Bylam- Jestem- Chce byc AU PAIR vol VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 11:09   #2341
2018070520180950
Konto usunięte

Dot.: Bylam- Jestem- Chce byc AU PAIR vol VIII

za ludzmi z samolotu idz,pozatym sa opisane wszystko pisze jak byk dacie rade
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:10   #2342
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
Dokładnie jestem z Jaworzna, nie z Katowic ale to w ogólnej perspektywie całkiem blisko
Co studiujesz na UŚ?
Może i ja tam trafie od października choć szczerze mówiąc wolałabym gdzieś dalej żeby móc wyrwać się spod patronatu rodziców

Też denerwuje sie pierwszym lotem - szczególnie tym, że zgubię się gdzieś po drodze i nie dotrę do UK Lotnisko czarna magia dla mnie - ale na pewno damy sobie radę skoro nawet moja babcia przeleciała w te i powrotem do UK wioząc w rękawie szynkę dla rodzinki
Kochana dasz radę. Dla pocieszenia Ci powiem, że ja jadąc z U.S z New Jersey miałam lot z przesiadką w Amsterdamie i oczywiście musiałam sobie sama radzić (nie bałam się, to fantastyczne doświadczenie) by zdążyć na lot, nie zdążyłam - zasiedziałam się 'during shoppin' ... i udało mi się wyjęczeć zmianę lotu z przesiadką we Frankfurcie - bez dodatkowych opłat. Nie powiem, że nie, bo trochę się stresowałam - mój bagaż poleciał beze mnie Ale cóż, ludzie są niesamowicie pomocni abroad. Tak bardzo nie mogę się doczekać, by mieć już wszystko pewne, gdzie i do jakiej rodzinki jadę Koresponduję z tą hiszpańską i z Belgii.

Nie mam dobrej jakości kamerki, mam nadzieję, że nie obrażą się za taką rozmowę? Planuję się już umówić z tą hiszpańską, a z Belgii sami zainicjowali rozmowę, więc czekam na kolejnego maila kiedy będą mieć czas!
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:10   #2343
ankaa_
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie jestem z Jaworzna, nie z Katowic ale to w ogólnej perspektywie całkiem blisko
Co studiujesz na UŚ?
Może i ja tam trafie od października choć szczerze mówiąc wolałabym gdzieś dalej żeby móc wyrwać się spod patronatu rodziców

Też denerwuje sie pierwszym lotem - szczególnie tym, że zgubię się gdzieś po drodze i nie dotrę do UK Lotnisko czarna magia dla mnie - ale na pewno damy sobie radę skoro nawet moja babcia przeleciała w te i powrotem do UK wioząc w rękawie szynkę dla rodzinki
Widzę, że mamy podobny problem też się denerwuję pierwszym lotem, boję się, że na lotnisku się zgubię, nie będę wiedziala gdzie isc najpierw itp ja wylatuje 12 lipca )
ankaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:17   #2344
Katherinee
Raczkowanie

Czesc

Przeczytałam prawie 40 stron tego wątku poprzednie też przeglądałam i strasznie wkręca mnie czytanie waszych historii
Też bardzo chciałąbym wyjechać jako au pair jednak mam mozliwosc tylko na 2 miesiące bo od września mam już szkołe ...jednak nie robiłam nic w tym kierunku poniewaz miałam nadzieje na wyjazd do holandii do pracy albo nad polskie może niestety nic nie wypaliło:/ Totalna demotywacja bo wyslałam swoje CV chyba w 40 miejsc, dzwoniłam i nic, na maile nawet nie odpisywali;/
Poza tym myślałam że raczej nie ma możliwości wyjazdu na same wakacje, bo kiedys jak przeglądałam jakieś oferty nic takiego nie mogłam znaleźć ale widzę że tu kilka dziewczyn jednak wyjezdza na wakacje ;> dlatego mam pytanie jak znalazłyscie takie oferty? chociaż teraz raczej na pewno jest za poźno żebym kogos znalazła

Edytowane przez Katherinee
Czas edycji: 2011-06-24 o 11:18
Katherinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:21   #2345
2018070520180950
Konto usunięte

ja bylam na sierpien wrzesien,potem kolejny rok ta sama rodzinka lipiec sierpien :p da sie

aupair world i great au pair

z tym ze au pair to nie jest praca zarobkowa
Stary 2011-06-24, 11:54   #2346
Katherinee
Raczkowanie

Wiem, że to nie jest praca zarobkowa, ale miałabym chociaż coś z tych wakacji i podszkoliłabym język. Jednak wczoraj usłyszalam, że może bede mieć pracę w Holandii, ale pewnie i tak nie wyjdzie....
dzięki, to zarejestruję się chociaż
Stary 2011-06-24, 13:03   #2347
sylwiakaa
Zadomowienie

Ja pierwszego lotu też się boję, a jeszcze w nocy mi się śniło że leciałam..
i jakoś tak dziwnie ten samolot leciał.. tak dziubem w dół... :/
Stary 2011-06-24, 13:34   #2348
2018070520180950
Konto usunięte

Sny sa na odwrot :P nie panikuj..
Stary 2011-06-24, 14:09   #2349
niquolle
Rozeznanie

kurcze, ale wtopa !
rodzinka, z którą piszę od samego początku (dzieci 10-13 lata) myślałam, że jest z Turynu, a tu okazuje się, że są z Padwy co oczywiście jeszcze bardziej mnie przekonuje do nich bo Padwa to piękne miasto.. 30 km od Wenecji i też około 30-40 od Werony, także będzie co zwiedzać

jutro o 11 umówiliśmy się na rozmowę for the first time..
muszę sobie listę pytań zrobić, o które chciałabym zapytać..

nie wiem, czy wypada pytać się przy pierwszej rozmowie - kto ponosi koszty przelotu.. wychodzę z założenia, że ja - no chyba, że sami zaproponują.. zawsze mam problem z takimi kwestiami.. ehhh

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:16   #2350
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Co studiujesz na UŚ?

Mój kolega tam mieszka Ja też studiuję w Katowicach, a w zasadzie kończę.

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość

nie wiem, czy wypada pytać się przy pierwszej rozmowie - kto ponosi koszty przelotu.. wychodzę z założenia, że ja - no chyba, że sami zaproponują.. zawsze mam problem z takimi kwestiami.. ehhh

Powodzenia A na ile lecisz ? Bo jeśli summer au pair to chyba bez sensu pytać, mało kto pokrywa koszty przelotu. A jeśli na dłużej to nie wiem, ja wolałam się a mailu zapytać (mojej pierwszej rodzinki), a teraz hostka sama mi napisała, że pokrywa koszty samolotu

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:00   #2351
sylwiakaa
Zadomowienie

OJP, mieszkasz w Katowicach i się nie przyznałaś?? ;> ojjj tyyy
Stary 2011-06-24, 15:01   #2352
201610310857
Konto usunięte

Nie wiecie czy istnieją jakieś darmowe bramki sms na zagraniczne numery telefonu?
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:55   #2353
donia13071991
Raczkowanie

widzę, że tu dużo ludzi z Kato :P ja co prawda Sosnowiec podczas studiów właśnie na UŚ, ale blisko
donia13071991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:14   #2354
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość

Nie, nie, ja z okolic Częstochowy, ale studiowałam 5 lat w Katowicach (zaocznie - soboty + niedziele, a poniedziałek-piątek praca).

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:34   #2355
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Znowu przyszłam się poradzić Rodzina z trójką dziewczynek - 8, 6 i 3,5lat. Zajmowałabym się nimi poniedziałek-piątek od 18 do oporu (rodzice są restauratorami i mają nieregularny czas pracy), sobota-niedziela od 9.30 do oporu. Płacą 100euro za tydzień. Co myślicie?
Stary 2011-06-24, 17:00   #2356
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość

Powodzenia A na ile lecisz ? Bo jeśli summer au pair to chyba bez sensu pytać, mało kto pokrywa koszty przelotu. A jeśli na dłużej to nie wiem, ja wolałam się a mailu zapytać (mojej pierwszej rodzinki), a teraz hostka sama mi napisała, że pokrywa koszty samolotu
lecę na rok a może i dłużej..

zadzwoniła do mnie jedna kobieta, z którą też piszę maile (dziewczynki w wieku 6 i 2 lata) miłe zaskoczenie!
ona wydaje się być dość zdecydowana, ale musimy się lepiej poznać.. zatem w najbliższym czasie pogadamy na skype.. też całkiem fajna propozycja.. ale raczej marne szanse na kurs włoskiego ale jak stwierdziła - mogę się uczyć z nimi.. no niby to wiadomo, że będąc na miejscu również podszkolę swój język, ale kurs byłby pewnego rodzaju odskocznią oraz możliwością poznania innych ludzi.. hmmm..
pożyjemy - zobaczymy

Cytat:
a ja z miasta obok

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:08   #2357
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Katherinee Pokaż wiadomość
Czesc

Przeczytałam prawie 40 stron tego wątku poprzednie też przeglądałam i strasznie wkręca mnie czytanie waszych historii
Też bardzo chciałąbym wyjechać jako au pair jednak mam mozliwosc tylko na 2 miesiące bo od września mam już szkołe ...jednak nie robiłam nic w tym kierunku poniewaz miałam nadzieje na wyjazd do holandii do pracy albo nad polskie może niestety nic nie wypaliło:/ Totalna demotywacja bo wyslałam swoje CV chyba w 40 miejsc, dzwoniłam i nic, na maile nawet nie odpisywali;/
Poza tym myślałam że raczej nie ma możliwości wyjazdu na same wakacje, bo kiedys jak przeglądałam jakieś oferty nic takiego nie mogłam znaleźć ale widzę że tu kilka dziewczyn jednak wyjezdza na wakacje ;> dlatego mam pytanie jak znalazłyscie takie oferty? chociaż teraz raczej na pewno jest za poźno żebym kogos znalazła
wowww gratuluje sporej lektury!!

nie jest za pozno!!
szukaj na polecanych przez nas portalach...ale tez na takich mniejszych z ogloszeniami z krajow, ktore Cie interesuja!

P.S a jakie to kraje??

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
kurcze, ale wtopa !
rodzinka, z którą piszę od samego początku (dzieci 10-13 lata) myślałam, że jest z Turynu, a tu okazuje się, że są z Padwy co oczywiście jeszcze bardziej mnie przekonuje do nich bo Padwa to piękne miasto.. 30 km od Wenecji i też około 30-40 od Werony, także będzie co zwiedzać

pytaj!!

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Nie wiecie czy istnieją jakieś darmowe bramki sms na zagraniczne numery telefonu?
polska nie, ale ja mam konto na vodafone.ie i mam 600 smsow miesiecznie wszedzie. ( jak znasz kogos kto mieszka w Irlandii i ma tel w vodafone to pewnie ma dostep do takiej bramki to mozesz poprosic o dostep)

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Znowu przyszłam się poradzić Rodzina z trójką dziewczynek - 8, 6 i 3,5lat. Zajmowałabym się nimi poniedziałek-piątek od 18 do oporu (rodzice są restauratorami i mają nieregularny czas pracy), sobota-niedziela od 9.30 do oporu. Płacą 100euro za tydzień. Co myślicie?
dzieci pewnie chodza spac najpozniej ok 22, wiec powiedzmy ze pracujesz 4h od pn-pt, i cale weekendy...

sa plusy i minusy...

nie masz zycia nocnego, imrpez, wyjazdow weekendowych...poznego wracania itd. generalnie dosc slabe zycie socjalne

plusy?
w tygodniu masz cale dnie wlasciwie.

gdyby mnei zalezalo na kasie, to bym to brala, plus w ciagu dnia znalazlambym sobie dodatkowe bbs, bo 100e nie jest warte zajetych wieczorow i weekendow. jesli mialabys z tego wiecej zyskow, dodatkowych bbs- to moze.

ale...tak to nie.
przynajmniej wg mnie

aaaa

wizazanko o pieknym imieniu na L. ktora chce dolaczyc do grupy- masz zablokowana mozliwosc napisania do CIebie wiadomosci i nie oge Cie dodac do grupy nie znajac Twojego nicku z wizazu.
prosze o wiad. prywatna stad.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:18   #2358
katrina1991
Zadomowienie

jutro ide z hostka na wyprzedaze do centrum Paryza...
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:27   #2359
201610310857
Konto usunięte

Roux, ale wszędzie, wszędzie, wszędzie?
Poza EU też?:O
Stary 2011-06-24, 17:48   #2360
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
jutro ide z hostka na wyprzedaze do centrum Paryza...
Ooooo jakże zazdroszczę !

Jakie są Twoje zarobki jako aupair, czy wystarczy Ci na przywiezienie czegoś do domu czy pozwolisz sobie na zakupy w słodkim Paryżu?

Dziewczyny, czy tak właśnie wygląda fake offert?

"Dear Sylwia,

I realize you have been looking for an aupair job. This is not exactly the same but i thought you might be interested. I'm writing you because i'm looking for a new friend from abroad to become my roommate and also offer help with the jobs in the house. In the summer months we'll be staying in a large house near the beach, situated in a popular area with plenty of luxury beach hotels nearby. You will be helping with the shopping, tidying up and watering the garden. If you stay longer we can do some travelling together, during which you won't have any such obligations.

This is a completely genuine and serious proposition. In other words there are no romantic expectations at all. Instead i hope we will be able to develop a good friendship. Since money is not really an issue for me, all your everyday expenses, food, bills and rent will be covered and i can offer you up to 450 euros per week which can go directly to your savings for the years to come. I'm 28 and i work as a trader in the global financial markets. Because of the nature of my work and my lifestyle, i have few friends and my life has become boring and lonely. This is why i want to try something new.

It is possible to come just for a very short period initially and decide later if you want to stay longer.

Please let me know if you're actually interested and don't hesitate to ask any questions you may have.

Kind Regards,

Costas Santos"
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:18   #2361
sylwiakaa
Zadomowienie

Cytat:
www.orange.pl :P
bramka sms jest jak się zalogujesz...
ja stamtąd piszę.

Niquolle, a skąd Ty??
Stary 2011-06-24, 18:23   #2362
Katherinee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
wowww gratuluje sporej lektury!!

nie jest za pozno!!
szukaj na polecanych przez nas portalach...ale tez na takich mniejszych z ogloszeniami z krajow, ktore Cie interesuja!

P.S a jakie to kraje??
Bedę szukać interesują mnie kraje anglojęzyczne gł. UK bo byłam tam dwa razy i jestem zakochana ale w sumie jako że są to wakacje to może Hiszpania? uczę się tez francuskiego ale nie na tyle żeby się jakkolwiek dogadać bo przez dwa lata olałam totalnie sprawę :P
a jeszcze mam takie pytanie, żadnej z was nie udało się nic zaoszczedzić ;>? bo w sumie nie wiem na co miałabym aż tak wydawać 70 funtów tyg na przykłąd;p tzn wiem jakie tam są ceny np ubrań w porównaniu do tych w Polsce ale też nie trzeba od razu szaleć
Stary 2011-06-24, 18:34   #2363
201610310857
Konto usunięte

Sylwia, ale ja chce sms poza Unie Europejską, chodzi mi dokładnie o Turcję
Stary 2011-06-24, 18:45   #2364
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
www.orange.pl :P
bramka sms jest jak się zalogujesz...
ja stamtąd piszę.

Niquolle, a skąd Ty??
Jak się zalogujesz masz smsy tylko do orange.
Chyba, że masz telefon w orange, to możesz wysyłać z tej bramki też za granicę

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:00   #2365
201610310857
Konto usunięte

ale ja mam na tym konto i ja nie mogę wysyłać za granicęęę
Stary 2011-06-24, 19:03   #2366
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
ale ja mam na tym konto i ja nie mogę wysyłać za granicęęę
No ale masz to konto założone na swój numer telefonu w orange?

Moonwalker

Stary 2011-06-24, 19:22   #2367
201610310857
Konto usunięte

no mam
ale zaraz spróbuje
Stary 2011-06-24, 19:25   #2368
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

zamiast wpisywać kierunkowy np. +44 to wpisujesz 0044

Moonwalker

Stary 2011-06-24, 19:40   #2369
201610310857
Konto usunięte

a jak np mam +90, to pisze 0090?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

kASIENKA!!!!!!!!!!!
dziękuję Ci kochana jesteś!
Za nic nie wpadlabym na to! I nikt nigdy mi o tym nie mówił!
Kochana jesteś! Uratowałaś mi życie!
DZIĘĘĘĘKUJĘ
Stary 2011-06-24, 19:54   #2370
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Proszę bardzo
Sama miałam z tym problem, ale jakoś doszłam jak to trzeba wysyłać :P

Moonwalker

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości