|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
mi we wszystkich netowych kalendarzach wychodzil chlopak, a ma by dziewczynka, tak wiec nie zgadza sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() heh w czerwcu, lipcu lub we wrześniu za 3 lata będziemy z mężem planować dziewczykę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() mi w tym kalendarzu wyszła dziewuszka, a będzie chłopak ![]() Basiula dzieki za maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
juz wiem ze ten wozek ktory pokazalam to lipa czyli nadal zostaje moj nr 1 czyli x lander
basiula przykre to jest ...ehhhh..ciezko czasami cos napisac, a nie ma co pisac bez sensu ...dobrze ze z ta dzidzia wszystko dobrze. Z kalendarza wychodzi mi chlopiec, ale ja w takie glupoty jak te kalkulatory nie wierze ![]()
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Darusia wlasnie wrocilam z zakupow i mialam okazje "pobawic" sie tym wozkiem Tutek.
Szczerze to mi kompletnie nie pasowal. Fakt, ze byl mega leciutki ale taki tandetny mi sie wydal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
My jeszcze wózka nie szukamy, na razie czytam fora bo bladego pojęcia nie mam co powinien mieć i jaki być żeby było dobrze
![]() MAcie jakieś sprawdzone przepisy na obiadki czy sałatki? siedzę w domu i eksperymentuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pół główki kapusty poszatkować posolić odstawić na trochę , później kapustę przepłukać z tego sosu z soli dodać startą marchewkę,natkę pietruszki wymieszać. Dodać 3 łyżki sosu czosnkowego helmans + 3 łyżki majonezu wymieszać jest super tak surówka taka delikatna.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zadomowienie
|
sesja zakończona sukcesem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rozmowa z TŻtem chyba tez... ma sie wprowadzic i mamy zaczac na serio od nowa, ze tak powiem... zobaczymy co z tego wyjdzie...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to mam problemy z Tż ![]() ![]() ![]() Ja do jego rodziny musze usmiechac sie od ucha do ucha. I wysluchiwac plotek z calego miasta bo to ulubione zajecie jego rodzicow. Chyba przekonalam sie na wlasnej skorze ze dzidzia czuje moje emocje. Bo jak sie rozplakalam po tym jak chamsko znow wjechal na moja mame to maluszek zaczal intensywnie kopac ![]() Ale tu cisza ostatnio... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
goldika a ja rozumiem Twojego tż. Bo on pamieta jaka Twoja mama potrafi być dla Ciebie...a wiadomo Ty jesteś jej zórką to jej szybko wybaczasz i widzisz,że ona się stara,a tż domyśla się,że po tych dobrych chwilach mama znowu Cię zrani a Ty będziesz znowu smutna...Rozuesz o co mi chodzi??bo chyba zamotałam...
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- edit: kurcze chyba Basienkaw przegra z Pycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | ||
Zadomowienie
|
Kurde, ostatania godzine nie mielismy pradu w mieszkaniu- mylamTżta przy swiecach...wymuszony romantyzm
![]() Umowa podpisana- Tż ma prace przez nastepne 15 miesiecy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
JA tez rozumiem twojego Tżta w 100% ... po tym jak twoja matka wykanczala ciebie psychicznie i narazala wasza dzidzie na zle emocje to sie wcale mu nie dziwie, ze tak ja traktuje- rozumiem, bo u mnie jest podobnie.Moj Tż nie potrafi spojrzec na moich rodzicow milym okiem, bo zbyt wiele zlego sie wydarzylo i za kazdym razem jak jest dobrze, to mowi,ze to tylko kwestia czasu jak zle wroci i zapewne oni graja ( zazwyczaj ma racje). Nie mozesz z nim sie klocic o matke- bo przy nastepnej klotni z nia on zamiast cie poceiszac to jeszcze ci dowali mowiac- a nie mowilem, ze ona taka jest? teraz masz za swoje, jak byla taka super to siedz z nia a nie ze mna.. Ide robic papu, bo znow glodna jestem, dzidzia kopie coraz czesciej i coraz mocniej...jutro wizyta u gin ehhh
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2011-06-26 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na razie obstaje przy jedo fyn 4ds, tylko myślę nad fotelikiem, bo niby maxi cosi maja wysokie opinie, ale nie mają budki, a w zimie to nawet przenieść dzidzie od samochodu do klatki w nosidelku to tak dobrze by było mieć... i jeszcze nie wiem co robić... Basiu- dziękuję za maila ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-26 o 21:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,było o tym pisane,ale jednak bym prosiła o powtórkę-może być na pw czy gdziekolwiek,ale co myślicie o x landerze?
niestety mam iPlusa i musze uważać by zbyt wielu stron nei otwierać-np allegro-nie moge oglądać wózków mimo,że chciałam poogladac;/ ![]() ![]() ![]() ![]() Darusiaaaa skoro on dla Ciebie nr 1 to proszę napisz jakie są jego + i - ![]() ![]() ![]() Tincia-zgadzam się z Tobą z tym co odp Goldice ja wiem-mama to mama,ale nie ma się co dziwić tż-dla niego to obca kobieta,która rani jego narzeczoną..itd
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-06-26 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
dygotka- ja z Twoją wypowiedzią również
![]() W ogóle nie jestem zwolenniczką mieszkań "wielopokoleniowych" Co prawda mam swoich rodziców na tym samym korytarzu, ale nie odczuwam tego ![]()
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Moj rodzinny dom wygladal tak : prababcia, babcia z dziadkiem, rodzice, ja plus rodzenstwo. Jak przed slubem dziadek zazartowal, ze dobuduje pietro dla mnie i Tżta to spieprzalam az sie kurzylo
![]() ![]()
#2147 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
po wozku ani widu ani slychu ![]() juz kupilismy wczoraj nowy...wlascicielka sklepu okazala sie super babeczka i sprzedala nam wozeczek na pl o 400 zl taniej ![]() jak na razie jest zapakowany i jakos mi sie nie spieszy do odpakowania ![]() z nerwow wczoraj bolal mnie brzusio wiec caly dzien prawie lezalam WITAMINKA gratuluje ![]() ![]() GOLDIKA ...a najgorsze w tym wszystkim jest to,ze to Ty bedziesz najbardziej to wszystko przezywac i na Tobie najbardziej sie to wszystko odbije GGORA ![]()
#2148 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny. Macie racje z tym wszystkim, ze powinnam go zrozumiec. Chyba jestem za miekka i jak jest dobrze to szybko zapominam zle chwile. Tyle, ze ja nie uznaje chamskich odzywek. No ale moze to da jej do myslenia? Ze z jakiegos powodu on jest dla niej taki a nie inny. Chociaz pewnie sama na to nie wpadnie...
eeh dobrze, ze mam Was ![]() Ide oddac mocz do analizy. Tincia co do Jego Fyn to my taki chcielismy. Ale naczytalam sie i uslyszalam od ludzi ze spacerowka jest przecietna bo dziecko z niej zjezdza. Ze trzeba cos pod tylek wsadzic, zeby siedzialo stabilnie. Dlatego wahamy sie ciagle miedzy Jedo Fyn a Emjot HiTreec. ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Aga to milo, ze znizke dostaliscie ![]() ja tez sie boje gdzie bede trzymac wozek. Mieszkamy na 2gim pietrze i ciezko bedzie mi wnosic. Do piwnicy nie wejdzie... najwyzej bede rozkladac go na czynniki pierwsze i wnosic po kawalku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Strasznie dużo naskrobałyście od czwartku ![]() Prosze o trzymanie kciuków - mam dzisiaj obrone mgr ![]() moja dzidzia tak mnie wczoraj skopała za denerwowanie sie, ze dzisiaj staram sie tak nie stresowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Chyba pierwszy raz czytałam Was na bieżąco w weekend, więc nie mam zaległości... ![]() Mnie weekend minął tak sobie - TŻ w pracy albo wszkole, więc ja głównie u rodziców siedziałam.... W ogóle to mam ostatnio tak, że sama nie wiem co mam ze soba zrobić - nic mi się nie cche - leęć nie, siedzieć nie, czytać nie, oglądać TV nie - może bym coś zjadła albo nie - normalnie sama ze sobą nie mogę wytrzymać :/ Jak małe ziecko, któe nie potrafi się same sobą zająć ![]() Co do wózka, to te co mi się podobają to są cieżie, a ja mieszkam na 3 piętrze, rodzice na 4, więc raczej musimy poszukać czegoś lekkiego... Bo pewnie będziemy za każdym razem wnosić na górę - żeby nie ukradli ![]() Wczoraj zaczęliśmy 21t.c. -- a ruchów nadal nie czuję... ![]() ![]()
#2151 |
Rozeznanie
|
Goldika, a ja rozumiem rowniez Ciebie. U mnie pojawialy sie konflikty TZ - a moje rodzenstwo, bo przez kilka lat mieszkalismy razem.
I choc moje siostry czesto byly nie fair i w ogole byly rozne konflikty to i tak jak moj TZ zle o nich mowil to ja je bronilam itd. Bo to jednak rodzina jest i tylko mnie wolno zle o nich mowic ![]() Ja mialam wczoraj lekkiego stresa, bo dzieciatko sie nie ruszalo prawie. ostatnio to tak mocno harcowalo, a tu cisza. Ale dzis znow mnie pokopalo, wiec mi ulzylo. W ogole chyba sie usadowilo gdzies przy jajniku czy cos, bo tak mnie tam rano bolalo, ze nie moglam sie wyprostowac no i tam tez czulam ruchy, ale polezalam na drugim boku i chyba "spadlo" w druga strone, bo juz jest ok. Milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki, melduje sie po weekendzie
![]() ![]() ale mi sie zdaje ze jak tak sobie lezalam i miejsca znalezc nie moglam to mnie jeden maluch zaczal pukac od srodeczka ![]() ![]() ![]() ide was troszke nadrobic, Mola oczywiscie kciuki bedziemy trzymac tak ze caly dzien o pracy mowy nie ma ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- buu ja tez chce dzinsy z HMu za 40 zl...czy tam 60 nawet - tylko czemu u mnie HMu nie ma ![]() ![]() ![]() a co do polipow bo tak mi sie woko rzucilo- ja mialam w pierwzzej ciazy, krwawil mi tylko raz- po tym jak mu sie pan doktor przypatrywal uwaznie i go czyms tam sztural ![]()
#2153 |
Zakorzenienie
|
Mola kciuki mocno zacisniete
![]() Aniolina zgadzam sie z Toba. Ja wole jak juz neutralne stosunki niz czuc uraze wiecznie. W koncu to rodzina. Dla mnie rodzina jest wazna. Jakby nie patrzec zanim zaczely sie przeboje z matka to wszystko bylo ok. To dzieki niej udalo nam sie zamieszkac z Tz razem. Jak mialam 17lat i zaczelam byc z Tz to dzieki niej mogl do mnie przyjezdzac, zgadzala sie zeby nocowal u nas (ponad 400km mial do mnie). Po zareczynach to ona zalatwila mu przeniesienie w pracy do Warszawy. Dlatego jej bronie bo jednak sporo nam pomogla. I jednak popierala nasz zwiazek w przeciwienstwie do mojego taty. Ale niestety Tz szybko zapomina o takich rzeczach i skupia sie na zlych stronach. Tak zniszczyl swoja wieloletnia przyjazn. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- glam gratuluje ruchow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
uuuu kongo w pracy mi sie szykuje...musze na gwalt 12 wywrtoek na dzis i jutro szukac
![]()
#2155 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Ostatnio nie mialam czasu pisac. Ale od jutro nadrabiam bo znow jade do anglii na 2 tyg bo 16 lipca bierzemy SLUB
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wooow super z tym slubem, ja cywilny bralam w Irlandii i pamietam ze sie wyslowic nie moglam jak musia;lam przysiege wyglaszac ![]()
![]() |
#2157 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam sie... ja od 22 rż mieszkalam sama, znaczy z facetem (bylym tż), potem jak wrocilam do Polski, to po 3 miesiacach moja mama wyemigrowala do Australii gdzie mieszka do dzis.... te 3 miesiace to byl koszmar... kazdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki..... mama teraz przylatuje w listopadzie i choc czasem mi przykro ze tylko na 2 miesiace, to z 2giej str ciesze sie ze to tylko 2 miesiace.... kocham moich rodzicow, ale "na odleglosc" ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
trzymam kciuki bardzo mocno!!!!! powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() i zgadzam sie ze to rodzina, ale to nie znaczy ze mozna dac sobie w kasze dmuchac, dac sie ponizac itd tylko dlatego ze to rodzina... moj tż pozwala sobie na wszystko ze strony mamy... uwazam ze to bląd, bo ona go kompletnie nie szanuje, co chwila wymysla jakies intrygi... porazka ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na temat spacerowek to np. juz slyszalam opinie ze wozki wielofunkcyjne nie koniecznie sa super, bo lepiej osobno lekka spacerowke na wiosne zakupic. niz z ta jezdzic, ale ja jak cos to dokupie poprostu druga ![]() No to lece do pracy... ehhh... mam dziś ciężko jakoś...
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-27 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
Dreamnes gratulacje
![]() Ja właśnie oglądam łóżeczka i myślę co lepsze - kołyks przerabiana na łóżeczko czy łóżeczko na tapczanik... |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
witaminko to w sumie Ty najlepiej mozesz wiedziec co czuje moj Tz.
Tincia tez wiem, ze spacerowke lepiej kupic nowa potem. Dlatego ja zastanawiam sie nad tanszym wozkiem niz Jedo bo bede chciala kupic spacerowke na wiosne. Jak maluch bedzie mial ok 7miesiecy ![]() ![]() ale obejrze jeszcze tego emjot hitreec bo jest sporo tanszy w zestawie z fotelikiem. Jak bedzie mial dobra amortyzacje to go kupie. Zawsze to kilkaset zl zaoszczedzone ktore moga byc przeznaczone potem na spacerowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.