|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Dzień dobry! I ja się witam
Przez weekend nie zaglądałam, ale poczytałam z rana co u was i stwierdzam, że jestem nadopiekuńczą matką :/ ..pod prysznic nie wskakuję jak jestem w domu sama z małym, w ogóle go nie spuszczam z oka, elektrycznej niani nie ufam i nawet jak obiad gotuję, to zerkam do Tonusia co 3 minutki.. Hm.. to chyba nie normalne!! Chociaż w drugą stronę jeśli chodzi o ubieranie.. Ja ciągle rozbieram Antka, boję się że go przegrzeję, a mężula tylko chodzi za mną i mówi - "ubierzmy go, daj jakiś kocyk, pewnie mu zimno, zachoruje, gdzie jest jakaś czapeczka.." A co do czapeczek - Paulizia mój synuś też ma czapusię Pandy (w ogóle cały zestaw pandowy z H&M ma ) i czapka pasuje jak ulał A mój Antoś dopiero dwa tygodnie ma hehe Ddaaiissyy super pomysł z gipsem Odgapię ![]() Gabi nie wyrywała się nóżkami? Fajnie wyszło?Andziotku, ale fajnie twoja Gabrysia z chusty spogląda Też muszę zakupić, bo przymierzam się i przymierzam, a ciągle chusty nie mam.. a powiedz proszę Zosię jak dłudo w chuście nosiłaś? Mniej/więcej do ilu kilogramów to jest wykonalne? |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
jakj byłam sama czyli przez wiekszosc czasu na poczatku to w ogole nie spuszczałam sebka z oka. teraz zaczynam luzowac ![]() dobrze ze go nie przegrzewasz. dziecko sobie lepiej radzi z wychłodzeniem niz z przegrzaniem
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ja mam elastyczną chustę i w niej można niby do 9 kg nosić a później zostaje tkana, a w tej można dopóki dziecko chce i póki dajemy radę nosić słodki ciężar
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Izkę kupa obudziła
![]() Grazin, śliczności z tego Twojego Sebka |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko
![]() U nas nocka standard kupa z rana i teraz drzemka sie konczy bo karmionko i lecimy spotkac sie z innymi mamuskami mialam prasowac, ale w zamian za to doczytalam was![]() odpisac juz nie odpisze bo musze sie zbierac, ale obiecuje odpisac wiecej jak wroce ![]() andziot moze nei skok, tylko Gabi ciekawa swiata? Chusta fajna, tez mam troche inna, ale jestem emga zadowolona z niej ![]() the sania gratuluje 4 tygodni! aga pe moze wrocisz do norwegii? najlepiej do Oslo, razem bysmy na spacerki chodzily ![]() grazinku nie zidentyfikowalam zoltych wymiotow, bo sie juz nei powtorzyly, wiec postanowilam nie panikowac i zachowac sie jak rozsadna matka ![]() no i mala sie budzi, genialnie, karmionko i lecimy buziale, reszcie napisze pozniej
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Grazin ![]() gusiagatko na porodówkę biegiem no! ![]() listopadowa80 ty się tżtem nie przejmuj...oni są tak zbudyniali, że szkoda języka sobie strzępić na nich ![]() agus87 morze nas niestety wakacje ominą w tym roku...ale za rok już własnym autkiem się wybierzemy andziot mój tz twierdzi, ze za dużo małego na rączkach nosze i go rozpieszczam...a jak mu dzisiaj o chuście rano przy śniadaniu wspomniałam to powiedział, żebym sobie jeszcze sztuczna pępowinke kupiła ![]() eweska jak ten czas leci :d duże chłopaki z nich ![]() anulinko mój mały budzi się jak w zegarku co 3h na UU i zastanawiam się czy ten czas się kiedyś wydłuży czy dopóki będę karmiła UU to tak będzie....spice miło było Cie "poznać" ![]() Mam problem. Cos zaczyna mnie niepokoić w zachowaniu mojego małego podczas karmienia. Jak wcześniej pisałąm mały budzi się na karmienie co 3h. Czasami mu sie zdarzy pospac prawie 4 ale nie często. Problem jest w tym, że samo karmienie trwa bardzo długo...Potrafi przez 2h domagać się UU...Possie 20 min. przysypia, odbije mu się i znowu za chwile szuka...opróżnia mi 2 piersi(może nie opróżnia bo się jeszcze nie zdarzyło, żeby nie leciało w ogóle) i dalej chce jeść....dopiero po takim maratonie zasypia i ja nigdy nie wiem ile to będzie trwało...w prawdzie zdarza mu się, że naje się w przeciągu 20 min jak dzisiaj w nocy ale to rzadkość...np. dzisiaj rano obudził się o 8 na UU i nie spał do 10 upominając się co chwile o U...dodam, że jak zaczyna przysypiać to ja go próbuje wybudza, żeby jadł dłużej ale on nie chce...dopiero jak mu się odbije odłożę go do spania budzi się i łapczywie szukać zaczyna...pokarmu na pewno mam dośc, bo casem przełykac nie nadąrza i mu ustami wylatuje... i to jest dopiero połowa problemu... druga to taka, ze od kilku dni je bardzo łapczywie i niespokojnie...rzuca się, pręży, rączkami macha,głowę odgina, stęka przy tym....jak przez przypadek przy tych manewrach puści U to bardzo łapczywie próbuje go jak najszybciej złapać....i potrafi tak podczas całego karmienia... dopiero podczas ostatniego podejścia się wycisza i zaczyna jeść normalnie.... wcześniej nie było takich problemów i jadł normalnie... nie wiem co się stało... macie może jakiś pomysł jak zinterpretować jego zachowanie i zauważyłam, że sypia tez jakoś niespokojnie.... doszliśmy do wprawy z odbijaniem, więc ja już nie wiem o co chodzi... bo kiedy kupkę robi to wiem i poznaje, ale coraz częściej wierci się i stęka nie robiąc nic przy tym... wcześniej myślałam, że za mało go odbijam, ale teraz po każdym jedzeniu i nawet w trakcie odbije... ![]() dzisaj w nocy nie mogłam zasnąc a snułam sie wczoraj cały dzień na nogach ze zmęczenia... wieczorem byłam pewna, że padne, a tu zonk.. mały zasnął o 22 spał do 1.40, potem pobudka o 5 i 8...więc spał ładnie...ale ja nie mogłam sać.. może łącznie spałam ze 4h... i mam wraznienie, że boli mnie lewy jajnik ![]() albo po prostu zalega coś w jelitach, bo ma problemy z załatwieniem się ostatnio... tz ma mi dzisiaj kupić czopki ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- kochane a czy to możliwe żeby moje dziecię ważyło już ok 4 kg mając 3 tyg? ![]() bo dzisiaj go rano n rekach trzymałam i ręka mnie zaczęła bolec szybciej niż zwykle to się pokusiłam na zważenie się razem z nim a potem sama...i różnica mi wyszła 4kg z małym haczykiem...ze szpitala wyszliśmy z waga 3040g ![]() jutro wybieram się do mamy jakie to będzie przedsięwzięcie
|
#3788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, a tu dzisiaj w nocy taka ![]() Może Twój synuś właśnie przechodzi skok rozwojowy?? Z opisu by pasowało. |
||
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moj synek poraz pierwszy sie wczoraj do mnie swiadomie usmiechnal!!! Cala buzia mu sie smiala. I powtorzyl to kilka razy... padlam z zachwytu i sie pobeczalam ![]() The_sania gratulujemy Marcelkowych 4 tygodni ![]() Moria mam zamiar biegac lub cos... tz chce mi wykupic karnet na silownie, no ale ja karmie piersia Mam strasznego flaka na brzuchu. Wczoraj chodzilam w pasie, ale tak szczerze...? To ja nie wiem jakie on ma zastosowanie... ze co? ze brzuch wcisne do srodka? glupia jestem, bo nie wiem Listopadowa80 A mezem sie nie przejmuj i jak musisz to idz i sobie kup cos, bo jestes kobieta!!!! A jego nie sluchaj Moniaqc jeszcze nie zaobserwowalam, ale czuje sie jak dojna krowa Grazin Sebek jest boski... czy on caly czas tak pieknie sie smieje??? Kurcze ja probuje upolowac usmiech mojego syna i ciezko mi to wychodzi ![]() Lolka i bardzo dobrze, ze nie przegrzewasz... moj dzis w nocy spal w samym pampersie, bo bylo tak goraco. Sprawdzalam mu szyjke i ramionka i mial cieple wiec zimno mu nie bylo. Ja wciaz czekam na fotki malego Lolka ![]() Andziot by skok szybko minal! A w chuscie Gabi wyglada elegancko
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie za wcześnie? w sumie dobrze, by było.... niż żeby miał jakiś poważny problem z brzuszkiem...
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-06-27 o 11:31 |
|
|
|
|
#3791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie będę komentować zachowanie Twojego Tżta !!! śmieje się przez sen ? Cytat:
co do chusty to można wielkie dzieci nosić też (myślę że są mamy co noszą 2-latki ale to zależy później już od udźwigu matki ![]() Cytat:
albo skok, moja też tak robi często - choć nie zawsze albo beki albo pierdki go męczą Cytat:
za uśmiech !!!a w chuście nam gorąco nie było, bo ja byłam na ramiączkach a Gabi w bodziaku na długi rękaw tylko a wczoraj było chłodno u nas pewnie upał to byłoby gorąco .... dałam Gabrysi mojego mleka z butelki ale po UU i nie wiem czy nie umiała zassać czy głodna nie była |
|||||
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bedzie tylko wiecej usmiechowmoja corenka wlasnie spi
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz nabiału - tu bardzo ostrożnie. Ale zjadłam wczoraj nawet fasolkę szparagową i NIC nie było ![]() Grazin, dorkabl A o paluszkach, to czytałam, że się nie powinno, bo coś tam przy produkcji jest bardzo nie zdrowe dla takich maluchów. Nie wiem, o co chodziło dokładnie... spice u nas dwa za nami, a mamy 7 tyg i 4 dni ![]() agus Ja z kolei czytałam, że jak skończy 4 tyg
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam -ZBUDYNIENIE...juz mam opis Edytowane przez dorkabl Czas edycji: 2011-06-27 o 12:00 |
|
|
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!!!
Wracam do życia !!! Obym nie zapeszyła, ale co tam, od dwóch dni nie wiem co to dziecko!!! Nie wiem co było powodem tych kolek (bólu brzuszka?) tych wrzasków i opętańczego płaczu, ale w sobotę i niedzielę mała była super grzeczna i spokojna, spała - jadła - spała - jadła itd. Ktoś mi zasugerował, że te jej zachowanie było spowodowane nadmiarem wrażeń. W sumie nie pomyślałam o tym, ale chyba by się zgadzało, ponieważ te czwartkowe wrzaski i płacz nastąpił po mojej wizycie w środę na zakończeniu roku szkolnego u starszej córki, gdzie jak wiadomo podczas akademii gwar, rwetes, hałas itd. malutka nie spała, a ślepka jak 5 zł, w środę po południu zakupy w CH, McDonald i lody, w czwartek znowu KFC, może jak dla niej to za dużo "atrakcji" , za to przez weekend byliśmy w domu, bez wizyt w sklepach, tylko do ogrodu wózek wystawiałam i jest o niebo lepiej, ani razu nie było płaczu z powodu brzuszka. Kupka raz dziennie. Do tego wczoraj dałam jej po raz pierwszy BioGaię, może ona tez nam pomoże?Dziękuję serdecznie za całe wsparcie w tych kolkowych dniach Dietę jednak na wszelki wypadek też cały czas modyfikuję. Wczoraj na próbę zjadłam 4 czereśnie, dzisiaj 3, zobaczymy jak efekt, banana zastapiłam jabłkiem, ser i jajka poszły na bok, ciężko mi z chleba zrezygnować, jeszcze go nie oddam, zobaczę co będzie bo ja chlebowa jestem jak mało kto, bez obiadu mogę normalnie żyć, ale bez chleba nieeeeee A moja mała przekręciła się dzisiaj sama z boku na brzuszek i sama ładnie ułożyła sobie główkę i raczki do spania na brzuszku i tak spała przez 2h. Nie wiem, czy to w jej wieku "wyczyn" czy nie, ale mi się to strasznie podobało bo widziałam jej przymiarki do przekręcenia i sam efekt, więc jestem pod wrażeniem ![]() Możecie trochę więcej zdjęć dzieciaczków wstawiać tutaj? Ja nie jestem w klubie, a czasem czytam jakie ładne zdjęcia tam wstawiacie, tutaj tez poproszę, jeżeli można
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
antropia mam identycznie (Olek jest z 31 maja) i do tego dochodzi mi problerm z odbijaniem. Nałyka sie biedaczek podczas tej nerwówki powietrza i potem cierpi z powodu bombelków w brzuszku
Zaraqz dzwonie do porodni laktacyjnej, wydaje mi sie ze go zle przystawiam, skoro tak łyka to powietrze. No bo co? Kropelki na wzdęcia mam kupować :/ Moze my teraz skaczemy?
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko szybko leci na początku i maluchy nie nadążają połykać, a do tego jak są głodne to łapczywie jedzą i też im się łyka Dwie księżniczki śpią Zosia za wcześnie wstała i marudna już była i nawet ładnie zasnęła, Gabrysia też padła prawie sama ![]() idę obiad przyszykować |
|
|
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot mój miał cały czas problemy z odbijaniem i pierdami...ale jego zachowanie nigdy aż takie nie było... nauczyliśmy się już bekać wspólnie i powinno być teoretycznie lepiej...a jest gorzej... może to rzeczywiście już ten skok się zaczyna
wcześniej spal nawet spokojniejdorkabl ja tez długi czas miałam, problem z odbiciem małego... żadna pozycja nie skutkowała.....ale w końcu zaczął ładnie bekać...poklepuje go po pleckach troszkę przy odbijaniu....chyba pomaga
|
#3799 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dolaczam sie, rowniez polecam. ja mam z womara(tej firmy co mary nosidelko) tez rozwazalam to samo nosidlo, na szczescie nie kupilam bo mlody nienawidzi na kolyske, zato kocha zabke ![]() W CHUSCIE MOZNA NOSIC TAK JAK W NOSIDELKU ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale slodziak!!!! Cytat:
![]() tez mielismy czapke pandy, zalozylismy raz-jak wiekszosc czapek, za szybko mu glowa rosnie ![]() Cytat:
mniej wiecej w takich klimatach![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bylam u lekarza ![]() ten starszy ma powiekszone wezly widac golym okiem, musze porobic badanka. ma i na szyji 2, i lekko w pachwince a moja klucha............... wazy ponad 4700 ![]() ma zaczerwienienione gardlo, to moze byc powod ze niechce pic. zobaczymy co dalej mam mate! mlody bez szalu, lezy oglada, za to ten starszy musial przetestowac czy sie zmiesci widok boski!!!!
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się nagrać jak Gabulek wali rączką w zabawkę na macie
|
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nocka spokojnie no ale co sie dziwic jak w ciagu dnia placzka sie wyplakala z bolu to ze zmeczenia spala cala noc!!! Silleeslodkie malenstwo!!! Grazinco za zalotny usmiech ma Toje dziecie ![]() Andziotja tez chce taka chuste!!w/g Ciebie warto ja kupic??
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-27 o 13:01 |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia nie może wytrzymać jak Gabi leży na macie i razem się kładą pod nią, do tego Zosia macha zabawkami dla Gabrysi i krzyczy "dzidzi patrz" ![]() a teraz się zaciesza do zabawek i gada swoje "aaa guuu " ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- oooo widzę mimbi wróciłaś ????
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-27 o 13:01 |
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
W stylu naszej mimbi zapowiem: „Anegdotka na Poniedziałek”:Jak wiecie, przed weekendem wrócił mój TŻ z „dalekiego” kraju mlekiem i miodem płynącego – „szwicerlandem” zwanego. Po wylądowaniu w Polsce, zazwyczaj już na lotnisku TŻ zostaje uderzony polską „gościnnością i życzliwością”. Wraca do domu, cieszy się że widzi żonkę i córkę ale zawsze dłuuugo rozmawiamy o tym jaka jest przepaść między Polską a Zachodem. W Szwajcarii gdy na drodze jest ograniczenie do 50 wszyscy jadą max 50, gdy pieszy tylko zbliża się do pasów auta zwalniają i zatrzymują się nawet gdy sam jedyny TZ chce przejść na drugą stronę, jest czysto, po prostu czysto, tak że na ulicy nie leżą kupy piachu, papieru a w lesie, w którym chciałam spacerować z Igą, martwe zwierzęta w reklamówkach i zużyte kondomy... Ale nic to, myślę sobie nie jest tu tak źle i na pewno będzie kiedyś lepiej. I z tym optymistycznym, pełnym życzliwości nastawieniem do ludzi i świata, wybrałam się na dzisiejsze zakupy do REAL’a i oto uzbrojona w jęczące dziecko w wózku, 4’pak chusteczek do pupy i słoiczek pesto podchodzę do kasy uprzywilejowanej – nad kasą wielki jak wół szyld przedstawiający matkę z wózkiem i osobę niepełnosprawną. Staję na końcu kolejki, przede mną 3 facetów, każdy z wózkiem do połowy pełnym zakupów. Stoję... a właściwie nie stoję bo majtam wózkiem do przodu i do tyłu, co na moją córkę ewidentnie nie działa ale żaden z wielmożnych kawalerów na mnie nie skinie. ![]() Stwierdziłam więc, no kurde, jeśli nie oni mają mnie przepuścić, w kasie która jest ewidentnie przeznaczona dla mnie to KTO? Więc grzecznie, bez przekąsu, pytam ostatniego wielmożnego kawalera „Przepraszam, czy mogę stanąć przed Panem?” – Kawaler obrzucił mnie złowrogim spojrzeniem i rzekł „No raczej NIE” na co ja „Acha” a ten ciągnie „Mi się śpieszy” no to ja też ciągnę „No tak ale stoi Pan w kasie dla osób uprzywilejowanych, także dla matek z dzieckiem”. I słuchajcie on nic, STOI ale przed nim facet po środku mnie woła i wpuszcza przed siebie więc ja mówię „Mam tylko 2 rzeczy, dużo czasu Pan przeze mnie nie straci” a ten LUJ na to „Tak, niech sobie Pani idzie, nawet nie musi Pani za zakupy płacić” …. Dziewczyny no po prostu SZOK, normalnie mi się słabo zrobiło… Ale to nic! Przepuścił mnie ten w środku no i ten przed nim tak jakby z rozpędu też, dorosły facet, około 50. Wypakowałam moje szacowne, wielkie zakupy, zapłaciłam szybko gotówką i odwróciłam się jeszcze do tych dwóch, którzy mnie przepuścili i mówię „Dziękuję Panom” na co ten z przodu uniósł brwi nawet na mnie nie patrząc i zrobił minę wyrażającą „A ch... mnie to obchodzi!”... I tak, ja moje płaczące dziecko, paczka chusteczek i pesto powędrowałyśmy do auta gdzie Iga się już maksymalnie rozdarła i w ten sposób wróciłam do domu ciągnąc za sobą szczękę, która wciąż leży na podłodze…
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj domi zachowuje sie jakby wstydzil sie uczuc do brata. wiele razy naszlam go na tym jak sie nim opiekuje jak nikt nie widzi, spiewa mu piosenki-przez siebie wymyslone, i powtarza ze go kocha. jak maly zaczyna plakac to bardzo namietnie pakuje mu smoczka czasem dziala fajnie jest miec ich dwoch... na pewno jest mi latwiej niejednokrotnie jak mam dominika ktory mi przypilnuje norberto np w wozku niz mialabym sie rozdwajac sama, jest weselej(szczegolnie jak starszy brat musi wszystko przetestowac![]() moria ale chamstwo nie wiem skad sie tacy ludzie biora! a wiecie co mnie irytuje na maksa? ze malo kto z boku stanie w obronie! bardzo mnie to razi w oczy. (sama niedawno bronilam dziadka ktory sie zestresowal w rejestracji mega opryskliwa rejestratorka-im ona bardziej krzyczala na niego tym on sie bardziej trzasl i nie mogl wyslowic) procz mnie nikt sie nie odezwal, reszta stala i sluchala jak gowniara pomiata starszym czlowiekiem
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
moria
![]() opowieść niczym z horroru ![]() dzielna byłaś ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
musi wytrzeć chusteczką po siku, bo nie wytrzyma ![]() ledwo dzidzia otworzy oko to ta już leci i każe mi ją kłaść na matę albo na łóżko ![]() no a na spacerze to wózek musi pchać 2x zapierdzielu ale też 2x miłości i radości
|
|
|
|
|
#3806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Iga przez pierwsze 4 tygodnie na UU przytyła 1,5kg i zachowywała się jak Piter, non stop cyc, non stop szukanie, ciągnęła, ciągnęła później puszczała cyca, wyła, mleko się lało, ych... u nas dosyć długo trwał ten stan. ![]() Cytat:
![]() andziotka, aga_pe lubię te Wasze opowieści od dzieciach, zawsze mnie rozczulają ![]() Grazin, andziotka - świetne fotki Sebuś słodziak!Kiara - fotki naszych maluchów mamy w prywatnych albumach, nie w klubie. Musisz się z nami "pozaprzyjaźniać" Wtedy będziesz miała do nich dostęp anula - super, że macie takie spotkanie! Ja uwielbiam takie inicjatywy ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- listopadowa - Zachowanie Twojego TŻ'ta wkurzające no ale typowe Faceci już tak mają, nie widzą problemu w tym, że np. chodzisz codziennie w tej samej bluzce lub spodniach Mój co prawda sam mnie wypycha na zakupy abym się jakoś lepiej odziała ale to raczej nie jest kwestia jego dobrej woli a mojego marnego wyglądu Bo już np. on nie rozumie, czemu ja ciągle ciuszki dla Igusi na all przeglądam, bo przecież ona ma tyleee ubrań. No fakt ale chyba jego mózg nie jest w stanie zarejestrować faktu, że największe bodziaki zapinają się już na styk i może się okazać, że po kolejnym praniu Iga będzie w nich wyglądać jak parówka
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzizas, ale maly marud... nie pasowalo mu na dworze... no troszke wietrznie, ale jaka duchota
co chwile musialam latac i go pobujac az w koncu dalam za wygrana i go wnioslam do domu. Teraz spi jak susel a ja moglam spokojnie dokonczyc zmywanie, ogarnianie i rosol Za godiznke wychodzimy na spacerek tylko mama cos zje... Antos tez bedzie musial ![]() Moria dawno sie nie spotkalam z takim zachowaniem... chociaz??? Tu w Anglii nie ma takiego zwyczaju by przepuszczac, bo ostatnio na poczcie stalam, a przede mna sami faceci... mialam bardzo wazne listy do wyslania, ktore czekac nie mogly, a moj 'aniol' darl sie jak opetany. Wszyscy udawali, ze nie widza... ba! nie slysza musialam wyjsc, zrobic rundke dookola poczty by zamknac krzykacza i wtedy spokojnie moglam wrocic i wyslac listy Andziot chce filmik zobaczyc czyli po tym jak sie zorientowala, ze ma reke to zrobila z niej uzytek? Madra Gabi aga_pe czyli jednak ladnie przybiera Dajesz mu wode do picia?Lece pranie rozwieszac Bye!!!!!!!!!!
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny - mam pytanie a propos mierzenia temperatury.
mam 2 termometry elektroniczne. mierze w pupce. i odejmuje 0,5. ale słyszałam w aptece ze na instrukcji powinno pisac czy sie odejmuje czy nie - myslalam ze zawsze sie odejmuje. ok. jak nie odejmuje to jest tak, jak np, dzisiaj: mierze i wyskakuje 36,3 - czy to znaczy ze mam odjac jeszcze? to wtedy spada mu ponizej 36?! a kiedys mierzyłam i było 37,3 a potem sprawdzałam pod pacha i bylo jakies 36,8 - czyli wychodzi na to, ze sie odejmuje. no ale jak moze miec ponizej 36st? ma wprawdzie zimne policzki, uszka, rączki (czasem rączki ma ciepłe), al kark i ciało jest ciepłe .chyba zakupie jeszcze taki do ucha. macie jakis pomysł? dodam, ze na instrukcji nie pisało czy przy pomiarze w odbycie odjac cy nie. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-06-27 o 15:28 |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie i jak wkleić linka do filmiku, żeby wszyscy nie widzieli
tylko np zaprzyjaźnieni ... da sie jakoś tak ??? chyba że do klubu wrzucę ... |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam, ogarnelam obiad, zjadlam sama lunch, mala juz nie spi tylko sobie gada w wozku, a ja moze zdolam wam odpisac.
Na grupie bylo bosko, mala byla przegrzeczna, zaczepiala kolezanki hihi, Pani fizjoterapeutka bardzo ladnie nam tlumaczyla jak zachowac symetrie u dziecka i jak wyeliminowac to ze dziecko odwraca glowe tylko w jedna strone i w ogole duzo przydatnych rzeczy, 9 kobitek glownie matki pierwszego dziecka, wiec bylo naprawde ciekawie, same norwezki wiec genialnie bo podszkole jezyk jestesmy umowione na tel, mamy swjoe nr i maile. Super sprawa!Ja sie martwilam, z emoja mala sie prezy przy jedzeniu, a moj maly gruber znowu przytyl 240 w tydzien i wazy.. 4505!!! Moria to co opisalas ja czuje dokladnei za kazym razem jak wracam do domu do PL, tu jest tak jak piszesz, kobieta z wozkiem jest swieta, auta zatrzymuja sie jak jeszcze nei zdazylam dojsc do pasow, itp itd,. duzo by wymieniac, i zawsze jak tylko jestesmy w PL to wystarczy ze jestesmy an lotnisku albo przekraczamy autem granice i polska stacja benzynowa i uderza nas polskie zachowanie. wiem ze nie powinnam takich szykanow na moj wlasny kraj pisac, ale neistety zyjac tu gdzie zyje juz tyle lat przekonalam sie niestety ze przepasc jest i bedzie. Cytat:
ja tez nagralam moja jak wszystkimi zabawkami mozliwymi wymachuje ale juz nie udalo mi sie zlapac jak piszczy z radosci, wlasnie laduje na youtube zeby wyslac rodzicom, to wam wysle link pozniej![]() aga pe dobrze ze maly przybietra, ale ty pogodz sie raz dwa z TZtem bo chetnie bym cie na spacerek na fiord wyciagnela ![]() grazinku maly piekniasty i w ogole anulinka, antropia, paulizia, grazin i wszystkie bez wyjatku caluje i lece bo marudka sie obudzila kochana moja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Przez weekend nie zaglądałam, ale poczytałam z rana co u was i stwierdzam, że jestem nadopiekuńczą matką :/ ..pod prysznic nie wskakuję jak jestem w domu sama z małym, w ogóle go nie spuszczam z oka, elektrycznej niani nie ufam i nawet jak obiad gotuję, to zerkam do Tonusia co 3 minutki..
) i czapka pasuje jak ulał
A mój Antoś dopiero dwa tygodnie ma hehe
Odgapię 

za kupe.

A może ja zbyt wiele wymagam???
mniej wiecej w takich klimatach