Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 12:31   #2671
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio powiedz jak sobie radzisz w roli mamy? jak karmienie idzie? ładnie doi Agatka?

Pierwszy raz w życiu wyszedł mi pyszny rosół, taki jaki lubię
Cieszę się jak dziecko.
Tez bym zjadła rosołku

Jakoś sobie radzimy, mała ssie, ale wydaje mi się, ze za płytko chwyta, a ja nie bardzo wiem jak to skorygować. Ale nie płacze to chyba się najada Choć ja nie jestem stworzona do karmienia piersią W szpitalu dokarmiałam ją troche butelką, bo mała nie przybierała, ja się denerwowałam, ona się denerowała jednego dnia dokarmiałam ją mm co 6 godzin, no i drugiego jak miała kroplówkę i nie można jej było wziąć z inkubatorka to do 15 dostawała butle. I szczerze powiedziawszy, dzięki temu, ze wtedy dałam butle to teraz karmie piersią, bo odpoczęłam psychicznie, uspkoiłam się i dalej już poszło. Teraz jedziemy tylko na piersi, najgorsze to nocne wstawanie, bo karmie w pół śnie, a ona i godzine czasem wisi, odłoże ją i sobie przypomni, ze najlepiej usypia się z cycem w buzi, więc po 12 w nocy ląduje u nas w łóżku, bo mi się nie chce jej odkładać, zeby nie rozbudzać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:35   #2672
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja też to miałam, tyle że zaraz po urodzeniu wykryte ale w szynie też trochę siedziałam. Więc Adaś na pewno będzie niedługo skontrolowany, słyszałam tylko że częściej takie rzeczy dziedziczą córki.
Ja też słyszałam że właśnie częściej dziedziczą dziewczynki ale lepiej dmuchać na zimne słyszałam też że dzieci z dysplazją słabo ruszaja sie w brzuszku ale nie wiem ile w tym prawdy moja mama własnie słabo czuła moje ruchy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:39   #2673
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od Zanki:
"3x dziennie pomiar ciśnienia, 2x ktg. Jutro mocz i morfologia. Nie wiem jak długo zostanę. Mała zdrowa, wody w normie. Wg. usg ma 2900 g. Dzięki za wsparcie."

Sms od Carmeli:
"Zostajemy na razie w szpitalu,, bo Sarunia ma podejrzenie refluksu układu moczowego, więc ją dalej badają. Ja już na luzie śmigam ruch w szpitalu, same chłopaki się rodzą Buziaki"
Trzymam kciuki za Zankę, to Lenka nie jest bardzo duża więc niech lepiej jeszcze w brzuszku posiedzi

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za opinie poszukam tego płynu Perfecta Mama a jak nie bedzie to laktacyd i oczywiscie tantum rosa
Ja też używałam ten Perfecta Mama i to jest bardzo fajna seria
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:42   #2674
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nam położna mówiła, zeby po porodzie używać tego samego płynu co przed, bo wtedy jest gwarancja, że nie uczuli, choć ja przez pierwsze 3 doby polewałam się tylko wodą z prysznica, bo się bałam tam dotknąć

Zanka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:43   #2675
brunetka2000
Zakorzenienie

sms od Zanki:
Aha znowu mam grzybka haha chyba nigdy go nie wytępię. Rozwarcie na palec czyli 2 cm. Tydzień temu nie miałam. Nie wiem co było na ktg bo mi nie mówili"
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:49   #2676
agadus
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamusie
mam pytanie od jakiegoś czasu nie wiem dokładnie mam taki śluz białawo-kremowo-żółtawy i tak za każdym razem jak robie siku to widzę go w wc albo na papierze nie ma zapachu nic mnie nie boli i nie swędzi czy to mogą być kawałki czopu??dodam że rozwarcie mam na 3 cm. a od poniedziałku zaczynam 37 tc

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:50   #2677
patik87
Zakorzenienie

To Zanka na dniach będzie tulić Lenkę.

Co to ten refluks? to ze względu na te nerki małej, aby nic groźnego.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 12:51   #2678
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Wredne, ale gdzieś slyszalam - "teściowa to skarb, a skarby najlepiej zakopać"..

Gratuluję 33 tygodnia
Oddasz, oddasz, nie ma innej opcji Specjalnie dla Ciebie wrzucam
Adaś jest słodziutki
A tekst o tesciowej rozłożył mnie na łopatki Chyba to sobie wielkimi literami zapiszę i w portfelu będę nosić
Stary 2011-06-25, 12:55   #2679
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
witam sobotnio,
na początek info od Zanki:

zostaje na obserwacji w szpitalu
Najważniejsze że jest pod kontrolą lekarzy

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się. Margaret, Twój mały jest nieułożony główką na dół prawda? Kiedyś słyszałam o takim sposobie, że należy wieczorem przykładać sobie do podbrzusza zapaloną latarkę, tak po 5-10 minut jednorazowo. Dziecko jest ciekawe światła, więc kieruję główkę na dół i często się przekręca. Ale nie wiem czy to prawda. Słyszała któraś o tym?
Słyszałam o tym swietle, ale jakoś do mnie to nie przemawia Ja juz odpuściłam, maluch sam zadecydował jak ma sie urodzic

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
A propo donoszenia, badał mnie w szpitalu taki starszy lekarz, to był początek 37 tygodnia, badał mnie wieczorem, bo mnie ta szyjka bolała i stwierdził, ze na tym etapie to juz nie ma co magnezu i no-spy łykać, bo teraz natura sama decyduje nie powinno się brać nic rozkurczowego, bo potem przy porodzie jest problem.
Ja właśnie już teraz poza witaminami nic nie biorę

Cytat:
Dziewczyny a jaki bierzecie do szpitala płyn do higieny intymnej ?
Ja biore yten sam co używam do tej pory

Mnie dalej brzuch jak na @ boli Ale zadnych skurczy nie czuje No bo chyba jakby sie pojawiły to bym ich nie przeoczyła Jakie to w ogóle jest uczucie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:58   #2680
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
To Zanka na dniach będzie tulić Lenkę.

Co to ten refluks? to ze względu na te nerki małej, aby nic groźnego.
Ja mam refluks żołądkowy, i jest to niestety choroba przewlekła i dokuczliwa. Coś a la zgaga. Tylko, że się leczę już od lat i jest dużo lepiej.
Jednak nie wiem, jak to się ma u małych kruszynek...Na pewno chodzi o przełyk i żołądek.

Nerola Iza jest śliczna.

Aania Adaś jest cukiereczkiem!

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-06-25 o 12:59
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:59   #2681
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A tekst o tesciowej rozłożył mnie na łopatki Chyba to sobie wielkimi literami zapiszę i w portfelu będę nosić
To ja tak jeszcze odnośnie teściowych
Wiecie jaka jest teściowa na 102
100 metrów od domu i 2 metry pod ziemia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 13:01   #2682
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny ponawiam pytanie

mam pytanie od jakiegoś czasu nie wiem dokładnie mam taki śluz białawo-kremowo-żółtawy i tak za każdym razem jak robie siku to widzę go w wc albo na papierze nie ma zapachu nic mnie nie boli i nie swędzi czy to mogą być kawałki czopu??dodam że rozwarcie mam na 3 cm. a od poniedziałku zaczynam 37 tc

Stary 2011-06-25, 13:03   #2683
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki, dziewczynki może polecicie jakieś fajne filmy? Coś bym obejrzała, ale totalnie nie wiem co. Obojętnie czy komedia, czy horror. Jak coś godne obejrzenia to rzućcie tytułem
Stary 2011-06-25, 13:03   #2684
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A propo donoszenia, badał mnie w szpitalu taki starszy lekarz, to był początek 37 tygodnia, badał mnie wieczorem, bo mnie ta szyjka bolała i stwierdził, ze na tym etapie to juz nie ma co magnezu i no-spy łykać, bo teraz natura sama decyduje nie powinno się brać nic rozkurczowego, bo potem przy porodzie jest problem.
Dobrze powiedział, najpierw się babki faszeruje cordafenem, nospą, magnezem i luteiną, a potem trzeba poród wywoływać. W III trymestrze powinno się te rozkurcze powoli odstawiać, żeby macica byłą reaktywna. Ja sama nie wiem, czy nie jestem ofiarą nospy, bo po odstawieniu skurcze się pojawiły, ale same przeszły teraz są, ale jest ich mniej.
Cytat:
Dziewczyny a jaki bierzecie do szpitala płyn do higieny intymnej ?
Jak skończył mi się lactacyd, to zaczęłam używać białego jelenia - czyli tego, co do ciała - i jest ok.
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Niektorzy twierdzą ze poczatek 37 ale początek 38 czyli skonczony 37 tc to chyba przesada :/
------------------------------
Moim zdaniem 3 tygodnie przed terminem porodu a 2 po nim to okres odpowiedni na rodzenie. czyli 37 a 42 tc.
Wszystko się zgadza z tym 38 tc - policz: 3 tygodnie przed terminem porodu to tydzień 38, 39 i 40 (bo TP jest w skończonym 40 tygodniu); dwa tygodnie po terminie to 41 i 42. Więc 37 tc to za wcześnie jeśli przyjąć zasadę "3 tygodnie przed i dwa po".
Stary 2011-06-25, 13:06   #2685
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki, dziewczynki może polecicie jakieś fajne filmy? Coś bym obejrzała, ale totalnie nie wiem co. Obojętnie czy komedia, czy horror. Jak coś godne obejrzenia to rzućcie tytułem
Ja mogę polecić Ci film " Uprowadzona"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 13:09   #2686
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę polecić Ci film " Uprowadzona"
Stary 2011-06-25, 13:10   #2687
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja też to miałam, tyle że zaraz po urodzeniu wykryte ale w szynie też trochę siedziałam. Więc Adaś na pewno będzie niedługo skontrolowany, słyszałam tylko że częściej takie rzeczy dziedziczą córki.
Cytat:
Crazy ja urodziłam z dysplazja stawu biodrowego i mama od razu nie poszła ze mną do lekarza bo chora byłam i jak wyzdrowiałam to też było troche późno i musiałam nosic rozwórke taka szyne na nóżkach . Na szczęście dziś nie ma śladu nogi mam zdrowe ale jak mówilam lekarzowi na sr o tym to kazał z Krystiankiem do pediatry sie zgłosic bo może to po mnie odziedziczyć
Szynę też miałam, ale to na końcu, nawet pamiętam jak ją osobiście złamałam, miałam już chyba kilka latek.
Ja ze swoją kropką też czym prędzej pobiegnę na kontrolę, bo boję się że może mieć to po mnie, ale tak przy okazji, to moi rodzice nie mieli takich problemów, u mnie samo się przyplątało.

Cytat:
Ja też słyszałam że właśnie częściej dziedziczą dziewczynki ale lepiej dmuchać na zimne słyszałam też że dzieci z dysplazją słabo ruszaja sie w brzuszku ale nie wiem ile w tym prawdy moja mama własnie słabo czuła moje ruchy
Ha! Ja to byłam bardzo energiczna w brzuchu mamy, cytuję "czasami to brzuch miałam na plecach". Moja mała to po mnie odziedziczyła, wariat na całego. Ciekawe co jeszcze po mnie będzie mieć.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:10   #2688
sygine
Zadomowienie

Dobrze że Zanka pojechała na tą IP, przynajmniej się nią odpowiednio zaopiekują

Brumek gratuluję 33 tc My dziś mamy koniec 37 tc Strasznie szybko minęło, ale u mnie nie ma ani jednego objawu porodu No chyba że twardnienie brzucha, ale całkowicie bezbolesne...
Byliśmy z mężusiem na zakupach, żebym miała z czego mu w środę imieninki wyszykować i jednak już mi coraz ciężej Wróciłam i jak się ległam to już chyba do popołudnia nie wstanę

A co do kosmetyków do szpitala to też zaopatrzyłam się w te mini produkty i o ile się nie mylę do higieny intymnej mam białego jelenia i na pewno tantum rosa
Stary 2011-06-25, 13:11   #2689
agadus
Wtajemniczenie

filmy różne raczej akcja
-turysta....2010
-spis drani....2011
-jestem numerem 4....2011
-inwazja bitwa o los angeles....2011
-incepcja....2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 13:11   #2690
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
witam sobotnio,
na początek info od Zanki:

zostaje na obserwacji w szpitalu
No i dobrze-tam sie nia zajmą i nie będzie się martwiła, że z córą coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ale wiecie co? To że kogoś w ciąży zatrzymują na obserwacji, jak się sam zgłosił, to nic złego wcale nie znaczy! Na SR położna nam mówiła, że oni muszą każdą ciężarną przyjąć, nawet jeśli nic jej nie jest. Bo im nie wolno odesłać kobiety w ciąży, która zgłasza jakiekolwiek zaniepokojenie...
Więc z Zanką też najpewniej wszystko ok. Tylko sobie na nią popatrzą kontrolnie
Oczywiście, ze tak. Nam to samo mówiła na SR.

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie wrzucam [/COLOR]
Ale śliczny
Fajnie, że nie sprawia Ci kłopotów, że dużo śpi i ładnie ciagnie cyca, oby tak dalej.

Cytat:
Sms od Zanki:
"3x dziennie pomiar ciśnienia, 2x ktg. Jutro mocz i morfologia. Nie wiem jak długo zostanę. Mała zdrowa, wody w normie. Wg. usg ma 2900 g. Dzięki za wsparcie."

Sms od Carmeli:
"Zostajemy na razie w szpitalu,, bo Sarunia ma podejrzenie refluksu układu moczowego, więc ją dalej badają. Ja już na luzie śmigam ruch w szpitalu, same chłopaki się rodzą Buziaki"
Kciuki za Sarunię i Zankę.:kc iuki:

Cytat:
sms od Zanki:
Aha znowu mam grzybka haha chyba nigdy go nie wytępię. Rozwarcie na palec czyli 2 cm. Tydzień temu nie miałam. Nie wiem co było na ktg bo mi nie mówili"
Jak tydzień temu nie miała, a teraz ma, to znaczy tylko jedno, że sie zaczęło-trzeba tylko trzymac kciuki, żeby wszystko poszło szybciutko

Cytat:

A u mnie prawie pod oknem festyn rodzinny i ciągle lecą jakieś przeboje sprzed 5 lat oszalec można.
Zaraz jem obiadek, umaluję mamusię, bo jedzie na wesele i jadę do męża zawieśc mu obiad( psu też) i posprzątamy mój samochód- z myciem tapicerki
Wczoraj przesadziłam resztę kwiatów, które będę ze sobą zabierała do nowego mieszkanka, jeszcze aby dzisiaj zawiozę dracenę do teściowej, żeby porobiła zaszczepki, bo ja nie umię.
No nic, uciekam. Miłego dnia kochane
Zmalowana dzisiaj ostatni egzamin?
Moniczka to już tam pewnie z objęc nie wychodzi

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:13   #2691
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

ostatnio oglądałam Czarnego Łabędzia - polecam
i Teoria Chaosu, Bank Job

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Dobrze powiedział, najpierw się babki faszeruje cordafenem, nospą, magnezem i luteiną, a potem trzeba poród wywoływać. W III trymestrze powinno się te rozkurcze powoli odstawiać, żeby macica byłą reaktywna. Ja sama nie wiem, czy nie jestem ofiarą nospy, bo po odstawieniu skurcze się pojawiły, ale same przeszły teraz są, ale jest ich mniej.
no właśnie... mi gin zmówił że po odstawieniu leków są dwie drogi, albo kobieta zaraz rodzi albo można jeszcze przenosić ciążę bo macica nieprzygotowana przez tłumienie skurczy

Ciekawa jestem jak u mnie będzie? w środę mam wizytę u gina i to będzie skończony 37tc więc pewnie juz odstawimy fenoterol.. i zobaczymy jak organizm zareaguje?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:16   #2692
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Polecam: "The Lincoln Lawyer" oraz "Hanna"

I jeszcze o tym płynie do higieny. Mnie tak strasznie irytowały te reklamy Lactacytu, szczególnie z tą Żanetą Kalytą, że za nic w świecie bym tego nie kupiła. Nie i już! Zawsze zmieniam stację w radiu jak słyszę te reklamy.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:17   #2693
agadus
Wtajemniczenie

Stary 2011-06-25, 13:22   #2694
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Kurcze, może to tylko zwiększone upławy które występują pod koniec ciąży. Czop wydaje mi się że w większości przypadków jest podbarwiony krwią. Sama nie wiem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:22   #2695
sygine
Zadomowienie

Cytat:

Ja ci nie pomogę, bo mi nic nie wychodzi Z tego co nam położna mówiła, to czop może być przejrzysty, biały, podbarwiony krwią a nawet brunatny.
Stary 2011-06-25, 13:24   #2696
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Zanka na IP zapierniczaj!
Żanetko, gratki za kolejny tydzien!
Sweet masz juz neta podłaczonego?
Jak tak myślę o Moniczce i jej szczęsciu z powodu powrotu męża, to mi się gęba cieszy
Nerola, ja mam kocura niewychodzącego, z kuwetą zero problemów - od małego wiedział grdzie stoi, a wsadziłam go tylko raz. Kiedy tylko weźmiesz kota to jedz do weta, założy książeczke, powie kiedy jakie szczepienia, odrobaczania i inne zabiegi. No i trzeba oczywiście pamiętać o kastracji/sterylizacji - moim zdaniem to poprostu odpowiedzialny krok każdego właściciela kota. Potem trzeba pamietać o odpowiednim jedzeniu - w przypadku kocura kupuję suchą karmę dla kastratów i odkłaczającą, żeby sierść go nie zatkała.
My ostatnio swojemu gruntowny przegląd zrobiliśmy i jak pani zobaczyła mój brzuszek to dała mu taką szczepionkę "na wszystko", żeby dzieciaczkowi nic się nie stało przy kontakcie z kotem, a potem odrobaczaliśmy - też u weta, bo z tabletka w domu były problemy, a chcieliśmy mieć pewność, że ją zeżre.

Wczoraj poszłam na koncert ze znajomymi na Enej i StarGuardMuffin i było superowo, Zośka była królową wieczoru, wszyscy o nią dbali - chyba z powodu braku męża przy boku
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
No i dobrze-tam sie nia zajmą i nie będzie się martwiła, że z córą coś nie tak.

Oczywiście, ze tak. Nam to samo mówiła na SR.

Ale śliczny
Fajnie, że nie sprawia Ci kłopotów, że dużo śpi i ładnie ciagnie cyca, oby tak dalej.

Kciuki za Sarunię i Zankę.:kc iuki:

Jak tydzień temu nie miała, a teraz ma, to znaczy tylko jedno, że sie zaczęło-trzeba tylko trzymac kciuki, żeby wszystko poszło szybciutko

A u mnie prawie pod oknem festyn rodzinny i ciągle lecą jakieś przeboje sprzed 5 lat oszalec można.
Zaraz jem obiadek, umaluję mamusię, bo jedzie na wesele i jadę do męża zawieśc mu obiad( psu też) i posprzątamy mój samochód- z myciem tapicerki
Wczoraj przesadziłam resztę kwiatów, które będę ze sobą zabierała do nowego mieszkanka, jeszcze aby dzisiaj zawiozę dracenę do teściowej, żeby porobiła zaszczepki, bo ja nie umię.
No nic, uciekam. Miłego dnia kochane
Zmalowana dzisiaj ostatni egzamin?
Moniczka to już tam pewnie z objęc nie wychodzi

Mezus wrocil calusi i zdrowy i troszke grubszejszy

JESTEM PRZESZCZESLIWA
Juz zdazylismy zrobic to i owo pogadac i teraz mezus poszedl do tesciow sie przywitac
i stwierdzil ze musi cos zrobic bo mu sie przez ta jazde kosci zastaly i poszedl kosic trawnik dla rozrywki moj pracus kochany

wiecie co mi powiedzial??

ze nie sadzil ze kobieta moze tak slicznie w ciazy wygladac to byly jego pierwsze slowa KOCHAM GO!!!!!!!!!!!!!!!!!

I powiedzial ze jak tesciowa bedzie sie w ten sposob odzywac do mnie to sie z tad wyprowadzimy

I dostałam 4 paczki pistacji uwielbiam

ŻYCIE JEST PIĘKNE !!

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:28   #2697
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
JESTEM PRZESZCZESLIWA
Juz zdazylismy zrobic to i owo pogadac i teraz mezus poszedl do tesciow sie przywitac
i stwierdzil ze musi cos zrobic bo mu sie przez ta jazde kosci zastaly i poszedl kosic trawnik dla rozrywki moj pracus kochany

wiecie co mi powiedzial??

ze nie sadzil ze kobieta moze tak slicznie w ciazy wygladac to byly jego pierwsze slowa KOCHAM GO!!!!!!!!!!!!!!!!!

I powiedzial ze jak tesciowa bedzie sie w ten sposob odzywac do mnie to sie z tad wyprowadzimy

I dostałam 4 paczki pistacji uwielbiam

ŻYCIE JEST PIĘKNE !!
A ja myślałam że dzisiaj to już go z wyrka nie wypuścisz A ty jeszcze na wizaż mas czas - to się nazywa uzależnienie
Stary 2011-06-25, 13:29   #2698
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
filmy różne raczej akcja
-turysta....2010
-spis drani....2011
-jestem numerem 4....2011
-inwazja bitwa o los angeles....2011
-incepcja....2010

A odnośnie pytania - ja miałam identycznie, i okazało się, że to był czop Tylko, że mój byl taki ,,zbity" bardziej niż ,,rozlany", ale nie miałam żadnych w nim krwistych śladów. A wydaje mi się, że mając juz rozwarcie na 3 palce, to spokojnie może Ci odchodzić
A miałam rozwarcie tylko na 1,5 palca.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ostatnio oglądałam Czarnego Łabędzia - polecam
i Teoria Chaosu, Bank Job
Dziękuję, zapisuje sobie każdy w notatniku na pulpicie, a potem coś wybiorę
Ostatnio totalnie jestem na bakier z filmami, nawet nie wiem co fajnego.
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Polecam: "The Lincoln Lawyer" oraz "Hanna"

I jeszcze o tym płynie do higieny. Mnie tak strasznie irytowały te reklamy Lactacytu, szczególnie z tą Żanetą Kalytą, że za nic w świecie bym tego nie kupiła. Nie i już! Zawsze zmieniam stację w radiu jak słyszę te reklamy.

Mnie też wkurzała ta reklama i jak jej słuchałam, to zawsze zastanawiałam się czemu ta położna przedstawia się - Żanetka Lyta, jak mała dziewczynka, tylko potem zajarzyłam, że mówi Żanet KaLyta.

Ja miałam w szpitalu w płynie mydło ,,Biały jeleń" i dobrze się sprawdza do dziś. Podmywam się jeszcze Tantuum Rosa.

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-06-25 o 13:31
Stary 2011-06-25, 13:31   #2699
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A ja myślałam że dzisiaj to już go z wyrka nie wypuścisz A ty jeszcze na wizaż mas czas - to się nazywa uzależnienie

to ale dałam mu chwile na rozprostowanie kosci

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:49   #2700
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny ten biały jeleń to chyba szare mydło w płynie?

Zanka Trzymamy kciuki

ja dzisiaj gotuje rosól na obiad a na drugie ryż z kurczakiem i warzywami

Tż właśnie dzwonił że kupił fotelik Mutsy wiec mamy już dwa fotelik na początek nie będę używać gondolki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości