|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
ale dziś cisza na forum
Mam za sobą 3 prania a jeszcze pudło nie opróżnione (a drugie czeka Byłam u tej mojej koleżanki w szpitalu. może ją w poniedziałek do domu wypuszczą ale pod nakazem leżenia. Ale otwarcie mówią, że małe szanse na donoszenie ciąży do końca. Właśnie wykapaliśmy mamy psa bo nie mogłam znieść jego zapachu. Zastanawiałam się czy jakbym wypłukała go w lovelli to cos by się stało??? Karina jak myślisz???? Muszę wytrzymać z nim tydzień czasu. Mamie należy się odpoczynek.
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-26 o 20:32 |
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() lulcia kurcze wspolczuje Zuzi tych bóli brzuszka mam nadzieje ze uda wam sie w koncu tego pozbyc na dobre madzik WSZYSTKIEGO NAJ NA NOWEJ DRODZE ZYCIA kasiek super pokoik dla maluszka asiago super ze radzisz sobie z dwojka maluszków sa przeslodkie tak jak i starsza córa ![]() no i po dlugim wekendzie... my jestesmy wypoczeci ![]() fajnie bylo jak tż byl w domku, wyskoczylismy z Oli na grila na swieze powietrze a wczoraj bylismy w koncu na basene malej sie bardzo podobalo wyciaprala sie za wszystkie czasy a po poludniu jeszcze skoczlismy na kregle takze nie nudzilismy sie![]() Oliwia jest tak padnieta po wczorajszym ze jeszcze spiocha ale ak wstanie to mykamy na dwor co bedziemy kisic sie w domku
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wolno go płukać w lovelli i innych specyfikach ludzkich A mnie się dzisiaj nic nie chce. Wczoraj koleżanka na studiach mi powiedziała, że brzuch mi opadł, także chyba trzeba spakować torbę do końca
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JUSTA ale jaki puszysty by się pies zrobił po tej lovelli
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
hej babki
![]() ja też witam Was poweekendowo ![]() u nas super pogoda się zapowiada więc trzeba wyskoczyć w miasto weekend minał bardzo szybko, byliśmy troszkę u rodziców a w sobote wrociliśmy do wrocka i niedziele spędzilismy tylko w trójke ![]() Franek był zadowolony że tak długo miał tate no ale niestety trzeba było wrócić do rzeczywistości ![]() Franek dziś troche marudzi, ma tyle energi w sobie, ja nie wiem skądon jej tyle bierze ![]() sam już stoi na nóżkach i coś do raczkowania mu nie podrodze bo narazie to tylko do tyłu chodzi
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślisz, że już czas najwyższy na opadanie brzucha? a 15 lipca pełnia, to może nie donoszę ![]() Cytat:
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Bardzo się cieszę z długiego weekendu,bo poprawiło się między mną a TŻ Za mało czasu spędzaliśmy razem. Było tak fajnie,rodzinnie Oby tylko teraz tego nie zepsuć szybko![]() Mojej L chyba idą zęby,bo od 4 dni nie wiadomo o co jej chodzi, jak jest dobrze to jest super, a nagle i na ręku niedobrze i smok niedobry i nic jej nie pasuje.Ślini się niemiłośiernie i wpycha piąstki do buźki. Ja miałam 4 m-ce jak miałam już 2 ząbki na dole. Poza tym mam dużo roboty na dziś zaplanowanej,także do pracy rodacy!! lecemKasiek nie molestuj biednego psiny
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-06-27 o 09:50 |
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki.
Mam dziś drażliwca i chyba wszystkich pozabijam Mój pies od wczoraj ugrzązł na łańcuchu przy budzie po tym jak podeptał wczoraj mężowi ogórki na grządce. Karina to chyba niehumanitarne??? W weekend poprałam wszystkie Ewci ubrania, została mi jeszcze jedna partia do prasowania. enis nawet się nie obejrzysz jak Franio będzie biegał za piłką mokra - Lilianka wyglądała jak księżniczka madzik - czy ten Twój mąż nie jest zbyt zaborczy, że tak długo trzyma Cię bez kontaktu z nami?? justa obyś Ty tylko nie wyżymała tego psa
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kasiek zależy jakie pH ma ta Lovela Pies ma pH skóry 7 dlatego ludzkie szampony się dla niego nie nadają, bo są za kwaśne i mu się skóra za bardzo od tego wysusza, no i po takiej kąpieli w ludzkim szamponie może za parę dni śmierdzieć jeszcze bardziej, bo jak gruczoły łojowe ruszą do pracy żeby zrobić coś z taką suchą skóra to dopiero będzie smród, ale może już wtedy wróci do swojego domu ![]() Justa a co Ty masz przeciwko wspólnemu porodowi? Dawaj fotę brzucha to ocenimy czy oklapnięty czy nie. Może ja też w końcu tą torbę spakuję, ale na wszelki wypadek klapki pod prysznic zostają na zewnątrz ![]() Jutro ma przyjechać moja tapeta, więc może w środę zaczniemy remont |
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
DORCIA trzymanie psa na łańcuchu za ogórki to chyba lekka przesada. Gdyby kogoś pogryzł to rozumiem.
ENIS lada chwila zacznie zasuwać do przodu i podnosić się sam przy meblach a wtedy to już moment jak pójdzie sam MOKRA Lilianka wyglądała rzeczywiście ślicznie tylko mamusia coś mało uśmiechnięta A zapomniałam wam napisać ze ostatnio spotkałam się z niesamowitą uprzejmością w sklepie. stałam z tż w kolejce i pani ekspedjentka mimo, ze mnóstwo ludzi przed nami zawołała mnie, zebym podeszła bez kolejki. W końcu jakiś ludzki odruch
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Madzik to masz rację, na wizażu nic nie napisała a do mnie smsa też nie przysłała, tż ja chyba więzi i do tego pewnie zabrał komórkę |
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skąd ten pies miał niby wiedzieć, że to są ogórki?? Jak drewniana noga? |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzienie to już nie dla niego a o leżeniu wogóle nie chce słyszeć, jak tylko widzi łóżeczko to już zaczyna ryczeća co do tej uprzejmości to jestem w szoku, rzadko teraz kogos stać na taki odruch, brawa dla tej Pani
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-27 o 10:15 |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pies wykapany, rano go wyczesalam wiec chyba wytrzymam. A jaka tapete zamówiliście??? Dorcia u mnie prania końca nie widać a za prasowanie nawet sie nie wzielam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może Madzik dochodzi do siebie po tych wszystkich wydarzeniach
|
|
|
|
|
#3767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Dobrze że leżanki nie zaciągnęli
|
|
#3768 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że ja to zrobiłam, to przynajmniej wiem czego mi jeszcze brakuje. Od piątku mam tydzień urlopu, to pośmigam trochę po nadmorskich lumpkach i może coś dokupię małej. Juz się nie moge doczekać wyjazdu. Może jod wpłynie na moje hormony i trochę je ostudzi.---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
święte słowa
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Psa trzeba kąpać jak się zabrudzi albo jak śmierdzi albo jak ma problemy skórne, które można leczyć szamponami dermatologicznymi. Nie ma jakiegoś schematu, bo każdy pies się inaczej brudzi, to zależy od jego stylu życia W ludzkim szamponie nigdy, ze względu na pH. Każda kąpiel to zmycie ochronnej warstwy lipidowej ze skóry i z sierści dlatego częste kąpiele nie są wskazane, kiedyś były takie wytyczne, że np yorka kąpać raz w miesiącu a owczarka niemieckiego 2 razy w roku, ale teraz zasada jest taka żeby kapać wtedy kiedy jest taka potrzeba i im rzadziej ona jest tym lepiej.Tapeta taka: |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
bardzo dziekujemy za zyczenia.przepraszam ze was tak zaniedbuje ale najpierw masa przygotowan a teraz jeszcze trzeba to dokonczyc.dzisiaj jeszcze mamy sesje w plenerze i na sale musimy jechac.wracamy do uk w sobote wiec pewnie sie troche uspokoi i napisze wam wtedy co i jak bylo.ogolnie jestem bardzo zadowolona i nie myslalam ze to tak wszystko wyglada i tak mozna sie cieszyc ze slubu tremy i nerwow nie bylo-bynjamniej z mojej strony.wszystko wyszlo super albo ja tak optymistycznie to widze w kazdym razie jak dla mnie super aaaa i nocy poslubnej nie bylo - jeszcze sciskam was |
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
no tak być nie może, nie skonsumowany związek jest nieważny
karina to musisz mi dać swój numer tel, żebyśmy mogły razem oddychać na porodówce zaraz włączę do ładowania baterię i jak mąż wróci z pracy to mi cyknie fotkę ![]() mnie też parę razy przepuścili w kolejce, ale najczęściej ludzie udają, że nie widzą ja gdzieś czytałam kiedyś, że spaniele się kąpie co 2-3 msc, ale my kąpiemy wtedy kiedy jest brudna albo śmierdzi. Także czasami ta kapiel wypada co 2 msc, a czasami co 4. Natomiast zawsze jest potem "świrowanie" kota do tej pory kąpałam raz, jak go wzięliśmy i musieliśmy go kąpać w 2 osoby
|
#3774 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tapeta mi sie bardzo podoba, taka delikatna jest. Cytat:
Kupiliśmy wózek Wczoraj byłam w pracy a tz siedział i go czyścił.....wygląda teraz jak świezynka i odrazu koloru nabrał ![]() Madzik witamy świezo upieczona meżatkę ......tylko z tą konsumpcją nie zwlekaj
|
||||
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Madzik proszę mi tu natychmiast skonsumować ten związek
![]() Luii tak miłe, tylko mi jest głupio jak jakaś babcia musi stać w kolejce a mnie obsługują bez, bo myślę, że dla tej babci to jest większy dyskomfort niż dla mnie. Tapetę widziałam tylko na zdjęciu więc jutro będzie chwila prawdy Fajnie, że się z tym wózkiem udało, a jaki on ma kolor?Justa no i właśnie o to chodzi, że raz się pies zabrudzi po 2 a raz po 4 miesiącach, więc te wszystkie przykazania były bez sensu. Dorcia ja niestety nie jestem fanką urlopu w Polsce, ale tak na weekend to bym pojechała nad morze pomoczyć stopy
|
|
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
pisze i pisze a tu mi posta zjadlo. Szczelam focha
![]() Dziewczynki czy wy tez macie napuchnięte nogi? i to non stop? ja nie widzę w ogóle swoich kostek A ja sie ewakuowałam z domu bo maż gruntuje i nie chce wdychac tego paskudztwa Ale u rodziców jest bajerancko-wszytsko podane, ugotowane, jeszcze mama mi przyniosła słodkie bułeczki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam spuchnięte, ale raz bardziej a raz mniej, rano nie jest najgorzej, ale kostek i tak za bardzo nie widać. No i był taki moment, że aż mnie skóra piekła od tego obrzęku, a teraz jakoś jakby się trochę poprawiło. I jeszcze dłonie mam spuchnięte.
|
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Władysławowo kochana.
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
No ja planuję zamoczyć jeszcze co innego ![]() madzik Ty weź skonsumuj ten związek na polskiej ziemi
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

05.06.2010 

......tylko z tą konsumpcją nie zwlekaj
Ale u rodziców jest bajerancko-wszytsko podane, ugotowane, jeszcze mama mi przyniosła słodkie bułeczki