|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() po prostu nie jest to najlepsza pozycja dla dziecka, które nie trzyma samo pionu Cytat:
Cytat:
czy same same bez tżtów ??? ![]() ja nie lubię jak mi się ktoś do dzieci wtrąca (poza mężulem )Cytat:
ale okazji nie ma ![]() jak mam chwilę czasu to biegnę do dziecięcego działu zamiast damskiego ![]() Cytat:
choć nie wiem co za żółte kawałki masz na myśli ![]() Cytat:
ledwo balsamem się wysmaruję ..... nie wyjdę tego lata na plażę !!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
są takie dni ... oby było ich jak najmniej Cytat:
babcia - dobra rada ![]() Cytat:
![]() dziewczyny w łóżkach, ja po kolacji, zaraz będzie deser - truskaweczki ![]() zmęczona jakoś jestem .... Gabrysia się tak bosko uśmiecha do mnie, że mam łzy w oczach ..... a jak te łzy próbuję powstrzymać to ona się tak dziwnie na mnie patrzy i marszczy brewki matko, jakie szczęście, że mamy wszystkie takie słodkie dzieciaczki !!!!!!!!! ale się rozczuliłam
|
||||||||||
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kolacji w restauracji nici, bo sie skapnelam ze to czas kapania Antosia i wizja rozwydrzonego Antka w knajpie postawila nas na ziemie i zamawiamy zarelko do domku...
![]() makijazu juz nie ma ![]() i jest koszula
|
#3633 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiesz jak dużą dziurkę ma twój synek? Mój 8 mm. Daj znać po konsultacji czego się dowiedziałaś. Trzymam za was ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas powtorka z rozrywki z wczoraj usypianie malej dzisiaj jest ponad moje sily
A TZ poszedl do garazu dlubac w aucie a mial mi pomoc, mial zaraz przyjsc, nie ma go juz godzine. zaraz palne sobie w leb.. |
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Przywitam się chociaż, bo nie wiem, kiedy znowu będę mogła coś napisać .....
Ostatnio przeżywam KOSZMAR macierzyństwa. Kolkę mała miała co prawda dopiero po raz drugi, ale jak ją trzymała to od południa do 21.00 non stop wrzask, nic nie pomagało, oczka załzawione, czerwone, widać było, że chce spać, a nie mogła, bąki puszczała tylko, kupki zero, chociaż rano robiła bez przerwy w kilkunastu wystrzałach przez dobrych kilkanaście minut ![]() Cyca podawałam na zmianę przez tych kilka godzin, i co z tego jak nie pomagał, w trakcie było ok, przysypiała, ale jak tylko kładłam ją do łóżeczka, to od razu wrzask. Od tego cyckania jestem tak okrutnie obolała, że jak pomyślę, że mam jej znowu dać to robi mi się gorąco i zimno na zmianę, a tak mi się już ładnie goiły ![]() Wczoraj nie było kolki, ale za to całodzienne marudzenie, pojechaliśmy całą rodziną do KFC, ja oczywiście o wodzie mineralnej i tylko frytki zamówiłam, ale nie dane mi było zjeść, bo po kilku minutach mała zaczęła płakać, więc powędrowałyśmy do auta i cyc, potem pojechaliśmy zatankować, a po drodze (przez ok. 3 km) ryk i płacz, więc na stacji cyc, dalej do domu (ok. 7 km) i pod domem cyc (nie wchodziłam do domu, bo musiałam męża podrzucić do pracy, bo auto ma w warsztacie), tych kilka km pokonaliśmy łamiąc wszystkie możliwe przepisy bo mała po drodze ryczała, po powrocie do domu znowu cyc i .............. ja już nie daję rady ![]() Z jadłospisu już chyba wszystko wyrzuciłam, został chleb, masło, wędlina, ser .............. banany i biszkopty na osłodę. Zero soków, owoców (poza bananami), warzyw (jedynie gotowana marchewka, bo po kalafiorze też bolał brzuszek), zresztą nawet nie mam kiedy jeść, bo cały czas albo karmię albo tulę bo się pręży i wrzeszczy. Dzisiaj zjadłam dwie kromki chleba na śniadanie, banana w locie, kilka biszkoptów z rozszarpanej zębami paczki (bo mała na ręku) i dopiero teraz dopycham się herbatnikami i żytnim chlebem z kiełbasą. I znowu mam mam mega stresa, czy ten żytni chleb jej nie zaszkodzi, a innego w domu nie było. W pierwszym tygodniu jadłam prawie wszystko i nic jej nie było, a od kilku dni co zjem to mała odpokutuje, żal mi jej i nie mam już siły na nic. Jedyny plus, to - 2kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale co to za pocieszenie, kiedy moja księżniczka tak cierpi .Przepraszam za to smęcenie, ale łapię doła, a było tak pięknie Kciuki za Gusię, oby poszło szybko i terminowo, no i oczywiście mało boleśnie AgnieszkaM może jednak będzie dobrze z serduszkiem, trzeba mieć nadzieję, trzymam kciuki za pozytywne informacje. Paulizia kciuki za powrót do karmienia, będzie dobrze, ja też jak widzisz mam z tym problemy, ale wierzę, że jeszcze uda mi się trochę karmić. Czekam na Maltan, ale kurcze przesyłki nie widać, a zapłaciłam 14.06 Tymczasem smaruję Purlanem i gdyby nie te akcje z wiszeniem cały dzień na cycu to byłoby już wszystko ok, bo wcześniej już coraz mniej bolało.
|
#3637 |
|
Moderatoreska
|
Ja właśnie karmię i później spać :P
Mam nadzieję, że ta nocka też będzie super jak poprzednia ![]() dobranoc
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, małż w pracy, ja mam atak kamienicy nerkowej, lecę na Ketonalu, a mała jak na złość wyje od 21
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.
Korzysta z chwili - Niuniu śpi w łóżeczk, TZ kładzie się w dużym pokoju rano do nas przyczłapuje (przynajmniej nie budzi Niunka chrapaniem ), więc jestem.W ogóle gorzej mi jakoś się zorganizować, gorzej niż wczesniej. Ja chyba przeżywam skok rozwojowy .Wiecie, że byłam u pediatry z tą krostką? . Powiedział, że to nie opryszczka (bardzo się wystraszyłam, bo tak jak pisałam nasluchałam się o opryszczkowym zapaleniu mózgu i aż dostałam biegunki jak zobaczyłam tą kroche). Co do buzi Niuńka - tych krostek - nie jest to żaden " ostry" stan (łuszczenie itp) i nic nie kazał robić, tylko obserwować. Tylko ja dalej nie wiem czy to nie skaza i czy mam jeśc czy nie jesć nabiału A i wiecie, że zauważyłam niedawno, że na lewym jakby barku ma czarną plamkę? Przypuszczam, że to od szczepionki na gruźlicę. Byliśmy w restauracji ustalać chrzciny - więc to już zgłowy - jeszcze tylko muszę do Kościoła się przejść. Odpisuję z tego co zdążyłam doczytać - potem polecę nadrabiac dalej, chyba, że usnę, albo ktos będzie krzyczał o cycusia .Daisy - tak ja pisałam o krostkach na rękach - ja mam na ramionach i plecach :torba; czytałam / słyszałam że to własnie zmiany hormonalne, ale nie wiem ile w tym prawdy bo ja już po połogu. Stosuję Xerial 30 ale jest bardzo gęsty i długo lepie się jak się smaruję. Andziotku - ta sama bakteria co ostatnio ale pediatra powiedział, że stężenie jest mniejsze niż ostatnio (było 10^5 a jest 10^3) i to bez leków, więc nawet jeśli jest bakteria pod napletkiem, to sam ją zwalcza (sika niewiarygodnie dużo ), natomiast za te 3 tyg musimy powtórzyć komplet badań.Aga.M ........... brak mi słów co do serduszka Antosia. Ogromnie Ci współczuję stresu psychicznego i malutkiemu, że ma wadę. strasznie Cię przepraszam, że Ci "poleciłam" dr Ś. A swoją drogą ja się zastanawiam czy on na usg nie powinien był zobaczyć asymetrię komór bocznych mózgu u Szymonka i tych powiększonych kieliszek/miedniczek nerkowych. Ale tak naprawdę nawet nie wiem co by to dało jeśli by zauważył - w przypadku nererk pewnie leczenie byłoby szybsze. A jakby zauwazył dziurę Antosia to dałoby się coś z tym zrobić wczesniej? Kurde..... rutyniarze. Jeszcze raz przepraszam Cie. Ja wierze, że Antosiowi nic nie będzie. za Was.Tyle pamiętam. Idę czytać dalej póki mi się oczy nie zamykają .aha - zauważyłam u Niuńka (i uwaga - nie tylko mój chory umysł zauważył, ale TZ tez widzi), że ma czerwone i jakby podpuchnięte powieki. Zastanawiam się czy to nie jakaś reakcja alergiczna na jakies pyłki czy cuś. Macie jakies pomysły? Zanim zajrzę do złego google .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-24 o 23:20 |
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie dala rady teraz przy dziecku gotowac ,sprzatac ,prasowac itp.byla mamcia odwalila kawal dobrej roboty,gdyby nie ona w domku mialabym syf jak nie wiem bo ja z mala to 24H na dobe Tz pomaga ale wiecej go nie ma jak jest(praca).Ja uciekam zdrzemnac sie bo wyobrazam sobie ze juz niedlugo pobudke mi niunia zrobi Spokojnej nocki!!
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- andziotku, moria - jaka macie matę edu? jestem na etapie poszukiwania, a jest tego tyle że szok. nadrobiłam Was co nieco. Loluś Tonio piękny .Gusia do porodu marsz! .princi dobrze że już wychpdzicie do domciu. teraz z górki ![]() Niuniu sie kręci - standardowa pora na karminie się zbiża... nic nie pospałam w tak zwanym międzyczasie. Zostawiam uśmiech mojego synusia na rano Ciociom, bo widzę, że oprócz mnie i agus nie ma tu nikogo .dobranoc. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-25 o 00:18 |
|
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() melduję się z Mają.. dopiero teraz, bo neta nie mieliśmy.. urodziłam w 36 tyg. Maja ważyła 2360g i miała 47cm. nadrobiliśmy troche i waży już przeszło 5 kg
|
|
|
|
#3644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej dziś już ???? Cytat:
życzę dużo cierpliwości i pomocy od rodzinki może warto iść do pediatry po Debridat ??? a podawałaś już coś na kolkę ? Cytat:
dobrze że się uspokoiłaś przynajmniej (na chwilę jak widzę, bo już kolejna niepewność )u takich malutkich dzieci alergia najczęściej się ujawnia w postaci bólu brzuszka albo wysypki, raczej nie występują typowe objawy alergii wziewnej Cytat:
szukaj kolorowej i z muzyczką ![]() no i Szymcio oczywiście przystojniak jakich mało takim uśmiechem to świat zawojuje ![]() Cytat:
jak się czujecie ? Dzień dobry, dzień rozpoczęty, choć u Gabrysi jeszcze noc ![]() ale Zosia już zwarta i gotowa do podboju świata ![]() pobudka jedna sen od 20 (wyjątkowo ładnie zasnęła 00,30 - jedzonko (dziś pobiłam rekord szybkości - karmienie z dwóch UU i 4 beki uzyskałam w 25min )no i od 4 gdzieś standardowo stękanie przez sen i pierdki, jedzonko o 5,30 - tu już Zosia postanowiła się obudzić więc od tej nie śpimy (poza Gabrysią, bo ona uważa, że jeszcze nie pora na rozpoczynanie dnia ) pieczywa nie ma .... |
|||||
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Ale mi Pepe prezent zrobił , minuta osiem po zasnął. Następna pobudka o 3. Szybka butla, pielucha i znowu śpi. Ja odciągnęłam na rano, poczytałam najświeższe wiadomości i też nyny. Spaliśmy do 7 A TZ na podłodzeU nas też pieczywa niet... |
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym ten chleb wywaliła...zakwas, albo inny składnik może być dla dziecka za ostry :/ Ja lecę na bułeczkach ![]() Koleczki i bule brzuszka czesto zaczynaja się po 3,4 tyg życia... u nas sa straszne prutki i widać ze dziecku nie wygodnie, zle
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nocka superowo o 21 zasnela spala do 4,30 zjadla i spala do 7.30 pobawila sie trodhe z tz i teraz juz od 30 minut spi ![]() ja juz popracowalam, posprzatalam i zaraz jade do miasta na podboj nowego stroju sportowego bo wracam na moj ukochany fitness ola malo mi zjada tego mlek bebilon pepti w nocy 50 rano 90 ale je wazne i to wczoraj kupki nie bylo.. mam nadzieje, ze dzis bedzie, pewnie ze zdwojona sila ![]() sandrunia witajcie a czemu Majeczka tak szybko przyszla na swiat? jakc sie czujescie? karmisz piersia? andziot maly perszing Ci rosnie, tak szybko zjada ![]() czasem wam zazdroszcze ze tak ladnie karmicie piersia' ale jak pomysle co to u mnie wywolywalo to mi ciarki przechodza ![]() moze przy drugim bedzie lepiej ![]() u mnie pogoda niezbyt pochmurno, chlodno bo 18 stopni ale nie pada poki co kiara banany ?? mi odradzali banany bo ,moga dzieci brzuszki bolec, bo sa ciezkie lepiej jablko sobie zjedz, albo ugotuj kompociku z jablek po tym pokarm byl smaczniejszy ![]() dodaj jakies jajko, drzemik, mowili kiedys tez ze jak sie ma uboga diete to dzidziolom tez nie pasi moze przez to taka marudna, bo pokarm malo tresciwy, hm ?? Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-06-25 o 10:17 |
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Ja kroje jabłuszko na drobne kawałeczki, dolewam troche wody i robie taka papke - przepyszne!
Czasem dodaje pod koniec płatków owsianych. Mniam! |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmienia nie zazdrość - też pięknie karmisz Oleńkę widać tak miało być ... a drugie już ???? ![]() pogoda u nas też kiepska zimno ! |
|
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko wpadłam sie prywitać bo:
1) dzidzio nie spi 2) zaraz będa goście (braciszek przyjedzie) 3) ja nieubrana 4) musze na szybko poodkurzać (odkurzałam wczoraj wieczorem o 21 i wyobraźcie sobie, że ten mój pies znou nasyfił )Andziot u mnie pieczywa tez niet....i zimno strasznie a mój Piotruś kończy dzisiaj 3 tygodnie wyskoczyły mu dziwne krostki na czole.... wczoraj miał ich chyba ze 3 a dzisiaj znowu więcej... nie wiem czy to potówki, czy to uczulenie na coś.. nie jadłam nic co mogłoby go uczulić... trochę nabiału, ale nie w zawrotnej ilości..... ![]() uciekam buziolki
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!!
Przyszłam się przywitać z Adasiem. Od wczoraj jesteśmy w domu, jeszcze nic nie ogarnęłam. Nic nie czytałam, więc nie wiem co się u Was dzieje. Czy już wszystkie się rozpakowały?? Zajrzę później i postaram się wstawić zdjęcie Adaśka ![]() Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys moze... u mnie tez zimno i plany mi sie pochrzanily, nie mam jak jechac do miastaaaaaaa musimy byc w domu najchetniej wybralabym sie na zakupy do poznania albo wrocka andziot,wpadam na kawe tylko sama do wrocka nie pojade oj nie wypuszcze sie :PCytat:
![]() kiedy to bylo ![]() paulizia hej jak sobie radzisz? |
||
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyslalo mi posta z samym ''Dzien dobry''
My jeszcze w lozeczku. Antos spi obok mamusi, a mamusia juz sobie swidruje wizazyk Nocka ok, ale teraz to cyc co dwie godziny... jak mu odciagalam i dawalam z butelki 120ml to tak przesypial 3-4 godziny, a teraz daje mu znow cyca i po 2 godzinach znowu chce, a mnie sie wydaje, ze przed chwila go przeciez karmilam ![]() Lewy cyc boli mnie nawet jak karmie przez nakladke Kiara76 strasznie mi przykro z powodu tych kolek... uzywasz jakis preparatow przeciw kolce? Dobry podobno jest jakis niemiecki sab simplex... moze warto sprobowac? ![]() Ja wlasnie czekam na Maltan. Poki co karmie przez nakladki, ale lewy cyc boli nawet jak karmie przez nakladke za sutkiAgus87 przestalas karmic z powodu bolo? Widzisz u mnie bol trwa juz prawie 4 tygodnie i ja nie wiem czy zapowiada sie by przeszlo ambitnie karmie dalej, bo nawet by mi sie nie chcialo w nocy z butelkami trzaskac, ale boli mnie ![]() ![]() ![]() Tz mnie namawia bym zapisala sie na silownie, a ja mam takie checi, ze szok Andziot u nas chleb jest, ale ja za nim nie przepadam i moze wyskocze po jakies bulki ![]() Aga_pe zazdraszczam Ci tych 3 kilo mi to nic nie leci ![]() Moniaqc moj chrzesniak mial czerwone powieki prawie do pierwszego roku zycia i mu przeszlo. Podobno tak dzieci czasem maja... Szymonek jest przeslodki 82anusia
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
maje malenstwo dzis jest grzeczniejsze ![]() wczoraj nawet nie myslałam o zrobieniu obiadu ,był rosól z niedziieli i mieso,ten płakał i płakał,nocka tez super a dzis juz obrałam ziemniaki i mielonce zrobiłam a mały siedział w nosidle i obserwował ale smazyłam juz z nim na rekach ![]() AgnieszkaM, Stas ma 6mm tego ubytku przegrody, upłakałam sie przez to jak bóbr,teraz juz sie przyzwyczaiłam do tej mysli ,we wtorek sie okaze co dalej... a co u Was na co czekacie?
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
chociaż nie taki znowu dobry... pobudka o 6:30 No i na dodatek pogoda pokrzyżowała plany, wynocha mje z tym deszczem! tak rozprawiacie o jedzonku i przypomniało mi się, że mnie to jedna zachcianka z ciąży została Jogurt grecki [opcjonalnie twaróg President] + maliny [teraz już świeże!] + cukier! U-WIEL-BIAM! ![]() Moniczko nadmorska, oby jak najmniej takich nerwów ![]() MoniaK, wg mnie to niepokojące. Przecież Tymuś powinien kilkanaście godzin na dobę przespać ![]() Pauliziu, ja stosuję kawowy, ale raz w tygodniu, trochę mało. Jednak ja nie mam rozstępów, więc tylko na wygładzenie skóry. Flaczek pociążowy dalej jest. Jak stoję nie widać, ale jak usiądę, albo schylę się... to HORROR nie będę się oszukiwać, jedynie chyba brzuszki mogą mi pomóc ![]() ja Hankę często zostawiam śpiącą, czasami nawet na brzuchu. No nie wiem, jakoś spokojna o Nią jestem ![]() Agnieszko_pe, ja też wylajtowana, że tak powiem i za -3kg!Andziot, nie ma czego podziwiać, 1-2 w tyg jakoś znajduję wenę, ale przydałoby się częściej ![]() co do maty edu, to ja nawet nie wiem, co to za mata dokładnie, wiem tylko, że Tiny Love, starszy jakiś model. Ale super jest, spora nawet, dużo zabawek i różnych opcji. Tylko melodyjek nie ma, ale nie narzekam. Nie znoszę zabawek z melodyjkami Cucciola, wszystko kwestia organizacji Moja Mama chciała na początku pomóc, ale zobaczyła, że dajemy sobie radę. Nawet, jak zostaję sama z Hanią to sobie radzę, włącznie ze sprzątaniem, bo ja czyścioch porządnicki jestem ![]() a z nami? ![]() Witaj! Szybkiego ogarnięcia, spokoju i czekamy na fotki! |
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie odsunelam rolete... u nas tez pogoda lipaaaaaaaaaaa
![]() Monika z numerkami ja tam wierze, ze sie wchlonie!!! I u Stasia i u Antosia! Silne chlopaki. Dzadza rade Mary kawowy? musze wyprobowac... co do zostawiania na brzuszku to my czasem kladziemy na brzuszek i sami zasypiamy takze wiesz...
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
hellooooooo Słoneczka i Wasze promyczki te w brzusiu i te pod drugiej stronie
anulka, gratuluje nowego autka !! ja tez chodze sie prysznicowac jak Gabi spi. poczatkowo sie bałam ale mąż mi powiedział "nie bądź matka wariatka, tylko idz sie umyj" no i gdy mała zasnie to lece myju myju Oczywiscie drzwi od łazienki otwarte i nasłuchuję![]() Własnie jestem u rodziców, ale nam Czewa pięknieje ![]() dziekuje za pamięć ![]() ![]() ![]() MoniaK; i Tymonek kazdej nocy tak sie uaktywnia ?? AgnieszkaM i zrobie tak jak Ty i andziotka mówilyscie, nie bede kupowała maty FP bo znów mi sie wszystko powtorzy co jest na karuzelce Zamówię tą co Ty Nie pomoge w sprawie serduszka, niestety się nie znam Ale Kochana moooocno sciskam kciuki i wierze, że samo sie wszystko zagoi ![]() ![]() ![]() Paulizia, czy nakładki silikonowe coś pomogły? U mnie duuuzo i muszę powiedzieć, ze dziś mnie duuuzo mniej bolało przy zasysaniu (bez nakładki!!) A jak oczko? Przemywałaś Twoim oczkiem? Gusiu jak sie macie ???? Wczoraj był Twoj TP czy dzis? Jakos wiem ,ze na dniach. I co ? KTG we wtorek, prawda? Ja jestem u rodziców, dzis przyjedzie małż bo czwartek-piatek był w pracy. Bardzo sie cieszę, że bedziemy w 3 u rodziców Nie mam czasu na pisanie do Was bo ciągle gooooooście !! Mami mi pomogła z wyregulowaniem Gabika. Mała ostatni tydzien chciała zasypiac TYLKO na rączkach, gdy ją odkładalismy do łóżeczka oczy jak 5zł. W tej chwili nie nosiłam ją od 1,5 dnia celem uspienia. Gdy kładziemy ją do łóżeczka a mała kwili wówczas mama ją mizia, smyra, gada do niej i po 5min malutka spi. Moje nadgarstki niezmiernie się ciesza ![]() Pisze tego posta 2godz juz nie zdaze w tej chwili na wszystko co chce odpisac, ale mała usneła i wykorzystuje chwilke, jade biegusiem do sklepu ortopedycznego po szyny na kciuki Buzi - tesknie za Wami !! Wpadłam sie przywitac i powiedziec, ze zyjemy aaa a podróz autem super Mala spała calusie 130 km a mąz taki był przejety, ze co chwilke ochrzaniał przez CB innych kierowców mówiąc, ze sa baranami, jezdzic nie umieją a on wiezie swoją 3 tygodniowa córeczke ![]() Chyba wszyscy na odcinku Krk - Czewa co mieli CB wiedzieli, ze tą trasą podąża jakiś facet co jedzie z noworodkiem ![]() andziot, masz wode?
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, no ten zwykły, ja ostatnio poszłam na łatwiznę i tylko kawa+ żel pod prysznic, a kiedyś to olejek pomarańczowy, cynamon, sól, bajery, koko dżambo
![]() Ddaaiissyy, współczuję z tymi nadgarstkami, ale cudna wieść, że Gabulek sam zasypia! PS jak zobaczycie kawałki mózgu na monitorach, to znaczy, że głowa mi wybuchła z bólu |
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Kurczę, Edzik też woli w pionie
![]() A w chuście można? Tam też jest pionowo, w pozycji bardzo podobnej do tej pionowej ![]() Paulizia Dziś w nocy było lepiej. I nie sądzę, że miejsce miało wpływ... Już tu wcześniej był i było ok. Myślę, że to jeszcze po szczepionce... Kiara Wiem, co przeżywasz... ![]() Edzik jakby mniej reaguje na to, co jem.. A też była już tragedia i płakałam razem z nim, będać na wodzie i chlebie... Zgodzę się z agus co do bananów - u nas szkodziły. Ale co do jajek... To raczej ostrożnie (jeden z silnych alergenów). Paulizia Mnie bolało ponad miesiąc. Przeszło, jak zaczęłam małego lepiej przystawiać Wcześniej za mało brodawki brał do buzi i dlatego tak bolało ![]() daisy Ja mam karuzelkę Rainforest i matę też Rainforest kupuję Podoba mi się i jakoś nie sądzę, żeby małemu się miała znudzić ![]() Noc nie najgorsza, sporo pobudek, ale tylko pielucha-jedzenie-spać i tak do 5. Potem ryk (chyba kolka), ale tż wziął małego ( ) i jeszcze trochę pospałam, a teraz on odsypia ![]() Może on też podczytuje nasz wątek i mu się głupio zrobiło? Pogoda też lepsza, mamy słoneczko. Idę robić pranie Edzika w rękach bo nie mam tu pralki, a wszystko brudne ![]() BTW - poziomka i Zytus to kiedy spotkanie z dzidziolami?? Maj minął, czerwiec prawie za nami... ![]() W zasadzie to bardziej pytanie do Zytus, bo Igorek najmłodszy, więc nie wiem, czy już gotowy na takie wyprawy ![]() (swoją drogą, jak Edzik ma gorszy dzień, to też mam wrażenie, że za mały na jakiekolwiek wyprawy )
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-25 o 12:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

)
i nie miałam co na tyłek włożyć
)

A wiesz jak dużą dziurkę ma twój synek? Mój 8 mm. Daj znać po konsultacji czego się dowiedziałaś. Trzymam za was 

ja tam wierze, ze sie wchlonie!!! I u Stasia i u Antosia! Silne chlopaki. Dzadza rade