Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 20:27   #3631
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Andziotku i oczywiście ze mnie też pała i pojęcia nie miałam, że trzymanie dzidzi w pozycji pionowej może być takie niebezpieczne dla maluszków.. Bogu dzięki, ze nas tu uświadamiasz to powstrzymam się od takich błędów - do tej pory nie nosiłam jeszcze tak mojego synusia i cieszę się, że teraz wiem, że nie powinno się..
a od kiedy taka pozycja jest okej dla dzieci?
niebezpieczne to grubo powiedziane
po prostu nie jest to najlepsza pozycja dla dziecka, które nie trzyma samo pionu

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

czy jak pępuszek odpadł i został tam strupek to mam to jeszcze czyms przemywać?
czy to tak ma być? a może to jeszcze pępowina jest
?
jak jest strupek to przemywaj jeszcze, czasem jest jeszcze wydzielinka w środku wtedy też się przemywa i wyciera patyczkiem

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek ktore sa same z Tz.ami:JAK WY SOBIE RADZICIE??
uciekam pod prysznic BUZIOL
same z Tżtami ?? w sensie że nikt nam nie pomaga ???
czy same same bez tżtów ???
ja nie lubię jak mi się ktoś do dzieci wtrąca (poza mężulem )

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj korzystając z urlopu mamy uciekłam na zakupy - takie trochę przymusowe bo w niedziele chrzciny siostrzeńca i nie miałam co na tyłek włożyć
nie powiem ale poprawiłam sobie humor spódniczką i butami
nawet wciskam się w rozmiar 38 co tez jest nawet pocieszające ale niestety o 36 to mogę zapomnieć jeszcze ( a w domu posiadam tylko 36)
no ale nic dalej będę się katować dietą bo całej garderoby nie zamierzam zmieniać( mam nadzieję że nie będę zmuszona)
też bym sobie coś kupiła
ale okazji nie ma
jak mam chwilę czasu to biegnę do dziecięcego działu zamiast damskiego

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie wazne
Moje dziecie ulalo wlasnie sporo mleka juz zwazonego takiego serka ale z takimi zoltymi kawalkami- mam nadzieje, ze to nic powaznego?!?
nie sądzę żeby to coś poważnego było ...
choć nie wiem co za żółte kawałki masz na myśli

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
W
Jeśli są tu jakieś walczące, to chciałam polecić chińskie bańki, o których pisałyśmy jakieś sto lat temu, kiedy byłyśmy w ciąży. Powiem Wam, że trochę cellulit zmniejszył się po porodzie, jednak lekki kalafior został i skutecznie, choć niesystematycznie walczę z nim bańkami i oliwką z Ziai. Masuję się 1-2 w tygodniu i widać efekt. Ach, gdybym ja tak miała czas, siłę i zapał do masowania częściej!
podziwiam, bo mi się nie chce walczyć
ledwo balsamem się wysmaruję .....
nie wyjdę tego lata na plażę !!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Polecam się i przesyłam CMOKI od mojego cellulitu, dla Twojego
mój też Cię pozdrawia

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
dzewczyny padam moj mały dopiero niedawno padł
wstał o 6 i cały dzien płakał, a ja razem z nim, miałam na niego takiego nerwa ze az mi głupio

są takie dni ...
oby było ich jak najmniej

Cytat:
a dzisiaj był u mnie babcia i dowiedziałam się, że jestem złą matka bo nie prasuje wszyskich ubranek dla małego...bo bakterii nie zabijam...

i jak podeszła do łóżeczka i zobaczyła, że mały śpi z rączkami na dole, to stwierdziła, ze to niedobrze, bo jakby spał z rączkami na górze to oznaczałoby, że zdrowe dziecko z niego...

babcia - dobra rada

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Jedziemy zaraz na obiad na miasto
Nareszcie!
Mam nawet makijaz!
I ciuchy ciazowe na sobie
smacznego !!!!!

dziewczyny w łóżkach,
ja po kolacji,
zaraz będzie deser - truskaweczki
zmęczona jakoś jestem ....

Gabrysia się tak bosko uśmiecha do mnie,
że mam łzy w oczach .....
a jak te łzy próbuję powstrzymać to ona się tak dziwnie na mnie patrzy i marszczy brewki

matko, jakie szczęście, że mamy wszystkie takie słodkie dzieciaczki !!!!!!!!!

ale się rozczuliłam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:55   #3632
Paulizia
Wtajemniczenie

Z kolacji w restauracji nici, bo sie skapnelam ze to czas kapania Antosia i wizja rozwydrzonego Antka w knajpie postawila nas na ziemie i zamawiamy zarelko do domku...
makijazu juz nie ma
i jest koszula
Stary 2011-06-24, 22:16   #3633
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
MoniaK widze ze mamy podobnie , moj o 6 rano nie spał,ale padł po17 i spi do teraz był tak zmeczony ze az mi go szkoda było....
zła matka ze mnie bo dzis go wyzywałam i krzyczałam na niego ,a tak go kocham
MoniaK to u Ciebie wykryto wade,cos doczytałam z rana jak mały płakał ale nie eiem czy to u Twojego małego???
u mojego wykryli ASD2,we wtorek jedziemy dzo szczecina do kliniki na konsultacje do pani kardiolog
Monika to u mojego synka wykryto tą wadę, dokładnie tą samą, co u was ASDII A wiesz jak dużą dziurkę ma twój synek? Mój 8 mm. Daj znać po konsultacji czego się dowiedziałaś. Trzymam za was

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
po 3 tyg mojej walki z nadwaga ponad 3 kg mi zeszly jedyny sukces
Gratuluję

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 22:33   #3634
anula_81
Zakorzenienie

a u nas powtorka z rozrywki z wczoraj usypianie malej dzisiaj jest ponad moje sily
A TZ poszedl do garazu dlubac w aucie a mial mi pomoc, mial zaraz przyjsc, nie ma go juz godzine.
zaraz palne sobie w leb..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 22:38   #3635
Agnieszka.M
Rozeznanie

Anula i przesyłam dużo siły

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 22:42   #3636
Kiara76
Raczkowanie

Przywitam się chociaż, bo nie wiem, kiedy znowu będę mogła coś napisać .....
Ostatnio przeżywam KOSZMAR macierzyństwa. Kolkę mała miała co prawda dopiero po raz drugi, ale jak ją trzymała to od południa do 21.00 non stop wrzask, nic nie pomagało, oczka załzawione, czerwone, widać było, że chce spać, a nie mogła, bąki puszczała tylko, kupki zero, chociaż rano robiła bez przerwy w kilkunastu wystrzałach przez dobrych kilkanaście minut
Cyca podawałam na zmianę przez tych kilka godzin, i co z tego jak nie pomagał, w trakcie było ok, przysypiała, ale jak tylko kładłam ją do łóżeczka, to od razu wrzask. Od tego cyckania jestem tak okrutnie obolała, że jak pomyślę, że mam jej znowu dać to robi mi się gorąco i zimno na zmianę, a tak mi się już ładnie goiły

Wczoraj nie było kolki, ale za to całodzienne marudzenie, pojechaliśmy całą rodziną do KFC, ja oczywiście o wodzie mineralnej i tylko frytki zamówiłam, ale nie dane mi było zjeść, bo po kilku minutach mała zaczęła płakać, więc powędrowałyśmy do auta i cyc, potem pojechaliśmy zatankować, a po drodze (przez ok. 3 km) ryk i płacz, więc na stacji cyc, dalej do domu (ok. 7 km) i pod domem cyc (nie wchodziłam do domu, bo musiałam męża podrzucić do pracy, bo auto ma w warsztacie), tych kilka km pokonaliśmy łamiąc wszystkie możliwe przepisy bo mała po drodze ryczała, po powrocie do domu znowu cyc i .............. ja już nie daję rady

Z jadłospisu już chyba wszystko wyrzuciłam, został chleb, masło, wędlina, ser .............. banany i biszkopty na osłodę. Zero soków, owoców (poza bananami), warzyw (jedynie gotowana marchewka, bo po kalafiorze też bolał brzuszek), zresztą nawet nie mam kiedy jeść, bo cały czas albo karmię albo tulę bo się pręży i wrzeszczy. Dzisiaj zjadłam dwie kromki chleba na śniadanie, banana w locie, kilka biszkoptów z rozszarpanej zębami paczki (bo mała na ręku) i dopiero teraz dopycham się herbatnikami i żytnim chlebem z kiełbasą. I znowu mam mam mega stresa, czy ten żytni chleb jej nie zaszkodzi, a innego w domu nie było.
W pierwszym tygodniu jadłam prawie wszystko i nic jej nie było, a od kilku dni co zjem to mała odpokutuje, żal mi jej i nie mam już siły na nic.

Jedyny plus, to - 2kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale co to za pocieszenie, kiedy moja księżniczka tak cierpi .

Przepraszam za to smęcenie, ale łapię doła, a było tak pięknie

Kciuki za Gusię, oby poszło szybko i terminowo, no i oczywiście mało boleśnie

AgnieszkaM może jednak będzie dobrze z serduszkiem, trzeba mieć nadzieję, trzymam kciuki za pozytywne informacje.

Paulizia kciuki za powrót do karmienia, będzie dobrze, ja też jak widzisz mam z tym problemy, ale wierzę, że jeszcze uda mi się trochę karmić. Czekam na Maltan, ale kurcze przesyłki nie widać, a zapłaciłam 14.06 Tymczasem smaruję Purlanem i gdyby nie te akcje z wiszeniem cały dzień na cycu to byłoby już wszystko ok, bo wcześniej już coraz mniej bolało.
Stary 2011-06-24, 22:54   #3637
eweska
Moderatoreska

Ja właśnie karmię i później spać :P
Mam nadzieję, że ta nocka też będzie super jak poprzednia
dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:17   #3638
aniutka_85
Raczkowanie

Dziewczyny, małż w pracy, ja mam atak kamienicy nerkowej, lecę na Ketonalu, a mała jak na złość wyje od 21

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:17   #3639
moniqac
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.

Korzysta z chwili - Niuniu śpi w łóżeczk, TZ kładzie się w dużym pokoju rano do nas przyczłapuje (przynajmniej nie budzi Niunka chrapaniem ), więc jestem.

W ogóle gorzej mi jakoś się zorganizować, gorzej niż wczesniej. Ja chyba przeżywam skok rozwojowy .

Wiecie, że byłam u pediatry z tą krostką? . Powiedział, że to nie opryszczka (bardzo się wystraszyłam, bo tak jak pisałam nasluchałam się o opryszczkowym zapaleniu mózgu i aż dostałam biegunki jak zobaczyłam tą kroche). Co do buzi Niuńka - tych krostek - nie jest to żaden " ostry" stan (łuszczenie itp) i nic nie kazał robić, tylko obserwować. Tylko ja dalej nie wiem czy to nie skaza i czy mam jeśc czy nie jesć nabiału . Noi i pojawiają mu się czerwone place z krostkami na dekolcie.

A i wiecie, że zauważyłam niedawno, że na lewym jakby barku ma czarną plamkę? Przypuszczam, że to od szczepionki na gruźlicę.

Byliśmy w restauracji ustalać chrzciny - więc to już zgłowy - jeszcze tylko muszę do Kościoła się przejść.

Odpisuję z tego co zdążyłam doczytać - potem polecę nadrabiac dalej, chyba, że usnę, albo ktos będzie krzyczał o cycusia .

Daisy - tak ja pisałam o krostkach na rękach - ja mam na ramionach i plecach :torba; czytałam / słyszałam że to własnie zmiany hormonalne, ale nie wiem ile w tym prawdy bo ja już po połogu. Stosuję Xerial 30 ale jest bardzo gęsty i długo lepie się jak się smaruję.

Andziotku - ta sama bakteria co ostatnio ale pediatra powiedział, że stężenie jest mniejsze niż ostatnio (było 10^5 a jest 10^3) i to bez leków, więc nawet jeśli jest bakteria pod napletkiem, to sam ją zwalcza (sika niewiarygodnie dużo ), natomiast za te 3 tyg musimy powtórzyć komplet badań.

Aga.M ........... brak mi słów co do serduszka Antosia. Ogromnie Ci współczuję stresu psychicznego i malutkiemu, że ma wadę. strasznie Cię przepraszam, że Ci "poleciłam" dr Ś. A swoją drogą ja się zastanawiam czy on na usg nie powinien był zobaczyć asymetrię komór bocznych mózgu u Szymonka i tych powiększonych kieliszek/miedniczek nerkowych. Ale tak naprawdę nawet nie wiem co by to dało jeśli by zauważył - w przypadku nererk pewnie leczenie byłoby szybsze. A jakby zauwazył dziurę Antosia to dałoby się coś z tym zrobić wczesniej? Kurde..... rutyniarze. Jeszcze raz przepraszam Cie. Ja wierze, że Antosiowi nic nie będzie. za Was.

Tyle pamiętam. Idę czytać dalej póki mi się oczy nie zamykają .

aha - zauważyłam u Niuńka (i uwaga - nie tylko mój chory umysł zauważył, ale TZ tez widzi), że ma czerwone i jakby podpuchnięte powieki. Zastanawiam się czy to nie jakaś reakcja alergiczna na jakies pyłki czy cuś. Macie jakies pomysły? Zanim zajrzę do złego google .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-06-24 o 23:20
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:19   #3640
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
niebezpieczne to grubo powiedziane
po prostu nie jest to najlepsza pozycja dla dziecka, które nie trzyma samo pionu

jak jest strupek to przemywaj jeszcze, czasem jest jeszcze wydzielinka w środku wtedy też się przemywa i wyciera patyczkiem

same z Tżtami ?? w sensie że nikt nam nie pomaga ???
czy same same bez tżtów ???
ja nie lubię jak mi się ktoś do dzieci wtrąca (poza mężulem )

też bym sobie coś kupiła
ale okazji nie ma
jak mam chwilę czasu to biegnę do dziecięcego działu zamiast damskiego

nie sądzę żeby to coś poważnego było ...
choć nie wiem co za żółte kawałki masz na myśli

podziwiam, bo mi się nie chce walczyć
ledwo balsamem się wysmaruję .....
nie wyjdę tego lata na plażę !!!!!!!!!!!

mój też Cię pozdrawia

są takie dni ...
oby było ich jak najmniej

babcia - dobra rada

smacznego !!!!!

dziewczyny w łóżkach,
ja po kolacji,
zaraz będzie deser - truskaweczki
zmęczona jakoś jestem ....

Gabrysia się tak bosko uśmiecha do mnie,
że mam łzy w oczach .....
a jak te łzy próbuję powstrzymać to ona się tak dziwnie na mnie patrzy i marszczy brewki

matko, jakie szczęście, że mamy wszystkie takie słodkie dzieciaczki !!!!!!!!!

ale się rozczuliłam
same z mezulkami oczywiscieJa bym nie dala rady teraz przy dziecku gotowac ,sprzatac ,prasowac itp.byla mamcia odwalila kawal dobrej roboty,gdyby nie ona w domku mialabym syf jak nie wiem bo ja z mala to 24H na dobe Tz pomaga ale wiecej go nie ma jak jest(praca).
Ja uciekam zdrzemnac sie bo wyobrazam sobie ze juz niedlugo pobudke mi niunia zrobiSpokojnej nocki!!
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:29   #3641
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Korzysta z chwili - Niuniu śpi w łóżeczk, TZ kładzie się w dużym pokoju rano do nas przyczłapuje (przynajmniej nie budzi Niunka chrapaniem ), więc jestem.

W ogóle gorzej mi jakoś się zorganizować, gorzej niż wczesniej. Ja chyba przeżywam skok rozwojowy .

Wiecie, że byłam u pediatry z tą krostką? . Powiedział, że to nie opryszczka (bardzo się wystraszyłam, bo tak jak pisałam nasluchałam się o opryszczkowym zapaleniu mózgu i aż dostałam biegunki jak zobaczyłam tą kroche). Co do buzi Niuńka - tych krostek - nie jest to żaden " ostry" stan (łuszczenie itp) i nic nie kazał robić, tylko obserwować. Tylko ja dalej nie wiem czy to nie skaza i czy mam jeśc czy nie jesć nabiału . Noi i pojawiają mu się czerwone place z krostkami na dekolcie.

A i wiecie, że zauważyłam niedawno, że na lewym jakby barku ma czarną plamkę? Przypuszczam, że to od szczepionki na gruźlicę.

Byliśmy w restauracji ustalać chrzciny - więc to już zgłowy - jeszcze tylko muszę do Kościoła się przejść.

Odpisuję z tego co zdążyłam doczytać - potem polecę nadrabiac dalej, chyba, że usnę, albo ktos będzie krzyczał o cycusia .

Daisy - tak ja pisałam o krostkach na rękach - ja mam na ramionach i plecach :torba; czytałam / słyszałam że to własnie zmiany hormonalne, ale nie wiem ile w tym prawdy bo ja już po połogu. Stosuję Xerial 30 ale jest bardzo gęsty i długo lepie się jak się smaruję.

Andziotku - ta sama bakteria co ostatnio ale pediatra powiedział, że stężenie jest mniejsze niż ostatnio (było 10^5 a jest 10^3) i to bez leków, więc nawet jeśli jest bakteria pod napletkiem, to sam ją zwalcza (sika niewiarygodnie dużo ), natomiast za te 3 tyg musimy powtórzyć komplet badań.

Aga.M ........... brak mi słów co do serduszka Antosia. Ogromnie Ci współczuję stresu psychicznego i malutkiemu, że ma wadę. strasznie Cię przepraszam, że Ci "poleciłam" dr Ś. A swoją drogą ja się zastanawiam czy on na usg nie powinien był zobaczyć asymetrię komór bocznych mózgu u Szymonka i tych powiększonych kieliszek/miedniczek nerkowych. Ale tak naprawdę nawet nie wiem co by to dało jeśli by zauważył - w przypadku nererk pewnie leczenie byłoby szybsze. A jakby zauwazył dziurę Antosia to dałoby się coś z tym zrobić wczesniej? Kurde..... rutyniarze. Jeszcze raz przepraszam Cie. Ja wierze, że Antosiowi nic nie będzie. za Was.

Tyle pamiętam. Idę czytać dalej póki mi się oczy nie zamykają .

aha - zauważyłam u Niuńka (i uwaga - nie tylko mój chory umysł zauważył, ale TZ tez widzi), że ma czerwone i jakby podpuchnięte powieki. Zastanawiam się czy to nie jakaś reakcja alergiczna na jakies pyłki czy cuś. Macie jakies pomysły? Zanim zajrzę do złego google .
moja Hania też takie czerwone powieki ma, ja już zajrzałam do google i podobno z czasem to znika, ale we wtorek idziemy do lekarza to się dowiem, czy aby na pewno.

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 00:15   #3642
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
moja Hania też takie czerwone powieki ma, ja już zajrzałam do google i podobno z czasem to znika, ale we wtorek idziemy do lekarza to się dowiem, czy aby na pewno.
o to daj znać co Ci powie .

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

andziotku, moria - jaka macie matę edu? jestem na etapie poszukiwania, a jest tego tyle że szok.

nadrobiłam Was co nieco.

Loluś Tonio piękny .

Gusia do porodu marsz! .

princi dobrze że już wychpdzicie do domciu. teraz z górki

Niuniu sie kręci - standardowa pora na karminie się zbiża... nic nie pospałam w tak zwanym międzyczasie.

Zostawiam uśmiech mojego synusia na rano Ciociom, bo widzę, że oprócz mnie i agus nie ma tu nikogo .

dobranoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG00519-20110619-0758.jpg (86,5 KB, 41 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-06-25 o 00:18
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 00:28   #3643
sandrunia1511
Raczkowanie

witam
melduję się z Mają..
dopiero teraz, bo neta nie mieliśmy..

urodziłam w 36 tyg.
Maja ważyła 2360g i miała 47cm.

nadrobiliśmy troche i waży już przeszło 5 kg
Stary 2011-06-25, 06:51   #3644
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, małż w pracy, ja mam atak kamienicy nerkowej, lecę na Ketonalu, a mała jak na złość wyje od 21

lepiej dziś już ????

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Ostatnio przeżywam KOSZMAR macierzyństwa.

życzę dużo cierpliwości i pomocy od rodzinki
może warto iść do pediatry po Debridat ???
a podawałaś już coś na kolkę ?

Cytat:
Wiecie, że byłam u pediatry z tą krostką? .
jednak nie wytrzymałaś
dobrze że się uspokoiłaś przynajmniej (na chwilę jak widzę, bo już kolejna niepewność )
u takich malutkich dzieci alergia najczęściej się ujawnia w postaci bólu brzuszka albo wysypki,
raczej nie występują typowe objawy alergii wziewnej

Cytat:
[/COLOR]andziotku, moria - jaka macie matę edu? jestem na etapie poszukiwania, a jest tego tyle że szok.

Zostawiam uśmiech mojego synusia na rano Ciociom, bo widzę, że oprócz mnie i agus nie ma tu nikogo .
mamy rainforest z FP, ale ta co ma mary też jest klawa
szukaj kolorowej i z muzyczką

no i Szymcio oczywiście przystojniak jakich mało
takim uśmiechem to świat zawojuje

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
witam
melduję się z Mają..
dopiero teraz, bo neta nie mieliśmy..

urodziłam w 36 tyg.
Maja ważyła 2360g i miała 47cm.

nadrobiliśmy troche i waży już przeszło 5 kg
witamy !
jak się czujecie ?

Dzień dobry,
dzień rozpoczęty,
choć u Gabrysi jeszcze noc
ale Zosia już zwarta i gotowa do podboju świata

pobudka jedna
sen od 20 (wyjątkowo ładnie zasnęła )
00,30 - jedzonko (dziś pobiłam rekord szybkości - karmienie z dwóch UU i 4 beki uzyskałam w 25min )
no i od 4 gdzieś standardowo stękanie przez sen i pierdki,
jedzonko o 5,30 - tu już Zosia postanowiła się obudzić
więc od tej nie śpimy
(poza Gabrysią, bo ona uważa, że jeszcze nie pora na rozpoczynanie dnia )

pieczywa nie ma ....

Stary 2011-06-25, 08:04   #3645
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Ale mi Pepe prezent zrobił Takie nocki to ja mogę mieć. Przed 22 wypił butlę z bebilonem, potem było kupsko , minuta osiem po zasnął. Następna pobudka o 3. Szybka butla, pielucha i znowu śpi. Ja odciągnęłam na rano, poczytałam najświeższe wiadomości i też nyny. Spaliśmy do 7 A TZ na podłodze Teraz jęczy, że go wszystko boli, bo twardo
U nas też pieczywa niet...
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:12   #3646
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Ostatnio przeżywam KOSZMAR macierzyństwa. Kolkę mała miała co prawda dopiero po raz drugi, ale jak ją trzymała to od południa do 21.00 non stop wrzask, nic nie pomagało, oczka załzawione, czerwone, widać było, że chce spać, a nie mogła, bąki puszczała tylko, kupki zero, chociaż rano robiła bez przerwy w kilkunastu wystrzałach przez dobrych kilkanaście minut
Cyca podawałam na zmianę przez tych kilka godzin, i co z tego jak nie pomagał, w trakcie było ok, przysypiała, ale jak tylko kładłam ją do łóżeczka, to od razu wrzask. Od tego cyckania jestem tak okrutnie obolała, że jak pomyślę, że mam jej znowu dać to robi mi się gorąco i zimno na zmianę, a tak mi się już ładnie goiły

Wczoraj nie było kolki, ale za to całodzienne marudzenie, pojechaliśmy całą rodziną do KFC, ja oczywiście o wodzie mineralnej i tylko frytki zamówiłam, ale nie dane mi było zjeść, bo po kilku minutach mała zaczęła płakać, więc powędrowałyśmy do auta i cyc, potem pojechaliśmy zatankować, a po drodze (przez ok. 3 km) ryk i płacz, więc na stacji cyc, dalej do domu (ok. 7 km) i pod domem cyc (nie wchodziłam do domu, bo musiałam męża podrzucić do pracy, bo auto ma w warsztacie), tych kilka km pokonaliśmy łamiąc wszystkie możliwe przepisy bo mała po drodze ryczała, po powrocie do domu znowu cyc i .............. ja już nie daję rady

Z jadłospisu już chyba wszystko wyrzuciłam, został chleb, masło, wędlina, ser .............. banany i biszkopty na osłodę. Zero soków, owoców (poza bananami), warzyw (jedynie gotowana marchewka, bo po kalafiorze też bolał brzuszek), zresztą nawet nie mam kiedy jeść, bo cały czas albo karmię albo tulę bo się pręży i wrzeszczy. Dzisiaj zjadłam dwie kromki chleba na śniadanie, banana w locie, kilka biszkoptów z rozszarpanej zębami paczki (bo mała na ręku) i dopiero teraz dopycham się herbatnikami i żytnim chlebem z kiełbasą. I znowu mam mam mega stresa, czy ten żytni chleb jej nie zaszkodzi, a innego w domu nie było.
W pierwszym tygodniu jadłam prawie wszystko i nic jej nie było, a od kilku dni co zjem to mała odpokutuje, żal mi jej i nie mam już siły na nic.

Jedyny plus, to - 2kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale co to za pocieszenie, kiedy moja księżniczka tak cierpi .

Przepraszam za to smęcenie, ale łapię doła, a było tak pięknie

Kciuki za Gusię, oby poszło szybko i terminowo, no i oczywiście mało boleśnie

AgnieszkaM może jednak będzie dobrze z serduszkiem, trzeba mieć nadzieję, trzymam kciuki za pozytywne informacje.

Paulizia kciuki za powrót do karmienia, będzie dobrze, ja też jak widzisz mam z tym problemy, ale wierzę, że jeszcze uda mi się trochę karmić. Czekam na Maltan, ale kurcze przesyłki nie widać, a zapłaciłam 14.06 Tymczasem smaruję Purlanem i gdyby nie te akcje z wiszeniem cały dzień na cycu to byłoby już wszystko ok, bo wcześniej już coraz mniej bolało.
Ja tylko na 5 minutek

Ja bym ten chleb wywaliła...zakwas, albo inny składnik może być dla dziecka za ostry :/ Ja lecę na bułeczkach
Koleczki i bule brzuszka czesto zaczynaja się po 3,4 tyg życia...
u nas sa straszne prutki i widać ze dziecku nie wygodnie, zle
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:15   #3647
agus87
Zakorzenienie

hej
u nas nocka superowo
o 21 zasnela spala do 4,30
zjadla i spala do 7.30
pobawila sie trodhe z tz i teraz juz od 30 minut spi
ja juz popracowalam, posprzatalam i zaraz jade do miasta na podboj nowego stroju sportowego bo wracam na moj ukochany fitness

ola malo mi zjada tego mlek bebilon pepti
w nocy 50
rano 90
ale je
wazne i to
wczoraj kupki nie bylo.. mam nadzieje, ze dzis bedzie, pewnie ze zdwojona sila

sandrunia witajcie
a czemu Majeczka tak szybko przyszla na swiat?
jakc sie czujescie?
karmisz piersia?

andziot maly perszing Ci rosnie, tak szybko zjada

czasem wam zazdroszcze ze tak ladnie karmicie piersia'
ale jak pomysle co to u mnie wywolywalo to mi ciarki przechodza

moze przy drugim bedzie lepiej

u mnie pogoda niezbyt
pochmurno, chlodno bo 18 stopni
ale nie pada poki co

kiara banany ??
mi odradzali banany bo ,moga dzieci brzuszki bolec, bo sa ciezkie
lepiej jablko sobie zjedz, albo ugotuj kompociku z jablek
po tym pokarm byl smaczniejszy
dodaj jakies jajko, drzemik,
mowili kiedys tez ze jak sie ma uboga diete to dzidziolom tez nie pasi
moze przez to taka marudna, bo pokarm malo tresciwy, hm ??

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-06-25 o 10:17
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:32   #3648
dorkabl
Zadomowienie

Ja kroje jabłuszko na drobne kawałeczki, dolewam troche wody i robie taka papke - przepyszne!
Czasem dodaje pod koniec płatków owsianych. Mniam!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:38   #3649
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
andziot maly perszing Ci rosnie, tak szybko zjada

czasem wam zazdroszcze ze tak ladnie karmicie piersia'
ale jak pomysle co to u mnie wywolywalo to mi ciarki przechodza

moze przy drugim bedzie lepiej

u mnie pogoda niezbyt
pochmurno, chlodno bo 18 stopni
ale nie pada poki co
perszing ?

karmienia nie zazdrość - też pięknie karmisz Oleńkę
widać tak miało być ...

a drugie już ????

pogoda u nas też kiepska
zimno !

Stary 2011-06-25, 10:57   #3650
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Ja tylko wpadłam sie prywitać bo:

1) dzidzio nie spi
2) zaraz będa goście (braciszek przyjedzie)
3) ja nieubrana
4) musze na szybko poodkurzać (odkurzałam wczoraj wieczorem o 21 i wyobraźcie sobie, że ten mój pies znou nasyfił )

Andziot u mnie pieczywa tez niet....i zimno strasznie

a mój Piotruś kończy dzisiaj 3 tygodnie

wyskoczyły mu dziwne krostki na czole....
wczoraj miał ich chyba ze 3 a dzisiaj znowu więcej...
nie wiem czy to potówki, czy to uczulenie na coś..
nie jadłam nic co mogłoby go uczulić...
trochę nabiału, ale nie w zawrotnej ilości.....

uciekam buziolki
Stary 2011-06-25, 11:04   #3651
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Witajcie!!!

Przyszłam się przywitać z Adasiem. Od wczoraj jesteśmy w domu, jeszcze nic nie ogarnęłam.
Nic nie czytałam, więc nie wiem co się u Was dzieje. Czy już wszystkie się rozpakowały??
Zajrzę później i postaram się wstawić zdjęcie Adaśka
Pozdrawiam!!!

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:27   #3652
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Stary 2011-06-25, 11:39   #3653
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
perszing ?

karmienia nie zazdrość - też pięknie karmisz Oleńkę
widać tak miało być ...

a drugie już ????

pogoda u nas też kiepska
zimno !
nie juz bron boze, zadnego porodu
kiedys moze...
u mnie tez zimno i plany mi sie pochrzanily, nie mam jak jechac do miastaaaaaaa
musimy byc w domu

najchetniej wybralabym sie na zakupy do poznania albo wrocka
andziot,wpadam na kawe tylko sama do wrocka nie pojade oj nie wypuszcze sie :P
Cytat:
Ja tylko wpadłam sie prywitać bo:

1) dzidzio nie spi
2) zaraz będa goście (braciszek przyjedzie)
3) ja nieubrana
4) musze na szybko poodkurzać (odkurzałam wczoraj wieczorem o 21 i wyobraźcie sobie, że ten mój pies znou nasyfił )

Andziot u mnie pieczywa tez niet....i zimno strasznie

a mój Piotruś kończy dzisiaj 3 tygodnie

wyskoczyły mu dziwne krostki na czole....
wczoraj miał ich chyba ze 3 a dzisiaj znowu więcej...
nie wiem czy to potówki, czy to uczulenie na coś..
nie jadłam nic co mogłoby go uczulić...
trochę nabiału, ale nie w zawrotnej ilości.....

uciekam buziolki
oo jaki malusi
kiedy to bylo

paulizia hej jak sobie radzisz?
Stary 2011-06-25, 11:41   #3654
Paulizia
Wtajemniczenie

Wyslalo mi posta z samym ''Dzien dobry''

My jeszcze w lozeczku. Antos spi obok mamusi, a mamusia juz sobie swidruje wizazyk Nocka ok, ale teraz to cyc co dwie godziny... jak mu odciagalam i dawalam z butelki 120ml to tak przesypial 3-4 godziny, a teraz daje mu znow cyca i po 2 godzinach znowu chce, a mnie sie wydaje, ze przed chwila go przeciez karmilam

Lewy cyc boli mnie nawet jak karmie przez nakladke

Kiara76 strasznie mi przykro z powodu tych kolek...
uzywasz jakis preparatow przeciw kolce? Dobry podobno jest jakis niemiecki sab simplex... moze warto sprobowac?
Ja wlasnie czekam na Maltan. Poki co karmie przez nakladki, ale lewy cyc boli nawet jak karmie przez nakladke jak Maltan nie pomoze to zamowie ten Purelan. Napisz moze to sprzedawcy co z tym Maltanem, bo ewidentnie za dlugo czekasz na przesylke. Trzymam za sutki

Agus87 przestalas karmic z powodu bolo? Widzisz u mnie bol trwa juz prawie 4 tygodnie i ja nie wiem czy zapowiada sie by przeszlo ambitnie karmie dalej, bo nawet by mi sie nie chcialo w nocy z butelkami trzaskac, ale boli mnie
Tz mnie namawia bym zapisala sie na silownie, a ja mam takie checi, ze szok no ale moglabym z malym na basen chodzic, a popoludniami na fitness lub silownie... tylko jak to zrobic skoro karmie piersia?

Andziot u nas chleb jest, ale ja za nim nie przepadam i moze wyskocze po jakies bulki

Aga_pe zazdraszczam Ci tych 3 kilo mi to nic nie leci

Moniaqc moj chrzesniak mial czerwone powieki prawie do pierwszego roku zycia i mu przeszlo. Podobno tak dzieci czasem maja... Szymonek jest przeslodki

82anusia czekamy na relacje i foteczki malego Adasia
Stary 2011-06-25, 11:42   #3655
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
maje malenstwo dzis jest grzeczniejszeteraz lulka,a jest juz pora na jedzonko...mama juz nawet sie wydoiła i mleczko czeka na Stasia
wczoraj nawet nie myslałam o zrobieniu obiadu ,był rosól z niedziieli i mieso,ten płakał i płakał,nocka tez super
a dzis juz obrałam ziemniaki i mielonce zrobiłam a mały siedział w nosidle i obserwował ale smazyłam juz z nim na rekach
AgnieszkaM, Stas ma 6mm tego ubytku przegrody, upłakałam sie przez to jak bóbr,teraz juz sie przyzwyczaiłam do tej mysli ,we wtorek sie okaze co dalej...
a co u Was na co czekacie?
Stary 2011-06-25, 11:51   #3656
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

chociaż nie taki znowu dobry... pobudka o 6:30 No i na dodatek pogoda pokrzyżowała plany, wynocha mje z tym deszczem!

tak rozprawiacie o jedzonku i przypomniało mi się, że mnie to jedna zachcianka z ciąży została Jogurt grecki [opcjonalnie twaróg President] + maliny [teraz już świeże!] + cukier! U-WIEL-BIAM!

Moniczko nadmorska, oby jak najmniej takich nerwów

MoniaK, wg mnie to niepokojące. Przecież Tymuś powinien kilkanaście godzin na dobę przespać

Pauliziu, ja stosuję kawowy, ale raz w tygodniu, trochę mało. Jednak ja nie mam rozstępów, więc tylko na wygładzenie skóry. Flaczek pociążowy dalej jest. Jak stoję nie widać, ale jak usiądę, albo schylę się... to HORROR nie będę się oszukiwać, jedynie chyba brzuszki mogą mi pomóc

ja Hankę często zostawiam śpiącą, czasami nawet na brzuchu. No nie wiem, jakoś spokojna o Nią jestem

Agnieszko_pe, ja też wylajtowana, że tak powiem i za -3kg!

Andziot, nie ma czego podziwiać, 1-2 w tyg jakoś znajduję wenę, ale przydałoby się częściej Mój cellulit przesyła re-cmoki

co do maty edu, to ja nawet nie wiem, co to za mata dokładnie, wiem tylko, że Tiny Love, starszy jakiś model. Ale super jest, spora nawet, dużo zabawek i różnych opcji. Tylko melodyjek nie ma, ale nie narzekam. Nie znoszę zabawek z melodyjkami

Cucciola, wszystko kwestia organizacji Moja Mama chciała na początku pomóc, ale zobaczyła, że dajemy sobie radę. Nawet, jak zostaję sama z Hanią to sobie radzę, włącznie ze sprzątaniem, bo ja czyścioch porządnicki jestem

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Przyszłam się przywitać z Adasiem.
a z nami?

Witaj! Szybkiego ogarnięcia, spokoju i czekamy na fotki!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 11:58   #3657
Paulizia
Wtajemniczenie

wlasnie odsunelam rolete... u nas tez pogoda lipaaaaaaaaaaa

Monika z numerkami ja tam wierze, ze sie wchlonie!!! I u Stasia i u Antosia! Silne chlopaki. Dzadza rade

Mary kawowy? musze wyprobowac... co do zostawiania na brzuszku to my czasem kladziemy na brzuszek i sami zasypiamy takze wiesz...
Stary 2011-06-25, 12:05   #3658
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hellooooooo Słoneczka i Wasze promyczki te w brzusiu i te pod drugiej stronie

anulka
, gratuluje nowego autka !!
ja tez chodze sie prysznicowac jak Gabi spi.
poczatkowo sie bałam ale mąż mi powiedział "nie bądź matka wariatka, tylko idz sie umyj" no i gdy mała zasnie to lece myju myju Oczywiscie drzwi od łazienki otwarte i nasłuchuję
Własnie jestem u rodziców, ale nam Czewa pięknieje
dziekuje za pamięć

MoniaK; i Tymonek kazdej nocy tak sie uaktywnia ??

AgnieszkaM i zrobie tak jak Ty i andziotka mówilyscie, nie bede kupowała maty FP bo znów mi sie wszystko powtorzy co jest na karuzelce Zamówię tą co Ty
Nie pomoge w sprawie serduszka, niestety się nie znam Ale Kochana moooocno sciskam kciuki i wierze, że samo sie wszystko zagoi

Paulizia, czy nakładki silikonowe coś pomogły? U mnie duuuzo i muszę powiedzieć, ze dziś mnie duuuzo mniej bolało przy zasysaniu (bez nakładki!!)
A jak oczko? Przemywałaś Twoim oczkiem?

Gusiu jak sie macie ????
Wczoraj był Twoj TP czy dzis? Jakos wiem ,ze na dniach.
I co ? KTG we wtorek, prawda?

Ja jestem u rodziców, dzis przyjedzie małż bo czwartek-piatek był w pracy.
Bardzo sie cieszę, że bedziemy w 3 u rodziców
Nie mam czasu na pisanie do Was bo ciągle gooooooście !!
Mami mi pomogła z wyregulowaniem Gabika.
Mała ostatni tydzien chciała zasypiac TYLKO na rączkach, gdy ją odkładalismy do łóżeczka oczy jak 5zł.
W tej chwili nie nosiłam ją od 1,5 dnia celem uspienia.
Gdy kładziemy ją do łóżeczka a mała kwili wówczas mama ją mizia, smyra, gada do niej i po 5min malutka spi. Moje nadgarstki niezmiernie się ciesza

Pisze tego posta 2godz juz
nie zdaze w tej chwili na wszystko co chce odpisac, ale mała usneła i wykorzystuje chwilke, jade biegusiem do sklepu ortopedycznego po szyny na kciuki
Buzi - tesknie za Wami !!
Wpadłam sie przywitac i powiedziec, ze zyjemy

aaa a podróz autem super
Mala spała calusie 130 km a mąz taki był przejety, ze co chwilke ochrzaniał przez CB innych kierowców mówiąc, ze sa baranami, jezdzic nie umieją a on wiezie swoją 3 tygodniowa córeczke
Chyba wszyscy na odcinku Krk - Czewa co mieli CB wiedzieli, ze tą trasą podąża jakiś facet co jedzie z noworodkiem

andziot, masz wode?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:14   #3659
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, no ten zwykły, ja ostatnio poszłam na łatwiznę i tylko kawa+ żel pod prysznic, a kiedyś to olejek pomarańczowy, cynamon, sól, bajery, koko dżambo

Ddaaiissyy, współczuję z tymi nadgarstkami, ale cudna wieść, że Gabulek sam zasypia!

PS jak zobaczycie kawałki mózgu na monitorach, to znaczy, że głowa mi wybuchła z bólu

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:18   #3660
matallewar
Zakorzenienie

andziot Kurczę, Edzik też woli w pionie
A w chuście można? Tam też jest pionowo, w pozycji bardzo podobnej do tej pionowej

Paulizia Dziś w nocy było lepiej. I nie sądzę, że miejsce miało wpływ... Już tu wcześniej był i było ok. Myślę, że to jeszcze po szczepionce...

Kiara Wiem, co przeżywasz... Mam nadzieję, że się polepszy coś z brzuszkiem małej
Edzik jakby mniej reaguje na to, co jem.. A też była już tragedia i płakałam razem z nim, będać na wodzie i chlebie...
Zgodzę się z agus co do bananów - u nas szkodziły.
Ale co do jajek... To raczej ostrożnie (jeden z silnych alergenów).

Paulizia Mnie bolało ponad miesiąc. Przeszło, jak zaczęłam małego lepiej przystawiać Wcześniej za mało brodawki brał do buzi i dlatego tak bolało

daisy Ja mam karuzelkę Rainforest i matę też Rainforest kupuję Podoba mi się i jakoś nie sądzę, żeby małemu się miała znudzić

Noc nie najgorsza, sporo pobudek, ale tylko pielucha-jedzenie-spać i tak do 5. Potem ryk (chyba kolka), ale tż wziął małego (, wreszcie się ogarnął ) i jeszcze trochę pospałam, a teraz on odsypia
Może on też podczytuje nasz wątek i mu się głupio zrobiło?

Pogoda też lepsza, mamy słoneczko.
Idę robić pranie Edzika w rękach bo nie mam tu pralki, a wszystko brudne

BTW - poziomka i Zytus to kiedy spotkanie z dzidziolami?? Maj minął, czerwiec prawie za nami...
W zasadzie to bardziej pytanie do Zytus, bo Igorek najmłodszy, więc nie wiem, czy już gotowy na takie wyprawy
(swoją drogą, jak Edzik ma gorszy dzień, to też mam wrażenie, że za mały na jakiekolwiek wyprawy )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-06-25 o 12:20
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości