|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() I nie za bardzo przypominam sobie, żeby ktoś pisał, że bierze dwie, ale mogę sę mylić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Vitapi? to sa jakies tabletki na wlosy? ile kosztuja? ja bralam przez 2 miewsiace Revalid i tylko troszke mi pomogl-zreszta byla bardzo drogi wiec chyba zmienie sobie te tabletki na cos innego.Moze Skrzypovita? dobra jest?
#1474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Polecam troszkę poszukać i poczytać... http://www.holbex.pl/content/view/19/19/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
hej, i ja dołączam, sledze wątek od kilku dni i marna to pociecha - ale zawsze jest - że nie jestem sama z problemem!
Przy myciu liczac dochodze do 300 i przestaję ze strachu... Bez mycia myślę że 100 na dzień to min, a myję co dwa dni - średnia przerażająca!!! Byłam juz u dwóch dermatologów, własnie czekam na badania - taczyca, hormony, magnez, żelazo , morfologia i cukier, zobaczymy - wyniki w poniedziałek. Miesiąc temu dermatolog stwierdził łzs skóry głowy, dzięki rycynie i sterydom problem skóry zniknął w ciągu 3 dni, natomiast nie zahamowało to wypadania.Pytanie do dziawczyn, które miały łzs - czy jest ktoś, kto może sie pochwwalić wyleczeniem i zaprzestaniem wypadania? Dermatolog, nie mając jeszcze w ręku badań przepisała loxon 5, stosuję od dwóch tyg, tu na forum odniosłam wrażenie ze jest to ogromny bład, nie mniej jednak dwóch dermatologów nie zareagowało, słysząc co używam i tylko były potakiwania - tak, dobrze. Jednyna info jaką uyskałam od lekarza to to że na początku może nasilić się wypadanie - po ok 2 miesiącach ma być ponoć efekt! Jednak czytając wasze spostrzeżenia (aczkolwiek nie wiem czy to na podstawie prób własnych zy też przeczytanych informacji)odnoszę wrażenie że loxon to straszne świństwo! Chyba zdecyduję się na ampułki vichy - jednak wiecej jest głosów ZA. łykam od miesiąca Vitapil, czekam na badania, dodam że u mnie trwa to już od początku lipca. Pozdrawiam Też załamana!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Konto usunięte
|
Witaj Louix
![]() Odnośnie ŁZS polecam Ci wątek -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=138921 Tam dziewczyny mają bogate doświadczenia z różnymi preparatami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Przyczajenie
|
Dzięki Myszi, zaraz się tam udaję
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Przyczajenie
|
Ja niestey tez zauważyłam nie dawno że prawie łysieje w wieku 17 lat!!!!
![]() W sierpniu zaczęłam używać tabletki BELISSA od włosów paznokkci i cery i wtedy miałam spokój z wypadaniem ale skończyły mi sie ostatnio i jak na zawołanie momentalnie zaczęły wypadać mi garściami. Niee wiem co się stało bo jak brałam np Wyciąg Ze Skrzypu Polnego z Witaminami(tak brzmi pełna nazwa) to po przerwaniuy stosowania nie wypadały mi tak strasznie jak teraz. Myślę że jurto kupię ten skrzyp i będę stosować regularnie bo nie zamierzam chodzić w peruce tylko ze na efekty troszke trzeba bedzie poczekac... |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
Moje włosy wyłaziły kiedyś garściami ostatnio była duża poprawa, ale teraz znowu wypadają, myślę, że to przez to, że od miesiąca jestem na antybiotykach, zaczęłam więc stosować naftę z olejkiem rycynowym i jestem zadowolona jak na razie do tego jeszcze Wax, po którym jakoś nie widzę większych rezultatów jeśli chodzi np. o nawilżanie. Mam jeszcze takie pytanko, trochę może dziwne, ale czy któraś z Was czuła się źle po Humavicie, mam na myśli zawroty głowy, mdłości etc?? Ja miałam takie objawy i trochę mnie to zdzwiło, bo przecież w składzie nie ma nic takiego po czym mogłabym się tak źle czuć, zwłaszcza, że po podobnych preparatach nie mam takich problemów.
#1481 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
MI wypadly juz chyba wszytskie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Przyczajenie
|
bo jest to kosmetyk, ktory moze pomoc, gdy ktos cierpi na okresowe wypadanie wlosow- niedobor witamin, oslabienie wiosenne - jakis przejsciowy problem. jezeli wypadanie wlosow trwa dluzej i kwalifikuje sie pod leczenie dermatologiczne, to prawdopodobnie wyrzuca kase w bloto...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam takie wrażenie po umyciu głowy, gdy patrzę do kratki ściekowej. Za każdym razem gdy potem patrzę w lustro dziwię się, że coś jeszcze na głowie zostało. ![]() Wczoraj dostałam Krem Placenta i dziś zaczynam zabawę. Strasznie jestem ciekawa tego preparatu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
Co do £zs to odradzam stosowanie ampulek jakichkolwiek przy chorobie skory,sama mam z tym problem wiec cos wiem;zresztà podpytalam dermatologa i potwierdzil/
mi wlosy nie wychodzà duzo ale za to swiezbi glowa i rece za£amuje. Skoro lekarz stwierdzil u mnie £zs to widac mam skore t£ustà wiec kupilam Vichy dercos do tlustego, tylko czemu jak mi siorka glowe obejrzala to mam lekki proszek a zero tlustej skory,jak to jest?
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
przepraszam wa za bledy; to ta klawiatura jakas inna
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Karmen napisz jak ten szampon vichy się sprawuje u Ciebie i jaki kolor ma opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewczyny ja tez kupilam vichy dercos czerwony
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
noseknosek ja uzywam szamponu vichy dercos od ok tygodnia i jest naprawde lepiej w porownaniu z tym co bylo przedtem..Nie chce zapeszac bo dalej wypadaja ale przy myciu tylko troszke ich wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Rok temu straszliwie wypadały mi włosy...teraz niestety znowu zaczęły...gdy przeczesuje je otwarta dłonią jest ich na niej mnóstwo, myślę, ze gdyby nie łzy w oczach i obraz siebie z 3 włsokami na głowie, wyciągnełabym je sobie wszystkie w ciągu jednej nocy
![]() Rok temu w pomogła mi Dermena, szampon Radical i mgiełka Radical,Henna Wax, poza tym łykałam Skrzypovite. Potem było dobrze...ale co z tego skoro moje włosy były przerzdzone, z prześwitami...teraz znowu sie zaczęło w czasie mycia spływają jak woda. Linieje bardziej od mojego psa ![]() Chyba wypróbuje tego samego. Wiecie najbardziej przerażą mnie to, że moja niegdyś końska grzywa wygląda jak mysi ogonek. Co zrobić z włosami, jak je zagęścić ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1491 |
lipiec na maksa!!! :)
|
ojej nitek no to sie troszke ucieszylam
![]()
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
ja jednak kupiłam wczoraj vichy, jestem po pierwszym wsmarowaniu - zobaczymy, rozmawiałam z farmaceutką. która jest osobą zaprzyjażnioną i powiedziała że opinie są dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
słyszałam o płynie seboren - wyciag płynny z owocu pasternaka,korzenia pokrzywy, korzenia łopianu i kłącza tataraku. Działa przeciwłojkotowo, przeciwłupiezowo, poprawia ukrwienie skóry i pobudza porost włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
jusii ja mam ten sam problem..nie moge rozpuszczac wlosow..Jedyny plus jest taki,ze duzo mi rosnie nowych wlosow i jak wysusze suszarka to stercza na kazda strone..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
Heh, to tylko wam pozazdrościć. Mi włosy wypadają strasznie, prawie zatykają wannę przy każdym myciu, właściwie to nie mogę ich ostatnio dotknąć, bo sypią się jak oszalałe, ale w przeciwieńswie do was - u mnie nowych brak... To wy dziewuszki właściwie nie macie aż tak na co narzekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.