|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
ja się wahałam między takim burgundem właśnie, a ceglanym pomarańczem. Wygrał burgund ![]() Własnie popatrzyłam w necie na te kolory nobilesa...wogóle nie podobne są, przynajmniej na moim ekranie ![]() dziewczyny, a co myślicie o monitorze oddechu? kupujecie? mozę któaś z naszych mamusiek ma? bo ja się własnie zastanawiam. Spory wydatek bo ze 300 zł trzeba dać. |
||
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monitora nie kupuję, ale nianię elektroniczną obowiązkowo. |
||
|
|
|
#814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od tamtej pory wszystko co oni tam mówią dzielę na 4... także nie bierzcie na poważnie tego co one tam mówią, w wielu kwestiach to jest po prostu wyolbrzymione...Cytat:
a zdjęcie wymiata hehe ![]() jakbym swojego psa widziała,a taką mam cwaniarę, że zawsze znajdzie miejsce żeby się ułożyć a w nocy to się jeszcze tak przepycha jakby to jej było Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ale cisza tutaj....
|
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Z pobytem cudzoziemców wcale nie jest tak prosto ani nic nie dzieje się automatycznie, niestety. Mi też wydawało się przed ślubem że zaniesiemy papierek z usc do urzędu i tyle ale okazało się że byłam bardzo naiwna bo rzeczywistość okazała się o wiele bardziej skomplikowana. Po pierwsze, małżeństwo musi trwać minimum 3 lata żeby cudzoziemiec mógl dostać kartę stałego pobytu - zazwyczaj dostaje się pierwszą na rok, potem na dwa lata i dopiero wtedy mozna składać o stałą. Nam dali od razu na dwa lata więc pewnie teraz dostaniemy na kolejny rok.
Poza tym procedura jest po prostu koszmarna - wypełnia się 20-kilku stronicowy formularz w 4-ech egzemplarzach w którym, na przykład, musieliśmy podać ile razy mąż wjeżdżał na teren Polski przez ostatnie 5 lat i wyliczyć dokładnie ile dni tu spędził przy każdym pobycie w celu przeprowadzenia "wywiadu środowiskowego", "przesłuchanie" z protokołem w Urzędzie (oczywiście każdego z małżonków z osobna) i voila! - po raptem około 6-8 tygodniach wydają decyzję ![]() Aż mnie ciarki przechodzą na myśl że znowu musimy przez to przechodzić Cytat:
, a do Emmy mam niezwykły sentyment od niepamiętnych czasów i już nawet nie kojarzę bezpośredniej przyczyny tego uczucia - a że tak się złożyło że jest to też imię jednej z prababć męża to można powiedzieć że kontynuujemy rodzinną tradycję ![]() Zresztą dla nas ważne jest też to żeby imiona pasowały do angielskiego nazwiska dzieci i żeby ani polskojęzyczne ani anglojęzyczne osoby nie musiały drapać się w głowę próbując je wymowić Zaczynając wybierać imiona trochę się martwiłam żebyśmy nie byli posądzeni o zbytnią "wymyślność" ale kiedy ostatnio przeglądając rubrykę ze nowonarodzonymi dziećmi z Lublina i Świdnika znalazłam kwiatki typu Vanessa Kłyś vel Gnyp, Amanda Śmietanka i Skarlet (pisownia orginalna) Kruczek zupełnie przestałam się przejmować
|
|
#816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a skarlet mnie powaliła
|
|
#817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi i mojemu Tż podoba się Gilbert Panny będą za nim szaleć Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Uciekam lulu ![]() Dobrej nocy
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-06-25 o 22:52 |
||||
|
|
|
#818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za szybkie załatwienie wszystkich spraw
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj po pierwszej warstwie brudnego fioletu ![]() Okazuje się że trzeba będzie poprawiać jutro, ale już jestem zadowolona z efektu tym bardziej, że sami mieszaliśmy
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
ehh bo ja też tak napisałam nie dokładnie... sorry...
miałam na myśli nózki łóżeczka. czyli tak, żeby dziecko stópkami dotykało szczebelków <nie dosłownie oczywiście> wtedy boki kocyka można wcisnąć pod materac i kocyk nie ma możliwości żeby się przemieszczał. jak znajdę te rysunki to wrzucę, ale znając mnie to je wyrzuciłam.
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie napiszę o czym ja pomyślalam Dziękuje za wyjaśnienie A tak poza tym to dzień dobry Kochane
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
Cytat:
A kwiatki niezłeCytat:
Ale wszystko jest porządnie uszyte, nic nie jest krzywe itp. Ja mam ten największy zestaw 20cz - z zasłonek teściowa uszyje falbankę na kołyskę![]() Zmykam się szykować do kościoła, potem egzamin więc zajrzę popołudniu i życzę miłego dnia |
||
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za egzamin
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
Witam kobietki
![]() Pojawiam się i znikam... Już myślałam, że po obronie będę miała więcej wolego czasu a nadal nie mogę się z niczym ogarnąć Tak w ogóle odebrałam wyniki glukozy i kobieta w laboratorium mnie trochę przestraszyła... Otóż w 24 tc robiłam obciążenie glukozą 50g i wyszło mi po niej 138mg po 1 h (czyli górna norma, ale norma) - gin kazał się nie stresować i za jakieś 3 tyg zrobić dla pewności glukozę 75g, ale w tym czasie nie unikać słodkiego, a jeść jak dawniej - zrobiłam w środę i takie mam wyniki - na czczo 90mg, po 1h- 155mg, po 2h - 138mg, czyli znów wynik na pograniczu. Babka z labu powiedziała, że w takim przypadku powinno się mnie potratować jak ciężarną z cukrzycą i wdrożyć dietę i samokontrolę glukozy... Od odebrania wyników nie tknęłam nic słodkiego w czwartek mam wizytę u gina i już sama nie wiem czego się mam spodziewać. Dziewczyny z cukrzycą (nie pamiętam, które są "nowowykryte" bo nie dopisywałam ale tylko podczytywałam Was) jakie były Wasze wyniki glukozy, gdy zlecona Wam dietę i pomiary?
|
#825 |
|
KWC
|
Anetiko, to ja już nie rozumiem, skoro mieścisz się w górnej granicy normy to dlaczego mają traktować Cię jak cukrzyka? Lekarze po coś ustalili te widełki od-do
|
|
|
|
#826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi się zdaje, że po to są ustalone normy, aby się w nich mieścić lub nie Dlatego też jestem strasznie ciekawa co powie na to mój gin
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kobitki....Ale zimno na dworze....Wczoraj sprzątałam cały dzien i padłam
.... Dzis leze do góry brzuchem i zrobię tylko obiadek...Dziewczyny podpatrzyłam na watku mam lipcowo sierpniowych i duzo juz sie rozpakowało...w granicach 35 tygodnia...zaczynam miec stresa ....czes zabrac sie za zakupy, a ja nadal nie wiem jaki wózekAa2 siostro gdzie jestes? Lulla ??? ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cotka mnie tez czeka malowanie pokoju... Trzeba kolory dopasowac do czerwonej kanapy ![]() Natka trzymam kciuki za egzamin. |
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
natka powodzenia na egzaminie!! Cytat:
a mój gin uważa, że norma powinna być do 120. Z tymi normami jest rożnie, zależy od lekarza. Teraz mierze sie glukometrem 1h po posiłku i wyniki ok - a jem normalnie, tyle że nie obżeram się czekoladą jak dawniej i nie słodzę herbaty. Więc nie tak strasznie.---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- a gdzie wszystkie mamuśki? |
|
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 | |
|
KWC
|
Cytat:
Wiadomo, cukier to szkodnik, idzie w dupę, niszczy zęby... Ponieważ 'na tapecie' mamy rozmowy o kupowaniu pościeli - ile macie zamiar kupić tych kompletów na zmianę? Ja myślałam o dwóch, nie wiem czy to nie za mało... |
|
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
No własnie rozmowy o poscieli i spiworkach....wstyd pisac, ale co tam....jesli dziecko bedzie spało w spiworku to bez poscieli??? I jakiego to typu spiworki? Pomózcie
. A doswiadczone mamusie co o tym fakcie myślą??????
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki jestem jestem
![]() jakos tak wiecznie gdzies wybywamy i dlatego mnei nie było z rana coś tam z meżusiem no i tak leciało i leciało i nie miałam jak popisac![]() co do poscieli to ja pare ładnych widziałam w sklepach dzieciecych-na internecie nei znalazłam no i własnei myslimy nad nimi ale jeszcze nei wiemy co zrobimy bo na necie duzo tańsze![]() z internetowych to myslelismy nad któras z tych: POŚCIEL z tych sklepowych tez widzielismy np w jednym kolorzez z małą aplikacja jedna widzielismy fioletowo-zieloną w takim żywym kolorze z aplikacja żyrafki(mamy fioła na punkcie żyrafki hehe ) no i jeszcze z AMY mamy upatrzoną pościel w kolorze bezu tez z żyrafką wiec mamy w czym wybierac![]() kasiakuleczka pitulam, mam nadzieje ze do nastepnego przyjazdu meza szybko ci czas zleci siedz z nami to na pewno ani sie obejrzysz a on bedzie z toba
|
|
|
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żyrafki...to tak jak ja Łózeczko mam wybrane - oczywiscie zyrafka z szuflada teraz zastanawiamy sie nad wózkiem i nie mamy pojęcia................
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nic a nic nie mam, ani wózka, łóżeczka, pościeli i wszystkiego innego o czym tu mówicie Narazie myśle co tu dziś robić żeby nie siedzieć w domu oraz jak tu wykorzystać ostatnie chwile sam na sam przez te tygodnie
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
natka powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
myślę, ze to moje dziecię posiedzi sobie w brzuchu dłuzej więc póki co nie mam stresa na nic ![]() cichutko tu ostatnio coś za cichutko...
|
|
#836 | |
|
KWC
|
Cytat:
Kurczę, zgubiłam klucze do mieszkania |
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
nie obylo sie bez kwasu (oczywiscie moja siostra musiala jak zawsze...) ale bylo naprawde mega sympatycznie, mamusie sobie popijaly winko razem, my robilismy grilla i tak nam zleciala cala sobota; nadrobilam was troszke, poczytalam i tego jest tyle ze jeszcze chwila bo musze was pocytowac![]() Kasiu kochana, ten czas tak szybciutko zleci ze nawet nie zauwazysz a małż bedzie juz życze Ci tego z calego serca egwene dla mnie Gilbert to postac z Ani z zielonego wzgorza i kojarzy mi sie bardzo pozytywnie albo brajan i dżozef![]() mucka ja tez raczej wychodze z założenia ze maluszek bedzie spal w naszej sypialni ale w swoim łóżeczku, natomiast jesli cokolwiek bedzie sie dzialo-bedzie mial kolke czy bedzie plakal-nie ma opcji zebym go zostawila samego w lozeczku i synus bedzie przylipowany do rodzicow ![]() Pestus czyzbysmy mowily o tym samym łóżeczku firmy Klupś? ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
i jak pojdziemy na to wesele 27 sierpnia bede w 35 tyg i cos czuje ze jakos po weselu urodze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Pestko my z tym wózkiem tez jeszcze nic nie wiemy musimy w tym tyg cos załatwic
![]() do połowy lipca chce mniec łóżeczko bo jak bedziemy malowac pokoik to chcemy od razu popatrzec gdzie bedzie stało , na razie nei mamy pomysłu, no i jesczez kolege musimy poatakwac czy wytnie nam szablon zyrafki taki jak chcemy na sciane i bedziemy tworzyc hehe |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
o jeszcze taka mi sie podoba pościel
ale na internecie nei moge znaleśc a w sklepie troche kosztuje:amy-posciel-owca.jpg |
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) no az do ulubonych sobie dodałam na przyszłośćhej dziewczynki tak w ogóle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

z Nobilesa obydwa (nazywają się lato jagodowe i jesień kamionkowa). I tez mi sie własnie podoba jedna ściana w tym burgundzie a reszta beż - tak mamy w sypialni, tylko, ze z ciemnym brązem i jest ładnie (pomalowane są ściany ze skosami bo to na poddaszu).

od tamtej pory wszystko co oni tam mówią dzielę na 4... także nie bierzcie na poważnie tego co one tam mówią, w wielu kwestiach to jest po prostu wyolbrzymione...

. Na dodatek, to chyba nie koniec bo wczoraj znalazłam nowe "egzemplarze a dzisiaj jeden malutki na udzie. No ale ja jestem "trudnym przypadkiem" mam bardzo duże skłonności do rozstępów - po okresie dorastania zostały mi ślady na biuście, udach, pośladkach a nawet łydkach. Brzuch był jedynym pozbawionym śladów miejscem więc teraz mam i tam do kompletu 

trzymam kciuki za szybkie załatwienie wszystkich spraw
Też mi się zdaje, że po to są ustalone normy, aby się w nich mieścić lub nie
Dlatego też jestem strasznie ciekawa co powie na to mój gin
Wiadomo, cukier to szkodnik, idzie w dupę, niszczy zęby...
Żyrafki...to tak jak ja