|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Nie wiem jak bolą Ja mam tylko twardnienia brzuszka i czasem zaboli jak na @Cytat:
![]() Mam nadzieję, że samo ruszy na dniach ![]() Nie czuję skurczy Brzuszek mi twardnieje i czasem po prostu boli jak na @ Ani to regularne ani bardziej bolesne. Taki ćmiący ból. |
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agus super avatar !! ![]() gusiu no na pewno juz blizej niz dalej mnie tez nic wczesniej nie bolało :P KTG we wtorek tak ?
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ja mialam 4 albo 5 tygodni bole jak na @ i brzuch twardnial. A dzisiaj poczulam dwa albo trzy silne uklucia i jak by mi cos peklo w samym dole brzucha i za chwile mokro sie zrobilo
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
daisy koniec niemowlęctwa no zobacz jak to zlecialo
![]() i gips hmm fajna sprawa my moze nad morzem olence takie cos zrobimy poki co nie wiem jeszcze gdzie ppojedziemy |
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy oby to nie była jelitówka
a co do smoka to powiem ci tak...ja daję czasami... np jak oporządzam małego po kapaniu a on jest bardzo głodny... ja go smaruje, wycieram, ubieram itd. to daje mu smoka bo inaczej by się darł w niebogłosy a tak sobie ciuka smoka i grzecznie leży... ja wiem, że on go ssie bo jest głodny no ale jak musi chwile zaczekać na UU to chyba lepiej żeby leżał grzecznie niż płakał jakby go ze skóry obdzierali... daje mu jeszcze smoka jak już bardzo się naje ale zaczyna ssać sobie kciuka albo piąstki... przystawiam go najpierw do piersi by sprawdzić, czy dojeść nie chce a potem ew. mu smoka daje jak mi syskiem pluje...nie zawsze chce...ale zdarza się, że smok go wycisza i zasypia sobie spokojnie....wole żeby ssał smoka niż swoje paluszki bo jak będzie starszy to wydaje mi się, że łatwiej będzie go oduczyć od smoczka niż od ssania kciuka...smoczka możesz zawsze zabrać a kciuka mu przecież nie zabiorę...i i tak będzie sobie ciumkał.... może źle robię, ale to okaże się chyba później ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Agus avatarek
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekanie było fajne....ale tylko do terminu. |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja z kazdym nadchodzacym skurczem stwierdzam, ze czekanie bylo... o wiele lepsze od rodzenia.
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle dzieci ssie smoczka i jakoś żyją ![]() moja nie umie ssać smoka, a z chęcią czasem bym ją nim zatkała już miesiąc ???? szybko ten czas leci, a widać to właśnie po dzieciach daj jakieś foteczki !!!!!!!! ![]() Gabrynia leży na macie sobie ![]() Zosia się zbuntowała i nie chciała obiadu ![]() musiała zjeść jajecznice
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Trochę pomaga, trochę się źle czuje i trochę się leni...
Mam pytanie: Ile mogą trwać sensacje po szczepieniu na rota?? Bo pediatra mówiła, że może marudzić przy jedzeniu, ale minęło już 5 dni, a on cały czas je 5 minut, potem się rzuca i za 1,5h znów wielki GŁÓD.
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki,
Nie było mnie od środy, szoook !! Ale zajęć i atrakcji co niemiara. Podczytuje ale dalej brak czasu by pisać ![]() Ale melduje się żebyście o mnie nie zapomniały.
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze juz 10 dzien mam @
![]() niech sie skonczy wreszcieeeeeeeeeeeee kiedy wychodzapierwsze zabki ?? ja zaczelam zabkowac majac 4 miesiace a czytam, ze niektorym dzieciaczkom wychodza nawet jak sa w 3 miesicu zycia moja ola juz aczela 3 miesiac zycia slini sie, paluszki gryzie dziaselka sa biale a smoczkiem szoruje po dziaslach ![]() mam aby nadzieje, ze to jeszcze nie toooooo |
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
matynka89 wykrakalam i Cie odeslali
pociesze cie... beda jeszcze bardziej bolec dzis w nocy powinnas urodzic. Wez kapiel. Jak zlapie Cie w niej skurcz taki juz nie do wytrzymania to proponuje wrocic... no i musialyby byc tak co 6-5 minut. Ja przy rozwarciu 6cm nie mialam reglarnych. Raz co 4, raz co 6 minut. Trzymam ![]() Anulinka super, ze z Pepe juz lepiej ![]() Daisy no cycuchny znacznie lepiej Co do smoka to ja sie przestalam przejmowac. Ostatnio zdarzylo mi sie na spiocha mu wsadzac ambitnie, bo wiedzialam, ze moze jeszcze dociagnac godzine, bo jadl poltorej godziny wczesniej Gusia to juz tylko chwilka Agus87 no avatar cud miod malyna ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Bylismy dzis na dlugasnym spacerze, bo u nas w koncu upal!!! Mialam problem w co ubrac Antka w koncu matczyna intuicja mi podpowiedziala: Rampersik z krotkim rekawkiem, gole stopki i glowka ![]() Maly pospal teraz jeszcze na ogrodku, ale juz wzielam go do domu, bo co chwila tam sie budzil... Schudlam 1 kg... w 2 tygodnie Trzeba sie wziac za siebie w koncu!
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie i brzuchatki
![]() Się tylko przywitać chciałam,,bo me dziecię na cycu zaraz zawiśnie...Zresztą jestem cholernie zmęczona bo moja Alunia nic innego nie robi jak tylko siedzi mi na cyckach i na rękach śpi..Nic w domu zrobić nie mogę Miłego wieczorku dziewczynki Gusia i martynka-zaciskam kciuki.
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-06-26 o 16:06 |
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kl aski:![]() Ja bym sama nie dala rady juz mi wysiada kregoslup od noszenia mojego dziecka ma takie czasem kolki,ze zwija sie z bolu przez 2-3 godz.![]() chce isc pod prysznic i nawet nie mam czasu mamusku teraz przysnela chyba wykorzystam momemnt!!!poza tym u mnie wciaz upaly uffa Milej niedzieli dla wszystkich mamus i dzieciaczkow!!! |
|
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dluzszej nieobecnosci troche Was nadrobilam ale wszytskiego nie da rady.
Moje malenstwo jutro bedzie mialo miesiac. Masakra jak to zlecialo. Wczoraj i dzisiaj musialam wybyc do szkoly na egz wczoraj mnie prawie caly dzien nie bylo w domu wiec mala dostala butelke dziaija dostala jedna i zauwazylam ze na twarzy zrobily sie jej jakies chrostki nie wiem wlasnie czy to z tego mleka moze ma uczulenie ale to nie bylo 1 raz kiedy je dostala. Wklejam zdjecie mojej Olki
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane niech mnie ktoras oswieci ile czasu musza powtarzac sie skurcze w takim samym odstepie czasu zeby uznac je za regularne? Bo przez 40 minut mialam skurcze co 9 minut a teraz co 8 od pol godziny. Czy jak tak szybko zmienia sie czestotliwosc, to skurcze uznaje sie za regularne?
Namieszalam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi. |
|
|
|
#3738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam rano ale mnie odeslali i kazali czekac na skurcze co 5 minut. Chyba mysleli, ze szybciej sie rozkreci.
|
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
matynka89 bralas kapiel? posiedz sobie w wannie i licz skurcze. Mysle, ze niedlugo mozesz sie smialo wybierac znow na porodowke i wracac juz z cora
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym zadnej ulgi w bolu juz nie odczuwam nawet w wodzie. Mam nadzieje, ze do jutra urodze
|
|
|
|
|
#3742 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
moje dziecko wreszcie spi! i to za zasluga TZta bo ja juz mialam nerwy ![]() jak wstala rano tak nie chciala spac totalnie, bylismy w kosciele , nei plakala ale nie spala, potem na spacerze z godzinke ponad to spala moze 30 minut, potem w domku placz i wielki glod, kupa a spania niet, ja juz wysiadlam, ale TZ jakos dobry jest w usypianiu i moje dziecko od pol godziny spi!, niestety obawiam sie ze zaraz bedzie glodna i sie i tak obudzi, mam a planie wprowadzic dzisiaj plan tracy i karmic mala czesciej przed snem, kapiel karmienie i na spiocha ok 22:30, wiem ze Moria probowala, a ktoras z was jeszcze? jestem zdesperowana pospac w nocy dluzej niz 3 godziny ![]() piekna ![]() [QUOTE=Paulizia;27756164] ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Bylismy dzis na dlugasnym spacerze, bo u nas w koncu upal!!! Mialam problem w co ubrac Antka w koncu matczyna intuicja mi podpowiedziala: Rampersik z krotkim rekawkiem, gole stopki i glowka QUOTE]ja tez mam problem, ale dzisiaj mala byla w sukieneczce i krotkich legginsach i miala wszystko cieple i tylko mi bylo zal jak patrzylam na niektore dzieci opatulone koldrami w wozkach w ten upal... oj oj wspolczuje @ Cytat:
kurcze chyba za maly jest na taka dluga przerwe co? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja dzisiaj probuje sposobu Tracy, zobaczymy co to bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a u fryzjera bylam jestem wiec i ufarbowana(wrocilam do koloru czarnegio choc troche zaluje bo powrot z czarnego potem do brazu to masakra...) i znowu mam krociotkie wloski ![]() w przyszly weekend manicure trzeba sie rozpieszczac a co!co do placzu slonce to sie nie martw, ja przez pierwsze 4 tygodnie wylam co drugie popoludnie i to masakrycznie ze nie daje rady, ze jestem neiwyspana, ze to ze tamto, teraz sie unormowalo, choc sporadycznie mam nerwa i tez wyje ![]() a smoczka uzywam jak najbardziej, do uspienia malej w dzien, jak jest glodna a np jestem 15 minut od domu to possie smoczek i przynajmniej nie wyje, albo jak jest najedzona a chcialaby dalej ciumkac piers, czasem na spacerach tez jak sie rozbudzi i nei moze zasnac to jak pociumka to jej lepiej(choc dzisiaj nawet smok nie pomogl) tez mialam dylemat czy dawac czy nie.. na szczescie w nocy zasypia sama bez smoka. na szczescie ![]() ale w ogole ostatnio smok jest coraz bardziej beee bo mala juz pieknie trafia sobie kciukiem i calymi lapkami do buzi wiec ciumka je bez opamietania! ide sie chyba zdrzemnac... a jutro mam Barselgruppe- takie spotkanie organizowane przez miasto dla kobiet z mojej okolicy z dziecmi urodzonymi w maju, spotkanie jest z lekarzem i polozna. potem czesto takie znajomosci przeradzaja sie w trwale przyjaznie podobno, spotkania sa poczatkowo w przychodni a potem same sie bedziemy umawiac, juz sie nie moge doczekac
|
||||||
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
SiLee Twoja Olcia jest slodiutka
martynka89 spoko loko urodzisz dzisiaj... przy takich skurczach to napewno Mezul zaraz wstaje. syn spi... nudzi mi sie ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() U nas jest cos takiego jak baby centre i play group i idzie sie z maluskziem, tam sa rozne zabawy etc. i tez wlasnie mozna poznac jakies mamusie tylko poki co jeszcze nie ide, bo nie wiem jak z Antosiem moglabym sie bawic, bo u niego wszystko jest proste i jak czegos chce ma byc JUZ i koniec ![]() Tez czytam Tracy Hogg i moze sprobuje tego jej latwego planu pozniej... zycze powodzenia
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
![]() nie wierzę w to, co piszę, ale czekam na to, aż mój mały się obudzi bo śpi już 4godziny a chciałam go nakarmić i sru na spacer. no bo tak wstyd przez weekend nie wyjść z domu![]() o płacze ! i tyle tu byłam
|
|
#3745 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my po bananach mielismy rewolucje wiec moze odstaw? wkurza mnie to ze nie mozna jesc wszystkiego ![]() zreszta uwazan ze dieta dla mam karmiacych to mit:P ale jestem przerazona i jem ostroznie. podejrzewam ze na dobre mi to nie wyjdzie ![]() Cytat:
![]() buziaki Szymonku!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj sebek sobie sam kiedys malinke na dłoni zrobił ![]() Cytat:
![]() gratuluje! ![]() Cytat:
![]() wyszukujesz coraz to nowe schorzenia:P wyluzuj
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
a ja musze to napisac! od pol godzinki bawimy sie na macie edu i moje dziecko odkrylo jak uderzac w bucika-zabawke i jak on wydaje dzwieki to moja Zosia dwa razy juz zapisnela z radosci! Znowu sie poryczalam no!!!!
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacznie spadac waga bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki, te preparaty na bóle brzuszka to same w aptekach kupujecie czy po konsultacji z pediatra? Bo Olek chyba ma problem z żołądkiem. Na kolke mi to nie wygląda bo w końcu się uspokaja i spi po 2, 3 h...a przy kolce to noł łej - darcie na maksa a on tak tylko jojczy i marudzi. No i nie wiem czy kupic cos sama czy isc do pediatry
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
usypiamy Gabryśkę
![]() ale ona chyba nie może za ładnie spać w dzień, bo wieczorem robi imprezę ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() patrzyła się na nią jak na jakieś cudo, aż zeza zrobiła
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin paluszków się też podobno nie powinno karmiąc piersią...
dorkabl lekarze kolką nazywają wszystkie problemy z brzuszkami ![]() Ponawiam pytanie o to marudzenie przy jedzeniu po szczepieniu... Może to to trwać 5 dni??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

Nie wiem jak bolą
Ja mam tylko twardnienia brzuszka i czasem zaboli jak na @

Brzuszek mi twardnieje i czasem po prostu boli jak na @ Ani to regularne ani bardziej bolesne. Taki ćmiący ból.

Na pamiątke

w koncu matczyna intuicja mi podpowiedziala: Rampersik z krotkim rekawkiem, gole stopki i glowka
kl aski:
Co do spotkania, to ja bardzo chętnie! Jak wiecie, jestem dyspozycyjna, więc nawet w tym tygodniu mogłabym się z Wami spotkać! Ale właśnie, niech no Zytus da znać, czy już można