Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 13:29   #2371
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20

Fenris

Pandzia

karmeelek
Czemu rezygnujesz z dukania ?

ainuzi
Też miałam problemy z żołądkiem gdy grzeszyłam

Wróciłam i od dzisiaj znowu będę grzeczna
I może nawet wrzucę uaktualnione zdjęcia

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:07   #2372
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
karmeelek
Czemu rezygnujesz z dukania ?
....
I może nawet wrzucę uaktualnione zdjęcia
Niestety muszę trochę finansowo odbić... Poza tym ciągle mam jakieś imprezy (praca w nocy) a tam w większości normalne jedzonko.
I czekamy na fotki
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:10   #2373
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że na dniach wyłączą mi internet (jak babcia umarła to odłączają telefon a że miałam przy babci neta to automatycznie i wyłączają internet) więc jak nie będę się odzywała to znaczy że mnie od świata odcięli ehh nie wiem jak dam radę bez was tylko tyle będę jak u kuzynki na neta wejdę ale przynajmniej raz w tygodniu się postaram zaglądać, denerwuje mnie to bo i finansowo u mnie nie za ciekawie a i dieta droga ale już szukam czegoś na miejscu ponieważ bez auta jestem do sierpnia i muszę tylko coś w tym miasteczku gdzie mieszkam znaleźć ahhh znów mam doła ale jakoś dam radę.
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

...Was wir alleine nicht schaffen

Das schaffen wir dann zusammen...
ainuzi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:45   #2374
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ainuzi23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że na dniach wyłączą mi internet (jak babcia umarła to odłączają telefon a że miałam przy babci neta to automatycznie i wyłączają internet) więc jak nie będę się odzywała to znaczy że mnie od świata odcięli ehh nie wiem jak dam radę bez was tylko tyle będę jak u kuzynki na neta wejdę ale przynajmniej raz w tygodniu się postaram zaglądać, denerwuje mnie to bo i finansowo u mnie nie za ciekawie a i dieta droga ale już szukam czegoś na miejscu ponieważ bez auta jestem do sierpnia i muszę tylko coś w tym miasteczku gdzie mieszkam znaleźć ahhh znów mam doła ale jakoś dam radę.
Kochana dasz radę - zobaczysz
Czemu ostatnio wszyscy mamy pod górkę z tymi pieniążkami? Powiem Wam, że kilka lat temu mniej pracowałam i studiowałam jakoś niespecjalnie martwiłam się o kasę - kupowałam garsonki do chodzenia na co dzień a 300-400 zł bez problemu a teraz to 50zł z bólem wydaje....
Stary 2011-06-27, 16:16   #2375
ania230
Zakorzenienie

Kochane
zmykam na delegację
miłego popołudnia życzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:51   #2376
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Kochana dasz radę - zobaczysz
Czemu ostatnio wszyscy mamy pod górkę z tymi pieniążkami? Powiem Wam, że kilka lat temu mniej pracowałam i studiowałam jakoś niespecjalnie martwiłam się o kasę - kupowałam garsonki do chodzenia na co dzień a 300-400 zł bez problemu a teraz to 50zł z bólem wydaje....
Wiem że dam radę tzn muszę dać radę ale początki są zawsze ciężkie a szczególnie jak się tak wszystko zwali na głowę z dnia na dzień i do tego problemy osobiste ehh strasznie się dziś tym wszystkim dołuję nawet jeść mi się nie chce i głowa mi pęka dobrze że chociaż na tej Majorce psychicznie odpoczęłam kilka dni a teraz tylko czekam do sierpnia bo moje młodsze rodzeństwo ma mnie odwiedzić będziemy mieli bardzo skromne wakacje ale za to razem
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Stary 2011-06-27, 16:58   #2377
sreberko4
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane :-* Ehh od czego by tu zaczac.. Moze od tego ze w sobote rano waga wskazala 58kg, a ją nie mogłam w to uwierzyć. Potem byłam na imprezie i wypiłam 1 piwo.. W niedzielę rano waga pokazała 57,9kg czyli spadek.. Wieczorem wypiłam pół szklanki wina.. I dziś rano było już 58,6kg, ale jestem zła na siebie. Nie wiem na pewno czy to wzrost spowodowany tymi dwoma grzechami, czy tym że gniewamy sie z porcelana, czy może zbliżającym sie okresem.. W każdym razie to były moje dwa pierwsze i ostatnie grzechy! Dzisiaj zaczęłam PP i mam nadzieję że spadnie;> Także dziewczyny nie warto! Dla chwili przyjemności namieszac w swoim organizmie! Buziaczki :-*
Stary 2011-06-27, 17:00   #2378
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że dam radę tzn muszę dać radę ale początki są zawsze ciężkie a szczególnie jak się tak wszystko zwali na głowę z dnia na dzień i do tego problemy osobiste ehh strasznie się dziś tym wszystkim dołuję nawet jeść mi się nie chce i głowa mi pęka dobrze że chociaż na tej Majorce psychicznie odpoczęłam kilka dni a teraz tylko czekam do sierpnia bo moje młodsze rodzeństwo ma mnie odwiedzić będziemy mieli bardzo skromne wakacje ale za to razem
Jedz bo metabolizm sobie zwolnisz A co do wakacji lepiej skromnie ale z za to w gronie kochających osób
Stary 2011-06-27, 18:03   #2379
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
I czekamy na fotki
Przeszukam wieczorem wszystkie z wyjazdu i jak coś znajdę to jutro dodam

A teraz mam pytanko.
Wiem, że fasoli nie możemy, a jak to jest z fasolką szparagową ? Wyczytałam, że można ale zieloną, a żółtej nie. Inni pisali, że obie. One się czymś różnią oprócz koloru ?

_______
Doczytałam na pierwszej stronie, że można Czyli kolor bez znaczenia ?

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-06-27 o 19:17
Stary 2011-06-27, 20:00   #2380
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
A teraz mam pytanko.
Wiem, że fasoli nie możemy, a jak to jest z fasolką szparagową ? Wyczytałam, że można ale zieloną, a żółtej nie. Inni pisali, że obie. One się czymś różnią oprócz koloru ?

_______
Jedz sobie fasolkę, jedz
Stary 2011-06-27, 20:52   #2381
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Witam.
Dużo się zmieniło na wątku od czasu, kiedy ja tu dukałam. Gdy teraz czytam, jak "dukacie" to czasem oczka otwieram szerzej ze zdumienia. Nie pisuję tu, bo nie jestem już kompetentna, by się udzielać, ponieważ ja odchudzając się czerpałam wiedzę bazując wyłącznie na książkach a głównie na tej już nieżyciowej i przestarzałej "Nie potrafię schudnąć". "Metoda doktora Dukana" też służyła mi na co dzień.
Wy teraz z tego o czytam "urozmaicacie" sobie dietę o prawidła zaciągnięte z wolnego tłumaczenia z forów, interpretujecie często po swojemu i naginacie do swoich potrzeb. Mam wrażenie, że nie wszystkie traktujecie dietę na poważnie, a potem wychodzi jak wychodzi. Przepraszam, że uogólniam, ale takie nasuwają mi się refleksje czytając cały wątek.
Jakiś czas temu bardzo zdziwił mnie temat dnia jokera czy jak tam to się zwie. DLa mnie to jakaś porażka. Pamiętam siebie sprzed roku i tak pięknie rozbujałam sobie metabolizm, że szłam jak burza. I właśnie dzięki temu, że nie zbaczałam z drogi wytyczonej nakazami doktorka, dzień za dniem gubiłam znienawidzone kilogramy.
Znam sporo osób które bądź grzeszyły, bądź jak to się teraz nazywa robiły sobie jokera. No i wszystko było pięknie i dziwiły się, że po piwku na drugi dzień waga niższa i że dalej fajnie leci aż tu na 3,4 dzień ZONG i zdziwko, że jak to, przecież dzień wcześniej tak ładnie białkowały i wzrost? No jak to tak...a zapomniały, że kilka dni wcześniej uraczyły się piwkiem a na drugi dzień skoro waga łaskawa, poprawiły czymś smacznym.
Ja nadal stanowczo twierdzę, że zasada "Wszystko albo NIC" to najmądrzejsze zdanie w całej diecie Dukana. Nie dałabym się namówić na żadne odpusty, jokery czy pokusy, co zresztą całe miesiące czyniłam i dzięki temu teraz mam się super i z tego miejsca serdecznie pozdrawiam te z Was, które rzetelnie przykładają się do dietki i tym samym stanowią żywy dowód na to, że dieta nie tylko działa, ale może być i zdrowa i lekka i przyjemna.
Cytat:
A teraz mam pytanko.
_______
Bez znaczenia. Na liście warzyw dozwolonych jest fasolka szparagowa i już i kropka.
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:05   #2382
Kasienka13111
Raczkowanie

Dziewczyny macie fajne przepisy na smaczny chlebek? taki przetestowany.?
Chce widziec 5 z przodu ;(
Kasienka13111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:22   #2383
karmeelek
Zadomowienie

LyraBea jak miło Cię widzieć
Trochę jakbym czytała o sobie.... Aż mi się głupio zrobiło bo niestety mnie też grzeszki nie były obce i już dawno powinnam utrwalać o 3kg więcej niż zrzuciłam do tej pory. Chyba niestety większość nas zapomniała o tej zasadzie "wszystko albo nic" a informacje z czatu o jokerze tylko ułatwiały nam grzeszenie. Może faktycznie trzeba znów to sobie porządnie przemyśleć?

A teraz z innej beczki pytanko: czy któraś z Was korzysta z nauki angielskiego on-line? Chcę sobie przypomnieć język i zastanawiam się nad wyborem jakiegoś kursu.
Stary 2011-06-27, 21:34   #2384
annmarry
Raczkowanie

Witajcie Kochane!
Tak sobie czytam co u Was i widzę u wszystkich spadek-spadek-spadek a u mnie stoi zeby nawet nie powiedziec, że rośnie... w sobotę było 70 ! myśle sobie niedługo 6 z przodu, a tu nagle 71,5!! i jeszcze do tego mam zatwardzenie ;/ i nie wiem co z tym zrobić... niby jem 2 łyżki otrębów, piłam senes i w ogole ale nic nie pomaga boję się ze jak jeszcze tak będzie ze 2 dni to będę musiała przerwać...

Oglądałam: piekne paznokietki! nawet sama probowałam takie zrobić, ale nie wyszły moje lakiery nie chcą tak ładnie 'pływać'

Co do zasady 'wszystko albo nic' to chyba masz rację! bo takie naginanie powoduje, że same sobie szkodzimy...

A jeszcze zaczęłam dziś pracę... i kurcze nie wiem jak pogodzić jedno z drugim, bo wziełam serek i jogurcik rano zjadłam tez serka z chudą wędliną ale myślalam ze umrę z głodu!

Mam nadzieję, że pomożecie Dziewczynki! Buziaki i życzę wszystkim wytrwałości!
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:55   #2385
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Jedz sobie fasolkę, jedz

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Witam.
Bez znaczenia. Na liście warzyw dozwolonych jest fasolka szparagowa i już i kropka.

Też się czuję jakby to co napisałaś było o mnie. Na początku ładnie dukałam, żadnych grzechów nie było. A od jakiegoś czasu jest z tym u mnie dużo gorzej. 25 straconych kilogramów powinno mnie motywować jeszcze bardziej do dalszej walki, a tymczasem zamiast zrzucić raz a porządnie kolejne kilogramy nie potrafię się ogarnąć.
Na początku sierpnia wyjeżdżam i chciałabym do tego czasu stracić jeszcze 5kg a przez to, że ostatnio grzeszyłam wiem, że jest to praktycznie niemożliwe...

Cytat:
Napisane przez annmarry Pokaż wiadomość
A jeszcze zaczęłam dziś pracę... i kurcze nie wiem jak pogodzić jedno z drugim, bo wziełam serek i jogurcik rano zjadłam tez serka z chudą wędliną ale myślalam ze umrę z głodu!
Na Twoim miejscu robiłabym sobie do pracy kanapki na picie (wychodzi z niej więcej kanapek niż z mikrofalowej bułki) albo np naleśniki z serem czy mięsnym farszem-jak masz możliwość odgrzania to odgrzejesz w pracy, a jak nie to na zimno też będą okej Możesz brać też serek wiejski, jajka ugotowane, łososia wędzonego-warkocze np, albo makrele.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-06-27, 22:13   #2386
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Cytat:
Napisane przez Kasienka13111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie fajne przepisy na smaczny chlebek? taki przetestowany.?
Chce widziec 5 z przodu ;(
Sprawdzony i przepyszny chlebek,mój właśnie siedzi w piekarniku http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=6178
starcza mi na tydzień lub nieraz trochę dłużej
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Stary 2011-06-27, 22:43   #2387
annmarry
Raczkowanie

Cytat:

Na Twoim miejscu robiłabym sobie do pracy kanapki na picie (wychodzi z niej więcej kanapek niż z mikrofalowej bułki) albo np naleśniki z serem czy mięsnym farszem-jak masz możliwość odgrzania to odgrzejesz w pracy, a jak nie to na zimno też będą okej Możesz brać też serek wiejski, jajka ugotowane, łososia wędzonego-warkocze np, albo makrele.
Pitę można jeść? Byłam przekonana, że tak jak pieczywo jest zabroniona? Czy to może jakaś 'Dukanowa pita'??
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:47   #2388
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Dziewczyny pomóżcie chciałam zamówić kilka aromatów w płynie z wypiekarni ale na jakimś innym forum dziewczyny o nich rozmawiały i była wielka dyskusja że mają w sobie trochę glukozy i jakiegoś tam cukru ale przecież do ciast i deserów dodaje się tylko kilka kropel, więc czy to będzie aż takie przewinienie jak się tych kilka kropel doda pomimo że mają glukozę i "jakiś tam cukier"?? używa któraś tych aromatów?
Cytat:
Pitę można jeść? Byłam przekonana, że tak jak pieczywo jest zabroniona? Czy to może jakaś 'Dukanowa pita'??
Dukanowa pita ale o przepis pytaj dziewczyn bo ja nie mam ponieważ jeszcze nie robiłam.
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Edytowane przez ainuzi23
Czas edycji: 2011-06-27 o 22:52
Stary 2011-06-27, 23:29   #2389
Agucha 79
Raczkowanie

Cytat:
Witam.
Dużo się zmieniło na wątku od czasu, kiedy ja tu dukałam. Gdy teraz czytam, jak "dukacie" to czasem oczka otwieram szerzej ze zdumienia. Nie pisuję tu, bo nie jestem już kompetentna, by się udzielać, ponieważ ja odchudzając się czerpałam wiedzę bazując wyłącznie na książkach a głównie na tej już nieżyciowej i przestarzałej "Nie potrafię schudnąć". "Metoda doktora Dukana" też służyła mi na co dzień.
Wy teraz z tego o czytam "urozmaicacie" sobie dietę o prawidła zaciągnięte z wolnego tłumaczenia z forów, interpretujecie często po swojemu i naginacie do swoich potrzeb. Mam wrażenie, że nie wszystkie traktujecie dietę na poważnie, a potem wychodzi jak wychodzi. Przepraszam, że uogólniam, ale takie nasuwają mi się refleksje czytając cały wątek.
Jakiś czas temu bardzo zdziwił mnie temat dnia jokera czy jak tam to się zwie. DLa mnie to jakaś porażka. Pamiętam siebie sprzed roku i tak pięknie rozbujałam sobie metabolizm, że szłam jak burza. I właśnie dzięki temu, że nie zbaczałam z drogi wytyczonej nakazami doktorka, dzień za dniem gubiłam znienawidzone kilogramy.
Znam sporo osób które bądź grzeszyły, bądź jak to się teraz nazywa robiły sobie jokera. No i wszystko było pięknie i dziwiły się, że po piwku na drugi dzień waga niższa i że dalej fajnie leci aż tu na 3,4 dzień ZONG i zdziwko, że jak to, przecież dzień wcześniej tak ładnie białkowały i wzrost? No jak to tak...a zapomniały, że kilka dni wcześniej uraczyły się piwkiem a na drugi dzień skoro waga łaskawa, poprawiły czymś smacznym.
Ja nadal stanowczo twierdzę, że zasada "Wszystko albo NIC" to najmądrzejsze zdanie w całej diecie Dukana. Nie dałabym się namówić na żadne odpusty, jokery czy pokusy, co zresztą całe miesiące czyniłam i dzięki temu teraz mam się super i z tego miejsca serdecznie pozdrawiam te z Was, które rzetelnie przykładają się do dietki i tym samym stanowią żywy dowód na to, że dieta nie tylko działa, ale może być i zdrowa i lekka i przyjemna.

Cześć Moja Ty Guru ))

Jak miło, że wpadłaś, też kilka stron temu coś nie coś o tym wspomniałam, ale wiesz ja za świeża jestem i nie chcą mnie słuchać )
U mnie suuuper, III mija spokojnie, waga jak u Ciebie troszkę jeszcze leci w dół.

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6
Bez papieroska już 3 lata

Agucha 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 23:50   #2390
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Ok zamówiłam w wypiekarni aromaty będę je miała na początku sierpnia, chlebuś upiekłam, pasztet też i cała kuchnia mi nim pachnie i zrobiłam sernik z nowego przepisu, jak będę jeszcze jutro miała neta to dam znać jak wyszedł a jak nie będę miała to postaram się przynajmniej raz na tydzień odzywać się i podczytywać jak wam idzie, dobranoc chudziny
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Stary 2011-06-28, 07:46   #2391
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry Słoneczka!
U mnie dziś na wadze 61,3 czyli w sumie w normie Właśnie w jajowarze robią się jajeczka na miękko a do tego wędzony dzwonek z łososia - mniam
Miłego dzionka!
Stary 2011-06-28, 09:14   #2392
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień dobry.
Ja jak zwykle witam przy kawusi.
...) )
...( (
("'"'"'")o
"""""""'
Cytat:
LyraBea jak miło Cię widzieć
Trochę jakbym czytała o sobie.... Aż mi się głupio zrobiło bo niestety mnie też grzeszki nie były obce i już dawno powinnam utrwalać o 3kg więcej niż zrzuciłam do tej pory. Chyba niestety większość nas zapomniała o tej zasadzie "wszystko albo nic" a informacje z czatu o jokerze tylko ułatwiały nam grzeszenie. Może faktycznie trzeba znów to sobie porządnie przemyśleć?

A teraz z innej beczki pytanko: czy któraś z Was korzysta z nauki angielskiego on-line? Chcę sobie przypomnieć język i zastanawiam się nad wyborem jakiegoś kursu.
Cytat:

Też się czuję jakby to co napisałaś było o mnie. Na początku ładnie dukałam, żadnych grzechów nie było. A od jakiegoś czasu jest z tym u mnie dużo gorzej. 25 straconych kilogramów powinno mnie motywować jeszcze bardziej do dalszej walki, a tymczasem zamiast zrzucić raz a porządnie kolejne kilogramy nie potrafię się ogarnąć.
Na początku sierpnia wyjeżdżam i chciałabym do tego czasu stracić jeszcze 5kg a przez to, że ostatnio grzeszyłam wiem, że jest to praktycznie niemożliwe...

karmeelek, magda_lena40, dziękuję za miłe przywitanie. Spodziewałam się raczej komentarzy typu spadaj na drzewo czy poszła stad mądralo A z drugiej strony wiem, jak konstruktywna ocena, krytyka czy rzetelna, ale od serca z✂✂✂.a może pomóc wrócić na właściwe tory, więc miałam nadzieję, że aż tak źle mnie nie przywitacie
Jak chcecie mogę być Waszym wyrzutem sumienia

magda_lena40, bardzo dobra rada co do menu do pracy czy na wyjazd. Najgorsze co można zrobić dukając, to zacząć jeść monotonnie i niesmacznie. Od tego prosta droga do grzeszenia. A jeśli do kuchni nie wkradnie się rutyna, jeśli będzie się eksperymentować, kucharzyć, to sukces gwarantowany. Tylko my Dukanki wiemy, ile wariacji można zrobić na temat otrąb w kuchni. Stajemy się cudotwórczyniami!
Cytat:
Dziewczyny pomóżcie chciałam zamówić kilka aromatów w płynie z wypiekarni ale na jakimś innym forum dziewczyny o nich rozmawiały i była wielka dyskusja że mają w sobie trochę glukozy i jakiegoś tam cukru ale przecież do ciast i deserów dodaje się tylko kilka kropel, więc czy to będzie aż takie przewinienie jak się tych kilka kropel doda pomimo że mają glukozę i "jakiś tam cukier"?? używa któraś tych aromatów?

Dukanowa pita ale o przepis pytaj dziewczyn bo ja nie mam ponieważ jeszcze nie robiłam.
Ja swego czasu zamawiałam aromaty do kawy w smartcoffee. Są na alkoholu, więc nie ma dylematu typu ile kropel i czy w ogóle można. Polecam. Mnie smakowało to co na nich pichciłam. Chociaż na przykład co do aromatu orzechowego byłam zawiedziona, bo nie tego do końca oczekiwałam, ale lepszy rydz niż nic a nutelka o nucie nugatu całkiem smaczna była....
Dla zainteresowanych >>> http://www.smartcoffee.pl/pol_m_Arom...-kawy-106.html
Cytat:
Napisane przez Agucha 79 Pokaż wiadomość
Cześć Moja Ty Guru ))

Jak miło, że wpadłaś, też kilka stron temu coś nie coś o tym wspomniałam, ale wiesz ja za świeża jestem i nie chcą mnie słuchać )
U mnie suuuper, III mija spokojnie, waga jak u Ciebie troszkę jeszcze leci w dół.
Heeeej heej Super, że się trzymasz i dzielnie walczysz na utrwalanku. To najgorsza faza, bo na początku wszystkiego się boimy, potem boimy się czy nie przeginamy, a potem zaczynamy przeginać i dalej się boimy, czy dobrze utrwalamy. Lecz przy odrobinie szczęścia i dużej dozy samozaparcia i konsekwencji można przez trójeczkę przejść z powodzeniem.

Miłego dnia Wam bez pokus i nadmiernego apetytu

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Na tym blogu masz przepis na pitę >> http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...aba-dukan.html oraz cały dział poświęcony różnym rodzajom chlebka czy bułek i w ogóle diecie Dukana, ale pewnie już trafiłyście na ten blog...Nie należy on do moich ulubionych, ponieważ dziewczyna znacznie nagina zasady Dukana te, które ja wyniosłam z książki, ale każda z Was będzie wiedzieć co z tym fantem zrobić, bo bazy przepisów są świetne.
Stary 2011-06-28, 09:30   #2393
spika
Raczkowanie

Witajcie,
nie śledzę tego wątku i nie wiem czy już widziałyście ten produkt, który ja dopiero niedawno odkryłam.
Otręby żytnie, ale z rewelacyjnymi wartościami białka, węglowodanów i tłuszczów (aż nie mogę się nadziwić, że otręby mają więcej białka niż węgli, może to jakiś błąd w druku? ). Zdjęcia w załączniku. Może się komuś przyda. Zakupione w MarcPolu (ceny niestety nie pamiętam).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5121.jpg (101,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5122.jpg (131,9 KB, 20 załadowań)
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:56   #2394
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Cytat:
Ja swego czasu zamawiałam aromaty do kawy w smartcoffee. Są na alkoholu, więc nie ma dylematu typu ile kropel i czy w ogóle można. Polecam. Mnie smakowało to co na nich pichciłam. Chociaż na przykład co do aromatu orzechowego byłam zawiedziona, bo nie tego do końca oczekiwałam, ale lepszy rydz niż nic a nutelka o nucie nugatu całkiem smaczna była....
Dla zainteresowanych >>> http://www.smartcoffee.pl/pol_m_Arom...-kawy-106.html
Dziękuję za odpowiedź ale już zamówiłam wczoraj z wypiekarni,trudno się mówi.

Witajcie gołąbki ja dziś w trochę lepszym nastroju i na wadze -1,8 ale to zapewne od tego że mało jadłam, bo zjadłam to: 2 serki wiejskie, 4 plastry wędliny, na kolację się zmusiłam i zjadłam omlet z 3 jaj+wędlina+ciutkę szczypiorku,i kromeczkę chlebka z pasztetem.
Hmmm teraz jak tak patrze to wcale tak mało nie było
Dla zainteresowanych serniczek wyszedł bardzo dobry a i łatwy w przygotowaniu więc podaję przepisik http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...nik-dukan.html
Można otręby żytnie takie jak koleżanka pokazała?? Chętnie bym w chlebku pszenne żytnimi zastąpiła
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Stary 2011-06-28, 10:01   #2395
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez spika Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie śledzę tego wątku i nie wiem czy już widziałyście ten produkt, który ja dopiero niedawno odkryłam.
Otręby żytnie, ale z rewelacyjnymi wartościami białka, węglowodanów i tłuszczów (aż nie mogę się nadziwić, że otręby mają więcej białka niż węgli, może to jakiś błąd w druku? ). Zdjęcia w załączniku. Może się komuś przyda. Zakupione w MarcPolu (ceny niestety nie pamiętam).
Jeśli są naprawdę ekologiczne, jeśli nie są "stuningowane", to nie ma możliwości, żeby zawierały taką ilość białka na korzyść węgli. Jak dla mnie to ewidentny błąd w druku.

Tak czy inaczej, w diecie Protal nie jemy otrąb żytnich. A dlaczego jemy owsiane i pszenne a nie żytnie, to już każda Dukanka powinna wiedzieć
Natomiast ja po przejściu wszystkich faz chętnie sięgam po otręby żytnie dosypując ich do pieczywka, które piekę, do zupek kremów typu żurek wzbogacając tym samym potrawę o wartościowe składniki odżywcze.
Stary 2011-06-28, 10:13   #2396
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
Cytat:
Można otręby żytnie takie jak koleżanka pokazała?? Chętnie bym w chlebku pszenne żytnimi zastąpiła
żytnich otrąb niestety nie mozemy podobno sa za "ostre"
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:18   #2397
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Kostka09, LyraBea dziękuję za odpowiedź
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

Stary 2011-06-28, 10:20   #2398
Asienka187
Zakorzenienie

Cześć. Od dawna podczytuje ten wątek, czytam książkę i postanowiłam się przyłączyć. Od jutra zaczynam. Muszę się udać dziś na zakupy, wiec na razie przeglądam różne wątki i szukam inspiracji, aby ułożyć sobie od razu jadłospis na I fazę.

Trochę o mnie Wzrost 176 cm, waga obecna 78 kg. Chciałabym schudnąć do 65 kg. Robiłam test i wyszło mi, że I faza powinna trwać 3 dni, a w książce jest, że powyżej 10 kg do zrzucenia to 5 dni. Do którego lepiej się zastosować?

We wrześniu u Tżta w rodzinie szykuje się wielki zjazd rodzinny i chciałabym założyć jakąś fajną kieckę i czuć się szczupło i komfortowo Motywacja, więc jest.
Stary 2011-06-28, 10:20   #2399
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
, że otręby mają więcej białka niż węgli, może to jakiś błąd w druku? ).
to napewno bład w drukuwedlug mnie zamieniono wartosci bialka i wegli...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:37   #2400
spika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
żytnich otrąb niestety nie mozemy podobno sa za "ostre"
Przepraszam, nie chciałam Was kusić niedozwolonym, myślałam, że wątek jest skierowany również do osób, które tak jak np. LyraBea przeszły przez wszystkie fazy i stosują zasady Dukana odnoszące się także do "normalnej", zrównoważonej, codziennej diety.

Napisałam maila do producenta tych otrębów, więc może ich odpowiedź rozwieje moje wątpliwości.
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości