Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 14:48   #4831
marriposa
Raczkowanie

Dot.: Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość
Zaczynam się zastanawiać, czy to może ja mam coś nie tak z alkoholem? Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziałam jej, że nie wyobrażam sobie za kilka(naście) lat robić wesele, gdzie goście siedzą przy stole i upijają się do nieprzytomności. Nienawidzę tego rozlewania wódki dziesiątkami litrów. Mama odparła, że pewnie nikt z dalszych gości nie będzie chciał do mnie na wesele przyjść. Co mnie by w sumie nawet cieszyło, bo skoro ktoś nie chce się cieszyć czyimś szczęściem, tylko przychodzi na wesele, żeby się upić, to chyba nie jest wartościowym gościem. Jeszcze powiedziała, że "taka jest tradycja w Polsce, że się pije".Tylko ja sobie jakoś nie wyobrażam, że dwie osoby niepijące organizują takie wesele. Lubię czasem wypić reddsa, szampana, ale bez przesady...

mam taką samą wizję wesela... i też o tym rozmawiałam kiedys z rodzicami. jak im powiedziałam ,że na moim weselu podam tylko wino i szampana (w rozsądnych ilościach) to mnie wyśmiali... i też powiedzieli ,że prawie nikt na takie wesele nie przyjdzie

Wakacyjne dietowanie
64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 kg

Wakacyjne czytanie

-
marriposa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:57   #4832
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pranknature Pokaż wiadomość
dlatego ja marze sobie o ślubie w gronie rodzinnym i najbliższych przyjaciół. dlatego tez nie zaprosze mojej chrzestnej, bo jest nią tylko z nazwy, a ostatni raz widziałam ją 8 lat temu. Nie widze sensu zreszta zapraszac kogos, bo 'tak wypada w polsce, bo obyczaj' gów.no prawda. Obyczaj jest taki, żeby czuc sie dobrze, a nie zastanawiac sie czy ten wujek, czy ta ciotka beda po alkohol usie dobrze zachowywac/ ja mam sie dobrze bawic a nie martwic sie i wstydzic przed rodziną męża, ze ja mam taką nie kulturalną rodzinę i odwrotnie.
dokładnie mam tak samo, zresztą dla mnie chrzestni to niby rodzina ale.. jakbym miałam zapraszać kogoś z rodziny na mój ślub to chyba tylko moich rodziców i rodzeństwo i na tym koniec. Za to u mnie w rodzinie od strony ojca (dziesiątka) jest zapraszanie wszystkich, niektórych kuzynek które przyszły "prosic" ani moja mama ani mój tata na oczy nie widzieli ale "jak wesele to wesele" to już lepiej kasę która idzie na zapraszanie "żeby tylko zaprosić" wydać na inny cel.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pranknature Pokaż wiadomość
dlatego, moim zdaniem, powinniśmy wprowadzac zmiany w tradycje. Owszem, są drogocenne, ale jezeli cos mi nie pasuje, nie odpowiada, to tego nie robie. Dlatego jestem w zyciu taka szczesliwa
dokładnie, ja nie zamierzam robić czegoś dlatego że tradycja i wszyscy w rodzinie tak robią itp to się mija z celem

Cytat:
Napisane przez marriposa Pokaż wiadomość
mam taką samą wizję wesela... i też o tym rozmawiałam kiedys z rodzicami. jak im powiedziałam ,że na moim weselu podam tylko wino i szampana (w rozsądnych ilościach) to mnie wyśmiali... i też powiedzieli ,że prawie nikt na takie wesele nie przyjdzie
moja mama by była zadowolona, nie wiem czemu ale wódka kojarzy mi się z popijawą i nie pasuje mi na weselu, no zwyczajnie psuje urok, chyba że to jakieś wesele w remizie no to trudno sobie wyobrazić je bez wódki

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 14:59   #4833
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Jak słyszę że ktoś urządza wesele na 180 osób to mnie trafia.
Dla mnie to jest zwykłe marnotrawstwo pieniędzy. A jak jeszcze niektórzy biorą kredyt na wesele bo wielkie,wystawne wesele musi być i już to w ogóle.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:02   #4834
marriposa
Raczkowanie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2773863 2]Jak słyszę że ktoś urządza wesele na 180 osób to mnie trafia.
Dla mnie to jest zwykłe marnotrawstwo pieniędzy. A jak jeszcze niektórzy biorą kredyt na wesele bo wielkie,wystawne wesele musi być i już to w ogóle.[/QUOTE]

dokładnie Za tą kasę wolałabym polecieć w podróż poślubną np. na Dominikanę , karaiby.... albo zwiedzić amerykę południową

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-

Edytowane przez marriposa
Czas edycji: 2011-06-25 o 15:06
Stary 2011-06-25, 15:03   #4835
ladymoonn
Zakorzenienie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2773863 2]Jak słyszę że ktoś urządza wesele na 180 osób to mnie trafia.
Dla mnie to jest zwykłe marnotrawstwo pieniędzy. A jak jeszcze niektórzy biorą kredyt na wesele bo wielkie,wystawne wesele musi być i już to w ogóle.[/QUOTE]
ale to jeszcze zależy co, kto lubi, bo niektórzy robią takie wesele, bo po prostu dla nich to coś wspaniałego i nie żal im kasy, gorzej z takimi co wystawiają nie wiadomo jakie wesele tylko dlatego "żeby ludzie widzieli". Dla mnie lepiej pieniądze przeznaczyć na jakąś super podróż poślubną, ale różni są ludzie. Ostatnio widziałam dokument o romach, jak dziewczyny od dziecka zbierały pieniądze żeby na ślubie mieć przebogatą suknię itd. To był dla nich cel życia, ten ślub.

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:05   #4836
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
dokładnie mam tak samo, zresztą dla mnie chrzestni to niby rodzina ale.. jakbym miałam zapraszać kogoś z rodziny na mój ślub to chyba tylko moich rodziców i rodzeństwo i na tym koniec. Za to u mnie w rodzinie od strony ojca (dziesiątka) jest zapraszanie wszystkich, niektórych kuzynek które przyszły "prosic" ani moja mama ani mój tata na oczy nie widzieli ale "jak wesele to wesele" to już lepiej kasę która idzie na zapraszanie "żeby tylko zaprosić" wydać na inny cel.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

dokładnie, ja nie zamierzam robić czegoś dlatego że tradycja i wszyscy w rodzinie tak robią itp to się mija z celem

moja mama by była zadowolona, nie wiem czemu ale wódka kojarzy mi się z popijawą i nie pasuje mi na weselu, no zwyczajnie psuje urok, chyba że to jakieś wesele w remizie no to trudno sobie wyobrazić je bez wódki
to znaczy moja mama też nie jest amatorką wódki ,za to tata...on nie wyobraża sobie wesela bez wódki - tak go widocznie rodzice wychowali... ech...

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-
Stary 2011-06-25, 15:06   #4837
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Ok jak kogoś stać to niech sobie robi takie wesele ale są ludzie których ewidentnie na to nie stać, i zamiast zrobić takie wesele na jakie ich stać zaciągają wielkie kredyty żeby spełnić swoje marzenie.IO dla mnie to jest nie normalne bo wesel jest czymś bez czego da się objeść a jak już brać kredyt to lepiej na dom który będzie całe życie a nie jedną noc.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 15:08   #4838
Bziu
Zakorzenienie

Każdy ma inne zdanie i niech robi sobie jak chce, jeżeli to ich marzenie to niech je spełniają. Ja wolałabym kasę "na wesele" przeznaczyć na jakąś podróż albo urządzenie mieszkania itp

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marriposa Pokaż wiadomość
to znaczy moja mama też nie jest amatorką wódki ,za to tata...on nie wyobraża sobie wesela bez wódki - tak go widocznie rodzice wychowali... ech...
to tak jak i mój... a potem się wstydzić muszę za niego

Stary 2011-06-25, 15:37   #4839
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość
Zaczynam się zastanawiać, czy to może ja mam coś nie tak z alkoholem? Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziałam jej, że nie wyobrażam sobie za kilka(naście) lat robić wesele, gdzie goście siedzą przy stole i upijają się do nieprzytomności. Nienawidzę tego rozlewania wódki dziesiątkami litrów. Mama odparła, że pewnie nikt z dalszych gości nie będzie chciał do mnie na wesele przyjść. Co mnie by w sumie nawet cieszyło, bo skoro ktoś nie chce się cieszyć czyimś szczęściem, tylko przychodzi na wesele, żeby się upić, to chyba nie jest wartościowym gościem. Jeszcze powiedziała, że "taka jest tradycja w Polsce, że się pije".Tylko ja sobie jakoś nie wyobrażam, że dwie osoby niepijące organizują takie wesele. Lubię czasem wypić reddsa, szampana, ale bez przesady...

Ja pamiętam, jak bardzo dawno temu odbywały się castingi do roli Nel w "Pustyni i w puszczy". W telewizji pokazywali tłumy matek, niemalże każda farbowała dziecku włosy, robiła makijaż...Żeby tylko koniecznie dziecko tę rolę dostało. Takie małe dziecko nie ma świadomości całej sytuacji. Prawie zawsze jest tak, że to rodzice próbują realizować swoje niespełnione ambicje.

Nie jesteś dziwna, ja nie lubię alkoholu bardzo.Kiedyś powiedziałam, że gdybym wychodziła za mąż to za nic nie chce mieć wesela takiego jak opisałaś. Nie lubię takich imprezy. Ogólnie chyba nie chciałabym żadnego wesela, jak dla mnie to strata kasy.
Pierwszy raz wypiłam lampkę wina na 18 brata(5 lat temu). Potem chyba piłam dopiero po swojej 18. Sporadycznie wino czy drink, (parę razy, od tamtej pory) Rodzice nie mieli jak reagować, bo nigdy nie wróciłam w takim stanie by można było coś po mnie poznać. Alkoholu nie lubię za bardzo po prostu.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:41   #4840
Bziu
Zakorzenienie

Ja mam tylko nadzieję że znajdę takie osoby z którymi będę mogła się normalnie pobawić i przy alko i bez, jak na razie każda impreza na którą idę kończy się nie za fajnie-dlatego wychodzę jako jedna z pierwszych- a bez alko no to nie ma zabawy. Moje znajome mają całkiem inne podejście do "zabawmy się". Ale co kto lubi.

Stary 2011-06-25, 15:44   #4841
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ale to jeszcze zależy co, kto lubi, bo niektórzy robią takie wesele, bo po prostu dla nich to coś wspaniałego i nie żal im kasy, gorzej z takimi co wystawiają nie wiadomo jakie wesele tylko dlatego "żeby ludzie widzieli". Dla mnie lepiej pieniądze przeznaczyć na jakąś super podróż poślubną, ale różni są ludzie. Ostatnio widziałam dokument o romach, jak dziewczyny od dziecka zbierały pieniądze żeby na ślubie mieć przebogatą suknię itd. To był dla nich cel życia, ten ślub.
Widziałam ten dokument, dla mnie te sukienki były masakryczne ale każdy ma swój gust One nie mogły się nawet swobodnie w nich poruszać.
Stary 2011-06-25, 15:45   #4842
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Widziałam ten dokument, dla mnie te sukienki były masakryczne ale każdy ma swój gust One nie mogły się nawet swobodnie w nich poruszać.
ale najgorsze było to, że one w ogóle nie wyglądały na szczęśliwe, prawie się nie uśmiechały.

Stary 2011-06-25, 15:49   #4843
Elisabeth26
Przyczajenie

Ja wesela ujęłabym w kilku słowach: "zastaw się, a postaw się", picie bez umiaru, rubaszne piosenki.
Byłam na wielu weselach jako mała dziewczynka, potem była długa przerwa w tego typu imprezach; dopiero niedawno byłam na pierwszym weselu, które mogłam świadomie obserwować i oceniać. Pierwsze, co mnie poraziło, to sztuczność i dwulicowość zebranych, później doszły do tego przyśpiewki, alkohol... I ci podstarzali wujowie proszący do tańca młode dziewczyny. W połowie wesela część kobiet zaczęła wchodzić na krzesła i na nich tańczyć, a niektórzy mężczyźni leżeli upici gdzieś w korytarzu lokalu albo w swoich samochodach. Okropność.
A podobno to "ta dzisiejsza młodzież" jest taka okropna i pozbawiona moralności... :/ Hipokryzja...

Jeżeli kiedykolwiek zdecydowałabym się na wesele, to tylko przez wzgląd na TŻ. I to i tak niechętnie i po próbach odwiedzenia go od tego pomysłu.
Elisabeth26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:50   #4844
alice333
Rozeznanie

Cytat:
ale najgorsze było to, że one w ogóle nie wyglądały na szczęśliwe, prawie się nie uśmiechały.
Mnie też to przerażał,. albo jak mówiły ile znają tych swoich mężów.
Stary 2011-06-25, 15:54   #4845
AjcCc
Zadomowienie

Tak narzekacie na wesela, a ile z Was zrezygnowało ze studniówki? To taka sama sytuacja. Jedna noc, a przeliczcie ile kasy na to wydałyście. Byłby "start" na studia w postaci laptopa, czynszu na mieszkanie, czy czegokolwiek innego...

każdy wybiera to co bardziej mu odpowiada...

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 15:55   #4846
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Tak narzekacie na wesela, a ile z Was zrezygnowało ze studniówki? To taka sama sytuacja. Jedna noc, a przeliczcie ile kasy na to wydałyście. Byłby "start" na studia w postaci laptopa, czynszu na mieszkanie, czy czegokolwiek innego...

dlatego ja zrezygnowałam ze studniówki... jestem konsekwentna

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-
Stary 2011-06-25, 15:56   #4847
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:

ja zrezygnowałam właśnie z wyżej wymienionych powodów

Stary 2011-06-25, 15:59   #4848
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:

JA. i za to mam nowego laptopa

Stary 2011-06-25, 16:01   #4849
ladymoonn
Zakorzenienie

buntowniczki ja nic za to nie dostałam, po prostu nie poszłam :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 16:01   #4850
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Opinię o weselach mam taką samą no i po części z tego powodu nie poszłam na studniówkę (;
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:02   #4851
pranknature
Zadomowienie

Cytat:

ja nie zrezygnowałam, bo odpowiednio wliczyłam w koszta studniówkę juz bedac w 1 liceum. i nie szalałam z sukienką za 700zł, tylko nietuzinkowa za około 50zł a też wyglądałam ładnie. to tez zalezy od podejścia, tak mi sie wydaje, bo ktos moze nagle, zrobic tipsy, iść do fryzjera i wybrac nie wiadomo jaka fryzure albo nie wiadomo jakiego fryzjera, solarium, drogie buty, droga suknia, duperele i wychodzi 1500zł, ja zapłaciłam tak jak mowie , ponad 50 zł za sukienke, 35 za fryzjera i 360 za pare na studniowke. koszt - okolo 450 zł. i nie byl to wydatek z dnia na dzien, tylko konsekwetnie przygotowywałam sie do takiego wydatku
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:03   #4852
Elisabeth26
Przyczajenie

Cytat:
W kwestii finansowej- ciężko się nie zgodzić. Ale szczerze- moja studniówka była w porównaniu z weselami szczytem elegancji- alkohol, wiadomo, był, ale nikt nie upił, nie leżał pod tym przysłowiowym stołem.

Cytat:
I dobrze, bo inaczej zginęłyby tradycje (gdyby wszyscy byli przeciwni tego typu imprezom) albo nie tworzyłyby się nowe tradycje (gdyby wszyscy trzymali się schematu)
Elisabeth26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:07   #4853
alice333
Rozeznanie

Cytat:

Ja byłam na studniówce. Wydałam na nią w sumie około 450 złotych, nie pamiętam już za bardzo. Dla mnie stratą jest wesele, bo ja nie lubię takich imprez, a teoretycznie powinnam w tym dniu być w pełni zadowolona, więc nie chciałabym się zmuszać do niego i jeszcze za to płacić. To jest dla mnie dziwne, że niektórzy robią takie duże wesela, bo przecież wypada zaprosić całą rodzinę, albo bo inni nas zapraszali.
Stary 2011-06-25, 16:09   #4854
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
ladymoonn - łączę się z tobą w bólu też nic nie dostałam za niepójście na studniówkę...

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-
Stary 2011-06-25, 16:09   #4855
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
ja postawiłam sprawę jasno, koszt studniówki ok500zł+sukienka, buty, torebka i dodatki wyszłoby ok1000zł więc z całą kalkulacją poszłam do mamy i powiedziałam że tyle wyda na nieudany wieczór (brak partnera, nie fajne towarzystwo, beznadziejna muzyka) więc przestała nalegać i powiedziała że mogę zrobić z tymi pieniędzmi co chcę w takim razie, żebym nie mówiła że nie miałam kasy na stu i nie żałuję, fakt trochę rodzice dołożyli do tego interesu i wyszło więcej niż dałabym na stu ale nie zaprzeczam że to był najlepszy interes w moim życiu

Stary 2011-06-25, 16:10   #4856
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elisabeth26 Pokaż wiadomość
Ja wesela ujęłabym w kilku słowach: "zastaw się, a postaw się", picie bez umiaru, rubaszne piosenki.
Byłam na wielu weselach jako mała dziewczynka, potem była długa przerwa w tego typu imprezach; dopiero niedawno byłam na pierwszym weselu, które mogłam świadomie obserwować i oceniać. Pierwsze, co mnie poraziło, to sztuczność i dwulicowość zebranych, później doszły do tego przyśpiewki, alkohol... I ci podstarzali wujowie proszący do tańca młode dziewczyny. W połowie wesela część kobiet zaczęła wchodzić na krzesła i na nich tańczyć, a niektórzy mężczyźni leżeli upici gdzieś w korytarzu lokalu albo w swoich samochodach. Okropność.
A podobno to "ta dzisiejsza młodzież" jest taka okropna i pozbawiona moralności... :/ Hipokryzja...

Jeżeli kiedykolwiek zdecydowałabym się na wesele, to tylko przez wzgląd na TŻ. I to i tak niechętnie i po próbach odwiedzenia go od tego pomysłu.
O matko To nie dziwię Ci się, że masz złe wspomnienia związane z weselami Ja nie byłam na weselu mniejszym niż 120-150 osób ale na razie trafiałam tylko na takie, na których wszyscy byli szczęśliwi i na pewno tyle osób nie było zaproszone po to, żeby pokazać komuś, że para młoda i ich rodzice ma pieniądze Wiadomo, że na weselach często przesadza się z alkoholem ale nie widziałam jeszcze nigdy, żeby ktoś leżał pijany pod stołem
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:21   #4857
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
O Tobie myślałam pisząc tego posta

a co do wesela i oszczędzania to przysłowiowe "wesele w remizie" na 100 osób, może okazać się tańsze niż wesele w restauracji na kilkanaście ; )
mimo to wolałabym zrobić w restauracji

moje koleżanki robiły w remizie i musiały wszystko załatwiać (dodatkowy kłopot:kucharki, kelnerów, jedzenie, zastawy, stoły, sami dekorować salę) potem sprzątać itp mój brat robił w restauracji i płacił bardzo rozsądnie za osobę a było świetne jedzenie, wszystko przygotowane, żadnych kłopotów, więc było opłacalnie i fajnie 60os to i tak było dla mnie tam za dużo, nie byłam na takich weselach na 200os i nie wyobrażam sobie tego

Edytowane przez Bziu
Czas edycji: 2011-06-25 o 16:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 16:21   #4858
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
JA. i za to mam nowego laptopa
O Tobie myślałam pisząc tego posta

a co do wesela i oszczędzania to przysłowiowe "wesele w remizie" na 100 osób, może okazać się tańsze niż wesele w restauracji na kilkanaście ; )

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Ja byłam na studniówce. Wydałam na nią w sumie około 450 złotych, nie pamiętam już za bardzo. Dla mnie stratą jest wesele, bo ja nie lubię takich imprez, a teoretycznie powinnam w tym dniu być w pełni zadowolona, więc nie chciałabym się zmuszać do niego i jeszcze za to płacić. To jest dla mnie dziwne, że niektórzy robią takie duże wesela, bo przecież wypada zaprosić całą rodzinę, albo bo inni nas zapraszali.

580zł płaciłam za sam "wstęp"

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:24   #4859
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Też nie poszłam na studniówkę Uwielbiałam klasę, powinnam iść, bo jednak ją organizowałam od początku do samej studniówki, ale nie poszłam, bo wolałam się kisić w domu niż słuchać głupiego gadania panienek z klasy i z innych klas. Głupota ludzka mnie razi i tyle.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 16:25   #4860
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
ja postawiłam sprawę jasno, koszt studniówki ok500zł+sukienka, buty, torebka i dodatki wyszłoby ok1000zł więc z całą kalkulacją poszłam do mamy i powiedziałam że tyle wyda na nieudany wieczór (brak partnera, nie fajne towarzystwo, beznadziejna muzyka) więc przestała nalegać i powiedziała że mogę zrobić z tymi pieniędzmi co chcę w takim razie, żebym nie mówiła że nie miałam kasy na stu i nie żałuję, fakt trochę rodzice dołożyli do tego interesu i wyszło więcej niż dałabym na stu ale nie zaprzeczam że to był najlepszy interes w moim życiu
ja też tak przedstawiłam sytuację, że chciałabym za te pieniądze pojechać gdzieś na wakacje w ciepłe kraje, ale teraz już w sumie mi się odechciało i wolę przeznaczyć te pieniądze właśnie na laptopa, albo na ogólne wydatki związane ze studiami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości