![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Ja wlasnie sie doiedzialam ze dostalne urlop na swieta i szukam lotow ale wszystko jest tak drrrogie albo nie ma juz miejsc... jestem zalamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich razem i z osobna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
wikakika jutro idę do multiflexu i znow zapytam.....
IBM?pytałam znajomych tutaj gdzie to jest i cio to jest ale nie wiedza .... ja tymbardziej....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
ibm jest gdzies na blanchardstown czy jak to sie pisze. slychalam ze tam jest ok sa dwie zmiany chyba taka od 7 rano i druga od 13 przynajmniej tak bylo jak moi dawni sasiedzi tam pracowali
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jak z ta kawka??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
![]()
Dokladnie....IBM jest kolo Blancherstown.....multifl ex zajmuje sie takze rekrutacja do Syntexu czy cos takiego...tylko tzreba im poweidziec gdzie sie chce pracowac!!!Zreszta tzreba ich nawiedzac bardzo regularnie...bo ciagle sa tam jakies oferty...tylko trzeba miec szczescie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
ja tez miedzy dublinem a wrockiem latam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
kiedys lecialam z Berlina. moj brat wracajac z B. samochodem (odwozili mnie z mama i moim TZ) zaliczyl krakse (niemcy w rowie autem wyladowali) wiec bilet wyniosl nas 500 PLN plus koszty naprawy usterek w aucie =2 tysiace PLN> wiec Berlina nie polecam, hehe
![]()
#250 |
Raczkowanie
|
No to faktycznie nieciekawa podroz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Chinchllko widze ze bylas w amsterdamie! jak Ci sie podobalo, na ile tam bylas i gdzie sie zatrzymalas bo ja chcialabym sie tam wybrac na weekend
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bylam, wspaniale ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam!
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki, za tydzien przylatuje do Dublina (jak kto sledzil watek) to wie ze bylam juz w Dublinie ale po jakims czasie sie poddalam, tesknota za mezem mnie zrzerala ale teraz juz razem lecimy do Irlandii. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie z ukochanego Krakowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
dziekuje Ci bardzo chinchillko!
sprawdzalam loty na konic listopada i sa taniutke wiec sie chyba wybiore ![]() Nie wiesz czy te hostele sa bezpiczne bo nigdy nie nocowalam w hostelu a podobno w tych dublinowych sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
hm, co sie w tutaj w hostelach dzieje to nie wiem, nigdy w hostelu nie spalam, ale nocuja tam w 90% nasi rodacy, wiec jesli sie 'cos dzieje' to wlasnie za ich sprawka, hehe. ale w Holandii Polakow jest tyle co kot naplakal (wiem, bo moj TZ pracowal tam 10 miesiecy i niewielu ich tam bylo) wiec hostele powinny byc bezpieczne. jesli zas im nie ufasz znajdz B&B, z tym ze wtedy to juz troche drozej bedzie...
#257 |
Przyczajenie
|
ostatnio tez bukowalam bilecik do domu i powiem ze z dnia na dzien ceny sa wyzsze.najwieksze ceny przyadają na okres swiąt i sylwestra.
wybieram sie do Dublina w nastepnym tygodniu(wtorek) w poszukiwaniu pracy, nigdy tam jeszcze nie byłam oprucz lotniska ![]() p.s. obym tylko wyzdrowiała bo tutejsza pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj np wyszlam na zakupy, swiecilo slonko wiec wskoczylam w moje ukochane japonki i w droge.. po kilku minutach tak sie rozpadalo ze nawet parasolka mi nie pomogla.. No ale do rzeczy: www.fas.ie-rzadowe biuro pracy ofert mozesz szukac na tej stronce badz zlozyc wizyte osobiscie Znajduje sie on w centrum nie znam dokladnego adresu ale jest za centrum handlowym jervis ktore znajduje sie na mary street |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Co do tych "nie rzadaowych" agencji to jest ich mnostwo!
moim zdaniem najweicej jest ich w D2 tak przy samej rzece... i jeszcze kilka stronek: www.irelandjobs.pl www.edenrecruitment.ie www.recruitireland.com www.jobs.ie www.hoteljobs.ie www.jobfinder.ie no i to jeszcze zalezy jakiej pracy szukasz bo sa takie agnecje ktore zajmuja sie poszczegolnymi kategoriami.. |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ja wrocilam z Dublina wczoraj a wrecz ucieklam z tego kosmaru .Przaz 3 miesiace mimo,za mialam z mezam kase na wynajem nie bylismy w stanie niczego znalesc,ich argumenty i kryteria wyboru sa zalamujace.Poprostu horror nigdy tam nie wroce wracam do kochanego Poznania.Nie polecam tez wyjazdu z dzieckiem,przedszkola sa beznadziejne i nie chca wznajac mieszkania z dzieckiem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Nie depcze krokusów
|
KasiaB5 - napisz proszę, coś więcej na temat argumentacji i kryteriów!
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fakt, nie chca. moja ciocia i wujek mieli juz zaklepany domek na wynajem a tu pani nagle sie nie zgadza gdy sie dowiedziala ze 2 dzieci maja (10 i6 lat) . jakby one co najmniej po scianach zamierzaly malowac!
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najlepiej w dzielnicach na okolo Dublina. zostaw ogloszenia w sklepach z numerem telefonu, albo poszwedaj sie z cv po okolicznych pubach i restauracjach. aa, brzmi glupio, ale wygladaj ladnie ![]()
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tych przedszkoli to kolezanki mowily mi ze jest okropnie i wierze ze mieszkanie tu jesli sie ma dziecko jest ciezkie.. a jesli chodiz o prace to wydaje mi sei ze duzo zalezy od tego glupiego szczescia, ktorego ja na poczatku nie mialam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
ja tez ![]() ![]() ![]() ![]()
#266 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
no, ja tez za moja przyjaciolka tesknie!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
odkad wrocilam z urlopu z Polski( a to bylo jakos 3 tygodnie temu) czuje sie tu gorzej niz przed urlopem.
Wczesniej bylo wporzadku tzn. tesknilam ale jakos mialam dobry humor i wogole ale teraz bardzo chce wracac do domciu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
och, no wlasnie, ja tez sie boje ze tak bedzie... ale coz, wszystko da sie przezyc. teraz chce zabukaowac bilet na luty, im wczesniej tym lepiej, a dokladnie na 14 zeby TZ niespodzianke zrobic. Wyobrazcie sobie siedzi sobie taki smutny TZ i na konsoli gra albo piwko pije i mecz oglada, ponury jak nie wiem co bo to Walentynki a MNIE nie ma, a tu nagle wchodzi kobieta jego snow czyli JA
![]()
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.