|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
To wygląda to tak: włosy kręcone, suche-nie moge ich nawilżyć, raczej się nie puszą widoczny skręt le nie jest taki wiecie taki tłusty lok heheh a tego bym chciała. nie przetłuszczają sie ogólnie to cokolwiek bym nałożyła to i tak są suche. Do pielęgnacji używam szampony biowax polski, czasem jakies inne np arterra bs ale on jakos mi je wysusza, odżywki to mam joanna miód i cytryna, biowax polski, na koncówki to jakies serum z joanny, żelu nie używam, kiedys zawsze używałam mrs potters odzywki bs ale to było z 5 lat temu i wtedy to te odzywki były super, dobrze w,łosy po nich wygladaja a teraz to nie wiem jaki sklad mają i czy są jeszcze godne uwagi- olej kokosowy stosowałam ale jakos mi nie pasował, włosy takie oklapłe były, to by było chyba na tyle- aa jeszcze staram sie odzywiac racjonalnie, jem witaminy jakis skrzyp, pije skrzyp i pokrzywe i to chyba wszystko-- poradzcie mi cos zeby je tak dogłębnie odżywić, mogą byc nawet jakieś droższe kosmetyki(co nieznaczy ze są lepsze, wiem) i jesli znacie jakis krem do kręconych włosów to byłabym wdzięczna
![]() ![]()
|
|
|
|
#36872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w blogu Małgosi lista odżywek nadających się do mycia). Np Joanna miód cytryna się nadaje. Pottersy się nadają - tylko zwróć uwagę, są odżywki i balsamy. Te o 0,5l butelkach są ok. Dziewczyny używają zwłaszcza aloesowejCytat:
Odżywki masz OK. Kompres pod folię prosze robić ![]() Cytat:
Wg mnie najlepsze są domowe sposoby i maski wzbogacone po domowemu: lekka odżywka zmieszana z miodem, olejem, żel aloesowy, żel lniany (wielofunkcyjny! d/s, b/s, stylizator, maseczka na skalp, nawet do mycia się nadaje jeśli się nie daje dużo kosmetyków) |
|||
|
|
|
#36873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zazwyczaj to od ucha w dol
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-06-26 o 15:41 |
||
|
|
|
#36874 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny mam do Was ogromna prośbę.Padł mój ulubiony dyfuzor.Nie moge dobrac następnego.Chciałąbym by nie rozwiewał wlosów i kręcił ładne loki.Prosze napiszcie jakich używacie i Wam służą.Bardzo prosze
|
|
|
|
#36875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachwycam się też!! ![]() Oliwka dzieciowa czy mamowa?
|
|
|
|
|
#36876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie oliwka mamowa
|
|
|
#36877 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Wam dziewczynki
![]() ![]() ![]() : z pewnością sie stosuje od dzisiaj albo od jutra bo musze na zakupki poleciec i wszystko pokupic czego nie mama, aa odnosnie ręcznika do wycierania włosow to gdzie kupujecie ??? to jakis specjalny jest?
|
|
|
|
#36878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36879 |
|
Raczkowanie
|
fany pomysł super dzieki Wam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- dzieki super pomysł z tą pieluszka ![]() ![]()
|
|
|
|
#36880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
???---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Caskada ty używasz takiej cienkiej tetrowej czy takiej grubszej nie prześwitującej? ja w koszulkę baw.ale te pieluszki to fajny pomysł bo akurat mam, ale tylko te cienkie.
|
|
#36881 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki moich włosów, o które wspominałam. Niestety, dopiero teraz bo ostatnio miałam obronę oraz pogrzeb, przez co nie miałam do niczego innego głowy.
Włosy myję zwykle jakimś zwykłym szamponem, odżywkę nakładam jak mi się wspomni. Włosy rozczesuję na mokro, rzadko związuję, używam pianki do włosów Flexible Curls Nivea, a wcześniej L'Oreal Studio Hot Curls Spray. Wiem, że nie dbam o nie, dlatego chcę teraz to zmienić. Miałam już jedno podejście, zaczęłam myć włosy odżywką, bo Was podczytywałam, ale stan moich włosów i brak umiejętności ręcznikowania, którego wciąż i wciąż mi nie wychodziło, skutecznie mnie zniechęciło teraz chcę z tym walczyć, mam dużo wolnego, więc kiedy zacząć, jak nie teraz?Chciałabym, abyście pomogły mi określić typ moich włosów itp., bo chciałabym od jutra wziąć się za nie, iść do drogerii po odżywki itd. Pigułkę, FAQ i kilka wątków podczytałam, także proszę teraz o krytykę i pomoc ![]() P.S. Przepraszam za ubiór, ale zdjęcia robione w środku nocy, więc ubrana "po domowemu"
|
|
#36882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od kilku dni testuję Rabka spa minerale żel Gorvity (z apteki). Jest cudny! Nie usztywnia włosów, a jednak utrwala i wzmacnia skręt. Polecam
|
#36883 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma już takiego modelu.Dziewczyny napiszcie mi prosze
|
|
|
|
#36884 |
|
Rozeznanie
|
Seduction piękne włosy
![]() Ktoś wie dlaczego kropcia się już nie pojawia? Miała bardzo ładne włoski
|
|
|
|
#36885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisz włosy. Czy suche, skłonność do puchu, czy zniszczone, czy łatwo klapią itd. Poszperaj w dzienniku regeneracji (podpięty), może znajdziesz dziewczynę z włosami podobnymi do Twoich i wtedy przygarniesz od niej gotowy zestaw i triki. Rodzaj skrętu ocenią Ci dziewczyny bo ja nie wiem, może 3a, a tu poszukaj opisu który najlepiej oddaje zachowanie Twoich włosów (myślę że raczej Cherub, wyglądają na delikatne) Poczekaj. Widocznie nie ma w tej chwili kogoś, kto może Ci odpowiedzieć. Ja nie używam suszarki wcale |
|
|
|
|
#36886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włosy są suche, to na pewno. Widzę po nich i czuję, na dodatek farbowanie i rzadkie stosowanie odżywek na pewno nie pomagało Włosy mi się puszą, najgorzej jest po spaniu i jak TŻ bawi się moimi włosami - w tym przypadku to chyba nawet gorzej, niż po spaniu TŻ zaczęłam już za to ochrzaniać, chociaż to lubię Ale i bez tego wszystkiego lubią się puszyć, najbardziej z tyłu. Włosy są szybko oklapnięte, zniszczone raczej bardzo nie są. Sprawdzałam końcówki i nie są ani troszeczkę porozdwajane, a u fryzjera byłam na pewno w zeszłym roku - chyba jesienią. Najgorzej jak miałam zajęcia laboratoryjne lub gabinetowe na uczelni i z pośpiechu wiązałam włosy gumką - wtedy zdarzało się, że moje włosy nie wyglądały po rozpuszczeniu Istne nieszczęście, ale podejrzewam, że było to spowodowane zbyt dużą ilością środka stylizującego, bo ostatnio się ograniczyłam i po rozpuszczeniu wyglądały lepiej. I tak jak wspominałam: moje włosy lubią mi robić psikusy i często zdarza się, że z przodu pojawiają mi się "czeskie loki" czy jak je tam określić zaraz obok ładne ósemeczki, a z tyłu falowano-kręcone Włosy rosną mi szybko, jeśli to istotne. Grzywka jeśli nie jest ani za krótka, ani za długa - tak mniej więcej za oczy, bardzo ładnie mi się kręci (nawet odważyłam się wyjść tak na ulicę ). Poczytałam tej link, co podałaś i wg mnie najbardziej odpowiadają opisowi Chrub - tylko jak mówiłam, lubią być czasem w każdym miejscu inaczej zakręcone. Idę pogrzebać w dzienniku regeneracji ![]() Nie widzę podpiętego dziennika regeneracji Chodzi Ci o ten codziennik, który jest w normalnych wątkach, czy o coś innego? ![]() edit: Dziennik znaleziony, idę szukać ![]() Dziękuję za zainteresowanie moim przypadkiem ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Chciałabym aby kręciły się mocniej, a przede wszystkim, aby nie były takie oklapnięte, nawet jeśli efekty miałyby być dopiero za 2 lata. Tylko nie wiem, czy to w ogóle możliwe
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-26 o 19:15 |
||
|
|
|
#36887 |
|
Raczkowanie
|
Skusiłam się dziś na dobierańca :P Ale zwykłego, że włosy wyglądają jak niekręcone, nic innego nie mogłam wykombinować - dziś tylko mycie będzie włosom służyło
![]() Ja nie mogę się napatrzeć na Wasze piękne, długie (i nie tylko ) kręcone włosy! Moje wciąż sianowate |
|
|
|
#36888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#36889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firma ETI
|
|
#36890 |
|
Raczkowanie
|
Nawet chciałam pokazać ale wyglądał bardzo blado przy Waszych i się powstydziłam
|
|
|
|
#36891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#36892 |
|
Rozeznanie
|
eej, naolejowalam wlosy (rycyna+zoltko+oliwa) zmyje to babydreamem? prawda?
|
|
#36893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwarta i gotowa, yeah ![]() Najlepiej wyszperaj albo poczekaj na porady jakiegoś Cheruba, ja mam trochę inny typ i mogę źle strzelać ![]() Na pewno przyda Ci się sposób upinania włosów (na przyszłe zajęcia i na noc), jak np luźny warkocz albo luźny kok na czubku głowy. Cytat:
![]() Dla Twej informacji - kilka rodzajów skrętu na głowie to norma. Sama mam od 2a do 3a I każdy sektor inaczej reaguje na pielęgnację ;PCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#36894 |
|
Raczkowanie
|
Nusia ale ja mam krótkie włosy
Twój warkocz był w nieładzie ale na długich to wygląda romantycznie Gdybym ja wiedziała, że kogoś to zainteresuje to bym zostawiła, a że stwierdziłam, że chętnych nie będzie to zdjęcia od razu wyrzuciłam NothingElse wydaje mi się, że tak ale nie próbowałam - nie wiem
|
|
|
|
#36895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak zobaczyłam to co mi wyszło to uznałam, że pokaże wszystkim jakie mam zdolne rączki
|
|
|
#36896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jeśli od jutra zacznę to za jakiś miesiąc włosy się przyzwyczają i będę mogła "wyjść do ludzi" ![]() Jak ktoś ma jeszcze jakieś cenne rady, to proszę pisać - będę wdzięczna, bo chcę jutro z rana zaatakować drogerię ![]() I jeszcze pytanko: co myślicie o nawilżaniu włosów u fryzjera? Nigdy nie byłam i nie robiłam, więc nie wiem czy to warte jest swojej ceny. Chciałabym im pomóc, a nie dodatkowo zaszkodzić... Pytanie drugie: czy możliwe, aby Cherub miał iii?
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-26 o 22:26 |
|
|
|
|
#36897 |
|
Przyczajenie
|
blakeye79 masz rację na tą chwilę są tak obcięte, niby są pocieniowane ale jednak to nie jest to... dlatego chyba muszę odwiedzić fryzjera, może obcięcie coś pomoże
AjriszMarta moje włosy są dosyć grube i obecnie mają lekką skłonność do puszenia się, ciężko się układają, jednak masz rację o dziwo struktura włosa nie jest aż tak bardzo zniszczona , końcówki są tylko lekko po rozdwajane, a włosy są dosyć miękkie w dotyku , po prostu nie chcą się kręcić tak jak kiedyś czyżby włosy przyzwyczaiły się do prostej struktury.... sama już nie wiem
|
#36898 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo Rybionku
Edytowane przez diana_an Czas edycji: 2011-06-26 o 22:03 |
|
|
|
#36899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry zabieg nawilżający da się zrobić w domu, z miodkiem Kama - ciebie też zachęcam do mycia odżywką. Z grubsza zobacz co odpisałyśmy Basislov, pokazała się odtąd. Dużo nawilżania i oleje. Loki powrócą, ani się nie spodziewasz kiedy ![]() Ale mam już zryty beret Nie wiem jak się nazywam ;P Magisterka ZUO |
|
|
|
|
#36900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

wakacje caly rok...ja w sumie poki co tez mam wieczne wakacje 
oczywiscie oliwka mamowa 

teraz chcę z tym walczyć, mam dużo wolnego, więc kiedy zacząć, jak nie teraz?

TŻ zaczęłam już za to ochrzaniać, chociaż to lubię
Ale i bez tego wszystkiego lubią się puszyć, najbardziej z tyłu. Włosy są szybko oklapnięte, zniszczone raczej bardzo nie są. Sprawdzałam końcówki i nie są ani troszeczkę porozdwajane, a u fryzjera byłam na pewno w zeszłym roku - chyba jesienią. Najgorzej jak miałam zajęcia laboratoryjne lub gabinetowe na uczelni i z pośpiechu wiązałam włosy gumką - wtedy zdarzało się, że moje włosy nie wyglądały po rozpuszczeniu
Istne nieszczęście, ale podejrzewam, że było to spowodowane zbyt dużą ilością środka stylizującego, bo ostatnio się ograniczyłam i po rozpuszczeniu wyglądały lepiej. I tak jak wspominałam: moje włosy lubią mi robić psikusy i często zdarza się, że z przodu pojawiają mi się "czeskie loki" czy jak je tam określić
Chodzi Ci o ten codziennik, który jest w normalnych wątkach, czy o coś innego?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)