|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Da karo na prostej.
|
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() hehe to zdjęcie było na bezdechu ![]() A tak serio to sam mi spadł, i pochwalę się, że nie mam żadnego rozstępu ![]() Dziękuję w imieniu synka za ten i za każdy inny komentarz ![]() Kucze tyle miałam do zacytowania ale musze skasować bo mi się dzidek obudził na jedzenie... |
||
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
A Tadzika trzeba do okulisty wysłać
.Kurcze i tam dalej wszystko w proszku? ![]() Pytanie. Czy włoski noworodkowi od pierwszej kąpieli trzeba myć? Niektóre nie mają w ogóle włosków, to czym wtedy się przemywa główkę? Kupiłam "Biały Jeleń" w płynie, ale nie wiem do czego tak naprawdę mogę go używać? Ogólnie do kąpieli?
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Bezpiecznie dla Zanki że jast w szpitalu
Zmalowana za egzamin Natka ja też mam laktator ręczny tommie tippi Brumek Zaneta za kolejne tygodnie Dziewczyny a jaki bierzecie do szpitala płyn do higieny intymnej ? |
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Dakaro ja będę wlewać płyn do mycia do wody i małego delikatnie myjka wycierać
później jak wyjmę go z wanienki na główkę oliwkę i czesanie
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanka -powodzenia Ale wg systemu Zmalowanej to kolejny poród powinien byc 27 czerwca, wiec za wcześnie. A ja lubię kotki, ale u kogoś. mnie osobiście sierśc doprowadziłaby do szewskiej pasji. czytałam ostatnio fragment biblii i nie ma tam nic o cierpieniach bycia w ciąży, tylko o tym , że w bólu będziesz wydawac potomstwo. kogo więc winic za hemoroidy, bóle głowy, zatwardzenia, bóle pleców , zmiany nastrojów itp...??
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() ale mam nadrabiania.. wczoraj grillowaliśmy z rodzinką a dziś Filip zrobił mega prezent bo jak poszedł spać przed 22 (miał pozwolone z okazji grilla) to przebudził się o 7.30, przeczłapał do nas do łóżka i spaliśmy do 10!!!! (tak dziesiątej) już nie pamiętam kiedy spałam do tej godziny ![]() Lecę nadrabiać...
|
#2649 | |
|
Rozeznanie
|
ehh,ale mi sie nie chce isc na to wesele..
wlosy juz zrobione, teraz paznokcie i na 16 do kosciola.. ![]() ponawiam jeszcze raz pytanie: z jakies trzy dni temu przy podcieraniu bylo cos ciagnacego(jak sluz plodny bardziej),ale koloru raczej zielonego przepraszam za doslownosc od tego czasu nic..czop chyba raczej to nie byl obawiam sie ze uplawy/infekcja ale teraz jest cisza,nic a nic..Cytat:
i pisalam tez o mace, ze ja robilam z tej z biedronki 'maka babuni' (bo ma 11 g bialka) a taka moze byc ![]() chlebek wyszedl b.dobry ![]() dobrze ze zanke zatrzymali na obserwacji. uff.. Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-06-25 o 12:38 |
|
|
|
|
#2650 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niektorzy twierdzą ze poczatek 37 ale początek 38 czyli skonczony 37 tc to chyba przesada :/ i szczerze pierwszy raz slysze takie stwierdzenie. Zresztą tp jest moim zdaniem indywidualna sprawą dla kazdej kobiety, niejedna urodzi w 35 i dziecko bedzie w pelni rozwinięte a niejedna urodzi pozniej i dziecko bedzie mialo np problemy z oddychaniem. Moim zdaniem 3 tygodnie przed terminem porodu a 2 po nim to okres odpowiedni na rodzenie. czyli 37 a 42 tc. Termin porodu jest tylko orientacyjny, i tak naprawde nie jest powiedziane ze dziecko urodzone w 36 tc musi byc wczesniakiem. Gratulacje 33 tc, ![]() Zanka
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-25 o 12:43 |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro ja bede robiła tak jak Blondynka
tak też nam pokazywała połozna na sr ![]() Blondynka szare mydło ![]() A do nas dziś przyjeżdzają znajomi i robimy grila
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niektorzy twierdzą ze poczatek 37 ale początek 38 czyli skonczony 37 tc to chyba przesada :/ i szczerze pierwszy raz slysze takie stwierdzenie. Zresztą tp jest moim zdaniem indywidualna sprawą dla kazdej kobiety, niejedna urodzi w 35 i dziecko bedzie w pelni rozwinięte a niejedna urodzi pozniej i dziecko bedzie mialo np problemy z oddychaniem. Moim zdaniem 3 tygodnie przed terminem porodu a 2 po nim to okres odpowiedni na rodzenie. czyli 37 a 42 tc. Termin porodu jest tylko orientacyjny, i tak naprawde nie jest powiedziane ze dziecko urodzone w 36 tc musi byc wczesniakiem. Gratulacje 33 tc, ![]() Zanka
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to rzeczywiscie milo z jego strony szkoda tylko ze czesciej tak dlugo nei spi no nie? |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robię tak: gotuję 2 skrzydełka na wodzie z kostką rosołową. Dodaję przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Kroję w kostkę 1 marchewkę i wrzucam. Kiedy mięsko jest ugotowane i marchewka miękka wrzucam kluseczki ( mąka z solą, jajko i woda ) uformowane na małe kuleczki. Jak kluseczki wypłyną na wierzch to dodaję dużą ilość koperku no i na koniec śmietana.
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po weekendzie bede dzwonic do poloznej zeby sie umowic i pogadac czy da rade zeby byla przy porodzie.... dostalam numer i mam sie powolac na znajomego ciekawe czy uda sie cos zalatwic.....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaaa właśnie dzwonił do mnie brat z drżącym głosem z prośbą o porady - wczoraj kupił pierścionek i dzisiaj oświadcza się swojej dziewczynie! Aż mi łzy popłynęły, od razu przypomniało mi się jak mój mąż mi się oświadczył
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze Zanka w szpitalu... dobrze ze ją zostawili, będzie spokojniejsza pod obserwacją, z ciśnieniem nie ma żartów..
ja czuję że ona już wyjdzie z Lenką na rękach ![]() iustyna trzymam kciuki abyś zdążyła się przepakować (mieszkanie) zanim się wypakujesz ![]() Cytat:
zawsze wstaje ok 7, do tej godziny w łóżku to ostatni raz leżałam w ciąży z nim
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
ja mam niestety uczulenie na Laktacyd...... pol roku sie leczylam zanim doszli do teg oze to od Laktacydu ale po tym jak cierpialam wiecej tego nie uzyje i musze pozostac przy Ziaji i ziolach z apteki
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to oczywiście zwykła infekcja była, gin przepisała globulki i po 2 dniach było po problemie...A teraz po szpitalu znowu się zaczyna, no ale tam to akurat najłatwiej coś złapac... dziękuje za przepis miałam go z zakładkach i nie mam....Zanka nie zazdroszcze ale cieszę się, że Cie zostawili.... zawsze to bezpieczniej ![]() ehh poprasowałam wszystko co było w domu pogoda dalej do d... więc sobie daruje pranie ciuszków Lilki....
|
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podczas wspolnej romantycznje kapieli hehehe Cytat:
|
||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zanka kciuki trzymamy, też mam przeczucie że wrócą już we dwie Jaciee , Brumek, zanetaa ![]() Scio powiedz jak sobie radzisz w roli mamy? jak karmienie idzie? ładnie doi Agatka? Pierwszy raz w życiu wyszedł mi pyszny rosół, taki jaki lubię ![]() Cieszę się jak dziecko. |
|||
|
|
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Baboniku kochana, BARDZO, BARDZO dziękuję za odwiedziny!!
i muszę Wam powiedzeć że Babonik ma przekochaną córeczkę ![]() Cytat:
A z teściową chyba wyjątkowo, niby bardzo się nie wtrąca ale czasem drażni ![]() Wredne, ale gdzieś slyszalam - "teściowa to skarb, a skarby najlepiej zakopać".. Cytat:
żeby było wszystko w porządku!Cytat:
![]() Oddasz, oddasz, nie ma innej opcji
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak mówilam lekarzowi na sr o tym to kazał z Krystiankiem do pediatry sie zgłosic bo może to po mnie odziedziczyć
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
WW drogeriach Natura mają całą serię z tego. w którymś supermarkecie też widziałam ale zabij mnie nie wiem w którym....
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Zanki:
"3x dziennie pomiar ciśnienia, 2x ktg. Jutro mocz i morfologia. Nie wiem jak długo zostanę. Mała zdrowa, wody w normie. Wg. usg ma 2900 g. Dzięki za wsparcie." Sms od Carmeli: "Zostajemy na razie w szpitalu,, bo Sarunia ma podejrzenie refluksu układu moczowego, więc ją dalej badają. Ja już na luzie śmigam ruch w szpitalu, same chłopaki się rodzą Buziaki"
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-25 o 13:30 |
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za opinie
Sweetangel następny gril to już może byc z Krystiankiem jestem ciekawa ile bedziecie płacić za położną . My też rozmawialiśmy z nasza z sr ale wszystko zależy od jej dyżuru ![]() Aania śliczny Madziulka nasze zaręczyny były 12.07 może synek sie wtedy urodzi ale byłby prezent
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

za wizytę!
bo na zdjęciach masz taki brzuch jakbyś się najadła 

.

za egzamin

Zakończone: 2