|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
witam w sobotni poranek!
Ale mieliśmy jazdę w nocy...kilka razy chwycił mnie kilkusekundowy ból w podbrzuszu i to naprawdę mocny... tylko nasilał się jak się ruszałam, normalnie jakby mnie na żywca kroili..... ale to raczej nie skurcze tylko może jelita albo coś.... cholera wie co to było, dzisiaj już spokój.... ale mąż mi przykazał że jak wróci z pracy to torba ma być już spakowana![]() Ale paskudna pogoda...... myślałam, że zacznę prać ciuszki małej, że je ładnie przewieje na zewnątrz to lipa.... poczekam na ladną pogodę Wieczorem idziemy na kolację ze znajomymi, bo jeden wrócił z francji, drugi z kanady po roku, więc trzeba się nagadać
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Nerola - to lepiej kotka. jak bylam mala to mielismy i koty i kotki o one byly fajniejsze, wiecej sie łasiły. ale radze wysterylizowac... no chyba ze chcesz miec duuuużo kotków. nasza dostawala tabletki antykoncepcyjne
ale nie chciala ich jesc i 2 mioty jej sie zdarzyły. a to i tak mało! no i kotki tak nie osikują terenu.a ja mam za godzine niespodziewanych gosci - chrzestna Arturka przyjezdza z Warszawy na chwile. super! |
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry...............
dla wszystkich pelnoetatowych mamusiek i ich niuniusiek za wizyty i egzaminy wielkie kciukasy wstalam zjadlam śniadanko i mysle o spacerze nad jeziorko..... niestety w samotnosci bo maz kladzie kostke na okolo domku ![]() nerolka Izunia jest boska marinka Igorek slodziutki ja normalnei czatuje kiedy ta Zmalowana zacznie rodzic bo czai sie i czai i tylko kurcze wprowadza nerwowke |
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
witam sie sobotnio
wstalam pol godz temu i wszystko mnie boli a lydka taaaaak mocno ze szok-jeszcze po skurczu sprzed dwoch dni..tak piszecie o tych czopach, szopach ze i ja mam pytanie. z jakies trzy dni temu przy podcieraniu bylo cos ciagnacego(jak sluz plodny bardziej),ale koloru raczej zielonego przepraszam za doslownosc od tego czasu nic..czop chyba raczej to nie byl obawiam sie ze uplawy/infekcja ale teraz jest cisza,nic a nic..nerolka Izunia jest sliczna!!! tak slodko sobie spi ahh, ja chce juz przytulic mojego babelka.. ![]() ja robilam przepis podawalam ostatnio.. wyszedl nawet dobry ale chyba caly pszenny lepiej mi smakuje (tu bylo dodatkowo 150 g maki razowej). chociaz wszyscy mowili ze dobry i caly zszedlCytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola chyba lepiej kota później go wykastrujesz i masz z głowy
ja mam któregoś kota z rzędu
|
|
|
|
#2586 |
|
BAN stały
|
Ojej to kot czy kotka?
Chyba przeprowadzę ankietę. Zawsze miałam kotki ale to w miescie i nie chodziły nigdzie. A teraz chcę do domu ale na bank będzie koto-kotka chodzić po podwórku. T.mnie zabije. A dzis jak wstałam powiedziałam,że mam ochote na kota. A T. myślał,ze już musi do sklepu jechać po jakąś zachciankę. Zanka jak tam? Izulka ponownie dziękuje Śpi mój Skarbuś znów na brzuszku ![]() Swoim a nie moim
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
laski jak chyba jadę za chwile na IP
od dwóch wieczorów mam podwyższone ciśnienie dziś rana zaraz po wstaniu mąż mi zmierzył i znowu wyższe boję się moja mama przez zatrucie straciła mojego brata, mam tylko czarne myśli w głowie te skoki ciśnienia mogą być na tle nerwowym ale wolę to sprawdzić wiecie co oni mi tam zrobią? zostawią mnie? normalnie wczoraj miałam aż uderzenia gorąca, do 3.00 nie mogłam zasnąć czuję wtedy lęk i niepokój boję się o moją kruszynkę
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet na balkon go nie puszczam (4 piętro), po tym jak przez luft o 3 w nocy na nasz balkon wyskoczył i przeskoczył do sąsiadów, ale wrócić już nie umiał . Wyobraźcie sobie minę sąsiadki, jak mama szła po kota, bo się u niej na balkonie darł . W ogóle to mój jakiś oszołom jest. Kiedyś za robalami się przewiesił z balkonu, to go za ogon zdążyłam złapać, jak nic by spadł. Gamoń mi się trafił. Raz weszłam do kuchni i patrzę w okno, coś mi nie pasuje - a to kot po drugiej stronie na parapecie... A on taki oszołom, że byle robal i nie patrzy na nic innego.A dzisiaj reszta tych lekkich tobołów bo mąż już chce tylko tam mieszkać. Ja mam mieszane uczucia (neta i telewizji tam nie ma i zasięgu gsm).
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
No to dostane teraz po uszach:P
Która to wrzucała przepis na chlebek? i tłumaczyła coś że mąka z biedronki się nadaje - coś mi tak świta ![]() Bo szukałam u Beatki w przepisach, ale tam jest jakiś z kilku rodzajów mąki itp.... |
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego kota nie wypuszczam.Nie jest wykastrowany ale nie znaczy terenu.Moja znajoma ma kotke i ona ciagle jej ucieka.Ale nie wiem czy jest wysterylizowana. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-25 o 09:52 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
jak wstałam było 140/100
wczoraj w nerwach i panice do 180/120 skakało a tak wczoraj pod wieczór i przedwczoraj 150/100 i 160/110 badanie moczu robiłam 2 tyg temu, ale wtedy ciśnienie miałam dobre tydzień temu na wizycie ciśnienie 130/80 więc już ciut wyższe, wcześniej cały czas 115/70 lub 120/80 nie puchnę wcale, ale to żaden wyznacznik podobno boję się i wyć mi się chce jak mi ciśnienie skacze to aż mnie mdli lekko i duszno się robi, wiem że pewnie nerwy też swoje robią ale kto by się nie denerwował mając pod sercem drugiego człowieka za którego jest odpowiedzialny
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet jakby Cie mieli odesłać do domu, to lepiej to sprawdzić...
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi lekarz kazał tego drugiego ciśnienia pilnować, żeby było poniżej 100. Jak przez 2 godziny by się utrzymywało to kazał jechać do siebie albo do szpitala.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-25 o 09:59 |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Natka_ - dziekuje za kciuki
ale dzisiaj sama, bo maz wyjechal..i kciuki za egzamin i dziekuje: dusia81 i jeszcze beata_1988 i neroli i sygine nerola masz sliczna coreczke ![]() Cytat:
![]() nie ma znaczenia czy to bedzie kocurek czy kotka, zalecam jedno i drugie ciachnac po osiagnieciu dojrzalosci (ok 6-7 miesiac zycia) plusy w przypadku kocurka - nie bedzie znaczyl terenu, znikal na cale dnie gdy kotki w okolicy beda mialy ruje, zwykle mija ochota do wdawania sie w bojki z innymi kocurami - czyli nie bedzie lazil podrapany, pogryziony, mniejsze ryzyko zlapania chorob i robactwa plusy w przypadku kotki - nie ma ruji, wiec my mamy spokoj i nie wysluchujemy serenad jej i kocurow pod domem, a przede wszystkim nie ma niechcianego potomstwa - to duzy klopot, kociat malutkich jest duzo i nie trzeba przykladac reki do ich rozrodu i podobnie jak pisalam o kocurku, brak pogryzien, chorob i robactwa, wyeliminowanie ryzyka ropomacicza, raka listwy mlecznej czy macicyminusy? wydatek, jednak jednorazowy (kocurek ok 60zl, kotka ok 120zl) nie polecam tabletek dla kotki, klopot z systematycznym podawaniem, mozliwosc wystapienia ropomacicza (moja kotka miala w wieku 3,5l, cudem wyratowana, leczenie 800zl!) nie prawda jest ze koty po zabiegach beda mniej lowne, jakies apatyczne czy cos, beda jak najbardziej normalne aha, dopisze jeszcze, ze kotki w mig lapia o co chodzi z kuweta, nie trzeba przyuczac jak np szczeniaki, kuweta w dostepnym miejscu ze zwirkiem i gotowe
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-06-25 o 10:01 |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
mój gin pojechał na urlop, 2 tyg go nie bedzie
nie chce czekać do poniedziałku żeby do rodzinnej podjechać pół nocy nie przespałam
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nerola Kolina ma rację - obojętnie co, grunt to kastracja. Tak samo pisałam.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-25 o 10:06 |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka nie zastanawiaj się tylko uderzaj na szpital. Wysoko niepokojące ciśnienie, nawet z nerwów.. sprawdzą, nawet jak odeślą do domu to będziesz spokojna.
Apropo kotów: u moich rodziców obca kocica- nie wiadomo czyja przyniosła 3 kociątka do stodoły abo się tam okociła. Nie wiadomo, bo odkryli je niedawno,a te kotki już są sporawe, widzą i jedzą. Dwa dzikusy, psyczą i syczą, jeden normalny. I teraz nie wiadomo, co z nimi zrobić. A dwa koty już mają, więc kolejne 3.. Nerola może Ci wyślę kurierem ![]() jeden jest taki ładny rudo-biało-czarny jak Filemon.![]() a i od dwóch dni mam coś na prawym cycku. Jakby uczulenie, swędzi, i wyżej nad cyckiem też takkie dwie swędzące plamy czerwone. ?? |
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
nie nie ma sensu czekac jedz dzisiaj i miej spokojna glowe
|
|
|
|
#2602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdasz egzamin dostaniesz skurczy Fajny ten Twój smyk! Cytat:
Wtedy nie śmierdzi i nie plątają się koty koło niego ! Ja mam wykastrowaną kotkę i siedzi tylko na moim terenie, dalej się nie rusza ![]() Różnica jest taka, bo kiedyś pytałam weterynarza, że kotki -one są droższe w wykastrowaniu niż kotki- faceci ![]() ale jak mają się kocić i nie będziesz miała gdzie je dać to lepiej się zabezpieczyć ! Cytat:
Zrobią Ci pewnie ktg, zmierzą ponownie ciśnienie i zobaczymy co się dzieje! Daj znać jak coś!! Z ciśnieniem nie ma żartów! Cytat:
Robiłam ten chleb, ale kupiłam mąkę pełnoziarnistą z Lubelli i wyszedł rewelacyjnie! Ja przymierzam się do muffinek oraz do bagietek swojskich oraz do bochenków chleba do których nalewa się np. żurku Jadę dzisiaj do tatusia, babcia ma się zjawić podskoczę do apteki z zapytaniem o próbówkę na wymaz na paciorkowca, chce kupić truskawki na konfitury. Nie będzie mnie raczej do wieczora
|
||||
|
|
|
#2603 |
|
BAN stały
|
Zanko pakuj sie i jedz.
Jak sama zauważyłaś wysokie ciśnienie powoduje lek,nerwy i nakręcanie,co z kolei podnosi ciśnienie i kółko sie zamyka.\ Nie ma na co czekać. Będą wiedzieli co robić a Ty sie uspokoisz ,siedzenie w domu i zamartwianie sie nic dobrego nie wyniesie. I myslę,ze wrócisz już jako 1w1 z Lenką na rączkach ![]() Kolinko a którego łatwiej nauczyć robić do kuwety?(mój ostatni kociak złapał w 1 dzień) I czy taki domowy kociak moze polować na myszy?-tu kwesit tego,ze dzieci w domu.Czy od myszy czegoś nie złapią. Na dzień dobry pokazać kotu kuwetę? Pytam tak dużo,choć miałam koty ale nie miałam dzieci. I kotki były tylko w domu a teraz mieszkamy na wsi. Od razu kupić tablety na odrobaczenie? Ciekawe co mój dobermanek powie? Patik dawaj!! Ja bym chciałą albo rudego albo czarnego. I to coś to Kochana...chyba rozstępy ![]() Zanetko Będę kastrować
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-25 o 10:15 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze
![]() Dzisiaj mamy 36 tydzień
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- a mi zostalo 58 dni do TP |
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki 36 t!
|
|
|
|
|
#2607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wszystko już się wyjaśniło - Filip spokojnie da ci zaliczyć sesję, a później przyjdzie na ten świat Widzisz jakie bezproblemowe dziecię ci się trafiło ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2608 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja tylko na chwilę - nadrobię Was i spadamy do znajomych do Włocławka, a po drodze zajedziemy jeszcze do moich rodziców![]() Cytat:
No trzeba będzie zmówić litanię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nerola - Iza jest słodziuchna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ledwo luteinę wkładam![]() i brawa dla Krystka ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2609 | ||
|
BAN stały
|
Narola Twoja córeczka jest słodziutka Mąż pewnie chodzi dumny jak paw ![]() juz widac ze nie jest typowym noworodkiem, skora sie jej zmienila.. no i wloski ma swietne ![]() jeszcze nie testowalam, bo czekam az mi sie trochę wiecej bialego zbierze to po tym domestosie razem do pralki wrzuce... plama juz byla prana wiec bardziej sie nie wezre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj znac jak bedziesz cos wiedziec koniecznie Gratulacje!
|
||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAA burza
![]() ![]() ![]() ![]() Zanka szybko na IP i bez żadnego zastanawiania się. Napisz tylko smska Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-25 o 10:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

cholera wie co to było, dzisiaj już spokój.... ale mąż mi przykazał że jak wróci z pracy to torba ma być już spakowana

Zakończone: 2

i podobnie jak pisalam o kocurku, brak pogryzien, chorob i robactwa, wyeliminowanie ryzyka ropomacicza, raka listwy mlecznej czy macicy