|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Widzę, że na tapecie ciast i tort. U nas właśnie na tym się skupiamy. Dzisiaj zmieniliśmy cukiernie, czekam na listę jakie ciasta mają, ale tiramisu będzie obowiązkowo. Tort kwestia dogadania, wiem jaki chce wygląd i kształt nie wiem natomiast jaki smak. Mój TŻ jest anty ciastkowy więc mu wszystko jedno.
Brawa za dni i wszystkie załatwione sprawy. |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
10 lipca ma byc gotowa. Koszt to 120zl. Dostane zdjecie przed wypieczeniem figurki.
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
alez sie namęczyłam żeby dodac jakieś zdjęcia w tym klubie
ale co nieco mi sie udało nie umiem tam jeszcze umieszczac zdjęc z komuptera.. fajnie ze mamy ten klub
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
U mnie teraz krucho z czasem, czytam na bieżąco, ale nie mam już czasu odpisać :/ chcemy załatwić jak najwięcej spraw, bo u nas już tylko 1,5 m-ca do ślubu!
Zamówiliśmy garnitur, w niedzielę odbieramy. Koszula i krawat też kupione. Staram się rozchodzić buty ślubne, ale póki co czarno to widzę, nie wiem czy nie będę musiała kupić drugiej pary :/ Czy mogłabym przyłączyć się do klubu? Edytowane przez magratka Czas edycji: 2011-06-28 o 07:28 |
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj już nie zdążyłam nic napisać, późno przyjechałam i zmęczona już byłam tym całym dniem i nerwami ale OBRONIŁAM się
![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam Kochane z wsparcie Teraz nadrabiam co u Was słychać i wieczorem po pracy będę komentować Miłego dnia wszystkim
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no i w końcu doszły z dużym opóźnieniem kieliszki, ale jestem zadowolona bo bardzo mi się podobają. Wkleję zdjęcia po południu ![]() Mam tylko problem z zawieszkami, zamawiałam na allegro pod koniec kwietnia a sprzedawca sobie leci w kulki i ciągle przesuwa termin wysyłki Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2011-06-28 o 08:20 |
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
hej
weekend w Toruniu spedzony wkoncu odpoczynek. zaproszenia skoczylismy rozdawac na poczatku tamtego tygodnia zeby na dlugi weekend sobie wyjechac i udalo sie. Proszę o przyjęcie do klubu ![]() ja nie mam pojecia jakie ponczochy czy biale czy cieliste (biale jak do komuni ale widzialam z gatty takie ladsne perlowe). musze wkoncu wkleic zdjecie butow ale TŻ zabral (pozyczyl) moj komupter i ogolnie jestem odcieta od swiata.
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za propozycje ciast i tortów
oto link: http://allegro.pl/wloskie-ponczochy-...672220738.html ale jeszcze nie wiem, ile warte, bo nie dotarłam do tego sklepu mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu najpóźniej dotrę. Jak będę wiedziała, jak jakościowo, to dam Wam znać.
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obronę
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz mozesz spokojnie zajac sie slubnymi sprawami
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
a te co widzialam chyba są podobne kolorem do butow, ale pojde z butami i zobacze.
nie wiem czy juz byl ten temat ale jak kupujecie napoje na wesele. ja mam wesele 2 dniowe na 160 osob i nie mam pojecia jak napoje policzyć. znalazłam coś takiego że liczy się 1 lit gazownych, 1 litr niegazowanych i 1 litr wody. ![]() jutro w realu jest promocja na coca cole litrową i TŻ wymyślil że chce colę już kupić, bo podobno takiej taniej to nigdzie nie ma. |
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Hm, nie podoba mi się ta koronka na pończochach... ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Kochane, ile kupic zawieszek na wódkę i wino? Mam ok. 60 gości. Tak sobie myslę, że kelnerzy będa przekladać te zawieszki, przecież nie ma sensu kupować na każdą butelkę osobno... Pytanie ile kupić - wodek mam 60, a winek 30
|
||
|
|
|
#1214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i na pewno cieliste (ewentualnie mam takie jasnobeżowe w zapasie). Cytat:
My robimy tyle zawieszek, ile jest butelek. Bo nie będzie raczej czasu, żeby przekładać. Jak gdzieś braknie, to trudno. Ale na pewno nie będę stawiać tatusiom na głowie jeszcze przekładanie zawieszek. Mam zamiar wcześniej naplątać na butelkach i przykleić na kawałku taśmy. Bo u nas wódkę roznoszą tatusie i na pewno nie będą mieć czasu się taką głupotką przejmować. |
|||
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja zdecydowanie chcę cieliste ![]() co do zawieszek, my robimy na wszystkie butelki z moich obserwacji wynika, że często gościom podobają się takie zawieszki i biorą sobie na pamiątkę ![]() a odnośnie napoi, to u mnie też catering zapewnia, nawet nie wiem jak to liczą.... zakupiłam dziś kotyliony klasyczne, bordowo-ecru , baloniki do przyozdobienia bramy przy domu i dwie tuby strzelające z płatkami róż
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo proszę o zdjęcie
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wino nie dajemy, bo uważam, że nie ma sensu ![]() Cytat:
i nie mam pojęcia jak są liczone 'na głowę' ![]() Super My kotyliony mamy biało-fioletowe a dla starostów, świadków, drużbów i rodziców-całkiem inne niż dla gości, a drużki będą miały takie kotyliony wiązane na nadgarstku z kwiatów ( zrobione z pianki-ślicznie wyglądają na żywo), a baloniki też wiadomo- fioletowe i perłowe
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki
za wszystkie załatwione sprawy ![]() My teraz ostro ruszamy ze sprawami ślubnymi, a zwłaszcza z zaproszeniami. Jutro jedziemy kupic garnitur, koszule, buty itp, a przy okazji rozdmy kilka zaproszeń ![]() Ja tez stawiam na pończochy samonośne, chodzę w bich w pracy i są super wygodne Co to okrycia to do kościoła będę miała bolerko, a później je ściągam ![]() My napoje mamy juz w cenie, więc nawet się nie zastanawiam ile tego trzeba, a co do zawieszek, to raczej nie na wszystkie butelki.
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ wczoraj były równe 2 miesiące,a dziś 60 dni do ślubu, to małe podsumowanko:
Załatwione: - sala -catering - dekoratorka - zespół - fotograf - samochód - obrączki - zamówione i odebrane - lista gości - świadkowie - noclegi dla gości - kościół - godzina ślubu - nauki przedmałżeńskie - poradnia - Strój Młodej: suknia, bielizna, buty, biżuteria, szal, podwiązka - Strój Młodego: garnitur, spinki, pasek, koszula, kamizelka, musznik - makijaż ślubny -paznokcie - fryzura próbna (była) - fryzura ślubna - piosenka na pierwszy taniec - Słowo Jedyne Ty -dokumenty: akt chrztu, bierzmowania, dyplomy z religii, akty urodzenia - transport dla gości -wódka - zaproszenia (zostało do rozdania 36 z 88 )- protokół - zapowiedzi - USC - strój na poprawiny (w trakcie szycia) -kotyliony -tuby z płatkami -balony do dekoracji domu Do załatwienia: - Strój Młodej: pończochy - Strój Młodego: buty - winietki - podziękowania dla rodziców - pomyśleć nad oczepinami - pocwiczyc tanczenie - zadzwonić do zespołu w sprawie 1 tanca - Alkohol: wino, piwo na poprawiny - dekoracja: kościoła, - kwiaciarnia: bukiet, butonierki x4, bukiet dla świadkowej, dekoracja samochodu - impreza panieńska/kawalerska - kielichy - zawieszki na alkohol |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc sierpnioweczki
![]() Troche mnie nie bylo, a Wy piszecie jak szalone ![]() Nadrobilam wszystko, ale juz nie bede cytowac. Gratuluje wszystkim zalatwionych spraw, zdanych egzaminow itp ![]() Co do ponczoch, to nigdy nie nosilam ani samonosnych, ani z pasem . Rzadko nosze wogole jakiekolwiek rajstopki, bo zaraz mam uczulenie na nogach. Do slubu tez najchetniej nie zalozylabym zadnych Myslicie, ze tak wypada?
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama miałam nie zakładać rajstop, gdybym miała buty oppen toe, ale, że znalazłam pełne buciki, to pończochy kupiłam
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1224 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane,
ja tylko na chwilkę, bo dopinam na ostatni guzik sprawy związane z obroną, całe szczęście, że praca już wydrukowana czeka na złożenie dhalii, gratuluję serdecznie !!!! blueberry, tak jak jusztyska pisała, zauważyłam, że goście często zabierają ( z resztą je też zabieram na pamiątkę ) Więc może lepiej zrobić/zamówić więcej gwiazdeczka, ja myślę, że wypada Ja zakładam pończochy tylko dlatego, że butki by mnie obtarły. Kupiłam dwie pary pończoch ecru, mam nadzieję, że będą ok ![]() jusztyska, mogłabym się prawie podpisać pod Twoją listą, praktycznie tych samych rzeczy nam jeszcze brakuje z tym, że pończochy i buty dla męża już są ![]() Wiecie co, dziś w Galerii Krakowskiej jakaś para młoda robiła sobie zdjęcia ślubne. Ja nie wiem, ale chyba jestem dziwna, bo nie chciałabym mieć zdjęć z galerii handlowej Poza tym nie chciałabym, aby milion ludzi koło nas przechodziło, przecież nie ma wtedy warunków do zrobienia zdjęć...Aha, może którąś z Was zainteresuje, że w Sephorze są spore obniżki na niektóre artykuły- dziś tak z głupia weszłam po bibułki matujące i okazało się, że cena jest obniżona na 9 zł
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a promocja super! chyba siostrę wyślę jutro do Sephory ![]() a wiecie, jestem niepocieszona... bo mama zapisała mnie do fryzjerki jeszcze w styczniu... dziś tam byłyśmy i okazało się, że ta dziewczyny, która miała mnie czesać wychodzi za mąż też 27 sierpnia:/ no ale trudno, tylko muszę jeszcze raz na próbną się do tej drugiej dziewczyny umówić.... |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A promocja super, ja niestety nie mam Sephory nigdzie w okolicy ![]() Cytat:
Moze obie wyjdziemy na tym lepiej i bedziemy bardziej zadowolone z efektu
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponoć nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

ale co nieco mi sie udało

, no i w końcu doszły z dużym opóźnieniem kieliszki, ale jestem zadowolona bo bardzo mi się podobają. Wkleję zdjęcia po południu
czy biale czy cieliste (biale jak do komuni ale widzialam z gatty takie ladsne perlowe). musze wkoncu wkleic zdjecie butow ale TŻ zabral (pozyczyl) moj komupter i ogolnie jestem odcieta od swiata.

za obronę
22.05.2008

. Rzadko nosze wogole jakiekolwiek rajstopki, bo zaraz mam uczulenie na nogach. Do slubu tez najchetniej nie zalozylabym zadnych