|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Masaż i wypełniacze zmarszczek
Pytanie 1. Od kiedy należy rozpocząć masaż po wstrzyknięciu fillerów - np. Botoxu
Czekam na odpowiedź Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Masaż i wypełniacze zmarszczek
Czy pytanie dotyczy fillerów czy botoxu?
Po poniedziałku rozwiniecie wątku. Przepraszam biegne na pociąg. Pozdrawiam Piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a to jestem dzisiaj przemęczona dlatego brakuje tego i....
bodyworker napisał(a): > Czy pytanie dotyczy fillerów czy botoxu? > Po poniedziałku rozwiniecie wątku. Przepraszam biegne na pociąg. Pozdrawiam Piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nie postawilam i pomiedzy Botoxem a fillerami.
joaiva napisał(a): > a to jestem dzisiaj przemęczona dlatego brakuje tego i.... > bodyworker napisał(a): > > Czy pytanie dotyczy fillerów czy botoxu? > > Po poniedziałku rozwiniecie wątku. Przepraszam biegne na pociąg. Pozdrawiam Piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj się wyspałam.Więc pytanie brzmi;Od kiedy można rozpocząć masaz po uzyciu fillerów oraz botoxu.Ja ich nie będę nikomu wstrzykiwać,ale masować to bym chciała.........pozdrawia m.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ale tekst!widzę że niezła jesteś! Twoje pytania wsazują, że jesteś profesjonalistką. Czym się zajmujesz? Czyżby medycyna????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
NIe sądzę że chodzi tylko o to ze ktoś zainteresowany jest głebiej medycyną. Ale cześć i chwała ci za to!!! Znajomość głównych zagadnień medycyny estetycznej jest dzisiaj bardzo ważna zarówno dla masazystów jaki i dla kosmetyczek, tym bardziej, iz coraz częściej kosmetyczki współpracują z lekarzami i odwrotnie. Przekonałem sie o tym np. właśnie dzisiaj, podczas prezentacji masażu na zaproszenie firmy RVB w Katowicach. Podczas rozmowy Panie powiedziały mi ze wspołpracują z lekarzami med. estetycznej oraz z plastykami na Śląsku i to właśnie lekarze zwrócili sie z propozycja współpracy. Nie chodzi o to co powinnismy robić, ale wręcz o przeciwwskazania do niektórych zabiegów.
Pytanie 1. Co z Botoxem? Do masazu przystepujemy po 7-8 dniach od iniekcji, wcześniej tego robić nie powinniśmy. Masaż jest wręcz wskazany, ale precyzyjny, łagodny. Przypomina z jednej strony techniki pracy z tkanką łączną, np. jeżeli ktos zna masaż Rosenberga. Z drugiej przypomina nieco drenaż limfatyczny. Pytanie 2. Wypełniacze. W sytuacji zastosowania fillerów mozna te miejsca przygotować przez masaż. W ten sposób poprawiamy krążenie, rozluźniamu tkanki, a najbardziej wprawne palce znajdą wiele informacji diagnostycznych, pomocnych lekarzowi przed zabiegiem. Po zabiegu także około tygodnia nie wykonuje się masażu. Po 8 dniach jest on wskazany. Utopia? Nie, jedynie tok postępowania którego za niedługo bedą od nas w Uni wymagać. Postaram sie watek masazu w medycynie estetycznej rozwinąć w kolejnym artykule, ale prosze troche cierpliwośći. Przygotowujemy także program szkoleniowy: kliniczne zastosowanie masazu w medycynie estetycznej i chirurgii plastycznej - przeznaczony dla masazystów, kosmetyczek, fizjoterapii. Program przygotowany jest wraz z dr. Andrzejem Ignaciukiem w ramach współpracy ze szkołą medycyny estetycznej w Warszawie. Pozdrawiam serdecznie Piotr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.