![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Byłaś u lekarza? Jezeli nie się wybierz. Jesteś pewna że to żołądek? Moja koleżanka przez całą ciążę brała no-spę właśnie z powodu bolu w podbrzuszu.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Buena moje gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Wtajemniczenie
|
Annfas
![]() Ale się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
buena gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wasnie dziewczyny ja juz sama nieiwem co mam myslec ![]()
![]() |
#1027 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już nie mogę doczekać się, gdy urośnie mi brzuszek, a wtedy na pewno wstawię fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 |
Wtajemniczenie
|
Nie przypuszczalam, ze jeden z moich pierwszych postow na forum pojawi sie akurat w tym temacie
![]() O dzidziusia staramy sie mniej wiecej od poltora roku (ja mniej, TZ wiecej ![]() Nie wiem dlaczego akurat w tym miesiacu mnie dopadly jakies ciazowe mysli i po przeczytaniu o waszych objawach latam po domu z termometrem w ustach ![]() ![]() Wiem, ze wirtualnego testu ciazowego nikt mi nie zrobi, a na taki prawdziwy jeszcze za wczesnie, ale prosze powiedzcie mi, czy to mozliwe, ze jestem w ciazy??? @ mam dostac w sobote, zwykle jest regularny co 27-28 dni. "Prace konstruktorskie" prowadzilismy z TZ wtedy kiedy trzeba. Mam podwyzszona temperature - 37,2 (nawet w czasie choroby rzadko goraczkuje, 37,2 mialam przy osterej grypie rok temu), od 2-3 dni pobolewa mnie dol brzucha, tak dziwnie, ze mam wrazenie, ze zaraz dostane @, a wiem przeciez, ze to za wczesnie. Czesto chodze do toalety, juz trzeci raz budze sie o swicie bo musze isc do ubikacji (mialam nawet koszmar senny, w ktorym biegam po jakims gmaszysku szukajac WC ![]() Czy to wszystko moze oznaczac ze jednak jestem w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Rozeznanie
|
Dot.: jestem w ciąży?objawy...
miesiączka spóźnia mi się już 9 dni i nie wiem co mam robić, test wyszedł mi negatywny niestety
![]() ![]()
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
Naydhe ja radzę Ci pwtórzyć test. Mojej przyjaciółce pierwszy test nie wyzedł, drugi już tak, a jak lekarz potwierdził to była juz w 4 miesiącu. A brak okresu tłumaczyła tym, że nie dostała jeszcze po urodzeniu pierwszego dziecka. Ale u Ciebie to odpada jak sądzę. A czy masz jakieś inne objawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() więc może to oznaczać ciążę, choć nie musi stawiam raczej na wynki pozytywny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
Boje sie ... no i jesli jednak jestem w ciazy to od poniedzialku rzucam palenie
![]() ps. Jak ustawic subskrybcje watku, zeby od razu dostawac powiadomienie na e-mail kiedy ktos odpowie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Rozeznanie
|
.
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
misiapisia kup folik koniecznie.nie zaszkodzi a jesli jestes w ciazy to naewno bardzo sie przyda!!
subskrybcja watku powinna byc automatyczna.i @ powinny przychodzic bez zadnego dodatkowego ustawiania.jesli jednak tak nie jest to wejdz w panel uzytkownika(po lewej stronie na gorze.otowrzy Ci sie Twoj panel z zasubskrybowanymi watkami i po lewej stronie masz edytuj opcje.wejdz tram i gdzie zaznacz ptaszkiem jak jest odznaczone.napewno znajdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
Jak narazie uzywam tylko soli z kwasem foliowym
![]() Do soboty tkwie w zawieszeniu, nie kupie ani testu, ani folika, ani tez comiesiecznego zestawu TT tzn. tamponow i tabletek przeciwbolowych, nie chce zapeszyc w zadna strone ![]() W opcjach subskrypcji mam ustawione "stale powiadamianie na e-mail", ale jak dotad nie przychodza mi zadne powiadomienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rzabbocop
|
Jeśli kupisz folik to nie zapeszysz a tylko na zdrowie Ci wyjdzie
A kwas foliowy jest bardzo ważny w pierwszych tygodniach ciaży, zapobiega wielu wadom rozwojowym płodu. Poza tym wzmacnia krew i przyspiesza np regenerację skóry (ogolnie odbudowe komórek), więc łykaj na zdrowie. Dla mnie obie ciaże były niejakim zaskoczeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
Zaczekam jednak do soboty, sklepy sa otwarte do 20-tej, wiec do poniedzialku sie stresowac nie bede
![]() Na razie ciagle sie boje, raz tego, ze jestem, raz, ze nie jestem ![]() Wczoraj wieczorem tak mnie bolal brzuszek, ze juz mialam wstac i sie zabezpieczyc na wypadek @, zwyciezylo jednak lenistwo, i dobrze, bo i tak okazalo sie, ze to nie ten bol ![]() Ja jakas dziwna jestem, TZ juz cie cieszy, bo on baaaardzo chce miec dzidziusia -taka mala blondyneczke z kreconymi wloskami (nie wiem tylko po kim dzidzia ma miec te loczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Rzabbocop
|
W dniu spodziewanej miesiączki test powinien już wyjść ale najlepiej go zrobić z porannego moczu.
Jeśli wyjdzie, to sprawa jasna, jeśli nie, warto go powtórzyć za kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Wtajemniczenie
|
![]() "Dzien spodziewanej" byl wczoraj, test kupilam, podobno najlepszy z mozliwych, mozna go niby wykonywac o dowolnej porze dnia, ale czekalam do dzisiejszego poranka. Zrobilam i ... ![]() Myslalam, ze dzis sie wszystko wyjasni, a test mi wszystko ta jedna przekleta krecha przekreslil. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
Poczekaj jeszcze kilka dni i jak nie pojawi się krwawienie to powtórz test. Mojej przyjaciółce też pierwszy test nie wyszedł, a obecnie jest już w 5 miesiącu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
to prawda co pisze kasia.testy niekiedy klamia.ja zam pewien przypadek-moja znajoma zrobila go i wyszedl pozytyw pomimo iz w ciazynie byla-poszla po drugi i wyszedl negatywny.wiec jesli nie dostaniesz miesiaczki to powtorz.moglabym powiedziec ze objawy "zafundowalas sobie sama"(tak mozna psychicznie wywolac objawy ciazowe-ja tak kiedys mialam i miesiaczka spoznila sie wtedy mimo iz zawsze byla punktualna-z obawy przed wtedy niechciana ciaza wsyztsko wskazywalo wlasnie na nia-a w jej wcale nie bylo)ale dziwi mnie ta podwyzszona temperatura-i dlatego kochana powinnas wykonac drugi tescik.i powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Wtajemniczenie
|
Najbardziej mnie wkurza ta niepewnosc. Miesiaczka sie spoznia, co nie jest normalne, a test wykazuje, ze w ciazy nie jestem. Po prostu chcialabym wiedziec na czym stoje, tzn. albo dostac @, albo zobaczyc dwie kreski.
Nie sadze, zebym sobie mogla cos uroic, bo ani sie przed ciaza specjalnie nie bronie, ani sie o dziecko specjalnie nie staram, zdaje sie w tej sprawie na przeznaczenie ![]() Nie wiem co mnie wzielo w tym miesiacu, ze wogole zaczelam sie zastanawiac na pare dni przed terminem miesiaczki czy przypadkiem nie jestem w ciazy. I o ile przed spodziewana miesiaczka mialam jakies delikatne bole brzucha, ktore mogly wskazywac, ze jednak dostane okres, to teraz wszystko minelo, pozostala podwyzszona temperatura, ogolne oslabienie i delikatne "poludniowe" mdlosci. Daje sobie czas do srody, jesli miesiaczka sie nie pojawi - robie drugi test. Jesli test wykaze, ze w ciazy nie jestem wybiore sie do lekarza, nie po to, zeby stwierdzil ciaze, ale po to, zeby sprawdzil czy wszystko jest OK. Ps. Cos dziwnego jest w tych testach, placze sie niezaleznie od wyniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierze ze to jest meczace.a powiedz mi masz takie odczucie pewnosci(podswiadomosci) ze jestes w ciazy??wiekszosc kobieet to ma-ja rowniez do tej wiekszosci naleze.i cos czulam od samego poczatku.konczylam w kwietniu szkole i poszlam z klasa na impreze na zakonczenie i nie wypilam ani jednego piwa bo jakos nie mialam ochoty-juz wtedy bylamw ciazy a podswiadomosc w tym wypadku chyba wziela gore ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Wtajemniczenie
|
To chyba to przeczucie kazalo mi zaczac sie zastanawiac i czytac ten topik
![]() ![]() Zanim minal termin spodziewanej miesiaczki staralam sie tlumaczyc sobie, ze moze jednak nie jestem w ciazy, a objawy mam identyczne jak co miesiac, ale jakis "wewnetrzny glos" twierdzil cos zupelnie innego. Teraz mysle, ze jestem w ciazy i jestem wsciekla, ze ten cholerny test tego nie potwierdzil ![]() Sama nie potrafie zrozumiec swojego stosunku do maciarzynstwa, raz chce miec dziecko, innym razem nie. Mozliwe, ze chce, ale boje sie, jak to bedzie, czy dam sobie rade? czy doroslam do bycia matka? itp. itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
tego ze dasz sobie rade jestem w zupelnosci pewna!!jesli nie doroslas jeszcze-dorosniesz w okresie ciazy-wiele sie wtedy zmienia w kobiecie, nie tylko fozycznie ale przede wszytskim psychicznie
![]() a hustawka nastrojow to kolejny typowy objaw.... ![]() powodzonka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
A moze mam juz kryzys wieku sredniego i boje sie ostatecznej utraty mlodosci i wolnosci?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
pisalas ze masz 30 lat tak?jestes jeszcze mloda kobietko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pomysl sobie - wieczorne czytanie bajek itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Wtajemniczenie
|
Mam kolekcje Bolka i Lolka na CD, bedzie okazja poogladac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.