Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 12:21   #3661
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wyslalo mi posta z samym ''Dzien dobry''

My jeszcze w lozeczku. Antos spi obok mamusi, a mamusia juz sobie swidruje wizazyk Nocka ok, ale teraz to cyc co dwie godziny... jak mu odciagalam i dawalam z butelki 120ml to tak przesypial 3-4 godziny, a teraz daje mu znow cyca i po 2 godzinach znowu chce, a mnie sie wydaje, ze przed chwila go przeciez karmilam

Lewy cyc boli mnie nawet jak karmie przez nakladke

Kiara76 strasznie mi przykro z powodu tych kolek...
uzywasz jakis preparatow przeciw kolce? Dobry podobno jest jakis niemiecki sab simplex... moze warto sprobowac?
Ja wlasnie czekam na Maltan. Poki co karmie przez nakladki, ale lewy cyc boli nawet jak karmie przez nakladke jak Maltan nie pomoze to zamowie ten Purelan. Napisz moze to sprzedawcy co z tym Maltanem, bo ewidentnie za dlugo czekasz na przesylke. Trzymam za sutki

Agus87 przestalas karmic z powodu bolo? Widzisz u mnie bol trwa juz prawie 4 tygodnie i ja nie wiem czy zapowiada sie by przeszlo ambitnie karmie dalej, bo nawet by mi sie nie chcialo w nocy z butelkami trzaskac, ale boli mnie
Tz mnie namawia bym zapisala sie na silownie, a ja mam takie checi, ze szok no ale moglabym z malym na basen chodzic, a popoludniami na fitness lub silownie... tylko jak to zrobic skoro karmie piersia?

Andziot u nas chleb jest, ale ja za nim nie przepadam i moze wyskocze po jakies bulki

Aga_pe zazdraszczam Ci tych 3 kilo mi to nic nie leci

Moniaqc moj chrzesniak mial czerwone powieki prawie do pierwszego roku zycia i mu przeszlo. Podobno tak dzieci czasem maja... Szymonek jest przeslodki

82anusia czekamy na relacje i foteczki malego Adasia
Paulizia dzieki, zrzucisz tez kilogramy,zobaczysz. Poki karmisz to nie ma co sie odchudzac bo w taki sposob mozna sie pozegnac z pokarmem,a pewnie i tak wszystkiego nie jesz???

Ja na diecie pozegnalam sie ze slodkim i serce mi krwawi z tego powodu

Niemama pojecia jak to jest z chodzeniem na basen jak sie karmi cycem,ale w uk maja mnostwo fajnych zajec dla maluszkow, my chodzilismy,bylo super. Efekty teraz tez sa super dla domi.polecam

Agus

Norbi tez tak dziwnie malo pije czasem,niewiem czemu, i pepti tak pil i nutramigen.

Monika trzymam kciuki za serduszka twojego maluszka i agnieszki.m

U nas noc super jak zawsze pobudka wczesnie bo przed 6
zainspirowana rozmowa na temat picia mleka postanowilam spisywac ile maly pije~od paru dni b.malo~ i wyszlo mi ze wcz tylko 500ml na dobe:con
fused:
Stary 2011-06-25, 12:26   #3662
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Paulizia dzieki, zrzucisz tez kilogramy,zobaczysz. Poki karmisz to nie ma co sie odchudzac bo w taki sposob mozna sie pozegnac z pokarmem,a pewnie i tak wszystkiego nie jesz???

Ja na diecie pozegnalam sie ze slodkim i serce mi krwawi z tego powodu

Niemama pojecia jak to jest z chodzeniem na basen jak sie karmi cycem,ale w uk maja mnostwo fajnych zajec dla maluszkow, my chodzilismy,bylo super. Efekty teraz tez sa super dla domi.polecam

Agus

Norbi tez tak dziwnie malo pije czasem,niewiem czemu, i pepti tak pil i nutramigen.

Monika trzymam kciuki za serduszka twojego maluszka i agnieszki.m

U nas noc super jak zawsze pobudka wczesnie bo przed 6
zainspirowana rozmowa na temat picia mleka postanowilam spisywac ile maly pije~od paru dni b.malo~ i wyszlo mi ze wcz tylko 500ml na dobe:con
fused:
Ja właśnie muszę znaleźć, gdzie u nas można na basen z Edzikiem i zamierzam chodzić
Tż jak wydobrzeje po operacji to na pewno będzie chodził z nami (pływał kiedyś sporo i był ratownikiem )

W ogóle gardło mnie boli
Zimno było w nocy i bałam się, żeby małemu nie było za zimno, więc jego bardzo przykrywałam i chyba sama zmarzłam A domek mamy letniskowy i bez ogrzewania... Mam nadzieję, że się nie rozłożę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:35   #3663
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzisiaj nocka lepsza, chociaż od 4 już był bardziej marudny i mniej spał. Jednak dospał przed południem 2 godziny

Mary, ja wiem że powinien ale co mu mogę zrobić jak czasami nie chce spać Nie mam pojęcia o co chodzi Jak Ty opisujesz czasami swoje ciężkie noce z Hanutką to bardzo Ci ich zazdroszczę, daj mi taką nockę czasami

Daisyyy, nie jest tak każdej nocy tylko czasami. Może to ten słynny skok rozwojowy

Paulizia, mnie sutki bolały tak do 3-4 tygodnia. Z nakładkami było lepiej ale też nie rewelacyjnie. Mam nadzieję że Ci się wygoi
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:42   #3664
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matall, proszę nie chorować! Co do spotkania, to ja bardzo chętnie! Jak wiecie, jestem dyspozycyjna, więc nawet w tym tygodniu mogłabym się z Wami spotkać! Ale właśnie, niech no Zytus da znać, czy już można

Jeśli chodzi o noszenie Hanki, to ja też często w pionie noszę, jednak na samolot też, bo jak Andziot mówiła - lepiej dla kręgosłupa

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

MoniaK, a Tymuś miał wszystkie badania porobione? Może jakiś stan zapalny, może coś Mu dolega? (((( aż mi głupio z tymi moimi nockami w związku z tym

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Czy Wy wiecie, że moje dziecko zrobiło mi MALINKĘ przy brodawce?!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:55   #3665
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Melduję się nadal w dwupaku Noc bardzo spokojniutka, teraz lekkie bóle brzuszka. Dziś też mój TP

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Gusia, ja również trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
zapomnialam!!!
gusia trzymam kciuki za ciebie
Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Kciuki za Gusię, oby poszło szybko i terminowo, no i oczywiście mało boleśnie
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Gusia do porodu marsz!

Jesteście Kochane. Z taką ilością kciuków powinnam urodzić bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
witam
melduję się z Mają..
dopiero teraz, bo neta nie mieliśmy..

urodziłam w 36 tyg.
Maja ważyła 2360g i miała 47cm.

nadrobiliśmy troche i waży już przeszło 5 kg
Witamy

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
Przyszłam się przywitać z Adasiem. Od wczoraj jesteśmy w domu, jeszcze nic nie ogarnęłam.
Nic nie czytałam, więc nie wiem co się u Was dzieje. Czy już wszystkie się rozpakowały??
Zajrzę później i postaram się wstawić zdjęcie Adaśka
Pozdrawiam!!!
Witaj w domku Czekamy na fotki synusia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gusiu jak sie macie ????
Wczoraj był Twoj TP czy dzis? Jakos wiem ,ze na dniach.
I co ? KTG we wtorek, prawda?
Dobrze się mamy, dziękujemy
Cały czas czekamy, aż coś się ruszy
Jak do wtorku nie urodzę to mam przyjść na wizytę na 8:00 rano.

Moi Rodzice to się śmieją, że Dzidzia chce tatusiowi zrobić prezent na imieniny i wyjdzie w środę

PS. moniqac Urocza fotka Szymusia

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-06-25 o 12:57
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:17   #3666
aniutka_85
Raczkowanie

witam
ja tylko na chwilę. Od wczoraj lecę na Ketonalu przez te ch.olerne kamienie na nerkach, TŻ odsypia nockę, a dzisiaj idzie na kolejną, więc Ketonal stał się ostatnio moi przyjacielem. Od poniedziałku robię rajd po lekarzach, żeby sprawdzić co tam się dzieje. Mała chyba grzecznie spała w nocy, piszę chyba, bo leki tak mnie uśpiły, że dobrze, że małż wcześniej wrócił i się nią zajął. Teraz śpi pięknie w wózku, bo nas deszcz ze spaceru wygonił

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:39   #3667
anula_81
Zakorzenienie

ja sie tylko witam bo mam dzien dobroci dla siebie samej Nocka po ciezkim uspieniu o 23-ciej , standardowo pobudki 2:30 i 6 rano a potem spania niet, kupka, ale TZ sie nia zajal, wiec dospalam godzinke potem ja karmilam on sprzatal, sniadanko mialam pod nosem, bylam u fryzjera i teraz czekamy jak mala sie obudzi , nakarmimy ja i jedziemy na obiadek bo mamy rezerwacje na 15 sta Mam nadzieje, ze mala da nam zjesc
Wlosy wczoraj TZ ufarbowal, wiec czuje sie generalnie jak nowonarodzona) Ot co!

Milego dnia mamuski!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

jak na zlosc sie nie chce obudzic standard

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:20   #3668
dorkabl
Zadomowienie

mary, jak to jest na "samolot"?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

...sie zastanawiam czy moje dziecko refluksu nie ma moze "na samolot" by cos pomogło?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:35   #3669
eweska
Moderatoreska

Hello
ja tylko na chwilkę i zaraz spadam bo ma dziś gości zyjemy i u nas wszystko dobrze

moje chłopaki mają dziś 2 miesiące
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:39   #3670
dorkabl
Zadomowienie

Ja tak ostatnio z doskoku bo zajec mam sporo.

moria, na spacerze miałam przemyslenia dotyczące tego co mówiłas a propo sobotnich wypadów tylko dla siebie.
Wiem tez ze ubolewałas nad tym ze nie karmisz Igi piersią i tak mi sie przypomniało...bo widzisz, karmienie UU jest jak najbardziej ok ale zobacz: jestem troche do Ola "przywiazana"i nie mam co marzyc o samotnym wypadzie chodz by po nowa bluzkę,zeby było mi łatwiej cyca wyciągac (a juz naprawdę chodze jak stary dziad) a co dopiero na cały dzien. Nie chce dawac mu z butelki bo sie boje ze juz mnie nie bedzie chciał:/ Wiem, kiedys bede musiała ale jeszcze nie teraz...

No wiec suma summarum szukajmy plusów w naszych położeniach. Ja nie karmie tylko piersią (nie bede tu teraz wymieniać zalet o których prawie kazda z nas wie), a Ty masz wolne soboty i nie tylko, bo Ige moze nakarmić praktycznie kazdy

Tak mnie na ten temat na spacerze naszło
Stary 2011-06-25, 14:47   #3671
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Moj TŻ zrobił mi urodzinowy obiad, dostałam od niego 18 róż ( bo kobieta ponoć ma zawsze 18 lat , tylko vat się zmienia ) i zbieramy się z Pepe na mały wyjazd. Mieliśmy iść wieczorem na kolację, ale ja i tak niewiele zjem, więc postanowiliśmy popołudnie spędzić z Pepe. Pojedziemy na spacer, a przy okazji jakieś zakupy, bo na jutro mama tż z siostrami mi się zapowiedziała.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:52   #3672
dorkabl
Zadomowienie

a ja z powodu macierzyństwa i rozpoczynającej sie budowy własnego kąta zapomniałam o swoich imieninach Teściowa mi prezentem przypomniała...swoja droga ciekawa jestem dlaczego ona zawsze kupuje mi cos za dużego ihihi dzis był szlafrok i piżamka XL...a ja M -ke nosze

ddaaiissyy obchodzisz dzis imieniny?
Stary 2011-06-25, 15:04   #3673
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

u nas niestety nocka wczorajsza się już nie powtórzyła wróciliśmy do standardowego wstawania i męczenia się z usypianiem ( czyli to była jednorazowa prezent chyba na dzień ojca )
ale za to rano walczył od 5 do 8, a później jak usnął to śpi do tej pory miał tylko pobudki o 11 i 14 na jedzonko , no i to już chyba koniec bo właśnie zaczyna się przeciągać

Anulinka to rozumiem że masz dzisiaj urodziny??? to wszystkiego najlepszego

Anula przeczytałam twojego posta i trochę się zdziwiłam, dlaczego twój tż się farbuję no i na jaki kolor ale teraz doszłam że chyba raczej Ciebie ufarbował

Gusia jesteś jeszcze w domu czy już pojechałaś rodzić???

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:05
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:04   #3674
martynka89
Zakorzenienie

gusia zeby maluszek urodzil sie w terminie.

eweska sto lat dla twoich chlopcow

dorka wszystkiego najlepszego z okazji imienin

anulinka sto lat

Mam takie glupie pytanie. Ile czasu po porodzie mozna cos zjesc?

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:06
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:29   #3675
Paulizia
Wtajemniczenie

martynka89 w UK mozesz w trakcie porodu jesc jak masz na to ochote ja po porodzie dostalam tosty z dzemem... dawno mi etedy nic tak nie smakowalo jak te tosty

Anulinka wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Dorkabl na samolot to tak sie nosi no i wszystkiego naj z okazji imienin!!!

Daisy sutki jeszcze bola. W sumie to lewy boli... prawy juz mniej

Aga_pe jem prawie wszystko jak mam na to czas nie mam wagi w domu by sprawdzic, ale ciazowki juz mi z tylka leca

Ja tez dzis myslalam o tym basenie... jak myslicie od kiedy mozna zaczac chodzic na basen z maluchem?
Stary 2011-06-25, 15:33   #3676
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Chyba od razu, tzn jak juz pozszywaja i zawioza na sale poporodowa. Ja od razu dorwalam sie do herbatnikow, bo na kolacje szpitalna juz sie nie zalapalam.

matal, mary - jestem jak najbardziej za spotkankiem, tylko wydaje mi sie ze jeszcze malo ogarnieta jestem z tym moim szkrabem 2,5 tygodniowym. Juz w sumie bylam z nim na zakupach, i w paru miejscach, ale wszedzie z tż, ale z samym Igorem to jeszcze nie. Moze poczekajmy jeszcze z tydzien albo dwa, to powinnam sie jakos bardziej ogarnąc

A co do bananow, to ja jem codziennie i mojemu synalowi nic nie jest, a za to po jablku (tak mi sie wydaje) mial chyba problemy z brzuszkiem bo jeczal i stekal ze 3 godziny i spac nie chcial.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:05   #3677
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

eweska sto lat dla twoich chlopcow

dorka wszystkiego najlepszego z okazji imienin

anulinka sto lat

od razu jak tylko wrocisz z sali porodowej
jstem wymeczona wiec i glodna
no chyba ze nie mozes bo np milas cesarke
ja dopiero jadlam o 16 obiad bo zapomnieli mi przyniesc odlozony obiad

MOJE DZIECKO ZROBIŁO KUPE
przedwczoaj byla ostatnia
a dzisiejsz ajest pierwsza po nowym mleku
tragicznie smierdziala a dosiegala od pleckow do pepka
tz trzymal nogi, ja bylam

tesciowa zostaje z Oluchną, my jedziemy do Kalisza na zakupy
Stary 2011-06-25, 16:40   #3678
Paulizia
Wtajemniczenie

martynka89 pamietaj, ze w Polsce i w UK jest zupelnie inaczej. Jak bedziesz miala cesarke to bedziesz mogla jesc. Ja nie musialam sie nawet przenosic. Polezalam jeszcze 5 godzin na sali porodowej sama z dzieckiem i dzwonilam dzwonkiem i prosilam o herbate, a tosty przyniosla mi moja polozna, ktora odebrala moj porod. Na marginesie... cudowna kobieta. Aniol nie baba. Normalnie bym jej pomnik wystawila

Antuan sobie ucina drzemke poodbiednia wiec ja ide trzaskac pulpety!!
Stary 2011-06-25, 16:57   #3679
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot Kurczę, Edzik też woli w pionie
A w chuście można? Tam też jest pionowo, w pozycji bardzo podobnej do tej pionowej
z chustami to nie do końca jest rozstrzygnięte, są lekarze co polecają i uważają że tam pozycja jest inna, bo kręgosłup jest wygięty tak jak w łonie matki, a są tacy co uważają że jednak nie od noworodka tylko dla trochę starszych dzieci, co już główkę trzymają chociaż ...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W ogóle gardło mnie boli
Zimno było w nocy i bałam się, żeby małemu nie było za zimno, więc jego bardzo przykrywałam i chyba sama zmarzłam A domek mamy letniskowy i bez ogrzewania... Mam nadzieję, że się nie rozłożę
zdrówka !!!!!!!! psikaj sobie do gardełka

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Czy Wy wiecie, że moje dziecko zrobiło mi MALINKĘ przy brodawce?!
nie trafiła ???

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry Melduję się nadal w dwupaku Noc bardzo spokojniutka, teraz lekkie bóle brzuszka. Dziś też mój TP
w sumie to już nie mogę się doczekać aż urodzisz
żebyś mogła z nami się nie wysypiać

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
witam
ja tylko na chwilę. Od wczoraj lecę na Ketonalu przez te ch.olerne kamienie na nerkach, TŻ odsypia nockę, a dzisiaj idzie na kolejną, więc Ketonal stał się ostatnio moi przyjacielem. Od poniedziałku robię rajd po lekarzach, żeby sprawdzić co tam się dzieje. Mała chyba grzecznie spała w nocy, piszę chyba, bo leki tak mnie uśpiły, że dobrze, że małż wcześniej wrócił i się nią zajął. Teraz śpi pięknie w wózku, bo nas deszcz ze spaceru wygonił
moim zdaniem to powinnaś jechać na izbę przyjęć, a nie męczyć się z bólem

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sie tylko witam bo mam dzien dobroci dla siebie samej Nocka po ciezkim uspieniu o 23-ciej , standardowo pobudki 2:30 i 6 rano a potem spania niet, kupka, ale TZ sie nia zajal, wiec dospalam godzinke potem ja karmilam on sprzatal, sniadanko mialam pod nosem, bylam u fryzjera i teraz czekamy jak mala sie obudzi , nakarmimy ja i jedziemy na obiadek bo mamy rezerwacje na 15 sta Mam nadzieje, ze mala da nam zjesc
Wlosy wczoraj TZ ufarbowal, wiec czuje sie generalnie jak nowonarodzona) Ot co!
i co mała dostała Twoje mleko z butli ???
też chcę do fryzjera !!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
moje chłopaki mają dziś 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moj TŻ zrobił mi urodzinowy obiad, dostałam od niego 18 róż ( bo kobieta ponoć ma zawsze 18 lat , tylko vat się zmienia ) i zbieramy się z Pepe na mały wyjazd. Mieliśmy iść wieczorem na kolację, ale ja i tak niewiele zjem, więc postanowiliśmy popołudnie spędzić z Pepe. Pojedziemy na spacer, a przy okazji jakieś zakupy, bo na jutro mama tż z siostrami mi się zapowiedziała.
dobry tekst z tym vatem
no i
Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!
Spełnienia marzeń i radości z synka

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
a ja z powodu macierzyństwa i rozpoczynającej sie budowy własnego kąta zapomniałam o swoich imieninach Teściowa mi prezentem przypomniała...swoja droga ciekawa jestem dlaczego ona zawsze kupuje mi cos za dużego ihihi dzis był szlafrok i piżamka XL...a ja M -ke nosze
teściowa Cię kocha widzę
Wszystkiego dobrego !!!!!!!!!!!

( ja też o swoich imieninach zapomniałam, mężul zresztą też )

Cytat:
ja jadłam od razu, bo strasznie głodna byłam

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

tesciowa zostaje z Oluchną, my jedziemy do Kalisza na zakupy
za kupę !
jednak Kalisz nie Wrocław
trudno
może kiedyś

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-25 o 16:56
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:06   #3680
gusiagatko
Zakorzenienie

Anulinko Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Gusia jesteś jeszcze w domu czy już pojechałaś rodzić???
Gusia w domku

Cytat:
dzięki, ale chyba już nie zdąży

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
w sumie to już nie mogę się doczekać aż urodzisz
żebyś mogła z nami się nie wysypiać
dobre, dobre

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:36   #3681
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi
Dobrze, ze mozna odrazu jesc bo juz sie balam, ze bede glodowac

Paulizia a TZta po porodzie wygonili czy mogl z toba zostac? Aha i mialas przy sobie tel komorkowy? Bo ja mam w karcie ciazy zapisane, ze nie mozna komorek uzywac i zeby zabrac ze soba drobne na telefon. I zastanawiam sie czy rzeczywiscie zabraniaja czy napisali tylko dla formalnosci (bo jak lezalam raz w szpitalu, to w sali wisiala kartka, ze nie mozna tel uzywac ale nikt mi uwagi nie zwrocil a pielegniarki widzialy, ze na telefonie wisialam, no ale to byl normalny oddzial a na tym dla dzieci moze maja jakis sprzet specjalistyczny i dlatego zakaz).

gusia do konca dnia jeszcze daleko Moze akurat zlapie cie znienacka i akcja porodowa bedzie bardzo szybka, czego ci zycze oczywiscie.
Stary 2011-06-25, 18:28   #3682
dorkabl
Zadomowienie

a ja dziewczynki szukam jakiegos fajnego pasa poporodowego...nie wiem czy all to dobry pomysł. Chyba lepiej pójdę do sklepu. Tylko za nim ja sie wybiorę do sklepu, to ruski rok minie :/

teraz upały nadchodzą to tez moge go nie załozyć...
kurcze, ale mam dylematy, mi sie chy6ba naprawdę nudzi - ide zmywać

Dziękuje serdecznie za życzenia
Stary 2011-06-25, 18:54   #3683
moniqac
Zadomowienie

antropia - jesli chodzi o pępek, połozna "zdrapała" strupek i kazała dalej przemywac po kąpieli.
widzę że więcej dzieciaczków ma kroski - mojemu też zaczęły się od czoła, teraz ma (mniej na czole) za to policzki, głóka, uszka, szyja i juz ramionka i dekolt.
ych.

andziotku - tak... zawsze coś znajde.... znowu będę słyszała jak jadą poi mnie z kaftanem wiązanym na plecahch , a to dlatego, że moje dzieciatko przyzwyczailo mnie do tego, że jest grzeczne - płacze tylko jak glodny, je, popatrzy sobie, poogląda świat, pomarudzi troszke, śpi.... a jak cos jest inaczej to zaraz szukam ... "przyczyny" .... dzisiaj np. jest bardziej marudny - krzyczy pzy UU (nie pierwszy raz) ale nawet przy butelce - pręży się tak że prostuje na maksa nóżki i krzyczy... przez sen krzyczy... nie wiem czy to brzuszek czy chol.era wie co ... czy ta bakteria... ych.
no i te oczka - skoro to nie alergia tak jak piszesz - ale gorączki nie ma .

za ten usmiech wybaczam mu wszystkie nieprzespane noce nie tylko z resztą za uśmiech - za wszystko - mogę wcale nie spac jak go mam .

i dzięki za info co do maty - szukam i szukam i zdecydowac się nie mogę. standard .

a ja poszłam do sklepu rano kupic chleb i ............... nie kupiłam .

dorkabl - ooooooo ... jabłuszka i płatki owsiane... musze spróbować dziękuje .

Paulizia dziekujemy za info i komplement .

matallewar - ja tez zapisuję się z Niuńkiem na basem , słyszałam że już od 3mies życia można. ale poczekam conajmniej do 4tego .

może banan go męczy?! :mdleje; nie pomyślałam........ głupia ja .

gusia - z takim wsparciem obyś zauważyła że rodzisz . czekamy tu na Ciebie i maleństwo slodziutkie . dziekujemy a komplement. my juz chcemy fotkę Nadii .

anula - nie ma to jak odrobinka luksusu dla mamy i od razu lepiej .

eweska :picolo: dla Was .

anulinka sto lat Kochana!!!! żebyś zawsze była szcześliwa .

Napisane przez mary poziomkowa
[/COLOR]Czy Wy wiecie, że moje dziecko zrobiło mi MALINKĘ przy brodawce?!
nie trafiła ???

dorkabl - wszystkiego najlepszego .

\mój Niuniu dzisiaj budził mnie w nocy na jedzonko ... patrze na łóżeczko a on nie dość że leży w poprzek - co się zdarza już prawie za każdym razem to............ nóżki mu wystawałay poza szczebelki .

głodna jestem TZ pojechał po chleb, zapycham się paluszkami .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:05   #3684
zosiaaa
Zadomowienie

dorkabl wszystkiego naj dla Ciebie też

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:16   #3685
moniqac
Zadomowienie

A......... i nie będe dodawała, że niepokoi mnie jak Niuniu oddycha.... czasem w trakcie snu tak jakby się "zachłysnął" ... dzisiaj aż go podniosło z łóżeczka - tzn nie mógł jakby złapac o ddech, podniosła mu się klatka piersiowa, złapał i przełknął - mam wrażenie, że nie zawsze do końca łyka co ma w buzi .

no i mniej je od wczoraj .

niech mi ktos zrobi lobotomię.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:45   #3686
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hej
A u nas dzisiaj dzień w biegu. Z rana byliśmy w laboratorium z Emilką, bo trzeba było jej zrobic wyniki, a że zawsze jest płacz i histeria, to my również daliśmy sie pokłuć U TZ ok, natomiast u mnie lekko podwyzszone erytrocyty Nie wiem o co chodzi? Musze poczytać...Emiśki wyniku jeszcze nie ma, bo to bardziej skomplikowany, wiec pewnie będzie dopiero w poniedziałek.
Później zakupy, obiad (dobrze, ze chociaz wczoraj posprzątałam dom, bo dzisiaj juz bym sie nie wyrobiła ). A na 15 byłyśmy na urodzinach Emilki kolegi. Wróciłyśmy do domku o 17.30.
Oliśka już wykąpana i śpi od 20 min. Mam nadzieję, ze już zasnęła na dobre. Emila ogląda jeszcze bajkę, ale zaraz idziemy sie kapać i spać.

Mam 3 strony do nadrobienia, ale to pewnie dopiero później, jak mnie córa z pokoju nie wygoni

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:46   #3687
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
A......... i nie będe dodawała, że niepokoi mnie jak Niuniu oddycha.... czasem w trakcie snu tak jakby się "zachłysnął" ... dzisiaj aż go podniosło z łóżeczka - tzn nie mógł jakby złapac o ddech, podniosła mu się klatka piersiowa, złapał i przełknął - mam wrażenie, że nie zawsze do końca łyka co ma w buzi .

ja u mojego zauwazyłam, że nie wszystko przełyka jak zje...
ulewa mu się zaraz po jedzeniu nie z żołądka tylko on wypluwa to co sobie nachomikował pod konie karmienia....
i tez się martwię, że się w końcu zachłyśnie...

a pępuszek nasz bardzo ładnie wygląda już...ten strupek nam odpadł też

chrostki na czole tez mu wyskoczyły...
i zastanwaiam sie od dwóch dni od czego to.....

mówisz,, ze u ciebie tez na czole się najpierw pojawiły
a potem dalej....
Stary 2011-06-25, 20:00   #3688
Paulizia
Wtajemniczenie

martynka89 telefon mialam caly czas przy sobie i tz tez. Dopoki bylam na sali porodowej tz mogl ze mna byc. z racji tego, ze rodzilam o 2 w nocy yo byl ze mna chyba do 5 rano potem pojechal, bo musial sie wyspac bym pozniej ja mogla pospac jak przyjedzie w czasie widzen. U nas w szpitalu jak juz jestes na sali poporodowej to tz moze byc od 12:30 do chyba 20. I nic sie nie martw. Szpital w Uk to jak piecigwiazdkowy hotel i opieka tez jak w takowym hotelu przynajmniej u mnie tak bylo.

Moniaqc nie wyszukuj, bo jeszcze cos wynajdziesz... ciesz sie tym, ze Szymonek jest zdrowy Babo

Antropia moze to zwykle potowki? U nas tez czasem sie cos pojawi i zaraz znika. Nie ma co panikowac na zapas

Dziecko mnie wola
Stary 2011-06-25, 20:12   #3689
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Aga_pe jem prawie wszystko jak mam na to czas nie mam wagi w domu by sprawdzic, ale ciazowki juz mi z tylka leca

Ja tez dzis myslalam o tym basenie... jak myslicie od kiedy mozna zaczac chodzic na basen z maluchem?
no to super ze zaczely ci leciec z tyleczka

ja z malym poszlam ok 4-6mcy, moja kumpela zapisala malutka na kurs jak miala ok 1mca jesli mnie pamiec niezawodzi, ale ja sobie jakos nie wyobrazam az tak malego dziecka. mysle ze tego maluszka tez wezme na basen ok 4-6mcy.

anulinka dorkabl
najlepszego dziewczyny -kwiatuszki dla was

ale mam dzien.

moze wkoncu zbiore sie w garsc i napisze w klubie

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

monia, ja wiem ze po tym wszystkim co przeszlas w tych pierwszych dniach to cud ze nie osiwialas, bo ja bym chyba zwariowala, ale teraz szymonek jest zdrowy, musisz ciut wyluzowac. wiem ze sie latwo mowi a ciezej jest zrobic. lekarz mojego synka tak kiedys mi fajnie powiedzial(widzicie same ze ja jestem wyluzowana a dla niego i tak za bardzo sie przejmuje) ze jak doszukujemy sie czegos u dzieci to one wyczuwaja nasz strach o nie i czesto potem sa takimi choruszkami.
takze moniu, na pewno szymusiowi nic nie grozi, a moj maly robi tak samo, tez sie na poczatku balam bo nawet taki dziwny dzwiek przy tym wydawal, ale widze ze radzi sobie
Stary 2011-06-25, 20:12   #3690
martynka89
Zakorzenienie

Paulizia dzieki za wszystkie informacje. Im blizej poniedzialku tym wiecej panikuje.
W ogole to nie wiem czemu kazali mi w poniedzialek przyjechac skoro wywolanie mam dopiero we wtorek. A w poniedzialek mam sie zglosic praktycznie wieczorem wiec pewnie i tak nie beda mi robic zadnych badan. Wolalabym sie wyspac w domu i jechac we wtorek wczesnie rano...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości