Zakopane - noclegi i nie tylko - wątek zbiorczy - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 14:07   #331
Ago18
Rozeznanie

Dot.: Zakopane-fajne knajpki,restauracje:)

Witajcie ja właśnie wróciłam z podróży poślubnej w Zakopanem. Oh tych knajpek jest dużo... ja osobiście stołowałam się w Kurczaku, nazwa mało zachęcająca, ponieważ od razu kojarzy się z barem szybkiej obsługi i fast foodem. W środku jest jednak przyjemna góralska atmosfera, gra regionalna muzyczka, kelnerki chodzą w góralskich strojach, jedzenie dobre, lecz nie jakieś MEGA ( może dlatego, że ja dobrze gotuję i żeby mnie coś zaskoczyło musi być to coś naprawdę wykwintnego), placek po zbójnicku, jest bardzo dobry duże kawałki mięsa zestaw surówek jest naprawdę duży, bo składa się z dwóch ogromnych placków cena przyzwoita 22 zł, reszta dań ok ciepłe chodź raz były takie sobie. Ceny też przystępne obiad można zjeść już za 17 zł. Co mnie zdziwiło w tym i innych barach, że pieniążki zostawia się w "koszyczku" i się odchodzi, dla mnie masakra jakaś, bo co ja sobie odejdę a ktoś czmychnie kasę i jak to tak?? Ale nie mój problem. W czasie takim jak np skoki był tam duży ruch kelnerki się gubiły... no ale to tylko lidzie. Polecam jeszcze siuchajsko na krzeptówkach ok 2,5 km od krupówek, drogo - ale klimatycznie, kelnerzy troszkę natrędtni bo co chwila chodzili i się pytali czy coś jeszcze, co mnie potwornie irytuje... sołas holny jest piękny ale.. ciężko tam trafić... jednakże polecam, grzane winko bomba. Ogólnie zakochałam się w Zakopanem tam nawet zwykła herbatka na Krupówkach smakuje inaczej... Nie polecam jedanak wybierania się w sezonie.. ja byłam w czasie skoków narciarskich i masakra. Hałas szum ludzi.... jak na dworcu lub targu w dzień handlowy.
Ago18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 00:03   #332
Moly_K
Raczkowanie

Jak jestem w Zakopanem to zawsze wpadam do Chatki Puchatka, idąc w górę Krupówkami po lewej stronie. Trzeba się dobrze rozglądać bo jest schowana w wąskiej uliczce. Można tam zjeść dobrze i niedrogo.
Moly_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 11:04   #333
pumas
Zakorzenienie

A ja mam pytanie: kto z was wie, jak nazywa się knajpka z pysznym jedzeniem, od krupowek skreca się przed mostkiem w prawo i po prawej stronie nieopodal ona sie znajduje. ?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 20:22   #334
anielaa90
Raczkowanie

Ja osobiście polecam Karczmę "Góralsko Izba" Super miejsce, wspaniały klimat... Pamiętam, że góralska kapela przygrywała wieczorami. Jedzenie smaczne i niedrogie. Co roku z przyjemnością wracam do tej karczmy Chętnie też wybiorę się do oferowanych przez Was miejsc Pozdrawiam
anielaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 19:58   #335
kasienkaa1989
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Zakopane Noclegii !!!!!

Witam

Chciałabym podzielić się z Wami bardzo fajnym miejscem do zakwaterowania w Zakopanem.
Willa Cyrlanka:
http://www.noclegi.zakopaneonline.pl...d=689&opis=tak
Byłam tam rok temu, i w lutym tego roku. Bardzo ładny pensjonat, atrakcyjne ceny i przesympatyczna właścicielka, z która można dogadać się w każdej sprawie. Mój pobyt trwał 5 dni. Nie mogę powiedzieć złego słowa o tym miejscu Trzeba dodać, że Pani Krystyna świetnie gotuje. Pokoje zadbane, czyste, niedawno remontowane. Na pewno nie raz tam wrócę. Polecam!

Pamiętaj, że minuta gniewu odbiera ci sześćdziesiąt sekund szczęścia.

kasienkaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 15:53   #336
nikama2
Przyczajenie

Osobiście mogę polecić Owczarnię na Krupówkach. Odwiedziliśmy to miejsce latem 2010 z moim TZ- em i muszę powiedzieć , że jestem oczarowana. Po wejściu do lokalu i wybraniu stolika natychmiast był przy nas przesympatyczny kelner, który z uśmuechem podał kartę i zapalił świecę na stole.Za to pierwszy mega +. Później nie było gorzej. Zamówiliśmy jakieś danie z baraniny z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami - niebo w gębie. Zgodnie stwierdziliśmy, że to byla najlepsza zasmażana jaka w życiu jedliśmy może brzmi to przesadnie, ale naprawdę baaardzo nam smakowała.Dodatkowym plusem była cena- nie wygórowana. Podsumowując wyszliśmy stamtąd bardzo zadowoleni zostawiając sowity napiwek

Edytowane przez nikama2
Czas edycji: 2011-03-20 o 15:55
nikama2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 21:36   #337
maadziulek91
Zadomowienie

Dot.: Zakopane Noclegii !!!!!

a ja mam troche inne pytanie..
za tydzien wybieram sie do Poronina na 3 dni .. taki romantyczny wypad z chłopakiem..
i kompletnie nie znamy sie górach.. szlakach.. moglibyscie nam jakos zaplanowac ten wypad?
w sensie zaproponowac jakis mily fajny szlak w okolicach poronina i ogólnie jakies atrakcje..
byłabym wdzieczna
Stary 2011-03-30, 21:19   #338
klaudens
Zakorzenienie

poronin
z poronina jeżdzą busy do centrum, wiec pierwszego dnia jedźcie sobie, ale można też się przejść pieszo, rozruszać się zaliczycie krupówki, możecie wjechać/wejść na gubałówkę bo blisko stamtąd
następnego dnia znowu do centum a stamtąd busem do jakiejś dolinki chochołowska lub kościeliska,a potem idziecie pieszo oczywiście
trzeciego dnia znowu do centrum i stamtad pod szlak morskiego oka
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 00:37   #339
Sasni
Raczkowanie

Nie chciałam zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj... Nie wiecie może czy knajpy, restauracje w Zakopanem są normalnie otwarte w święta wielkanocne? Planujemy się wybrać z TŻem, do pokoi bez kuchni i nie chcielibyśmy umrzeć z głodu
Sasni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 11:41   #340
travellerka
Raczkowanie

Czy któraś z Was miała do czynienia z Willą Juna?
http://www.urlopwpolsce.pl/zakopane/willajuna/
Szukam czegoś spokojnego, poza centrum Zakopanego, na fajnym poziomie.
Albo może znacie inne podobne miejsca?

_________________________ _

Oceniam książki na http://www.biblionetka.pl/
Podróżuję z: http://www.urlopwpolsce.pl/
Czytam recenzje http://krytycznymokiem.blogspot.com/
Poszukuję ciekawych blogów turystycznych.

Edytowane przez travellerka
Czas edycji: 2013-01-18 o 12:04
travellerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 12:53   #341
motyl691
Przyczajenie

My zawsze jemy w Zapiecku! Rewelacyjne miejsce! I taaaakie smaczne dania! Wieczorami gra kapela góralska z klasą. Czasem trzeba się ustawić w kolejce bo lokal jest nieduży, a ludziska wiedzą co dobre Jednak warto tam poczekać. Lokal jest na Krupówkach, jakieś 200m poniżej tego mostka, po lewej stronie patrząc w górę.
motyl691 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 17:39   #342
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

odświeżam wątek
przeczytałam wszystkie posty i spisałam sobie polecane knajpki

a możecie polecić jeszcze jakąś knajpkę poza Krupówkami, gdzie nie ma tłoku i można smacznie zjeść??

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 23:34   #343
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

hej, czy był ktoś w Ośrodku Wypoczynkowym "Pod Czarnym Borem"??
http://www.podczarnymborem.pl/
czy możecie coś napisać o ośrodku?? jakie wrażenia po pobycie, jak pokoje, jedzenie??

Stary 2011-06-27, 00:06   #344
hiacynta85
Raczkowanie

A był ktoś może tutaj http://www.wiktoria-zakopane.pl/ ?
hiacynta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 17:13   #345
emka24
Raczkowanie

Tylko nie Wiktoria!!! Prowadzą ją co prawda mili państwo, ale zupełnie nie radzą sobie z czeredą nietrzeźwej młodzieży hałasującą nawet do wczesnych godzin rannych. Jeśli ktoś lubi ciszę i spokój, niech omija ten pensjonat szerokim łukiem.
emka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 22:06   #346
ania077
Raczkowanie

Dot.: Zakopane- welcome to...

Na początku chciałabym się dowiedziec, czy są tu jakieś osoby, które znają Zakopane jak własną kieszeń wybieram się tam na wakacjach ( ale dopiero w sierpniu). Niestety tylko na jeden dzień, góra dwa. Jeżeli zależałoby to ode mnie to zostałabym tydzień, bo wiem, jak tam jest przepięknie. Niestety. Byłam w Zakopanym do tej pory jeden raz, bardzo dawno temu i pamiętam tylko zarys miasta Tym razem chciałabym postawic na zwiedzanie miasta, niż spacery po górach. Wątpię, żeby udało mi się dotrzec do Morskiego Oka i naprawdę żałuję, ale zależy mi na innych rzeczach. Chciałabym odwiedzic takie miejsca jak : Krupówki, Gubałówkę, Harendę ( willę Jana Kasprowicza), Dolinę Kościeliską, cmentarz na Pęksowym Brzyzku, Jaszczurówkę, teatr Witkacego. Chciałabym się dowiedziec, czy to w ogóle jest realne z siebie mogę dodac, że zrobię wszystko żeby to zobaczyc czy ktoś się orientuje jak najlepiej byłoby mi zaplanowac zwiedzanie, od czego zacząc, ile te obiekty są od siebie oddalone... Bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrac, a od dwóch dni nie robię nic innego jak rycie w internecie
A może jeszcze coś warto zwiedzic ??? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc ...
ania077 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 12:05   #347
hiacynta85
Raczkowanie

co takiego tam się działo?
hiacynta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 18:27   #348
Enchante
Raczkowanie

Ja mogę polecić willę Basieńka, byłam co prawda 3 lata temu, ale miło wspominam. Spokojnie, miło i pyyyyyszne jedzonko

Enchante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 18:55   #349
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez hiacynta85 Pokaż wiadomość
co takiego tam się działo?
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że takie dzieciaki na pewno grzecznie nie śpią w łóżeczkach, tylko imprezują do późnych godzin

Stary 2011-07-12, 17:57   #350
maadziulek91
Zadomowienie

A ja polecam "Wille u Anny" czy jakos tak w Poroninie. Przemili gospodarze, super pokoje i wysmienite jedzonko..
Stary 2011-07-13, 10:29   #351
emka24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że takie dzieciaki na pewno grzecznie nie śpią w łóżeczkach, tylko imprezują do późnych godzin
Niestety, tak właśnie było. Zwróciłam się z prośbą o interwencję do gospodarzy, ale to nic nie dało, bo właściciel dał przyzwolenie na takie zachowanie. Wiadomo, liczy się kasa...
emka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 16:18   #352
zua
Wtajemniczenie

Może ktoś polecić tani nocleg? Do 30 zł. Niekoniecznie w Zakopanem, może być w okolicach.
zua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 16:27   #353
Malla
Nie depcze krokusów

Google
Stary 2011-07-18, 00:03   #354
zua
Wtajemniczenie

chciałam aby ktoś polecił coś sprawdzonego, a nie pisał gdzie szukać, bo to wiem
zua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 00:29   #355
Malla
Nie depcze krokusów

Do 30 zł to niemożliwość, a poza tym są rezerwacje, więc nawet jak teraz zadzwonisz w polecane miejsce, to pewnie na najbliższy miesiąc nie będzie już miejsc.
Stary 2011-07-18, 10:20   #356
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Za 30 zł nic nie znajdziesz
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 10:30   #357
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Dot.: Zakopane- welcome to...

Cytat:
Napisane przez ania077 Pokaż wiadomość
Na początku chciałabym się dowiedziec, czy są tu jakieś osoby, które znają Zakopane jak własną kieszeń wybieram się tam na wakacjach ( ale dopiero w sierpniu). Niestety tylko na jeden dzień, góra dwa. Jeżeli zależałoby to ode mnie to zostałabym tydzień, bo wiem, jak tam jest przepięknie. Niestety. Byłam w Zakopanym do tej pory jeden raz, bardzo dawno temu i pamiętam tylko zarys miasta Tym razem chciałabym postawic na zwiedzanie miasta, niż spacery po górach. Wątpię, żeby udało mi się dotrzec do Morskiego Oka i naprawdę żałuję, ale zależy mi na innych rzeczach. Chciałabym odwiedzic takie miejsca jak : Krupówki, Gubałówkę, Harendę ( willę Jana Kasprowicza), Dolinę Kościeliską, cmentarz na Pęksowym Brzyzku, Jaszczurówkę, teatr Witkacego. Chciałabym się dowiedziec, czy to w ogóle jest realne z siebie mogę dodac, że zrobię wszystko żeby to zobaczyc czy ktoś się orientuje jak najlepiej byłoby mi zaplanowac zwiedzanie, od czego zacząc, ile te obiekty są od siebie oddalone... Bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrac, a od dwóch dni nie robię nic innego jak rycie w internecie
A może jeszcze coś warto zwiedzic ??? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc ...
cmentarz na Pęksowym znajduje się blisko Krupówek, teatr Witkacego oraz Harendę uda Ci się zwiedzić jednego dnia, co z Gubałówką ? Chcesz wejść czy wjechać ? Polecam wejście od strony targu i wjazdu rmf czarny szlak, ale wchodzi się dobrze, pod warunkiem że będziesz miała wygodne buty, a nie jak nie które turystki japonki
Jaszczurówka znajduje w innej dzielnicy Zakopanego, ale bez problemu uda się tam dojść na piechotę. Wygodniej byłoby Ci zobaczyć Olczyską polanę - kawałek do przejścia od Jaszczurówki niż wracać do Zakopanego i jechać busem do Doliny Kościeliskiej.
No chyba że w ciągu jednego dnia zobaczysz całe Zakopane + Jaszczurówkę to wtedy można jechać do Kościeliskiej

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 14:43   #358
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

W okolicach Zakopanego i do 30zł by znalazła, tylko pewnie pokój bez łazienki i np. wieloosobowy (choć czasem znajdzie się i o tym lepszym standardzie). Tylko problem czy zrobi to teraz.

zua jakbys chociaż zaczęła szukać miesiąc wcześniej. Jednak nie trać nadzieji i próbuj, a może się uda. Zdarza się, że właściciele mają lukę np. 3-4 dniową pomiędzy przyjazdami turystów, i może się wtrafisz.. Nam się akurat tak udało jechać rok temu, świętować kolejną z rocznic, do Zakopanego (tylko mieliśmy większy budżet). Po powrocie z nad morza, około 26-27 lipca, zarezerwowaliśmy świetny pokój już od 6 sierpnia!

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2011-07-18 o 14:48
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 16:08   #359
ejna
Raczkowanie

GG do ejna

ja byłam w Zakopanym na początku lipca willa Tatrydom na ul Wojciecha Brzegi do centrum ok 25min polecam- czyściutko, miła właścicielka nocelg 55 zł
w tamtym roku w zimie mieliśmy nocleg na Olczy troszke dalej od centrum willa Swoboda bodajże źle nie było ale do końca nie byłam zadowolona

wybieramy się we wrześniu jeszcze ale to już bez rezerwowania czegokolwiek
bo nie chcemy być uzależnieni od rezerwacji na dany termin tylko chcemy trawić na ładna pogodę ( szybka akcja= ładna pogoda= jedziemy )
Stary 2011-07-18, 19:09   #360
anielaa90
Raczkowanie

Wiecie coś o pokojach gościnnych "Teresa" u pani Marii Dziewickiej? Po raz pierwszy jadę do tej Pani i nie wiem czego się spodziewać (jaka jest właścicielka, czy pomocna itp)

Polecam natomiast noclegi "U Tadka" w Poroninie. Ceny przystępne, pokoje sympatyczne, miejsce do gry w siatkówkę, sporo zieleni.
anielaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości