|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Marina ale masz przystojniaka
![]()
#2342 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ja strasznie się bałam CC,ale gdybym wiedziała co mnie czeka.... to błagałabym na kolanach o pocięcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- o własnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Marinko ślicznego macie synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na nią jeszcze, dziś ją popytam koniecznie. babonik też pisała o kładzeniu na brzuszku, próbowałam dziś, ale jakoś sie balam na dłużej, ale dziś będzie połozna to będę ją molestować pytaniami ![]() Kurde wiecie, to dziwne , jak człowiek przejmuje się zwykłą, małą kupą heh Cytat:
Brumku dziękuję ![]() ![]() A i jeszcze pytanie z serii głupich pytań...dziewczynki, jak to jest, czy muszę mnieć jakoś okryty dekolt przy wychodzeniu na dwór, żeby mi piersi nie zawiało ( pewnie się śmiejecie teraz do rozpuku hehe, ale ja naprawdę nie wiem, mama mi mówi na przykład, żebym miała jakiś sweterek lekki czy bolerko ale to bez sensu według mnie) ![]() A i położna mi mówiła, że na laktację pije się rumianek(5,6 szklanek), a na zahamowanie szałwię (tyle samo), bo chyba monia pytała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ech teściowe tak mają że lubią czasem porządnie wkurzyć ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- no ja pomyślałam dokładnie tak samo ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
BAN stały
|
Marina to juz 10 dni???
ale ten czas leci ![]() Przystojniacha, nie ma co ![]() Marina, ja przeziebilam sobie piersi, mozesz dostac kamieni, gorączki od piersi, lepiej je wręcz dogrzewac. Dziewczyny, w sumie to sprobuje tym domestosem wywabic plamę, i tak nic do stracenia ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-24 o 13:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie dają wszystkich szwów rozpuszczalnych tylko będą je wyciągać?? ja myślałam że teraz już się nie zakłada nierozpuszczalnych szwów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- eeeee ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak już 10 dni ![]() Czyli jak to, jak się ma bluzeczkę normalną np. z krótkim rękawkiem, to na to jeszcze jakiś szal czy co ? ![]() O chyba położna przyjechała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Marina niech dobrze ci policzy jak będzie wyciagać żeby nie zostawiła jakiś.Bo mogą się powrastać.Mi zostawiła 2 ale naszczęście same wypadły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
Bartessa- no własnie nic do stracenia, niech poleży to w tym domestosie chwile,tylko obserwuj,jak pojawi się niebieska-błękitna plama to tym się nie przejmuj,powinno zejść w praniu proszkiem,to taka plama po domestosie
![]() ![]() Marinka- jesli pilnujesz dzidziusia to niech lezy na brzuchu nawet cały dzień, im wiecej tym lepiej.jak się od małego przyzwyczi to potem będzie to lubieć ![]() a mleko możesz zmienić sama, lekarz Ci kazał pić NAN? bo Nan to zwykłe mleko,nie dla alergików więc możesz próbować zmienić sama. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mozesz smarowac masciami rozgrzewajacymi, a nawet ja to na kamienie denaturatem ( nie pamietam tylko czy nie rozcienczalam go), ale straszny smród. jakbys czula ze bolą, no i na dwor czasem bez biustonosza nie wygodz, no i jak wietrzny dzien to narzuc coś więcej... Wiesz, kazda kobieta ma inny organizm, moze byc tak ze Ty nie zaziebisz, ale lepiej dmuchac na zimne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Marina żeby przewiać piersi to podobno raz dwa, dlatego jest pewien okres że się o nie dba: nie stoi się w przeciągach, moja mama mówiła mi że dawała sobie pieluchę i dopiero na to stanik.
Śliczny jest Igorek !!! Właśnie zakupiłam sobie aparat kompaktowy, ubzdurałam sobie, że z lustrzanką nie będę latała po szpitalu i Naszemu skarbkowi będę robiła zdjęcia, tak często jak tylko się da no i w tym aparacie mam kamerę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piersi nie zawiewa, mleko nie skiśnieje jak sie opalisz, nie zmrozi jak bedzie zimno, ani ci sie od biegania twaróg nie zrobi (oj czego ja sie czasem na tym necie naczytam...). a jak bys chciala na łonie natury karmić to jak podasz pierś bez odsłaniania żeby nie zawiało? ech, te zabobony... sweterek to chyba zeby ci nerek nie owiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Rozeznanie
|
Madziulka Sliczne lozeczko
![]() I mój niunio jeszcze. DZIŚ MA 10 DNI ![]() Marina- slodziak normalnie Shirka moje gratulacje , dalas rade ![]() ![]() ![]() Ktora nastepnka ![]() Ja za tydzien zaczynam prac, Bo mam takie przeczucie ze juz niedlugo ktos bedzie chcial zmienic lokum ![]() Brzuszek opadl, wszyscy wkolo to mowia, wiec coraz blizej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
no błagam, dostalas kamieni i gorączki bo wiatr je owiał?! ja tez mialam goraczke - z nawału i tez mialam kameinie - znaczy sie zator, ale dlatego ze mnie stanik uwierał! goraczke to moze mialas nie z zawiania piersi tylko ogolnie z zawiania - bo organizm jednak troche wymeczony po ciazy, porodzie i z laktacją... nie uwierze że wiatr powoduje zatory piersi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Musiałam się położyć zdrzemnąć i spałam prawie 3h
![]() Marina śliczny jest Twój syneczek ![]() Na brzuszku śmiało możesz kłaść ![]() Co do zawiania piersi.... to sorrry... ale dla mnie to jakieś zabobony ![]() ![]()
#2358 |
Zadomowienie
|
Marina, śliczniutki jest
![]() ![]() i juz nie ma takiego odlotowego spojrzenia, jak mają dzieciaczki co się dopiero rodzą jakby chciały powiedziec: wow! ale się ujarałem. gdzie ja jestem.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |||
Zakorzenienie
|
NIE MAM PACIORKOWCA
![]() ![]() I chyba mi hormony szaleją, bo się głupia ze szczęścia popłakałam ![]() Vaniliova mam nadzieję, że u Ciebie będą takie same wieści ![]() iustyna więc ![]() Moniczka fajny brzusio, ja rozstępów te,z nie widzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Shirka super, że Krzyś chwycil cycka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marina jaki on jest śliczny ![]() ![]() DZIEWCZYNY NIE PRZESADZAJCIE Z TYM WYWOŁYWANIEM!! Możecie z tego więcej szkody narobić niz pożytku. Po co? Jesteście już tak daleko, że chyba nie robi Wam różnicy kilka dni. Ja wiem, że każda z Was chciałaby już byc po, ale wytrzymajcie jeszcze chwilkę. Już raz to pisałam, ale powtorzę raz jeszcze JABŁKO JAK DOJRZEJE TO SAMO SPADNIE. Więc dajcie mu dojrzeć ![]() Żadnych olejków i tym podobnych! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
jabłko jak dojrzeje, to samo nie spadnie, dzieci sąsiadów ci je podpierniczą z drzewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczyny zapalenia piersi (czyli tego bólu i goraczki!): nieregularne karmienia, dokarmianie lub skracanie karmień co powoduje zaleganie mleka niewygodna, zbyt obcisła, nie przepuszczająca powietrza bielizna zła technika przystawiania dziecka do piersi powodująca nieskuteczne opróżnianie piersi bakterie obecne w nosogardzieli niemowlaka uszkodzone i krwawiące brodawki stanowią idealną pożywkę dla bakterii i grzybów http://dzidziusiowo.pl/rodzina/mamy-...ie-piersi.html nic nie ma o chłodzie i wietrze... wydaje mi sie ze to jednak zabobon... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
na temat piersi to wiem tyle ze jak sie pojawia zastoje to mozna dostac b.wysoka goraczke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczne łóżeczko ![]() CUDO ten twój synuś ![]() ![]() Ja już po wizycie i po ktg. Wkurzyłam się strasznie bo czekałam na ktg i kartę 3 godziny aż lekarz łaskawie przyjdzie i opisze, że wszystko jest dobrze !!!!!!!!!!!!!!!! Mój lekarz też mnie badał, szyjka mi się strasznie skróciła i mała jest już niziutko ![]() ![]() Rodzice mnie odebrali od lekarza i jak im to powiedziałam to nie chcieli jechać na urlop ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Blondynkapoznan imię wkońcu wybrane dla synka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
BAN stały
|
Cytat:
jablko dojrzalo a nie spadlo ![]() pozatym ciaze mam juz donoszoną, dziecko duze, wiec czemu mam sobie nie pomoc?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Jasne, że ciążę można przenosić, ale ja akurat zwracam się do tych dziewczyn, które jeszcze nie donosiły do tp a już chciałyby urodzić. Skoro Ty już przekroczyłaś swój tp to chyba powinien zająć się Tobą lekarz a nie olejek rycynowy... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Rozeznanie
|
zaczyna mi sie czas na smecenie
![]() patrze na te wszystkie urodzone slicznosci i taaaak bardzo bym chciala juz miec Filipka przy sobie... ![]() ![]() slicznosci!!!! ![]() ![]() zazdroszcze Ci normalnie ze mozesz malego poprzytulac... ![]() ![]() Cytat:
![]() nie zmiesciloby mi sie wszystko w jednej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem jaka jest u Ciebie sytuacja, masz już duże dziecko i boisz się cc, więc wolisz teraz urodzić naturalnie. Próbuj naturalnych sposobów, ale skoro one nie pomagają to moim zdaniej nie ma sensu pogarszać sytuacji. Tu i tak nie decydujesz Ty tylko Twoje maleństwo. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.