|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Nie mam pojęcia jak dużo jedzą większe psiaki, z pewnością więcej.Ale jedzą więcej też tej niezdrowej karmy, więc wychodzi na to samo.
|
|
|
|
|
#3452 |
|
BAN stały
|
A ja swojego psa nie karmę żadną suchą karmą czy puszką. Generalnie jestem na nie dla wszelkich wysoce przetworzonych produktów zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt. Po prostu mojemu psu gotuję, podkreślam gotuję, a nie smażę, bo tłuste wysmażone mięso też nie jest zdrowe. Gotowany kurczak plus warzywa, ale nie ziemniaki.
Dziwi mnie, że nikt nie reaguje i nikt nie zabrania sprzedaży wyrobów, których skład i wykonanie jest dalekie od wykonania tradycyjnych produktów żywnościowych. Np. ser powinien być wykonany z pasteryzowanego mleka, przypraw i odpowiednich szczepionek bakteryjnych/grzybowych, a nie z tłuszczu palmowego, a tymczasem w sklepach różne sery spotykam, ale rzadko, który z nich jest produkowany jak należy, większość zawiera gigantyczne ilości tłuszczów rozmaitych. Podobnie nie rozumiem nazywania jogurtów owocowymi, kiedy pływają w nich same sztuczne barwniki, aromaty i tony cukru... To zwyczajnie wprowadza konsumenta w błąd. Tak samo zamiast ciemnego pieczywa, mamy karmelizowane, to aż woła o pomstę do nieba. |
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że sytuacja się poprawi za jakiś czas, ale póki co wolę kupić coś lepszego do jedzenia Ojcu który ma poważne problemy ze zdrowiem, niż mojemu psu. chociaż kocham mojego psa bardzo ... ale staram się nie kupować mu byle jakich karm i mu gotować, to tak jak mówiłam np. Frolica czasem musi zjeść :/
|
|
|
#3454 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
). Ze stanikami to już w ogóle jest koszmar. Na szczęście ja znalazłam stragan na bazarze, gdzie spokojnie mogę kupić dobry stanik za ~15 zł. Staniki z tego straganu oficjalną numerówkę mają dziwną, ale nie ma problemu ze zdobyciem stanika, który jest w praktyce np. 70E czy 70F. Chociaż ja już zrezygnowałam ze staników zwykłych. Noszę albo takie sportowe materiałowe, albo nie noszę stanika w ogóle. Czego ludzie nie potrafią jakoś przeżyć jak się przy luźnej rozmowie dowiadują Rozumiem zdziwienie, chęć dania dobrej rady... Ale jak można mi pół godziny nad głową jęczeć? I to w sprawie MOJEGO biustu?
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Co do psów to mnie niesamowicie wkurza jak mówię, żeby nie dawać mojemu psu jedzenia ze stołu.. raz, że potem żebra ale co gorsze zwyczajnie mu szkodzi :/ Raz aż mną zatelepało jak ciotka była u nas w odwiedzinach i chciała psiaka poczęstować plackiem :/ A jak szybko powiedziałam , że nie, to od razu lament, że biedny piesek. Albo babcia mojego tż.. ale jej wytłumaczyłam w sposób bardzo dla niej zrozumiały. "Jak pies dostaje ludzkie jedzenie to później choruje i trzeba z nim jeździć do weterynarza, kupować leki, specjalne szampony i karmy i jak chce to proszę bardzo niech mu da te kluski, a my potem przywieziemy rachunek za leczenie" Podziałało
Dodam, że mój pies ma alergie pokarmową i może jeść tylko specjalne karmy bez jakiegokolwiek dodatku zbóż. Ale to jest koszmar ciągle komuś tłumaczyć, że psu szkodzi nasze jedzenie..
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piesek miał biegunkę przez całą noc, kuzyn jako winny musiał z nim latać co pół godziny na skwerek. I skończyło się dokarmianie.
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie staraj się może jak najczęściej gotować psu tak jak mówisz - oczywiście bez przypraw. I życzę polepszenia sytuacji materialnej i zdrowia dla Taty i pieska. |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jestem w szoku... To ta dziewusia od dida? Kolejna głupia małolata, której się zachciało dzieciaczka i mężusia, żyć nie ma za co, więc do teściowej pod dach i jeszcze narzekania, jak to nic nie daje, jaka podła... Nóż mi się w kieszeni otwiera.
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Ta sama. Did będzie miał świetlana przyszłość na garnuszku u teściowej.
|
#3461 |
|
Zakorzeniona
|
I jeszcze mamusia go nauczy, że babcia zła, że im żałuje i jest niedobra
Współczuję tylko dziecku, bo tej dziewczynie ani trochę.
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mnie śmieszą a zarazem dziwią osoby które za wszelką cenę muszą udowodnić swoje racje, chociaż często są w błędzie
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Wizaż to jeszcze pół biedy, bo przynajmniej nie słyszysz i nie widzisz tej osoby często w furii i z dziką żądzą zabijania w oczach a ja niestety z taką osobą mam do czynienia, i jeszcze robi takie fajne miny że idzie się posikać ze śmiechu
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio nikt nie chciał uwierzyć, że mówi się schizofrenia, a nie schizofemia
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
z eufenizmami też się można spotkac bardzo często
|
|
|
|
#3470 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wkurzają ludzie z psami którzy ich nie prowadzają na smyczy
u mnie to chyba nawet trzeba w kagańcu no ale dobra, nie ma takiej potrzeby.Ostatnio na klatce sąsiad szedł z pittbullem czy innym wesołym psem bez smyczy i kagańca, ja stanęłam w bezruchu wyprężona na maksa -ON NIE GRYYYZIEE paaani on nie gryzie tak qwa, pewnie, nie gryzie, widzę faceta pierwszy raz na oczy i mam mu wierzyć że jego pies mi ręki nie u..... bo na klatce z resztą nie mam za bardzo pola manewru by uciekać. Nie no super, jeszcze uwielbiam sytuacje typu siedzę na placu zabaw, z dziećmi, no i one średnio mają świadomość że piesek zły póki nie szczeka, a ktoś chodzi sobie z wilczurem bez smyczy noż dżisas ludzie to taki problem? Jak ktoś chce sobie z psem pobiegać to proponuje by nie była to klatka schodowa czy plac zabaw dla dzieci. |
|
|
|
#3472 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
No załatwić w piaskownicy to wiesz nigdy nie ustrzeżesz, tam zazwyczaj będzie syf, niestety, ludzie nie pilnują psów ani kotów
koty sobie wychodzą z parteru przez balkon i mają dużą kuwetę, już to pomijam Bo to debilizm skrajny, ale kupa stanowi zagrożenie pośrednie że tak powiem, natomiast ogryziona twarz czy wykrwawienie się... No wiesz o co chodzi, mi wtedy serce podchodzi do gardła. Bo TEN PIESEK NIE GRYZIE nie ma sensu zapinać go na smycz, nawet nie wiecie jak mną telepie jak to słyszę. |
|
|
|
#3474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście pies chodzi na smyczy. |
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pies chodzi na smyczy i z kagańcem, bo jest dosyć nieobliczalny i wolę nie ryzykować. No i nie pozwalam go głaskać obcym osobom. Nie wyobrażam sobie, że spuszczę go ze smyczy na ulicy
Jeżeli chcę, żeby pobiegała to zabieram ją w odludne miejsce, tj. na łąkę za miastem albo do lasu.Muszynianko - uwielbiam Twój podpis Ale zapomniałaś dodać, kiedy Balbince wyrósł pierwszy ząbek albo kiedy zrobiła pierwszą kupkę!
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
No o to chodzi. Dzieciom rąk nie utnę, mogę jedynie je zabrać i trzymać dopóki pies i jego właściciel nie raczą sobie pójść. No ale ktoś jest wyżej w hierarchii i jest to człowiek, nie powinno być tak że uciekam po placu zabaw z dzieckiem bo dla jakiegoś kretyna zapięcie psa na smycz w tak oczywistym miejscu to za wiele
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- emelie
|
|
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinnaś też oprawić w antyramę jej pierwszą kupkę i zawiesić na ścianie, żebyście mogli z TŻ codziennie ją podziwiać
|
|
|
|
#3478 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Więc trudno, ich wina, że zwierzęta mogą spokojnie siedzieć w piaskownicy
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz kotek i tak sobie przeskoczy więc w piaskownicy zawsze będzie brudno
niestety. No i dlatego też irytuje mnie nie sprzątanie po sobie na plażach lub pozwalanie by chodziły tam zwierzęta i załatwiały sobie potrzeby. Ale ludzie nie lepsi, wiadomo. Po jakiejś posiadówie na plaży zawsze zbieram szklane butelki, jakoś nie chciałabym by wbiło mi się coś takiego w stopę jak wrócę tu się plażować. Dla niektórych to jakaś nowość była |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat wczoraj byłam z moim psem i żółwiem
No taka prawda, że nigdy nie wiesz jak pies zareaguje na jakieś dziecko, więc sama nie pozwalam mojego głaskać obcym. Za to żółwia mogą głaskać do woli.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Małego lub średniego - wychodzą grosze lub niewielkie sumy. Dla dużego to jak na raz.
Nie mam pojęcia jak dużo jedzą większe psiaki, z pewnością więcej.
Mam nadzieję że sytuacja się poprawi za jakiś czas, ale póki co wolę kupić coś lepszego do jedzenia Ojcu który ma poważne problemy ze zdrowiem, niż mojemu psu. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). Ze stanikami to już w ogóle jest koszmar. Na szczęście ja znalazłam stragan na bazarze, gdzie spokojnie mogę kupić dobry stanik za ~15 zł. Staniki z tego straganu oficjalną numerówkę mają dziwną, ale nie ma problemu ze zdobyciem stanika, który jest w praktyce np. 70E czy 70F. Chociaż ja już zrezygnowałam ze staników zwykłych. Noszę albo takie sportowe materiałowe, albo nie noszę stanika w ogóle. Czego ludzie nie potrafią jakoś przeżyć jak się przy luźnej rozmowie dowiadują
Rozumiem zdziwienie, chęć dania dobrej rady... Ale jak można mi pół godziny nad głową jęczeć? I to w sprawie MOJEGO biustu?

Jestem w szoku... To ta dziewusia od dida? Kolejna głupia małolata, której się zachciało dzieciaczka i mężusia, żyć nie ma za co, więc do teściowej pod dach i jeszcze narzekania, jak to nic nie daje, jaka podła... Nóż mi się w kieszeni otwiera.
Współczuję tylko dziecku, bo tej dziewczynie ani trochę.