Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 22:46   #3541
_Matilde_
Biała Dama

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Lub też wydać napój bez kubka. To te niemiłe niespodzianki.
Czasami jest opcja bez kubka, żeby podstawić swój. A my mamy na piętrze automat, który żeby przyjął monetę, trzba go nią najpierw pogłaskać (namagnesowuje się wtedy czy cuś - oczywiście to nieoficjalna instrukcja). Porysowaliśmy już cały bok maszyny Trudno, inaczej wypluwa całą wrzuconą kasę

@muszynianka, znam wielu ludzi, którzy nie piją herbaty - są przekonani, że jest niezdrowa. W pewnym sensie zalicza się do używek i podobnież zmniejsza płodność u kobiet

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:56   #3542
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Czasami jest opcja bez kubka, żeby podstawić swój.
Tak, wiem. W tym przypadku automat był niesprawny.
Stary 2011-06-26, 23:08   #3543
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja nie piję herbaty, bo mi zwyczajnie nie smakuje. A po wielu herbatach mam jeszcze odruch wymiotny
Znajomi się już przyzwyczaili do tego, że nie piję herbaty. A ja do tego, że wielu z nich nie pije kawy, którą ja uwielbiam
Stary 2011-06-26, 23:23   #3544
reverse
Zadomowienie

Herbata jest pyszna Za to nie potrafię zrozumieć jak komuś może smakować piwo/kawa bez mleka/alkohol w ogóle. Dla mnie to jest takie niedobre, że jak mam wypić kieliszek szampana np. na weselu, to się krzywię jak po zjedzeniu cytryny Ale wiem, że każdy ma inny smak

Za to dziwi mnie i denerwuje, jak nie chcę czegoś jeść, a od rodziny słyszę: "Dzieci w Afryce głodują, a ty nie jesz.../Ludzie kiedyś z głodu umierali, a ty jedzenie marnujesz./Zobaczysz, jeszcze kiedyś przyjdzie taki głód, że wszystko zjesz!"
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 23:24   #3545
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle denerwują automaty z kawą, bo to, co jest w nich podawanych kawę przypomina tylko kolorem... Bo smakiem to na pewno nie
Nie wiem jak niektórzy potrafią codziennie pić po 2-3 kawy z takiego automatu
Ja jak jestem na uczelni to jedna taka jest obowiązkowa :P Ale ja biorę Neskę kapuczino z czekoladą I mi chodzi właśnie o smak i dawkę cukru
Ogólnie kawy nie pijam.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
A ja w ogóle herbaty nie lubię
-jak można nie lubić herbaty?!
no, można ;p
Jak można nie lubić truskawek?!

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
No, a na psychologię albo specjalizacje psychiatryczna ludzie idą tylko dlatego, "że sami sobie z sobą nie radzą i chcą wiedzieć co im jest". Też popularny pogląd.
Wbrew pozorom takich osób jest całkiem sporo
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 23:50   #3546
Sondrina
BAN stały

Cytat:
No vixen nie mowię że jest zdrowa ale Sondrina tutaj sypała mądrościami że to bomby kaloryczne - nie, nie są to bomby
Nie wiem, jak wspomniana przez Ciebie woda, nie znam jej, ale mam na myśli te wszystkie Żywiec i Nałęczowianki cytrynowe, truskawkowe, jabłkowe one akurat mają sporo, zwróciłam kiedyś uwagę w sklepie na skład, to mi się słabo zrobiło. Nie dość, że to kaloryczne, to na dodatek ilość chemii zatrważa... Poza tym słyszałam od wykładowcy, jak robi się te "smaki" i odechciewa mi się ich...
Wiem, że są takie wody jak te z aloesem, różą, wiśnią (taka różowa), które kalorii mają mało, ale za to acesulfam zawierają w swoim składzie, więc możliwe, że ta o której mówisz, rzeczywiście ma mniej kalorii, bo jest słodzona słodzikiem. Ale to, że nie ma prawie w ogóle kalorii, nie oznacza, że jest bez wpływu na Twoją wagę, bo chemia zawarta w owych produktach, może zatruwać twój organizm i wpływać na metabolizm. Oczywiście nie twierdzę, że rzeczona przez ciebie woda tak wpływa, bo jej zwyczajnie nie znam i nie wiem, co tam ma w składzie.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Ja z kolei nie znoszę kawy i nie jem słodyczy ani niczego, co jest dosładzane, ale to dopiero gdzieś tak od 2 lat. Jak byłam na praktykach zawodowych, to nikt nie umiał zrozumieć, ze na drugie śniadanie nie mam ochoty jeść ciasta, czekoladek i popijać tego kawą. Kawy nie znoszę, mdli mnie na sam zapach, czasami wręcz dostaję odruchu wymiotnego. Mam tak odkąd pamiętam. Jak byłam mała, to jak rodzice parzyli sobie kawę i poczułam ten zapach, to dostawałam odruchu wymiotnego i miałam łzy w oczach. Teraz mi to trochę przeszło, owszem dalej mi mdło, nieprzyjemnie, ale nie zanoszę się tak, jakbym miała dostać torsji. I denerwuje mnie, jak ktoś każe mi pić kawę, bo powinnam spróbować, bo jak można być dorosłą i nie pić, bo to taki zwyczaj, bo dłużej się na niej będę uczyć... Moja ciocia, jak przyjeżdża do nas, to próbuje mnie na siłę zmusić.
A co do słodyczy, to kiedyś uwielbiałam je i jadłam batoniki, ciasteczka, chipsy, czekoladki, potem je odstawiłam, bo zrobiłam się za gruba, przestałam włazić w swoje ciuchy. Początkowo było ciężko, ale potem poczułam nowe smaki i teraz jak są jakieś urodziny i zjem kawałek tortu, to jest mi tak niedobrze, że odechciewa mi się wszystkiego co zawiera cukier. Podejrzewam, że mój organizm się odzwyczaił od cukru, bo nic takiego normalnie nie jem. Pewnie, jakbym zjadła raz, drugi, trzeci, to by mnie przestało mdlić, a zaczęło smakować
Ale też słucham, że nic z życia nie mam, bo jak można nie jeść ciast itp.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 23:55   #3547
carpaibex
Zakorzenienie

Ja nie lubuję się w alkoholu i dziwię się ludziom, ktorzy nie mogą tego zaakceptować.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 00:05   #3548
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Ja też na swojej nie byłam. Nie lubię tego typu imprez, więc po co miałam iść? I jeszcze 400 zł bulić za zmarnowany wieczór?
Wiecznie słyszałam, że "będę żałować", "że studniówka jest niezapomniana", "że to jeden taki dzień w życiu" i w ogóle. Czułam się jakbym normalnie na własny ślub nie szła
Jak na razie nie żałuję, że nie poszłam na koszmarną imprezę, na której z muzyki było tylko marne techno, a w menu nie było żadnego dania dla wegetarian
ja byłam, ale jakoś zachwycona nie byłam No do przeżycia, taka sobie impreza.

W sumie nawet nie wiem jak się to stało, że poszłam na tą studniówkę. aż sobie przypomnieć muszę.

A z wegetariańskiego jedzenia dostałam rybę A nawet sojowego kotleta i tak bym nie zjadła, kto wie w jakim to tłuszczu pływało

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 00:11   #3549
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
ja byłam, ale jakoś zachwycona nie byłam No do przeżycia, taka sobie impreza.

W sumie nawet nie wiem jak się to stało, że poszłam na tą studniówkę. aż sobie przypomnieć muszę.

A z wegetariańskiego jedzenia dostałam rybę A nawet sojowego kotleta i tak bym nie zjadła, kto wie w jakim to tłuszczu pływało
Też mnie zawsze dziwi, że na wszelkich imprezach podaje się same mięsne potrawy, ryby też nie tknę, bo nie jem żadnych żywych stworzeń. Płaci się za studniówkę, jakiś bal co najmniej 300 zł i dostaje się same mięsne specjały, a przecież nie każdy lubi mięso, nie każdy może je jeść, no i zdarzają się wegetarianie, więc szkoda że na ileś tam potraw, nie ma ani jednej sałatki bez mięsa. Dlatego nie lubię imprez zorganizowanych, wolę organizowane przez znajomych. Na grillu u przyjaciela zawsze mogę liczyć na grillowane warzywka A jak impreza składkowa, to każdy coś przynosi, ja zazwyczaj przynoszę jakieś sałatki i jest okej
Stary 2011-06-27, 00:12   #3550
muszynianka
Zakorzenienie

o właśnie ja piwa nie znoszę... odkąd spróbowałam, 5 lat temu?
słyszałam
-aaa młoda jesteś polubisz
teraz słyszę
-bo ty baba jesteś to jak masz lubić

nie nie nie piwo nie jest dla mnie, absolutnie ;p
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 00:18   #3551
Sondrina
BAN stały

Cytat:
słyszałam
teraz słyszę

Ja też nie znoszę piwa, jest dla mnie zbyt gorzkie, nie smakuje mi. Jak ktoś mnie dobrze nie zna, to ma mnie za alkoholiczkę, bo jak już coś piję, to czystą wódkę, a nie piwo. Ale wódka mi lepiej wchodzi i na drugim dzień po niej nie choruję, choćbym i pół litra wypiła, a po piwie, nawet jednym, boli mnie głowa.
Stary 2011-06-27, 00:18   #3552
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
słyszałam
teraz słyszę

Ja lubię piwo. Głównie piwa smakowe.
Ale nie lubię piwa na imprezach... Często jeszcze nie zdążę piwka dopić, a już do toalety muszę biec. A wiadomo jak jest z dostępnością toalet na wielu imprezach
Poza tym piwo mnie rewelacyjnie znieczula
Stary 2011-06-27, 00:24   #3553
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Ja lubię piwo. Głównie piwa smakowe.
Ale nie lubię piwa na imprezach... Często jeszcze nie zdążę piwka dopić, a już do toalety muszę biec. A wiadomo jak jest z dostępnością toalet na wielu imprezach
Poza tym piwo mnie rewelacyjnie znieczula
Też tak mam. Raz już raz się załatwię to potem muszę lecieć do toalety co jakieś 20 minut

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 08:43   #3554
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja też nie cierpię smaku piwa i też słyszę komentarze o alkoholiczce, jak mówię, że już wolę czystą Drinków samemu robionych też nie lubię, bo zazwyczaj proporcje soku do wódki to 50:50..
Truskawek też nie lubię, przez co zostałam ostatnio uznana za kosmitkę

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:46   #3555
201610310857
Konto usunięte

a ja tam piwo lubię, ale nienawidzę win, i po prostu jest mi niedobrze od samego zapachu

Strasznie, ale to strasznie dziwi mnie zachowanie mojej znajomej. Dodam, że dodatkowo doprowadza mnie to do szału.
Otóż, nigdy, ale to nigdy w życiu nie usłyszałam pochlebnej opinii na temat kogokolwiek, nigdy nie usłyszałam, że ktoś jest fajny, miły. Wiecznie, ale to wiecznie jest niezadowolona, wszyscy są głupi i brzydcy. Ale jednak wczorajsza nasza rozmowa doprowadziła mnie do nerwicy. Wybrałyśmy się z innymi dziewczynami na kebaba do galerii.
Ja poszłam kupić sobie naleśnika, a dziewczyny kupiły przy pobliskim stoisku kebaba. Jedna z nich (własnie ta) odebrała kebaba pierwsza, Było naprawdę dużo ludzi, więc poprosiłam by poszła zająć jakieś miejsce, bo my jeszcze czekałyśmy, a ona odpowiada głosem pełnym pogardy: Będę miała tam sama siedzieć??? więc jej mówię: jesteś chyba najlepsza w wyszukiwaniu problemów, gdzie ich nie ma.
Siedzimy, a ona z pretensjami: Czy wy rozumiecie, ze jakiegoś chłopaka po ZAWODÓWIE przyjęli do jakiegośtam butiku??? a w Reserved chcieli kogoś z angielskim, co za idioci! Poza tym, ciekawe, pewnie ten koleś miał znajomości, skoro go przyjęli ;/
ja do niej: Ej, ale czy szukasz pracy? ona, że tak. ja: czy rozniosłaś choć jedno cv? ona: Nie, ja: to co myślisz, że będą cię szukać ? poza tym, to że chłopak jest po zawodówce niczego mu nie ujmuje, poszedł, szukał i znalazł a nie biadolił cały czas. a co do angielskiego to jednak miło by Ci było, jakbyś była za granicą w sklepie i ktoś mógłby bez problemu z tobą pogadać. ona; ale ja jestem w Polsce i będę mówiła po polsku! a jak będę jechała za granicę to nauczę się języka, który jest tam urzędowym. ja; no jasne, będziesz się uczyła np. tureckiego, który naprawdę jest trudny, żeby pojechać na tydz. wakacji.

a, i jeszcze coś o studiach mówiła, ze ona to na bank zrezygnuje, bo sobie nie poradzi, bo jej to się nie chce uczyć, ale musi iść na studia, itp.

Nosz krew mnie zalewa jak ktoś tak cały czas narzeka, krytykuje i szuka problemów tam gdzie ich nie ma.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

ps. ale się wyżaliłam:!)

Edytowane przez 201610310857
Czas edycji: 2011-06-27 o 09:47
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:08   #3556
Liptonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ja nie lubuję się w alkoholu i dziwię się ludziom, ktorzy nie mogą tego zaakceptować.
ja tak samo większość społeczeństwa uważa, że bez alkoholu nie można sie bawić bo jak to nie wypada

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
a ja tam piwo lubię, ale nienawidzę win, i po prostu jest mi niedobrze od samego zapachu

Strasznie, ale to strasznie dziwi mnie zachowanie mojej znajomej. Dodam, że dodatkowo doprowadza mnie to do szału.
Otóż, nigdy, ale to nigdy w życiu nie usłyszałam pochlebnej opinii na temat kogokolwiek, nigdy nie usłyszałam, że ktoś jest fajny, miły. Wiecznie, ale to wiecznie jest niezadowolona, wszyscy są głupi i brzydcy. Ale jednak wczorajsza nasza rozmowa doprowadziła mnie do nerwicy. Wybrałyśmy się z innymi dziewczynami na kebaba do galerii.
Ja poszłam kupić sobie naleśnika, a dziewczyny kupiły przy pobliskim stoisku kebaba. Jedna z nich (własnie ta) odebrała kebaba pierwsza, Było naprawdę dużo ludzi, więc poprosiłam by poszła zająć jakieś miejsce, bo my jeszcze czekałyśmy, a ona odpowiada głosem pełnym pogardy: Będę miała tam sama siedzieć??? więc jej mówię: jesteś chyba najlepsza w wyszukiwaniu problemów, gdzie ich nie ma.
Siedzimy, a ona z pretensjami: Czy wy rozumiecie, ze jakiegoś chłopaka po ZAWODÓWIE przyjęli do jakiegośtam butiku??? a w Reserved chcieli kogoś z angielskim, co za idioci! Poza tym, ciekawe, pewnie ten koleś miał znajomości, skoro go przyjęli ;/
ja do niej: Ej, ale czy szukasz pracy? ona, że tak. ja: czy rozniosłaś choć jedno cv? ona: Nie, ja: to co myślisz, że będą cię szukać ? poza tym, to że chłopak jest po zawodówce niczego mu nie ujmuje, poszedł, szukał i znalazł a nie biadolił cały czas. a co do angielskiego to jednak miło by Ci było, jakbyś była za granicą w sklepie i ktoś mógłby bez problemu z tobą pogadać. ona; ale ja jestem w Polsce i będę mówiła po polsku! a jak będę jechała za granicę to nauczę się języka, który jest tam urzędowym. ja; no jasne, będziesz się uczyła np. tureckiego, który naprawdę jest trudny, żeby pojechać na tydz. wakacji.

a, i jeszcze coś o studiach mówiła, ze ona to na bank zrezygnuje, bo sobie nie poradzi, bo jej to się nie chce uczyć, ale musi iść na studia, itp.

Nosz krew mnie zalewa jak ktoś tak cały czas narzeka, krytykuje i szuka problemów tam gdzie ich nie ma.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

ps. ale się wyżaliłam:!)
ta historyjka mnie zszokowała Eleldredzia z kim Ty się kolegujesz myślałam zawsze, że taka sytuacja to normalna sprawa, że jedna osoba zajmuje miejsce u nas zawsze tak się robi, ale widze, że jednak można się oburzyć, bo siedzieć samemu pare minut to jakaś krzywda niesamowita ja bym z taką koleżanką już nigdzie nie poszła
Powiem Ci i tak masz nerwy ze stali czego musze chyba pogratulować
Liptonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:13   #3557
201610310857
Konto usunięte

Ograniczam z tą panną kontakty do minimum, bo zaczęły irytować mnie fakty nie oddawanych pieniędzy.
Mówiłam już o tym kilka stron wstecz.
Wczoraj tylko czekałam, aż zapyta czy jej pożyczę- oczywiście miałam odpowiedzieć: NIE, BO NIE ODDAŁAŚ JESZCZE TEGO, co jesteś mi dłużna!

ograniczam do minimum, ale często jak spotykam się z moimi innymi koleżankami to z nia też, bo ona się z taką drugą moją dobrą koleżanką przyjaźni.

Wczoraj miałam taki paskudny nastrój, że jeszcze jedno jej słowo i chyba bym jej coś zrobiła.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

U nas zawsze też się tak robiło, przynajmniej ja, ale widać to wielka niegodziwość
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:24   #3558
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Lub też wydać napój bez kubka. To te niemiłe niespodzianki.
wiosenny ciepły deszcz czyli

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
@muszynianka, znam wielu ludzi, którzy nie piją herbaty - są przekonani, że jest niezdrowa. W pewnym sensie zalicza się do używek i podobnież zmniejsza płodność u kobiet
No to sru, dużo, duuużo herbatki od dziś jak się zabezpieczać to na wszystkich frontach

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Wbrew pozorom takich osób jest całkiem sporo
Znaczy ja wiem, ze jak ktoś się interesuje ludzką psychiką to zaczyna od siebie
mnie tylko krew zalewa jak ktoś mi sugeruje, że każdy psycholog/psychiatra musi mieć z założenia psychę zrytą jak doktor Hannibal, i że mnie zje jak tylko wejdę do gabinetu

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 11:56   #3559
wyszukiwarka
Zadomowienie

Witam

Bardzo zdziwiła mnie wczorajsza sytuacja w sklepie...
Niby nie interesuje mnie to,o czym ludzie rozmawiają,ale nad tym zastanawiałam się dłużej
Wczoraj mierzyłam buty i obok mnie stały chyba z 15 min. dwie panie,które rozmawiały chyba o imieninach
i oto dialog (piszę tak,jak one to mówiły):

1 pani : "A ta bumbuniera co dostała jum od Joli to ile kosztowała?
2 pani: Wisz co,nie wim dokładniem,ale chyba ze 4,70 zł. bo ostatnio mi jum Mariola kupiła.
1 pani: Noo,to cudów jej nie nawaliła na te imieniny
2 pani: No peeewno... 4,70zł bumbuniera i kwiot za 3 złote i cały biszept. A tako niby bogato,że piniundze mo a zwykłygo kwiota i czekoladę tylko kupiła..."

Dotąd wydawało mi się,że to gest jest ważny a nie to, za ile się kupiło prezent
Stary 2011-06-27, 12:14   #3560
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo zdziwiła mnie wczorajsza sytuacja w sklepie...
Niby nie interesuje mnie to,o czym ludzie rozmawiają,ale nad tym zastanawiałam się dłużej
Wczoraj mierzyłam buty i obok mnie stały chyba z 15 min. dwie panie,które rozmawiały chyba o imieninach
i oto dialog (piszę tak,jak one to mówiły):

1 pani : "A ta bumbuniera co dostała jum od Joli to ile kosztowała?
2 pani: Wisz co,nie wim dokładniem,ale chyba ze 4,70 zł. bo ostatnio mi jum Mariola kupiła.
1 pani: Noo,to cudów jej nie nawaliła na te imieniny
2 pani: No peeewno... 4,70zł bumbuniera i kwiot za 3 złote i cały biszept. A tako niby bogato,że piniundze mo a zwykłygo kwiota i czekoladę tylko kupiła..."

Dotąd wydawało mi się,że to gest jest ważny a nie to, za ile się kupiło prezent
Z natury ludzie to takie stworzonka które lubią sobie i pokrytykować i ponarzekać , więc nie ma się co dziwić : )

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:46   #3561
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Mam takiego znajomego, który w żaden absolutnie żaden sposób nie potrafi zrozumieć, że ktoś jest inny niż on, inaczej na coś reaguje, m inne poglądy. A jak się napije to w ogóle jest nie do zniesienia. Jak wychodziliśmy razem do baru to zawsze kończyło się kłótnią, bo nie mogłam znieść tego jego braku tolerancji dla "inności". I żeby to jeszcze były jakieś poważne problemy, nie- to były głupotki :P
Np: kto prowadzi w tańcu, mężczyzna czy kobieta? To ja mówię, że ten kto lepiej tańczy A on się kłóci, że tylko i wyłącznie mężczyzna może, bo nie wolno mu męskości odbierać Kłóciliśmy się o to z 20 minut :P Też byłam pod wpływem więc miałam ochotę się kłócić.
Ostatnio opowiadał, że był gdzieś tam w barze i była dziewczyna z dużą ilością kolczyków (dużą dla niego, widocznych miała około 7). No i on od razu się jej pytał po co jej to potrzebne. I oczywiście jej odpowiedź, że ona tak lubi go nie zadowoliła. I coś tam marudził. Zapytałam się go czy to jego sprawa, że ktoś ma kolczyki. Zastanwiać się, nie rozumieć czyichś upodobań- nie ma sprawy, ale zwracać komuś uwagę, że jego upodobania są głupie to już przesada. No i się zaczęło.. Mówił, że a po co jej takie coś, ani to ładne ani fajne(mi opowiadał, tej dziewczyny nie było w okolicy- uprzedzam pytanie), to dalej mówię, że to nie jego sprawa i każdy może robić ze swoim ciałem co chce. I wyobraźcie sobie jak ta rozmowa absurdalnie się potoczyła Jego tok rozumowania mnie czasem rozwala
Po moim argumencie, że każdy może ze swoim ciałem robić co chce on się spytał "w takim razie co z samobójstwami?" To powiedziałam, że jeśli ktoś ma ochotę to proszę bardzo. I się zaczęło " w takim razie co ze strażakami?" W tym momencie zgubiłam wątek, bo jak to ze sobą powiązać i On mówi, że strażacy muszą ratować samobójców. To mu odpowiedziałam, że taką mają pracę, żeby ratować ludzi. W tym momencie uznał, że "wygrał" dyskusję bo sama sobie przeczę
Dyskusja ciągnęła się jeszcze jakiś czas, oczywiście nic z niej nie wynikło, bo jakby inaczej Kilka osób może mu mówić, że jest inaczej niż on myśli ale on i tak twierdzi, że wszyscy się mylą i tylko on ma rację
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:07   #3562
aante_e
Miss Pudernica

Dobijają mnie ludzie na studiach, szczególnie jedna moja koleżanka. Przed każdym zaliczeniem ćwiczeń/egzaminem/kolokwium jęczy, że nic nie umie. Następnie dostaje 4 i jęczy, że to TYLKO 4, a ona zasłużyła na więcej albo że inna osoba ma 4,5. Nie daj Boże jak mam od niej lepszą ocenę - jęczy, że dlaczego ja, a nie ona.
Niestety po roku nasza znajomość raczej rozpadnie się, jako że na jednym z egzaminów po tym jak powiedziałam, że mi nie poszło i nie mam zamiaru wysłuchiwać jej jęczenia że ona dostanie tylko 5, podeszła do mnie po wyjściu od egzaminatora i zapytała się, czy chcę jakieś rady żeby zdać, bo ona ma 4,5. Bez rad dostałam 4 i nie jęczałam z tego powodu
Jęczy tak w każdej dziedzienie życia - że nie ma faceta (nie dziwię się), że boli ją nóżka, paluszek i główka
Stary 2011-06-27, 17:06   #3563
_Matilde_
Biała Dama

Ja bardzo lubię piwo! Ale broń Boże nie smakowe, i na pewno nie z sokiem. Zwykłe jasne piwo. Kiedyś sobie kupiłam z ciekawości kawowe, to wylałam. A Reed’s mi przypomina w smaku „jabola”. Brr. A najbardziej mi smakowało, Okocim, limitowana wersja Palone.
Ja miałam na studiach taką koleżankę, która ciągle jęczała że nie umie, nie miała czasu się uczyć, a potem zdawała najlepiej. Jak jej się zdarzyło napisać na 4 a inni napisali na 5 to oburzona mówiła mi że oni na pewno ściągali, przecież ona jest zdolniejsza, lepsza z tego przedmiotu I zawsze przy wpisywaniu ocen do indeksu chodziła się kłócić z wykładowcami, bo czuła się pokrzywdzona. Ja ostatnio miałam taką sytuację, że naprawdę nie miałam czasu się przygotować do egzaminu, nawet nie przeczytała notatek. Na jej pytanie czy umiem powiedziałam że nie uczyłam się, ona mówi, że ona też. Po czym ja dostałam z egzaminu ledwo 3, na granicy zaliczenia, a ona, jakże, 5.

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2011-06-27, 21:04   #3564
Aliseja
Rozeznanie

A mnie dziwią rodzice mojego kuzyna i on sam.
Byłam na grillu z rodzicami ,mój kuzyn który ma 6 lat wrzucał do ognia żywe ślimaki! mówiłam coś żeby przestał ,ale nei przestawał i nawet jego rodzice się z tego śmiali i mu nie zwrucili uwagi;/
Aż mi się płakać zachciało i resztę grila posiedziałam w samochodzie.
Wiem ,że to może dziwne ,ale dla mnie to okropne to też jest żywa istota i też czuje ;/.
Stary 2011-06-27, 21:11   #3565
muszynianka
Zakorzenienie

Ej bez przesady jakby spalił komara też by ci było smutno? Ślimaki się zabija, to szkodniki, najczęściej posypuje solą by się rozpuściły bo obżerają to co w ogródku...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:16   #3566
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Też nie lubię takich ludzi
Ale najbardziej wkurza mnie kolega z roku, który jest zdolny owszem, ale to co ostatnio zrobił prawie spowodowało atak z mojej strony.
Mieliśmy mieć kolokwium z mechaniki, tydzień wcześniej zgadaliśmy się o tym na innych zajęciach, bo u nas, żeby mieć przepisaną ocenę na wykład trzebabyło mieć co najmniej 4. I tak rozmawiamy o ćwiczeniach i on zaczyna mi mówić, że:
a) na pewno NIE DOSTANIEMY 4
b) wywalą nas przez to z uczelnie
c) na pewno NIE ZDAMY egzaminu
a ja z racji tego, że nie zamierzam robić drugiego kierunki i znać 3 języków biegle i kilku na poziomie średnio zaawansowanym NA PEWNO nie znajdę pracy.
Wkurzają mnie tacy pesymiści... i nie rozumiem, czemu on mi to wszystko mówił

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:20   #3567
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
A mnie dziwią rodzice mojego kuzyna i on sam.
Byłam na grillu z rodzicami ,mój kuzyn który ma 6 lat wrzucał do ognia żywe ślimaki! mówiłam coś żeby przestał ,ale nei przestawał i nawet jego rodzice się z tego śmiali i mu nie zwrucili uwagi;/
Aż mi się płakać zachciało i resztę grila posiedziałam w samochodzie.
Wiem ,że to może dziwne ,ale dla mnie to okropne to też jest żywa istota i też czuje ;/.
Cytat:
Ej bez przesady jakby spalił komara też by ci było smutno? Ślimaki się zabija, to szkodniki, najczęściej posypuje solą by się rozpuściły bo obżerają to co w ogródku...
Występują różne modele wrażliwości.
Stary 2011-06-27, 22:10   #3568
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Występują różne modele wrażliwości.
Ja jestem taka wredna, że zostawiam zapalonego teelighta na noc, żeby ćmy się w nim topiły :P Nosz kurde, nie znoszę ciem, nie zapraszałam ich do pokoju, wlazły, ich problem a jak się nic z nimi nie zrobi to mogą żyć do zimy. Na tej samej zasadzie wciągam odkurzaczem pająki. Ale nienawidzę zabijania much, i w ogóle owadów, rozdeptywania chrząszczy, i innych tego typu zachowań pt. "chłop żywemu nie przepuści"

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2011-06-27, 22:12   #3569
Aliseja
Rozeznanie

No cóż ja taka jestem i już, dla mnie to było kropne i długo nie mogłam dojść do siebie i kropka .
Stary 2011-06-27, 22:19   #3570
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Nie pałam jakąś miłością do wszelkich małych istot ale wg mnie palenie ślimaków też jest...przegięciem:confus ed: Widzę np. różnicę między szybkim zabiciem pająka a paleniem ślimaka

Wkurza mnie gdy ktoś (w tym przypadku mama) przez 15 lat nie umie zapamiętać moich upodobań. Prawie codziennie pyta się mnie czemu nie wezmę sobie ziemniaków na obiad chociaż codziennie jej tłukę do głowy, że ziemniaki nie mogą mi przejsć przez gardlo - nigdy ich nie jadłam i nie będę jadła Ale niiiee, trzeba się pytać codziennie
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości