Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 12:36   #751
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Swoją drogą wybrałam takie łóżeczko- widziałam na żywo tyle że ciemne i spodobało mi się. Chyba bardziej niż to ikei i jednak wolę opcję szczebelków niż całej ścianki. Nie sprawdziłam tylko czy ono takie liche nie jest tzn nie będzie się chwiało itp. Co sądzicie? http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...669698275.html
my też chcemy to łóżeczko oglądałam je na żywo i wydaje mi się być stabilniejsze od ikeowego. No i własnie fajne są te wyciągane szczebelki. Moja kumpela ma Klupsia model chyba Ewelina i jest bardzo zadowolona (mała ma prawie rok)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:39   #752
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:

Jak to problem to nie trzeba, nie chciałabym nadwyrężać twojej dobroci
Ale gdyby Ci się udało i byś mogła to by było super.
problem żaden tylko nie wiem jak nie ma w załącznikach opcji xls

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:43   #753
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my też chcemy to łóżeczko oglądałam je na żywo i wydaje mi się być stabilniejsze od ikeowego. No i własnie fajne są te wyciągane szczebelki. Moja kumpela ma Klupsia model chyba Ewelina i jest bardzo zadowolona (mała ma prawie rok)
Tak? To super. Tamto ikeowe to jest solidne bo ma jedną całkowicie zakrytą ściankę i ona chyba przytrzymuje też trochę konstrukcję. Ale tam za 259 mam samo łóżeczko a tu już z materacem i chyba wizualnie jest lepsze do małej przestrzeni jaką mam w pokoju. Pociesza mnie fakt, że ktoś jeszcze ma je na uwadze. A jaki kolor?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
problem żaden tylko nie wiem jak nie ma w załącznikach opcji xls
Ojjć.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:49   #754
mooonik
Zakorzenienie

Cotka sprawdzisz czy da się pobrać?

http://www.speedyshare.com/files/29141720/_wyprawka.xls

Julitka

Stary 2011-06-25, 12:52   #755
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
W ddtvn czasem takie bzdury opowiadają że ręce opadają. Co do listy z paroma punktami się zgadzam, waga - nawet nie myślałam żeby kupić bo i po co?, termometr kupiłam taki żeby mierzył kilka opcji a nie osobno do wody, pomiaru temp. ciała i otoczenia ale spanie z dzieckiem to już moim zdaniem lekka paranoja w końcu w dniu porodu nie zostaje jedynie matką ale ciągle jeszcze jestem żoną
Co do spania z dzieckiem to powiem tak: chciałabym żeby samo spało w łóżeczku ale życie pokaże. Z tym, że nie popadałabym w taką skrajność żeby łóżeczka nie kupić

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam / oglądała,/ słyszałam że nie powinno się dziecku pieluch zakładać, ze od początku dziecko powinno się uczyć sygnalizować potrzebę fizjologiczną a matka ją odczytać bo dzieci od małego takie umiejętnosci posiadają, ale zanikają jak się używa pampersów, i w ogóle od najmłodszych lat się uczy obowiązków i pomagania rodzicom bo w krajach trzeciego świata takich wynalazków nie ma i ludzie sobie radzę (nie wiem czy to nie było w czasopiśmie XXI wiek)

zażądam zwrotu, ale muszę czekać 7 dni od zakończenia aukcji
No to wg tego artykułu od dnia porodu siedzisz i nie robisz nic innego tylko patrzysz na dziecko czy aby ci nie sygnalizuje że chce siku chciałabym to widzieć

Cytat:
Wiesz, wiele par wybiera taką opcję więc jednak to nie jest takie dziwne i nienaturalne. Poza tym ja słyszałam o spaniu z rodzicami a nie tylko z mamą. Jak kto woli oczywiście, ale ja też obstawiam opcję łóżeczka.

Swoją drogą wybrałam takie łóżeczko- widziałam na żywo tyle że ciemne i spodobało mi się. Chyba bardziej niż to ikei i jednak wolę opcję szczebelków niż całej ścianki. Nie sprawdziłam tylko czy ono takie liche nie jest tzn nie będzie się chwiało itp. Co sądzicie? http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...669698275.html

Natka- właśnie ten sprzedawca gdzieś miał przewijak za 45zł i ma jakieś prześcieradełka frotte całkiem tanie, coś czuję że u niego trochę kupię np. myślę o pościeli do wózka. Ale tak się zastanawiam bo się kładzie na spód? Jakąś pieluszkę? Prześcieradełko czy co ?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Jak to problem to nie trzeba, nie chciałabym nadwyrężać twojej dobroci
Ale gdyby Ci się udało i byś mogła to by było super.
Ładne łóżeczko Jak się go raz a dobrze skręci to nie powinno się chwiać.
Ja do wózka pościeli jako tako kupować nie będę, ale na spód chciałabym jakiś kocyk cieniutki, a przykrywać będę kocykiem albo rożkiem, bo już widzę, że świetnie sie do tego nada

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 12:52   #756
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Pobrałam, ale super , dzieki

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 12:54   #757
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Pobrałam, ale super , dzieki
to się cieszę, że się udało

aha, no i ta lista nie zawiera w ogóle części dla mamy, to jeszcze daleko przede mną

Julitka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 13:01   #758
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

też pozwoliłam sobie ściągnąć

Cotka, przewijak owszem za 45zł ale z przesyłką minimum 58zł

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-25, 13:02   #759
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny powróciłam na weselu bardzo fajnie, pobawiłam się i najadłampraktycznie cały czas coś jadłamwróciliśmy o 3ej trochę pogoda nie za ciekawa, ale na wejście do kościoła i na salę na szczęście nie padało
to lecę Was trochę ponadrabiać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:10   #760
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ja tam biorę łóżeczko więc wiesz wysyłkę zapłacę raz chociaż średnio mnie te obrazeczki przekonują. dobrze ze są na to pokrowce.

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 13:10   #761
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie Nie wiem kiedy i jak ja Was nadrobię...
Matko jak mi czas z mężulkiem zleciał 10dni minęło nie wiem kiedy, było fajnie ale za dużo latania - załatwiania spraw mieliśmy i ten czas w biegu tak szybko minął. Pół godz temu wyjechał a ja wciąż nie mogę sobie poradzić z emocjami - wciąż łzy mi lecą jak woda z kranu chce mi się krzyczeć i ryczeć tzn. to drugie właściwie wciąż robię jak ja znów wytrzymam tyle czasu bez niego
Małą przez ostatnie dni -przez tę bieganinę jeszcze mniej czułam a mężul dziś już od 5rana nie mógł spać i mówił mi że mała szalała jak "dzik" niby brzusio na wszystkie strony się wyginał a ręka mu "do sufitu" podskakiwała no a ja niestety to przespałam chociaż coś niecoś przez sen mi się kojarzy że trochę coś czułam. Nic to wpadnę kiedy indziej - w lepszym nastroju, teraz jeszcze trochę poszlocham

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 13:13   #762
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

no jasne! proszę się częstować

i chętnie posłucham co byście tam dodały jeszcze, bo mogę się założyć, że nie mam wszystkiego i odnośnie ciuszków- to spisałam z wyprawek il.minimalną- mam już przynajmniej po 2x więcej

Martusia fajnie, że wesele udane my mamy 3sierpnia, ale raczej się nie wybierzemy

Julitka

Stary 2011-06-25, 13:16   #763
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Przegapiłam moją i Amelkową stódniówkę która była 3dni temu, zostało nam 97dni mężul mi wyliczył, że przyjedzie za jakieś 54dni to ja już prawie będę rodzić mogła

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:17   #764
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Matko jak mi czas z mężulkiem zleciał 10dni minęło nie wiem kiedy, było fajnie ale za dużo latania - załatwiania spraw mieliśmy i ten czas w biegu tak szybko minął. Pół godz temu wyjechał a ja wciąż nie mogę sobie poradzić z emocjami - wciąż łzy mi lecą jak woda z kranu chce mi się krzyczeć i ryczeć tzn. to drugie właściwie wciąż robię jak ja znów wytrzymam tyle czasu bez niego
Małą przez ostatnie dni -przez tę bieganinę jeszcze mniej czułam a mężul dziś już od 5rana nie mógł spać i mówił mi że mała szalała jak "dzik" niby brzusio na wszystkie strony się wyginał a ręka mu "do sufitu" podskakiwała no a ja niestety to przespałam chociaż coś niecoś przez sen mi się kojarzy że trochę coś czułam. Nic to wpadnę kiedy indziej - w lepszym nastroju, teraz jeszcze trochę poszlocham

Też czasami mam wrażenie jakbym pamiętała jakieś kopniaczki z nocy, ale w efekcie nie wiem czy nie śniło mi się to

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 13:19   #765
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A ja musze się wyżalić, na dzień ojca nie dotarła koszulka którą zamówiłam dla mojego mężyka więc liczyłam że dziś wszystko dojdzie, tym bardziej że zamówiłam jeszcze coś na jego urodzinki na 26.06 a tu przelewy porobiłam już dawno temu i na wysyłkę priorytetem wzięłam
A do tego rano wstałam zrobiłam siusiu do kubka bo w poniedziałek chciałam na kontrole iść do ginka, pojechałam do kliniki i odbiłam się od drzwi, mogłam oczywiście sprawdzić na ich stronie czy sobie wolnego nie robia ale liczyłam że będą stać otworem do klienta
Irmith co za pechowy dzień, będziesz niestety musiała coś wymyślić, ja z tą koszulką co nie doszła na dzień ojca dla mojego mężusia, powiedziałam, że miała być niespodzianka, ale nie dotarła. Ale wczoraj listonosz przyniósł paczkę fajne te t-shirty
a z tym wolnym to niestety dużo zakładów pracy zrobiło sobie wolne
Cytat:
Hejka
Ależ tu cisza dzisiaj
Ja wpadłam się pochwalić Odebraliśmy wózek
Jestem bardzo zadowolona, godzinę się "bawiłam" Łatwo się go obsługuje ale zmachałam się przy tym

Poza tym okropnie boli mnie ostatnimi czasy kręgosłup I niezależnie czy siedzę, leżę czy stoję
za wózek, bardzo fajny i wspólczuję dolegliwości z kręgosłupem
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Na ostatniej wizycie widziałam malucha - oczywiście musiałam się czymś zmartwić, więc teraz jestem na etapie zastanawiania się dlaczego na każdym USG mały się nie rusza

Poza tym mam problemy z obroną pracy - musiałam ciągle leżeć, więc nie mogłam sama pozałatwiać wszystkiego (pozbierać pieczątki, podpisy, wpisy, zdjęcia, zanieść wszystko do dziekanatu itp.) załatwiały to za mnie znajome z uczelni. No i okazało się, że nie dopilnowały wszystkiego, więc nie mogłam się obronić Cały mój rok jest już po obronie, a ja czekam na jakiś inny termin. Tyle stresu się przez to najadłam, że oczywiście skurcze się nasiliły i znowu kolejne zmartwienia...

Szyjki nie miałam już mierzonej, lekarz tylko spojrzał i powiedział, że jest zamknięta, więc mogę trochę pochodzić. Ale jak tu chodzić jak nasilają się skurcze i boję się, że szyjka się skraca

Oczywiście gratuluję wszystkim III trymestru i niektórym 30 tygodnia Ile bym dała, żeby być już na takim etapie i nie martwić się o przedwczesny poród, a tu dopiero 23 tydzień....

No i szkoda, że tak wiele z Was ma problem z wysokim cukrem, współczuję Wam bardzo. Ja mam badanie dopiero za jakieś 2 tygodnie.

No i wyglądam jak wieloryb, bo tylko leżę i tyję... I jeszcze mama mojego TŻ ciągle mi to wypomina i mówi, że mam tragiczne rozstępy

No to się wyżaliłam.... Może lepiej by było gdybyś mnie nie wywoływała Agnieszko, bo teraz zapisałam Wam pół strony

Aiszka współczuję problemów. To kiedy czeka Cię obrona? uda się jeszcze we wrześniu?? a z tym wielorybem to przesadzasz na pewno kochana

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-25, 13:50   #766
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz jedziemy tylko na piersi, najgorsze to nocne wstawanie, bo karmie w pół śnie, a ona i godzine czasem wisi, odłoże ją i sobie przypomni, ze najlepiej usypia się z cycem w buzi, więc po 12 w nocy ląduje u nas w łóżku, bo mi się nie chce jej odkładać, zeby nie rozbudzać
na lipcowych piszą, więc same widzicie że może nie unikniemy spanka z maluszkiem

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 14:09   #767
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ta mów mi o słodkim ale jak mi cukier wyjdzie ok to zjem troche herbatników a kiecę wrzucałam kiedyś linka z happynum, taka kremowa nawet mi się przymierzyć nie chce, mam takiego lenia, że szok... Wszystko mnie wkurza, irytuje z tą obroną, na maila poprzesyłali jakieś notatki z odp, każdy inna wersja i ucz się i bądź tu mądrym.
Kochana jeszczee 2 dni i będzie po trzymam kciuki za Was a o której macie tą obronę?
[QUOTE=cotynato;27722116
Ja dopiero wróciłam z ikei i cerrfura, ale jestem zadowolona bo pokupowaliśmy dużo do naszego kącika- pokoiku haha , tato właśnie kończy kłaść gładź, jutro rano malujemy na bury fiolet i już upatrzyłam łóżeczko jeszcze tylko szafa jakaś i będę w pełni zadowolona i mogę czekać już leżąc do góry brzuchem

I kupiłam podkładkę pod laptopa na kolana i zastanawiam się czy ona jest dobra na ciążę. Mimo wszystko chyba trochę może promieniować na brzuch (?) co sądzicie?[/QUOTE]
za zakupy
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
"(...)Dziecko ma niewiele rozrywek w twoim brzuchu. Dlatego chętnie bawi się pępowiną. Huśta na niej, próbuje ją zaciskać rączką, przyciąga do siebie, itp. Czasami takie zabawy można zaobserwować na ekranie monitora, podczas badania usg. Niektóre mamy boją się, że to zaszkodzi dziecku. Tymczasem pępowina jest bardzo śliska i sprężysta, więc nie ma możliwości, żeby malec zrobił sobie w ten sposób krzywdę. Gdy okaże się sporym spryciarzem i nawet na chwilę zamknie dopływ krwi, także nic mu nie grozi. Przy takim niewielkim niedotlenieniu, niegroźnym dla zdrowia, siła mięśni natychmiast osłabia się, dlatego malec zwalnia uścisk. (...)"
ciekawe
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Witam wieczorową/nocną porą

Dzisiaj się paskudnie czułam , mulił mnie brzuch i było mi cały czas nie dobrze, ale za to zakupy mi sie udały-wózek zakupiony!!Moja córa szalała już nim po drodze, uczy się dziewczyna
..i zakupiliśmy płytki na ściane-tak więc nie musze czekać 3-4 tyg. na realizacje zamówienia tylko udało sie wziąśc od ręki(troszke inny kolor), za to możemy zacząć remont..mam nadzieje,że za 3-4 tygodnie będe mieć wszystko TAK JAK MA BYĆ wtedy moge rodzić
za zakupy
Cytat:
Ja właśnie piję, ale mam wrażenie że zaraz to wysikuję.
Dzisiaj np wstawałam 3 razy od rana i zastanawiam się czy tam coś w ogóle dociera Poza tym czytałam na internecie, że to może źle wpływac na maluszka, choroby, coś z płuckami i już się denerwuję. Bo ona mówiła o jakiejś skali i w tej skali nawet w połowie nie byłam z tymi wodami płodowymi. Ale z drugiej strony gdyby było coś nie tak to chyba by powiedziała i podjęła dalsze kroki aaaa zwariować można
kochana nie czytaj za dużo, skoro ginka nic niepokojącego nie mówiła to trzymaj się jej wersji
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mam 3,5! a tym samym zakończyłam sesję!
klask i:
Cytat:
pokazuje wczorajsze bodziaki- kupione w realu za 3-4zl, nie jest to moze 1szy krzyk mody, ale na początek będą

i żółte ogrodniczki upolowane w ciuchu za 6zl- z metka na żywo kolor maja mocno cytrynowy, rozmiar 9m wiec liczę, ze na kolejna wielkanoc się ubierze
ładne zakupy i będzie śliczny zajączek

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
ojej biedna zobaczysz czas Ci teraz szybko zleci na zakupy, wyprawkę i niedługo mężuś będzie spowrotem

Nadrobiłam Was trochę i idę się zdrzemnąć bo jakaś nie wyspana się czuję papa

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-25, 14:10   #768
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Kochana jeszczee 2 dni i będzie po trzymam kciuki za Was a o której macie tą obronę?
od 9:30

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:40   #769
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam biorę łóżeczko więc wiesz wysyłkę zapłacę raz chociaż średnio mnie te obrazeczki przekonują. dobrze ze są na to pokrowce.
A to Ci się opłaca w takim wypadku Nie zwracam uwagi na obrazeczki

Cytat:

Cytat:
no jasne! proszę się częstować

i chętnie posłucham co byście tam dodały jeszcze, bo mogę się założyć, że nie mam wszystkiego i odnośnie ciuszków- to spisałam z wyprawek il.minimalną- mam już przynajmniej po 2x więcej

Martusia fajnie, że wesele udane my mamy 3sierpnia, ale raczej się nie wybierzemy
Jak do tego zajrzę to Ci dam znać czy coś bym dodała Dlaczego nie idziecie?

Cytat:
za wózek, bardzo fajny i wspólczuję dolegliwości z kręgosłupem
Dziękuję

Idę się poedukować na jutrzejszy egzamin

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-25, 14:51   #770
agnieszka 0605
Zakorzenienie

zdecydowałam się na TEN zestaw, tylko teraz zastanawiam się nad kolorkami hmmm pościel na pewno ecru, a becik - albo ecru albo jasnoróżowy, sama już nie wiem... doradźcie

Stary 2011-06-25, 14:58   #771
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowałam się na TEN zestaw, tylko teraz zastanawiam się nad kolorkami hmmm pościel na pewno ecru, a becik - albo ecru albo jasnoróżowy, sama już nie wiem... doradźcie
A powiedźcie mi dlaczego to tak wystaje na górze
Też nad tym myślałam, ale chyba bardziej podobają mi się te z mniejszą ilością dziwnych elementów których przeznaczenia nie rozumiem hah

Mi się podoba ecru.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:00
Stary 2011-06-25, 15:05   #772
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedźcie mi dlaczego to tak wystaje na górze
yyy w sumie to się nad tym nie zastanawiałam kurcze nic innego mi się nie podoba a Ty masz coś upatrzonego?? Może z Ciebie ściągnę

Stary 2011-06-25, 15:10   #773
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
yyy w sumie to się nad tym nie zastanawiałam kurcze nic innego mi się nie podoba a Ty masz coś upatrzonego?? Może z Ciebie ściągnę
Ja też jestem na etapie oglądania dopiero, ale jakoś ciężko mi sobie zwizualizować to wystające. Niby piszą tam że to chroni na prawdę, ale dziwne to bo poza tym pościel jest taka stonowana, bez kiczu i nadmiaru wszystkiego, sama chciałabym z tej serii pościel do wózka. Ciężko znaleźć coś gdzie nie ma tryliona misiów, muszek, kaczuszek Czasami zdałoby się coś z małym akcentem, jak ktoś takie dostrzeże to proszę o cynk

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 15:13   #774
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem na etapie oglądania dopiero, ale jakoś ciężko mi sobie zwizualizować to wystające. Niby piszą tam że to chroni na prawdę, ale dziwne to bo poza tym pościel jest taka stonowana, bez kiczu i nadmiaru wszystkiego, sama chciałabym z tej serii pościel do wózka. Ciężko znaleźć coś gdzie nie ma tryliona misiów, muszek, kaczuszek Czasami zdałoby się coś z małym akcentem, jak ktoś takie dostrzeże to proszę o cynk
no właśnie... i dlatego jakoś mi akurat ta pościel wpadła w oko, wszędzie jakieś misie ble... a tu masz linka do pościeli do wózka http://allegro.pl/posciel-do-wozka-i...636305739.html

a co do tego wystającego - to zobacz - jak jest materac na samej górze ustawiony na początku to wystaje, ale potem jak się obniży łóżeczko to będzie ok, może dlatego to tak wygląda ???

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:15
Stary 2011-06-25, 15:17   #775
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak? To super. Tamto ikeowe to jest solidne bo ma jedną całkowicie zakrytą ściankę i ona chyba przytrzymuje też trochę konstrukcję. Ale tam za 259 mam samo łóżeczko a tu już z materacem i chyba wizualnie jest lepsze do małej przestrzeni jaką mam w pokoju. Pociesza mnie fakt, że ktoś jeszcze ma je na uwadze. A jaki kolor?

Ojjć.
też chcę białe i do tego biała komoda Malm 4 szuflady z Ikei i szafka Billy z takimi matowymi, półprzezroczystymi drzwiami

Cytat:
Hej dziewczyny powróciłam na weselu bardzo fajnie, pobawiłam się i najadłampraktycznie cały czas coś jadłamwróciliśmy o 3ej trochę pogoda nie za ciekawa, ale na wejście do kościoła i na salę na szczęście nie padało
to lecę Was trochę ponadrabiać
no to super, że weselicho udane, no pogoda faktycznie wczoraj była taka na dwa razy...

Cytat:
na lipcowych piszą, więc same widzicie że może nie unikniemy spanka z maluszkiem
ja tam nie mam nic przeciwko spaniu z maluchem ale łóżeczko bedzie miec, moze choć w dzien tam pospi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:26   #776
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
łaaadna, nawet baaardzo i taka normalna, nie napaćkana jak większość tych pościeli
ja bym brala ecru rożek

ale na samą pościel bym się nie zdecydowała, czytałam, że pościel do wózka się średnio przydaje, a zamiast tego wolałabym przybornik z kieszeniami na łóżeczko- co podobno jest bardzo wygodne - można powkładać pieluchy, krem czy zabawkę.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Jak do tego zajrzę to Ci dam znać czy coś bym dodała Dlaczego nie idziecie?
nie idziemy, bo wesele nie w Krk a jakieś 150km od, nie wiemy jeszcze jak jest z noclegiem- prawdopodobnie u znajomych w domu, a że całej nocy nie wytrzymam na pewno, to chciałabym wcześniej się położyć a wiecie jak to jest jak się śpi u kogoś chodzić, prosić się czy mogę iść spać- nie lubię tak :/ do tego dochodzi koszt za paliwo, na prezent, ubranie... więc się trochę uzbiera

Julitka

Stary 2011-06-25, 15:28   #777
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik;27739040 czytałam, że pościel do wózka się średnio przydaje, a zamiast tego wolałabym przybornik z kieszeniami na łóżeczko- co podobno jest bardzo wygodne - można powkładać pieluchy, krem czy zabawkę.[COLOR="Silver"
hiii a ja wolę pościel do wózka jakoś każdy ma swój punkt widzenia, choć przybornik nie głupia rzecz

Stary 2011-06-25, 15:46   #778
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie... i dlatego jakoś mi akurat ta pościel wpadła w oko, wszędzie jakieś misie ble... a tu masz linka do pościeli do wózka http://allegro.pl/posciel-do-wozka-i...636305739.html

a co do tego wystającego - to zobacz - jak jest materac na samej górze ustawiony na początku to wystaje, ale potem jak się obniży łóżeczko to będzie ok, może dlatego to tak wygląda ???
No tak, ale chyba na początku ma się tę pierwszą wysokość? I to tak sterczy

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też chcę białe i do tego biała komoda Malm 4 szuflady z Ikei i szafka Billy z takimi matowymi, półprzezroczystymi drzwiami

no to super, że weselicho udane, no pogoda faktycznie wczoraj była taka na dwa razy...

ja tam nie mam nic przeciwko spaniu z maluchem ale łóżeczko bedzie miec, moze choć w dzien tam pospi
Pewnie że tak. Ile się da niech tam sobie śpi

Cytat:
łaaadna, nawet baaardzo i taka normalna, nie napaćkana jak większość tych pościeli
ja bym brala ecru rożek

ale na samą pościel bym się nie zdecydowała, czytałam, że pościel do wózka się średnio przydaje, a zamiast tego wolałabym przybornik z kieszeniami na łóżeczko- co podobno jest bardzo wygodne - można powkładać pieluchy, krem czy zabawkę.
O tak przyborniki też właśnie oglądam, ale pościel do wózka wezmę w razie czego, droga nie jest może się nada. ładniejsza niż kocyki które widziałam do teraz.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

http://allegro.pl/przybornik-zasobni...671872891.html
I niby u tego sprzedawcy u którego biorę łózko jest taki przybornik, ale znowu te wzorki. Czemu nie ma prostych. Muszę szukać dalej a tak to bym sobie na przesyłce zaoszczędziła

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

O, są całkiem klasyczne, bez niczego. Jakoś nie umiem znaleźć takiego co mnie powali na kolana http://allegro.pl/mamo-tato-sliczny-...670150425.html

Wymianka.
Stary 2011-06-25, 16:12   #779
kellysss
Zakorzenienie

Witam laseczki...

Widze ze zakupków ciag dalszy...
Ale Wam ich zazdroszcze...
Fajnie było kupowac te wszystkie rzeczy
My je juz mamy po Alanie... Ubranek tez juz mam baaardzo duzo...
Dostalam od siorki tz. tyle sukienek i innych kiecek ze bede
mała przebierala chyba o 3 razy dziennie

Z Zakupow zostana mi smoczki, butelki, laktator i tak własnie sobie
pomyslalam ze ten przybornik na łozeczko o ktorym piszecie
Z Alanem tego nie mialam i własnie brakowalo mi miejsca na pieluszki i inne duperelki

cotka... Co do tego wystajacego to jak sie obnizy łozeczko to nie bedzie widac
chociaz tak troszke dziwnie wyglada... No ale ogólnie poscielka ładna

Dziewczyny ja mam problem z łydkami
Od kilku dni łapia mnie takie skurcze łydek (szczegolnie w nocy) ze az mi sie wyc z bolu chce... Wyczytalam ze to moze byc brak magnezu wiec sobie dzis kupilam..
Ktoras tez tak ma i co z tym robi...???

Wkleilam kilka fotek z wakacji w klubiku

Stary 2011-06-25, 16:23   #780
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja mam problem z łydkami
Od kilku dni łapia mnie takie skurcze łydek (szczegolnie w nocy) ze az mi sie wyc z bolu chce... Wyczytalam ze to moze byc brak magnezu wiec sobie dzis kupilam..
Ktoras tez tak ma i co z tym robi...???
ja miałam duża dawka magnezu i 1 tabl. Asparginu i jest ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości