|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Ja na diecie pozegnalam sie ze slodkim i serce mi krwawi z tego powodu ![]() Niemama pojecia jak to jest z chodzeniem na basen jak sie karmi cycem,ale w uk maja mnostwo fajnych zajec dla maluszkow, my chodzilismy,bylo super. Efekty teraz tez sa super dla domi.polecam Agus Norbi tez tak dziwnie malo pije czasem,niewiem czemu, i pepti tak pil i nutramigen. Monika trzymam kciuki za serduszka twojego maluszka i agnieszki.m U nas noc super jak zawsze pobudka wczesnie bo przed 6 zainspirowana rozmowa na temat picia mleka postanowilam spisywac ile maly pije~od paru dni b.malo~ i wyszlo mi ze wcz tylko 500ml na dobe:con fused:
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż jak wydobrzeje po operacji to na pewno będzie chodził z nami (pływał kiedyś sporo i był ratownikiem )W ogóle gardło mnie boli ![]() Zimno było w nocy i bałam się, żeby małemu nie było za zimno, więc jego bardzo przykrywałam i chyba sama zmarzłam A domek mamy letniskowy i bez ogrzewania... Mam nadzieję, że się nie rozłożę
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj nocka lepsza, chociaż od 4 już był bardziej marudny i mniej spał. Jednak dospał przed południem 2 godziny Mary, ja wiem że powinien ale co mu mogę zrobić jak czasami nie chce spać Jak Ty opisujesz czasami swoje ciężkie noce z Hanutką to bardzo Ci ich zazdroszczę, daj mi taką nockę czasami ![]() Daisyyy, nie jest tak każdej nocy tylko czasami. Może to ten słynny skok rozwojowy Paulizia, mnie sutki bolały tak do 3-4 tygodnia. Z nakładkami było lepiej ale też nie rewelacyjnie. Mam nadzieję że Ci się wygoi
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, proszę nie chorować!
Co do spotkania, to ja bardzo chętnie! Jak wiecie, jestem dyspozycyjna, więc nawet w tym tygodniu mogłabym się z Wami spotkać! Ale właśnie, niech no Zytus da znać, czy już można ![]() Jeśli chodzi o noszenie Hanki, to ja też często w pionie noszę, jednak na samolot też, bo jak Andziot mówiła - lepiej dla kręgosłupa ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- MoniaK, a Tymuś miał wszystkie badania porobione? Może jakiś stan zapalny, może coś Mu dolega? (((( aż mi głupio z tymi moimi nockami w związku z tym![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Czy Wy wiecie, że moje dziecko zrobiło mi MALINKĘ przy brodawce?!
|
|
|
|
#3665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Melduję się nadal w dwupaku Noc bardzo spokojniutka, teraz lekkie bóle brzuszka. Dziś też mój TP ![]() Cytat:
![]() Jesteście Kochane. Z taką ilością kciuków powinnam urodzić bezboleśnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cały czas czekamy, aż coś się ruszy ![]() Jak do wtorku nie urodzę to mam przyjść na wizytę na 8:00 rano. Moi Rodzice to się śmieją, że Dzidzia chce tatusiowi zrobić prezent na imieniny i wyjdzie w środę ![]() PS. moniqac Urocza fotka Szymusia Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-06-25 o 12:57 |
||||
|
|
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja tylko na chwilę. Od wczoraj lecę na Ketonalu przez te ch.olerne kamienie na nerkach, TŻ odsypia nockę, a dzisiaj idzie na kolejną, więc Ketonal stał się ostatnio moi przyjacielem. Od poniedziałku robię rajd po lekarzach, żeby sprawdzić co tam się dzieje. Mała chyba grzecznie spała w nocy, piszę chyba, bo leki tak mnie uśpiły, że dobrze, że małż wcześniej wrócił i się nią zajął. Teraz śpi pięknie w wózku, bo nas deszcz ze spaceru wygonił
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tylko witam bo mam dzien dobroci dla siebie samej
Nocka po ciezkim uspieniu o 23-ciej , standardowo pobudki 2:30 i 6 rano a potem spania niet, kupka, ale TZ sie nia zajal, wiec dospalam godzinke potem ja karmilam on sprzatal, sniadanko mialam pod nosem, bylam u fryzjera i teraz czekamy jak mala sie obudzi , nakarmimy ja i jedziemy na obiadek bo mamy rezerwacje na 15 sta Mam nadzieje, ze mala da nam zjesc![]() Wlosy wczoraj TZ ufarbowal, wiec czuje sie generalnie jak nowonarodzona ) Ot co!Milego dnia mamuski! ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- jak na zlosc sie nie chce obudzic standard
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
mary, jak to jest na "samolot"?
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- ...sie zastanawiam czy moje dziecko refluksu nie ma moze "na samolot" by cos pomogło?
|
|
|
|
#3669 |
|
Moderatoreska
|
Hello
![]() ja tylko na chwilkę i zaraz spadam bo ma dziś gości zyjemy i u nas wszystko dobrze ![]() moje chłopaki mają dziś 2 miesiące |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak ostatnio z doskoku bo zajec mam sporo.
moria, na spacerze miałam przemyslenia dotyczące tego co mówiłas a propo sobotnich wypadów tylko dla siebie. Wiem tez ze ubolewałas nad tym ze nie karmisz Igi piersią i tak mi sie przypomniało...bo widzisz, karmienie UU jest jak najbardziej ok ale zobacz: jestem troche do Ola "przywiazana"i nie mam co marzyc o samotnym wypadzie chodz by po nowa bluzkę,zeby było mi łatwiej cyca wyciągac (a juz naprawdę chodze jak stary dziad) a co dopiero na cały dzien. Nie chce dawac mu z butelki bo sie boje ze juz mnie nie bedzie chciał:/ Wiem, kiedys bede musiała ale jeszcze nie teraz... No wiec suma summarum szukajmy plusów w naszych położeniach. Ja nie karmie tylko piersią (nie bede tu teraz wymieniać zalet o których prawie kazda z nas wie), a Ty masz wolne soboty i nie tylko, bo Ige moze nakarmić praktycznie kazdy ![]() Tak mnie na ten temat na spacerze naszło
|
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TŻ zrobił mi urodzinowy obiad, dostałam od niego 18 róż
, tylko vat się zmienia ) i zbieramy się z Pepe na mały wyjazd. Mieliśmy iść wieczorem na kolację, ale ja i tak niewiele zjem, więc postanowiliśmy popołudnie spędzić z Pepe. Pojedziemy na spacer, a przy okazji jakieś zakupy, bo na jutro mama tż z siostrami mi się zapowiedziała.
|
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
a ja z powodu macierzyństwa i rozpoczynającej sie budowy własnego kąta zapomniałam o swoich imieninach
Teściowa mi prezentem przypomniała...swoja droga ciekawa jestem dlaczego ona zawsze kupuje mi cos za dużego ihihi dzis był szlafrok i piżamka XL...a ja M -ke nosze ![]() ddaaiissyy obchodzisz dzis imieniny? |
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas niestety nocka wczorajsza się już nie powtórzyła wróciliśmy do standardowego wstawania i męczenia się z usypianiem ( czyli to była jednorazowa prezent chyba na dzień ojca )ale za to rano walczył od 5 do 8, a później jak usnął to śpi do tej pory miał tylko pobudki o 11 i 14 na jedzonko , no i to już chyba koniec bo właśnie zaczyna się przeciągać ![]() Anulinka to rozumiem że masz dzisiaj urodziny??? to wszystkiego najlepszego Anula przeczytałam twojego posta i trochę się zdziwiłam, dlaczego twój tż się farbuję no i na jaki kolor ![]() ale teraz doszłam że chyba raczej Ciebie ufarbował ![]() Gusia jesteś jeszcze w domu czy już pojechałaś rodzić???
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-06-25 o 15:05 |
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
gusia
zeby maluszek urodzil sie w terminie.eweska sto lat dla twoich chlopcow dorka wszystkiego najlepszego z okazji imienin anulinka sto lat Mam takie glupie pytanie. Ile czasu po porodzie mozna cos zjesc?
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-25 o 15:06 |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka89 w UK mozesz w trakcie porodu jesc jak masz na to ochote
ja po porodzie dostalam tosty z dzemem... dawno mi etedy nic tak nie smakowalo jak te tosty ![]() Anulinka wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!! ![]() Dorkabl na samolot to tak sie nosi no i wszystkiego naj z okazji imienin!!! Daisy sutki jeszcze bola. W sumie to lewy boli... prawy juz mniej ![]() Aga_pe jem prawie wszystko jak mam na to czas nie mam wagi w domu by sprawdzic, ale ciazowki juz mi z tylka leca ![]() Ja tez dzis myslalam o tym basenie... jak myslicie od kiedy mozna zaczac chodzic na basen z maluchem?
|
#3676 |
|
Rozeznanie
|
Chyba od razu, tzn jak juz pozszywaja i zawioza na sale poporodowa. Ja od razu dorwalam sie do herbatnikow, bo na kolacje szpitalna juz sie nie zalapalam.
matal, mary - jestem jak najbardziej za spotkankiem, tylko wydaje mi sie ze jeszcze malo ogarnieta jestem z tym moim szkrabem 2,5 tygodniowym . Juz w sumie bylam z nim na zakupach, i w paru miejscach, ale wszedzie z tż, ale z samym Igorem to jeszcze nie. Moze poczekajmy jeszcze z tydzien albo dwa, to powinnam sie jakos bardziej ogarnąc![]() A co do bananow, to ja jem codziennie i mojemu synalowi nic nie jest, a za to po jablku (tak mi sie wydaje) mial chyba problemy z brzuszkiem bo jeczal i stekal ze 3 godziny i spac nie chcial. |
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jstem wymeczona wiec i glodna no chyba ze nie mozes bo np milas cesarke ja dopiero jadlam o 16 obiad bo zapomnieli mi przyniesc odlozony obiad MOJE DZIECKO ZROBIŁO KUPE przedwczoaj byla ostatnia a dzisiejsz ajest pierwsza po nowym mleku tragicznie smierdziala a dosiegala od pleckow do pepka tz trzymal nogi, ja bylam tesciowa zostaje z Oluchną, my jedziemy do Kalisza na zakupy
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka89 pamietaj, ze w Polsce i w UK jest zupelnie inaczej. Jak bedziesz miala cesarke to bedziesz mogla jesc. Ja nie musialam sie nawet przenosic. Polezalam jeszcze 5 godzin na sali porodowej sama z dzieckiem i dzwonilam dzwonkiem i prosilam o herbate, a tosty przyniosla mi moja polozna, ktora odebrala moj porod. Na marginesie... cudowna kobieta. Aniol nie baba. Normalnie bym jej pomnik wystawila
![]() Antuan sobie ucina drzemke poodbiednia wiec ja ide trzaskac pulpety!!
|
#3679 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żebyś mogła z nami się nie wysypiać ![]() Cytat:
Cytat:
też chcę do fryzjera !!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
no i Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!! Spełnienia marzeń i radości z synka Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego !!!!!!!!!!! ( ja też o swoich imieninach zapomniałam, mężul zresztą też )ja jadłam od razu, bo strasznie głodna byłam ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- za kupę !jednak Kalisz nie Wrocław ![]() trudno może kiedyś
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-25 o 16:56 |
||||||||
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Gusia w domku ![]() dzięki, ale chyba już nie zdąży ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi
Dobrze, ze mozna odrazu jesc bo juz sie balam, ze bede glodowac ![]() Paulizia a TZta po porodzie wygonili czy mogl z toba zostac? Aha i mialas przy sobie tel komorkowy? Bo ja mam w karcie ciazy zapisane, ze nie mozna komorek uzywac i zeby zabrac ze soba drobne na telefon. I zastanawiam sie czy rzeczywiscie zabraniaja czy napisali tylko dla formalnosci (bo jak lezalam raz w szpitalu, to w sali wisiala kartka, ze nie mozna tel uzywac ale nikt mi uwagi nie zwrocil a pielegniarki widzialy, ze na telefonie wisialam, no ale to byl normalny oddzial a na tym dla dzieci moze maja jakis sprzet specjalistyczny i dlatego zakaz). gusia do konca dnia jeszcze daleko Moze akurat zlapie cie znienacka i akcja porodowa bedzie bardzo szybka, czego ci zycze oczywiscie.
|
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziewczynki szukam jakiegos fajnego pasa poporodowego...nie wiem czy all to dobry pomysł. Chyba lepiej pójdę do sklepu. Tylko za nim ja sie wybiorę do sklepu, to ruski rok minie :/
teraz upały nadchodzą to tez moge go nie załozyć... kurcze, ale mam dylematy, mi sie chy6ba naprawdę nudzi - ide zmywać Dziękuje serdecznie za życzenia
|
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
antropia - jesli chodzi o pępek, połozna "zdrapała" strupek i kazała dalej przemywac po kąpieli.
widzę że więcej dzieciaczków ma kroski - mojemu też zaczęły się od czoła, teraz ma (mniej na czole) za to policzki, głóka, uszka, szyja i juz ramionka i dekolt. ych. andziotku - tak... zawsze coś znajde.... znowu będę słyszała jak jadą poi mnie z kaftanem wiązanym na plecahch , a to dlatego, że moje dzieciatko przyzwyczailo mnie do tego, że jest grzeczne - płacze tylko jak glodny, je, popatrzy sobie, poogląda świat, pomarudzi troszke, śpi.... a jak cos jest inaczej to zaraz szukam ... "przyczyny" .... dzisiaj np. jest bardziej marudny - krzyczy pzy UU (nie pierwszy raz) ale nawet przy butelce - pręży się tak że prostuje na maksa nóżki i krzyczy... przez sen krzyczy... nie wiem czy to brzuszek czy chol.era wie co ... czy ta bakteria... ych.no i te oczka - skoro to nie alergia tak jak piszesz - ale gorączki nie ma .za ten usmiech wybaczam mu wszystkie nieprzespane noce nie tylko z resztą za uśmiech - za wszystko - mogę wcale nie spac jak go mam .i dzięki za info co do maty - szukam i szukam i zdecydowac się nie mogę. standard .a ja poszłam do sklepu rano kupic chleb i ............... nie kupiłam .dorkabl - ooooooo ... jabłuszka i płatki owsiane... musze spróbować dziękuje .Paulizia dziekujemy za info i komplement .matallewar - ja tez zapisuję się z Niuńkiem na basem .może banan go męczy?! :mdleje; nie pomyślałam........ głupia ja gusia - z takim wsparciem obyś zauważyła że rodzisz . czekamy tu na Ciebie i maleństwo slodziutkie . dziekujemy a komplement. my juz chcemy fotkę Nadii anula - nie ma to jak odrobinka luksusu dla mamy i od razu lepiej .eweska :picolo: dla Was .anulinka sto lat Kochana!!!! żebyś zawsze była szcześliwa .Napisane przez mary poziomkowa [/COLOR]Czy Wy wiecie, że moje dziecko zrobiło mi MALINKĘ przy brodawce?! ![]() nie trafiła ??? dorkabl - wszystkiego najlepszego .\mój Niuniu dzisiaj budził mnie w nocy na jedzonko ... patrze na łóżeczko a on nie dość że leży w poprzek - co się zdarza już prawie za każdym razem to............ nóżki mu wystawałay poza szczebelki .głodna jestem TZ pojechał po chleb, zapycham się paluszkami .
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
dorkabl wszystkiego naj dla Ciebie też
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
A......... i nie będe dodawała, że niepokoi mnie jak Niuniu oddycha.... czasem w trakcie snu tak jakby się "zachłysnął" ... dzisiaj aż go podniosło z łóżeczka - tzn nie mógł jakby złapac o ddech, podniosła mu się klatka piersiowa, złapał i przełknął - mam wrażenie, że nie zawsze do końca łyka co ma w buzi
.no i mniej je od wczoraj .niech mi ktos zrobi lobotomię. |
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() A u nas dzisiaj dzień w biegu. Z rana byliśmy w laboratorium z Emilką, bo trzeba było jej zrobic wyniki, a że zawsze jest płacz i histeria, to my również daliśmy sie pokłuć U TZ ok, natomiast u mnie lekko podwyzszone erytrocyty Nie wiem o co chodzi? Musze poczytać...Emiśki wyniku jeszcze nie ma, bo to bardziej skomplikowany, wiec pewnie będzie dopiero w poniedziałek.Później zakupy, obiad (dobrze, ze chociaz wczoraj posprzątałam dom, bo dzisiaj juz bym sie nie wyrobiła ). A na 15 byłyśmy na urodzinach Emilki kolegi. Wróciłyśmy do domku o 17.30.Oliśka już wykąpana i śpi od 20 min. Mam nadzieję, ze już zasnęła na dobre. Emila ogląda jeszcze bajkę, ale zaraz idziemy sie kapać i spać. Mam 3 strony do nadrobienia, ale to pewnie dopiero później, jak mnie córa z pokoju nie wygoni
|
|
|
|
#3687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulewa mu się zaraz po jedzeniu nie z żołądka tylko on wypluwa to co sobie nachomikował pod konie karmienia.... i tez się martwię, że się w końcu zachłyśnie... a pępuszek nasz bardzo ładnie wygląda już...ten strupek nam odpadł też ![]() chrostki na czole tez mu wyskoczyły... i zastanwaiam sie od dwóch dni od czego to..... mówisz,, ze u ciebie tez na czole się najpierw pojawiły ![]() a potem dalej....
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka89 telefon mialam caly czas przy sobie i tz tez. Dopoki bylam na sali porodowej tz mogl ze mna byc. z racji tego, ze rodzilam o 2 w nocy yo byl ze mna chyba do 5 rano potem pojechal, bo musial sie wyspac bym pozniej ja mogla pospac jak przyjedzie w czasie widzen. U nas w szpitalu jak juz jestes na sali poporodowej to tz moze byc od 12:30 do chyba 20. I nic sie nie martw. Szpital w Uk to jak piecigwiazdkowy hotel i opieka tez jak w takowym hotelu
przynajmniej u mnie tak bylo.Moniaqc nie wyszukuj, bo jeszcze cos wynajdziesz... ciesz sie tym, ze Szymonek jest zdrowy Babo Antropia moze to zwykle potowki? U nas tez czasem sie cos pojawi i zaraz znika. Nie ma co panikowac na zapas Dziecko mnie wola
|
#3689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja z malym poszlam ok 4-6mcy, moja kumpela zapisala malutka na kurs jak miala ok 1mca jesli mnie pamiec niezawodzi, ale ja sobie jakos nie wyobrazam az tak malego dziecka. mysle ze tego maluszka tez wezme na basen ok 4-6mcy. anulinka dorkabl najlepszego dziewczyny -kwiatuszki dla was ale mam dzien. ![]() moze wkoncu zbiore sie w garsc i napisze w klubie ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
) ze jak doszukujemy sie czegos u dzieci to one wyczuwaja nasz strach o nie i czesto potem sa takimi choruszkami. takze moniu, na pewno szymusiowi nic nie grozi, a moj maly robi tak samo, tez sie na poczatku balam bo nawet taki dziwny dzwiek przy tym wydawal, ale widze ze radzi sobie
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia dzieki za wszystkie informacje. Im blizej poniedzialku tym wiecej panikuje.
W ogole to nie wiem czemu kazali mi w poniedzialek przyjechac skoro wywolanie mam dopiero we wtorek. A w poniedzialek mam sie zglosic praktycznie wieczorem wiec pewnie i tak nie beda mi robic zadnych badan. Wolalabym sie wyspac w domu i jechac we wtorek wczesnie rano... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Nocka ok, ale teraz to cyc co dwie godziny... jak mu odciagalam i dawalam z butelki 120ml to tak przesypial 3-4 godziny, a teraz daje mu znow cyca i po 2 godzinach znowu chce, a mnie sie wydaje, ze przed chwila go przeciez karmilam 

za sutki
ambitnie karmie dalej, bo nawet by mi sie nie chcialo w nocy z butelkami trzaskac, ale boli mnie 
mi to nic nie leci 

)

miał tylko pobudki o 11 i 14 na jedzonko 

.
.