Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-16, 18:41   #1021
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No i tak jak obiecałam jestem tu po dwóch tyg. no i mam dobrą wiadomość lekarz wczoraj potwierdził, że jestem w ciąży .
Teraz badania, potem usg. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam
buena Gratulacje - dla Ciebie i Twojej fasolki

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 18:54   #1022
gosik79
Zakorzenienie

Byłaś u lekarza? Jezeli nie się wybierz. Jesteś pewna że to żołądek? Moja koleżanka przez całą ciążę brała no-spę właśnie z powodu bolu w podbrzuszu.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy was bolal na poczatku ciazy zoladek? mnie boli praktycznie non stop ,mam nudnosci ale nie wymiotuje i niewiem czy ten bol zoladka jest spowodowany przez ciaze? mam jeszcze jedno pytanko ,w ktorym tyg ciazu robilyscie usg? czy w 8 tyg jest na usg za wczesnie?
pozdrawiam
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 07:28   #1023
annfas
Zakorzenienie

Buena moje gratulacje

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 16:15   #1024
buena
Wtajemniczenie

Annfas
Ale się cieszę .
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 21:08   #1025
marti86
Zakorzenienie

buena gratulacjenastepna wspaniala nowinkadbaj o siebie i kruszynke i napisz czasami co tam u Was slychacjak sie czjecie i wogole jak rosnie malec i Twoj brzusiokonieznie odwiedz watek ze zdjeciami ciazowymi i pokaz brzusio jak juz troszke urosnie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 14:28   #1026
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosik79 Pokaż wiadomość
Byłaś u lekarza? Jezeli nie się wybierz. Jesteś pewna że to żołądek? Moja koleżanka przez całą ciążę brała no-spę właśnie z powodu bolu w podbrzuszu.

No wasnie dziewczyny ja juz sama nieiwem co mam myslec bylam dzis u lekarza i mowie ze caly czas boli mnie brzuch ale nie w dole brzucha tylko w okolicach pepka i lekarz powiedziala mi ze to przez kwasy zoladkowe, ze w ciazy to normalne ze jest ich wiecej,w takim razie czy wy tez tak moze mialyscie??
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 16:11   #1027
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
buena gratulacjenastepna wspaniala nowinkadbaj o siebie i kruszynke i napisz czasami co tam u Was slychacjak sie czjecie i wogole jak rosnie malec i Twoj brzusiokonieznie odwiedz watek ze zdjeciami ciazowymi i pokaz brzusio jak juz troszke urosnie
Będę zaglądać .
Już nie mogę doczekać się, gdy urośnie mi brzuszek, a wtedy na pewno wstawię fotkę .
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-19, 17:17   #1028
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
No wasnie dziewczyny ja juz sama nieiwem co mam myslec bylam dzis u lekarza i mowie ze caly czas boli mnie brzuch ale nie w dole brzucha tylko w okolicach pepka i lekarz powiedziala mi ze to przez kwasy zoladkowe, ze w ciazy to normalne ze jest ich wiecej,w takim razie czy wy tez tak moze mialyscie??
Ja w pierwszym trymestrze mialam okropna zgage, po prostu czułam się jakbym miała non stop zatrucie zołądkowe. Musisz przez to przejsc, widac twoj zołądek jest bardzo wrazliwy. Trzymaj sie mocno jeszcze troche i bedziesz czula sie lepiej

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 13:03   #1029
misiapisia
Wtajemniczenie

Nie przypuszczalam, ze jeden z moich pierwszych postow na forum pojawi sie akurat w tym temacie (ktory przeczytalam juz dwa razy).
O dzidziusia staramy sie mniej wiecej od poltora roku (ja mniej, TZ wiecej ), ja jakos ciagle nie jestem pewna czy chce miec dziecko (ale to osobny temat) i wyglada na to ze antykoncepcja "psychiczna" w polaczeniu ze sprytem i unikaniem sexu w niebezpiecznym okresie dziala.

Nie wiem dlaczego akurat w tym miesiacu mnie dopadly jakies ciazowe mysli i po przeczytaniu o waszych objawach latam po domu z termometrem w ustach Nie wiem czy mam objawy, czy raczej objawienie jakby to bylo, gdyby bylo. Nagle zachcialo mi sie miec dziecko i ... dorosnac (w wieku 30 lat chyba nawet wypadaloby). Poza tym, jesli ktos mowi do kota "moja mala dziewczynko" to to tez cos chyba oznacza .

Wiem, ze wirtualnego testu ciazowego nikt mi nie zrobi, a na taki prawdziwy jeszcze za wczesnie, ale prosze powiedzcie mi, czy to mozliwe, ze jestem w ciazy???
@ mam dostac w sobote, zwykle jest regularny co 27-28 dni. "Prace konstruktorskie" prowadzilismy z TZ wtedy kiedy trzeba. Mam podwyzszona temperature - 37,2 (nawet w czasie choroby rzadko goraczkuje, 37,2 mialam przy osterej grypie rok temu), od 2-3 dni pobolewa mnie dol brzucha, tak dziwnie, ze mam wrazenie, ze zaraz dostane @, a wiem przeciez, ze to za wczesnie. Czesto chodze do toalety, juz trzeci raz budze sie o swicie bo musze isc do ubikacji (mialam nawet koszmar senny, w ktorym biegam po jakims gmaszysku szukajac WC ). A jesli o sen chodzi ... spalam 10 godzin, wstalam 5 godzin temu i juz ziewam. O, i chyba mam bole krzyza.
Czy to wszystko moze oznaczac ze jednak jestem w ciazy?
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 13:03   #1030
nayhde
Rozeznanie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

miesiączka spóźnia mi się już 9 dni i nie wiem co mam robić, test wyszedł mi negatywny niestety chciałabym iśc do lekarza ale trudno mi się zebrać i szczerze trochę się tego boje :/ tak bardzo chciałabym zostać mamą a narazie się nie udaje, płakać mi się juz chce na to wszystko troche mi sie ostatnio nie uklada, wiec troche juz zwatpiłam, ze nam sie uda

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 15:08   #1031
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Naydhe ja radzę Ci pwtórzyć test. Mojej przyjaciółce pierwszy test nie wyzedł, drugi już tak, a jak lekarz potwierdził to była juz w 4 miesiącu. A brak okresu tłumaczyła tym, że nie dostała jeszcze po urodzeniu pierwszego dziecka. Ale u Ciebie to odpada jak sądzę. A czy masz jakieś inne objawy?
kasia_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 15:10   #1032
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez misiapisia Pokaż wiadomość
Nie przypuszczalam, ze jeden z moich pierwszych postow na forum pojawi sie akurat w tym temacie (ktory przeczytalam juz dwa razy).
O dzidziusia staramy sie mniej wiecej od poltora roku (ja mniej, TZ wiecej ), ja jakos ciagle nie jestem pewna czy chce miec dziecko (ale to osobny temat) i wyglada na to ze antykoncepcja "psychiczna" w polaczeniu ze sprytem i unikaniem sexu w niebezpiecznym okresie dziala.

Nie wiem dlaczego akurat w tym miesiacu mnie dopadly jakies ciazowe mysli i po przeczytaniu o waszych objawach latam po domu z termometrem w ustach Nie wiem czy mam objawy, czy raczej objawienie jakby to bylo, gdyby bylo. Nagle zachcialo mi sie miec dziecko i ... dorosnac (w wieku 30 lat chyba nawet wypadaloby). Poza tym, jesli ktos mowi do kota "moja mala dziewczynko" to to tez cos chyba oznacza .

Wiem, ze wirtualnego testu ciazowego nikt mi nie zrobi, a na taki prawdziwy jeszcze za wczesnie, ale prosze powiedzcie mi, czy to mozliwe, ze jestem w ciazy???
@ mam dostac w sobote, zwykle jest regularny co 27-28 dni. "Prace konstruktorskie" prowadzilismy z TZ wtedy kiedy trzeba. Mam podwyzszona temperature - 37,2 (nawet w czasie choroby rzadko goraczkuje, 37,2 mialam przy osterej grypie rok temu), od 2-3 dni pobolewa mnie dol brzucha, tak dziwnie, ze mam wrazenie, ze zaraz dostane @, a wiem przeciez, ze to za wczesnie. Czesto chodze do toalety, juz trzeci raz budze sie o swicie bo musze isc do ubikacji (mialam nawet koszmar senny, w ktorym biegam po jakims gmaszysku szukajac WC ). A jesli o sen chodzi ... spalam 10 godzin, wstalam 5 godzin temu i juz ziewam. O, i chyba mam bole krzyza.
Czy to wszystko moze oznaczac ze jednak jestem w ciazy?
Takie objawy ciąży sa jak najbardziej prawidłowe
więc może to oznaczać ciążę, choć nie musi

stawiam raczej na wynki pozytywny
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 18:33   #1033
misiapisia
Wtajemniczenie

Boje sie ... no i jesli jednak jestem w ciazy to od poniedzialku rzucam palenie

ps. Jak ustawic subskrybcje watku, zeby od razu dostawac powiadomienie na e-mail kiedy ktos odpowie??
Stary 2006-09-20, 19:59   #1034
nayhde
Rozeznanie

.

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

Stary 2006-09-20, 19:59   #1035
nayhde
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Naydhe ja radzę Ci pwtórzyć test. Mojej przyjaciółce pierwszy test nie wyzedł, drugi już tak, a jak lekarz potwierdził to była juz w 4 miesiącu. A brak okresu tłumaczyła tym, że nie dostała jeszcze po urodzeniu pierwszego dziecka. Ale u Ciebie to odpada jak sądzę. A czy masz jakieś inne objawy?
mam taj jak Gosik alkoholowstręt, czasami mdłości czyje się trochę osłabiona i nadal nie mam okresu :/ zaczełam się troszkę dziwnie odżywiać...może nie jestem w ciąży ale trochę się zachowuje jak kobieta w stanie błogosławionym hehe - może mam już małą obsesję tylko niepokoi mnie ten test...ale myślę, że jeszcze trochę poczekam z kolejnym, żeby znowu się nie rozczarować zbyt szybko, co ma byc to bedzie i jesli to jest ten czas to bede szczesliwa a jesli nie to bede czekac i starac sie az do skutku dziekuje za wsparcie, jesteście Kochane

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 20:04   #1036
marti86
Zakorzenienie

misiapisia kup folik koniecznie.nie zaszkodzi a jesli jestes w ciazy to naewno bardzo sie przyda!!
subskrybcja watku powinna byc automatyczna.i @ powinny przychodzic bez zadnego dodatkowego ustawiania.jesli jednak tak nie jest to wejdz w panel uzytkownika(po lewej stronie na gorze.otowrzy Ci sie Twoj panel z zasubskrybowanymi watkami i po lewej stronie masz edytuj opcje.wejdz tram i gdzie zaznacz ptaszkiem jak jest odznaczone.napewno znajdziesz.

Stary 2006-09-21, 09:15   #1037
misiapisia
Wtajemniczenie

Jak narazie uzywam tylko soli z kwasem foliowym
Do soboty tkwie w zawieszeniu, nie kupie ani testu, ani folika, ani tez comiesiecznego zestawu TT tzn. tamponow i tabletek przeciwbolowych, nie chce zapeszyc w zadna strone .

W opcjach subskrypcji mam ustawione "stale powiadamianie na e-mail", ale jak dotad nie przychodza mi zadne powiadomienia
Stary 2006-09-21, 10:11   #1038
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Jeśli kupisz folik to nie zapeszysz a tylko na zdrowie Ci wyjdzie
A kwas foliowy jest bardzo ważny w pierwszych tygodniach ciaży, zapobiega wielu wadom rozwojowym płodu. Poza tym wzmacnia krew i przyspiesza np regenerację skóry (ogolnie odbudowe komórek), więc łykaj na zdrowie.
Dla mnie obie ciaże były niejakim zaskoczeniem a kwas foliowy łykałam i przed i w trakcie i całe szczęście
10 PŻ
Stary 2006-09-21, 11:11   #1039
misiapisia
Wtajemniczenie

Zaczekam jednak do soboty, sklepy sa otwarte do 20-tej, wiec do poniedzialku sie stresowac nie bede Czy test wykonany w dniu spodziewanej miesiaczki jest juz w miare pewny??
Na razie ciagle sie boje, raz tego, ze jestem, raz, ze nie jestem
Wczoraj wieczorem tak mnie bolal brzuszek, ze juz mialam wstac i sie zabezpieczyc na wypadek @, zwyciezylo jednak lenistwo, i dobrze, bo i tak okazalo sie, ze to nie ten bol .
Ja jakas dziwna jestem, TZ juz cie cieszy, bo on baaaardzo chce miec dzidziusia -taka mala blondyneczke z kreconymi wloskami (nie wiem tylko po kim dzidzia ma miec te loczki ), kicia sie ucieszy, bo bedzie miala pancie caly czas przy sobie, a ona bez panci zyc nie moze. I tylko ja popadam w obled, czy to nie za wczesnie na hustawki nastrojow??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-21, 11:33   #1040
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

W dniu spodziewanej miesiączki test powinien już wyjść ale najlepiej go zrobić z porannego moczu.
Jeśli wyjdzie, to sprawa jasna, jeśli nie, warto go powtórzyć za kilka dni.
10 PŻ
Stary 2006-09-24, 09:05   #1041
misiapisia
Wtajemniczenie

q** q** q**, nic juz nie wiem.
"Dzien spodziewanej" byl wczoraj, test kupilam, podobno najlepszy z mozliwych, mozna go niby wykonywac o dowolnej porze dnia, ale czekalam do dzisiejszego poranka.
Zrobilam i ... NIC!! Jedna krecha!! Jakim cudem?? @ nigdy mi sie nie spoznia (zadnych czynnikow opoznijajacych w poprzednim miesiacu nie bylo), temperatura jeszcze mi wzrosla (37,3), wczoraj mnie mdlilo (dzis jeszcze nie).
Myslalam, ze dzis sie wszystko wyjasni, a test mi wszystko ta jedna przekleta krecha przekreslil.
Stary 2006-09-24, 10:01   #1042
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Poczekaj jeszcze kilka dni i jak nie pojawi się krwawienie to powtórz test. Mojej przyjaciółce też pierwszy test nie wyszedł, a obecnie jest już w 5 miesiącu.
kasia_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-24, 18:40   #1043
marti86
Zakorzenienie

to prawda co pisze kasia.testy niekiedy klamia.ja zam pewien przypadek-moja znajoma zrobila go i wyszedl pozytyw pomimo iz w ciazynie byla-poszla po drugi i wyszedl negatywny.wiec jesli nie dostaniesz miesiaczki to powtorz.moglabym powiedziec ze objawy "zafundowalas sobie sama"(tak mozna psychicznie wywolac objawy ciazowe-ja tak kiedys mialam i miesiaczka spoznila sie wtedy mimo iz zawsze byla punktualna-z obawy przed wtedy niechciana ciaza wsyztsko wskazywalo wlasnie na nia-a w jej wcale nie bylo)ale dziwi mnie ta podwyzszona temperatura-i dlatego kochana powinnas wykonac drugi tescik.i powodzenia

Stary 2006-09-24, 19:18   #1044
misiapisia
Wtajemniczenie

Najbardziej mnie wkurza ta niepewnosc. Miesiaczka sie spoznia, co nie jest normalne, a test wykazuje, ze w ciazy nie jestem. Po prostu chcialabym wiedziec na czym stoje, tzn. albo dostac @, albo zobaczyc dwie kreski.
Nie sadze, zebym sobie mogla cos uroic, bo ani sie przed ciaza specjalnie nie bronie, ani sie o dziecko specjalnie nie staram, zdaje sie w tej sprawie na przeznaczenie .
Nie wiem co mnie wzielo w tym miesiacu, ze wogole zaczelam sie zastanawiac na pare dni przed terminem miesiaczki czy przypadkiem nie jestem w ciazy. I o ile przed spodziewana miesiaczka mialam jakies delikatne bole brzucha, ktore mogly wskazywac, ze jednak dostane okres, to teraz wszystko minelo, pozostala podwyzszona temperatura, ogolne oslabienie i delikatne "poludniowe" mdlosci.
Daje sobie czas do srody, jesli miesiaczka sie nie pojawi - robie drugi test. Jesli test wykaze, ze w ciazy nie jestem wybiore sie do lekarza, nie po to, zeby stwierdzil ciaze, ale po to, zeby sprawdzil czy wszystko jest OK.

Ps. Cos dziwnego jest w tych testach, placze sie niezaleznie od wyniku.
Stary 2006-09-24, 19:28   #1045
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiapisia Pokaż wiadomość

Ps. Cos dziwnego jest w tych testach, placze sie niezaleznie od wyniku.
cos w tym jest.
wierze ze to jest meczace.a powiedz mi masz takie odczucie pewnosci(podswiadomosci) ze jestes w ciazy??wiekszosc kobieet to ma-ja rowniez do tej wiekszosci naleze.i cos czulam od samego poczatku.konczylam w kwietniu szkole i poszlam z klasa na impreze na zakonczenie i nie wypilam ani jednego piwa bo jakos nie mialam ochoty-juz wtedy bylamw ciazy a podswiadomosc w tym wypadku chyba wziela gore

Stary 2006-09-24, 19:50   #1046
misiapisia
Wtajemniczenie

To chyba to przeczucie kazalo mi zaczac sie zastanawiac i czytac ten topik Nie biore juz od dluzszego czasu pigulek i ryzyko ciazy istnieje od dawna, czasem cieszylam sie, ze dostalam okres, czasem plakalam, bo dostalam. Dzis plakalam, bo nie dostalam i nie jestem w ciazy (przynajmniej wg. testu ).
Zanim minal termin spodziewanej miesiaczki staralam sie tlumaczyc sobie, ze moze jednak nie jestem w ciazy, a objawy mam identyczne jak co miesiac, ale jakis "wewnetrzny glos" twierdzil cos zupelnie innego. Teraz mysle, ze jestem w ciazy i jestem wsciekla, ze ten cholerny test tego nie potwierdzil
Sama nie potrafie zrozumiec swojego stosunku do maciarzynstwa, raz chce miec dziecko, innym razem nie. Mozliwe, ze chce, ale boje sie, jak to bedzie, czy dam sobie rade? czy doroslam do bycia matka? itp. itd.
Stary 2006-09-24, 19:59   #1047
marti86
Zakorzenienie

tego ze dasz sobie rade jestem w zupelnosci pewna!!jesli nie doroslas jeszcze-dorosniesz w okresie ciazy-wiele sie wtedy zmienia w kobiecie, nie tylko fozycznie ale przede wszytskim psychicznie
a hustawka nastrojow to kolejny typowy objaw....
powodzonka!!

Stary 2006-09-24, 20:05   #1048
misiapisia
Wtajemniczenie

A moze mam juz kryzys wieku sredniego i boje sie ostatecznej utraty mlodosci i wolnosci?
Stary 2006-09-24, 20:18   #1049
marti86
Zakorzenienie

pisalas ze masz 30 lat tak?jestes jeszcze mloda kobietkoa jesli czujesz sie "staro"to dzieciaczek zapewne Cie odmlodzijuz one maja swoje sposoby
pomysl sobie - wieczorne czytanie bajek itpmozna powrocic do lat "mlodosci"hhehehe

Stary 2006-09-24, 20:24   #1050
misiapisia
Wtajemniczenie

Mam kolekcje Bolka i Lolka na CD, bedzie okazja poogladac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości