|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Marta właśnie też myśle, że jeszcze długo z wózka nie wyjdziemy... teraz będe się stresować tym kołem, że mi odpadnie np. w mieście... bosiu... trzeba mieć pecha
A to wina Tż, bo on mnie odwiódł od kupna podobnego wózka jak teraz mam- tylko nowy bym miała. A trzeba było siebie słuchać teraz mam używany i choć wszystko mi w nim pasuje to jednak był bardziej zużyty niż w opisie aukcji. Jakby dwujka dzieci się wyjeździła, a nie jedno. Do tego ja durna- jak kiedyś pisałam- wózek nasz pierwszy- ciężki jak cholera, ale porządny- dałam ojcu jak się miało mu dziecko urodzićZimą też sankami będziemy jeździć...mam nadzieje, że zimą wogóle jakoś odwuzkuje się Piotrusia i w mieście też na nużkach damy rade... On niby sporo może iść, ale nie słucha, leci gdzie chce, nie chce iśc gdzie ja ide(chyba, że idziemy na plac zabaw)... a jak się zmęczy to musze go nieść, a nie mam siły
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa właśnie tu jakoś bym dała rade- czasem na nogach z jeździkeim idziemy, rowerkiem...ale do miasta musze mieć wózek.
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Urwał się jeszcze prysznic! Do tego żarówka przy lustrze migała, Tż chciał ją dokręcić a ona mu w ręce została..a gwint w środku ... ciekawe jak go wykręci |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wstałam z lepszym nastawieniem i natchniona
Napisałam maila do serwisu baby design, bo kiedyś do mnie na drugi dzień nawet zadzwonili jak miałam problem. Wyczytałam na necie, że to z kołami się zdarza(zużycie materiału) i że można dokupić za grosze część do wymiany i będzie jak nowy hehe. Poczekam cierpliwie czy mi odpiszą- trzymajcie kciuki
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-06-26 o 09:05 |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Zebra
![]() Cytat:
jak wasze sprawy, mam nadzieje, ze na lepszej drodze ![]()
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza
![]() Sandra spi, miala ciezka noc, cos jej stanelo na zoladku i wymiotowala, ale jest juz dobrze, tz pracuje nad czyms w garazu, a ja skonczylaam sklejac ksiazecze, ktora mloda kiedys w ferworze czytania troche podarla ![]() I zaraz przystapie do robienia fotek paru ciuchow, zeby wystawic na ebay-u. A tak w ogole, to martwie troche sie o Brombi... mam nadzieje, ze u niej wszystko w porzadku
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wpadłam żeby oznajmić że:
Aniulka o 9.45 urodziła synka Pawełka waga 3140 ![]() Poród trwał 3 godziny i jeśli można tak w ogóle opisać poród to: "poszło dość fajnie" ![]() Zebra
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-06-26 o 12:16 |
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
No Brombi nie daje znaku życia
![]() Aniulka Gratulacje!
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suuuuper, ogromne gratulacje ![]()
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka ogromne gratulacje
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- super Aniu gratuluje Pawełku witaj wśród Nas
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jezdem
![]() Nie musicie się martwić o mnie, ale dziękuję za pamięć W czwartek byłam na weselu, było pięknie Panna młoda wyglądała prześlicznie, miała taką suknię ozdabiana kryształkami i mieniła się cudnie, a pan młody miał elegancki czarny garnitur, muszkę i taką czarną szarfę w pasie ![]() Po północy już mnie ogarnęło zmęczenie, do domu dotarliśmy o 2, Filona pilnowała jego matka chrzestna, moja przyjaciółka i dała sobie doskonale radę Mama jutro wychodzi ze szpitala, a ja nie wiem co zrobić z Rufusem. Niestety nie może zostać z nami, bo Filuś chyba jest uczulony na sierść, strasznie kicha i trze oczka, a z Mamą nie może być, i tak chciała go komuś oddać, a teraz tym bardziej. Rufus przyzwyczajony do biegania po podwórku, męczy się mieszkaniem w bloku. Tylko, że nikt go nie chce Eluś śliczne te Twoje dziewczyny Aniulka gratulacje
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super Aniulka!!!!!! gratuluję!!! Witaj Pawełek! A pójść mogło dość fajnie ja tam żałuję strasznie, że miałam teraz CC dokucza mi ta szrama, a po naturalnym już bym śmigała jak nówka-cewka ![]() A i wiecie co!!!! byłam dziś o 8 na uczelni, czekałam na tego cymbała pół godziny i się nie pojawił myślałam, że wyjdę z siebie! TZ się tak wkurzył jak wróciłam do domu, że prawie chciał go szukać i bić! Napisałam do niego maila, ciekawe co mi odpisze![]() Brombi- dzięki ja też niestety nie mogę mieć psa w domu. A zamieść gdzieś ogłoszenie, może znajdą się jacyś dobrzy ludzie, którzy go przygarną!
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu witamy Pawełka!!!!
![]() Ela co za wykładowca:\ Dzięki za kciuki dobrze, że poczytałam w necie o tym kole... bo teraz to już byłaby dla mnie durnota wózek kupować. Narazie mam założone i się trzyma. ale na większych wertepach pewnie będzie wypadać, więc lepiej żeby mi na maila odpisali i przysłali część
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogole juz chcialam wczesniej pytac... dlaczego zdecydowali sie na cc u ciebie? Bo mialas probowac przeciez naturalnie posladkowy ![]() Brombi, super, ze sie impreza udala ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-06-26 o 16:11 |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania no chyba bym tego wykładowce udusiał
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Aniulka gratulacje wielkie i witamy Pawełka na świecie
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olka zaczyna być zazdrosna choć to było nie do uniknięcia, jest mi przykro
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ela zapomniałam dodać, że w sprawie zaliczenia to na 100% masz zaliczone tylko facet w niepewności chce cię troszkę potrzymać
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zazdrosci nie da sie uniknac, ale z pewnoscia bedzie wiele chwil, kiedy jej nie bedzie
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Ela nic na to nie poradzisz- możesz tylko robić ile się da żeby nie poczuła się odtrącona i mówić i tłumaczyć jaka dalej jest warzna. Myśle, że to chwilowy kryzys, bo dotarło do Olci jaka to wielka zmiana i konkurencja...
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w związku z zaistniałą sytuacją rozglądam się za jakimś klubem malucha dla Filusia, bo na miejski żłóbek nie ma szans.
Masakra jakaś normalnie, u mnie w mieście nie ma ani jednego, a w Chorzowie, gdzie pracuje małż, też cienko. I te ceny ![]() Nic, chyba będę musiała sama założyć taki klub
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
aniulka gratulacje dla dzielnej mamusi
![]() . pawelku a ciebie witamy!!!!elalank to cie zalatwil tez "pan" nic tylko dorwac go i oj, tego sie tez obawiam, tej zazdrosci.... a miriam tak jakby przeczuwala, ze mama zniknie na pare dni, bo mnie pilnuje i na krok nieodstepuje. pietrusia, twoja coreczka to taka grzeczna laleczka agusia- witaj brombi- biedny psiak, mam nadzieje, ze znajdziesz dla niego kogos, kto go pokocha tak jak ty ![]() zeszlej nocy, a bardziej nad ranem "dorwaly" mnie skurcze, bolesne... co 15, potem co 10 i co 6 min przez dwie godziny....ale z czasem wyluzowaly i rozeszly sie. ale stesa napedzily.... ja jeszcze nie spakowana, ciuszki i akcesoria nie przygotowane jutro pakuje torbe, i montuje wozek, piore i prasuje..... bo nie znasz dnia ani godziny...... ale ja jeszcze mam czas, dopiero co wkroczylam w 36tc, a on mnie tak po nocach straszy![]() jednak dodac musze, ze juz bym chciala sie uwolnic od tego "zalacznika" pod biustem, ktory napiera cala swoja moca na pecherz.
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia niech tam posiedzi te 2 tygodnie jeszcze na dupci
![]() Kurcze pięknie leci ten czas! Przecież dopiero co pisałyście, że w ciąży jesteście!!! |
|
|
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
zeberka, ja tez nie mam pojecia gdzie mi te dni uciekly
![]() tak masz racje jeszcze minimum te dwa tygodnie, mam nadzieje, ze dotrwamy, niech chlopak jeszcze rosnie.
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia teraz jestem przewrażliwona na tym punkcie, bo nam magiczny 36 tydzień wiele przysporzył zmartwień i lepiej książkowo te 38 będzie
![]() Ale z drugiej strony jakby nie szybsze pojawienie się Piotrusia, nie napisałabym na Waszym wątku
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
kobieto Ty jesteś świerzo po cc - poczekaj choć ja mam przykre dośwaidczenia i po pierwszej i po drugiej cc - mały ma 20 miesięcy a szew mi daje w kość zwłaszcza przy deszczowej pogodzie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nam Oli wyskoczyła prawie 3 tyg szybciej a mogła sobie jeszcze siedzieć.Odpoczywaj w miarę możliwości I będzie dobrze![]() Ja dopiero kończę kawkę-Oli budziła się w nocy 3 razy ![]() Ale później spała do 8.30 wolę jak szybciej wstaje,bo wtedy drzemka o 12 jest a tak dzisiaj chyba raczej jej ni9e będzie.Pogoda lepsza może się w końcu na spacer wybierzemy
|
|
#2850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Aniolek... Cytat:
Jej moze sproboj z ogloszeniem...oby Rufus znalazl kochajaca rodzine... Cytat:
Takie zycie... ![]() Cytat:
Serio o tym myslisz? Wcale nie taki zly pomysl... ![]() Dzien doberek u nas jakos leci...malz caly czas polamany wiec mam w domu dwoje dzieci i sama juz nie wiem ktore to wiekszy rozbojnik... Jutro malz idzie na rezonans i bedzie dokladnie wiadomo co i gdzie sie "polamalo"...na razie ma jeszcze min. tydzien zwolnienia, ogolnie powinno byc 6 tyg., ale w pracy by tego raczej nie przezyli... ![]() Gucia rozumiem, ze dzisiaj bez emocji..? ![]() Sluchajcie, jak myslicie - jak pod pieprzykiem robi sie zgrubienie i zaczerwienienie to trzeba isc do dermatologa..? ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

teraz mam używany i choć wszystko mi w nim pasuje to jednak był bardziej zużyty niż w opisie aukcji. Jakby dwujka dzieci się wyjeździła, a nie jedno. Do tego ja durna- jak kiedyś pisałam- wózek nasz pierwszy- ciężki jak cholera, ale porządny- dałam ojcu jak się miało mu dziecko urodzić

Napisałam maila do serwisu baby design, bo kiedyś do mnie na drugi dzień nawet zadzwonili jak miałam problem. Wyczytałam na necie, że to z kołami się zdarza(zużycie materiału) i że można dokupić za grosze część do wymiany i będzie jak nowy hehe. Poczekam cierpliwie czy mi odpiszą- trzymajcie kciuki

myślałam, że wyjdę z siebie! TZ się tak wkurzył jak wróciłam do domu, że prawie chciał go szukać i bić! 

jutro pakuje torbe, i montuje wozek, piore i prasuje..... bo nie znasz dnia ani godziny...... ale ja jeszcze mam czas, dopiero co wkroczylam w 36tc, a on mnie tak po nocach straszy