie, więc uwierz mi, że jakoś to będzie
Stary 2011-06-24, 15:13   #4939
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

A nie mówcie nawet, ja jutro poprawiam moją 3,5 z baz danych, bo koleżanka ode mnie odpisywała. Mam nadzieję, że facet wredny nie będzie, bo on wie, że ja potrafię. W tamtym semestrze miałam u niego 5,0. A w niedzielę mam psychologię zarządzania, ale nudy, ogółem ogarnęłam już to wszystko. Powtórzę jeszcze wieczorem. Teraz uciekam do baz

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-06-24, 15:19   #4940
Ineso
Matka Smoka

Dziś chyba jest Dzień Z...Fryzjera: właśnie wrócił tż od fryzjera w parku wodnym - promocja męskiego strzyżenia 15zł. Pani go ostrzygła - nie podobało mu się, kazał wyrównać maszynką - to powiedziała, że to drugie strzyżenie jest i skasowała go 30zł za całość

A genialny kurier DPD dzwoni do mnie o 12 czy jestem w domu, ja mówię, że nie i będę o 15 dopiero a on mi - a to przywiozę w poniedziałek, bo ja już kończę. Ja p...
Stary 2011-06-24, 15:19   #4941
nicRu
maszyna, nie człowiek

Trudno, musimy dać rade, ale panikuje bo od początku semestru przy kartkówkach co dwa tygodnia ja do dziś nie rozgryzłam systemu oceniania, który stosuje ta dr. Ech, idę zajeść to czipsami
Stary 2011-06-24, 15:19   #4942
granatowo
Zadomowienie

Ineso, fryzjerzy mają właśnie taką metodę, przynajmniej Ci do których ja zawsze trafiam (a często zmieniam), że łapią na grzebień i tną... i tak całe włosy Widocznie tak ich uczą i to pewnie jest efektywne, tylko fryzjerka, która Cię ścinała była jakaś lewa.
Biedna

Może zrób sobie (z pomocą Trust ) jakiś fajny makijaż żeby przyciągać spojrzenia na buzię a nie włosy

Dziewczyny facebook'owe, 6^m mnie zaraziła tymi konkursami (dziś znów wygrała fajną nagrodę ), klikniecie mi w moje Himalaje tutaj: http://www.konkursveet.pl/pictures/3391
Muszę zdobyć jakieś 2000 głosów Na razie mam 1 Z góry wielkie dzięki
Stary 2011-06-24, 15:22   #4943
Ineso
Matka Smoka

granatowo - to nie chodzi o zwykłe łapanie na grzebień i wywijanie końcówki bo tak zawsze miałam i wiem, że to normalne. Nie wiem jak to opisać.
A z tym makijażem to mnie nie przerażaj jeszcze bardziej - zrobiłam próbę trustowego w tygodniu i wcale dobrze nie wyszło.
Stary 2011-06-24, 15:25   #4944
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
granatowo - to nie chodzi o zwykłe łapanie na grzebień i wywijanie końcówki bo tak zawsze miałam i wiem, że to normalne. Nie wiem jak to opisać.
A z tym makijażem to mnie nie przerażaj jeszcze bardziej - zrobiłam próbę trustowego w tygodniu i wcale dobrze nie wyszło.
Hmm to może podeślij jej zdjęcie takiej próby i może da Ci jakieś uwagi?
Jeszcze zostaje szałowa sukienka albo kolia z brylantów
Stary 2011-06-24, 15:31   #4945
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Jeszcze zostaje szałowa sukienka albo kolia z brylantów
Ty już lepiej nic nie pisz.
Stary 2011-06-24, 15:35   #4946
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
I wtedy, kiedy ja będę jeszcze mieć sesję
a kiedy kończysz?

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
rany jak ja nienawidzę chodzić o urzedach w długie weekendy, zostlai na dyzurach sami niemili pracownicy
nikt nie jest miły gdy musi pracować w długi weekend... na poczcie znowu byłam świadkiem jakiejś grubszej afery, gdzie znowu wszystkie oskarżenia leciały na tą samą babkę
ale z kolei mój TŻ się cieszy, a ja się cieszę razem z nim, bo świetnie mu poszedł sprawdzian z jego "być albo nie być " w pracy

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

ecrulo
- mnie chyba podobnie zepsuła włosy fryzjerka; zamiast wycieniować, zrobiła taki schodek w połowie włosów i miałam dwie rozróżniające się warstwy. Wyglądałam jak ten kot

Cytat:
kasiencja - ona mi te włosy tak podczesywała jakby mi chciała palmę zrobić na czubku głowy - nie wiem jak inaczej to opisać.
a no to tak to chyba nie

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-06-24 o 15:37
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:38   #4947
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
emilko - może to ta sama pani?
Watpie, nie te okolice co podawalas
Ale kiedys zmuszona bylam pojsc do niej jeszcze raz-i jak powiedzialam ze 3 cm i nie wiecej to kilka razy mi 'palcami' pokazywala, czy napewno dobrze odmierza Chyba grozna mine zrobilam....

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:38   #4948
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Który próbowałaś?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-06-24, 15:41   #4949
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
SdC, będziesz miała 13-tkę Sprzedający jest super miły
Dziękuję Ci dobra kobieto . I przepraszam za kłopot .

Cytat:
Uroczyście oznajmiam, że jak zdam całą sesję, to robimy u mnie wizażankoparty, z ciastem czekoladowym i winem można cytować dla potomności, dziękuję za uwagę.
Gdyby to było w okolicy 11 (tylko przed, żeby Lenka mogła ), to chętnie pomogę, bo 11 mam imieniny . Oczywiście, jeśli to nie przeszkadza .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:48   #4950
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Żaden kłopot, Sprzedający jest super

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości