Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 21:38   #3391
malinka_070190
Zakorzenienie

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dokładnie

i w sumie to mnie jakoś trzyma.. to, że udowodnię, że ja się nie myliłam i że nie będzie rozstania jak każdy mówił...
Powiem Ci, że ja jestem z Moim TŻ od ponad 4,5 roku, mieszkamy w tej samej wiosce, naprzeciwko siebie i każdy się smiał z Nas i dawali Nam miesiac razem. A teraz My się z nich smiejemy i udowodnimy im jak bardzo się mymili jak weźmiemy ślub.

heh dastin no to chociaz widzisz, że nie tylko Ciebie się czepia ale siostry też...

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:41   #3392
dastin
Zakorzenienie

[QUOTE=malinka_070190;2776 4420]Powiem Ci, że ja jestem z Moim TŻ od ponad 4,5 roku, mieszkamy w tej samej wiosce, naprzeciwko siebie i każdy się smiał z Nas i dawali Nam miesiac razem. A teraz My się z nich smiejemy i udowodnimy im jak bardzo się mymili jak weźmiemy ślub.

heh dastin no to chociaz widzisz, że nie tylko Ciebie się czepia ale siostry też...[/QUOTE]
no niby tak, tylko to jego czepianie się odbija się na wszystkich domownikach. W ogóle ostatnio zauważyłam, że jest coraz gorzej. On chodzi coraz badziej podminowany. Tylko patrzy na ręce, obserwuje, żeby coś dogryźć
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:42   #3393
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Nie mów, że to mama Twojego taty
Bo moja babka też się wtrąca w nie swoje sprawy a też mieszka daleko. Dwa tygodnie po tym jak straciłam pracę pytała się moich rodzicw cemu jeszcze niczego nie znalazłamBo ona w moim wieku to.... (i tu mogę wymieniać jej litanię co ona w moim wieku już robiła)
nie, to mama mojej mamy.. ale co do marudzenia jest identyczna jak jej zięć(czyt. mój tata). A co najlepsze ze wszystkich wnucząt to tylko ja jestem ta "inna".. Tak myślę, że może mnie w szpitalu podmienili i nie chce mi nikt powiedzieć i dlatego teraz inna jestem?
Cytat:
no niby tak, tylko to jego czepianie się odbija się na wszystkich domownikach. W ogóle ostatnio zauważyłam, że jest coraz gorzej. On chodzi coraz badziej podminowany. Tylko patrzy na ręce, obserwuje, żeby coś dogryźć
a może to kryzys wieku średniego? My z mamą mamy taką teorię na taty marudy jeśli chodzi o innych, bo o mnie to inna bajka i kryzys się nie zalicza...

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2011-06-26 o 21:44
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:43   #3394
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nauczysz sie, nauczysz. Wbrew pozorom tango to nie jest jakiś trudny taniec Mogę Ci dać darmową lekcję
Tylko że ja mam kopnięty błędnik i jak TŻ mną zarzuci to lecę... Do tego teraz w ogóle, przy tym moim przykurczu to ja se dużo mogę, ale z pewnością nie tańczyć
Chociaż to też zależy kto prowadzi, jak kumpel [ponoć instruktor salsy] wywijał ze mną po parkiecie to jakoś się nie wywaliłam, a z TŻ już prawie parę razy
Bo mnie naprawdę trzeba umieć poprowadzić

Ale jak będę u Ciebie w okolicy to chętnie wpadnę na lekcję
W ogóle chce wyciągnąć Kota na kurs tańca, bo się muszę roztańczyć przed weselem. On ma skończone jakieś tam towarzyskie, ale się zgodził
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:46   #3395
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
nie, to mama mojej mamy.. ale co do marudzenia jest identyczna jak jej zięć(czyt. mój tata). A co najlepsze ze wszystkich wnucząt to tylko ja jestem ta "inna".. Tak myślę, że może mnie w szpitalu podmienili i nie chce mi nikt powiedzieć i dlatego teraz inna jestem?
To się nazywa sprawiedliwość na ty świecie... Nie ma co się przemować takimi ludźmi. Jeżeli chodzi o moją babcię to puszczam w niepamięć co o mnie mówi... I tak tam nie jeżdżę więc niech sobie gada co chce. Ona ma swoje wyróżnione wnuki i ja na pewno do nich nie należę...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
a może to kryzys wieku średniego? My z mamą mamy taką teorię na taty marudy jeśli chodzi o innych, bo o mnie to inna bajka i kryzys się nie zalicza...
haha ja też mam z mamą taką teorię na mojego ojca
Stary 2011-06-26, 21:48   #3396
malinka_070190
Zakorzenienie

Ja tez musze się nauczyć tańczyć, bo jestem beztalenciem...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobrze piękne ja myka spać
Miłych snów życzę
Do jutra

30/30 shred
Stary 2011-06-26, 21:49   #3397
dastin
Zakorzenienie

W ogóle to jakiś czas temu myślałam, że chciałabym, żeby mój ojciec poprowadził mnie do ołtarza bo coś mi się takiego podoba ale po tym wszystkim co on robi - nie chcę. Zresztą pewnie i tak by się nie zgodzł, powiedział jakiś głupi komentarz i się wydarł...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Ja tez musze się nauczyć tańczyć, bo jestem beztalenciem...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dobrze piękne ja myka spać
Miłych snów życzę
Do jutra
Dobranoc
Stary 2011-06-26, 21:49   #3398
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To się nazywa sprawiedliwość na ty świecie... Nie ma co się przemować takimi ludźmi. Jeżeli chodzi o moją babcię to puszczam w niepamięć co o mnie mówi... I tak tam nie jeżdżę więc niech sobie gada co chce. Ona ma swoje wyróżnione wnuki i ja na pewno do nich nie należę...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

haha ja też mam z mamą taką teorię na mojego ojca
a ja też mojej za bardzo nie odwiedzam, bo nie chcę wchodzić pomiędzy nią a ukochanych wnuczków.. dobrze mi tak jak jest, przynajm,neij nikt mi nie mówi, że mam jakieś korzyści od niej

hehe to może faktycznie coś w tym jest

a co do tańca to też by mi się przydało kilka lekcji

malinka słodkich snów malinka Ci życzy

Cytat:
W ogóle to jakiś czas temu myślałam, że chciałabym, żeby mój ojciec poprowadził mnie do ołtarza bo coś mi się takiego podoba ale po tym wszystkim co on robi - nie chcę. Zresztą pewnie i tak by się nie zgodzł, powiedział jakiś głupi komentarz i się wydarł...
u mnie by było, że wymyślam i że inni będą mówić, że coś znów sobie w głowie ubzdurałam

Czas edycji: 2011-06-26 o 21:51
Stary 2011-06-26, 21:52   #3399
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
a ja też mojej za bardzo nie odwiedzam, bo nie chcę wchodzić pomiędzy nią a ukochanych wnuczków.. dobrze mi tak jak jest, przynajm,neij nikt mi nie mówi, że mam jakieś korzyści od niej

hehe to może faktycznie coś w tym jest

a co do tańca to też by mi się przydało kilka lekcji
Myslę, że ta teoria się nie sprawdza w jego przypadku bo to za długo trwa
Mi z Tż-tem też przydało by się kilka lekcji tańca

Dobra dziewuszki bo oczy mi się zamykają. Ja idę spać. Dobranoc wszystkim, kolorowych snów
Stary 2011-06-26, 21:54   #3400
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Myslę, że ta teoria się nie sprawdza w jego przypadku bo to za długo trwa
Mi z Tż-tem też przydało by się kilka lekcji tańca

Dobra dziewuszki bo oczy mi się zamykają. Ja idę spać. Dobranoc wszystkim, kolorowych snów
u mojego też to już jakiś czas trwa więc pewnie też moze się to sprawdzić

Dobranoc
Stary 2011-06-26, 21:56   #3401
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kora76 Pokaż wiadomość
Hej
Można się przyłączyć? My planujemy nasz ślub 17 sierpnia, bo wesele moich rodziców było 18 sierpnia, więc akurat w drugi dzień u nas będą obchodzić swoją 23 rocznice Ale z tymi terminami teraz ciężko, więc jak się uda załatwić, będę najszczęśliwsza na świecie
Pozdrawiam
Witam nową PM-kę 2013

Dziewczynki, przepraszam, że nie nadrabiam, ale dopiero wróciłam do Poznania i ledwo żyję, a tu trzeba jutro wstać o 6 Nie bijcie

Do jutra
Stary 2011-06-26, 21:58   #3402
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Witam nową PM-kę 2013

Dziewczynki, przepraszam, że nie nadrabiam, ale dopiero wróciłam do Poznania i ledwo żyję, a tu trzeba jutro wstać o 6 Nie bijcie

Do jutra
wybaczymy Ci tą małą nieobecność

Dobranoc
Stary 2011-06-26, 22:02   #3403
Linaewen
Zakorzenienie

Mój też ma kryzys, tylko u niego to się obajwia świrowaniem na temat jedzenia Co miesiąc nowa koncepcja...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-06-26, 22:08   #3404
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mój też ma kryzys, tylko u niego to się obajwia świrowaniem na temat jedzenia Co miesiąc nowa koncepcja...
z dwojga złego to duuużo lepsza opcja
Stary 2011-06-26, 22:13   #3405
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
z dwojga złego to duuużo lepsza opcja
Tylko wiesz, czepiliwość ma od zawsze, chociaż na o wiele mniejszą skalę .
Z drugiej strony można cholery dostać jak się robi obiad dla pięci osób, kazda ma swoje preferencje, a tu nagle w tym miesiącu tata ma koncepcję i nie ziemniaków... Dwie minuty przed nałożeniem obiadu...
Stary 2011-06-26, 22:19   #3406
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, czepiliwość ma od zawsze, chociaż na o wiele mniejszą skalę .
Z drugiej strony można cholery dostać jak się robi obiad dla pięci osób, kazda ma swoje preferencje, a tu nagle w tym miesiącu tata ma koncepcję i nie ziemniaków... Dwie minuty przed nałożeniem obiadu...
No tak, to na pewno może być denerwujące, nie przeczę, ale chyba jednak wolałabym taką opcje

wszystkie pouciekały to i ja znikam... Dobranoc

Czas edycji: 2011-06-26 o 22:29
Stary 2011-06-27, 06:11   #3407
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Kochane mogę prosić o wasze niezawodne kciuki dla mojego TŻ?

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 06:44   #3408
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Oczywiście

No i wyspana
Czekam na wyniki tego konkursu klikaczowego z Oriflame z niecierpliwością.

Widzę, że żalicie się tu na swoim ojców. Mój też się lubi poczepiać, ale nie chce mi się o tym nawet gadać

Chyba jednak z TŻ bierzemy kamerzystę i chcielibyśmy podpisać umowę do połowy lipca, bo potem już 200zł więcej.
Nie bierzemy żadnego z tych co robią te cudowne filmy, bo zwyczajnie nie stać nas na zapłacenie komuś 5000zł.

Ahh coraz częściej marzę ostatnio o tym biznesie, sklepiku ze sztuczną biżuterią Ile ja bym dała, by było to możliwe i żeby dawało to jakąś kasę

Póki co - zapisuje się na prawo jazdy. Dlatego też musiałam sprzedać aparat. Uświadomiłam sobie, że w przyszłym roku kończę studia (licencjat), więc jeśli znalazłabym pracę gdzieś dalej, to mogę się poruszać tylko samochodem. Dlatego te wakacje są ostatnią szansą na zrobienie prawka. Najważniejsze to w wakacje wyrobić się z wykładami - trwają stanowczo za długo. 6 tygodni. Jazdy mogę już robić nawet w trakcie roku akademickiego

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 06:50   #3409
kora76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Oczywiście

No i wyspana
Czekam na wyniki tego konkursu klikaczowego z Oriflame z niecierpliwością.

Widzę, że żalicie się tu na swoim ojców. Mój też się lubi poczepiać, ale nie chce mi się o tym nawet gadać

Chyba jednak z TŻ bierzemy kamerzystę i chcielibyśmy podpisać umowę do połowy lipca, bo potem już 200zł więcej.
Nie bierzemy żadnego z tych co robią te cudowne filmy, bo zwyczajnie nie stać nas na zapłacenie komuś 5000zł.

Ahh coraz częściej marzę ostatnio o tym biznesie, sklepiku ze sztuczną biżuterią Ile ja bym dała, by było to możliwe i żeby dawało to jakąś kasę

Póki co - zapisuje się na prawo jazdy. Dlatego też musiałam sprzedać aparat. Uświadomiłam sobie, że w przyszłym roku kończę studia (licencjat), więc jeśli znalazłabym pracę gdzieś dalej, to mogę się poruszać tylko samochodem. Dlatego te wakacje są ostatnią szansą na zrobienie prawka. Najważniejsze to w wakacje wyrobić się z wykładami - trwają stanowczo za długo. 6 tygodni. Jazdy mogę już robić nawet w trakcie roku akademickiego
Mój licencjat też za rok i też teraz chce zacząć robić prawko

A tak w ogóle dziewczyny, to macie już zarezerwowane wszystko? tzn. sale, zespół/dj, kamerzyste itd.??
kora76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 06:52   #3410
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle dziewczyny, to macie już zarezerwowane wszystko? tzn. sale, zespół/dj, kamerzyste itd.??
My mamy salę, zespół, fotografa i chcemy kamerzystę teraz rezerwować
Woleliśmy zarezerwować szybciej, bo wtedy mamy gwarancje ceny, w 2012 czy 2013 usługi mogą, a raczej bedę droższe

Dziewczyny, nie wiecie gdzie można kupić folię bąbelkową??

Stary 2011-06-27, 07:32   #3411
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Nadrobiłam w końcu
Widzę, że narzekacie na rodziców, a raczej ojców. Kurcze mój się nie wtrąca, ale ma wszystko w d.pie. Jak skończyłam licencjat, nawet nei spytał się jak egzamin, czy zdałam, na jaką ocenę. Miałam nadzieję, że chociaż tym się zainteresuje, ale gdzie tam. Na szczęście się w nic nie wtrąca, ale też nic go nie interesuje. Nie szanuje tego, że ktoś posprząta. Najbardziej smiać mi się chce jak moja babcia, która z nami mieszka, chodzi o kulach, ma 87 lat, a robi mu herbatki i kawki. Kurcze ile ja razy się na kłóciłam z nim, że ma do mnie nie wchodzić z papierosem, bo ja jakby mieszkam w osobnym mieszkaniu i na mojej stronie nie pozwalam palić, poza tym przy astmie sie zdarza, że się duszę od tego, ale do niego to nie dociera.
Mama jest kochana, ale czasem mnie boli to, że nie wiem jakbym się starała, to i tak moja starsza siostra jest lepsza.

TŻ na szczęście może u mnie nocować. Zresztą zaczął to robić bardzo szybko ze względu na brak dojazdu. Zimą musiał 20 km jeździć na rowerze, a mogliśmy sie wtedy widywać średnio raz na 2 tygodnie bo on pracował na 12 godzin i do tego przeszło godzinę trwał powrót do domu i do tego uczył się zaocznie w technikum. Więc ciężko było. Teraz można powiedzieć, że już mieszka u mnie.

Jeśli chodzi o prawko to na prawdę przydatna rzecz i lepiej jeszcze w tym roku je zrobić, bo od przyszłego roku będzie gorzej i podobno a być czasowe, a nie na stałe jak w tym roku.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
My nic jeszcze nie mamy zarezerwowane. W tym tygodniu chcemy jechać w końcu obejrzeć tą świetlicę, a jak nie to w lipcu musimy salę zamówić.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 07:34   #3412
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
jasne
Cytat:

ja nie mam nic
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
My mamy salę, zespół, fotografa i chcemy kamerzystę teraz rezerwować
Woleliśmy zarezerwować szybciej, bo wtedy mamy gwarancje ceny, w 2012 czy 2013 usługi mogą, a raczej bedę droższe

Dziewczyny, nie wiecie gdzie można kupić folię bąbelkową??
ojej z tą folią to Ci raczej nie pomogę

A tak w ogóle to dzień dobryMiałam iść dzisiaj na próby wątrobowe ale nie zdążyłam, pójdę jutro. Jak na razie pogoda u mnie taka sobie. Zapowiadali ładnie i gorąco ale jakoś tego nie widać
Stary 2011-06-27, 07:38   #3413
FlightlessBird
Zakorzenienie

Słyszałam właśnie, że mają się zmienić warunki zdawania prawa jazdy.

Mój tata tak jak u Ciebie mu_minka1988 - niczym się nie interesuje. Tak było od zawsze. O sesję ostatnio się spytał - ile mam egzaminów. Zdziwił się jak usłyszał, że ja już PO... No i najbardziej drażni mnie jak nagle mu się odmienia i się czepia

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:

ojej z tą folią to Ci raczej nie pomogę

A tak w ogóle to dzień dobryMiałam iść dzisiaj na próby wątrobowe ale nie zdążyłam, pójdę jutro. Jak na razie pogoda u mnie taka sobie. Zapowiadali ładnie i gorąco ale jakoś tego nie widać
U mnie ciepło, ale nie upalnie. Podobno po południu ma być u mnie nawet 28stopni. Zobaczymy. A nad wodę i tak bym nigdzie nie jechała, po 1 okres, po 2 TŻ na 12 do pracy jak już pisałam...

Kurcze,a potrzebuje tej folii żeby owinąć paczkę z aparatem.

A na próby wątrobowe uciekaj jutro!

Stary 2011-06-27, 07:47   #3414
kora76
Raczkowanie

A już myślałam, że tylko ja niczego nie zarezerwowałam

A folia bąbelkowa to może w jakimś sklepie papierniczym, albo czasem na poczcie mają
kora76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 07:50   #3415
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
A już myślałam, że tylko ja niczego nie zarezerwowałam

A folia bąbelkowa to może w jakimś sklepie papierniczym, albo czasem na poczcie mają
też pomyślałam o poczcie
Stary 2011-06-27, 07:53   #3416
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
też pomyślałam o poczcie
No właśnie u mnie nie ma... Ale podobno w sklepach budwolanych typu Obi są. Mam nadzieję, że nie duże.

Stary 2011-06-27, 08:32   #3417
agunineczka
Zakorzenienie

Heeej

kora76 ja też jeszcze nic nie mam.... Ale chcemy sie pobrać u Tża w mieście, czyli mamy jeszcze trochę czasu..

W ogóle jaka piękna pogoda! Chyba pojadę sobie nad morze, tylko ciekawe czy tam nie będzie wiało za mocno?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 08:50   #3418
malinka_070190
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ale u mnie piękna pogoda hihi
Ja cały czas marze o tym żeby Mój Tata prowadził mnie do ołatarza
I wiem, ze tak będzie
Ja też miałąm bardzo dużo trudnych chwil z Moim tatą, był alkoholikiem... Tzn nadal jest, bo alkohollikiem zosyaje się do końca życia, no ale od kilku dobrych lat nie pije. Teraz jest naprawdę kochanym człowiekiem.;*

mu_minka będę 3mać kciuki

My też jeszcze nie mamy nic zarezerwowane, będziemy szukać i załątwiać jak na urlop pojedziemy do Polski. Tylko mam nadzieję, ze nie będzie to dopiero w grudniu...

Dziś teściowa przyjeżdża na tydzień do nas...

30/30 shred
Stary 2011-06-27, 08:55   #3419
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość

Dziś teściowa przyjeżdża na tydzień do nas...

Wow.. A jakie masz kontakty z teściowa?
Stary 2011-06-27, 09:00   #3420
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Wow.. A jakie masz kontakty z teściowa?
Hmm... dobry nawet jej się nie obawiam ale najmłodszy brat TŻ ma 16 lat
i za dużo sobie pozwala i boje się, że nie wytrzymam i wybuchne;/

30/30 shred
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości