|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
. Wlasnie wyrzuciłam kapustę z biustonosza i odciągam. O mleku kwaśnym nie słyszałam, ciekawe czy może być kefir??, bo ten akurat mam w domu, a jestem sama z Pepe.U mnie temperatura spadła, jak zaczęłam brać antybiotyk. Teraz muszę tego uniknąć i leczyć się domowymi sposobami. |
|
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mam dylemet...
przemywać...nie przemywać ![]() małz byl na chwile w domu... i odzywa się, ale jakby to ująć...."służbowo" ![]() ssak się obudził papa
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas pepek sie zlamal ze tak powiem i kawaleczek zostal przy skorze, myslalam, ze tak ma byc ale przy kapieli krwawil. Przyszla polozna i wygrzebala ta resztke patyczkiem do uszu, dopoki bylo tam brudno kazala psiukac octeniseptem a potem juz nic nie robic
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kapusta tez ok arobisz zimne i cieple oklady?
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aczkolwiek mogę się mylić... mogłaby ta położna do nas zawitać na daniach
|
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak czytałam Wasze posty, aż mi się ciepło na serduszku zrobiło ![]() Dziękuję, za kciuki i ciepłe słowa. Nie paliło mi się do porodu ale teraz, gdy tp już jutro, nie mogę się doczekać. Jak pomyślę, że będę tulić niedługo moją Niunię Loluś Mango miała mieć cesarkę gdyby nic nie ruszyło do wtorku (21.06) więc na pewno już tuli dzidzię. Niestety żadnych info od niej nie było
|
|||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie!
melduję się z sypialni, spod koca, z jednej strony śpi Kurcacek, z drugiej stygnie mi kawuuunia, i tak, o! chciałam uprzejmie donieść, że gdyby się ktoś martwił o Mimbi, to ma się dobrze. Wypoczywa nad rzeką. Mimo dostępu do netu nie odwiedzi nas. Dlaczego? .... BO NIE WZIĘŁA KOMPA ![]() Piszecie o prysznicach i zostawianiu dziecka samego. Może wyjdę na wyrodną matkę i naślecie OS, ale ja często zostawiam Kurcacka samego śpiącego i lecę się myć. Oczywiście drzwi pootwierane, a mieszkanie małe, więc płacz usłyszę. Czasami rano biorę nieśpiącą w leżaczek i też się prysznicuję, jednak częściej, kiedy dziecko śpi ![]() Gusiu, chyba się rozkręca! Nie mogę się doczekać Twojego maleństwa! Pewnie będzie śliczna i filigranowa, jak Ty Antropia, pępek przemywałam jeszcze przez kilka dni potem. Tak dla pewności, poza tym czasem krew jeszcze leciała, więc odkażałam, żeby się nie babrało Aha, żeby na chwilę odejść od tematu kup i ulewania, przejdę do kolejnego wdzięcznego tematu - CELLULITU Jeśli są tu jakieś walczące, to chciałam polecić chińskie bańki, o których pisałyśmy jakieś sto lat temu, kiedy byłyśmy w ciąży. Powiem Wam, że trochę cellulit zmniejszył się po porodzie, jednak lekki kalafior został i skutecznie, choć niesystematycznie walczę z nim bańkami i oliwką z Ziai. Masuję się 1-2 w tygodniu i widać efekt. Ach, gdybym ja tak miała czas, siłę i zapał do masowania częściej! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Lolko! Jak miło Cię widzieć! Daaawaj jakieś foty, a nie tu czarujesz |
|
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a długo się nimi miziasz bo celulicie? w sensie tak podczas jednego seansu ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Mary a nie boli cie jak się masujesz? siniaki ci się nie robią? naczynka nie pękają?
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia, oglądam sobie ten szajs w lustrze i widzę poprawę. Określę to teraz jakby WYRÓWNANYM cellulitem
Będę walczyć dalej! A na jeden SEANS [ ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Naczynka nie pękają, siniaki nie robią się, ale to kwestia indywidualna, więc nie wiem, jak będzie u Ciebie. Masuję tak, żeby jakoś mocno nie bolało, czuję takie mocniejsze zasysanie, ale bez odrywania płatów mięcha
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jest kilka rodzajow |
|
|
|
|
#3611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jakis niespokojny jest.Ktoś ma jakis pomysł bo ja juz wysiadam Cytat:
Cytat:
![]() mary, bańki mówisz? trzeba wypróbować
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-24 o 17:27 |
|||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
gusia czyzby cos sie rozkrecalo? Trzymam
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
TAKIE
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- MoniaK, coś Twój Tymi ma słaby ten sen. Tak codziennie? Moim zdaniem On już może też płakać ze zmęczenia. Ty padnięta... On też
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki Mary, że mi o nich przypomniałaś
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam się i przesyłam CMOKI od mojego cellulitu, dla Twojego
|
|
|
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za kciuki ![]() Nie wiem, może pomalutku się rozkręca i do końca tygodnia urodzę
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
gusia na pewno to juz nie dlugo. Po drugie nie chce sie w kolejke wpychac
|
|
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia urodzisz kochana, urodzisz
![]() ale ja wiem jak te ostatnie chwile się ciągną trzymam tez kciukaski za ciebie, żeby poszło szybko i boleśnie znośnie
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ja juz sie tak nastwilam na wywolywanie, ze musze dotrzymac do wtorku a tobie zycze zebys juz do tej pory byla po wszystkim.
|
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj podczas zmiany pieluchy, Pepe obsikał mnie ( spodnie, skarpetki i nawet majtki miałam mokre A potem walczyliśmy z kolką poszła, wiem, że wtedy będzie ulga na całego. Na razie gimnastykujemy nóżki, bo leżenie na brzuszku jest dzisiaj be.
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
dzewczyny padam moj mały dopiero niedawno padł
wstał o 6 i cały dzien płakał, a ja razem z nim, miałam na niego takiego nerwa ze az mi głupio
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tak małe dziecko nie może tyle nie spać Gusia, ja również trzymam kciuki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-24 o 18:17 |
|
|
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK mój dzisiaj nie spał od 9 rano do 13...
![]() ale o 13 ozy same mu sie kleiły....potem wstał o 16 zjadł i dalej w kimę... a Tymus nie pręży ci się jak nie śpi? nie jest niespokojny? bo mój jak spać nie chce po kilka godzin to walczy z brzuszkim... puszcza bolesne pierdy, które mu spać nie dają... albo kupę wali ok 1h.... a dzisiaj był u mnie babcia i dowiedziałam się, że jestem złą matka bo nie prasuje wszyskich ubranek dla małego...bo bakterii nie zabijam... i jak podeszła do łóżeczka i zobaczyła, że mały śpi z rączkami na dole, to stwierdziła, ze to niedobrze, bo jakby spał z rączkami na górze to oznaczałoby, że zdrowe dziecko z niego...
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia, mój Tymcio nie spał od 3 w nocy do teraz!
Teraz go w wózku powoziłam to trochę przysypia. On jest raczej marudny (choć po tylu godzinach nie spania wcale się nie dziwię) i nie wydaje mi się, aby go bolał brzuszek a tym bardziej miał kolkę. Czasami się pręży i stęka ale to wtedy jak robi kupkę. Sama już nie wiem A rady babci olej sikiem prostym, uwielbiam takie wtrącanie się wrrrr. Moja teściówka też czasami jak coś powie to wysiadam, albo panikuje tak że ja się jeszcze bardziej stresuję. Wtedy trzeba szybko i krótko odpowiedzieć i jest spokój ![]() ps. ja też nie prasuję ubranek
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może warto skonsultować się z pożną lub pediatra?
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
MoniaK widze ze mamy podobnie , moj o 6 rano nie spał,ale padł po17 i spi do teraz był tak zmeczony ze az mi go szkoda było....
zła matka ze mnie bo dzis go wyzywałam i krzyczałam na niego ,a tak go kocham MoniaK to u Ciebie wykryto wade,cos doczytałam z rana jak mały płakał ale nie eiem czy to u Twojego małego??? ![]() u mojego wykryli ASD2,we wtorek jedziemy dzo szczecina do kliniki na konsultacje do pani kardiolog
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedziemy zaraz na obiad na miasto
Nareszcie! Mam nawet makijaz! I ciuchy ciazowe na sobie Mary ja tre sie rekawiczkami do peelingu, ale moze pomysle o tych bankach ))I spoko... ja raz tez Antuana zostawilam spiacego i polecialam na szybki prysznic. Naszczescie sie nie obudzil ![]() Antropia zrob tak jak Ci serce podpowiada ![]() A co do raczek w gorze to moja mama ma tez jakby obsesje na tym punkcie... az zrobilam Antosiowi sesje jak spi z raczkami w gorze i wyslalam jej zdjecia, zeby wiedziala, ze on tak czasem tez spi! ![]() MoniaK trzymam za pomyslna noc z Tymusiem
|
#3630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od razu czlowiek sie inaczej czuje prawda?ja tez sie tre rekawica, peelingi solne i cukorwe zagoscily na stale pod moim prysznicem ale efektow brak ![]() tez mnie kusza te banki Cytat:
![]() przeciez procz prysznica sa tez inne czynnosci z ktorymi trzeba sobie radzic typu wyniesienie smieci a z dzieckiem ciezko wiec nie raz sama lece jak mlody spi ale ja jestem wylajtowana teraz![]() zdawaj relacje z walki z cellulitem ![]() po 3 tyg mojej walki z nadwaga ponad 3 kg mi zeszly ![]() moj mlody przespal pol dnia ciekawe jaka bedzie noc ![]() zapomnialam!!! gusia trzymam kciuki za ciebie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

temperstura wzrosla do 38st...zbilam panadolem do 37st polozna kazala okladac na przemian kapusta i mlekiem zsiadlym i jak najczesciej przykladac Julka do piersi
. Wlasnie wyrzuciłam kapustę z biustonosza i odciągam. O mleku kwaśnym nie słyszałam, ciekawe czy może być kefir??, bo ten akurat mam w domu, a jestem sama z Pepe.

coming soon lipiec'2016
zacisniete i czekamy na Ciebie i Nadie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może warto skonsultować się z pożną lub pediatra?
od razu czlowiek sie inaczej czuje prawda?