Rossmann - cz. X - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 14:30   #1561
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. X

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
?
ja maluję paznokcie na taki kolor jaki w dany dzień mi pasuje, nie mam lakierowego podziału na pory roku
a ja tak w lato mam ochote na wesołe kolory na paznokciach i żywe

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:35   #1562
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
a ja tak w lato mam ochote na wesołe kolory na paznokciach i żywe
ale to nie znaczy, że szary jest tylko na jesień

a czerwień jest zarezerwowana na jaką porę roku?

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:38   #1563
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie znaczy, że szary jest tylko na jesień

a czerwień jest zarezerwowana na jaką porę roku?
nie mam czerwonego, nie jestem przekonana do tego koloru na moich paznokciach ale czaerowny bym na każdą pore wzieła

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:42   #1564
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam czerwonego, nie jestem przekonana do tego koloru na moich paznokciach ale czaerowny bym na każdą pore wzieła

kupiłam maseczkę RDL Hydro ale nie jestem zadowolona, coś nic nie działa

Rośnijcie
Stary 2011-06-26, 14:51   #1565
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja miałam z Garniera i nigdy więcej Strasznie szybko mi to wysychało na twarzy, zmyć trudno było a jeszcze mi 'zastygało' to na włosach i nie mogłam się tego pozbyć
Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja Pokaż wiadomość
Ja mam zdanie, że jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do niczego Miałam jedynie garniera 2 w 1 (niby peeling/żel do mycia twarzy) i tak kupiłam osobno peeling bo ten wydawał mi się jakiś za słaby.
Do szamponów 2 w 1 też sceptycznie podchodzę, bo ni to myje, ni odżywia... Może na wakacje ok, ale na co dzień
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego. Miałam dwa produkty typu 3w1: Garnier i Essence.
Moje ogólne spostrzeżenia: nadają się tylko do mycia twarzy, bo jako peeling są za słabe. Jako maseczka też nie są zbyt fajne- zasychają jak gips (tego z Essence nie mogłam trzymać na twarzy, bo mnie piekło) i ciężko się je zmywa, a efekty są żadne.
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27755461]hmmmm a ja się nie zgodzę widać co cera, to inaczej ja miałam Garniera i Under Twenty i bardzo je lubiłam, ale tylko jako maseczkę. Peeling nie działa bo za małe drobinki , jako żel to też jakoś dziwnie... fakt, że ciężko się zmywa, ale mi to nie przeszkadzało za to te 2 w 1 też mają w sobie niewiele z peelingów , używałam raczej jako "żel z drobinkami" [/QUOTE]

Dziękuję dziewczyny

Zastanawiam się jednak nad tym produktem Eveline. Podoba mi się kwas salicylowy w składzie, a chodzi mi głównie o mycie.

Przejdę się jutro do R. to może wypatrzę coś ciekawego
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:52   #1566
Tegra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaczekolada Pokaż wiadomość
Ja też polecam Accent ;D
W CND kosztował coś 4 zł ;( Ale u mnie zostały już same blondy i jeszcze jedne .. brązu nie było a specjalnie poszłam ;( .. odżywek wgl nie było już ;(

Działa tak jak odświeżacz koloru ;D Mniej więcej ;D
Jak miałam w pewnym momencie matowe, zszarzałe włosy to używałam accentu i włosy nabrały kasztanowego ładnego koloru
polecam
a nie wiecie czy ta firma ACCENT wycofuje się na stałe czy np zmienia opakowanie?? W CND załapałam się tylko na odżywkę, szamponów już nie było

Tegra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 15:26   #1567
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tegra Pokaż wiadomość
a nie wiecie czy ta firma ACCENT wycofuje się na stałe czy np zmienia opakowanie?? W CND załapałam się tylko na odżywkę, szamponów już nie było
a w kilku rossmannach w ogóle nie było akcji CND z tymi szamponami i ciągle w regularnej cenie stoją
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 15:32   #1568
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Tegra Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały jakiś czas temu, że zmienia opakowania na Isanowe. KLIK

W marce Accent wg niemieckiej strony zostają same farby.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:16   #1569
Tegra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały jakiś czas temu, że zmienia opakowania na Isanowe. KLIK

W marce Accent wg niemieckiej strony zostają same farby.
a to fajnie, jak już będą w R. to kupię szampon na wypróbowanie

Tegra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 17:58   #1570
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Yyyy..
to ja tez
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-do-ciala.html

Polecicie jakis dobry pumeks ?
czy byle jaki kupic ?
Dla mnie najlepszy jest zwykły ten siwy. Kupiłam kiedyś jakiś niebieski, który dobrze nie ścierał i się kruszył.
Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
a to przepraszam , ale sa w tubce

A jak oceniacie te lakiery wibo co sa w prostokatnych buteleczkach? jak krycie i wysychanie? bo mam szary i jakos slabo kryje i chyba slabo schnie (jak narazie pomalowalam jednego paznokietka)
Mam 2, różowy i jasno żółty. Różowy bardzo lubię, maluje dwie warstwy. Ten żółty to porażka, musiałam nałożyć 5 warstw żeby nic nie prześwitywało i na następny dzień już mi odprysł, chyba z nadmiaru warstw
Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie doświadczenie z kosmetykami 3w1? Chodzi mi dokładnie o te żel-maska-peeling. Chcę zmienić swoją pielęgnację, ale nie wiem który kosmetyk będzie lepszy:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-1.html&next=1
czy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch.html&next=1 ?
Właśnie używam tego z Nivea. Myję nim codziennie twarz, trzeba się namęczyć, żeby go zmyć a jak sie nałoży na włosy to tragedia Cera jest miękka i nawilżona. Jako peeling się nie nadaje tak samo jak i maseczka. Maseczka działa tak samo jak umycie twarzy tym żelem.
Cytat:
malujecie sobie pazokcie w lato na szaro? ten kolor to na jesień, zime
A ja lubię szary na paznokciach.Ale ogólnie teraz mam jakiś szał na szary bo wszystko mogę mieć w tym kolorze

Skończyłam używanie pasków wybielających na zęby. Jeszcze nie mam nadwrażliwości ale jeszcze poczekam. Zdaje mi się, że efekt jest słabszy niż ostatnio ale znajomi zauważyli różnice.
Użyłam blokera Ziaji i jestem zadowolona. Co prawda to moje pierwsze użycie ale ma całkowicie inne działanie niż Antidral. Nic mnie nie piekło, szybko się wchłania i działa już drugi dzień co mnie zaskoczyło. Antidral działał u mnie tylko na jeden dzień.

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 19:59   #1571
lameczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saaaraaa Pokaż wiadomość
zachęciłyście mnie do wypróbowania gdzie ją mogę dostać?

wlasnie tez chcialam o to zapytac...

bo na KWC pisza, ze trudno dostepna
Farmona, Jantar, Mgiełka nawilżająco-ochronna z wyciągiem bursztynu i filtrami UV
lameczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 20:02   #1572
nefelin
Przyczajenie

GG do nefelin

Cytat:
Napisane przez diablica88 Pokaż wiadomość
Część dziewczynki
Jak zobaczyłam tylko tą oto szminkę http://www.temptalia.com/chanel-geni...hotos-swatches serce zabiło mi mocniej.. no i muszę podobną mieć

Może znacie jakieś zdecydowanie tańsze odpowiedniki?? Nie koniecznie muszą być dostępne w Rossie

faktycznie jest swieeeeeeeeeeeeeeeeeeetna ! chce ja
nefelin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:04   #1573
lameczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saaaraaa Pokaż wiadomość
zachęciłyście mnie do wypróbowania gdzie ją mogę dostać?

Cytat:
ja kupilam ja na doz
Jest wydajna-w tamtym roku na wakacje ja kupilam a teraz mam jeszcze mniejsze pol buteleczki (a uzywalam cale lato i teraz po solarium ). Plusem jest tez rozpylacz wiec dobrze sie aplikuje. I chcialam jeszcze napisac ze nie przetluszcza wlosow -nawet juz po wchlonieciu jak sie rozczesze wloski to sa takie swieze. A mam na niej cene 6, 42 A i pojdzie juz do kosza bo termin waznosci ma do sierpnia :P ale jest naprawde wydajna

czyli gdzie, bo ja niekumata
lameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:08   #1574
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lameczka Pokaż wiadomość
czyli gdzie, bo ja niekumata
apteka internetowa (jak i stacjonarna ) Dbam o zdrowie
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:15   #1575
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Dla mnie najlepszy jest zwykły ten siwy. Kupiłam kiedyś jakiś niebieski, który dobrze nie ścierał i się kruszył.

Mam 2, różowy i jasno żółty. Różowy bardzo lubię, maluje dwie warstwy. Ten żółty to porażka, musiałam nałożyć 5 warstw żeby nic nie prześwitywało i na następny dzień już mi odprysł, chyba z nadmiaru warstw

Właśnie używam tego z Nivea. Myję nim codziennie twarz, trzeba się namęczyć, żeby go zmyć a jak sie nałoży na włosy to tragedia Cera jest miękka i nawilżona. Jako peeling się nie nadaje tak samo jak i maseczka. Maseczka działa tak samo jak umycie twarzy tym żelem.

A ja lubię szary na paznokciach.Ale ogólnie teraz mam jakiś szał na szary bo wszystko mogę mieć w tym kolorze

Skończyłam używanie pasków wybielających na zęby. Jeszcze nie mam nadwrażliwości ale jeszcze poczekam. Zdaje mi się, że efekt jest słabszy niż ostatnio ale znajomi zauważyli różnice.
Użyłam blokera Ziaji i jestem zadowolona. Co prawda to moje pierwsze użycie ale ma całkowicie inne działanie niż Antidral. Nic mnie nie piekło, szybko się wchłania i działa już drugi dzień co mnie zaskoczyło. Antidral działał u mnie tylko na jeden dzień.
A ja kupiłam białą perłę żel i pastę do kompletu i od piątku leży, bo boję się jej używać ;D Mam dziąsło troszkę uszkodzone, bo jak jadłam sucharki (ostatnio mnie tak naszło) to już 3 dzień mam takie uszkodzone i boję się wybielać :/

nikaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:19   #1576
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kupiłam białą perłę żel i pastę do kompletu i od piątku leży, bo boję się jej używać ;D Mam dziąsło troszkę uszkodzone, bo jak jadłam sucharki (ostatnio mnie tak naszło) to już 3 dzień mam takie uszkodzone i boję się wybielać :/
ja mam białą perłę, i stosowałam już kilka razy i faktycznie rozjaśnia zęby. tylko że jeden aplikator już mi się zepsuł, jak te dwa kolejne się zepsują to nie wiem co będę używać.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:30   #1577
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wykorzystałam dziś moją kartę 50zł w Rossie, do zakupów musiałam jednak dołożyć jeszcze 50zł, choć mało co kupiłam
Zapas podkładu Manhattan, puder do włosów Got2B (już przetestowany - fajna sprawa ), 2 wody Rival de Loop w sprayu (znalazłam na półce z CND), zapas tuszu różowego Wibo i różanej pomadki Bebe i tak dalej

Testowałam nowy zapach Pumy. Pachnie tak samo, jak kilka poprzednich z naciskiem na I'm going. Mogliby zamiast tego przywrócić szarą Pumę
Stary 2011-06-26, 21:49   #1578
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

Cytat:

kupiłam maseczkę RDL Hydro ale nie jestem zadowolona, coś nic nie działa
ja po niej dostałam takiego uczulenia że z domu przez tydzień nie wychodziłam :|

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Wykorzystałam dziś moją kartę 50zł w Rossie, do zakupów musiałam jednak dołożyć jeszcze 50zł, choć mało co kupiłam
Zapas podkładu Manhattan, puder do włosów Got2B (już przetestowany - fajna sprawa ), 2 wody Rival de Loop w sprayu (znalazłam na półce z CND), zapas tuszu różowego Wibo i różanej pomadki Bebe i tak dalej

Testowałam nowy zapach Pumy. Pachnie tak samo, jak kilka poprzednich z naciskiem na I'm going. Mogliby zamiast tego przywrócić szarą Pumę
szara puma była super
a co to za woda??
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:55   #1579
malina333
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2776463 5]ja po niej dostałam takiego uczulenia że z domu przez tydzień nie wychodziłam :|

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

szara puma była super
a co to za woda?? [/QUOTE]
mnie szczypie na początku ale ze wszystkimi maseczkami RDL tak mam

Rośnijcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 22:00   #1580
Konto usunięte

ja po niej wyglądałam jak nie wiem co, gęba to jakby mnie ktoś klepał pokrzywami cały tydzień :/ takiej czerwonej 'buzi' nie widziałam u siebie nigdy. Mama jak mnie zobaczyła to na szpital mnie chciała zabierać.
Stary 2011-06-26, 22:04   #1581
malina333
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2776498 2]ja po niej wyglądałam jak nie wiem co, gęba to jakby mnie ktoś klepał pokrzywami cały tydzień :/ takiej czerwonej 'buzi' nie widziałam u siebie nigdy. Mama jak mnie zobaczyła to na szpital mnie chciała zabierać.[/QUOTE]
ja takie coś miałam po maseczce hmmm chyba Synergen Party Time czy coś podobnego masakra

Rośnijcie
Stary 2011-06-26, 22:13   #1582
Konto usunięte

Współczuję znam ten ból. Maseczek z tej firmy już nie kupię chociaż parę innych produktów z tej firmy mam na oku, ciekawa jestem jak spisuje się mleczko do demakijażu i tonik bezalkoholowy.
A co do pumy-długo jej nie ma w sprzedaży?:P
Stary 2011-06-26, 22:15   #1583
Kasza Manna
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2776463 5]ja po niej dostałam takiego uczulenia że z domu przez tydzień nie wychodziłam :|

szara puma była super
a co to za woda?? [/QUOTE]

Szara ciągle jest, ale tylko na All po zawrotnych cenach (zachomikowałam póki co dwie 50tki i mam jeszcze z połówkę 20ml. Ciągle mi mało ).

Ten nowy to Puma Jam http://www.puma-fragrances.com/pl-pl/jam-w.php. Przyjemny, ale trochę ostry i zupełnie nie odkrywczy.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;2776529 7]Współczuję znam ten ból. Maseczek z tej firmy już nie kupię chociaż parę innych produktów z tej firmy mam na oku, ciekawa jestem jak spisuje się mleczko do demakijażu i tonik bezalkoholowy.
A co do pumy-długo jej nie ma w sprzedaży?:P[/QUOTE]

Tak normalnie w sklepach to już ze 2 lata. Dezodorant jeszcze był w kodach z półtora roku temu ale to tylko tam, gdzie "się ostał".
Stary 2011-06-26, 22:33   #1584
Konto usunięte

OMG! Teraz właśnie obczajałam na allegro i po prostu szok... Może uda mi się ją ustrzelić na Litwie razem z Lolitą Lempicką.
Stary 2011-06-26, 23:12   #1585
karolajjnn
Wtajemniczenie

a wiecie coś na tematseri różanej z wibo

podobno miała ukazać się w czerwcu a tu koniec zara

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 04:22   #1586
Miss Puppet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajjnn Pokaż wiadomość
a wiecie coś na tematseri różanej z wibo

podobno miała ukazać się w czerwcu a tu koniec zara
a to widzę, że niewiele więcej wiecie niż ja

bo ta seria już jest (od soboty), przynajmniej w niektórych rossach i tylko jej część (reszta być może zostanie dowieziona - przynajmniej tam gdzie ja pytałam - we wtorek, ale to nie jest pewne, po prostu może być razem z kolejną dostawą)

są już tusze, te zmywacze do paznokci, błyszczyki (całkiem ciekawie sie prezentowały ale ostatnio zakupiłam zdecydowanie za dużo produktów do ust, chyba z 10 ) i lakiery (sama jeden zakupiłam :P - taki ciemny koral, bardziej jasna czerwień) (i były jeszcze 3 odcienie - taki brzoskwiniowy pomarańcz, bardzo ładny, ale kupiłam dzień wcześniej dość podobny w handmie a ja takich kolorów raczej nie noszę więc... no i lakierki mają aż 12ml..., w ogóle ładnie się prezentowały, ja jeszcze swojego nie oglądałam i nie sprawdzałam czy rzeczywiście pachnie, ale jak je tylko dojrzałam to nie mogłam przestać się gapić , 3ci kolor to jasny różowy, a 4ty to ciemny róż, coś bliżej fuksji, też b.ładny kolor)

nie było eyelinerów, róży, cieni do powiek i szminek czyli w większości tego na co poluję

aha - zmywacze są na standzie 2, błyszczyki z każdego koloru chyba po 2 ale nie dam głowy uciąć, 2 czy 3 tusze z tego co mętnie pamiętam, a lakiery po 2 lub 4 (zależnie od koloru - mój i jeszcze jakiś był po 2)

mam nadzieję, że komuś pomogłam i że szybko dadzą resztę serii bo muszę pracę pisać a nie myśleć o zakupach

edit. zapomniałam - cen nie było - przy kasie więc sie dowiedziałam, że mój lakier kosztuje 6.50zł
wielbicielka wody mineralnej, herbat, ziółek i kawusi

zakupoholizm pomniejszony

If you always do what you always did, you'll always get what you always got.

Edytowane przez Miss Puppet
Czas edycji: 2011-06-27 o 04:25
Miss Puppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 09:23   #1587
Maga1!
Przyczajenie

dziewczyny jaki polecacie niedrogi podkład kryjący, chodzi mi o coś podobnego do Astora 24h, pomóżcie!!!!!!!!!
Maga1! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 10:00   #1588
pat0
Wtajemniczenie

Dziewczyny po ilu uzyciach balsamu brazujacego lirene (ciemna karnacja) byl widoczny jakis efekt?
wogole jakie rady macie dotyczace stosowania balsamow brazujacych? typu umyc rece po aplikacji, bylo cos trzeba uwazac na kolana ale juz nie pamietam
Stary 2011-06-27, 10:08   #1589
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Dziewczyny po ilu uzyciach balsamu brazujacego lirene (ciemna karnacja) byl widoczny jakis efekt?
wogole jakie rady macie dotyczace stosowania balsamow brazujacych? typu umyc rece po aplikacji, bylo cos trzeba uwazac na kolana ale juz nie pamietam
Ja jeszcze dodam od siebie, by uważać nie tylko na okolice kolan, ale też łokcie i kostki. Dobry peeling przed zastosowaniem kosmetyków brązujących czy samoopalaczy też nie zaszkodzi. A suche miejsca ( w moim przypadku łokcie i kolana ) można nawilżyć zwykłym balsamem przed nałożeniem brązującego.
Stary 2011-06-27, 10:16   #1590
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

ja przed posmarowaniem się Arabicą podczas kąpieli robię taką mieszankę w postaci żelu pod prysznic+kawy/cukru/peelingu+olejku babydream dla mam złuszczam skórę i jednocześnie ją nawilżam, natłuszczam. Po takiej sesji moje nogi lepiej przyjmują balsam brązujący, ale uważaj na kostki i kolana. Ja kostki smaruje na samym końcu, dłońmi które już prawie nie mają tego balsamu zauważyłam, że one łapią najwięcej słoneczka z tubki

i po smarowaniu, ręce mydłem i uważaj żeby nie chlapnąć sobie wodą po smarowanym miejscu, bo będziesz w jaśniejsze plamy

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości