Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 14:23   #4801
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A ja jestem głupia. Mam 2 koty, więc nie 90 a przez pół. Czyli jak u Edeldredzi

Mam pytanko. Poluje na wakacyjną robotę i tuz kolo mnie szukają ekspednietki w takim fajnym małym sklepiku z duperelami do domu. No i to jest małe miasteczko i takiż sklepik.

Czy ja tam mam jutro wparadować oficjalnie i z podaniem i z CV. Czy nie robić sobie jaj, napisać ładne podanko i styknie?
Najlepiej weź sobie CV na wszelki wypadek.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:34   #4802
201712181913
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Zastanawiam się, czy jeżdżąc na rowerze można zrzucić trochę z brzucha? schudłam na samej diecie, wagę mam już ok i schodzić z niej już raczej nie powinnam, bo jest w dolnej granicy normy. Ale nie jestem jeszcze zadowolona z brzucha, bo trochę odstaje. Kłopot w tym, że nie znoszę takiego ćwiczenia dla samego ćwiczenia, mam chyba za mały problem, żeby się porządnie zmotywować do tego a jazda na rowerze to dla mnie idealna forma ruchu, bo to przyjemność + środek transportu + zawsze świetnie u mnie wpływa na wygląd nóg no i zastanawiam się, czy jest szansa, że z brzuchem też trochę pomoże? Tak na logikę to nie jeżdżę brzuchem ale brzuchem też nie pływam, a zawsze po dłuższym chodzeniu na basen (teraz niestety nie mogę przez nawracające problemy z zatokami) miałam fajniejszy brzuch, to może i to pomoże? nie zależy mi na żadnych wyraźnie widocznych mięśniach, rzeźbie itd., wystarczy, że będzie bardziej płaski, bo i teraz nie ma tragedii.

Pytam tu, a nie na fitnessie, bo mam wrażenie, że tam niektórzy chyba zbyt serio to wszystko traktują, a mnie aż tak nie zależy

Edytowane przez 201712181913
Czas edycji: 2011-06-26 o 14:35
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:36   #4803
201604200942
Konto usunięte

Wydaje mi się, że nie zrzucić brzuszka. W sensie, że jak spalisz kalorie to siłą rzeczy schudniesz, ale mięśni nie będziesz miała.
Tak mi się wydaje
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:41   #4804
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
idź z samym cv zapytaj
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Najlepiej weź sobie CV na wszelki wypadek.
A to wezmę oba. Niech będzie, żem profesjonalistka

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy jeżdżąc na rowerze można zrzucić trochę z brzucha? schudłam na samej diecie, wagę mam już ok i schodzić z niej już raczej nie powinnam, bo jest w dolnej granicy normy. Ale nie jestem jeszcze zadowolona z brzucha, bo trochę odstaje. Kłopot w tym, że nie znoszę takiego ćwiczenia dla samego ćwiczenia, mam chyba za mały problem, żeby się porządnie zmotywować do tego a jazda na rowerze to dla mnie idealna forma ruchu, bo to przyjemność + środek transportu + zawsze świetnie u mnie wpływa na wygląd nóg no i zastanawiam się, czy jest szansa, że z brzuchem też trochę pomoże? Tak na logikę to nie jeżdżę brzuchem ale brzuchem też nie pływam, a zawsze po dłuższym chodzeniu na basen (teraz niestety nie mogę przez nawracające problemy z zatokami) miałam fajniejszy brzuch, to może i to pomoże? nie zależy mi na żadnych wyraźnie widocznych mięśniach, rzeźbie itd., wystarczy, że będzie bardziej płaski, bo i teraz nie ma tragedii.

Pytam tu, a nie na fitnessie, bo mam wrażenie, że tam niektórzy chyba zbyt serio to wszystko traktują, a mnie aż tak nie zależy

Jeśli chodzi Ci o zrzucenie lekkiego tłuszczyka to rower jest myślę, ok. Bo tak samo jak przy chodzeniu czy bieganiu - spalasz ogólnie tkankę tłuszczową z całego ciała. Schudniesz ogólnie, więc też z brzucha.

Bo jak zaczniesz robić ćwiczenia konkretnie na brzuch, to wyrobisz sobie tam mięśnie. Z tym, że one nadal pozostaną pod tłuszczykiem

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:56   #4805
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi Ci o zrzucenie lekkiego tłuszczyka to rower jest myślę, ok. Bo tak samo jak przy chodzeniu czy bieganiu - spalasz ogólnie tkankę tłuszczową z całego ciała. Schudniesz ogólnie, więc też z brzucha.

Bo jak zaczniesz robić ćwiczenia konkretnie na brzuch, to wyrobisz sobie tam mięśnie. Z tym, że one nadal pozostaną pod tłuszczykiem
Mam taką nadzieje, że trochę zejdzie z niego nie mam tego dużo, więc powinno chyba trochę pomóc. Bardzo chudnąć też nie mogę, bo zaraz będzie niedowaga, a z drugiej strony mięśni też nie chcę. Chyba trudno mi dogodzić teraz jestem szczupła i trochę galaretowata
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 15:39   #4806
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
tak, już od bardzo dawna
mnie cena zainteresowała
Stary 2011-06-26, 15:44   #4807
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
mnie cena zainteresowała
mnie tym bardziej bo muszę dwie farby kupować bo jedna już nie wystarczy
Kupiłam na próbę i się spisała
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 15:59   #4808
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
tylko ćwicząc by tłuszczyk zamienił się w zwarte mięśnie.
no nie do konca bo jedna tkanka nie zmienia sie w druga :P mozna pozbyc sie tluszczu z komorek, a dodatkowo rozbudowac tkanke miesiowa.
Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Studentki psychologii - jakie ciekawe podręczniki poleciłybyście osobie zainteresowanej tematem? Próbowałam wygrzebać coś w Internecie, ale nie wiem od czego warto zacząć... Jakieś pomysły?
nie studiuje psychologii, ale ostatnio zaczelam czytac "psychopatologie" seligmana/walkera/rosenhana. fajna aaa... i jeszcze "leczenie zaburzen psychicznych" pani rzewuskiej, ale to bardziej dla psychiatrow (lacznie z farmakologia)

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Dawkowanie lepsiejszej karmy firmy Acana to 100 gram dziennie wg. tabeli producenta
7kg worek kosztujacy 160zl starczy na 70 dni
zwirek wedlug mojego TZ ktory kota mial 40l za 113 zl starczy od 50 do 70 dni
(moja mama kupowala dla kota najtanszy aro za 6zl 5l bodajze)
do tego weterynarz, odrobaczanie, i nie wiem co tam dla kota potrzeba jeszcze...
a obcinanie pazurkow jeszcze
szczerze zazdraszczam tak taniego utrzymania kota... ja mam psy. dwa duze psy... i tak np. sucha karma 18kg wystarcza na 3 tyg. koszt powyzej 200zl za paczke (dokladnie sie nie orientuje...). do tego dostaja troche zarcia obiadowego, wiec karma na dluzej wystarcza za same tabletki na odrobaczanie daje majatek zazwyczaj 1 tabletka kosztuje 5-6zl i jest na 10kg masy. ja musze kupic 10 takich tabletek no i oczywiscie inne przyjemnosci - szczepienia & choroby
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:20   #4809
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość

szczerze zazdraszczam tak taniego utrzymania kota... ja mam psy. dwa duze psy... i tak np. sucha karma 18kg wystarcza na 3 tyg. koszt powyzej 200zl za paczke (dokladnie sie nie orientuje...). do tego dostaja troche zarcia obiadowego, wiec karma na dluzej wystarcza za same tabletki na odrobaczanie daje majatek zazwyczaj 1 tabletka kosztuje 5-6zl i jest na 10kg masy. ja musze kupic 10 takich tabletek no i oczywiscie inne przyjemnosci - szczepienia & choroby
Ale ja mam psa
tylko ze nam worek karmy starcza roznie od pory roku, i placimy 200zl za acane z jablkiem i jagniecina (jak kupujemy inna to ok 230)
poza tym wet, biorac pod uwage ze mam psa z padaczka, problemami zoladkowymi potrafimy na to sporo wydac...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:26   #4810
plywok
Zakorzenienie

no to jeszcze ja jako autorka postu o weselu i pieniądzach

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
nie według mojego toku myslenia, a min z moim.Uraziłam Cie tym? moze sama dałas 200zł? nie wnikam 200zł na 2 osoby? to jakaś kpina.Jesli dziewczyna szła by sama to 200zł rozumiem, ale 200zł na 2 oosby to już nie hallo.
ale druga osoba nie jest moim meżem, więc mi się do koperty nie dokłada. sama muszę włożyć do tej koperty.

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27731972]moja mama zawsze mówiła że nie da pieniędzy bo w prezencie wyjdzie taniej
liczą..
ale więcej kasy dają
rodzice
chrzestni
dziadkowie..

a nie wymagaj takich sum od zwykłej koleżanki..

takie jest moje skromne zdanie..[/QUOTE]
też twierdze, że z prezenetem wychodzi taniej. ale wolę zaoszczedzić jej np czterech żelazek czy 5 zestawów filiżanek.
pogrubione tutaj mam podobne zdanie.

Cytat:
a o ślubie dowiadujesz się miesiąc przed?
prktycznie tak. dostałam zaproszenie na 1,5 miesiąca przed ślubem.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ale odpowiedz na moje pytanie z tą koleżanką. Powiedziałabyś takiej osobie, że ma nie przychodzić? Albo byłabyś rozżalona? Często w rodzinie w miesiącu są 4, 5 wesel. I co, na każde iść i dać 500 zł? Ja rzadko chodzę na wesela, ale jest to wydatek.

Nikt nie twierdzi, że 200 zł to zawrotna suma. Ale niektórych na więcej nie stać. Ja studiuję dziennie i pracuję, kasy wystarcza mi na styk. I dla mnie te 200 zł to dużo.
również studiuje dziennie. a do pracy jak pójdę raz na dwa miesiące na weekend to jest dobrze.

Cytat:
od tyłu zaczynasz po pierwsze czemu brniesz i nom stop piszesz o 500zł? czy ja napisałam gdzieś, że z taką sumą tylko i wyłącznie się pokazywać na weselu? bo bez niej ani rusz?Napisałam tylko, że 200zł na 2 oosby to bardzo skromna suma...można odkładać co miesiąc chociaż 20zł i się uzbiera do tych 300zł( zaznaczając ze tyle bym wolała dać niż 200zł) a jesczze niech autorka postu( która idzie na wsele) napisze ze to 2-dniowe to padne

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

nie, 300zł 400zł będzie idealnie.
no to padnij. tak wesele jest dwudniowe. to może odrazu powinnam pomnożyć Twoją kwotę. 300 zł za jeden dzień i drugie 300 za drugi dzien

i nie mów mi, ze miałabym co miesiąc odkładać po te 20 złotych bo zaporszeń na ślub rzadko kiedy się dostaje na rok wcześniej. zwykle jest to kwestia 3-4 miesięcy. a czasem i na miesiąc westecz.

ale mimo wszystko postaram się im dac te 300 do koperty.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:31   #4811
lizawietta
Zadomowienie

wg mnie 200 zl to tez za malo troche...

moje pytanie: jesli mam karte podarunkowa do sklepu sieciowego i jest to kwota 80 zl to moge kupic cos co np bedzie kosztowac 200 zł i dam ta kartę a resztę dam kasy?

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 16:40   #4812
RiotKitty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
wg mnie 200 zl to tez za malo troche...

moje pytanie: jesli mam karte podarunkowa do sklepu sieciowego i jest to kwota 80 zl to moge kupic cos co np bedzie kosztowac 200 zł i dam ta kartę a resztę dam kasy?
tak, taka karta działa na zasadzie bonu, można dopłacić gotówką jeśli zabraknie
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:43   #4813
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie studiuje psychologii, ale ostatnio zaczelam czytac "psychopatologie" seligmana/walkera/rosenhana. fajna aaa... i jeszcze "leczenie zaburzen psychicznych" pani rzewuskiej, ale to bardziej dla psychiatrow (lacznie z farmakologia)
Psychiatrią (a raczej medycyną w ogóle) też się interesuję, więc jeżeli masz w zanadrzu jeszcze jakieś ciekawe tytuły, to ładnie proszę o podanie
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 16:46   #4814
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
tak, mozesz.
Cytat:
Ale ja mam psa
tylko ze nam worek karmy starcza roznie od pory roku, i placimy 200zl za acane z jablkiem i jagniecina (jak kupujemy inna to ok 230)
poza tym wet, biorac pod uwage ze mam psa z padaczka, problemami zoladkowymi potrafimy na to sporo wydac...
uuu... wspolczuje... ja mam dwa psy, w tym jeden jest goldenem, wiec... spora liste schorzen ma wpisana w rase na "typowe" czy powracajace dolegliwosci mamy leki w domu. najwiecej wydajemy chyba na wegiel pies ma wrazliwy zoladek poza tym jakies zapalenia oczu, uszu, alergie, zwichniecie (symulowane) lapek... pelen przekroj... dobrze, ze mam kumpla weterynarza i sama sie juz trochu orientuje
Stary 2011-06-26, 16:48   #4815
lizawietta
Zadomowienie

dziekuję za odpowiedzi
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 16:51   #4816
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Psychiatrią (a raczej medycyną w ogóle) też się interesuję, więc jeżeli masz w zanadrzu jeszcze jakieś ciekawe tytuły, to ładnie proszę o podanie
psychopatologia starczy Ci na dlugo - ma prawie 800 stron, format A4... jesli interesuje Cie seksuologia to polecam lwa-starowicza "o kobiecie". blyskawicznie sie czyta. chwilowo nic wiecej nie przychodzi mi do glowy, bo zaczytuje sie jeszcze w ksiazkach do onkologii i andrologii
Stary 2011-06-26, 16:54   #4817
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
psychopatologia starczy Ci na dlugo - ma prawie 800 stron, format A4... jesli interesuje Cie seksuologia to polecam lwa-starowicza "o kobiecie". blyskawicznie sie czyta. chwilowo nic wiecej nie przychodzi mi do glowy, bo zaczytuje sie jeszcze w ksiazkach do onkologii i andrologii
O, spotkałam w końcu osobę, która jak ja zaczytuje się w medycznych książkach
Jeżeli chodzi o psychiatrię, to od siebie polecę Kazuistykę psychiatryczną Krzyżowskiego
Stary 2011-06-26, 16:59   #4818
201605011933
Konto usunięte

dzięki dziewczyny za odpowiedzi
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:00   #4819
skazana_na_bluesa
.

dziekuje, przeczytam na pewno ;>
czytam takie ksiazki z zamilowania, zawsze chcialam byc lekarzem wyszlo jak wyszlo, bede lekarzem weterynarii ale taka wiedza tez mi sie przyda... i czytam o tym, co kocham

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 17:09   #4820
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje, przeczytam na pewno ;>
czytam takie ksiazki z zamilowania, zawsze chcialam byc lekarzem wyszlo jak wyszlo, bede lekarzem weterynarii ale taka wiedza tez mi sie przyda... i czytam o tym, co kocham
Ja chcę być lekarzem i mam nadzieję, że mi to wyjdzie
Póki co, do studiów daleko, a ja do niecierpliwych należę, więc się zaczytuję w różnych książkach medycznych ^^
Jeżeli jesteś zainteresowana, to mogę Ci na PW podesłać dosyć dużą listę medycznych tytułów
Stary 2011-06-26, 17:14   #4821
karolinabed1996
Przyczajenie

Gdzie(oprócz sklepu internetowego) można kupić produkty QUEEN HELEN, chodzi mi głównie o maseczkę?????
Stary 2011-06-26, 17:18   #4822
skazana_na_bluesa
.

przesylaj, przesylaj w wakacje bede miala troche czasu, zeby nadrobic lektury
Stary 2011-06-26, 17:28   #4823
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
ja mam psy. dwa duze psy..
z czystej ciekawosci pytam, jako wlascicielka tez wielkiego psa - jakiej firmy karmy podajesz?

Cytat:
Napisane przez karolinabed1996 Pokaż wiadomość
Gdzie(oprócz sklepu internetowego) można kupić produkty QUEEN HELEN, chodzi mi głównie o maseczkę?????
w Poznaniu w drogerii na placu Cyryla Ratajskiego
Stary 2011-06-26, 17:37   #4824
sensualangel
Wtajemniczenie

Dziewczyny laska przelała mi o 1zł mniej niż miałą to zrobić i teraz nie wiem czy być chamicą i napisać jej e-mail aby mi przelała kasa czy olać? dodam że nie miałam z nią łątwo, ponieważ nie mogłam się doczekać swoich pieniędzy? co byście na moim miesjcu zrobiły?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Dziękuje
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:40   #4825
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
z czystej ciekawosci pytam, jako wlascicielka tez wielkiego psa - jakiej firmy karmy podajesz?
Ja jako wlascicielka ponoc duzego psa - husky, polecic moge Acane

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:42   #4826
skazana_na_bluesa
.

moje jedza bosh'a... ta im najbardziej sluzy, bo bouvier ma straszne gazy po innych
Stary 2011-06-26, 17:52   #4827
Hortencja
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny laska przelała mi o 1zł mniej niż miałą to zrobić i teraz nie wiem czy być chamicą i napisać jej e-mail aby mi przelała kasa czy olać? dodam że nie miałam z nią łątwo, ponieważ nie mogłam się doczekać swoich pieniędzy? co byście na moim miesjcu zrobiły?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Dziękuje
Ja kiedyś kupując coś przez allegro źle policzyłam koszty wysyłki i wpłaciłam o 1 zł za mało. Sprzedawca wysłał mi maila, abym przelała jeszcze 1 zł i uważam to za coś zupełnie naturalnego. Przeprosiłam za pomyłkę i zrobiłam przelew. Upomnij się\

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 19:03   #4828
201703061232
Konto usunięte

Studentki psychologii, psycholodzy pomocy!
W badaniach wyszło mi, ze osoby z niskim poziomem neurotyzmu i wysokim poziomem sumienności spożywają posiłki regularnie. O ile wysoki poziom sumienności potrafię wyjaśnić racjonalnie- zgodnie z teorią to niskiego poziomu neurotyczności ni huhu. Może któraś z Was ma jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:31   #4829
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
też bym się upomniała
a czemu od razu "chamicą", skoro winna Ci była odpowiednią sumę to też powinna takową oddać. może zrobiła to specjalnie a może po prostu się pomyliła. ja bym się upomniała.
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:34   #4830
good idea
Raczkowanie

Dziewczyny czy rozmrozone dzis zeberka nie zepsuja mi sie do jutra w lodowce?

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości