|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() nam kiedys daisunia rozsyłała![]() wyslij mi maila na pw to Ci wersje elektroniczna tej ksiazki wysle hej słonce sorki ze Ci na smsa nie odp ostatnio, ale cyc, kupa, odbekniecie, ulanie i zapomniałam![]() Cytat:
uspakaja go to![]() moniqac no fakt obcej osobie łatwiej podejsc racjonalnie do dziecka... ja wiem ze zle robie ze on spi na mnie bo sie nie wysypiam i przyzwyczajam go do tego:/ ale jak on jeczy mioałczy a ja jestem tak zmeczona ze na oczy nie widze to go prrzytulam... mam do siebie wyrzuty terAZ... gripe water chyba mozna podac., tylko wtedy herbatki nie musisz. to podobno homeopatia, tak jak moje ukochan4e czopki;p
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musial mi poprostu przekazac wazna info. no a od soboty sie klocimy![]() pewnie przyjedzie ewesko, ja padam na ryj wiec ty przy trojeczce dopiero musisz, i tez nie mam natchnienia na takie tesknienie jak wczesniej. chociaz tak jak mowie, tz jest super ojcem i mega mnie wyrecza a za tym tesknie, bo owszem mama czasem pomoze, ale to nie to samo
|
|
|
#3843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rowerek i massowanko jest lezenie na brzuszku tez czopek dostala caly, specjalnie dla niemowlat, pan w aptece mowil, ze caly bezproblemow w necie tez pisze wszedzie, ze caly ![]() no i kupka poszla dosc zwarta, ale duza i niunia spokojna jak oaza spi juz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3844 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Co do dzieci to mój podobnie jak jest w domku stara się spędzać z nami jak najwięcej czasu, a dzieciaczki to jego oczko w głowie, jak był w domku duzo mi pomagał. |
|
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem okrutnie zmeczona
![]() Juz sie ulozylam do lozeczka. Jeszcze tylko skrobne cos moim forumowym kolezankom i lece czytac ''jezyk niemowlat'' [tak tak ja tez to czytam Dorka ]Eve zazdraszczam lecacych kilosow Siasiek kochana ja Ci zycze zebys zgubila te wszytskie brzydkie kilogramy tak jak sobie zaplanowalas... no i troszke psychicznie odpoczniesz na zajeciach, wyrwiesz sie z domu. Biedny Czaro... no, ale jak madre przyslowie mowi ''czlowiek uczy sie na wlasnych bledach'' i bedzie teraz sluchal mamusi Slyszalam, ze na Paprach jest teraz mega super hiper wy..banie Juz sie nie oge doczekac kiedy z Antkiem polece... ale chyba za rok ![]() Eweska ach te chlopy... najmadrzejsi jak ich nie ma. Moj tez czasem blysnie tak ze od razu a w rzeczywistosci w ogole nie ma o tym pojecia, ale sie wykloca ze ma racje Przejdzie Wam napewno Oczywiscie zaglosowalam maz ![]() Andziot ja tez ostatnio pizze jadlam no i teraz jetsem zla, bo w dupsko idzie, a potem narzekam ze gruba jestem ![]() Gusia za jutrzejsza wizytke! ![]() Lolka ja mam rozmiar 62 i jeszcze na lepek wchodzi. Na metce powinien byc rozmiar I nie przejmuj sie komentarzami, bo moj Antos tez sporawy w 11 dni przytyl 800 gramow i widze jak rosnie w oczach. Wazne, ze drowy jest i zdrowo przybiera. Poza tym to chlop i co... ma byc chuchro? Wciaz czekam na foty masz ostatnie ostrzezenie Grazin, Moniaqc moj tez spi ze mna czasem w lozku i nie oznacza to to, ze jestesmy zlymi matkami czy cus tylko same sobie mozemy problemu narobic ale ja uwazam, ze takie malutkie dziecko potrzebuje bliskosci... 9 miesiecy byl zwiniety i przytulony, a teraz taki sam... opuszczony... w strasznym lozeczku
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajmujesz się trójką dzieci SAMA, wszystko ogarniasz nie mając nawet chwili samotności ... świetnie dajesz sobie radę i jak można się jeszcze o coś czepiać ???? masz rację że 11latek musi nauczyć samokontroli i obowiązkowości !!! mi zawsze powtarzali, że uczę się dla siebie ... a po drugie to wcale nie takie super mieć ze wszystkiego dobre oceny, bo wtedy nie można poświęcić się dziedzinie, którą się lubi, bo czasu nie starcza .... nam mówili w szkole, żeby zgłębiać zainteresowania i (po cichu) reszta na tróje ![]() Cytat:
ja dziś próbowałam, ale Gabi naciągnęła sobie ją na głowie i gugała do niej ![]() ze smoczkiem razem zasypiają ??? bo moja chciała ją ciućkać ? |
||
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku ja mu ta pieluszke tak bbylejak mietosze kłade koło buzi tak ze on sie do niej tuli i zasypia.
tz czasem daje mu smoczek (ktory mu notorycznie wypada) ja smoka nie daje. ide spac bo mały zasnal. oby na długo bo spał mi od 17 do 20 30.... bałam sie ze nie zasnie ale dał rade ![]() dobranoc
|
#3848 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ajć jutro szczepienie brr :P Mam nadzieję, że nie będą marudni po i obejdzie się bez zadnych dolegliwości poszczepiennych. Synal starszy nigdy nie reagował źle na szczepienia, żadnej gorączki nic i oby tym razem też tak było. |
||
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek w sumie ma gleboko w nosie siostre moze to i lepiej bo zwyczajnie ja olewa zamiast dokuczac, choc zdarzylo mu sie wrzucic smoczek do wozka jak plakala, albo samochodziki Wyrzuca brudne pieluchy do kosza, ale tez chyba z powodu siostry chwilami jest nie do zniesienia - mama wrazenie ze celowo robi na zlosc, choc w tym wieku celowa zlosliwosc chyba jeszcze nie istnieje. Czasem jest z nim trudno, musze go albo blagac albo na sile ubierac bo wszystko jest na NIE, rzuca przedmiotami, nie slucha - ale dzisiaj u lekarza byl mega turbo grzeczny ![]() Dzisiaj zaliczylam pierwszy samodzielny dzien z dzieciakami - tz wrocil juz do pracy, dziadki do Polski i dzisiaj od razu na gleboka wode czyli do lekarza, ale dalam rade choc wyszykowanie sie z dwojka trwa wieki cale ![]() Z mowa moze odrobinke lepiej - mowi juz mama a nie Ewa ale nadal glownie chinszczyzna - mam nadzieje, ze do matury sie rozgada ![]() Ja jeszcze przed chwila w jednej rece mialam pudlo lodow waniliowych Mloda spi po kapieli - druga kapiel bez placzu Paulizia to dopiero 2 kilosy, po tej ciazy mam nadal jeszcze 10 i do tego kilka po poprzedniej ale ciesze sie, ze tym razem cos zaczelo sie dziac, bo poprzednio nie dosc ze nie chudlam, to jeszcze przytylam ![]() Ide ogarnac co sie da i poprasowac poki moge. |
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
Na co dzień staram się nie smęcić o przebojach z moją córą ale dziś po prostu ręce mi opadają... ![]() Mam wrażenie, że tylko ja mam taką Marudę Jak czytam, że Wasze dzieci budzą się o tych samych godzinach w nocy to Wam zazdroszczę, u nas nigdy nie wiadomo co przyniesie dzień. Raz jest super (jak na naszą córę) a innym razem niby wszystko robię dokładnie tak samo, nawet leki podaję w tej samej kolejności, o tych samych godzinach a i tak jest d.upa i marudzi mi cały czas, ja już nie wiem czego ona chce. Dziś to i w aucie wyła i w huśtawce, od 6 rano do teraz spała w sumie 4h i oczywiście teraz jak co wieczór cyrk aby ja uśpić Jak Wy to robicie? Czy wszystkie macie grzeczne dzieci, które po odłożeniu do łóżeczka gugają sobie i idą spać? Mój czort zawsze musi swoje przewyć, nie pomaga otulanie, smoczek, kołysanki, biały szum, odkurzacz, rady Tracy Hogg. Zawsze minimum godzinę a czasem 3! musi walczyć a gdy już jest tak padnięta, że sił nie ma to wtedy działa smoczek, muszę cały czas pilnować bo jej wypada no ale w końcu zasypia. Ja jestem wtedy wrakiem człowieka bo zazwyczaj mój dzień zaczyna się o 4-5 nad ranem a kończy grubo po 23. I ciągle jęki, płacz, stękanie. To nie jest raczej płacz na ból, bo to już przeszliśmy i teraz to ja nie wiem co to jest. Każdego dnia wszystko robię tak samo, pobudka - pielucha - jedzonko - zabawa - bujaczek (a w nim drzemki). Wiem, że zamiast do bujaczka powinna lądować w łóżeczku ale ja nie mam siły z nią walczyć jeszcze w dzień. W huśtawce jest spokojna choć czasem tak jak dziś wszystko jest be! Nie wiem, nie wiem naprawdę. Czasem mam wrażenie, że to jej popłakiwanie jest mimowolne, bo potrafi płakać i na moment strzelić do mnie wielki uśmiech i płakać dalej. No dziś po prostu nawet nie mam siły aby się uśmiechnąć do niej, no po prostu mam zrytą psychę przez codzienne poczucie bezradności i bezsilności. Chciałabym aby moje dziecko było szczęśliwe i pogodne a nie wiecznie niezadowolone
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Moria
mysle, ze u mnie jest jeszcze gorzej - Maya calymi dniami spi, nie ma szans zeby ja obudzic poza karmieniem, a jak nadchodzi polnoc to moje dziecie robi wieeeeeelkie oczy i gapi sie nimi do jakiejs 4-5 rano, po czym zasypia na godzine i budzi sie na mleko bo ten szaleje w ciagu dnia. W sumie moglabym spac teraz (Olek JUZ spi, a Maya JESZCZE spi), ale to tez jedyny czas kiedy moge na wizazu posiedziec czy cos w domu zrobic...Olek byl taki idealny i ksiazkowy od pierwszego dnia, mam nadzieje, ze Maya zaraz zalapie, ze spi sie w nocy i do tego we wlasnym lozku, bez cycka ![]() |
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje wspolczucie nic tu nie pomoze, ale wspolczuje. bardzo kompletnie nie wiem co poradzic, skoro wsyzstkie motody zawiodly bardzo chcialabym cos doradzic, pomoc, ale kompletnie nie wiem co. wazne ze przeszlo jej plakanie z bolu, moze to taki etap? na pocieszenie powiem ze przeciez caly czas tak nie bedzie, z tygodnia na tydzien bedzie starsza bedzie sie komunikowac na inne mozliwosci i pewnie mniej plakac
|
|
|
#3853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja mam oczy na zapalki, ale chce dociagnac do 23-ciej zeby mala podkarmic na spiocha,o ile sie da podkarmic
![]() trzymajcie kciuki! troche sie boje, ze tym eksperymentowaniem dziecko rozreguluje, ale noz widelec sie uda. w ogole miala dzisiaj przyjsc karuzelka do lozeczka i sprawdzam w necie miala byc miedzy 17-21 sza, a teraz patrze a jest napisane ze nas kurier nie zastal w domu i na poczte wrocilo! nawet nie dzwonil!!! grrrr.. Cytat:
Cytat:
![]() ja moja biore do lozka z rana tylko jak marudzi tak kolo 7-mej a ja chce jeszcze dospac, a nie chce mi sie co chwilke do lozeczka kursowac ![]() Cytat:
Cytat:
jeju jak ja dociagne do 23-ciej? ide sie wykapac.. |
||||
|
|
|
#3854 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A głosować można oceniając wątek gwiazdkami. Wchodzisz na watek i nad pierwszym postem są
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że ta pielucha to u nas rodzinne ( mój brat mówił na nią "fata", moja kuzynka "pisia" , Pepe jeszcze nic nie mówi , ale pewnie i on ją jakoś "ochrzci"). Ja tylko sprawdzam, czy nie ma jej za bardzo na twarzy, to odsuwam od nosa i ust. eweska, ja w bielskim NFZ kartę dla Pepe załatwiłam w sumie za 10 minut ( dwie wizyty - złożenie wniosku i odbiór karty ), ciekawe, że u Was takie tłumy , a mężulem się nie przejmuj, przejdzie mu, a racja i tak jest po Twojej strnie moria, dużo siły Ci życzę Na pocieszenie napiszę Ci, że nasz Pepe też jest nieprzewidywalny. Najlepszy przykład to poprzednia noc. Normalnie robi przerwy po 4-5,5 godziny, a w tą noc jadł co 3 Rano wstałam wściekła jak osa. Do teraz mam wyrzuty, jestem i małpa, że się wściekałam na własne dziecko, że było głodne co 3 godziny, a ja zaplanowałam sobie, że znowu się więcej wyśpię.Należy mi się
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
U nas kiedyś nie było kolejek, ale odkąd wszystko załatwia się w jednym okienku, europejskie karty, karty chipowe do lekarza i jeszcze coś tam to schodzi i sa tłumy oczekujących i podobno tak jest codziennie
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj mlody starszy kochal pieluszke, musial byc policzkiem przytulony i lekko okryta buzke miec. od smoczka go od uczylam, za to oduczanie od pieluchy to byl dramat! nie bede mu tego robic i pisac kiey przestal z nia spac.... i zadne maskotki jej nie dorownywaly, poprostu dawala mu poczucie bezpieczenstwa i tyle. byla z nim w szpitalach, na wyjazdach, a jak zapomnialo nam sie wziasc to byl dramat! norbi tez jest nauczony, wtula sie w na i zasypia duzo szybciej a co do ksywek to moj mowil na nia:"szmatulka" ![]() fajnie sie wspomina. ide spac zaraz, ledwo zyje
|
|
|
#3858 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska
"5" przyznana - szybciorem przelecialam watek - SUPER !!! ![]() Anulinka oj rozumiem, ja tez sie wsciekam jak mija kolejna godzina a ja nadal nie spie i padam na twarz... Zmeczenie odbiera rozum Tez mam wyrzuty jak krzykne na Olka, albo jak czuje, ze Maya, ktora za cholere nie chce spac doprowadza mnie do szalu - niemal... |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
eweska ja jestem zbudyniona, ale w koncu znalazlam te gwiazdki i 5 oczywiscie przyznana!
moria wspolczuje nocek i dni, moze Iguska jest takim wrazliwcem po prostu, pamietaj kochana, ze to tylko kilka miesiecy i wszystko sie unormuje, a jak pierwszy raz powie mama to wynagrodzi ci wszystkie nieprzespane noce ![]() dziewczyny moze i ja sprobuje z pielucha?? dobra dociagam specjalnie do 23-ciej i ide wedle zasad trazy karmic na spiocha i jesli sie okaze ze: a. dziecko nei bedzie chcialo jesc b. rozbudzi sie i bedzie wylo c. bedzie sie budzic co 2 godziny bo tak wieczorem jest karmiona d. rozreguluje sie totalnie to wtedy oficjalnie wywalam na smietnik te ksiazke ![]() trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
moria przytulam
pamietaj, ze jak ty jestes nerwowa to iguska to czsuje i tez taka moze byc nie denerwuj sie, dasz rade |
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
hej
Mam bardzo malutko czasu, bo mój synuś często chce cyca. A jak on zasypia to ja staram się też zasnąć. Najdłuższa przerwa nocna między karmieniami to 4h zdarzyło się a zazwyczaj 2h lub nawet co godzinę karmię. Liczę na to że to wszystko się wyreguluje. Pozdrawiam wszystkich mocno. Gusia aby szybko i bezboleśnie przebiegł poród.
|
#3863 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniecznie daj znać.jesteśmyz Tobą pamietaj .Cytat:
nalezy Ci się 1 .Cytat:
. ładnie Ci Mała przybrała.Cytat:
wiem, że pozycja pionowa nie jest najlepsza, ale ona go uspokaja ("bojcorz" jeden ).mnie się wydaje, że nie zrobimy krzywdy jeśli wszystko jest z miłości / ą i tej wersji się będe trzymała .Cytat:
biedne te nasze dzieci .... wstrętne kupy .Cytat:
moge ewentualnie i łaskawie sprobowac zrozumieć jeśli dziecko w domu to nowa sytuacja dla faceta, ale dla kogos kto już ma? i jeszcze mieć czelność mieć pretensje do żony? sama wychowuje trójkę a on ma fochy? ooooooooooooo ............ skop mu tyłek Kochana jak przyjedzie , albo nie daj się pobawić z dzićmi dopóki nie przeprosi ... na kolanach .Cytat:
.Cytat:
.nie doszłam do tego rozdziału jeszcze więc kompletnie nie wiem o co chodzi . daj znac potem po co to i czy się udalo.a mój Niuniu dzisiaj poszedł lulu po 20.30 - wmusiłam w niego jedno UU i 70ml mm, ale to wybudzając go - niestety po kąpieli robi się mega senny i nie ma gadki - śpi. chyba zaczne go karmić przed kąpielą. ciekawe do której pośpi - jak je o 21.00 to budzi się przed 2gą , a teraz ja siedze na łóżku a Niuniu w łóżeczku jakies dźwięki z siebie wydaje. oby pospał do tego 1wszej chociaż (jak kiedyś).wiecie jak wygląda moje życie małżenskie ostatnio? (pomijając spięcia? ). jak TZ wróci z pracy, dostaje Małego na ręce, ja mu grzeję obiad, potem karmie Niuńka, potem albo TZ bawi sie z Małym albo idzie na spacer, albo siedzimy przed TV, a Niuniu śpi, potem kąpiel (TZ pomaga lub sam kąpie), karmienie, godzinka z TZ przed TV, moja kąpiel, TZta kąpiel, i ja idę do sypialni a TZ zostaje w salonie.szaleństwo normalnie. a propos jedzenia .... moja rozmowa z TZ dzisiaj w sprawie zupy :.TZ (z kuchni): tak zupa czymś jedzie JA (5m dalej w sypialni karmiąc Małego): może uszy od garnka się zagrzały, zupa jest dobra, ja jadłam. TZ: aha JA: ale czym jedzie? TZ: mięsem JA: przeciez to jest ku... rosoł .no nic. pokręce się po necie troszkę jeszcze i idę lulu. dobranoc dziewczynki .
|
||||||||
|
|
|
#3864 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniecznie daj znać.jesteśmyz Tobą pamietaj .Cytat:
nalezy Ci się 1 .Cytat:
. ładnie Ci Mała przybrała.Cytat:
wiem, że pozycja pionowa nie jest najlepsza, ale ona go uspokaja ("bojcorz" jeden ).mnie się wydaje, że nie zrobimy krzywdy jeśli wszystko jest z miłości / ą i tej wersji się będe trzymała .Cytat:
biedne te nasze dzieci .... wstrętne kupy .Cytat:
moge ewentualnie i łaskawie sprobowac zrozumieć jeśli dziecko w domu to nowa sytuacja dla faceta, ale dla kogos kto już ma? i jeszcze mieć czelność mieć pretensje do żony? sama wychowuje trójkę a on ma fochy? ooooooooooooo ............ skop mu tyłek Kochana jak przyjedzie , albo nie daj się pobawić z dzićmi dopóki nie przeprosi ... na kolanach .Cytat:
.Cytat:
.nie doszłam do tego rozdziału jeszcze więc kompletnie nie wiem o co chodzi . daj znac potem po co to i czy się udalo.a mój Niuniu dzisiaj poszedł lulu po 20.30 - wmusiłam w niego jedno UU i 70ml mm, ale to wybudzając go - niestety po kąpieli robi się mega senny i nie ma gadki - śpi. chyba zaczne go karmić przed kąpielą. ciekawe do której pośpi - jak je o 21.00 to budzi się przed 2gą , a teraz ja siedze na łóżku a Niuniu w łóżeczku jakies dźwięki z siebie wydaje. oby pospał do tego 1wszej chociaż (jak kiedyś).wiecie jak wygląda moje życie małżenskie ostatnio? (pomijając spięcia? ). jak TZ wróci z pracy, dostaje Małego na ręce, ja mu grzeję obiad, potem karmie Niuńka, potem albo TZ bawi sie z Małym albo idzie na spacer, albo siedzimy przed TV, a Niuniu śpi, potem kąpiel (TZ pomaga lub sam kąpie), karmienie, godzinka z TZ przed TV, moja kąpiel, TZta kąpiel, i ja idę do sypialni a TZ zostaje w salonie.szaleństwo normalnie. a propos jedzenia .... moja rozmowa z TZ dzisiaj w sprawie zupy :.TZ (z kuchni): tak zupa czymś jedzie JA (5m dalej w sypialni karmiąc Małego): może uszy od garnka się zagrzały, zupa jest dobra, ja jadłam. TZ: aha JA: ale czym jedzie? TZ: mięsem JA: przeciez to jest ku... rosoł .no nic. pokręce się po necie troszkę jeszcze i idę lulu. dobranoc dziewczynki .
|
||||||||
|
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozostałym zaprzyjaźnionym równiez wielkie dzieki, już nie jestem taka samotna. Teraz już mogę sobie Wasze maleństwa pooglądać U nas chyba sprawdzi się teoria z nadmiarem wrażeń i późniejszym wrzaskiem małej Dzisiaj byłam w ciągu 2h na zakupach, w salonie Plusa i na ryneczku i od powrotu, od 17.00 do teraz mam sajgon . Ale żeby aż tak reagowała na świat zewnętrzny W ten sposób ja nigdzie nie wyjdę z nią, a raczej nie jestem typem domatora, owszem lubię dom, ale mam też pracę, która muszę nadzorować, a chciałam małą zabierać ze sobą, bo mam jeszcze mamę, ale ma chory kręgosłup i nie może mi pomóc i babcię, która do pomocy chętną, ale ma za to 83 lata i siły już nie te, żeby siedzieć z niemowlakiem 1 czy 2h, przewinąć, nakarmić, tym bardziej, że niedowidzi.
|
|
#3866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moniqac piękny ten uśmiech Szymonka Grazin Sebuś jest bossski Listopadowa tekst twojego męża mnie rozbroił no ciekawe, czy on by miał ochotę chodzić pół roku w ciążowych ciuchach nie będąc w ciąży. Jakoś się facetom lekko podchodzi do tych wszystkich kwestii okołociążowych - gdyby oni rodzili, to przypuszczam, że państwo już dawno refundowałoby liposukcję i plastykę brzucha po ciąży, że nie wspomnę o ZZO, które pewnie byłoby standardem. Nic tylko wziąć i Agnieszka_pe i jak tam, byłaś u lekarza z chłopakami? A może węzeł chłonny sam znikł? Współczuje problemów z mężem, oby były przelotne Moria padłam po przeczytaniu o twoim zderzeniu z polską rzeczywistością, a w zasadzie "kulturą" Nie wiem, czy my kiedyś ten "zachód: dogonimy, bo mentalność większości Polaków chyba się nie zmieni Anula świetne te spotkania dla mamusiek tam macie ![]() Cytat:
![]() no co za ludzie |
||
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe, Paulizia, mamaoptymistka, moniquac
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Idę się szykować na wizytę, noc nie przyniosła żadnych zmian
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Znowu raz tylko wstawałam w nocy Ale jak wiadomo, zanim się wyszykuje troszkę minie, później chłopcy więc cała wyprawa |
|
|
|
#3869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. mam sie wstrzymac jeszcze troche jak nie zmniejszy sie to zrobic bad krwi z rozmazem. dla domi morfologia to trauma i dramat stad opcja poczekania. mam tez wykupic immunotrofine. 2. a apetyt norberta i spanie jego moze byc spowodowane tym ze ma czerwone gardlo i moze sie to przerodzic w infekcje. am przyjsc z nim w pt do kontroli, chyba ze dostanie katar czy kaszzel to predzej. takze to juz zalatwilam, jeszcze musze sie zorientowac jak to wyglada z echo serca. robiliscie prywatnie czy panstwowo? nie wiem czy to po wczorajszym dniu czy co, ale dzisiaj mi sie oczy nie mogly otworzyc. dzisiaj sil zero ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() kobietki a kolejne szczepienie kiey jest? jak dziecko ile ma??? ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- barrrrrrdzo rwie mnie dzisiaj gdzies w srodku blizna po cc.
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Aga.M dziękujemy .Andziotku - powiedz mi prosze czy furagin może zmieniac kolor moczu? Niuniu sika na bardzo żółto od kilku dni, ale liczę na to, że to jednak furagin a nie bakteria . Powiedz proszę. Dziękuję.Miłego dnia dziewczyny. Niuniu znowu problemy brzuszkowe .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

sorki ze Ci na smsa nie odp ostatnio, ale cyc, kupa, odbekniecie, ulanie i zapomniałam
12 kg

, no i czasem jakiś facet.
nie mam 200zł
.

za jutrzejsza wizytke!
masz ostatnie ostrzezenie 

a nie Ewa 

, a mężulem się nie przejmuj, przejdzie mu, a racja i tak jest po Twojej strnie

nalezy Ci się 1